Motomanų Diskusijos » Projektai » Realus žaidimas motomanams - Lapių medžioklė

| 2010-05-04 bassas78 | 25/8376 žinut.
 
 


 
Narys
250cc **
Avataras
#1    

Realus žaidimas motomanams - Lapių medžioklė

Sveiki,

Kurį laiką galvoje klaidžiojęs žaidimas motomanams pradėjo materializuotis. Kadangi viskas dar kūrimo bei realizavimo stadijoje, tai parašau žaidimo esmę, bet tai nėra final variantas:

    1. Kaip žaisti? Registruojamasi internetu arba per mobilią programą (per paiešką arba nurodant konkrečiai norimą tašką). Informacija apie tašką bus suteikiama netiksli, o tik tiesus atstumas metrais iki to taško nuo Jūsų. Jūs turite judėti kažkuria kryptimi ir per mobilią programą periodiškai stebėti kintantį atstumą. Jūsų užklausas fiksuotų sistema ir kiekvienu atveju jums į telefoną praneštų apie pasikeitusį atstumą. Jums papildomai suteikti pagalbą galėtų tarkim jūsų koordinatorius, esantis namie - jam, kaip ir visiems, būtų galimybė peržiūrėti visą informaciją internete, pažiūrėti jūsų užklausų taškus žemėlapyje ir galbūt patarti, kur judėti. Kiekvienos užklausos metu būtų tikrinama, ar taškas dar nesurastas, pateikiamas esamas atstumas nuo jūsų bei kito dalyvio atstumas, kuris arčiausiai randasi nuo taško. Žaidimo stebėtojai internete galėtų pasiųsti per sistemą bet kuriam dalyviui žinutes su patarimais ar palinkėjimais. Vienu metu galima registruotis ir žaisti kelias medžiokles.
    2. Kaip užregistruoti naują tašką? Užregistruojamas taškas su tokia informacija: rajonas, kelio tipas, data ir laikas arba tuščia reikšmė, koordinatės, trumpa užuomina dalyviams, taško aprašymas. Taškas gali būti bet kas - koks nors ženklas, žymė, medis, dėžutė su kokiu nors turiniu ir t.t. Taškas negali būti didelis, t.y. pastatas, tiltas, ežeras ar panašiai ir žinoma judantis daiktas. Taškai 2 tipų: ieškomi bet kada arba tik nuo nurodytos dienos ir valandos. Kai nurodyta data ir laikas - dalyviams informacija apie tašką būtų prieinama tik nuo nurodytos datos ir laiko. Šiuo atveju rekomenduojama, jog taškas būtų mažas daiktas, kurį pirmasis suradęs galėtų jį laisvai pasiimti. Kai nėra datos - galima ieškoti bet kada, prie taško rodomi bandymų skaičiai ir suradimų skaičius bei kita detali informacija.
    3. Kaip nustatomas laimėjimas arba suradimas? Taškas skaitosi surastas, kai atstumas lieka mažesnis, nei 10m. Šios užklausos metu sistema užfiksuos jūsų laimėjimą arba suradimą , apie tai jums praneš mobili programa.


Minčių turiu dar visą krūvą, tačiau jų pateikimas ir realizavimas priklausys nuo šio projekto sėkmės arba tai ir liks tik mano laisvalaikio praleidimo būdas :V
Taigi man reiktų keletą entuziastų, kurie padėtų pabaigti ištestuotį šį reikalą ir žinoma realiai išbandyti. Vienas reikalavimas - reikia turėti telefoną su vidiniu arba išoriniu GPS imtuvu. Už vargą kaip minimum alus garantuotas, bet tikiuosi tai bus kartu ir malonumas (+) Kad aiškiau tą įsivaizduotumėte, pateikiu nuorodą į žaidimo puslapį su laikinai apribotomis funkcijomis Lapių medžioklė
Susidomėjusius prašau susisiekti su manimi jums patogiu būdu (h)
2010 Gegužės 4 16:58
Savižudis-entuziastas
400cc ***
Avataras
#2    

