Motomanų Diskusijos » Motomanų pagalba » Kas iš vilniečių neieško žodžio daiktadėžėj?

| 2012-04-13 AntanasP | 21/6712 žinut.
 
 


 
Super'inis
1100cc *****
Avataras
#1    

Kas iš vilniečių neieško žodžio daiktadėžėj?

Balsas.lt pasiruošęs išklausyti Motomanų balso! (pirmadienis, balandžio 16 d. 14 val.)
Kas norėtų sudalyvauti diskusijoj?! Reikaling 2 motomanai! :)
Parašykite man į PM, kaip įmanoma skubiau :)


Kvietimas/tema:

Šylant orams į gatves išvažiuoja vis daugiau motociklų. Eisme, o ypatingai didžiuosiuose miestuose vėl neišvengiamai susidurs dviračių ir keturačių transporto priemonių vairuotojai, o kiekvienas rimtesnis incidentas sukels diskusijas, apie tai, kaip tiek vieniems, kiek kitiems reikia žinoti KET ir jų laikytis, suprasti skirtingų transporto priemonių diktuojamą skirtingą dinamiką kelyje, būti pastabiems ir tolerantiškiems.

Šį kartą norime suteikti progą pasisakyti motociklininkams, todėl organizuojame dikusiją-vaizdo konferenciją, kurios pagrindinės temos būdų visuomenėje susiformavęs motociklininkų įvaizdis, vairavimo įgūdžių tobulinimas, techninės motociklo būklės įtaka eismo saugumui, taip pat ir moraliniai aspektai, tokie kaip atsakomybė prieš kitus eismo dalyvius bei tolerancija.

Kviečiame Jūsų bendruomenės atstovus dalyvauti Balsas.lt redakcijoje, „Forum Palace“ pastate (Vilnius, Konstitucijos pr. 26) rengiamoje atviroje diskusijoje. Numatoma data – pirmadienis, balandžio 16 d. 14 val.
2012 Balandžio 13 13:28 redagavo AntanasP 2012 balandžio 13 13:40 Honda VFR800 - sportuojantis turistas.
Narys
50cc *
#2    

Kodel tik vilnieciai? Gali atsirasti ir is tolimesnio miesto zmogus kuris sugebetu korektiskai ir taktiskai atstovauti musu bendruomene :)
2012 Balandžio 13 13:50
Super'inis
1100cc *****
Avataras
#3    

tikrai taip - gali buti motomanai ir is kitu miestu :)
2012 Balandžio 13 14:06 Honda VFR800 - sportuojantis turistas.
Ekstremalas
1100cc *****
Avataras
#4    

visai butu idomu sudalyvaut. gaila, kad darbo metu organizuoja tai neiseis :(
2012 Balandžio 13 15:02
Narys
50cc *
#5   -2 / +1  

as gal ir galeciau sudalyvaut, bet esu brytvynykas visais atzvilgiais :) ir turiu "nepatogu" visuomenei paziuri. as pries persekiojima jei motociklininkas nestoja, as pries dideles baudas uz greicio virsijima, nekenciu policijos ir jos naudojamu priemoniu. ir isvis galvoju kad visuomene yra buka siuo atzvilgiu.

tai bijau kad sugadinsiu ivaizdy :)

taktiskai sugebesiu, bet korektiskai - ne :) mentai saudo , gaudo, tranko, dauzo nors niekur pas juos neparasyta kad taip turetu daryti, kaip kam sauna i galva taip ir daro. tegu pasikalba su anglu, vokieciu, skandinavu mentais...
2012 Balandžio 13 22:23 redagavo hornet 2012 balandžio 13 22:34
Plentamušys
900cc *****
Avataras
#6   -1 / +3  

na tuomet tu nesi motomanas :)
tu tiesiog kelių chuliganas :)
2012 Balandžio 13 22:32 Būk kuklus - tai tokia išdidumo rūšis, kuri mažiausiai erzina aplinkinius :)
Narys
50cc *
#7   -2 / +2  

tikrai taip, esu keliu chuliganas kaip ir 95% motociklininku :) kazkaip nemaciau kad motociklininkai (brytvos, cioperiai, streetai, krosiniai) stovetu kamscio gale :) nu ir kazkaip nei vieno motociklininko nemaciau ant 50km/h mieste vaziuojant :)

tai gal visgi motociklininkai labiau KET pazeidineja
2012 Balandžio 13 22:37
Plentamušys
900cc *****
Avataras
#8   -1 / +2  

