Motomanų Diskusijos » Motociklai pagal gamintoją, palyginimai » VICTORY Hard Ball – amerikiečiai nusiteikę laužyti taisykles

| 2011-12-20 Dellamorte | 11/15109 žinut.
 

 
Vis didesnį pripažinimą pasaulyje pelnantys JAV kompanijos VICTORY motociklai Lietuvoje tebėra retenybė tiek dėl natūralių priežasčių, tiek dėl įsišaknijusios nuostatos, kad „jei pirkti amerikietišką kruizerį, tai tik HARLEY DAVIDSON“.

Faktas, kad VICTORY istorija nėra tokia ilga ir įspūdinga pasiekimais, tačiau kiekvienam lietuviui turėtų būti piktdžiugiškai smagu, kad kruizerių ir čioperių rinkos monopolį iš HD kėsinasi atimti ne tik japonų „panasonikai“, bet ir kita JAV kompanija.

O jei ir nesate užkietėjęs kurios nors stovyklos šalininkas, vis tiek sutiksite, kad vartotojui nėra nieko geriau už gamintojų konkurenciją. Tai verčia kompanijas neužmigti ant laurų ir nuolat ieškoti kažko naujo, kas priviliotų pirkėjus.

Dar 2011 metų pradžioje VICTORY pristatė gana kontraversišką modelį „High Ball“, kurį išsamiai pristatė kolegos iš MOTOPRESS šių metų žurnalo 3-ajame numeryje.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


„High Ball“, kuris gimė kaip atsakymas HD modeliui „Cross Bones“, buvo firmos mėginimas sukurti gamyklinį „boberį“. T.y. iš tradicinio kruizerio perdarytą minimalistinio stiliaus motociklą, kurio pagrindinis akcentas – aukštas „apehanger“ tipo vairas, vienvietė sėdynė, baltašonės padangos ir stipinuoti ratai.

Tiesa, idėjiškai boberis yra priešingybė tradicinio kruizerio puošnumui ir blizgesiui. Grubūs ir nenulaižyti boberiai paprastai gimsta pačių vairuotojų garažuose, o „donorais“ šiems projektams dažniausiai būna ne pirmos jaunystės amerikietiški arba japoniški motociklai.

Todėl VICTORY žengtą žingsnį galima gerbti už drąsą, nes gamintojai rimtai rizikuoja, jog jų pasiūlyta modernaus boberio koncepcija gali likti nesuprasta. Kritikos jam nepagailėjo ir šį modelį MOTOPRESS puslapiuose recenzavęs Mindaugas Šimėnas.

Tačiau dar nenutilus apkalboms ir kritikų pašaipoms, „Pergalė“ vėl privertė atkreipti motobendruomenės akis į save, pristatydama 2012 metų „High Ball“ modifikaciją, pavadintą „Hard Ball“.

Šiuo modeliu VICTORY vėl pamėgino sulaužyti nerašytas taisykles, „sukergdami“ boberį su amerikietišku kelioniniu motociklu. Na, tokiu, kurį amerikiečiai dėl masyvių kietų šoninių daiktadėžių vadina „bagger“, o lietuviai – „šaldytuvu“.

Konceptualiai – tai dar viena mišrainė ir bandymas suderinti priešingybes. Tikram „boberistui“ vien mintis apie plastikinius šoninius krepšius ant jo minimalistinio ir tik trumpoms kelionėms naudojamo motociklo turėtų atrodyti juokinga.

Na, bet matyt gamintojui taip nepasirodė.

Ar daiktadėžės ir yra vienintelis skirtumas tarp „High Ball“ ir „Hard Ball“? Beveik.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Kaip ir jo vyresnis brolis, „Hard Ball“ dalinasi 1731cc tūrio oru aušinamu varikliu su elektroniniu įpurškimu ir tuo pačiu kompanijos išradimu – reguliuojamo pasvirimo vairu. Tai yra, jei pavargsite vėdinti pažastis, galėsite „apehanger“ vairą tiesiog nulenkti žemiau, iki jums patogesnės pozicijos.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