Idomus zaidimas tikrai butu idomu tik kad reikia tai daryti po visa lietuva o ne tik vilniu ar kauna :) ir norint toki zaidima zaisti reikia daugiau reklamos to eigoje bus daugiau konkurencijos ir daugiau idomumo :)
2010 Gegužės 4 18:36 Naujokėlis... ;)
Pėsčiasis narys
500cc ***
Avataras
#3    

Pradzia gera bet tai dar tik puse darbo. O kokia viso to esme (kas is to laimejusiems)? Jei taskus gales kurti visi uzsiregistravusieji tai manau kad ju greitai bus daugiau nei ieskanciuju. Cia, jei gerai supratau, bus kaskas panasaus i "encounter" ? Galutini rezultata bus idomu pamatyt. Sekmes!
2010 Gegužės 4 18:45 Velniop stabdžius - aš tikiu Dievu.
Narys
250cc **
Avataras
#4    

tie du įrašai yra mano įvesti du testiniai, kad būtų galima jums permesti akimis, kas ten ir kaip. Taškus galės vesti visi, taigi jų atsirastų pagal atitinakamus rajonus. Taško įvedimas bus realizuotas ir iš mobilaus įrenginio, taigi kiekvienas bet kada bet kur keliaudamas galės jų priregistruoti.
2010 Gegužės 4 18:45
Narys
250cc **
Avataras
#5    

Citata:
Cituoju: Piktas
Pradzia gera bet tai dar tik puse darbo. O kokia viso to esme (kas is to laimejusiems)? Jei taskus gales kurti visi uzsiregistravusieji tai manau kad ju greitai bus daugiau nei ieskanciuju. Cia, jei gerai supratau, bus kaskas panasaus i "encounter" ? Galutini rezultata bus idomu pamatyt. Sekmes!


bent kol kas neatrodo, kad noreciau is to padaryti sporto varzybas, norisi tik paivairinti pasivazinejimus ir priversti visus kuo daugiau pakeliauti. Pats idomumas turetu buti ieskant tasku su starto data, t.y. kada isvaziuos ne vienas jo ieskoti, nes tada zemelapyje bus pateikti dalyvio uzklausu taskai, bus galima pasiusti zinutes ir t.t. ir tarkim po tasko suradimo visiems perduoti zinute, kur susirenkama (b) Taip, projektas kol kas realizuotas tik web'e, nuo siandien pradedu gaminti mobilia programa, todel jau ieskau pagalbos.

P.S. kas tas encounter? :V
2010 Gegužės 4 18:53
Narys
1100cc *****
Avataras
#6    

Citata:
Cituoju: bassas78

P.S. kas tas encounter? :V


http://vilnius.en.cx
2010 Gegužės 4 19:00 ilgiausias matytas demferis ..... thats what she said!
Krapštukas
500cc ***
#7    

kiek supratau zaidejams reikia butinai tureti telefona su gps ir susiinstaliuoti kokia tai specialia tam sukurta programa? ir kazkaip man painiai atrodo aprasymas. 3 kartus perskaiciau ir dar nesijauciu iki galo suprates kaip ten butu viskas :)
mazdaug sedu ant moto, issiunciu uzklausa ir gaunu kieki metru iki tasko. paskui palekiu i kazkur 5 km ir vel siunciu uzklausa, gaunu kita metru kieki. pagal tai orientuojuosi ar tolstu, ar arteju iki ieskomo tasko? kaskart siunciant uzklausa programa pagal mano gps telefono buvima nustato mano vieta idant isskaiciuoti atstuma iki tasko?
2010 Gegužės 4 19:21
Pėsčiasis narys
500cc ***
Avataras
#8    

http://www.alfa.lt/straipsnis/10241348 cia "biski" suprantamesnis straipsnis nezinantiem apie encounter. as ir pats juo nesidomiu tik zinau kad toks yra ir jo taisykles daugmaz zinau
2010 Gegužės 4 19:24 Velniop stabdžius - aš tikiu Dievu.
Narys
250cc **
Avataras
#9    