kamščių gale nestoviu ir aš, ir paspaudžiu virš 100 kai pradėda koks BMW plilipes provokuot, tada tiesiog pabegu. Bet šiaip suvokiu rizika, žala, pasekmes ir t.t. Jau esu turėjęs vieną techninį ir vieną įskaitinį eismo įvykį su motociklu. Žinau ką gali motociklas, bet mums visiems tai turi būti malonumas, vieniems ant jo sedeti, kitiems grozetis :) nereikia būti chuliganu, geriau bendrauk su žmonėms pateikdamas motociklo privalumus, bet tikrai negasdink ju, sakydamas, kad tu chuliganas ir sukeli pavoju :)
2012 Balandžio 13 22:49 Būk kuklus - tai tokia išdidumo rūšis, kuri mažiausiai erzina aplinkinius :)
Narys
50cc *
#9   +2  

visiskai pritariu, trix. kiekvienas tavo sakinys tiesiai i desimtuka.

"...suvokiu rizika, žala, pasekmes..." as irgi megstu palakstyt ,bet proto ribose, t.y. as zinau, kur suvaldysiu save ir motocikla, kur mazesne rizika (uz miesto arba mieste nakti). deja, musu keliu bendruomene masto kitaip, jiems motociklas yra "giltines dalgis"
ir yra bukas stereotipas, kad visi motociklininkai yra keliu debilai.


"visiems tai turi būti malonumas, vieniems ant jo sedeti, kitiems grozetis" . irgi pritariu, deja, musu keliu bendruomene yra tamsi ir kaip ir inkvizicijos laikais - kas nauja, kas nesuprantama, kas ne "pagal mane" - tas turi buti uzdrausta ir sudeginama :)

as tikrai negasdinu ir nesistengiu to daryti, as vaziuoju taip kaip leidzia mano motociklo galimybes. deja, dauguma issigasta kai pravaziuoju pro juos su vejeliu, o tai juos nervina, o kai nervina tai pyksta, o tie kas sukelia pykti - chuliganai. delto vadinu save chuliganu :)
2012 Balandžio 13 23:07 redagavo hornet 2012 balandžio 13 23:10
Narys
250cc **
Avataras
#10   -1 / +2  

hornet, o tau neatrodo, kad tai, kas tau atrodo, tik tau atrodo?

Kad chuliganai yra 95% motociklininkų? Jei dalyvaučiau tokioje laidoje, pirmoje eilėje palyginčiau motociklininko stereotipą su automobilininko stereotipu - juk tokio net negali būti.

Sakai, kiti klysta, kai piktinasi ta rizika keliuose, kurią ne vien sau, bet IR JIEMS įneši, neketindamas laikytis nustatytų taisyklių ir koneveikdamas jų prižiūrėtojus? Man atrodo, kad nemažai tokių "savo tinkamą greitį geriau žinančių" galiausiai susiduria su realia pastebėjimo kelyje problema, ir susiduria tikra ir skaudžia to žodžio prasme.

Nesakau, kad galima tikėtis visiško sterilumo taisyklių taikyme - saikingi, pavojaus tikrai nekeliantys nukrypimai neverti aršaus pasipriešinimo (pvz. realus judėjimo mieste maksimalus greitis 57-59 kmh vietoje 50), tačiau tokia filosofija, kurią dėstai, yra necivilizuota, su civilizacija iš pagrindų kovojanti. Reikalas tas, kad būtent visi tokie "leidžiu sau" galiausiai sumuojasi į didelę betvarkę, kurios sau nepavydime, dairydamiesi namolio iš kraštų labiau civilizuotų - jie tokie dėl gerų priežasčių.

Kaip kartais norime, kad mūsų krašte buklumo būtų mažiau - labiau pagalvodami iš kur jis dygsta, gal kada sugebėtume įveikti.
2012 Balandžio 13 23:50
Narys
50cc *
#11   -3 / +1  

taip, esi visiskai teisus sakydamas kad stereotipu negali buti. as irgi taip manau, bet tu paskaityk delfi komentarus - toks vaizdas kad motociklininkai yra antikristai - stai tau ir stereotipas. (ne mamo o visuomenes)

taisykles tuti buti adekvacios situacijai. as megstu greitai pavazineti, nei vieno ivykio dar neturejau (tpfu tpfu tpfu per kaire peti), nes vazineju vertindamas situacija ir rizika, tai kodel as turiu kenteti del pensininko kuris nesugeba vaziuoti greiciau nei 40kmh ir dar su masina? kodel as turiu vilktis, nes jam (o tuo paciu ir visiem) taikomos tokios taisykles? jeigu taip tai tegu regitra sustato visiems 40kmh ribotuvus - paiziuresim kas gausis, o gausis padiedejusios spustys, padidejus tarsa, letesnis susisiekimas...
o del priziuretoju, tai man baisu, nes paskaicius spauda 80% jie nudauzia motociklininkus. jie nezino/nemoka/nenori suprast, kas yra motociklas. kad tai nera masina, kuria galima taranuoti. rask straipsni kur motociklinkas uzmusa zmogu?! Rasi tik viena kita pavieni atveji. taigi, policininkai persekiodami motociklininka rizikuoja tik motociklininko gyvybe.

