Motomanų Diskusijos » Bendrosios diskusijos » Stoma siūlo griežtinti motociklų kontrolę

| 2012-03-07 rulexxx | 71/16494 žinut.
 
Puslapiai: 123


 
Narys
400cc ***
Avataras
#1    

Stoma siūlo griežtinti motociklų kontrolę

"Seimo narys Saulius Stoma pirmadienį įregistruotomis įstatymo pataisomis siūlo gerokai sugriežtinti motociklininkų kontrolę, teisės aktuose įvedant papildomas nuobaudas, tarp kurių – ir motociklo konfiskavimas.

Parlamentaras siūlo nustatyti, jog motociklo vairuotojo, kuriam teisė vairuoti buvo atimta dėl leistino greičio viršijimo ir vėl grąžinta, pažymėjime turėtų būti įrašytas apribojimas vairuoti motociklą ne didesniu kaip 70 km/val. greičiu. Toks greičio apribojimas galiotų 2 metus nuo paskirtojo specialiosios teisės atėmimo termino pabaigos.

S. Stoma taip pat siūlo, kad motociklo vairuotojai, kurie leistiną greitį viršijo daugiau kaip 30, bet ne daugiau kaip 40 kilometrų per valandą būtų baudžiami nuo keturių šimtų iki šešių šimtų litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trijų iki šešių mėnesių, viršiję leistiną greitį daugiau kaip 40, bet ne daugiau kaip 50 kilometrų per valandą – nuo šešių šimtų iki aštuonių šimtų litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo šešių mėnesių iki vienerių metų, viršiję daugiau kaip 50 kilometrų per valandą – nuo vieno tūkstančio iki vieno tūkstančio penkių šimtų litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių metų iki vienerių metų ir šešių mėnesių ir vairuotojams, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, nuo vieno tūkstančio penkių šimtų iki dviejų tūkstančių penkių šimtų litų arba administracinį areštą nuo dvidešimties iki trisdešimties parų.

Įregistruotomis teisės aktų pataisomis Seimo narys taip pat siūlo numatyti, kad vairuotojai, kurie naudoja transporto priemonę su ne tam skirtoje vietoje ir (ar) ne vertikalioje plokštumoje pritvirtintais valstybinio numerio ženklais arba vairuodami pasibaigus laikino valstybinio numerio ženklų galiojimui, būtų baudžiami nuo vieno šimto iki dviejų šimtų litų arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vieno iki trijų mėnesių.

Be minėtų saugaus eismo taisyklių ir už jų nesilaikymą gresiančios atsakomybės pakeitimų S. Stoma taip pat siūlo nustatyti, jog motociklo, keturračio motociklo, lengvojo keturračio motociklo ar mopedo vairuotojas privalėtų vairuoti su užsegtu motociklininko šalmu ir nevežti keleivių be užsegtų motociklininko šalmų.

„Važiuodami motociklu, kurių galia didesnė kaip 35 kW, vairuotojai privalo dėvėti specialias motociklininkų apsaugas (galūnių, kūno, kaklo) ir nevežti keleivių be tokių apsaugų. Kitų motociklų vairuotojams važiuojant motociklu rekomenduojama dėvėti specialias motociklininkų apsaugas. Saugos diržų, šalmų, vaikiškų saugos sėdynių, specialių motociklininkų apsaugų ir kitų saugumo priemonių naudojimo atvejus ir tvarką nustato KET“, – siūlo politikas.

Tarp S. Stomos siūlymų – ir papildomos taisyklės motociklus vairuojantiems „naujokams“: mopedo vairuotojui, taip pat motociklo vairuotojui, kuris neturi 2 metų motociklo vairavimo stažo, leidžiama vairuoti šias transporto priemones tik vilkint ryškiaspalvę liemenę.


Šias Administracinių teisės pažeidimų kodekso ir Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisas užregistravęs S. Stoma mano, kad griežtesnės taisyklės leis efektyviau kontroliuoti motociklų vairuotojus ir taip gerinti saugumą keliuose.