„Hard ball“ nuo jo pirmtako skiria aukštesnis priekinis ratas (18 colių vietoje 16), ilgesni bei platesni galinis ir priekinis sparnai, o priekinis ratas turi vienu stabdžių disku daugiau. Ratų bazė taip pat ilgesnė beveik coliu. Be to, „kietakiaušis“ prieš „aukštakiaušį“ gali pasigirti gamykliniais saugos lankais, platformomis vietoje pakojų, iš abejų motociklo pusių kyšančiais dviem atskirais duslintuvais ir (nesu tikras, ar tai privalumas) kiek aukštesne sėdyne bei net 100 svarų didesne mase. O taip, ir aukštesne kaina.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


JAV „Hard ball“ kaina prasidės nuo 18 999 dolerių. O štai Britanijoje šis modelis kainuos 15 995 svarų.

O kaip jums toks "bobber-bagger'is"?

http://www.youtube.com/watch?v=Yv4IBT18xxo&feature=player_embedded
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Paskelbė: Saulius (Dellamorte)

 


Narys
1000cc ******
Avataras
#2    

"I don't want a Vegajackhampin!" :-]
2011 Gruodžio 21 09:27
Auksarankis
1200cc ******
Avataras
#3   -3  

Nesusipratimas kazkoks tos Viktorijos :) kai gauni paciupinet pamatai amerikietiska panasonika.
2011 Gruodžio 21 14:17 Harleliuyah!!!
Narys
400cc ***
Avataras
#4   +2  

Victory man patinka, pats tokį turiu ir juo labai patenkintas(tiesa perdarytą pagal mane), kokybė su harliais nesulyginama, o dizaino atžvilgiu harius paliko toli 20-ame amžiuje. Gaila, bet paskutiniai Victory modeliai kažko naujo neparodė, prilipdė kažkokį visiškai netinkamą prie bendro stiliaus vairą ir čia jau naujas modelis?...
2011 Gruodžio 23 19:39 redagavo m105 2011 gruodžio 23 19:40
Pėsčiasis narys
25cc *
#5   +1  

pavaziuokit ne vien lt smelio dezej.....o buvo taip...mes su japonais britais victory mynem apie 75-80 myliu be didelio ausinimo y sturgis rallyy usa o kas su harlais 65 mylias nes harlas ilgiau padrozus ant 75 -80 myliu pvz 350 myliu gali ir uzkalti......isvadas darykites patys.....
2011 Gruodžio 27 09:47 jei turi mazai bedu stok y lt kluba.tapsi beda.
Auksarankis
1200cc ******
Avataras
#6   +1  

Labai argumentuota :D bet gali ir neuzkalti ane?
2011 Gruodžio 27 13:57 Harleliuyah!!!
Gatvinis
600cc ****
Avataras
#7    

Nu nežinau, per visą Vokietiją ir Prancūziją atminta 90-110 mph pernai, ir niekas ten neužkalė
2011 Gruodžio 28 11:38 Suum cuique
adr
Narys
25cc *
#8    

Jei kam Harlis neužkalė tai jis laimingas žmogelis arba neturi Harlio ;)
2012 Sausio 8 18:36
Sunkiasvoris
500cc ***
Avataras
#9    

gal tik man taip atrodo, bet uzdejus ant VTX vaira ausktesni ir minimaliai tiuningo, gautusi Victoris? :S
2012 Sausio 8 19:48
Narys
1200cc ******
Avataras
#10    