Filosofija kuria bandau aiskinti yra ne "necivilizuota" or tiesiog liberali. viskas, ka sakau, tai kad nera "juodos" ir "baltos". Policija turi mokytis kaip elgtis su motociklininkais, juk jie irgi zmones. o motociklininkas niekada nebus tokia pati transporto priemone kaip ir masina, kaip ir lektuvas, kaip ir laivas kaip ir arklio traukiamas vezimas.
2012 Balandžio 14 00:13 redagavo hornet 2012 balandžio 14 00:19
Narys
250cc **
Avataras
#12   -1 / +3  

Citata:
Cituoju: hornet
"...toks vaizdas kad motociklininkai yra antikristai - stai tau ir stereotipas. (ne mamo o visuomenes)"


Ar supranti, kad savuoju supratimu tokį tik augini?

Citata:

kodel as turiu kenteti del pensininko kuris nesugeba vaziuoti greiciau nei 40kmh ir dar su masina?


Kokiu būdu kenti būtent tu, o ne visi eismo dalyviai, kurie nori ir gali važiuoti greičiau, nei 40, paisydami leistino greičio? Labai įdomiai skamba asmeninio išskirtinumo gaidelės.

Citata:
o del priziuretoju, tai man baisu, nes paskaicius spauda 80% jie nudauzia motociklininkus. jie nezino/nemoka/nenori suprast, kas yra motociklas. kad tai nera masina, kuria galima taranuoti. rask straipsni kur motociklinkas uzmusa zmogu?! Rasi tik viena kita pavieni atveji. taigi, policininkai persekiodami motociklininka rizikuoja tik motociklininko gyvybe.


Palauk. Jei transporto priemonės vairuotojas stabdomas, jis gali nesustoti, būdamas būtent motociklininkas? Vėl asmeniškai prisitaikytos taisyklės?

Citata:
Filosofija kuria bandau aiskinti yra ne "necivilizuota" or tiesiog liberali ... o motociklininkas niekada nebus tokia pati transporto priemone kaip ir masina, kaip ir lektuvas, kaip ir laivas kaip ir arklio traukiamas vezimas.


Tai ne tiek liberali, kiek asociali filosofija. Tai, ką šneki, aiškiai rodo, kad paties supratimu KET gali būti rašomos ir taikomos bet kam, tik ne pačiam. Tuo tarpu tikrovėje jos nereglamentuoja lėktuvų ar laivų eismo, bet ne tik geba, bet ir nustato motociklininko, automobilio, arklio traukiamo vežimo elgesį. Visų nuo motociklų atlikusių transporto rūšių viltis pagrįstai būtų tokia, kad turi tik laikiną vairuotojo pažymėjimą, ir privalėsi pakartoti KET egzaminą. Tai labai silpna viltis, suprantu.
2012 Balandžio 14 00:55
Pėsčiasis narys
500cc ***
Avataras
#13    

O per skype sudalyvauti nebutu galima?
2012 Balandžio 14 01:23 "Turbato melius capiuntur flumine pisces"
Plentamušys
900cc *****
Avataras
#14    

užteks ir nesiginčykit :) yra ir su mašinom ir su motociklininkais problemų, bet kaip trečiadienį per kursus pasakė policininkas pestieji kelia daugiausia problemų ir jų daugiausia žūva...

tiksliai gi Kikis prie žurnalistų, o tai tu ne Lietuvoj?
2012 Balandžio 14 12:38 Būk kuklus - tai tokia išdidumo rūšis, kuri mažiausiai erzina aplinkinius :)
Narys
50cc *
#15    

begedi, oj as galeciau diskutuoti iki nukritimo su tavo naujaisiais teiginiais, nes tavo logika yra "reikia viska uzdrausti, suvarzyti ir nebus bedu" :)
gal kaip trix sako uzteks gincytis....

galim uzveist nauja tema, nes cia nukrypsim nuo sitos diskusijos esmes, kuri yra kvietimas i press konferencija.
2012 Balandžio 14 13:23
Narys
250cc **
Avataras
#16   +1  

Ginčo nėra, nes tvarka yra viena. Kur prasideda betvarkė - parodžiau aiškiai. Taip pat aišku tai, kad tvarka dar nėra pakankamai griežta, jei veisiasi tokie neatsakingi gyviai (atseit, sudarantys net 95%).

