Motomanų Diskusijos » Renginiai ir susitikimai » Rising Thunder 2012 – be griaustinio, bet...

| 2012-05-17 Dellamorte | 16/10493 žinut.
 

 
„Nejau Lietuvoje tiek daug „parketinių“ baikerių?“, – pagalvojau žvelgdamas į tuštokas „Karpynės“ pievas iš apžvalgos bokšto. Akivaizdu, kad nepaisant intensyvios reklaminės kampanijos ir ilgametės renginių organizavimo patirties, šiemet „Rising Thunder“ organizatoriams neblogą kiaulę pakišo oras.

Na, oras kaip oras – buvo gal koks plius dešimt, stiprus vėjas iš vakarų ir kartais ant galvos užgriūnantis lietus. Subalansuota tik tikriems baikeriams.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Į raseiniškių MC klubo „Twins Forever“ organizuojamą tradicinį renginį „Kylantis griausmas“ nuo 2006 metų vykau jau ketvirtąjį kartą ir žinojau, kad čia galima tikėtis aukšto lygio tūso. Tiesa, organizatoriams pernai nusitaikius į tarptautinę auditoriją ir šiek tiek pakoregavus koncepciją, šventės pavadinimas išverstas į anglų kalbą.

Sprendimas paversti „Rising Thunder“ į custom bike show, mano manymu, yra žiauriai vykęs. Prieš keletą metų pasipylus vienam į kitą panašesniems baikerių klubų renginiams, kurių dauguma buvo paremti ta pačia „kolona per miestą + koncertas + pagėrimas“ formule, „twinsai“ pasuko kitokia kryptimi ir, kaip sakoma, „sukūrė savo prekės ženklą“.

Motociklų perdarinėjimo – „customize‘inimo“ – tradicija Lietuvoje, galima sakyti, neturi itin gilių šaknų. Tie kurie jau spėjo mesti akmenį į ekraną nesutikdami su mano teiginiu – atsakau: Taip, aš prisimenu savo senelius ir tėtį, kurie kažkada savo rankomis perrinkinėdavo ir perdarinėjo tarybinius bei čekoslovakiškus motociklus. Tačiau tie „tiurlingai“ dažniausiai buvo priverstiniai – veikiau tai buvo gamyklinio broko taisymas ir siekis pagerinti technikos funkcionalumą, todėl su tikrąja ( ? ), iš JAV atkeliavusia custom kultūra – kurioje svarbiausia yra motociklo estetika, o tik po to – funkcija, nieko bendro neturėjo. Užtat smagu matyti, kad Lietuvoje po truputį daugėja nuo pasaulinių custom madų ir tendencijų neatsiliekančių meistrų ir eilinių „vartotojų“.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Dar vienas nuo šios kultūros neatsiejamas dalykas – roko muzika. Ir čia galima dėti pliusą organizatoriams, kad išlaikė konceptualumą ir šįmet į „Rising Thunder“ sukvietė nemažą lietuviškų roko ir metalo grupių būrį. Nors kai kurios iš jų ir dar galbūt mažai žinomos ar nedaug patyrusios, tačiau tai šimtą kartų geriau, nei kai kuriuose lietuviškuose bike show bumbsintis popsas. Ar reikia priminti žiniasklaidoje nušviestą atvejį, kai Algis Greitai gavo į galvą pasišaipęs (pelnytai) iš kažkokių „baikerių“ dėl jų leidžiamų rusiškų čiastuškių?

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Na, bet užteks čia to paternalistinio moralizavimo. Dabar apie renginio eigą.

Su nemaža kauniečių kolona Raseinius pasiekėme apie 15.00 valandą. Prie „Twins Forever MC“ klubhauzo jau būriavosi nemažai atvykusių motociklininkų. Angaro, kuriame įkurta klubo buveinė, viduje triukšmavo grupė, tačiau baikeriai mieliau stoviniavo lauke, o nekantriausieji čia pat atsikimšo ir tonizuojančių gėrimų skardinaites.

Prie klubhauzo esantis originalus paminklas iš sudegusio motociklo, jei teisingai supratau, skirtas įamžinti 2001 metais „twinsų“ organizuotą renginį, kurio metu kilo gaisras ir sudegė daugelio svečių motociklai, buvę pastate. Įvykis tikrai skaudus, bet jo, matyt, klubas nenori pamiršti.

