Motomanų Diskusijos » Klausimai / Pradedantiesiems » Per kiek laiko pradingsta baimė?

| 2006-10-14 Vycia | 262/262211 žinut.
 
Puslapiai: 123..9


 
Narys
500cc ***
Avataras
#1    

Per kiek laiko pradingsta baimė?

Reikalas toks, kad isvaziavus i miesta, apima pakankamai nejaukus jausmas. Norisi megautis vaziavimu, bet kausto baime del automobiliu,smelio ant kelio,suliniu, duobiu... nesaugumo jausmas... Ar taip buna visiems pradedantiems? Ar tas dalykas neatbaido zmogaus nuo noro vazinetis? Zinau keleta zmoniu, kurie po keliu pasivazinejimu jau galvoja, kad pirkt motocikla buvo ne pati geriausia mintis. Ar tos mintys dingsta kai daugiau pasivazineji ir atsikratai tos pirmosios baimes?
2006 Spalio 14 14:05
Narė
400cc ***
Avataras
#2    

man ta baime dingo per ~2 savaites.
kartais atsiranda vel, tiksliau po kokio nors mazo 'crash' :V bet tai neilgam, pusdieniui tarkim.
2006 Spalio 14 14:38 Good road, good weather, good bike, goodbye...
***N/A***

Narys
250cc **
#3    

Vycia kai rimtai susergi sia liga tai tada nieks neatbaido taves nuo vazinejimo motociklu ;) net jei ir zinai kad tai LABAI pavojinga :V
2006 Spalio 14 14:52
Narys
600cc ****
Avataras
#4    

Nežinau kaip kituose miestuose, bet Vilniuje eismas tikrai labai įntensyvus ir dažnai tenka važiuot įsitempus nes nežinai kada kas gali nutikti. Man asmeniškai nesaugumo jausmas atsiranda tada, kai atsiduri avarinėje situacijoje, kai vos neįsipaišai kur nors, tenka staigiai stabdyti ir pan. Paskui stengiesi važiuoti atsargiau, neviršydamas greičio, bet tas nesaugumo jausmas greit atsidadęs greit ir dingsta :D
2006 Spalio 14 15:45
Kuvaldaliotas
2200cc *******
Avataras
#5    

O man nesaugumo jausmas niekada nedingsta, ir nenoriu, kad jis dingtų. Jau geriau būt atsargesniam gatvėje, nei važiuot nieko nebijant. Kaip ten sako: "Jei ne tu, tai tave..."

Ir išvis, reikia važiuoti taip, lyg būtum nematomas!
2006 Spalio 14 16:03
Narys
600cc ****
Avataras
#6    

"Jei ne tu, tai tave..." čia tikrai daug teisybės turintis pasakymas paprastai taip ir būna.
2006 Spalio 14 16:17
Narys
500cc ***
Avataras
#7    

As kalbu ne apie savisaugos jausma, kuris zinoma turi but visada, bet apie jausma, kuris tau sako mazdaug taip "ar vertas tas pasivazinejimas to kas gali atsitikt, gal geriau to nedaryk, mesk sita reikala kol gyvas ir sveikas". Ar naturalu , kad pirmi pasivazinejimai sukelia daugiau abejoniu ir nerimo, nei malonumo ir ar paskui, kai pripranti pri motociklo, prie vaziavimo salygu, tas nerimas dingsta ir lieka malonumas?
2006 Spalio 14 16:24
Donoras
1100cc *****
Avataras
#8    

šiaip tai yra du nesaugumai, tai yra eismo ir motociklo ( sunkiai mintys dėliojasi :-/ ) pirmasis, tai baimė kitų eismo dalyvių, vairavimo sąlygų, smėliukai, kelio nelygumai ir panašiai.. na čia visiek tokia baimė ne tik su motu, bet ir su automobiliu neseniai į gavtes išriedėjus būna ir tai natūralu.. pravažiuosi n km ir pradedi drąsiau jaustis. vat. kita baimė, tai yra motociklo nejautimas, kai važiuoji, ir jauti kad nevaldai nei jo nei situacijos.. čia taip pat natūralu, viskas ateina su pravažiuotais km.. tiesiog jei motociklas pradžiai pasirinktas per galingas ir per sunkus, tai tas jo "pajutimas" gali ir neateit..
2006 Spalio 14 16:46 Tiesiog Devis.
green frog team.
It's not how you look on your bike, it's how you ride your bike.
Pašėlęs
1200cc ******
Avataras
#9    

