Motomanų Diskusijos » Motomanų pagalba » Pagalba netekusiems namų

| 2011-12-28 Martinasmg | 19/8772 žinut.
 
 


 
Pėsčiasis narys
1000cc ******
#1   +3  

Pagalba netekusiems namų

Sveiki broliai ir sesės motomanai.

Pastebėjau vieną temą, kurioje buvo prašoma materialinės pagalbos sudegus motociklui, todėl nusprendžiau pamėginti ir aš.

Norėdamas, kad neliktų daug klaustukų tokių kaip "kodėl turėčiau" ir pan. pabandysiu papasakoti viską nuo pradžių.

-
--
---
Turiu du puikius draugus, Domą ir jo sesę Bernardą, jiems abiems po 14-15 metų. Susipažinau su Domu gal prieš ketverius metus, imtynių treniruotėje, per kurį laiką susibendravom ir radom šį tą bendro, pasirodo abu gyvename netoli Vilniaus, aš Pikeliškėse, o Domas sodų bendrijoje Vasara2.
Kažkurią vasarą susiradau Domą jo sode, susipažinau ir susidraugavau su jo, o dabar ir mano nuostabiais, dar gyvenimo nesugadintais draugais. Nuo tų laikų mano gyvenimas "kaime" klostėsi vis geriau. Kiekvieną vasarą visi kartu praleisdavom daug laiko, žaisdavom krepšinį, futbolą, maudydavomės ežeruose. Niekad nemaniau, kad draugai gali suteikti tiek laimės ir šypsenos veide, netgi jei tie draugai yra už tave jaunesni.

Po kurio laiko susipažinau ir su Domo tėveliais, mama Terese ir tėveliu Romu. Jie yra vieni iš tų tėvų, kurie negaili pasidalint duonos kasniu su svetimais žmonėmis, kurie visada suteiks pastogę, jei lauke stipriai lyja lietus ir žaibuoja, o tu teturi tik varganą dviratį nusigauti namo, kurie yra už 5 kilometrų, kurie visad pagelbės ištikus nelaimei, tačiau šį kartą nelaimė ištiko juos, ir kaip dažnai žmonės mėgsta sakyti: nelaimės po vieną nevaikšto..

Maždaug 2010 metų lapkritį, ryte važiuodami namų pusėn ir sugalvoję užsukti į pakeliui įsikūrusį prekybos centrą, ne dėl savo kaltės Domo tėveliai papuolė į labai baisią avariją, kurios metu abu stipriai nukentėjo. Ilgą laiką abu gulėjo ligoninėje, tačiau net išėję iš jos turbūt daugiau nebebus tokie kokie buvę. Iš pažiūros mamytei dabar jau geriau, gali pati vaikščioti, vėl dirba, o tėvelis iškentęs daug operacijų, ilgą laiką galėjęs važinėti tik invalido vežimėliu, tik visai neseniai pradėjo naudotis ramentais.

Plačiau:
http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/nusikaltimaiirnelaimes/per-a....

Praėjo gal metai, tą įvykį visi truputį primiršom, tėveliai po truputį buvo pradėję atsigaut ir atrodė, kad viskas po truputį pradeda tvarkytis, visi džiaugėmės kasdienybe.

Prieš kelias dienas, kai visa Lietuva, o kartu ir Bajorinų šeima sėdėjo prie kūčių stalo, jie išgirdo kažką šaudant fejerverkus, o garsas atrodė esąs taip arti, gal net namų viduje, kitame aukšte. Nuėję pažiūrėti kas vyksta, jie pamatė, kad šaudo ne fejerverkai, o sproginėja šiferis.
Namas jau buvo pradėjęs degti atvira liepsna, patiems gesinti nebebuvo jokios fizinės galimybės.

Plačiau:
http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/nusikaltimaiirnelaimes/vilni.... (pastaba: 15min žurnalistai neįsigilino, jog sudegė ne sodo namukas, o gyvenamasis namas).

Aš pats apie tai sužinojau tik Kalėdų rytą iš bendrų draugų. Pradžioj negalėjau tuom patikėti ir galvojau, jog jie juokauja, todėl iškart nulėkiau pasižiūrėti. Vaizdas buvo kraupus, namas sudegė beveik iki pamatų, gyvenamos vietos jame nebeliko. Ir kaip žmonės dažnai mėgsta sakyti "Lietuviai džiaugiasi, kai kaimyno namas dega", tai tikrai nėra tiesa. Daugelis kaimynų bent retkarčiais bendraujančių su Bajorinais buvo ten, dirbo, nešė dar panaudojamus daiktus (lentas, geležis) bei šiukšles lauk iš "namų".

