Motomanų Diskusijos » Apranga ir aksesuarai » Supermoto apranga: šalmai, akiniai, batai

| 2005-12-07 AntanasP | 31/32683 žinut.
 
Puslapiai: 12


 
Super'inis
1100cc *****
Avataras
#1    

Supermoto apranga: šalmai, akiniai, batai

gal kas žinot niuansus susijusius su apranga skirta supermoto.

- kokie esminiai šalmų skirtumai ir pranašumai lyginant su supersport?
- ar teisingai suprantu kad atsikišę snapas ir smakras nepritaikyti važiuoti >~90km/h, nes nešiotų galvą;
- į ką reikia labiausiai kreipti dėmesį įsigyjant tokią ekipiruotę?


ar teisingas mano bendras įspūdis kad supermoto yra brangiau lyginant su supersport apranga?
2005 Gruodžio 7 23:05 Honda VFR800 - sportuojantis turistas.
Auksaburnis
1100cc *****
Avataras
#2    

Na kas del salmu,tai as ir su RR su krosiniu salmu vaziuoju kartais.Beje galima vaziuot iki 120 be problem,o vat jau greiciau tai problemos nulaikyt galva,bet jai lyst po spoileriu tai galima ir virs 200vaziuot(isbandyta) Kas del kainos,tai ji nera didesne
Kas del ipatumu,tai ta pati britvine apranga tik salmas ir batai kiti.Batai eina krosiniai,tik su spec pakaustymais padams,kad ne taip greit sudiltu kisant koja posukiuose.Beje jau ira ir spec super moto batu,bet jie tik tuo ir skiriasi,kad jiems padai kitoki(lengviau keiciami,ir gal labiau atsparesni dilimui)Kas del kainos tai jai imt tos pacios firmos tiek ziedui tiek krosui skirtus auksciausios kokybes batus,tai irgi panasiai,bet tik vat britvom gali ir su tapkem vaziuot,o vat super moto ne,nes posukiose reikia kist koja,tad tiek krosui tiek supermoto,batu pigiu nebuna,nes jai apsiausi tapkes,tai net griuti nereiks ir koja gali nusilauzt.Zodziu geri krosiniai/supermoto batai ant tiek stiprus,kad net kuvaldos nereiktu,kad britva suspardyt nepataisomai,nes jie sarvuoti tikraja to zodzio prasme(jai kam ira noras galiu duot pasimatuot krosinius/supermoto Alpinestarsus,tad po ju apsimovus britvinius batus pasijusi lyg basas. :D
2005 Gruodžio 7 23:16 Mune
Super'inis
1100cc *****
Avataras
#3    

prie progos tikrai norėčiau pačiupinėti (y)
už kokią kainą galima įsigyti normalius batus?
tai įsivaizduoju, kad normalų šalmą su akiniais už ~6-800lt galima rasti?
2005 Gruodžio 7 23:33 Honda VFR800 - sportuojantis turistas.
Auksaburnis
1100cc *****
Avataras
#4    

Be problemu uz tavo nurodyta suma pakirsi ir akinius superinius ir salmuka padoru.Siaip akiniai Smith firmos(as juos pastoviai naudoju ir jau gal 6 vienetus esu isbandes,Scott tik 1 akiniai,bet man smitai geriau skamba pavadinimas,nes Skot rusiskai nekaip skamba :D )kainuoja apie 100lt,na jai dar lango kokio spalvoto nori tai dar koki 60litu,bet pas mane tu lagu nuo visiskai juodo(bet firminio ir pralaidaus sviesai)iki raudono,tad koki galesiu mainais i ka nors iskeist :-)
O batus jau tikriausisi parduotuvej tektu pirkt,nes kiek stebiu skelbimus,tai tik asvaltiniai batai stumdomi,tad liudnas pasirinkimas supermoto.Del kainu nepatarsiu,nes dabar begalo daug ivairiu, nauju(bet nebutinai blogu) firmu batus gamint pradejo,tai gal pigiu ira,bet as old school vaikis ir aprangas pradejau pirktis kai tebuvo tik Alpinestarsai,Sidi,Gaerne,Fox,Sinisalo.Tad tik jais ir pasitikiu,o tokiu gamintoju,padorus modeliai prasideda nuo 700lt(parduotuveje)
2005 Gruodžio 8 00:04 Mune
Gatvinis
500cc ***
Avataras
#5    