Nuo diskusijos nenukrypome, nes nei kiek nemažiau svarbu už kalbančiojo balso tembrą ar veidą yra tai, kas sakoma, kam ir kaip atstovaujama, bei kas iš to gali būti gero.

Kažin ką veikia knygą išleidęs Rimas Bružas, panašu kad jis sugebėtų atstovauti motociklininkus profesionaliai ir atsakingai.
2012 Balandžio 14 14:17
Vakarėlių liūtas
900cc *****
Avataras
#17   +1  

britvinis yra britvinis - viskas tuom pasakyta. nera ko cia i kiaura puoda isminties perlu barstyti :) laiko save auksciau uz kitus, virs taisykliu, visi jam aplink blogi (ir kiti vairuotojai ir policininkai ir keliai ir t.t.) tai jeigu nusipirkai gera ir galinga dzipa kuriuo vaziuodamas "jautiesi saugus ir ivertini idealiai situacija kontroliuoji" tai reiskia kad gali lakstyti kaip filmuose?
sventu nera, bet neverta to reklamuoti. Nori palakstyti susirask tam vieta, susikurt tokia galimybe. (dazniausiai zmogus jos net neiesko sakydamas kad jos nera) Lygiai tas pats kas pirkdamas motocikla pagalvoji kur ji laikysi ;) o jeigu tavo tarpe 95% motociklistu huliganai nebutina tai pateikti kaip aiskiai patikrinta fakta :D
2012 Balandžio 14 17:46 Gyventi - tai kovoti, kovoti - tai gyventi. (P. O. Bomaršė)
Narys
250cc **
Avataras
#18   +1  

Na, taip, - mažumėlę patetiškai, aišku, skamba, tiesiog apmaudu, kad tai yra dalis plačiau paplitusio reiškinio, kai taisyklės paliekamos kažkur anapus - ir ryžtingai, o rezultatai gaunasi prastai virškinami. Tokią ligą turime. Nors pats dantimis įsikibęs reguliavimų nesu, dažniausiai būsiu už liberalumą ir labai netgi laisvus dalykus. Bet kai darai kokį nuklydimą, būni savo vietoje, nepuoli įrodinėti kad čia pasaulis tave taranuoja, skriaudžia. Žodžiu, įdomi šita anatomija. Kaip ir tai, kad bet koks motociklininko stereotipas čia pat byra, ir didžiulis skirtumas kieno kokios problemos :)

Nieko asmeniško, hornet, tiesiog esi dėmesio besiprašančios rūšies egzempliorius :D
Kiek supratau iš matytų replikų, labiau vakarietiškų tradicijų šalyse tokio ekstremalumo ryškiai mažiau, jis ne toks nuožmus? Pats atsimenu matydavęs kitur kur kas gausiau motociklininkų keliuose, bet jų elgesys buvo visuomet sveiko, ramaus (ir stebinčiam pašaliečiui) proto ribose. Greičiausiai čia kokie mūsų visuomenės paaugliški reikalai. Pagaliau nusipirkome motociklų (t)
2012 Balandžio 14 22:35
Narys
400cc ***
#19   -3  

Norejau paklausti Zilvicio-tu ubagas ,ar tik bailus?Pas tave anketoje parasyta-vaziuoju leistinu greiciu plius 10,kaip samoningas pilietis turetum vaziuoti -10 nuo leistino....samoningumo,kaip ir nulis,tiesiog bijai mentu,ar neturi pinigu baudai?
2012 Balandžio 14 23:53
Pėsčiasis narys
500cc ***
Avataras
#20   +2  

-10 nuo leistino greicio nera saugus greitis ;) Saugiausias greitis yra ne judeti leciau uz visa transporto srauta, neziurint i greicio apribojimus. Bet jei masinos pradeda rinktis is kaires ir desines, saugiausias greitis yra dingti is tos vietos ;)
2012 Balandžio 15 00:18 "Turbato melius capiuntur flumine pisces"
Britvininkas
400cc ***
Avataras
#21   +2  

Citata:
Cituoju: hornet

taktiskai sugebesiu, bet korektiskai - ne :) mentai saudo , gaudo, tranko, dauzo nors niekur pas juos neparasyta kad taip turetu daryti, kaip kam sauna i galva taip ir daro. tegu pasikalba su anglu, vokieciu, skandinavu mentais...


