Motomanų Diskusijos » Kelionės ir poilsis » Kelionė aplink Apeninų pusiasalį (2013 rugpjūtis)

| 2013-06-29 MeloMan | 94/124529 žinut.
 
Puslapiai: 1234


 
Narys
500cc ***
Avataras
#1   +6  

Kelionė aplink Apeninų pusiasalį (2013 rugpjūtis)

Liko mėnuo iki išvažiavimo, tad manau pats metas pasidalinti savo planais, o ir smagu bus pačiam po to viską paskaityti. Po praeitų metų kelionės aplink Ispaniją ir Portugaliją krebždėjo mintis apie sekančią kelionę, taigi buvo nuspręsta - Italija:
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.

Jei keliaut, tai keliaut, tad buvo pasirinkta tik Italija ir jai skirtas laiko tarpas - mėnuo. Ilgai planuotos kelionės laikas leido subrandinti mintį - neužsakinėti nakvynių, o jų ieškoti esamuoju laiku. Taip neprisirišti prie vieno taško ir būti kiek širdis geidžia ten, kur patinka. Vienintelis atskaitos taškas, kelionėje yra nupirkta vieta kelte ekipažui iš Genujos rugpjūčio 8d. į Palermą. Iš ten, judėsime jau link namų, bet keliui bus skirtos ~ 3 savaitės.

Trumpa statistika:
Startas Vilniuje. Ekipažas 2in1. 650cc. Palapinė. 8 dienos Italijos Alpėms. 20 dienų gryžimui nuo Palermo.

Planai: 7000km. Maudynės žydruose kalnų ežeruose. POI taškai sudėlioti prieš ir kelionės metu. Roma, Etna, Amalfi, Tropea, Dievų kelias, architektūra, maistas ir t.t..

Keletas smulkiau:
http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g1202638-d1520846-Re....

http://www.kelioniumanija.lt/lt/salys/europa/italija/lankytinos_v....

http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g580201-d678798-Revi....

Taigi jei kas nors patars ką pamatyti - būtų smagu išgirsti!

Aprašyti kelionę pasistengsiu taip, kaip pavyks. Iš praeitos kelionės žinau, kad rašyti esamuoju laiku - visiškas vargas. Tad jei tik išeis, jei ne - gryžęs papasakosiu viską ;)
2013 Birželio 29 17:58
drh
Narys
900cc *****
Avataras
#2    

Nu tu maladec! Sekant pirmos keliones ispudzius po pirenu pusiasali buvo siek tiek neramu, kai nustojai rasyti, bet kol galimiybes leidzia megaukis keliu ir jo teikiamais nuotykiais, sekmes ir lauksim ataskaitos :D
2013 Birželio 29 18:16 real men ride twins
Narys
500cc ***
Avataras
#3    

Citata:
Cituoju: drh
Nu tu maladec! Sekant pirmos keliones ispudzius po pirenu pusiasali buvo siek tiek neramu, kai nustojai rasyti, bet kol galimiybes leidzia megaukis keliu ir jo teikiamais nuotykiais, sekmes ir lauksim ataskaitos :D


Smagu girdėti :)

Ištikrųjų labai skaudžiai ten gavosi su tuo pasakojimu.. Aš rašiau kiekvieną dieną kelionės metu, tačiau rašiau į road.lt.. Gryžęs planavau viską perkelti į motomanus, ką po truputį ir dariau, kol vieną dieną, ties kokia devinta mano pasakojimo diena road.lt uždarė. Mėginau visaip prisikasti prie savininkų, bet niekaip.. Taigi nuo tada - visi pasakojimai tik į motomanus :)
2013 Birželio 29 18:22
drh
Narys
900cc *****
Avataras
#4    

http://www.15min.lt/naujiena/gazas/naujoves/nelaikom-italijos-gre....
as tikiu tu greitkeliu vengsi, bet gal rasi ko naudingo,o gal jau ir nebestreikuos tuo metu..
2013 Liepos 18 16:13 real men ride twins
Narys
500cc ***
Avataras
#5    

oj dėkui labai!! Pravertė patarimai :)
2013 Liepos 19 00:32
Narys
500cc ***
Avataras
#6    

bunant Sicilijoje siulyciau butinai aplankyti ERICE. vien vaziuodamas i ERICE apturesi labai gera ~ 8 km serpantina, plius miestelis nuostabus su tikra sicilietiska dvasia.
taip pat SIRACUSA. asmeniskai man sios dvi vietos labiausiai patiko is visos Sicilijos.
jeigu busi salia Mesinos ir reikes nakvynes, taip pat galiu parekomenduoti labai saunu seimos viesbutuka (kaimeli Itala) kur valgiau skaniausia pica savo gyvenime. beje tam viesbutuki gali isgirsti lietuviskai kalbant savininko sunaus zmona :) jei domina kontaktai, duok zinoti parasysiu.
2013 Liepos 19 08:21
Čioperistas
1200cc ******
Avataras
#7   +1  

Geros keliones ir geru vingiu :D
2013 Liepos 19 11:05 Vilkolakiai (R) Ziemai priimam saugoti motociklus Vilniuje. Saugu, sausa, patikima, signalizacija akumuliatorių pakrovimas, gera kaina. Rezervacija i PM. Pirmenybe jau laikusiems :D
Narys
400cc ***
Avataras
#8   +1  

Pamenu, kad "sukramčiau" kaip skaniausią desertą praeitos tavo kelionės aprašymą, trbt net dukart, tad su nekantrumu laukiu antro dublio, kuris, neabejoju, bus kitoks, bet galbūt dar geresnis. Tad to ir linkiu. Artėja ir mano laikas, kai pasivysiu svajonę ir įsirašysiu prie keliautojų motociklu gretų :)
2013 Liepos 19 20:20
Narys
500cc ***
Avataras
#9   +1  

minus 1 diena: Vilnius - Druskininkai - 130 km.