Na kaip čia pasakius dėl to nesaugumo. Smėlis man visad baisiai atrodo ir kur tik pamatau, ten jau atsargiai stengiuos važiuot, bet nesaugiai pasijaučiu tik po kokio "vos vos" atvejo. Tada ir pagalvoju - va, būtų dar biškį ir jau tas blogai, anas blogai. O paskui pamąstau, kad jei toj situacijoj būčiau buvęs su automobiliu, tai nors ir būčiau sveikas, bet mašina jau būtų sulankstyta ir pan. Tai ir važiuoju toliau - mąstau apie visus netikėčiausius įvykius kelyje... bet ir vėl atsiranda koks netikėtumas... vėl išsigąsti. Na, tiesiogiai atsakant į temos klausimą - per pusdienį ;)
2006 Spalio 14 18:57 Gimę skraidyti mašinomis nevažinėja.
Narys
600cc ****
Avataras
#10    

Vycia aš kai pamačiau savo mota kurį nusipirkau jo gyvai nematęs tai iškart toptelėjo mintis "reikia parduot" nes motociklas tikrai deidelis ir sunkus tada atrodė, bet paskui pavažinėjus su juo pripratau net saugiau jaučiausi dėl to, kad motas sunkus ir didelis 'galvojau ir su mašina mažesne būtų galima pasistūmdyt, stabilumo daugiau turi' žinoma pirmuosius km lydėjo nerimas, bet labiau pradėjus jaust motociklą tas jausmas po mažu dingsta, kaip devil_racer sakė viskas ateina nuo prasuktų km (+)
2006 Spalio 14 19:04
Gatvinis
600cc ****
Avataras
#11    

Buvo, buvo toks jaumas :) Seip iki galo ir nepraejo mieste vazineju ne tai kad bijau bet isitempes vaziuoju :V Geriausias variantas yra uzmiestis (+)
2006 Spalio 14 20:22 -
Donoras
1100cc *****
Avataras
#12    

o geriausias jausmas buvo, kai atsisėdau paskutinį kartą ant savojo žirgelio..važiavau į regitrą jau negalvodamas apie vairavimą, apie situaciją su kitais eismo dalyviais.. viskas vyko automatiškai :-) pirkėjas manau įsitikino, kad neturiu ko slėpt tam motocikle, nes važiuoju drąsiai :D
2006 Spalio 14 21:17 Tiesiog Devis.
green frog team.
It's not how you look on your bike, it's how you ride your bike.
Optimistas
900cc *****
Avataras
#13    

as apskritai buvau gyvenime nevazeves su motu kai nusipirkau savo pirmaji-RF600 ;) baime buvo pradziai vienokia, nes nezinojau kaip kokioj situacijoj elgiasi 2 ratai. tada, po pirmuju ir paskutiniu 2 mazuciu kritimu - supratau keleta pagrindiniu daromu klaidu, prisiklausiau pasakojimu apie kitu klaidas ir toliau i kelia. zodziu - jei esi ligotas jau rimtai, tai jokios baimes negalioja, dingsta laabai greitai. paskutinisbaimes proverzis buvo kacerginej, kai po pievute teko pasivazineti uz tiesiosios starto :D vos nusilaikiau ant moco, bet kad sustoti, pradeti paranojinti ten - nieko panasaus. apsukau ratuka atsargiau viena, kol padangos apsivale ir toliau sukau ;) o kazkiek baimes turi buti visada islike (+) jei busi bebaimis - per viena diena tave isnes kojom i prieki (a) :S isvada - su patirtim ta baime mazeja, nes pasitiki savim, motociklu ir zinai ko gali laukti is kitu eismo dalyviu, ismoksti mastyti uz esancius aplink tave ;)
2006 Spalio 15 18:53
Narys
400cc ***
Avataras
#14    

siaip prima baime praeina gan greitai... per kokia savaitele tai tikrai... man pradzioj buvo baisu isvaziuot i miesta (Vilnius) ir kartais net to vengdavau, bet nugalejo dzydelis noras (t) , kai nesvarbu kur, bele tik vaziuoti :)

o savisauga, tai aisq reikalinga, bet... dazniausiai del vienu ar kt priezasciu kartais pamirsti ja... o geriausiai primena "vos vos" situacijos :G tada piktai save visaip isbari :D ir vel vaziuoji :) cia manyciau tokia reali situacija daugeliui :D

patarimas: per pirmus menesius stenkis kuo daugiau pazinti motocikla saugioj aplinkoj... tarkim kokioj stovejimo aikstelej ar po garazus... zodziu kur nebutu l.pavojinga jei neduok dieve nukristum. Pasibandyk stabdyba, slydima ir panasiai... nebus taip baisu jei tarkim lietuj lyjant pasitaikytu panasi situacija - zinosi ka daryt
2006 Spalio 15 20:50 Good guys goes to heaven, bad guys goes everywere...
Kuvaldaliotas
900cc *****
Avataras
#15    

