Motomanų Diskusijos » Bendrosios diskusijos » Motomanas šeimos žmogus ar vienišius?

| 2009-01-31 Ramiai | 73/20866 žinut.
 
Puslapiai: 123


 
Krapštukas
1100cc *****
#61   +1  

Citata:
Cituoju: turistux
Aš tai nerizikuočiau visos šeimos užgrobint nelaimingame įvykyje su tokiu transportu (n)


O tu jau suplanaves, kad visa seima privales tvarkingai mirti sulauke 70 metu guledami lovoj namuose? :-]
2015 Kovo 13 14:49
Narys
1000cc ******
Avataras
#62    

Citata:
Cituoju: Edvardas
O tu jau suplanaves, kad visa seima privales tvarkingai mirti sulauke 70 metu guledami lovoj namuose? :-]


O kiek tu pažįsti motociklų vairuotojų, neturėjusių kritimų su traumom, lūžiais? Na, turbūt vieną kitą pažįsti, bet tiksliau būtų paklausti, koks tai yra procentas neturėjusių rimtų įvykių?
2015 Kovo 13 15:07
Narys
500cc ***
Avataras
#63    

Laba,

šią žiemą autopliuse mačiau BMW streetą su Velorex priekaba.
Kiek žiemą domėjausi, tai vienintelį Velorex kaip priekabų gamintoją teatradau.

Biker Baltics žurnale kažkuriame praeito rudens leidinyje buvo straipsnis apie motociklininkę, kuri savo dukrą priekaboje su mocu vežiojasi visur beveik nuo gimimo.



Citata:
Cituoju: ricrup
Sveiki,
ieškojau temos apie motoiklus su lopšiu, bet tokios atskiros kaip ir nėra, tai užklydau čia apie šeimą ir motociklą.
Tai kaip ir temos susijusios. Esu gerą kablį pagavęs dėl moco. Megstu keliauti, keliauti, keliauti. Tai dariau vienas, kai buvau vienas, dabar esame tryse. Antra pusė palaiko mano pomegį, bet primena, jog esame tryse. Trečio nelabai turime kur palikti, o ir šeip norisi visems būti kartu. Žinau, mocas su lopčiu tai ne tas mocas, bet....
Žodžiu ka galite patarti dėl lopšio? Tradiciniai mocia su lopšiais daugiausiai tai tarybinai - uralai, dnieprai, ižai arba čekiškas - Jawa. bet tai technika patys suprantate kokia ir kam skirta, toli nenuvažiuosi. Esu nemažai matęs foto, įvairių mocų su ne jiems skirtias lopšiais. Ar kas turite tokių variantų? Kaip tai montuojama? Ar prie bet kokio moco galima prijungti lopšį? Ar dar ka reikės modifikuoti?
Tai kaip? Juk tai šeimos ir moco klausimas? Ar pasidalinsite išmintimi? ;)
2015 Kovo 13 15:19
Krapštukas
1100cc *****
#64   +1  

Citata:
Cituoju: turistux
O kiek tu pažįsti motociklų vairuotojų, neturėjusių kritimų su traumom, lūžiais? Na, turbūt vieną kitą pažįsti, bet tiksliau būtų paklausti, koks tai yra procentas neturėjusių rimtų įvykių?


O koks skirtumas? Kad ir 99% uzsimustu per pirmus 5 metus motociklizmo, ramiai toliau sau praleisciau visa gyvenima vazinedamas. Tukstanciai per metus mirsta nes valgydami uzspringsta, bet visi kiti kazkaip isgyvena, nes kramtyt sugeba :-]

As ir pats visa vaikyste praleidau priekaboj veziojamas, ir jau 10 metu pats vazineju ir dar vis gyvas :-] Vat jei zmogus jauciasi esantis lygus bezdzionei su granata rankoj, tai gal ir neverta sest ant motociklo ar to vaiko i ji sodint.
2015 Kovo 13 15:32
Keliauninkas
900cc *****
Avataras
#65    

Citata:
Cituoju: ricrup
Sveiki,
ieškojau temos apie motoiklus su lopšiu, bet tokios atskiros kaip ir nėra, tai užklydau čia apie šeimą ir motociklą.