Pats nežinau ar tikiu, jog pavyks kąnors pasiekti šiuo laišku, bet manau jog rašydamas jį bent jau pabandysiu kuom nors dar padėt jiems, savo geriems draugams.

Kiek man žinoma, šiai dienai šeima iš aplinkinių žmonių jau gavo nemažai rubų, bei laikiną pastogę, tačiau tai yra tik kruopelytė to, ko jiem prireiks atsistoti ant kojų.

Todėl prašau visų norinčių ir Galinčiu padėti tiek finansiškai,
tiek tų kurie užsiema statybinėm medžiagom, ir kurie "kažkada", galės pasiūlyti statybinių medžiagų už mažiausią kainą padėti šiai, labai blogus laikus išgyvenančiai šeimai.

Banko rekvizitai:
Bankas - Swedbank
Sąskaitos numeris - LT687300010089331467
Gavėjas - Teresė Bajorinienė
Komentaras - Jūsų komentaras, Motomanai.lt narys - Jūsųnick'as

Jūsų pervesti pinigėliai be tarpininkų įplauks tiesiai į Bajorinų šeimos sąskaitą banke.

Deja dėl laiko stokos nieko nesuderinau su motomanai.lt administracija, todėl jei kam kiltų klausimų, prašyčiau rašyti asmeninę žinutę arba el.laišką adresu: martinasmg@gmail.com (pažadu dienos bėgyje atsakyti).

Papildyta: Musu brolis 4xRG rašo, kad mokėjimo paskirtyje derėtų naudot žodžių junginį "SKOLOS GRAŽINIMAS", kadangi kaikurie Lietuvos mokesčių surinkimo aparatai, gali netinkamai suprasti finansinę paramą ištikus bėdai.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.

 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2011 Gruodžio 28 08:36 redagavo Martinasmg 2011 gruodžio 28 19:58
Pėsčiasis narys
1000cc ******
#2   +1  

Taip pat norėčiau paprašyti tų geriečių, kurie perves bent kelis auksinius į nurodytą sąskaita, apsiskelbkit šioje temoje, būtų gerai žinoti, kiek tokių žmonių pavyko surinkti.

Administratoriai, prieš užrakindami ar ištrindami temą parašykite asmeninę žinutę, gal pavyks prieiti kompromiso ir tema išliks savo vietoje.
2011 Gruodžio 28 08:44
Pošliukas
1500cc *******
Avataras
#3   -1 / +2  

Tema liks savo vietoje,nes tai verta tema ir verta padeti zmonem netekusiem visko ka jie turejo. Pervesiu kelis litukus i saskaita.
2011 Gruodžio 28 09:54 Pas mane juodas diržas iš kulinarijos - galiu užmušti viena bandele.
Optimistas
600cc ****
Avataras
#4    

Na kiek galejom tiek paaukojom. Stiprybes tai seimai.
2011 Gruodžio 28 13:16
Narys
600cc ****
Avataras
#5    

-neliksiu abejingas -
2011 Gruodžio 28 13:25
Narys
500cc ***
Avataras
#6    

pervedziau. stiprybes seimai.
2011 Gruodžio 28 13:26
Narys
1500cc *******
Avataras
#7    

Kaip duot pinygeliu grynais kad per bankus man nelakstyt?
2011 Gruodžio 28 13:28
Prijaučianti krapštukė
900cc *****
Avataras
#8    

Martukai :H saunuolis, kad jiems padedi. Ir as pervedziau tiek, kiek isejo. Galetume dar nebent malkom paremti, tad jei ka, parasyk :)
2011 Gruodžio 28 13:31
Sunkiasvoris
1100cc *****
#9    

Darydami bankinį pavedimą būtinai Mokėjimo paskirtyje įrašykite SKOLOS GRAŽINIMAS. Nes mūsų valstybės VMĮ gali tokios labdaros nesuprasti ir atsikasti savo dalį.
2011 Gruodžio 28 13:33
Pėsčiasis narys
1000cc ******
#10   +1  

Citata:
Cituoju: marco 2010
Kaip duot pinygeliu grynais kad per bankus man nelakstyt?


Atleisk Marco, nežinau kito švaraus būdo, labai norėčiau ir pats paimti bei perduoti, bet norėčiau, kad viskas būtų skaidru, kad niekam nekiltų abejonių.

Buvau šiandien užsukęs pas juos, pažiūrėti kaip laikosi, bei pasitikslinti ar viskas tvarkoje su sąskaitomis, ar plaukia bent po truputį pinigėliai, o pinigai iš motomanų tikrai plaukia.