cia pilnai galiu pritart munei, bet kaip alternatyva galiu pasakyt, kad Klaipedoj, motocrosininkai atsirenge uz 1200 litu. i ta kaina iejo salmas, atitinkantis tech, reikalavimus, virsutine ir aptine aprangos dalys (pamirsau kaip maike vadinasi :P ), motobotai ir pirstines. nera akiniu, tiesa visa apranga nauja. pamirsau istikruju ir firma, bet tikrai tokios nebuvau girdejes. Apsaugos irgi neina, bet siaip atrodo padoriai ir bent jau tris uzvaziavimus atlaike :) taip kad rasti galima (+)
2005 Gruodžio 8 08:23 2003 Kawasaki GPZ500 -daba bus streetas (!)
Super'inis
1100cc *****
Avataras
#6    

daugmaž viskas aišku, reiškia aprangos kainos neišsiskiria lyginnat su britvine. kai išsirinksiu moto būtinai vėl prašysiu pagalbos tik jau konkretesnės, ačiū :) (y)
2005 Gruodžio 9 01:27 Honda VFR800 - sportuojantis turistas.
Auksaburnis
1100cc *****
Avataras
#7    

Sponke,kadangi i privata nemoku det foto,tai idedu cia alpinestars batu ismieru palyginimus,tad zinosi ka reiskia 9 ir tt,ir net galesi isimataves kpedos ilgi rinkis teisinga islmiera.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2006 Vasario 14 11:45 Mune
Super'inis
1100cc *****
Avataras
#8    

aha, aš radau gerą puslapiuką apie batų dydžius http://www.boot.com/bsizcvt.htm
aišku didžiausi keblumai yra tada kai reikia žinoti kiekvieno galintojo ar net modelio niuansus norint pirkti nepasimatavus batų. na bet žiūriu kad su kiekviena artėjančia link pavasario diena ebay'juj kaupiasi vis platesnis asortimentas. aišku apie kainas tai jau atskiras momentas..
2006 Vasario 15 00:34 Honda VFR800 - sportuojantis turistas.
Auksaburnis
1100cc *****
Avataras
#9    

Na as isimatavau savo peda,tai ji 29 cm,kas is karto pasako,jog 43 arba 9 man niekaip netiks,tad as turiu 10(44,5) ir labai puikiai tinka su storesne kojine,nes batas tik 7 milimetrais didesnis,nei mano peda.
Bet cia tik alpinestars standartai,ir ju negalima taikyt kitiems gamintojams,nes gali but,kad kokia nors kakareku firma 9 prilygina 45 ismierai.Zodziu geriausia, zinot savo peda centimetrais ir prasyt pardavejo,kad ismatuotu bato vidu.
2006 Vasario 15 10:49 Mune
Auksarankis
600cc ****
Avataras
#10    

keliu temą į viršų :)


klausimas dėl krosinių batų:
ar yra koks esminis skirtumas tarp tarkim SIDI ir Alpinestars botų?
į ką reiktų atkreipti dėmesį renkantis krosinius batus,jei kaina daug maž vienoda,ar į patogumą,ar į saugumo elementus,nes abi firmos lyg ir nebe naujokai batų rinkoje,todėl kokybe abejonės nelabai kelia.

Ir dar:kuo skiriasi Enduro ir Cross tipo batai?

Galvoju pirkti tokius batus,gerai būtų kažką žinoti renkantis,kaina ~200eur.
2006 Rugsėjo 29 23:16 Kawasaki Brute Force 750 4x4i
Auksaburnis
1100cc *****
Avataras
#11    