„Vien per praėjusius metus Lietuvos keliuose žuvo 9 motociklų vairuotojai ir 2 šių transporto priemonių keleiviai. Per šį laikotarpį 166 motociklų vairuotojai ir 31 keleivis buvo sužeisti, užfiksuoti 112 eismo įvykių, kurių metu žuvo ar buvo sužeisti žmonės įvyko dėl motociklų vairuotojų kaltės. Dažniausios tokių įvykių priežastys – motociklų vairuotojų viršytas leistinas greitis bei prastas jų matomumas kelyje. Šią situaciją būtina keisti, priėmus atitinkamas įstatymų pataisas iki šio vasaros sezono pradžios“ – teigia Seimo narys."

informaciaja pateike alfa.lt puslapyje
ir ka manot kolegos?
bus saugiau gatvese :)
2012 Kovo 7 21:31
Čioperistas
1100cc *****
Avataras
#2   +5  

Jo cia tai geras,nepasiseke gerbiamam Sauliui su zaliaake tai griebiasi baikeriu,jauciu reiktu ji pati kada nors pravezti su neuzsektu salmu ir tegul paskui pasako,cia tik vienas smulkus pastebejimas,o ju aibe klausimu jo parasime. (ff)
2012 Kovo 7 21:44
Narys
250cc **
#3   +4  

Zaliaakes vaikinas (tikrasis, o ne Stoma) vairuoja motocikla, tai matyt vargso zmogelio kersto planas, uz neivykusi seksa :)
2012 Kovo 7 23:05
Plentinis endūrininkas
1100cc *****
Avataras
#4   +4  

CITATA: „Važiuodami motociklu, kurių galia didesnė kaip 35 kW, vairuotojai privalo dėvėti specialias motociklininkų apsaugas (galūnių, kūno, kaklo) ir nevežti keleivių be tokių apsaugų.
Cia biski kvepia diskriminacija tarp motociklininku ir automobilininku. Automobiliuose jau yra yrengtos saugos priemones (saugos dirzai, oro pagalves), o motocikluose, PRIVALESIME jas priverstinai nusipirkti. Tai taip iseina, jeigu as sededamas kieme uzsimanysiu nuvaziuoti nusipirkti "ledu (b) ", turesiu eiti apsirengti pilna ekipiruote? Del penkiu miuciu vaziavimo? Visiska nesamone (ff) .
2012 Kovo 7 23:29
Narys
1000cc ******
#5    

Man atrodo ponui Stomai po tokiu istatymu pataisytu tikrai nebus saugiau gatvese :D
2012 Kovo 7 23:31
Juodulys
1100cc *****
Avataras
#6   +2  

kiausus nupjaut brudui uz tokius bajerius
2012 Kovo 7 23:33
Narys
600cc ****
Avataras
#7    

Matyt tam balvonui visai smegenėlės suminkštėjo, prisišiko tai dabar bando vaizduoti, kad diba. Blyn net susinervinau :E
2012 Kovo 8 00:09
Narys
600cc ****
Avataras
#8   +5  

na lyginant su 2011 ir 2010 metus tai situacija smarkiai pagerejusi (lyginant zuvusiuju skaiciu) ir tikrai cia nieko papildomai daugiau nereikia... mentaliteta reikia keist ir kelius tvarkyt... o jei dar prades uz visrijimus tokius teises atiminet tai nebestos ne tik tie kurie iki siol nestojo...
2012 Kovo 8 07:02
Narys
500cc ***
Avataras
#9   +3  

Istikruju tai jam(Stomai ir kitiems seimo asilam) nusispjauti i zmoniu sauguma,svarbu kad statistika butu geresne kitu valstybiu atzvilgiu.O ir saugumas ira kiekvieno zmogaus asmeninis reikalas.Tesiog biciui reikia pateikti i seima eilini projekta,o bicias ira kaska girdejes kad ,ligtai Lietuvoj, vazineja kaskas su mocais ir kartais buna avariju,pist,ir sugalvojo,is lempos,kaskoki paistala ir pateikia ji seimui,nors pac jis,turbut,net salia moco nestovejo.O seime sedi,pagrinde,tokiepat neismaneliai ir galvoja"ai,pizdu,nezinau kas tas ira "mocas",bet skamba baisiai,reikia priimti si istatima".Bliamba,graudu,toks vaizdas kad motociklizma nori israuti is pagrindu :(
2012 Kovo 8 08:43
Čioperistas
1200cc ******
Avataras
#10   +3  