Žinot.. šiam momentui šeimos ištarto AČIŪ Jums dar nepersiųsiu, verčiau vasarą, kai šeima bus atsigavus, kai pradės stotis ant kojų (labai tikiuosi, kad iki vasaros viskas susitvarkys), pakviesim visus prisidėjusius motomanus į svečius, pasimaudyti ežere, išsikepti dešrelių ant laužo ir pamatyti, jog Jūsų gerumas nenueis perniek.
2011 Gruodžio 28 20:10 redagavo Martinasmg 2011 gruodžio 28 20:11
Narė
500cc ***
Avataras
#11   +1  

na ka stiprybes seimai ir kad kuo daugiau zmoniu padetu, kas kaip gali..
juk visi privalom vieni kitais pasirupint :)
2011 Gruodžio 29 11:29
Savižudis-entuziastas
900cc *****
Avataras
#12    

Martinasmg butinai perwesiu ir palaikysiu bedoj butinai reike padet .
2011 Gruodžio 29 21:20
Pėsčiasis narys
1000cc ******
#13    

Motomanai !
Žemai lenkiu galvą prieš jus. Vien iš šitų keletos žmonių, kurie atsiuntėte kas kiek galėjote, šeima surinko ~400Lt. Šiuo momentu tai jiems tikrai dideli pinigai, kurie buvo labai, LABAI reikalingi.

Net gi darbe išsiuntinėjau šį laišką kolegoms, ir didelei nuostabai šiandien kartu su draugų Mama peržiūrėję bankų išrašus pamačiau pervedimų iš tokių žmonių, kurių kartais net vengdavau sutikęs koridoriui.

Tikrai netikėjau, kad mes sugebam paaukoti daugiau nei kelis litus siųsdami žinutę ir apsiskelbdami visiems draugams, kokie esame dosnūs.

Tiesiog nerealu, AČIŪ JUMS.

Dėl vasaros, planai nesikeičia, suorganizuosim kokį dešrelių kepimą kartu su Bajorinų šeima.
2012 Sausio 2 20:19
Narys
250cc **
Avataras
#14    

Gražūs kokie vaikai, neišeina nepadėti. Gaudykit.
2012 Sausio 3 03:20
Donoras
600cc ****
Avataras
#15    

(h) del statybiniu, gal kazka galeciau...
2012 Sausio 3 10:07 ex suzuki gs, ex cbr 900 RR
xt 125 x, yfm 350 raptor, ccm r30
Narys
500cc ***
Avataras
#16    

Prisidedu kiek galiu.
2012 Sausio 3 15:00
Narys
250cc **
Avataras
#17    

Vasarą galima pastovyklauti ir rankas kur nekur pridedant, gal nėra visai prasta mintis.
2012 Sausio 5 00:45
Ekstremalė
600cc ****
Avataras
#18    

Butinai prisidesiu. Viliuosi Seima greit atsistos ant koju . Stiprybes jiems .
2012 Sausio 5 13:00
Pėsčiasis narys
1000cc ******
#19   +1  

Citata:
Cituoju: Geta
Butinai prisidesiu. Viliuosi Seima greit atsistos ant koju . Stiprybes jiems .


Būtinai atsistos, susibendravom su viena laida per LRT, tai manau greitu metu su Jūsų ir televizijos pagalba visos negandos bus išvaikytos :)
2012 Sausio 5 16:43
Pėsčiasis narys
1000cc ******
#20   +1  

Sveiki,

Kaip pamenat prieš mėnesį siunčiau laišką, kuriuo prašiau skirti dalelę šilumos nuo gaisro nukentėjusiai šeimai.
Siųsdamas laišką nesitikėjau, kad VPB biuro darbuotojai bei Lietuvos motociklininkų bendruomenės MOTOMANAI.LT nariai taip stipriai prisidės, bei suaukos tokią nemažą sumą,
Bendrai iš biuro darbuotojų ir motociklininkų buvo surinkta maždaug ~1500Lt. kas tapo labai dideliu ramsčiu, leidusiu nukentėjusiai šeimai ištverti pačias sunkiausias pirmąsias
dienas ir savaites.

Šiuo laišku norėčiau padėkoti visiems prisidėjusiems tiek finansiškai, tiek tiems, kurie siuntė šiltus palinkėjimus,
kurie vis klausinėdavo, kaip gi tai šeimai sekasi, kuo galėtų padėti. O taip pat norėčiau pakviesti visus sekmadienį (vasario 5) 19:30 įsijungti Lietuvos televizijos programos laidą „Bėdų turgus“ ir pamatyti pilną šios šeimos istoriją, bei kartu pasidžiaugti, jog greičiausiai dar šią vasarą jie jau pradės namo atstatymo darbus. (Plačiau apie laidą: http://lrt.lt/tv/news.php?strid=5084&id=5947669&sid )
2012 Vasario 1 12:30 redagavo Martinasmg 2012 vasario 1 12:30
 




P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17