Minčių apie moco metimą, dėl per didelio pavojaus niekad net nekilo, gal todėl kad neturėjau batonų (tfu tfu tfu) ir kažkokios baimės mocams nėra. Savisaugos instinktas visada įjungtas.
p.s. šiaip nebūtina trintis mieste, užmiesty mažiau pavojų :)
2006 Spalio 15 22:24
Praktikas
1100cc *****
Avataras
#16    

Baimė priklauo nuo to kiek esi įvaldęs savo motociklą ir kiek juo pasitiki. Bet neapsigauk - žmonės pavažinėja gatvėmis, paskui nulekia į Kačiargą, pasuka kelis kartus ratukų, pasijaučia dievais. Paskui išlenda į miestą ir..... sužino, kad Dievas yra tik vienas. Čia pritarčiau Mindazzzui - tam tikra baimė turi būt visada. Aš motociklais važinėjau nuo 12 metų, bet baimę vistiek turiu, ypač kai kelio sąlygos yra blogos (šlapia, smėlis, moteriškės už vairo). Aišku, ta baimė nėra tokia, kuri nuolatos trukdo važiuoti. Įprastai važinėdamas tos baimės nejaučiu, tai greičiau pavadinčiau važinėjimu "su protu", o ne baime. Bet ta baimė yra tas geras dalykas, kuris užaugus sparnams ir pakilus adrenalinui vis tiktai priverčia atleisti rankeną.... Mano klasės auklėtojas dar mokykloje mums yra pasakęs - geriau būti penkias minutes bailiu, nei visą gyvenimą lavonu. Mano nuomone tokia baimė vyrui gėdos nedaro :D
2006 Spalio 16 08:00 ZX10R '06
Gatvinis
900cc *****
Avataras
#17    

aš,tai važinėju nemąstydamas tai nejaučiu jokios baimės,lieku aš motociklas,kelias ir kiti eismo dalyviai,kuriuos reik aplenkt,o jei dar supykęs esu,tai lakstau kaip beprotis,bet to bandau vengt (+)
2006 Spalio 16 12:58
Kuvaldaliotas
900cc *****
Avataras
#18    

Paskaitęs Liūto komentarą, prisiminiau, kai prie porą savaičių važiavau su mocu į univerą. Buvo rytas ir katik po lietaus - gatvėse telkšojo balos, posūkiuose ir kitose vietose priplauta smėlio, žvyro, baisus piko metas ir aš braunuos tarp automobilių (z) . Tąkart važiuoti buvo baisoka :)
2006 Spalio 16 14:26
Lenktyninkas
250cc **
Avataras
#19    

Ko gero visiem yra vienokia ar kitokia baime...Pirmus kartus kai pravaziavau su britva tuo labiau ne savo pats nesupratau kas dedas nulipes drebedavau kaip vaikas :G Bet isigijes savo galiu teikti,kad to jausmo kaip nebuta. ;)
2006 Spalio 16 15:31 Three can keep a secret if two are dead...
Narys
250cc **
Avataras
#20    

Taip, mėgavausi(-juosi) tuo pačiu malonumu, kaip ir Marrijuss: kasdien skersai Vln į univerą. Ir, turiu pasakyt, tai nėra pats tas pradžiai - drąsiau pasijaučiau po 100 km autostrada + 100 km kaimo keliukais, nei po savaitės tokio extreem... :) Geriausia yra nuvažiuoti pas močiutę kelissyk, paskui lįst gatvėn tik vėlų vakarą - tiesiog susipažint su įv. trasom, ženklais, standartiniais algoritmais - dieną jau reikia dirbti greitai (ypač piko metą), o ne kaupti patirtį. Nors mašina jau ne vienus metus buvau sukęs, mocu teko daug ką pakartoti/išmokti... Ir galiausiai galiu pasakyt, kad, elgiantis apgalvotai, mocas yra ganėtinai saugus: stabdymo kelias n kartų trumpesnis, manevringumas išvengiant kliūtį taipogi didesnis. Saugokis ir Dievas saugos :)
2006 Spalio 17 15:10
Britvininkas
400cc ***
Avataras
#21    