vat ir išaušo ilgai laukta diena, nes ir nesitiki kažkaip... matyt per ilgai buvo planuota, kad net spėjo keletą kartų ir pasimiršti. Puiki atkarpa pasibandymui prieš ilgą kelionę. Nerimą kelė perkrautas mocas, o tiksliau lagaminai. Givi rekomendacijos 10kg vienam, o pas mus jie gerokai sunkesni. Čia visai praverstu kokio vieno kito motomano paguoda, kad atlaiko ir 20 :D Na bet niekas nenukrito ir nenulūžo, tad darau išvadą, kad tuos visus tūkstančius kilometrų atlaikys! Metas miegot, ryt laukia 770 km iki Ostravos, Čekijoj. Kelionė prasideda rytoj!
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2013 Liepos 28 23:05
Plentinis endūrininkas
1100cc *****
Avataras
#10    

Patvirtinu, kad Giviai laiko 16-18kg tikrai (soniniai). Galinis gal ir daugiau.
Bandyta ne viena karta su Givi E36. Jie uzdarinejami buvo vos ne sokinejant ant ju, ir spaudziant keliais. Atlaike :)
Bijau pagalvot, kas butu su china kopijom :)
2013 Liepos 28 23:37 I just want to live while I'm alive..
R1200GSA LC
Krapštukas
1100cc *****
#11    

China kopijos irgi buvo prikrautos panasiai, tai uzdejus ant moco atsivepe i sonus ir labai nemaloniai lingavo :-] Tai sprendimas buvo soniniu deziu rankenas dirzu susegt virs keleivio sedynes. Ir nieko, atlaike tukstancius kilometrus.
O siaip, tiesa ta, kad bent jau man turio perdaug o svorio daug kraut negali. E21 dezes atrodo kaip geras kompromisas- krauni pro virsu ir motociklas netampa mazo automobilio plocio :)
2013 Liepos 28 23:48
Narys
400cc ***
Avataras
#12    

Geros ir saugios kelionės. Seksim ir mintimis palaikysim. Bet kuro kaina Italijoj (s) . Jei važiuosi pro Insbruką link Sct Moritzo, ties Serfaus apsimoka pasukti link Samnauno. Nuo pagrindinio kelio tik koks 10-15 km. serpantinais, bet Duty Free miestelis. Kuras apie eurą, kiti "degalai" (jei reikia) gerokai pigiau. Čia pakeliui į Genovą- prieš Italiją verta užsukti.
2013 Liepos 29 10:28
Narys
600cc ****
Avataras
#13    

Citata:
Cituoju: Meduz
Geros ir saugios kelionės. Seksim ir mintimis palaikysim. Bet kuro kaina Italijoj (s) . Jei važiuosi pro Insbruką link Sct Moritzo, ties Serfaus apsimoka pasukti link Samnauno. Nuo pagrindinio kelio tik koks 10-15 km. serpantinais, bet Duty Free miestelis. Kuras apie eurą, kiti "degalai" (jei reikia) gerokai pigiau. Čia pakeliui į Genovą- prieš Italiją verta užsukti.


Kazkaip irgi uzmaciau kainas pralekdamas nesiekia 1EUR , galvojau kazkas blogai su tuo kuru , net nepyliau :D O siaip nieko nesutaupysi grybaudamas kai i baka telpa kokia 15litru. Siaures italijoj apie 1.8EUR kuras , o austostradose 10-20EUR cento brangesnis visur.

P.S. Slovakijoj motociklam vinjetes pirkt nereikia imant autostradas, austrijoj jos labai nebrangios uz 2men sumokejau tik kiek virs 10EUR. Norint greitai grizt kai nusibosta vingis po vingio labai geras dalykas , nuo piet isvaziavus 1000km prasukt nera problemu. :S

P.P.S. Italijoj labai daug kur nori Euru , o kortele pamate labai susirauke arba <50EUR net neima, gal tik degalines isimtis , bet irgi visokiu ciudu buna :-]
2013 Liepos 29 11:54 redagavo Todas 2013 liepos 29 08:58 MT-03: Poland 2011; fra Nordkapp til Lindesnes 2012; Alps2013. RE Thunderbird 500: Ladakh J&K through Spiti 2014. Iceland by bicycle 2015
Narys
500cc ***
Avataras
#14    

1 diena. Kelios istorijos pilkame Lenkijos krastovaizdyje.

6 ryto. Druskininkai. Isklausom paskutini mamos pasiulyma imti masina (juk dar ne velu) ir pajudam. Po 15km apsiziurim, kad pametem vandeni, kuris buvo pritvirtintas po tinkleliu. Nieko tokio. Lazdijai, paskutine stotele lietuviskam, pigiam kurui. Pildamas isgirstu klausima "o kur palapine?".. Jooofana, iskart mintyse - pametem namus! Greit sokau ant motociklo ir lekiau atgal gerus 20km, kol susitaikiau su praradimu - "arba bus nukritus i kelkrasti, arba kazkam jau pasiseke.. Nereikejo pirkt brangios.."
Na ka gi, gryzau atgal, mieloji pasake, jog uztrukau 40min. Ir laiko gaila, ir palapines. Taigi turim tiksla - pirkti palapine. Renkam kilometrus visai smagiai, pasikalbejimo iranga gelbsti nuo nuovargio ir monotonisko vaziavimo. Tetes patarimu stojam Varsuvos prieigose parduotuviu miestelyje ieskot nauju namu. Keletas parduotuviu, lyg ir panasios i jysk ar senukus, bet palapiniu nei kvapo. Taigi nutariu savo skurdziom lenkiskom ziniom eiti klaust pagalbos, reik kazkaip isgaut pavadinima parduotuves kur jas parduoda. "snekedamas" su parduotuveje dirbancia mergaite supratau, kad be gestu kalbos cia jau neissiversim, tad ramiai rankom nupiesiau palapine ir i ja ilindau. Zmogus iskart suprato ko reik ir tokiu budu mes nukreipiami teisinga linkme. Papildomai perku dirza, dabar jau bus amziams pritvirtinta :) Toliau vel kilometrai, apsodinti laukai, lenkiskas maistas ir benzinas. Nakvyne Cekijoj, Ostravoj. Marinuota silke ir pervirtas sprotas sako davai pailsim. 871km. prie 37 laipsniu. Keliones laikas 6am - 7pm. maršrutas
P.s. Labai geras variantas isvaziuoti anksti ryte, tada 3-4h turi tikrai smagaus ir nevarginancio vaziavimo. Paskuj prasideda kompotas :)
2013 Rugpjūčio 3 01:00 redagavo MeloMan 2013 rugpjūčio 2 22:14
Narys
500cc ***
Avataras
#15    