Dėmesį patraukė girdima vokiška kalba. Pasirodo, į Raseinius atvyko ir keletas vokiečių baikerių, o vieno jų motociklas BUELL net ir dalyvavo konkurse. Keista, bet klubų atstovų iš artimojo užsienio – Lenkijos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos – renginyje beveik nepastebėjau. Išimtis būtų vienas Karaliaučiaus klubas, kurio spalvas mačiau ant keleto nebejaunų diedų liemenių.

Na, ir iš užsieniečių vertėtų paminėti ukrainietį „God‘s Squad MC“ narį Vovą. Šis bičas iš vienos Šiaulių kontoros, garsėjančios gerais atsiliepimais, nusipirko HD Sportsterį, kuris pakeliui į Raseinius sugedo – nustojo dirbti vienas cilindras. Tikiuosi, kad užteko žvakių pakeitimo ar karbiuratoriaus pravalymo.

Apie 16.00 valandą visi nuo klubhauzo pajudėjo link „Karpynės“. Kolona Raseinių gatvėmis nusidriekė per kokį kilometrą, vietiniams gyventojams, matyt, suteikdama nekasdienį reginį. Kaip visada, kažkodėl daugiausia respecto baikeriams jautė nuo alkoholio priklausomi asocialai, kurių pora ir šįkart išbėgo į važiuojamąją dalį šventiškai saliutuoti pravažiuojančiai kolonai į orą iškeltais kumščiais bei pritariamai šviesti bedantėm šypsenom. Ačiū už palaikymą, chebra. Stengsimės jūsų nenuvilti.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Šiemet „Karpynėje“ pagrindinis veiksmas persikėlė į šiek tiek kitą nei įprastinę vietą, stovėjo daug didesnė scena, taip pat – ir daugiau įvairių paviljonų. Kai kuriuose prekiauta ir motociklinėmis aftermarket detalėmis – vairais, sparnais, krepšiais ir panašiai. Bet šio gėrio pasiūlos norėjosi daugiau. Galbūt ir dalį prekybininkų atbaidė rudeniški orai?

Savo stendus taip pat turėjo ir kelios motociklų meistrų dirbtuvės bei naujų motociklų atstovybės, pristačiusios savo gaminius. Buvo čia galima sutikti ir barzdą užsiželdinusį Rimą Bružą, reklamuojantį knygą „Biker Story“ bei Lietuvos motociklininkų klubą.

Na, ir aišku, pats svarbiausias dalykas – į apdovanojimus pretenduojantys eksponatai. Prisipažinsiu, po pernykščio sėkmingo „custom bike show“ debiuto, šiemet tikėjausi išvysti bent dvigubai gausesnę pretendentų armiją. Tačiau jos būta panašios, kaip ir pernai – užsiregistravo 49 dalyviai, atvyko keletu mažiau.

Vienas iš tų „neatvykėlių“ – grupės „Stiffer“ būgnininkas, norėjęs konkursui pasiūlyti savo perdarytą YAMAHA DragStar – vėliau sutiktas „Karpynėje“ prisipažino tiesiog nespėjęs laiku atvykti į renginį. Tačiau apžiūrėjęs kitus eksponatus jis pasvarstė, kad „gal ir gerai, jog pavėlavo“ ir pažadėjo kitiems metams parengti kai ką dar geresnio.

Nors „Rising Thunder“ išsikėlė ambicingą tikslą tapti tarptautiniu konkursu, tačiau iš užsieniečių varžėsi, jei neklystu, tik trys motociklai: vienas – Kalėdų eglutę primenantis HD iš Latvijos, visiškai gamykliškai atrodantis INDIAN ir tikrai įspūdingas BUELL XB9SX iš Vokietijos. Beje, pastarasis neturėjo varžovų – buvo vienintelis sportinis motociklas konkurse. Nepaisant to, užsieniečiai jokių titulų nepelnė.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Be visų minėtų atrakcijų žiūrovai dar galėjo pasimėgauti ir stunterio Virginijaus Žukausko šou. Jis programą atliko su TRIUMPH ir HD motociklais. Kol kas tai buvo pirmasis Lietuvoje mano matytas „harlas“, naudojamas tokiai paskirčiai. Tiesa, programa juo iš esmės apsiribojo padangos pasvilinimu; kilnojimo „ant vieneto“ ar kitokių triukų, kuriuos galima pamatyti „jūtūbėj“ atliekant su HD, publika neišvydo. Bet kuriuo atveju, pažiūrėti buvo į ką.