As tai skirstyciau moto draiverius i tuos kurie iki sesdami ant moto vazinejo su auto ir su tais kur ne. Save priskirciau prie pirmuju, nes su auto pries sesdamas ant moto atraiziau 12 metu. Ir netik, kad judet nuo tasko A iki B, bet ir ivaldzius siek tiek daugiau jo elgsena ivairiais vairavimo rezimais. Na motui to tiesiogiai nepritaikysi, bet tikrai naudos yra. Kitas dalykas, kad deka ilgo stazo gatvese loxus/bobas/sodininkus/gezus uzmatau per puskilometri iki ju, galiu jau but aiskiaregiu ju busimu veiksmu apie kuriuos jie patys dar matyt nenumano net, tas labai dabar padeda vazinejant su moto, zenklus, sankryzas, vaziavima vienoj ar kitoj miesto dali irgi zinau puikiai, todel mano atveju vienintele likusi baime su kuria dar sunku susitaiktyti yra smelis ir provezos.
Vis dar matau ta vaizda kai guliu ant asfalto atsiputes ir lydziu akimis ant sono slystanti moca..., atrodo viska dariau teisingai, bet.... smelis... ir buten ten kur jo niekada nebuvo ir netgi dabar nera kiek vaziuoju pro ten, ir ne priekinio stabdzio uzblokavimas, standartinis posukis kuri iki tol n kartu tvarkingai pavykdavo pravaziuot lygiai tokiu paciu rezimu, tiesiog eilinis statybines technikos vazinejancios gatvemis bbd'ejimas ant visko. Todel dabar siokia tokia baime dar yra, ir nezinau ar dings, nes tikrai nenuspesi kur gali atsirast viena ar kita "kelio dangos naujove" kur iki tol jos niekada nebuvo, bet ir toliau vazinesiu stengdamasis tos baimes labiau negasdint, nes kad ji praeis tikrai netikiu :)
2006 Spalio 18 09:25 03' 600RR
Vln
Praktikas
1100cc *****
Avataras
#22    

Vat todėl stengiuosi važiuoti taip, kad mano stabdymo kelias nebūtų ilgesnis už matomos kelio atkarpos ilgį.
2006 Spalio 18 10:20 ZX10R '06
Narys
25cc *
#23    

Pirmiausiai kad truputi baimės padėti į šoną reikia pasipraktikuoti kur nėra daug judėjimo ir aišku neperkant pirmo moco su 1000 cm. Nes yra ir tokių bepročių kurie trečią kartą sėdėdami ant moco jau jaučiasi kelio karaliais :( . Ir be to reikia po kiekvienos kelionės įvertinti savo važiavimą ką ir kur dariai blogai ir ką dar reikia tobulint.
2006 Spalio 19 09:34
Narys
50cc *
#24    

Ant visokiu rusisku motociklu ir panasiai sedziu jau nuo 12m.(dabar man 16)Tai virtes esu gal koki 20 kartu,nes vazineju ekstremaliai.(Aisku varydamas ant 100km\h nebandau kokio tai bajerio padaryt,nes vizdelto motociklai tai po 200-300lt.)Po rimtesnio virtimo ar kokio praskridimo per puse m.pro stulpa ant nemazo greicio tai kokia savaite baisu pakartoti panasia situacija,bet po poros savaiciu visai nebelieka to baimes jausmo.Tiesa sakant zoles bijau dar iki siol(baisus dalykas (s) )
2006 Spalio 22 21:48
Narys
25cc *
#25    

man dingo po 5 dienu ,lb bijojau greicio db nors i 150km/h. :) pradek kur mazas judejimas.veliau pamatysi bus drasiau. tik per daug neisijausk ir nepamirsk kely pilna debilu... :S
2006 Lapkričio 21 19:34
Narys
25cc *
#26    

man kaip tik zole arciau sirdies, raunu dugna su sava hondike i varga nematau.
2006 Lapkričio 21 19:37
Narys
50cc *
#27    

pirma karteli draugas praveze su jawa tada buvo koki 16m. tada nulipus kojos drebejo. pries menesiuka nusipirkes islekiau i gatve nebuvo didelio baimes jausmo tik pastebejau kad turiu saugotis automobiliu nes jei galetu tai ant galvos uzvaziutu. :A
2006 Gruodžio 7 15:53
Optimistas
1100cc *****
Avataras
#28    

Citata:
Cituoju: karas
nebuvo didelio baimes jausmo tik pastebejau kad turiu saugotis automobiliu nes jei galetu tai ant galvos uzvaziutu. :A

Ne tik galėtų, jie ir gali užvažiuoti..
2006 Gruodžio 7 17:21 '06 GSXR 750
Piktoji
1000cc ******
Avataras
#29    

jei butu zmogus bebaimis - gyventu neilgai..
2006 Gruodžio 8 15:23 "kas yr?" - PIKTOJI IZ BIAK.
Narys
125cc **
#30    

...gal ir durnai skamba bet man baisu kol newaziuoju... kai pradedu waziuot ta baime kazkodel dingsta ir jauciuosi gan saugiai..... tik labiausiai uzp... wisu komentarai i wiena tema: kada karsta pirksi? kad i laidotuwes ir t.t... is pradziu buwo nieko, dabar jau erzina nerealiai....
2006 Gruodžio 8 16:55 HD Night Rod Special
Puslapiai: 123..9




P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17