2 diena. Lenkiskoji Cekija ir Austrija tolyn nuo Italijos.

Rytas, 6am. Neskaitant floros ir faunos pasaulio kambaryje ir pabudimo nuo troskulio 3 ryto, miegota gerai. Pora gurksniu vakarykstes arbatos, smutkes ant zirgelio ir pirmyn link kalnu. Netik kad nepamaciau nieko naujo Cekijoj po Lenkijos, bet dar ir "kurrrva" isgirdau, tai kaip ir vel Lenkija.. Renkam kilometrus ir stai Austrija. Pirmas ispudis - tvarka. Keliai, vejos, laukai.. Stovedami aikstelei stebejomes, pirma vyruka nupjove su zolepjove veja ir dingo uz kampo. Po keliu minuciu is ten islindo kitas, su rankine zolepjove kampams sienaut, dar po kiek laiko pasirode trecias su zoles "puteju".
Sugalvojom uzsukt i Viena, prasukt pro centra. Grazu, architektura ispudinga, taciau isvazinedami is jos palikom daug jegu ant nesibaigianciu sviesaforu virtines. Ties kaskeliasdesimtu jau pradejau jausti lesima "salmas i salma" is uz nugaros. Stojam kavos. Atgaiva. Prasideda kalnai, nors tiksliau dar tik ju prieigos, besigrozedami vaizdas nusprendziam saves taip nevargint, kaip vakar, tad susirandam kempinga truputeli ne link Italios ir isikuriam. Siandien 478km. Oras 18-25 laipsniu. Rytojaus planai - kempingas prie kalnu ezero salia Italijos sienos. maršrutas
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2013 Rugpjūčio 3 09:31 redagavo MeloMan 2013 rugpjūčio 3 16:22
Narys
500cc ***
Avataras
#16    

3 diena. Sustire is salcio

Labai miela naktele kempinge. Kadangi kilimeliu neturejom, o ir naivumas nugalejo (nors buvom ispeti), teko beveik nepailseti. Is pradziu ejo termo apranga, toliau dzemperis, o galiausiai ir motociklo apranga. Dar ir i miegmaisi visas sulindau, taciau bergzdziai. Tik ir galvojau, greiciau naktis baigtusi. Kad ir kokia ji buvo, jai atejo galas, tad nusprendem: arba hostelis arba ieskom kilimeliu. Po truputi kalnu keliukai priverti pamirsti nakties kosmarus. Kilom i viena kalna, kilom i kita. Vaziavom pro kaimus sutikdami tik traktoriu, karves ir avis. Jei kas vaziuosit pro Austrija ne autobanu, nelyskit i sekancius pagal dydi kelius, jie labai uzkisti ir per valanda iveiksit 40-50km. Geriau rinkites sunkelius, jie vistiek sutvarkyti geriau, negu musu pagrindine automagistrale. Taip vingiuodami ir grozedamiesi sleniais judejom link Villach. Miestas esantis kampe prie Italijos ir Slovenijos sienos. Cia be gestu kalbos pavyko issiaiskinti, kur galima isigilyti kilimeliu. Labai tikiuosi, kad siandien meskos vadinti nereikes.. Taigi likes laikas maudynems, Vilach miesto sventei tarp desru ir alaus, bei koldunai po atviru kempingo dangum kalnu apsuptyje. Nuvaziuota 279km. maršrutas
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2013 Rugpjūčio 3 09:35 redagavo MeloMan 2013 rugpjūčio 3 16:24
Narys
500cc ***
Avataras
#17    

4 diena. Austrijos - Italijos Alpes.