Tiesa, vos nepamiršau vienos tradicinės rungties, be kurios ir šiemet „Karpynėje“ neapsieita. Tai – vibratoriaus ieškojimas šieno kupetoje. Savaime, aišku, joje grūmėsi tik merginos. Po atkaklios kovos laimė nusišypsojo varžybų dalyvei vardu Virginija. Jos laimėjimas pradžiugino ir publiką, iš kurios atsklido taiklus pastebėjimas: „Virga rado b***ą!”.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Apėjus visas ekspozicijas, prabalsavus konkurse už savo favoritą, išragavus siūlomą alų bei išklausius keleto grupių, atėjo laikas ir svarbiausiajai daliai – nugalėtojų paskelbimui.

Taigi, prie faktų:

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


KLASĖS:
Best American – visi JAV pagaminti gamykliniai motociklai (kai pagaminama ne mažiau kaip 50 vnt. motociklų vienoje kompanijoje per metus). Šioje klasėje nugalėtoju tapo kėdainiečio Virgio perdarytas 2001 m. HARLEY DAVIDSON FXST.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Best Oldtimer – originalus, senesnis kaip 30 metų motociklas, kurio modelio gamyba baigta seniau kaip prieš penkiolika metų. Nugalėtoju tapo raseiniškis Martynas Milius su M 72.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Best Bobber – motociklas perdarytas ant originalaus (arba minimaliai modifikuoto) rėmo; Nugalėtoju komisija išrinko „Killer Custom“ meistrų perdarytą HARLEY DAVIDSON, skambiai pavadintą „Shanker“.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Best Trike – transporto priemonė turinti tris ratus, neskaitant priekabos; Laimėtoju tapo Laimutis Morkūnas iš Garliavos su WK 1300.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Best Freestyle – visi modifikuoti motociklai, neįeinantys į anksčiau paminėtas klases; Nugalėjo uteniškis Virginijus Motiejūnas (ei, o ne per daug čia tų Virginijų?..) su motociklu RICK‘S RAD, kuriam pritaikytas SUZUKI GSX-R 1100 variklis.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Public’s Best – publikos nuomone gražiausias motociklas; Juo tikrai netikėtai tapo „Killer Custom“ dirbtuvių sukurtas baggeris HARLEY DAVIDSON Ultra Classic.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.

Best Painting – pretenduoja visų tipų motociklai, kurie yra išdažyti aerografiniais piešiniais; Čia ir vėl triumfavo „Killer Custom“ su HARLEY DAVIDSON Softail Standard.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Geriausias inžinerinis sprendimas – įdomiausias negamyklinis inžinerinis sprendimas, įdiegtas į motociklą; Titulas suteiktas telšiškiui Albinui už įspūdingą savadarbį motociklą, kuriam panaudotas opozicinis 1,8 l SUBARU Legacy variklis. Beje, šį kūrinį savo puslapiuose jau prieš porą metų buvo išsamiai nušvietę kolegos iš Motopress.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Crazy bike – šokiruojantis, visiškai netipiškas motociklas; šią nominaciją gavo kaunietis Vytenis Gražys už į bobberį perdarytą HONDA CB 750. Labiausiai šiame motocikle man patiko oro filtrai.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Best of custom show – renka komisija iš visų parodoje dalyvaujančių motociklų; Čia visiškai netikėtai laimėtoju tapo kėdainiškis Nikolajus Kalinovas su IŽ49, kuriam atiteko 5 tūkstančių litų prizas. Teko girdėti, kad šio motociklo perdarymas užtruko vos savaitę. Nežinau ar tai tiesa, bet reikia pripažinti, kad rezultatas nors ir minimalistinis, tačiau išėjo išties puikiai. Vario spalvos dažais nudažytas vieno cilindro, 350 kubikų bobberis (ar boardtrackeris) nepaliko abejingų – publika žinią apie nugalėtoją sutiko su ovacijomis.