Saugumo jiems abiems uztenka,tai juk pasaulio geriausiu vaziuotoju avalyne,tad abu sie gamintojai moka gamint.
Kas del skirtumo,tai Sidi gaminami dauk labiau atitinkantis koja,na nemoku isireikst,bet kaip kokia vaisciojimo avalyne,labai tiksli,o alpinestarsai jie grubesni,tad jai imt nuo 6 serijos ir zemyn,reikia imt laisvesnius kad mautis su vilnone kojine ir tada tie netikslumai puikiai isilygina kojines pagalba.Sidi uztenka plonesnes kojines.Jai kalbet apie top Alpinestarsu produkta 8-10serija,tai jie turi bata bate,kuris suteikia labai dideli komforta.Is pradziu apsiaunamas batas/kojine ir tada aunamas tikrasis batas.Toks komplektas geriau naujas,nes tas vidis batas prisitaiko prie kojos formos ,tad su devetu neaisku kaip butu.Beje tie vidiniai batai parduodami atskirai.
Tik kad mano pamineti batai jokiu budu neiseis uz 200e,nebent deveti.Beje del dizaino,tai man asmeniskai Alpinestarsai duk grazesni uz SIdi,nes jie brutaliau atrodo.Vien del isvaizdos as perejau nuo sidi prie zvaigzdes.Beje perejimas buvo sunkus,nes komfortas buvo zvaigzdziu prastesnis.Zinoma ir modeliai biski skiresi-sidi top o zvaigzdes antros o tai reiskia kad be vidinio bato.
Kas del enduro ir krosiniu batu,tai krosiniai skirti tik vaziavimui ir jie slampinet tikrai nera patogus del savo saugios ir nelankscios technologijos,o enduro sutverti ir vaziuot ir varlinet aplink ziurint kur geriau vaziuot.Zodziu krosiniai dauk saugesni,o enduro lankstesni,bet saugumo saskaita.
2006 Rugsėjo 29 23:55 Mune
Auksarankis
600cc ****
Avataras
#12    

dėl kainos,tai domiuosi Alpinestars Vector-180e


Vector


arba Sidi Raptor-200e

Raptor


arba Sidi Vortex Evo-230e

Vortex
2006 Rugsėjo 30 00:09 Kawasaki Brute Force 750 4x4i
Auksaburnis
1100cc *****
Avataras
#13    

Imciau kazkurios is tvo pasirinktu Sidi,Jie abu labai tinkami endurinimui,nes nera daug plastiko,tad tik nauji stipriai varzytu judesius,o prisidirbus jaustumeisi puikiai ir pescias.
Kad del Vector batu,tai kai jie tik pasirode(apie 2001metus) kaina buvo uzlenkta labai stipriai ir buvo kaip Tech 8 ,bet paskui palaipsniui bet greitai krito zemyn,visokiuose ispardavimuose tik juos ir stumdydavo su nuolaidom.beje jais vaziuojanciu irgi nesimato,tad kazkas juose ira nelabai jai jie neprigijo krose ir taip greit nuvertejo.
I kas del SIDI Vs Alpinestars,tai net nuotraukose matosi kad sidi na tokie smulkesni,ne tokie griozdiski kaip starsai,bet tas ju toks nulaizymas kazkaip man asmeniskai ne kaip atrodo .Krosui reikia grubumo,todel starsai arciau sirdies dizaino atzvilgiu.PVZ Tech 6 :V
2006 Rugsėjo 30 18:43 Mune
Narys
500cc ***
Avataras
#14    

Ką, mune, manai apie Thor ir Fox ekipiruote. Thor pvz. botai kainuoja apie 140$ už vandenyno, t.y. maždaug už 500Lt galima būtų užsisakyti Kaune. Panaši kaina ir Fox botų išskyrus vienus naujus, tai F3 modelis, už kuriuos prašo 330$.
2006 Spalio 13 11:28 Nu, kad saulutė nugarą šildytu! O kelias tiekto, tegul dulka ;)
Auksaburnis
1100cc *****
Avataras
#15    

Citata:
Cituoju: 2ratai
Ką, mune, manai apie Thor ir Fox ekipiruote. Thor pvz. botai kainuoja apie 140$ už vandenyno, t.y. maždaug už 500Lt galima būtų užsisakyti Kaune. Panaši kaina ir Fox botų išskyrus vienus naujus, tai F3 modelis, už kuriuos prašo 330$.