Labas rytas. Kaip ir tiketasi, be striukes nakti neapseita - vel virtau mieganciu kalnu. Cia tarp kalnu matyt kitaip ir nebus.. Pakuojames, atsisveikinam su ezeru ir pajudam. Pries akis vienas po kito pradeda dygti kalnai su vejo nupustytais slaitais, kuriuos saule isryskina taip, kad karts nuo karto pats save pagaunu vaziuojant salikelio link. Per grazu ar per stipru? Kad grazu tai tikrai.. Paliekam Villach ir judam Italijos - Austrijos siena isilgai. Siena - kalnu masyvu kurio ir noredamas nekirsi. Siandien nuspresta nevirsyti kilometru normos, t.y. 200 km. i diena. Taigi po geru 100km stojam kavos prie kalnu upelio. Cia vienas po kito vazinejasi dviratininkai irengtais puikiais dviraciu takeliais palei upe ir kalno slaitus. Sekantis visai neblogas, salyciau, uzsiemimas dvirate transporto priemone. Pajudam toliau. Pries Italija pilames kuro, kuris cia uz litra kainuoja 1,48eu. Italijoj 1,81eu. Taigi pagaliau Italija, tikrai ilgai laukta ir abiems pirma karta. Kas pasikete iskart? Tai tvarka: tik ivaziavus atsivere nenusienauti laukiai, kurie Austrijoj buvo idealus. Netgi buvo uzvesta tema - o tai gal Austrijoj tokia zole auga, kurios pjaut nereikia? :) nes aplamai visur buvo ji lygi, visoje salyje. Nukrypau nuo temos... Italija - stojam prie ezero, vaizdas - ajeja.. Verdam makaronus, kapojam issizioje tik nesuprantam, ar nuo vaizdu, ar nuo skonio gamtoje. Paskutine stotele ir nakvyne tai Italijos slidinejimo kurortas Cortina D'ampezzo. Vat nuo to ezero iki miesto mano burna taip ir nebuvo uzsiciaupus. Labai rekomenduoju visiems stai si keliuka. Vienas po kito stojo lysti is po horizonto kalnu virsunes su savo orginaliom ir niekur neatkartojamom formom. Nespejau nei filmuoti nei fotografuoti - neapsakomi vaizdai. Butinai pravaziuokit! Atvyke randam kempinga PAGALIAU su iternetu. Cia pabusim dvi naktis, ryt yra ka pamatyti apylinkese :) Vakare pasivaiksciojimas po Cortina D'ampezzo, zinoma tobulo skonio Italiski ledai ir vakariniu saules spinduliu palydejimas kalnu slaituose. Cortina isikurusi slenyje tarp keturiu virsuniu.
Siandien 220km. maršrutas
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2013 Rugpjūčio 3 09:42 redagavo MeloMan 2013 rugpjūčio 3 16:26
Narys
400cc ***
#18    

Laibai gerai skaitosi, gaila kad maršrutai viso vienas ir tas pats. Patvarkyk, labai reikalinga INFO ;)
2013 Rugpjūčio 3 13:32
Narys
500cc ***
Avataras
#19    

labai sorry, viskas ištaisyta! :)
2013 Rugpjūčio 3 19:28
Narys
400cc ***
#20    

nieko nieko, tik rašyk o mes skaitysim
2013 Rugpjūčio 3 21:04
Narys
500cc ***
Avataras
#21    

5 diena. "Standartinis ratukas"

Kaip mergaite ir pranasavo, si naktis buvo blogiausia. Jau atsigules pajutau, jog ne sylu, o salu. Nepasakosiu, ka nakti galvojau, butu neeitiska :) ) taigi ryta atsikeles iskart puoliau prie kompo ir uzsakiau tris naktis i prieki viesbuciuose. Visi skirtinguose miestuose, taip neuzsibusim nei vienam, o ir keliuku daugiau pravaziuosim. Taigi vel valandeles rutina kraunant smutkes (kuo toliau, tuo viskas greiciau vyksta) ir pajudam. Pirmas tikslas - Braies ezeras tarp kalnu. Nelabai ka ir pripasakosi apie ji - smaragdinis vanduo keliu kalnu virsuniu seselyje. Daug zmoniu, taciau pastebejom, kad jaunimo apskritai nera, vien seimos arba pensija. Grazus vaizdai, taciau neturim nieko valgyt, nes pasirodo pas Italus irgi siesta yra, prie parduotuves radom darbo laika: 12-15h pertrauka.. Taigi minam toliau link Perchos piramidziu. Idomus gamtos reiškinys - kalno slaite like akmenys, kurie yra paciame virsuje (galva), o viska kita salia tiesiog isnyke.

Uzsibuvom, jau 7 vakaro, o iki issilgtu siltu namu 2h kelio. Uzsukom i parduotuve ir nurukom ir cia buvo dar vienas, trecias dienos atradimas. Nepasakysiu kokiu kalnu slaitais mes vaziavom, ar per kokia pereja perkirtom, taciau vaizdai ir kelias..... Sunku nupasakot, buvom priarteja prie kalno taip, lyg atrodo ranka paliesi. O didumo nenusakomo.. Gal tiesiog imetu keletas foto ir keliuko zemelapi. VERTA!
Siandien tik 180km. ir atsidureme beveik ten pat, nuo kur ir pajudejom, tik kitoj kalno pusej. marsrutas
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2013 Rugpjūčio 10 10:19 redagavo MeloMan 2013 rugpjūčio 10 07:28
Narys
500cc ***
Avataras
#22    