Na, tai ir būtų viskas, ką apie šiųmetį „Griaustinį“ jums norėjau papasakoti. Po apdovanojimų ceremonijos dar vyko rankų lenkimo varžybos, striptizo šou (tiesa, mokamas ir atskirame paviljone) ir dar kelių grupių pasirodymai. Bet manęs dar laukė 85 km iki namų ne pačiu šilčiausiu oru, tad nusprendžiau, kad įspūdžių ir beveik 200 pripleškintų nuotraukų vienai dienai jau gana.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Pabaigai galiu apibendrinti, kad renginys buvo išties vykęs, „twinsams“ linkiu ir kitąmet aukštai iškeltos kokybės kartelės nenuleisti nei per centimetrą, o Lietuvos custom meistrams - nenustoti tobulėti.

Daugiau foto: http://www.motomanai.lt/p-media_list.ecd.Renginiai.RISING_THUNDER....

Paskelbė: Saulius (Dellamorte)

 


Narys
500cc ***
Avataras
#2   +2  

Kodėl nuotraukos pašalintos?
2012 Gegužės 17 10:19 LMK 247
Narys
600cc ****
Avataras
#3    

Iškilo techninių problemų, bus sutvarkyta.
2012 Gegužės 17 11:46
Narys
400cc ***
Avataras
#4    

Gal cenzūra? :V
2012 Gegužės 17 12:00 redagavo floO 2012 gegužės 17 12:00
Narys
600cc ****
Avataras
#5    

Prigavai tu čia mane. Jo, kiekvienoj fotkėj buvo po nuogą mergą su vibratorium :)
2012 Gegužės 17 12:22
Narys
400cc ***
#6    

Gero lygio, puikiai viska apžvelgiantis ir išsamiai nupasakojantis straipsnis!
2012 Gegužės 17 14:39
Vakarėlių liūtas
900cc *****
Avataras
#7    

Taip oras tikrai atsijojo publika, blizgieji liko namuose. Tik stai prie musu isikure "britviniai" ileisti su "espeisu" ir grajino rusiska muzika, beja jie nelabai ir buvo nueja i pati rengini :O Tad trukdyt pradejo tik apie 5 val, matyt isgaravus promilem del salcio ir kriokenciu koloneliu niekaip nejo uzmigt ;/
Beja o Zukauskui su HD truku nepavyko parodyt nes sugedo galiniai stabdziai, tad galejo parodyt tik maza dali programos.
"Twinsai" tikrai pasistenge, lauksim kitu renginiu!!!
2012 Gegužės 17 15:27 Gyventi - tai kovoti, kovoti - tai gyventi. (P. O. Bomaršė)
Pėsčiasis narys
50cc *
#8    

puikus renginys!
2012 Gegužės 17 17:09
Classic'as
500cc ***
Avataras
#9   +3  

Gal ir "parketiniai baikeriai" nevaziavo, bet motociklinikai nevaziavo nebutinai "parketiniai". Siais laikais dar yra kas ir pinigus skaiciuoja. Vaziuoti bent jau is Vln 170 km ir tiek pat atgal, plius bilietas. Susidaro padori sumele. Tai bent as pas tevus nuvaziaves uz 140 km, dar ir reikiamus darbus nudirbu. O manau ir be manes yra kam ir seimai reikia skirti laiko. O prisivazinejama pakankamai ir darbo dienom ir nesvarbu kokiu oru. Ko nedaro ir tie "neparketiniai" baikeriai sustate savo garazuose motociklus iki kito renginio... Todel ne visi nevaziuoja tik del oro...
2012 Gegužės 17 17:32
Teoretikas
600cc ****
Avataras
#10   +1  

arba Lietuvoje tiek daug motociklininku,kurie vaziuoja savo malonumui kada nori ir kur nori, o ne bent kokiu oru, bent kokiom pastangom, kad tik kazkam irodyti koks tikras baikeris jis yra :)

p.s. straipsnis (y) , paskaicius pasijauti kaip ten buves :)
2012 Gegužės 17 22:35 redagavo aurimytis 2012 gegužės 17 22:37
Vakarėlių liūtas
900cc *****
Avataras
#11    