Citata:
Cituoju: zalia antena


trumpai drūtai taip. Aprašymą be abejo pataisysiu aiškiau

o apie encounter pasiskaitysiu - nebuvau girdėjęs... Matyt per mažai laiko prie kompo praleidžiu (s)
2010 Gegužės 4 19:30
Krapštukas
500cc ***
#10    

nors man su technologijomis ir yra sunkoka, vaikysteje kompo neturejau, o ir dabar ten visko visaip instaliuoti nemoku, taciau nesu topografinis debilas :)
taigi sis zaidimas butu zaidziamas taip:
pirmam taske gauciau atstuma, tada imciau lietuvos zemelapi ir skriestuva, nusistatyciau skriestuva pagal zemelapio masteli gautam atstumui iki tasko, adata smeigciau i savo buvimo vieta ir brezciau apskritima. palekes 10-15 km i kazkuria puse brezciau apskritima pagal gauta atstuma is buvimo tasko. paskui dar 10-15 km i kita puse ir brezciau 3 apskritima. marsrutai 10-15 km turetu sudaryti kazka panasaus i lygiakrasti trikampi.
vieta, kur susikirs 3 apskritimai gana tiksliai lokalizuos ieskomo tasko vieta. nuvaziavus i ta vieta jau pesciom uzteks pavaikscioti ir issiusti kelias uzklausas.
sorry, old school :)
matau, kad reiktu tobulinti si zaidima idant islaikyti intriga viso veiksmo metu :)
2010 Gegužės 4 19:38
Narys
250cc **
Avataras
#11    

Citata:
Cituoju: zalia antena


arba - tu prisiregistruoji ir gauni atstuma. Prisiregistruoja dar du tavo draugai, kurie gyvena nuo taves toliau, pasikeiciate duomenimis ir tada .. ;) tai cia galima zaisti arba gudrauti, o kai kada ir ta ir ana (j) o tai sakai yra daug idomiau, kai zinai tikslias koordinates?

beja pasiskaiciau apie encounter, tai prisiminiau taisykle, kad viskas yra jau israsta, ka tu dabar isradineji ir dar ten keli pamokslai. Tai ale encounter variantas buvo mano sekantis zaidimo uzmanymas, kai eitu paieska sekomis.
2010 Gegužės 4 19:48 redagavo bassas78 2010 gegužės 4 19:50
Krapštukas
500cc ***
#12    

nera idomiau, bet veza tai, kad gali pasiekti rezultata naudodamasis keleto simtmeciu senumo navigacinemis technologijomis :)
ir nereikia siusti daugelio uzklausu bei laikyti galvoje visko. galiausiai paprastas zemelapis gi butu naudojamas visame sitame reikale ieskant tasku ir is principo kiekvienas dalyvaujantis pasamoningai naudotu toki principa ziuredamas i zemelapi. mazdaug "buvau cia ir atstumas buvo toks, dabar esu cia ir atstumas yra sitoks. pagal tai iseina, kad taskas turetu buti kazkur cia". skriestuvas eliminuoja tik zodi "kazkur" :)
ar reiktu be zemelapio varyti viska? tada reikalinga, sakyciau, fenomenali atmintis :)
2010 Gegužės 4 20:01
Narys
1100cc *****
Avataras
#13    

Į galvą ateina kitas variantas- ieskoti taško pagal radio signalo kryptį.
http://en.wikipedia.org/wiki/Transmitter_hunting
http://en.wikipedia.org/wiki/Amateur_Radio_Direction_Finding
Reikiamą įrangą manau įmanoma susilituoti nebrangiai, tik va ar bus patogu pastoviai skanuoti kryptį ant motociklo sėdint su antena? :D
2010 Gegužės 4 20:31 redagavo andrws 2010 gegužės 4 20:33 ilgiausias matytas demferis ..... thats what she said!
Narys
250cc **
Avataras
#14    