6 diena. Marmolada, vynuoges ir Trentas

Labas rytas, o gaila, kad reikia keltis.. Karaliskas viesbutis su karaliska lova, patogumais ir viskuo kitu. Po nekokiu nakvyniu kempinguose lova pradedi vertinti labiau negu gali isivaizduoti. Islipti is lovos privercia ne kas kitas, o nemokami pusryciai - negi juos praziopsosi? Kur gi tau.. Valgau ir kartu browsinu, kur cia dabar pralekus. Esam miesteli aukstai tarp kalnu, i visas puses kalnu perejos su smailiu virsuniu vaizdais. Siandienos tikslas Trentino Alto-Adige regiono (kuriame ir esame) sostine Trentas. Nubraizau keliu simtu kilometru ratuka. Kraunantis daiktus pastebiu, jog tepalas nukrites iki puses.. Hm.. Lietuvoj nuvaziavau apie 3000km, nesurijo nieko. Matyt kalta bus lenkija, ja visa 140 pravaziavau.. Apsukos apie 6-7k, galbut tai ir bus ta priezastis, nes balutes ner. Taigi pajudam, pirma stotele Marmolada pereja, kurios aukstis virs 3k km. Toliau seka dirbtiniai ezerai-uztvankos, isdziuvusios upes. Pakylam i dar viena kalnu pereja, kurios pavadinimo neprisimenu jau, labai sunkiai jie man isimenami, dar kai visur juos raso dviem kalbom - italiskai ir vokiskai. Cia siaureje italai sneka vokiskai. Kalnai virsunes pamazu mazeja, kol lieka tik apauge zali kalnai, kurie po kilometriniu akmenuotu virsuniu jau neteikia tiek dziaugsmo, be to nusileidus zemiau pakyla temperatura, vaziuoti darosi ne taip malonu. Nusileidziame zemyn i milziniska sleni, kuriame kiek toliau uz kalnu sankirtos yra isikures Trentas. Iki jo dar apie 30km, karstis uzkyla iki 38 laipsniu, tad lekiam nesustodami. Visur vien vienuogynu laukai zaliuoja, per juos daugiau nieko ir nematom - vynuoges ir kalnai aplink. Trentas. Randam nakvynes vieta. Skambinam - tylu ramu. Isvarginti kantrybe tikrai didziuotis negalim, nutariu skambinti numeriu. Taigi pasako, jog reikejo pranesti atvykimo laika, tad teks palaukti, sakosi, jog bus uz 15-20min. Atvyksta uz valandos, ileidzia. Uzsisakem bed and breakfast tipo nakvyne, kurios Italijoj labai populiarios. Taigi papuolam i kazkieno buta, kuris yra paverstas i tokios nakvynes namus. Lyg ir vieni, bet interjeras.... Labai jau tautinem mazumom kvepia. Jei gausis nuotraukos, ikelsiu bendram supratimui :) ) kiek atsigave pajudam i Trento senamiesti. Papuolam vel i kazkokia miesto svente, bet ne tokia didele. Aplamai miestas labai tuscias pasirode, bet grazus. Taip pasibastom ir gryztam ilsetis. Nors ir ne daug nuvaziuota, taciau jauciasi nuovargis ir troskulyyyyys. Ryt dar turim viena nakvyne viesbutyje, slidinejimo kurortine, o poryt trauksim po biski link juros.
Taigi siandien 185km. maršrutas
Trumpas nekarpytas TIESIOG video
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2013 Rugpjūčio 10 10:34 redagavo MeloMan 2013 rugpjūčio 28 13:26
Narys
500cc ***
Avataras
#23    

7diena. Zydroji diena

Rytas Trento. Labas. Silta naktis, 28 zemiau nenukrito. Miegojom atidarytu langu, kodel kempinge taip silta nebuvo? Nors ir zydras butas, su zydrais inkrustuotais pribumbasais bet issimiegojom labai gerai. Puikiai pailseje esam pasiruose dar vienos dienos vaizdams, kazin kur siandien atsidursim? Na, zinom tik pavadinima ir tiek, kad turim dar viena nakvyne lovoj. Pusryciai, smutkes ant moco, judam. Oras fantastiskas - debesuota, 30 laipsniu. Labai pats tas! Stojam automatinei degalinei pilt kuro, pasirodo galima ir uz grynus. Kazkaip visada galvojau, jog ten galima uzsipilti tik su tos degalines kortele kurioje yra saskaita. Taigi dziugi naujiena, nes savitarnos degalinese Italijoj kuras iki 10eu centu pigesnis. Judam. Siandien suplanuoti keli zydri ezerai su mazdaug apie 130km. Pirma stotele prie ezero Molveno. Puikus vaizdas su miesteliu ant kranto. Cia apsiziuriu, jog tepalas nukrites ties minimumo riba (kaip jis taip per diena galejo nukrist?). Navigatoriuje uzstatau pirma degaline, reikia butinai tepalo. Perku neaiskios firmos tepala, kurio kaina 14eu uz litra - yra kaip yra. Supilu lygiai plius minus puse litro. Vel ramu, taciau dabar reiks stebet atidziau. Pajudam toliau link dar vieno zydrojo ezero Tovel. Sis isikures nacionaliniam parke, atvaziave pasitinka namelis su slagbaumu. Vaziuoti negalima, parkingas 4eu, o iki ezero kursuoja autobusai. Pagalvojau, jog reikia naudotis proga, jei kas nori mane pavezti, juk tiek laiko pats vairavau. Taigi imam savo nesiojama restorana, fotika, kameryte ir jau sedim pilnam autobuse turistu dundanciu i ta zydraji stebukla. O jis tikrai grazus, musu praeitos nakties seimininkams jis manau dar labiau patiktu .. Krypstu truputi ne i ta spalva.. Apeinam puse ezeriuko, kur ikuriam stovyklaviete, verdamas kavos, minimalios maudynes, nes ezeras pusantro km aukstyje, net ir vasara vanduo ne pats silciausias, taciau atsigaivinimui labai tinka. Taip praleidziam pora valandeliu. Vel viska renkames ir traukiam i desimties minuciu tripa autobusu link savo transporto. Susipakave suprantam, jog palikom pasikalbejimo irangos pultelius dezei, kuri jau smarkia apvyniota dirzais ir tinkleliais, tad patingeje vaziuojam taip - tyloje. Taip traukiam link dar vieno kalnu slidinejimo kurorto - Madonna di Compiglio. Kazkuom jis panasus i Cortina D'ampezzo. Pilnas viesbuciu ir parduotuviu su prabangiais aksesuarais. Jau vakaras, o visa diena kaip ir nieko nevalge, tad maunam i parduotuve, stveriam nesiojama restorana ir traukiam i parkeli. Penkiu zvaigzduciu parkelis su nesiojamu restoranu ant suoliuko. Daznas praeivis zvilgcioja kreivokai, bet ponai, reikalui juk neisakysi ;) pasisotine dar pakreivojam per miesteli, bet kojos jau traukia link viesbutuko, link tos minkstos dvigules lovos.. Siandien 141 km. maršrutas
Ryt laukia Garda ezeras - pirmas pagal dydi Italijoje.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2013 Rugpjūčio 10 10:46 redagavo MeloMan 2013 rugpjūčio 28 13:31
Narys
500cc ***
Avataras
#24    

8 diena. Nuo kalnu, juros link.