Thor ira sena firma,kaip ir Fox.As apie jas tik geros nuomones.Bet tas tavo kainu palyginimas visai netikes,nes batu ira ne naujausi ar senesni modeliai bet aplamai,prastesni ir geresni modeliai,(kaip PVZ mersai A klases ir S klases.Tad net 10metu senumo S kases mersas kainuos daugiau uz naujausia A klases)tad tie foxai ir thorai po 150doleriu nedoreliu ira paprasti modeliukai,o vat kiek kainuoja rimti modeliai pats parasei-330.
O jai aplamai,tai kai pereidinejau nuo SIDI prie alpinestarso,tai irgi labai rimtai svarsciau apie FOXus,bet abieju firmu(fox ir alpinestars )importuotojas kategoriskai rekomendavo alpinestarsus(beje tai galima pamatyt pasauliniu mastu,kiek vaziuotoju devi kokius batus),tad juos ir pasirinkau. ;)
Beje ir po siai dienai ,net perejes ant asvalto, irgi turiu 2 poras asvaltiniu Starsu,nes jie man paprasciausiai labai grazus,o kas del kokybes,tai ka ten jie skiriasi nuo SIdi ar kitu garsiu gamintoju,tad isirinkes kelis geriausius pasirenku graziausia,o del skonio nesigincijama :V
2006 Spalio 13 23:46 Mune
Narys
500cc ***
Avataras
#16    

aha, gerai išsireiškiau...
pats Fox Racing online shop tinklalapis nelabai veik, bet tai nesvarbu. Svarbiau žinot kur gaut, kiek kainuoja ir munes nuomone.
Nekiekvienas turim kreditinę kortą, kad apsipirkt ebay'juje ar dar kokioj internetinėj parduotuvėj.
Mune, gal buvai Kaune "Highway Nomad" parduotuvėj? Jie yra "parts unlimited" atstovai.
Deje nėra Fox Racing prekių. Aš su airių dileriais sumaišiau.
2006 Spalio 14 10:18 Nu, kad saulutė nugarą šildytu! O kelias tiekto, tegul dulka ;)
Auksaburnis
1100cc *****
Avataras
#17    

Jai svarbu mano nuomone,tai nerekomenduociau pirkt nezinomo(na tokio su kokiu pats dar nesi susidures)daigto,jo nepaciupinejus ir nepasimatavus,bei nepalyginus su kitais,nes ne visiems viskas tinka.Pazystu zmogu,kuris negali kojos ikist nei i sidi,nei i strarsus,nei XPD,tad jam teko pirkt tik tai kas tiko kojai,o ne kas labiau patiko is isvaizdos.Tad tikrai nepatarciau pirkt is neto.Nete galima pirkt tik kai tiksliai zinai atitinkamo modelio niuansus,priesingu atveju rizikuoji nusivilt preke.
O kas del Kauno ir kitu LT parduotuviu,tai as jose nieko kol kas neperku,nes labai netoli Ryga(latvija) o ten ir daugiau ir pigiau ir kultura pardaveju geresne ir parduotuves tvarkingesnes.Beje ten ir fox produkcijos gausu ir jie ja prekiauja jau labai senai.
2006 Spalio 14 11:36 Mune
Narys
500cc ***
Avataras
#18    

Va dėl pasimatavimo tai ir kalbos nėra. Aprangą, jei patinka, bet kiek per didelė tai dar pataisytų. Dėl per didelių batų, gal kojinė padėtų :-)
Man pačiam yra bėdų su "profesonaliais" botais. Būna lyg dydis tinka, bet koja netelp net į atsegtus.
2006 Spalio 14 12:34 Nu, kad saulutė nugarą šildytu! O kelias tiekto, tegul dulka ;)
Auksaburnis
1100cc *****
Avataras
#19    

Citata:
Cituoju: 2ratai
Va dėl pasimatavimo tai ir kalbos nėra.

As ne apie ismiera,bet aplamai apie to daigto tinkamuma,nes teke tokio meslo matuotis,kad net uz dyka nereiktu ,o nuotraukose atrodo kad super daigtas turetu but.
2006 Spalio 15 11:12 Mune
Auksarankis
600cc ****
Avataras
#20    

Na va,kaip dažnai pasitaiko,kai du pešasi,o trečias laimi,tai mano pasirinkime tarp Sidi ir Alpinestars`ų,laimėjo ...OXTAR (v)

gal ir (ff) (+) ,bet anų reikiamo dydžio ir spalvos nepakliuvo,nors aišku tai nebuvo priežastis jų atsisakyti,bet pasitaikė labai palanki proga kainos prasme įsigyti Oxtarus,firma buvo girdėta,pasimatavus "47 dydį :O kojai pasirodė patogu,tai juos ir pajėmiau,o kaip ten bus važiuojant,pamatysim :D

beje,kuo buvau nustebęs,kad į motobatų pasaulį atėjo ir sportinės avalynės gamintoja PUMA (z)

taigi avėsiu Oxtar Dunes (h)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2006 Spalio 26 23:29 Kawasaki Brute Force 750 4x4i
Pašėlęs
600cc ****
Avataras
#21    