pirma tai victory ne jav mocas,,o kanados,ta pati sarage daro bombardyrius,can-amus ir kitus neblogus dalykelius.tas boberis nieko blatno,kad tik nudazytas graziai(ka gali bet kas padaryt,kas nors kiek raukia masinu dazyme) uzpakalinis sparnas atsokes nes prie remo(kas boberiui netinka,turi but arba trumpas,arba vaiksciot kartu su sake prie rato prigludes),prieky isvis kazkoks kaip citroeno tas sparnas-man negrazus bent jau,na o vairas-skonio reikalas-irgi nekazi kas siaip jau,pilna aftermarketo tokiu dalyku,jei patinmka,ant bet kokio modelio gali prisidet toki,bet tai nereiks kad jau cia kazka naujo atrades.... lempa da ta konkolas nenormalus-irgi vaizda gadina,ir da dabavkei duslerkes kaip alaus buteliai,nu isvis nesamone,nors ir juodos,viena kas grazu-tai viktory variklis,man vienas is graziausiu v2.na o tas kitas gal ir nieko kruizeris.siaip sito da nemates,bet atrodo neblogai-aplamai,kruizerius viktory daro grazius,vertus bet kokiu custom amerikonu kruizeriu-kurie kad ir kokie grazus bebutu,bet beveik vienetiniai visi-o tai yra minusas kruizeriui,nes kruizeris siaip sukurtas vazinet tolimose kelionese,vadinasi laikas nuo laiko reiks kazka taisyt..o pabandyk,pvz,big bear kokiam uzsisakyt pvz kokia apdailos detale,ar pan..o harlis yra zjbs,nes tai yra harlis..ir ar jis uzkala,ar apsimyza tepalais,vistiek ji taiso,ir lekia toliau visi,nes vardas viska taiso.nors man siaip jei jau amerikonas,tai tik cioperis arba boberis,tie stokai,atvirai pasakius,biski uzknisa :) ....
2012 Sausio 8 21:37
Sunkiasvoris
500cc ***
Avataras
#11    

"... kurį išsamiai pristatė kolegos iš MOTOPRESS šių metų žurnalo 3-ajame numeryje..."

O kas liecia tuos kolegas, tai didesniu proto pisuokliu dar reikia paieskoti. Bapkes uz prenumerata jau antra karta pasiima, o produkto kazkaip nesigauna... Ir nesvarbu kaip zurnalas besivadintu.
2012 Sausio 8 21:59
Keliauninkas
600cc ****
Avataras
#12    

Citata:
Cituoju: adr
Jei kam Harlis neužkalė tai jis laimingas žmogelis arba neturi Harlio ;)


Pas mane Harlikai (V-ROD 2005, FLHT 1987 ir FLHCUI 2002) visi tris dirba kaip SWISS laikrodukai, be jokiu priekaistu. Pernai su V-ROD per dvi savaites prasukau daugiau nei 8000 km palei Vidur.Juros pakrante prie +27-30 C ir sekmingai grizau namo.
Taip kad jusu komentaras visiskai neatitinka realibes! (-) Ir esu laimingas (h)
2012 Sausio 8 23:45 redagavo Lone Wolf 2012 sausio 9 00:58 Išmintingas raitelis, plaukdamas per upę arklio nekeičia. A. Linkolnas Настоящий мужчина, как волк...либо один, либо с одной волчицей навсегда. А бегать за овцами - это удел баранов.
Narys
1200cc ******
Avataras
#13    

na vrodas pirmiausia nevisai harlis,nors siaip tai man jis pats ir geriausias ir graziausias is visu harliu.sprest apie hd pagal v-roda butu nelabai teisinga.o siaip tai victory tai manau kaip tik tas produktas tiem,kas nelabai nori hd,arba gal neranda tinkamo,bet taip pat nenori ir japono-kaip ir auksinis viduriukas,nes ne toks nulaizytas kaip japonai,bet ir ne toks plaktuku padarytas kaip harlis...tiesa,va primine apie tuos harliu pavadinimus-nu ble man jie vezi varo,ypac kai ziuri pvz aukciona,kur ju daug surasyta,ir visi FLCHJ,CFLMG,XMXUIPAIMI ir tt....net tas v-rodas,ir tas tokiuose sarasuose turi savo raidziu kruva(tingiu guglint daba tik,kad tiksliai pasakyt..)nu amerikonai,krc,vis kaip nors kuo durniau,kaip su savo incais,myliom ir galonais...
p.s. as pats harli turiu(nors pas mane kustomas,cia kai kas sako,kad tai ne harlis) ir pakolkas minciu neturiu vel prie japono gryzt-nors ir tas tikrai neprastas buvo,o juo labiau nekalbu apie brita,triumfa koki tai-brrr-cia tiem,kas neteisingai pagalvos kad pries hd kazka as blogo turiu :)
2012 Sausio 9 02:40
Auksarankis
1200cc ******
Avataras
#14    