Labai labas rytas, ta proga, jog miegam keturiu zvaigzduciu viesbuty - pramiegam. O juk nutarem skubeti, kad pamatyti Verona. Bandom greit keltis, bet nesigauna. Siandienos planai: pasakyti ate kalnams, kempingas prie Gardos ezero ir vakarine Verona.
Cia kalnuose labai gerai, kai esi viesbuty - vakare vesu, ne per karsta. Jau dabar svajoju apie kitu metu kelione, su minimum litriuku tarp koju, viesbutis kalnuose ir kiekviena diena vis kitu keliuku isbandymas. Cia visi taip ir daro.
Pajudam tiesiai i pirma suplanuota sustojima uz keliasdesimt kilometru prie Nardi kriokliu. Jie krinta is 130 metrų aukščio, be to, juos galima pamatyti tik vasarą. Mokam 4eu uz ivaziavima ir minam tiesiai prie ju. Pasigrozim ir vis primenam sau, kad Verona yra sios dienos tikslas, todel aukojam kitu laika jos atzvilgiu. Taigi pajudam toliau, leidziames nuo kalnu, taip pamazu oras kaista, krastovaizdis skursta, kol kalnai lieka uz nugaros. Privaziuojam ezera Iseo. Ten irengta nebolga stovyklaviete, iskart prie ezero kranto. Taigi kol restoranas verda kava as pasinaudoju proga isokti i zydra vesu vandeneli. Pajudam toliau link Gardo. Kalnai visai dingsta ir pries akis isnyra milzinisko ezero horizontas. Jo pakrante judam iki pieciausio tasko, kuriame esam numate kempinga. Uzklausiam kainos - 27eu, internetas mokamas, bet tai ne beda. Neramina tai, jog palapinems statyti vieta yra net ne zole, o jau is jos likes akmenu ir kieto smelio danga. Palapines kuoliuka pamegink Tu ten ikalt! Pameginam laime ieskoti kito kempingo, bent jau minksciau noretusi. Uzsukam i viena - siesta. Kitam papraso 58eu.. Beveik kaip viesbutis, tad gryztam atgal.. Bent jau kaina gera, tai ir buvo vienintelis geras dalykas kempinge. Maunam i pleza. Vaizdas tikrai puikus, tolimoj maitosi it per ruka alpiu kalnu prieigos, kurie atsispindi zydram Gardos vandeny. Pats vanduo smarkiai per siltas, nesigauna ataigaivint po keliones, tad reikia imt salta dusa. Atsigaunam ir pajudam i Verona. Iki jos apie 40min. Pakeliui pamatom degaline, kurioj kuras 1,69eu uz litra. Kazkas neitiketino, tad pilu pilna baka.
Verona. Motociklo privalumas tas, jog numetam ji paciam miesto centre ir per minute pasiekiam pagrindine aikste. Verona, tai antras pagal dydi miestas regione po Venecijos. Jame stovi romenu griuvesiai. - koliziejus, kurie nusileidzia tik Romai. O be tu juk Romeo ir Dziuljeta buvo is Veronos, tai kaip gi cia neuzsuksi. Cia stovi ir romenu teatras - "teatro romano". Jis randasi kitoj puseje uz upes kur isikures senamiestis, pastatytas ant kalvos, nuo kurios atsiveria puiki miesto panorama. Kadangi abu esam visiski teatralai, tai sis teatras paliko dideli ispudi. Na, aisku jo egzistavimas, nes apie iejima nebuvo ne kalbos - jis tiesiog jau nebedirbo, tad sia atrakcija nutarem igyvendinti butinai kita kart.
Grozimes miestu tol kol sutemsta. Iki kempingo apie 50min kelio, tad nutariam, kad Veronos pakaks ir reikia judeti link kempingo. Visiska naktis, gerai, kad V-strom artimos kaip pas automobili sviecia, tad be vargo parvykstam. Uzsukam prie ezero ir traukiam i savo palapine, pastatyta ant akmenu. Vadinasi kempingas uz 27eurus. Na, bent jau nesalta.. Siandien 246km. maršrutas
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2013 Rugpjūčio 10 10:57 redagavo MeloMan 2013 rugpjūčio 28 13:33
Narys
500cc ***
Avataras
#25    