Prikeliu tema :) gal kas zinote kur galeciau rast platu pasirinkima tokiu va salmu
http://www.autoplius.lt/pirkejams/skelbimas?type=salmai&id=22930
nes per visus skelbimus tai tik sita ir teradau :)

ir beto cia firma kazkokia nei siokia nei tokia... :D
2007 Kovo 21 15:46 KTM LC4 supermoto
Narys
125cc **
#22    

O tu kokiu firmu is vis zinai, "zinovas" ?
Marushin - japonu firma, gamina salmus nuo 1958 m.
2007 Kovo 31 00:09
Narys
250cc **
#23    

Markiz ar galetum truputeli placiau apie MARUSHIN salmus.Kokie jo + ir -?Nes kaina gan viliojanti
2007 Balandžio 3 16:31
Auksaburnis
1100cc *****
Avataras
#24    

Marushin didziausias minusas kad tai labai sunkus salmai, (X-moto 1550 gramu teoriskai, praktiskai pas tokius gamintojus dazniausiai buna dar daugiau) su tokiais staigiau pastabdzius galva gali nulekt su visu salmu. Pliusas kad tai labai pigus salmai. Tad lieka tik vienas klausimas ar kam reiklaingas svino gabalas ant ghalvos uz nedaug pinigu.Taigi tokie salmai tikrai nelabai tinka supermoto, nes ten pagreitejimo ir stabdymo apkrovos nemazos
2007 Balandžio 4 09:15 Mune
Auksarankis
900cc *****
#25    

Citata:
Cituoju: mune23
Marushin didziausias minusas kad tai labai sunkus salmai, (X-moto 1550 gramu teoriskai, praktiskai pas tokius gamintojus dazniausiai buna dar daugiau) su tokiais staigiau pastabdzius galva gali nulekt su visu salmu. Pliusas kad tai labai pigus salmai. Tad lieka tik vienas klausimas ar kam reiklaingas svino gabalas ant ghalvos uz nedaug pinigu.Taigi tokie salmai tikrai nelabai tinka supermoto, nes ten pagreitejimo ir stabdymo apkrovos nemazos


komfortui svoris aisku turi itaka.
bet del perkrovu tai perdedi. (h) greitejant idealiausiu atveju turesi 1.5,na gerai-1.8 zh (g) .stabdant dar maziau.
sutik,tokiu atveju 200-300 gr.itaka nelabai zymi.
aisku jeigu liuobti i ka nors-kitas reikalas,bet cia jau filosofija
2007 Balandžio 4 23:38
Auksaburnis
1100cc *****
Avataras
#26    

Kalbam apie supermoto. Tai labai lengvi motai ir stoja bei behgejasi ipatingai greit,taipogi su tokiais motais galima ir per tramplinus pasokinet, tad tikrai tas puse kilogramo, o kartais ir daugiau, nes normalus krosiniai salmai panasiai ir sveria, jausis. Supermoto ira letaeige technika, tad nereikalingi tokie sunkiasvoriai salmai, uztenka standartiniu krosiniu salmu.Nes ne vien greitejant, stabdant ar sokinejant tramplynais tas puse kilogtramo slegia kakla, dar reikia atsizvelgt ir kratymasi nelabai lygiais LT kelias, tad tas puskilogramis irgi pastoviai veiks kakla, taip kad jai tau atrodo kad vietoj kilogramo, geriau detis trecdaliu sunkesni salma, tai jau asmeninis pasirinkimas.
2007 Balandžio 5 09:11 Mune
Auksarankis
900cc *****
#27    

