Motomanų Diskusijos » Motomanų pagalba » Gyvūnų globos organizacija “Lesė”: Mes perduodam jų tylų prašymą padėti

| 2010-05-26 Yeti | -33/2154 žinut.
 
 


 
Auksarankis
800cc *****
Avataras
#1    

Gyvūnų globos organizacija “Lesė”: Mes perduodam jų tylų prašymą padėti

Ei, pasveikinkite mus! Jau tūkstantis gražių galvelių šmėžuoja virš šeimininkų lovų, jau tūkstantis šilkinių kaktelių baksnoja į savo geradarių kojas, tūkstantis noselių yra kaišiojamos ten, kur nereikia, tūkstantis mažų širdžių suspurda švelnaus žodžio palytėtos. Ir tai – pykit ar nepykit už šiuos išdidžius žodžius – mūsų dėka. Glostydami suspardytas nugarėles, prilaikydami šlubuojančias kojeles ir ramindami baimės ir liūdesio kupinas akis, mes pernešėme juos – jau tūkstantį beglobių katinėlių ir šunelių - į Jūsų namus. Ar sunku mums buvo? Patikėkit, be galo. Ar mes labai pavargom? Kartais jau sunkiai bepaeinam. Ar mums kas moka už tai? Nė cento, dažnai patys savas kišenes krapštom. Ar mes ir toliau norime tai daryti? Net nebandykit to iš mūsų atimti! Bet mums reikia Jūsų pagalbos.

Iki 2010 m. sausio mėn. mūsų organizacija nuomojosi patalpas Filaretų g. 16, tačiau, šeimininkams nusprendus jas atsiimti ir pritaikyti savo pačių reikmėms, vieną dieną „lesiečiai“ su daugiau, nei šimtu gyvūnų tikrąja to žodžio prasme atsidūrė gatvėje. Ar prisimenat, kokį stebuklą tada padarė tiesiog geri žmonės? Per vieną dieną atsirado tiek skaisčios sielos žmonių, kad gyvūnai akimirksniu buvo išsidalinti laikinai globai. Juodžiausią valandą buvo suremti gyvūnų mylėtojų pečiai, o kiekvieno savanorio širdy nutūpė toks raminantis: „Mes ne vieni...“ Jei skaitėte ir gėrėjotės, dabar atėjo Jūsų eilė prisidėti.

Po ilgų paieškų radome naujas patalpas Buivydiškėse, kurias mums suteikė Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakulteto Veterinarinė medicininė katedra (darkart didelis dėkui jiems!). Patalpose kažkada buvo ferma, todėl, norint jas pritaikyti gyvūnų priežiūrai ir globai bei įsteigti ten ES standartus atitinkančią gyvūnų prieglaudą, būtina kapitalinė rekonstrukcija. Tą ir bandom daryti dabar – su skolintais įrankiais, su skolintomis žiniomis ir savo pačių darbu bandom stumtis į priekį. Bet pasakysim Jums nuoširdžiai – mums labai sunku. Rėmėjų paieškos bevaisės (rimtoms ir solidžioms firmoms neįdomūs mūsų bedaliai), o išlaidų – be skaičiaus. Todėl ir prašome – paremkite mus ir mūsų statomus namus dar tūkstančiui apleistų, niekam nereikalingų, nuskriaustų.

Finansinė parama mums be galo reikalinga (jūsų suaukoti 2% pajamų mokesčio, gerieji žmonės, pasieks mus tik rudenį), todėl jei išgalite mums padovanoti kad ir 5 litus, patikėkit, jie mums labai svarbūs. Deja, ekonominė krizė palietė visus – vargiai rasi šeimą, kurioje kas nebūtų atleistas iš darbo, gaunąs sumažintą algą. Mes tai žinom, tačiau taip pat žinom, kad kiekvienuose namuose mėtosi bent po keletą nuo remonto užsilikusių plytelių ar lentų. Visos statybinės medžiagos mums labai reikalingos, taigi tai, kas Jūsų sandėliuky trūnija keletą metų, mūsų būtų panaudota su džiaugsmu ir dėkingumu. Šiuo metu mums labai praverstų: betonas, rotbandas, tašas, akmens vata, langai, durys, elektros instaliacija (rozetės, jungikliai, laidai, šviestuvai, trifazis skaitliukas, trifaziai įvadiniai automatai, srovės nuotėkio relės ir kt.), santechnika (čiaupai, kranai, maišytuvai, tvirtinimai, unitazas ir kt.), apdailos medžiagos (glaistas, aliejiniai ir lateksiniai dažai, laminatas, plintusas, plytelės) bei kitos statybinės medžiagos.

Prieglaudos labai reikia mūsų labiausiai nuskriaustiems. Jie patys Jūsų nepaprašys, todėl mes tiesiam ranką už juos. Labiausiai ji reikalinga ne pūkuotiems ir mažiems kačiukams ir šuniukams, kurie greitai suranda kelią į Jūsų namus. Prieglaudos reikia tiems, apie kuriuos skaitydami istorijas laikraščiuose paslapčia nuo kolegos ar vyro braukiate ašarą. Ligotiems, suluošintiems, sergantiems. Jiems reikia laiko pasiruošti būti Jūsų mylimiems. Ir prieglauda yra būtent tam skirta vieta.

Jei nuspręsite suteikti mums finansinę paramą, prašome ją pervesti į bendrąją „Lesės“ sąskaitą LT647044060005976183 (SWIFT: CBVILT2X) su prierašu „Prieglaudai“. O jei norite paremti mus atliekamomis statybinėmis medžiagomis, prašome skambinti telefonu +370 605 33452 (Vesta).

Mes už silpnesnius. O Tu?
2010 Gegužės 26 18:21 Fly our flag, we teach them fear, capture them the end is near.
Firing guns, they shall burn, surrender or fight, there's no return."
- Under Jolly Roger, 1987 -



P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17