9 diena. Turistu minios

Pastebiu, kad kiekvienos dienos ryta atsiranda stiprus noras sest ir mynt i kita vieta. Aisku, mes taip ir darom, bet kodel nepavargstam? Kas cia, viduje nubudes pasislepes uzkietejas keliautojas? Jei ir vakare ateina mintys, kad noretusi jau pailset, padrybsot prie vandens, tai ryta yra likes tik vienas tikslas - sest ir mynt.
Siandien ne isimitis, o prie to smarkiai prisdeda kieta naktis ant kempingo akmenines dangos palapinems. Po viesbucio labai juokinga darosi. Kyla karstis, siandien reiks atsidurti prie Ligurijos juros. Iki jos apie 230km per Italija skersai i vakarus. 40 laipsniu ir visiskai neidomi atkarpa iki Parmos, niekuo nesiskiriantis kelias kaip kaimynineje Lenkijoje, tad apie ja nieko ir nera ka pasakoti. Prasukam pro Parma, bet tik bendram ismislui, kad susidaryti vaizda - vis gi jura kviecia labiau. Jau savaite, kaip megaujames atostogom, o dar ne prie juros. Taigi taip net negali buti. Minam. Uz Parmos prasideda Pirenu kalnu prieigos. Po truputeli keiciasi vaizdas: vesleja gamta, tirsteja srautas, o ypatingai turistu. Pasiekus pajury pasitinka ju gausa. O tai ypatingai pasijaucia per kisene. Prasukus pro jurini uosta La Spezia, traukiam link pirmojo kempingo navigacijoje. Kaina 58eu. Mes tiek mokejom uz keturiu zvaigzduciu viesbuty su pusryciais. Sypsodamiesi paliekam kempinga ir judam prie sekancio. Stipreja noras mesti visus drabuzius, salmus ir sokti i jura, taciau... Prie sekancio papraso 34eu. Nusprendziam vis gi imti, nors ir siulo tuos pacius akmenis po palapine. Bet pasirodo, jog kempinge likus tik viena vieta ir zmones, kurie atejo anksciau musu, pagalvojo ir ja paeme. Taigi is dvieju kempingu likom be abieju.. Karsta.. Ieskau navigatoriuje artimiausiu kempingu ir randu ju miesteli - 10-15 kempingu vienoje vietoje uz 40min kelio. Nieko nepadarysi, judam. Cia kainos irgi ivairios - 40, 50.. Taciau pasiseka ir randam uz 26eu. Si kart vietoj akmenu dangos gaunam akmens skaldos danga po palapine. Taigi viskas dabar yra tiesiog balta.. Smagu, purvo nesimato! Metam viska ir lekiam prie juros. Cilas.. Pagaliau esam prie juros. 266 km maršrutas
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2013 Rugpjūčio 10 15:59 redagavo MeloMan 2013 rugpjūčio 28 13:35
Narys
500cc ***
Avataras
#26   +1  

10 diena. Cinque Terre

Sveikas kempinge. Jau kelintas kempingas, tad idomu dairytis, kaip cia verda gyvenimas. Nors istikruju jis verda tik lankytoju atzaloms, kurie cia trinasi is kampo i kampa. Jie net dviracius turi vazinetis po kempingo teritorija. Vos susilaikem nuo reportazo vakare kempinge. Tikslas - parodyti, kaip cia vietiniai gyvena ir kaip atrodo musu teritorija :) ) manau kazkada tikrai tai padarysim. Apie gyventojus, tai didzioji dauguma cia vis gi yra Italai. Kazkur skaiciau, jog yra toks kaip ir posakis, kuriuo matyt patys Italai didziuojasi - "Italai atostogauja Italijoje". Tiesos yra, nes tik vienas kitas cia apsilanko vokietis ar prancuzas. Italija, Italiskas kempingas su visais patogumais ir zinoma uz Italiska kaina eurais. Deja, bet siame kempinge nebuvo interneto. Jis zinoma buvo ir prie ju stoteles as lengvai prisijungiau, taciau pas juos buvo beda su stotim, tad vel, eilini karta liekam be siuolaikinio rysio su pasauliu. Pakuojames viska, kadangi miegojom ant akmens skaldos, tai ir daiktu buvo ant jos minimaliai - palapine, tad pakuotis neuztrukom. Isvykstan paskutine procedura atsiskaitymas. Taip priimta. Cia gaunam malonu siurpriza, paima 20eu vietoj vakar 26 sutartu. Matyt mate musu reportazo tema ir susigraudino :) , taciau vistiek malonu. Padekojam, pamojuojam ir judam. Siandien esu numates visa diena Cinque Terre. Tai uolingos pakrantes ruozas apjungiantis penkis apkrantes kaimukus. Is ju didziausias ir populiariausias - Portovenere. Pavadintas pacios Veneros garbei. Pasteliniu spalvu namai issideste tiesiai pries uosta, kur uz 400 metru puikiai matosi Palmarios sala. Daug turistu, nemazai jaunimo. Visi sedi ant akmenuotos pakrantes ir deginasi. Gundomes ir mes, bet norisi labiau eit i pleza, kai turi bent palapine pastatyta, tad pajudam toliau. Uzstatau navigacijoj kempinga uz 60km. Kitam Cinque Terre gale, toliau link Genovos. Tikrai grazus ir zalias pakrantes ruozas, taciau cia prasideda kelio darbai. Is pagrindinio kelio esam nukreipiami i apacia per kaima, cia kelias pradeda kartkartem virsti zvyru. Kazkiek pradedu nerimauti, nes neretai reikia imti posuki 180 laipsniu, apie statuma gal ir nepasakosiu, tiesiog judeti belieka pirmu begiu. Toliau automobilio plocio keliuke susitinkam kemperi, kuris ivaziaves suprato, kad nepravaziuos, todel judejo atgal. Uz manes stati nuokalne, man apsisukti irgi be sansu. Bet vyrukai pasitaike supratingi, tad kazkaip prasilenkem, padekojam ir judam toliau. Pirmas kempingas, jame esam paprasomi 57 euru uz nakti.. Uz nakti palapinei? Ant akmenu? Aciu ne. Antrajame - 32. Jau padoriau, taciau vel be interneto. Man atrodo taip ir liksi sitas pasakojimas telefone..
Apsuke 130 km. ratuka mes vel gryztame i jau namais patapusi kempinga. Nesvarbu, kad jis yra kitas ir visiskai kitoje vietoje, taciau cia viskas labai taip pat. 90% Italu ir musu palapine.
Siandien nuvaziuota labai nedaug, taciau ilgai sedeta ant motociklo, todel diena buvo sunki. 50km - 2h. Cia jau rekordas is kitos sedynes ir psichologinio kantrumo puses.
Ryt paliekam Italijos siaure ir su keltu plauksime iki Sicilijos.
Siandien yra 10 keliones diena, tad galima kazka parasyti ir apie finansus. Esam isleide penktadali kelionei skirtu pinigu, o keliaujame jau trecdali laiko. Puse visu pinigu yra isleidziam ant nakvynes, cia jos tikrai brangios. Likusios puses didesne dalis yra kuras ir visa kita like yra maistas. 130km maršrutas
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2013 Rugpjūčio 11 01:01 redagavo MeloMan 2013 rugpjūčio 28 13:36
Narys
1000cc ******
Avataras
#27    