Stomai reikia uzdeti nekaltybes dirza 10-simciai metu uz nekuriuos viesuosius nuotykius...
2012 Kovo 8 08:51 Vilkolakiai (R) Ziemai priimam saugoti motociklus Vilniuje. Saugu, sausa, patikima, signalizacija akumuliatorių pakrovimas, gera kaina. Rezervacija i PM. Pirmenybe jau laikusiems :D
Praktikas
500cc ***
Avataras
#11   +1  

stomai ant smegenų apsaugas susidėt reikia,
nes pavojingai naudoja
2012 Kovo 8 09:00 redagavo MrDidzkis 2012 kovo 8 09:01 Triumph Tiger 955i
ex Honda VFR750 Interceptor
Britvininkas
800cc *****
Avataras
#12   +2  

nu jo... siaip tai nemanau kad kazka protingo gali pasiulyt zmogus kuris net mergos nesugeba normaliai susirast... :-]
2012 Kovo 8 09:13
Narys
600cc ****
Avataras
#13   +1  

galetu kiekvienas pagal savo srity siulymus teikti, pats gal net teisiu neturi A kat. Pradetu dabar architektas nurodyneti kaip zmones operuot reikia :-]
2012 Kovo 8 10:02
Narys
400cc ***
Avataras
#14    

Citata:
Cituoju: Zilvinas
nu jo... siaip tai nemanau kad kazka protingo gali pasiulyt zmogus kuris net mergos nesugeba normaliai susirast... :-]


Tas įvykis su žurnaliste greičiau buvo išimtis, nei taisyklė. Tiesiog šį kartą gerbiamas seimūnas ne „ant tos“ pataikė...
2012 Kovo 8 10:05
Narys
400cc ***
Avataras
#15   +1  

Manau, kad atsakomybės už greitį griežtinimas mažai te padeda, netgi atvirkščiai-kelia nepasitenkinimą ir moto bendruomenės priešiškumą esant neproporcingam baudimui. O ne paslaptis, kad tarp turinčiųjų motociklus yra nemažai bepročių (gėda už tokius) , kuriem nors ir kuolą ant galvos tašyk-jie kaip skraidė, taip ir skraidys.
2012 Kovo 8 10:05
Sunkiasvoris
1100cc *****
#16   +5  

S.Stoma į rinkimus eis po LiCS (Liberalų centro sąjunga) vėliavą taip kad jau žinot kas turi nepatekti į seimą per kitus rinkimus. :)
2012 Kovo 8 10:14
Gatvinis
1000cc ******
Avataras
#17    

Citata:
Cituoju: Karolis00
Manau, kad atsakomybės už greitį griežtinimas mažai te padeda, netgi atvirkščiai-kelia nepasitenkinimą ir moto bendruomenės priešiškumą esant neproporcingam baudimui. O ne paslaptis, kad tarp turinčiųjų motociklus yra nemažai bepročių (gėda už tokius) , kuriem nors ir kuolą ant galvos tašyk-jie kaip skraidė, taip ir skraidys.

Nepamiršk kad lygiai tokiu pačiu bepročiu yra ir už automobilio vairo, o pasitaiko dar ir girtų bepročių, ka su jais daryt reikia?
2012 Kovo 8 10:27
Narys
Uždraustas
#18   -1 / +2  