Sveikas
Tema motomanuose yra http://www.motomanai.lt/moto-forumas/moto-tema.2448.html
kiek žinau liepos mėn. gale netgi rengiamas mocų su liulkomis suvažiavimas taip kad pasidomėki viskas yra įmanoma - pirmyn.
2015 Kovo 13 15:38 Orange
Narys
250cc **
Avataras
#66    

Nenukrypstant nuo temos manyčiau, kad skirtumo didelio nėra jeigu viskas šeimoj ar santykiuose čiki. Kodėl motomanas turi būt vienišius? Aišku jeigu pas motomana yra šeima, vaikai tai jau reikėtų gal atsargumo turėt, nes neaišku kas gali nutikt, bet niekas nesako, kad jau sėdi ant moto tai apžegnota tavo šeima ir artimieji. Asmeniškai aš pats esu jaunas, kas man tik dvidešimt metų nors šeimos "ant popieriaus" kaip ir neturiu, bet maždaug gyvenu šeimyninį gyvenimą. Na kas be ko pakalbėjus su drauge tai tikrai ji nesako " O malačius, turi motocikla" nes ji man pati buvo sakius, kad bijau jog kas nenutiktų tačiau jeigu viskas protingai ir tvarkingai tai nemanau, kad jau šeimyną turint negali turėt motociklo. Kiek skaičiau ir kiek matęs tai žmonės šeimose turi ne po vieną motociklą ir važinėja kartu tai kaip ir kompromisa galima rast :)
2015 Kovo 13 18:30
Narys
250cc **
Avataras
#67   +1  

Dėkoju visiems,

taip, radau forime tema apie lopšius. Aš gimiau tuo laiku, kai dešimties įėjimų penkiaukščio namo kieme buvo tik du moskvičiai, volga ir vienas įžas su lopšiu. Tėvas tuo metu įsigijo MT su lopšiu. Man buvo gal šeši, o sesei penki metai. Visa šeima tuo motociklu važinėjome pastoviai Klaipėda, N.Akmenė, Ryga, Kaunas.... Mes su sese dviese liulkoi ;) . Tėvas šia transporto priemonė naudojo ištisus metus, buvo beprotiškas fanas poledinės žūklės, tai žiemą pastoviai pasikrovės chebrytę ant šio moco, lėkdavo į Nidą ant Kuršių marių. Taip, sutinku, tuo metu tiek daug transporto gatvėse nebūdavo, jei dėl saugumo. Tačiau pavažinėjęs su mocu aš pats, šių dienų kelių džiunglėse labai tiksliai žinau, kad mocas yra nematoma transporto priemonė keliuose. Moca vairuoju taip, lyg būčiau nematomas vaiduoklis, todėl manau vairuoju saugiai ir atsakingai. Mocas su lopšiu neturi tokio greičio, kad taptų nematomas. Buvo čia išsakytu minčių apie riziką vežant šeimą, o kaip tada su rizika kai visa šeima važiuojate automobilių į kelionę? Ar tikrai pas visus gale sėdintys prisegti? Kad ir vakar Vilniuje, iš šalutinės gatvės žvėryne be jokio stabdymo į pagrindinę gatvę išlėkė Audi, pamaniau, kad vaikėzai, bet kai susilyginau, solidus vyriškis, šalia jauna žmona ir vaikas ant galinės sėdynės.... kelios sekundės ir šį šeima.... ATA.... Taigi saugumas nuo mūsų pačių labai daug priklauso, kaip matom aplinką ir kaip į ją reguojam. ;) Saugių kelionių ir saugaus sezono visiems ;)
2015 Kovo 14 11:59
Narys
250cc **
Avataras
#68    

Vaizdelis Norvegijos fiordų kelte, šeimyna su trimis motociklais, kiekvienam pagal galimybes ...
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2015 Kovo 14 12:09
Plentinis endūrininkas
900cc *****
Avataras
#69   +4  

Mano nuomone seima ir moto labai sunkiai suderinami dalykai.
Vaziuoti su seima motociklu daugiau nei 2 asmenims kartu neiseina.
Vaziuoti su liulka ... tai reiktu dar karta pagalvoti ar tai galima priskirti moto vairavimui
Vaziuojant dviese moto vairavimo "malonumo" zymiai maziau.