Citata:
Cituoju: andrws


Andrws, tai todėl šį žaidimą ir pavadinau Lapių medžioklė, nes toks žaidimas yra su tais radio transmiteriais realus, bent buvo senais laikais ir tai sena mano svajone :) Beja kam isradineti dvirati ir kazka kurti bei gaminti, jei tam galime panaudoti mobiliakus. Suprantu, kad siai minutei ne visi turite mobilkas su GPS, bet po metu ar kiek daugiau tokie telefonai bus ne prabanga.
Ir dar - zaidima darau ne sau, o mums visiems. Kad tas visiems labiau tiktu ir patiktu, siulykite savo variantus ir mintis - bandysiu realizuoti. Siai minutei man sukasi dar +2 variantai sio zaidimo analogu, apie viena jau prasitariau, bet mano galva viena, o jusu daug, taigi pabandom pafantazuoti. Susikoncentruojam i kelis dalykus: motociklas, keliones, poilsis, GPS, mobilaus telefono galimybes ir is viso to iskepkim tikrai gera reikala. As kol kas darau tai, ka esu sumastes
2010 Gegužės 4 20:54
Sunkiasvoris
1100cc *****
#15    

Šito sumanymo nepritaikysi dalyviams su TP (transporto priemonėmis).
1.Jis skirtas pagal radio signalą surasti siunčiamą signalą (lape),per tam tikrą laiką, o tai su TP problematiška.
2.Vairuoti ir sekti signalą labai pavojinga net su auto nebent turint šturmaną, o su moto vadinkim megėjui išvis (n) .
3.Važiuojant su moto negalėsi dalyvių suskirstyti vienodai nes kas važiuos su enduro tai jiems nebus jokių kliūčių važiuoti tiesiai į signalą ko kiti dalyviai negalės daryti. O kas važiuos su lengvaisiais KROSAIS lenktu visus 100%
Nebent tu taip žaisi po miestą? O tai dar pavojingiau.
Pirmas požiūris kad projektas dar tik mastymo stadijoj.
Kuo daugiau projektas užbaigiamas tuo daugiau iškyla organizatoriui visokių klaustukų.
2010 Gegužės 4 22:06
Narys
250cc **
Avataras
#16    

Citata:
Cituoju: 4xRG


truputėlį nepagavau, kam čia buvo skirta - ar man, ar tam, kas su radio transmiteriu siūlė žaisti. Mano variante nėra jokių transmiterių - jo vaidmenį atliks mano sistema ir taip išskaičiuos atstumą nuo iš anksto užregistruoto taško iki dalyvio. Ir kaip sakiau čia nėra sumanymas padaryti lenktynes - kas norės galės spausti iki dugno, kitas lėkti po tiesumais, kaip kam geriau. Be to tam yra filtrai apie kelio tipą, kas padės atsirinkti kam jį rinktis.

taip - projektas dar kūrimo stadijoje, ne veltui temą patalpinau tarp projektų. Beja mobilios programos interfeisą jau beveik sukroviau ir ilgai netruksiu užbaigti. Vyrai, man reikia pagalbos testuojant (+)
2010 Gegužės 4 22:21
Gatvinis
600cc ****
Avataras
#17    

tureciau toki telefona tai tikrai prisideciau prie testavimo :)

dar mano nuomone apie nuorodas. manau neuztenka vien atstumo iki tasko, reiktu keletos kitu nuorodu, nes tasko ieskojimas gali uztrukti labai ilgai.
o kad nebutu per paprasta, tai siulyciau itraukti tavo antra plana a.k.a. encounter, ideti daugiau tasku.
ir dar noretusi zaisti ne laikui, o kazkoki kita aspekta iskelti i pirma vieta, nes per ta pati encounter teko ir greiti virsyti ir per raudonas pravaziuoti... :)
2010 Gegužės 4 23:15 Drive It Like You Stole It ;]
Sunkiasvoris
1100cc *****
#18    

Tai pavadinčiau Gaudyk Vėją Laukuosią
3-4 žaidėjai gali gudrauti kiek nori ir laimi kuris bus arčiausia taško, o kas žais 1-as lakstys pirmyn atgal.
Žaidimo taisyklės parengtos sukčiauti.
2010 Gegužės 4 23:32
Narys
1100cc *****
Avataras
#19    

Citata:
Cituoju: 4xRG
Tai pavadinčiau Gaudyk Vėją Laukuosią
3-4 žaidėjai gali gudrauti kiek nori ir laimi kuris bus arčiausia taško, o kas žais 1-as lakstys pirmyn atgal.
Žaidimo taisyklės parengtos sukčiauti.