Kodėl tu lietuvių pareigūnus vadini "mentais"? visų pirma, jeigu tu atsineši tokiu požiūriu į juos, tai manau ir pats savo agresyviu elgesiu susilauki atitinkamo jų atsako, antra aukštini anglų, vokiečių ir kitu šalių pareigūnus, tačiau vistiek juos vadini "mentais",- tai galbūt atėjo laikas keisti požiūri bent jau į tuos, kuriuos išskiri ir "žaviesi"?.
2012 Balandžio 15 01:27
drh
Narys
900cc *****
Avataras
#22    

Ar jau turit atstovus? Aš manau, kad svarbiausia, kokį rezultatą pasieksime, per tas spaudos konferencijas, žurnalistai savo klausimais bandys pritempti į tą temos pusę' kurie jiems aktuali, žmogų reiktėtų siųsti išsilavinusį ir gal patirties turintį, ne savo nuomonę reikia pasakakoti , kai atstovauji bendruomene, o aktualias temas užkabinti. Ir reikia orentuotis į tuos motomanus, kurie verti šio vardo, o ne beteisius -iolikinius kuriems vejai galvoje.
2012 Balandžio 15 09:28 real men ride twins
Plentinis endūrininkas
1100cc *****
Avataras
#23   +2  

Citata:
Cituoju: spakainas2003
Norejau paklausti Zilvicio-tu ubagas ,ar tik bailus?Pas tave anketoje parasyta-vaziuoju leistinu greiciu plius 10,kaip samoningas pilietis turetum vaziuoti -10 nuo leistino....samoningumo,kaip ir nulis,tiesiog bijai mentu,ar neturi pinigu baudai?
Noriu tau uzduoti viena klausima. Kiek kartu esi mokejes baudas? As su mocu vaziuodamas jau esu susimokejes 600 litu ir tai cia buvo maziausia bauda. Tai kiek kartu galetum moketi tokias baudas? Kai skaitau tokias temas, tai man susidaro tokia nuomone, kad cia raso tik tokie, kurie nesioja galva tik tam, kad i pilva lapu neprikristu. Aisku, su motociklu sunku laikytis taisykliu, bet nesaukit pilna gerkle, kad tai yra jega.
2012 Balandžio 15 09:41
Narys
400cc ***
#24    

Manau tau tikrai nerupi,nei kiek as mokejau,nei ar turiu is ko moketi.Mano komentaro mintis-nesi sventas,nelok ant kitu,o cia cioperistai geri,enduristai neblogi,britvistai apriore lochai besmegeniai...,ir visa tai ne delfio komentaruose,o MOTOMANUOSE.Liudna.
2012 Balandžio 15 11:17
Vakarėlių liūtas
900cc *****
Avataras
#25    

spakainas2003 tu priejes prie manes paklausk tiesiai kiek as pinigineje turiu pinigu ir kiek to baimes jausmo manyje susikaupe :) dalyvausiu daugelyje baikerisku svenciu.
Jeigu uzsimeni apie samoninguma - tu jau ji aiskiai parodei savo komentaruose ir tauta nuspres kiek tavyje jo yra. Galu gale pagal pasisakymus siame forume ir perziurejus anketas aiskiai matosi kokia publika vazineja su enduro, cioperiais ar sportiniais motociklais tuomet galima padaryti isvada kas yra kas.
Todel tau spakainas2003 siulau stengtis neberasineti kvailysciu, nes nuo to tiesiog menkini savo ir savo draugu sportbaikeriu ivaizdi.
2012 Balandžio 15 22:43 Gyventi - tai kovoti, kovoti - tai gyventi. (P. O. Bomaršė)
Pošliukas
1500cc *******
Avataras
#26   +1  

Kadangi cia jau diskusija vyksta ne i tema - tema rakinama. Jei atsiras norinciu dalyvauti ryt 14val. - rasykit AntanuiP tiesiai i Pm.
2012 Balandžio 15 23:17 Pas mane juodas diržas iš kulinarijos - galiu užmušti viena bandele.
Pošliukas
1500cc *******
Avataras
#27    
2012 Balandžio 20 14:01 Pas mane juodas diržas iš kulinarijos - galiu užmušti viena bandele.
Plentamušys
900cc *****
Avataras
#28    

labai nebauskit :) va čia visas straipsnis su keliom nuotraukom :)

http://www.balsas.lt/naujiena/593219/motociklininkai-apie-padanga....
2012 Balandžio 20 14:40 Būk kuklus - tai tokia išdidumo rūšis, kuri mažiausiai erzina aplinkinius :)
 




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17