O! von duch kaip greit specas patapo :D
2012 Sausio 9 09:45 Harleliuyah!!!
Narys
1200cc ******
Avataras
#15    

abath,specas tai tu,o as tik savo nuomone sakau,sakiau gi kad man cioperiai patinka,ir kad jei cioperis su tais visais agregatais amerikoniskais,tipo s&s primo rivera ir tt,tai nuo hd man jis niekom nesiskiria,tik kad grazesnis gal,na tau tai ne hd,bet cia manau jau ne esme-as juk nesakau kad koks nors jamaxa tai jau beveik harlis...o tuose svaistikliuose,cylindruose ir kituose dantraciuose ytariu specas niekad nebusiu.man svarbu kad veiktu ir graziai atrodytu,o kur nesuprantu,tam meistrai yra,kurie uz tai pinigus gauna :) o jei nusipirkes gryna custom cioperi po britvu ir yamahos warrioro man buvo viskas nauja,tai nieko cia nuostabaus-istikruju amerikonas mocas- visai kitas pasaulis,bet tai nereiskai kad buvau visai tupas ,paemus tula amerikona tai da mane galima meistru pavadint,jei palygint :D (na jei i varikli lyst nereik...)
2012 Sausio 9 21:08
Keliauninkas
600cc ****
Avataras
#16   +1  

Nesipeskite "mergaites", jus abi dvi grazios :D :H

Kiek vienas turi savo skoni ir jo supratima, vienam patinka "japonai", kitam "amerikonai", kai kam ir CCCP gamybos :) Vienam uztenka keliu sezonu tam kad galetu kalbeti tech temom ir duoti patarimu, kitam ir viso gyvenimo neuzteks :)
Man asmeniskai nepatinka, kada zmones jiesko blogumo kito savininko aparate, bet nuslepia savo naudojamo motociklo problemos !!! :S
2012 Sausio 9 21:33 Išmintingas raitelis, plaukdamas per upę arklio nekeičia. A. Linkolnas Настоящий мужчина, как волк...либо один, либо с одной волчицей навсегда. А бегать за овцами - это удел баранов.
Narys
1200cc ******
Avataras
#17    

as tai maciau cia tokiu,kuriem posukiai,priekiniai stabdziai,sparnas,uzpakaliniai amortizatoriai ir starteris aplamai motocikla tik gadina,o jei da imanoma,tai ir rankini begi prispandolint nieko pries...idomu kaip su tokiu pasigincytu kokio vtx-o ar stratolainerio savininkas(nekalbu jau apie koki gldvinga...) kiekvienas turi savo skoni ir planus,kur savo motocikla naudos-ar pries mergas pasirodyt,ar i keliones vazinet,ar pica veziot....na ir da gal kisene,va ir pagal tai gaunasi ka kas turi.o prisiknist ir prie stulpo galima,faktas,kad visada norisi pasidziaugt savo daiktu,ir siaip bent jau as niekad niekam nesakau kad va tavo,pvz,mocas-triperis,ypac jei tai istikruju triperis,nes gera nusiperka tokie,kurie ryt gali kita nusipirkt,jei kas netiks,o triperi turi tokie,kurie daznai taupo ilgai jam,ir da paskui garaze davedineja iki kondicijos.....nu tokiam jei pasakysi kad jo mocas gaidys,gali ir i nosi uzsidirbt :D o nuomone mes visi turim,nesvarbu ar 1000 varikliu jau gyvenime savo rankom pazere,ar tik vakar pirma moca nusipirke-kad pasakyt kad tau tie dzinsai nepatinka,o ta striuke grazi nereik but gadzumianu ar kokiu ble tuo juozu fainulka :D taip kad gerbkim vienas kita,ar bent jau vieni kitu skoni :)
2012 Sausio 10 03:46 redagavo von dutch 2012 sausio 10 03:51
Opozitas
250cc **
Avataras
#18    

Jei motociklas blogai dirba, tai pats laikas pakeist tarpinę esančią ant sėdynės ir laikančią vairą...
2012 Sausio 19 22:06 Merginos, laikykit cilindrus, stūmoklis pareina...
 




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17