galima kiekvienam zaidejui duoti N tiksliniu tasku, kurie skirtusi eiliskumu ar net kiekiu(su didesniais/mazesniais atstumais) nuo kitu zaideju.
2010 Gegužės 5 00:33 ilgiausias matytas demferis ..... thats what she said!
Pėsčiasis narys
125cc **
#20    

Siaip sio tipo zaidimas jau senokai zinomas, dar pats kai gaminau "blakes" pries mazdaug 10 meteliu, ji 30-50-meciai zaizdavo su racijom ar kazkuo pan. Tikrai intriguojantis zaidimas, tiems kas nezaide, galiu is anksto pasakyti, kad tikrai "pagausit" azarta ;) Sekmes!
2010 Gegužės 5 08:43
Narys
250cc **
Avataras
#21    

Citata:
Cituoju: Andrelis
tureciau toki telefona tai tikrai prisideciau prie testavimo :)

dar mano nuomone apie nuorodas. manau neuztenka vien atstumo iki tasko, reiktu keletos kitu nuorodu, nes tasko ieskojimas gali uztrukti labai ilgai.
o kad nebutu per paprasta, tai siulyciau itraukti tavo antra plana a.k.a. encounter, ideti daugiau tasku.
ir dar noretusi zaisti ne laikui, o kazkoki kita aspekta iskelti i pirma vieta, nes per ta pati encounter teko ir greiti virsyti ir per raudonas pravaziuoti... :)


Be atstumo iki taško yra trumpa užuomina dalyviams apie taška (registruojant naują tašką galima nurodyti). Dėl žaidimo laikui tai jau minėjau, kad tam nėra išvystytas dar scenarijus ir galima ieškoti tų taškų, kuriuos galima ieškoti bet kada, t.y. nestresuojant, kad kažkas pirmas jį suras. Dėl žaidimo patobulinimo įdedant daugiau taškų tai užims man kelias dienas. Bet pirma turiu paleisti šiuos pradinius sumanymus ir iš to toliau vystyti.
Berods Zalia antena rase, kad per lengva bus su zemelapiu ir skriestuvu, tai va pamiegojau ir galva sviezesne patapo, tai tau galesiu asmeniskai pasiulyti zaidimo varianta, kuris rodo tik kryptį į tą tašką kaip kompasas ir jokio atstumo :) Tik nusipirk telefoną su "magnetic sensor", deja jie dar restesni, nei telefonai su GPS. Bet tada jau malsies ratais apie tašką aš jau įsivaizduoju :D
2010 Gegužės 5 08:46
Narys
250cc **
Avataras
#22    

Citata:
Cituoju: 4xRG
Tai pavadinčiau Gaudyk Vėją Laukuosią
3-4 žaidėjai gali gudrauti kiek nori ir laimi kuris bus arčiausia taško, o kas žais 1-as lakstys pirmyn atgal.
Žaidimo taisyklės parengtos sukčiauti.


4xRG nenusimink taip - viskas patvarkoma ir sutvarkoma. Kaip minėjau galėsiu pridaryti eilę taškų po kiekvieno suradimo, pvz suradus sistema automatiškai pasiūlys kitą tašką ir t.t. Nenoriu prisišnekėti anksčiau laiko, ką darysiu ir kas bus, nes gal dar ir nieko iš to nesigaus. Todėl ieškau testerių, kurie padėtų išbandyti ir kartu pavystysim scenarijų.

Gmeska, aš irgi gaminau blakes, bet jos buvo skirtos egzams nusirašyti ir pas mergaites padėjus pasiklausyti pliotkų :) Ai dar kelis kartus vietinę radio stoti transliavom iš mano siųstuvų :D Bet visą laiką svajojau pasidaryti ir sužaisti tikrą Lapių medžioklę su radio siųstuvais. Galbūt kažkas panašaus gausis šiame užmanyme
2010 Gegužės 5 08:56
Narys
250cc **
Avataras
#23    

taigi jau padėta mobili programa. Kol kas tik vizualizacija, realiai veikia tik žemėlapis. Ją galima rasti pirmame poste minėtame linke "Pagalba" skiltyje. Punktai tokie:

  • Naujo taško registracija. Analogas kaip ir žaidimo puslapyje
  • Registracija žaidimui. Galima nurodyti konkrečiai žaidimo kodą arba susirasti dominantį per paiešką pagal filtrus
  • Medžioklė. Naujų užklausų darymas bei istorijos peržiūra. Įdėtas žemėlapis peržiūrai, kur randatės. Žemėlapį galima stumdyti, didinti ir mažinti. Taip pat tokie punktai kaip jums skirtų žinučiu skaitymas ir informacija apie kitus dalyvius, t.y. jų atstumai iki taško.