del statistikos tai praejusiu metu ji daaaaug geresne nei uzpraeitu ...va cia raso atseit tiek ir tiek avariju buvo del motociklu kaltes,ok o kiek avariju buvo del auto vairuotoju kaltes kodel niekas nepabrezia?uztai kad ju daugiau,uz tai kad vazineja visokie 90meciai diedukai kuriu reagcijos laikas ilgesnis nei normalaus zmogaus priputusio dvi promiles,uz tai kad vazineja visokios blondines su pirktom teisem ir bobos kurios pastoviai uzkisineja!ne toj vietoj cia iesko viniu ...antras dalykas,pritariu nuomonei kad architektas kad ir koks issilavines-operuot nemoka...taip kad jai zmogus prie motociklo nei nestovejes tai kaip jis gali kazka sprest?kitas dalykas,visi zinom musu motovairuotoju tarpe yra gi ir normaliu zmoniu bet yra nemazas procentas kaimieciu ir fyfunu pas kuriuos motociklas tik tam kad pavaidinti kokie jie kieti ir greiti va cia ir reik ieskot problemos,isgaudyt visus kurie vazineja be salmu,su senom,minimaliu TA reikalavimu neatitinkanciom kuvaldom....na ir siaip nors negerai bet buciau labai uz jai uzdetu katik islaikiusiam a kategorija apribojimus 2 metam...ne tik tiem kas iki 21 bet visiem apsaugotu nuo durniu kurie padirbejo angluose atvaziavo lietuvon parsiveze gixeri issilaike teises ir po dvieju dienu atsigule graban o tokiu gi irgi procentas nemazas...
tiesa pamirsau apie aprangas,raso kad keleiviui irgi reiks apsaugu,tai sorry kad per miesta 2km 50kmh greiciu pravezciau drauge man db jai reiks liept kostiuma mautis?kas cia per nesamone?nu salmus tai suprantu viskas ok bet aprangas ir apsaugas...cia jau nesamone juk aprangos ir apsaugos ne centus kainuoja o tarkim man vaziuojant iki 70kmh pilnai uztenka odines striukes,storu dzinsu ir skateshoes'u..o kaip tada cioperistam vazinet?su apsaugom?juokas ne kitaip...
2012 Kovo 8 11:02 redagavo Jirocker 2012 kovo 8 11:07
Narys
400cc ***
Avataras
#19    

Citata:
Cituoju: MedLey

Reikia dar ilgai laukt, kol vairavimo supratimas, kultūra, išsikristalizuos vairuotojų pasamonėj. Šis kultūros augimo procesas visuomenėj (ne tik vairavime bet ir kitose srityse) užims ne vieną dešimtmetį. Bėda, kad neadekvačiom baudom, suvaržymais mažai jį te pagreitinsi
2012 Kovo 8 11:13 redagavo Karolis00 2012 kovo 8 11:13
Gatvinis
1000cc ******
Avataras
#20   +1  

Kas liecia motociklu techine puse ir tech apziura, tai manau netvarkingu motociklu yra mazai,o tie kurie netvarkingi ir vazineja kaime per dirvona, o del keleivio apsaugu tai tikrai logikos nera, nebent tegul kompensuoja valstybe kaina aprangos, jeigu jau taip "rupinasi" musu saugumu, juk dabar jau supratom kad segtis saugos dirza reikia ne tam kad isvengti baudu, o del savo saugumo, tai kaip kiti supras kad apsaugos reikalingos jiems tai ir nusipirks, o toks privalomas apsaugu yvedimas manau tik dauguma suerzins, ir bala zino kas bus tuomet.
2012 Kovo 8 11:16
Juodulys
1100cc *****
Avataras
#21    

Citata:
Cituoju: 4xRG
S.Stoma į rinkimus eis po LiCS (Liberalų centro sąjunga) vėliavą taip kad jau žinot kas turi nepatekti į seimą per kitus rinkimus. :)


saunuolis.aciu.chebra, bunam aktyvus.nebalsuojam uz Liberalus ! neduok dieve pamatyciau stoma vaziuodamas motociklu, tikrai pamatytu one finger combination.
2012 Kovo 8 11:23
Auksarankis
900cc *****
#22   +3  

siulau istatymo projekta papildyti sekanciai:

visi motociklininkai privalo ant aprangos uzsirasyti fraze:

''Stoma nezabudu tvoju matj''
kableli,pagal pagarbos siam didziam valstybes vyrui lygi,padeti patiems....
2012 Kovo 8 11:25
Pėsčiasis donoras
400cc ***
#23   +2  

zmogus, akivaizdziai susipyko su kairiuoju smegenu pusrutuliu, nes logikos jokios nera motociklininkui virsijusiam greiti daugiau nei 50km/h teises atimt 1-1.5 metam, kai tuo tarpu automobilio vairuotojui atimamos tik 1-3 menesiams, gi net ir mazam vaikui aisku, kad automobilis sveriantis ~1.5 tonos ir skriejantis 150km/h greiciu, ivykio metu, padarys zymiai daugiau zalos nei tuo paciu greiciu vaziuojantis, ~200kg sveriantis, motociklas.
2012 Kovo 8 14:01 redagavo Jokotau 2012 kovo 8 14:03
Krapštukas
1200cc ******
Avataras
#24    

Siulau linka i sia tema nusiusti LiCS (Liberalų centro sąjungai) ir paciam p. Stomai :D
2012 Kovo 8 14:09
Narys
600cc ****
Avataras
#25   +2  

Citata:
Cituoju: Jokotau
zmogus, akivaizdziai susipyko su kairiuoju smegenu pusrutuliu, nes logikos jokios nera motociklininkui virsijusiam greiti daugiau nei 50km/h teises atimt 1-1.5 metam, kai tuo tarpu automobilio vairuotojui atimamos tik 1-3 menesiams, gi net ir mazam vaikui aisku, kad automobilis sveriantis ~1.5 tonos ir skriejantis 150km/h greiciu, ivykio metu, padarys zymiai daugiau zalos nei tuo paciu greiciu vaziuojantis, ~200kg sveriantis, motociklas.


nu cia sita vertinti galim tik vienaip :-] kad transporto priemonem butu taikomos vienodos baudos, nesvarbu su motoroleriu ar su fura tu ta greiti virsiji :-] nors cia sita komentara paskaicius gimsta nauja ideja naujam istatymui, bausti pagal svori :-] :-] sustabde ir ant svarstykliu :-] vietoj prekes kodo iveda greicio virsijima ir islenda cekis kaip maksimoj uz kg bulviu :-] :-]
2012 Kovo 8 14:13
Pėsčiasis narys
50cc *
#26    

"Parlamentaras siūlo nustatyti, jog motociklo vairuotojo, kuriam teisė vairuoti buvo atimta dėl leistino greičio viršijimo ir vėl grąžinta, pažymėjime turėtų būti įrašytas apribojimas vairuoti motociklą ne didesniu kaip 70 km/val. greičiu. Toks greičio apribojimas galiotų 2 metus nuo paskirtojo specialiosios teisės atėmimo termino pabaigos."
man tas labjausiai patiko, pritaikius pačiam Stomai skambėtu taip: už klyno nevaldima uždaryti 2 metams į vienuolyną
:) išvis šlikštu ir žėti i toki apsifailinusi "semūna", parodė savo kompetencija su žurnaliste, o dabar rodo savo kompetencija su baikeriais, į menuli ji ;)
2012 Kovo 8 14:25
Narys
400cc ***
#27    

Nesamonė!!!
2012 Kovo 8 14:29
Narys
400cc ***
Avataras
#28    

vis maziau norisi ir begyventi toje lietuvoje.. kad ir kaip man cia gera..
2012 Kovo 8 16:13
Narys
400cc ***
Avataras
#29   -5  

vietoje stomos reikejo mineda rinkti :D
2012 Kovo 8 16:14
Narys
600cc ****
Avataras
#30    

Citata:
Cituoju: Egidijus L
vietoje stomos reikejo mineda rinkti :D
Gal gerbiamasis Egidijus teiksis redaguoti senesnes zinutes apart parases dar viena is eiles?
2012 Kovo 8 17:14 [URL=http://www.spritmonitor.de/en/detail/527913.html] [IMG]http://images.spritmonitor.de/527913.png[/IMG] [/URL] Kawasaki ZX6R 98'
Puslapiai: 123




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17