Pagavo viena zodi ir visi ta pati. Cia manau reikia atsizvelgt i tai kad geru oru butu susirinkia dvigubai daugiau zmoniu, ir tie kurie turi planu veikt kazka kita i si skaiciu neieina neatsizvelgiant i oro salygas :)
2012 Gegužės 18 00:52 Gyventi - tai kovoti, kovoti - tai gyventi. (P. O. Bomaršė)
Narys
1200cc ******
Avataras
#12   +7  

koks skirtumas kas kokia muzika klauso..?amerikoniskas poziuris,cia jau jei sedi ant harlio,arba trake(pikape) tai turi butinai klausyt roka arba kantry...o kas jei man nepatinka tos nesamones>>tai jei as nikeliuotus ratus uzsidesiu ant masinos,reikia iskarto ismest visus diskus,ir pasilikt tik gang-repa????nervuoja tas siauras supratimas apie kazka,jei jau tas-tai butinai turi but anas...jei jau sedai ant motociklo,tai butinai turi odom ir sponkem metalinem apsikarstyt,klausyt hardroka arba metala,gert alu ir lyst i koki tai ten MC kluba.o kas jei alus ne visada patinka,megstu rusiska ir sena 80tu muzika arba texno,vaikstau su sortais ir kedais bet patinka(ir vazineju tokiu)choperiai???tai cia gal man kas galvoj negerai????del to ir edates ten tarpusavy kas su britvom,kas su endurais,kas su cioperiais....koks skirtumas?visi juk ant motociklu,visi laukia to sezono ir visi dziaugiasi kai galima pralekt ant dvieju ratu,o kas ka klauso(kuom rengiasi ka geria)tai jau cia kiekvieno asmeninis reikalas....p.s. a tas ,,radioshow-as,, kad i nosi gavo preitais metais uz tai,kad kazkieno muzika nepatiko,tai uz reikala ir gavo,nepatinka-neklausyk,kas vercia???uz ju ,,radio show,,klausyma garsiai daug kas su mielu noru duotu per kupra,bet vienok patys sako,kad kam nepatinka,tegu tas neklauso-uzlipo ant savo greblio,grybas... :D
2012 Gegužės 18 03:33 redagavo von dutch 2012 gegužės 18 03:36
Narys
600cc ****
Avataras
#13   +2  

Von Dutch, kai kam gal ir medų su šprotais patinka valgyt ar prie treninginių kelnių lakierkas nešiot. Bet kažkodėl į gerą restoraną atėjęs tokio patiekalo negausi. O ir su tokia apranga neįleis.

Tu mane kaltini "siauru požiūriu". Aš tau atsakau, kad jungimas dalykų, kurie tarpusavyje nesiderina - nėra platus požiūris. Tai skonio nebuvimas.

Deja, kartais atrodo, kad dalis lietuviškų bike show organizatorių nori pataikauti būtent tokiems "gurmanams" ir į savo renginius kviečiasi koncertuoti atlikėjus, kurie tiktų jiems. Tegul būna tai jų reikalas.

Mano reikalas, šiuo atveju, yra išsakyti savo nuomonę. Ir ji tokia, kad aš dedu pliusą "twinsams" už tikro custom bike show koncepcijos - kurios neatsiejama dalis yra rokenrolas - išlaikymą.

Peace.
2012 Gegužės 18 09:47 redagavo Dellamorte 2012 gegužės 18 11:44
Narys
800cc *****
Avataras
#14    

Puikus fotoreportažas. Respekts Dellamorte, kad ryžaisi atlikti tokį darbą. Dėl techninių priežasčių turėjau palikti renginį jam deramai neįsibėgėjus, tai čia ir gavau tai ką praradau. Kažkaip neramu, kad "twinsai" į minusą nenueitų ir tai netaptų, kaip dažnai būna, geros idėjos pabaiga.
2012 Gegužės 18 10:45
Narys
1200cc ******
Avataras
#15   +1  