Deja kelioms dienoms turiu išvykti, šiandien veiktų naujo taško įvedimas. Beja šią programą gali "pažiūrėti" bet kuris telefonas, nebūtinai turintis GPS. GPS reikės jau realiai žaidžiant
2010 Gegužės 5 14:23
Narys
400cc ***
#24    

Su radijo siustuvais tai tikrai sudalivauciau,butu neblogai prisimint jaunisej kiltivuota ''oxota na lys'' o kur dabar siulai tai tik gribo pjovimas,uztektu prisest pusvalandziuj prie kompo puslapije www.locator.lt ir tavo buvimo ar tasko vieta kaip ant delno.
2010 Gegužės 5 23:38
Narys
250cc **
Avataras
#25    

Citata:
Cituoju: diedas
Su radijo siustuvais tai tikrai sudalivauciau,butu neblogai prisimint jaunisej kiltivuota ''oxota na lys'' o kur dabar siulai tai tik gribo pjovimas,uztektu prisest pusvalandziuj prie kompo puslapije www.locator.lt ir tavo buvimo ar tasko vieta kaip ant delno.


Dieduk, kažką grybą nupjovei su locator.lt, nes matau nežinai, kaip jis veikia. Jo tikslumas lyginant su GPS žiauriai prastesnis, nes priklauso nuo bazinių stočių tankio toje zonoje. bet ne apie tai mes čia - kas, kad tu žinosi, kur kažkas randasi nesupratau? :) taigi įdėjau į mobilią programą žemėlapį ir tiksliai rodys, kur tu esi. tą patį matys ir useriai prie kompo, kurie stebi tavo tracką. bet tu nei per locator, nei dar kur kitur nematysi, kur yra taškas. galesi tik gudrauti, kaip jau buvome auksciau aptare. na bet jei aš taves nesupratau, tai paprotink - bus proga pergalvoti
2010 Gegužės 6 11:16
Narys
250cc **
Avataras
#26    

kas padaryta:

    -Naujo taško registracija. Koordinatės nustatomos automatiškai arba suvedamos ranka. Info tiesiai užregistruojama puslapyje ir iš karto matoma

    -Registracija žaidimui - įvedame žaidimo kodą (matomas puslapyje) ir programa nustato jūsų koordinates bei prisijungusi patikrina, ar toks žaidimas yra ir duoda pranešimą, ar jau esate prisiregistravę šiam žaidimui. Be abejo parodomas atstumas metrais nuo jūsų iki ieškomo taško. Po registracijos žaidimo numeris išsaugomas atmintyje ir atsimenamas net išjungus telefoną.

    -Medžioklė - po registracijos žaidimui rodomas jo numeris ir toliau paieškoms naudojamas tik šis punktas. Kiekvienos užklausos metu gaunate esantį atstumą. Galite pažiūrėti žemėlapyje, kur esate bei naviguoti po žemėlapį. Norint pradėti žaisti kitą žaidimą, tiesiog registruojatės naujam žaidimui, jo numeris išsaugomas atmintyje ir toliau "šaudote" per šį punktą.


Viskas, kas paminėta jau veikia. Lieka realizuoti registraciją žaidimui per paiešką su filtrais bei išsaugoti ir atvaizduoti jūsų bandymus surasti tašką lentelėje (dabar ten keli pavyzdiniai šūviai), žinučių skaitymas ir info apie kitus dalyvius. Pažiūrėti, kaip tas atrodo gali bet kuris telefonas, kuris palaiko JAVA (MIDP-2.0), GPS būtinas tik žaidžiant.
2010 Gegužės 25 21:13 redagavo bassas78 2010 gegužės 25 21:14
 




P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17