Puikus pasakojimas (y)
Nustebino kempingu kainos. Maniau palapine yra pigu, o cia visai taip nesigauna...
2013 Rugpjūčio 11 08:40
Asfaltinis
1500cc *******
Avataras
#28    

Gera kelione (y)
O tai kokios viesbuciu kainos, jei uz miega ant skaldos kempinguose tiek euru praso?
2013 Rugpjūčio 11 09:23 Yamaha FZ1-S
Narys
500cc ***
Avataras
#29    

11 diena. Rokis Balboa

Ryta sveikina dar vienas kempingas. Cia taisykles kitokios, pvz:. negalima vaziuoti kempingo teritorijoje nuo 23h iki 8h ryto. Tai reiskia, kad jei nori issicekint pries 8, savo motocikla gausi stumti per visa kempingo teritorija, o ji nera maza. Kempingas isikures tarp dvieju tuneliu ant pakrantes kalno apsupty. Turi savo nuosava pleza, kuris yra gerokai per mazas kempingo gyventoju skaiciui, o ypac piko menesiais.
Keliames, prausiames, kraunames ir stengiames kuo greiciau isjudeti. Siandien Genovai skirtas laikas ir keltas, kurio bilietus nusipirkom dar pries kelis menesius.
Pajudam. Esam Ligurinos regione, cia vyrauja jurinis klimatas. Peizaza spalvoja cia jau augancios palmes, jas skaiciuojam vaziuodami isipaisius i nenutrukstanti miesta palei pakrante. Visa Ligurina, tai tarsi vienas miestas pakranteje, kuri is virsaus ziurint primena bumeranga. Miesto zenklu tiesiog nera kur statyti, tad miesta vardijanti zenkla gali rasti ir ant namo sienos. Kaip budinga juriniam klimatui cia prasideda ir lietutis. Is pradziu jis maloniai purkstauja, taciau neilgai praejus isismarkauja. Kadangi ieskom parduotuves, nes spejam kelte kainos bus ne itina palankios Italam, ka jau kalbeti apie mus vargsus Lietuvius, tai ir mum palanki proga rasti pastoge nuo lietaus. Randam. Deja, musu kilnojas restoranas - puodu rinkys turi viena minusa - jo nepanaudosi lijant, tad sedim po parduotuves stogeliu ir godziai kapojam batona su tepamu sokoladu. Nustoja lyti. Apvalau zirgeli ir pajudam, iki Genovos apie valanda. Kelioniu vadovas idomiai raso apie si miesta, trupteli pacituosiu: "Genujos - svarbiausio Italijos prekybos uosto - atmosfera, palyginti su aristokratiskais kurortais, gaivia prasciokiska. Siauromis senamiescio gatvemis cia vaikstineja ne elegantiski pajurio poilsiautojai, o jureiviai ir prostitutes".... Na, bet neziurint i siuos zodzius, Genuja sudare didelio miesto su ispudingais senamiescio didingais pastatais, kurie verte galvas lenkti atgal. Gaila, jai turejom tik keleta valandu. Nesinorejo veluoti, tad pajudejom link uosto. Cia iskart sustabde kontrole, maloniai savo labai skurdziomis angliskomis ziniomis paaiskino, kad tai yra narkotiku kontroles tarnyba ir jei esa turit kazka, geriau atiduokit ir nieko nebus, antraip jie gali atimti mano teises. Man papurcius galva paprase nulipti nuo motociklo ir tiesiog prieti prie suns. Procedura truko kelias sekundes, po kurios tiesiog palinkejo gero kelio. Po keliu minuciu mes ja stovejom futbolo stadiono dydzio parkavimo aiksteje, kuri per kelias valandas prispilde pilna transporto priemoniu. Atplauke keltas, pirma jis viska iskrove, tada prasidejo laipinimas. Nors motociklai stovejo pirmose vietose, krauti pirmus pradejo automobilius. Nepadejo net tai, jog pradejo lyti. Tik po geros valandos buvo duotas zenklas vaziuoti motociklams. Musu apie 30. Visus graziai sustate ir suriso dirzais.
Prasideda gyvenimas kelte. Einam ieskoti savo "pullman seats". Randam. Bent jau as isivaizdavau tokias kedes, kaip oro uostuose laukiamajam. Metalines ir permatomos. Cia anaiptol - minkstos, su geru sprindziu minksto paralono ar gal net dormeo :) ) isnarsom visa laiva per keliasdesimt minuciu, musu vietos priesais tv, per kuri italiskai rodo Rokis Balboa 4. Nieko kito nebelieka, kaip tik stebeti filma ir mokintis italu kalbos. Pasibaigus as susiraitau ant grindu, mielajai uzleidziu sosta ant dvieju minkstu dormeo kedziu. Labanaktis. 100km. maršrutas Pasikrovimas
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2013 Rugpjūčio 11 09:33 redagavo MeloMan 2013 rugpjūčio 28 13:38
Narys
500cc ***
Avataras
#30    

Labai ivairiai. Bet beveik visur pavyksta rasti už pigiausią sezono metu kainą - 60Eu dviems. Tad už 50 kažiek eit į kempingą būtų savęs nemylėjimas :)
Citata:
Cituoju: Tadass79
Gera kelione (y)
O tai kokios viesbuciu kainos, jei uz miega ant skaldos kempinguose tiek euru praso?
2013 Rugpjūčio 11 09:38
Puslapiai: 1234




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17