na nereik jau tokiu krastutinumu.jei as su svariais dzinsais ,sviesiais kedais ir kokia nors ne baikeriska striuke lekiu ant savo moco,nieks i mane neziuri,kaip kad ziuretu jei valgyciau sprotus su medum.klausykit ka norit,juk as nesakau kaip kas turi rengtis,ir kas ka turi klausyt.ir nenoriu ad man kas ta sakytu.jei kam patinka rokas ir metalas del to kad jis patinka,tai tas yra gerai,bet kad daznai zmones pradeda kazka rengtis ar klausyt del to,kad tipo reikalauja kazkoks statusas-tipo jei jau as isigijau moca,tai jau man nerizonas klausyt ne roka ar ne metala....gaunasi kaip vagonai lekia pirma garvezio.cia kaip anksciau skusdavosi plikai ir devedavo treningus ne del to,kad banditai,o del to kad but jais...juokinga.minimum puse vyresniu baikeriu lietuvoj po siai dienai mielai klauso modern talking,deivida ir da koki nors savage,o jaunesni sedi ant texno ir dj-eju muzikos,tai jei sedo ant moco,reik viska uzmirst??cia amerikonu sugalvota ta taisykle-kai tas baikeriu judejimas tik prasidejo,kitokios muzikos juk ir nebuvo pas juos,na da kantri,tai dw kantri klausykim da...juk tinka prie motociklu???aisku,jei kalbet apie organizatorius,as nesigincyju,prioritetas vis delto sunkiai muzikai tenka tokiuose renginiuose kaip baikeriu eventai,bet tai nereiskia kad is motociklus turinciu zmoniu suvaziavimo reik padaryt sunkaus roko festivali.nes vistiek prisigers,ir kazkas klausys rusiska muzika,kazkas texno ar senus gabalus,ir kai kazkam nepatiks tas,kaip algiui,gaus i nosi..vat ir visa matematika.neesu as idiotas jau toks,suprantu,kad odu,tu visokiu geleziniu sponkiu,kaukoliu,roko metalo ir visu kitu panasiu atributu nuo baikeriu tusovkiu neatskirsi,as ir pats turiu tas odas,ir su visais tais ,,bedziais,,(emblemom),ir pats megstuy visokias kaukoles,ir mocas mano tikrai nepadarys gedos jokiam baikeriui,be to vienas is mano padarytu siame renginyje irgi dalyvavao,pats ji sutveriau is keliu sudauzytu...viska as suprantu,tik va tas baikeriu judejimas kaip tik ir susijes su laisve,su tokiu paprastu gyvenimo stilium,vejavaikisku(nors koks tau vejavaikis istengs nusipirkt gera moca,juo lab koki harli...) ir visaip svetima atrodo,kai bandoma ikist tave i kazkokius remus,renkis ta...klausyk ana...o kartais kazko paklausius gaunasi taip,kad jei nesi apsimuturiaves odom,jei ant taves neskaitant emblemu daugiau negu dvi-juoda ir pilka-spalvos,jei klausai ne roka ar metala,tai jau tu kazkoks svetimas gauniesi....as tik pries tai,kad nieks nedarytu skubotu isvadu,nes taip greit dasirisim iki tokiu dalyku,kad mums koks nors firmos savininkas nusipirkes nauja harli del ponto,ir islendantis su juo tik kelis kartus i vasara,pats ne vieno varzto nepasukes ant jo skaitysis didesnis baikeris negu paprastas pacanas savo rankom susirinkes kokia emke is triju mocu,ir puse europos ismaises su ja,bet neturintis net padorios striukes baikeriskos( oojei da kokia rusiska muzika klausosi,ar texno...ziauru isvis tada),ir neatlekes i koki nors festivali,nes litu ant benzo truko... siaip noriu uzbegt dar uz akiu-nieko neturiu pries straipsni pati,labai viskas issamiai parasyta,as neesu koks zlobnas diedas nedavolnas kazkuom pastoviai,man tik uzkliuvo tas,kad pas baikerius TURI but rokas..na ir visa kita-atitinkamai... :) taip kad jei autorius cia koks skaitys,spaudziu jam desine,ir prasau nepagalvot,kad norejau kazka cia prisikabint,siaip tik,pasakiau savo nuomone...
2012 Gegužės 18 10:52
Narys
400cc ***
#16    

muzikos skoniai skirtingi, pats paklausau visko kas gerai skamba ir itinka mano ausei, bet tikrai nenoreciau nuvaziaves i koki festa klausytis naujuju lietuviu ''kas nesokines tas pyderas'' arba spoksot i kokias plasmasines pupytes vien del ju plasmasiu, beje kuriu dainavimas rezia ausi...esme tame, kad gali grot ir popsas, bet pateiktas skoningai, gyva muzika...
2012 Gegužės 18 11:44
Narė
1100cc *****
Avataras
#17    