Citata:
Cituoju: mune23
Kalbam apie supermoto. Tai labai lengvi motai ir stoja bei behgejasi ipatingai greit,taipogi su tokiais motais galima ir per tramplinus pasokinet, tad tikrai tas puse kilogramo, o kartais ir daugiau, nes normalus krosiniai salmai panasiai ir sveria, jausis. Supermoto ira letaeige technika, tad nereikalingi tokie sunkiasvoriai salmai, uztenka standartiniu krosiniu salmu.Nes ne vien greitejant, stabdant ar sokinejant tramplynais tas puse kilogtramo slegia kakla, dar reikia atsizvelgt ir kratymasi nelabai lygiais LT kelias, tad tas puskilogramis irgi pastoviai veiks kakla, taip kad jai tau atrodo kad vietoj kilogramo, geriau detis trecdaliu sunkesni salma, tai jau asmeninis pasirinkimas.


geras krosinis salmas su akiniais sveria 1200-1300 gr.
normalus,uzdaras, be pribumbasu - 1500-1550.
kur tu matai 0.5 kg skirtuma?
kad uztenka standart krosiniu as ir neginciju.cia kaip sakoma "kaniu poniatno" :)
tik sakiau kad nereikia sureiksminti labai svorio(svino gabalas,etc.)_
2007 Balandžio 5 10:52
Auksaburnis
1100cc *****
Avataras
#28    

Patikslinsiu, geras krosinis sveria apie 1000g, belekoks krosinis taip kaip tu parasei~1300. Geras uzdaras ~1300,normalus uzdaras iki 1500, o kas jau virs 1500 tai jau svino gabalas. Tas salmas apie kuri snekam 1550+-50 jau nurodyta, o kaip praktika rodo, panasiu gamintoju produktai sveria daugiau, taigi imkimk 1600. jai neisivaizduoji kaip vyksta veiksmas su supermoto vaziujant trasoje tai trumpai- staigus gazavinas(supermoto traukai neprilygsta joks R1, tad jai nebandes neisivaizduosi), staigus stabdymas pries posuki(stabdziai super efektyvus nes svoris per pus mazesnis nei superbaiku), vel ipusejus posuki elstingas gazavimas, isejus i tiesiaja, pries tramplyna staigus akseleravimas,nusileidimas ant zemes, smugis, tabdelejimas pries greitesni posuki ir tai biesas zino kiek kartu, tad net 50 gramu po tokios mankstos jaustusi stipriai o cia kalba apie visa puskilogrami, juk galva pastoviai kratoma ir kai ant jos ira svoris tai tikrai jauciama. vat apie tokias apkrovas as ir kalbejau.
Taigi toks salmas supermoto tikrai nereikalingas, nes jais nekeliaujama, o lakstoma. O tas salmas daugiau keliautojams norintiems krosinio salmo isvaizdos.
2007 Balandžio 5 20:14 Mune
Auksarankis
600cc ****
Avataras
#29    

o kokios firmos yra "geras" cross-supermoto šalmas su tokia mase?

tarkim munės garbinamas arai nė iš tolo neprilygsta tam svoriui,arba kažkokio modelio nežinau,va Tour-x skirtas toli gražu ne motokrosui,o labiau enduro kelionėms ir sveria jau virš "pusantros tonos :D 1500gr> ;) ,o krosinukas yra VX,bet jo svoris...
2007 Balandžio 5 21:09 Kawasaki Brute Force 750 4x4i
Auksaburnis
1100cc *****
Avataras
#30    

Na neperdaugiausia krosiniu salmu man teko apturet.Vienas is tokiu naujasniu Arai MXC-pro. Tiksliai nepamenu svorio, bet berods 1050gramu. Kalbu apie balta,ant jo buvo uzrasytas toks svoris,asmeniskai jo nesveriau, bet esu sveres kitus arai modelius, tai svoris idealiai atitikdavo uzrasyta. dar is naujasniu teke ziuretis kazkoki is Lazer firmos(tai irgi mano megstama firma)svorio ir modelio nepasakysiu(berods MX6), bet demesio buvo vertas tad nebus sunkus.Dar teko pries koki 4-5 metu su Airoh kilograminiu salmu bendraut, modelio nebepamenu.
Dar seniau su AXO RX 5 , svorio tada neziuredavau,bet po jo airoh nepasirode labai lengvas, tad manyciau kazkas panasaus.
Daba vazineju su shoei VFX-R jis po aprasytu salmu(ipac MXC) tikrai sunkus(nesveriau,svorio nezinau)
2007 Balandžio 5 23:28 Mune
Puslapiai: 12




P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17