Labai patiko straipsnis :) (y)
2012 Gegužės 18 11:55
Narys
25cc *
#18    

Pagal autoriu viskas ivyko netiketai. :) Ne pagal susitarima? :)
2012 Gegužės 20 21:11
Narys
500cc ***
Avataras
#19    

geras buvo renginys. kitais metais norisi sugryzti, o jei dar oras butu buves geresnis, tai ir dalyviu skaicius butu zenkliai didesnis. pliusas organizatoriams.
2012 Gegužės 20 22:17
Narys
600cc ****
Avataras
#20    

Citata:
Cituoju: Klaudinio666
Pagal autoriu viskas ivyko netiketai. :) Ne pagal susitarima? :)


Visų pirma, tai aš su organizatoriais ir komisija nesu susijęs, tai apie susitarimus negalėčiau žinoti, net jei jie ir būtų. O antra - kas tas "viskas netikėtai"? Prisiminus, už ką liaudis balsavo pernai, tikrai nebūčiau patikėjęs, kad publika savo favoritu išrinks tą baggerį. Taip pat nesitikėjau ir IŽ pergalės.
2012 Gegužės 21 09:04
Trauma
1100cc *****
Avataras
#21    

buvau pernai - renginys +-, bet palapinei vietos reikejo paieskot, o oras irgi nebuvo pats geriausias, taip kad nereikia kaltinti oro :) o siemet ziuriu fotkes, tai "graudu", zole zaliuoja, zmoniu mazai, palapiniu dar maziau, va custom motociklu matosi nemazai susirinko :) bet renginukas pagal apimti panaseja i vietini tusa :-)
2012 Gegužės 21 09:45
Narys
400cc ***
#22   +1  

aš galvoju , kad viskas buvo zajebys, o jei kam kažko trūko, vadinas mažai išgėrėt...
2012 Gegužės 21 10:04 Keep Ya Head Up
Narys
250cc **
#23   +1  

Nežinau per kurią vietą renginys panašus į vietinį tūsą? Žmonių skaičium? Galbūt, bet žinant, kas susirinko tikri technikos mylėtojai, o ne tik tūsofčikai, skaičius pasidaro nebe toks svarbus. Bet kas buvo, suprato, jog renginys visų pirma Custom bike show, kur esmė motociklai, inžineriniai sprendimai, o ne tūsas. Tūsas užėmė gal kokią trečią vietą. Žinoma dalis moto gerbėjų pabūgo dargano oro, bet tie kas apsilankė tikrai pamatė, dar aukščiau pakeltą kartelę renginio organzavime ir apimtyje. Manau metai po metų žmonės supras, kad bike show, neturi baigtis alumi ir krūva motociklų vienoj vietoj, taip pat supras, kas yra gražu ir skoninga, o kas tik eilinis kičas, kur beskonybė rėžia akį. O pasiteisinimai, jog geriau už tą išleistą pinigų sumą nuvažiuot aplankyt ką nors, siūlau pamąstyt, kiek kartų per sezoną išvažiuojat su mocu šiaip pavažinėt, vardan malonumo? ir kiek motociklas tarnauja, kaip paprasčiausia transporto priemonė? Neskaičiuojat juk litų ir sudeginto degalų kiekio po prasukto ratuko savo malonumui? Juk kiekvieną maršrutą gali paverst važiavimo malonumu, o ne tik šuoliu autostrada iš taško A į tašką B. Ir dar jei labai trukdo oras su mocu važiuot, bet labai mylit moto techniką ar šiaip įdomu,ką žmonės kuria in LT viasad galima tiesiog šokt į keturratę ir nuvažiuot pažiūrėt. Bet kaip visada kiekvieno teisė rinktis...
2012 Gegužės 21 17:36
 




P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17