Tai galima padaryti isvada, kad moto vairavimas skirtas vienam.
O gyvenant seimoje jei seima tai toleruoja ir leidzia isvaziuoti savaitgaliais ar I kelione vienam tai viskas OK, jei ne tai jau uzprogramuotas amzinas konfliktas...
2015 Kovo 14 13:11 Gyvenimas – tai judėjimas, o judėjimas – tai gyvenimas
Narys
900cc *****
Avataras
#70    

Visiska tiesa ypac paskutine pastraipa :)
2015 Kovo 14 13:25
Gatvinis
500cc ***
Avataras
#71    

Citata:
Cituoju: Plasnart

Vaziuojant dviese moto vairavimo "malonumo" zymiai maziau.

vezantis kazka gale, jauciasi toks labiau "Darbas" nei malonumas.. negali pilnai megautis, nes galvoji vis apie ta keleivi,rupinies juo, plius moto kitaip valdosi, zodziu tiesa :)
2015 Kovo 14 13:49
drh
Narys
900cc *****
Avataras
#72    

ricrup, palaikau ideja del lopsio. tik ant deauvilles atsilieps pagreiciui, tryse vaziuojant + bagazas, na pats supranti. siaip as lopsio irgi noreciau, nes kelionese vaikai uzmiega tai tokiu gale nepvazesi, kitas variantas imt damai antra motocikla ir laukt kol paaugs, pas mus taisykles leidzia vezti +12m. amziaus, kitur EU ivairiai, dazniausiai amzius neribojamas,svarbu,kad pakojus siektu. tik jiems su aprangos pasirinkimu silpnai, daugiausiai motokrosui, tai aisku lengviausia viengungiams.sedi ant moto bet kada ir vaziuoji kur nori..
2015 Kovo 14 13:58 real men ride twins
Narys
250cc **
Avataras
#73    

su Deauvile jau atsisveikinau.... tai ieskau dabar ... kazka trims... ;) ..
2015 Kovo 20 17:56
Narys
900cc *****
#74    

Mano asmenine nuomone, jeigu pritaisyti lopšį ir važinėti tryse, reiktu žvalgytis į motociklus su min. 70 kW. Aš važinėjau su keturiais cilindrais eilėje, jeigu būtu dvicilindris (nesvarbu V ar eilėje) gal užtektu ir mažiau kW.
2015 Kovo 20 20:46 Iš Maironio dainų lietuvis suprato nesąs koks girinis, iš kelmo išspirtas, bet turįs savo tėvynę ir tam tikrų jai pareigų.
Pošliukas
1500cc *******
Avataras
#75   +1  

Biski nepagaunu apie ka cia tema.
2015 Kovo 21 09:56 Pas mane juodas diržas iš kulinarijos - galiu užmušti viena bandele.
Narys
1000cc ******
Avataras
#76   +2  

Citata:
Cituoju: Nordas
Biski nepagaunu apie ka cia tema.

Tu jau senas ir turi seima,del to ir nepagauni. :D
2015 Kovo 21 10:13
Pošliukas
1500cc *******
Avataras
#77   +2  

Aaaaaa, as ir galvoju. Prie ko cia lopsiai ir temos pavadinimas :D
2015 Kovo 21 10:23 Pas mane juodas diržas iš kulinarijos - galiu užmušti viena bandele.
Narys
900cc *****
#78    

Ogi prie to, kad nepatogu tryse su vienu motociklu be lopšio važiuoti. :D
2015 Kovo 21 10:37 Iš Maironio dainų lietuvis suprato nesąs koks girinis, iš kelmo išspirtas, bet turįs savo tėvynę ir tam tikrų jai pareigų.
Pošliukas
1500cc *******
Avataras
#79    

Tai dviese vaziuoja su masina, o vienas priekyje su motociklu. Nematau problemos :D
2015 Kovo 21 11:08 Pas mane juodas diržas iš kulinarijos - galiu užmušti viena bandele.
Narė
400cc ***
Avataras
#80   +8  

Kažkaip labai į vienus vartus čia ir beveik 100% pamąstymų vien iš diedijos pusės.

Aš pradėjau važiuoti visiškai netyčia,bet užteko vos kelių dienų, kad suprasčiau-be moto-šakės. Jeigu mano draugas būtų ne motožmogus-irgi būtų šakės. O dabar viskas super,abu važiuojam,jei kada sugalvosim,kad reikia bambino,bambino keliaus liulkoj,o paskui gaus minibaiką ir galės pats (pati) siautėti. Gyvenimo su draugu,kuris nevažiuoja motociklu,neįsivaizduoju,nors pasiusk. Aišku,mergiotėms gal lengviau šituo klausimu-motodiedų vistik daugiau,nei motomergų. Bet still.

O kad motomanas vienišius,tai faktas,tik ne ta banaliąja su šeima/be šeimos prasme. Kelyje esi vienas. Absoliučiai vienas. Kelyje yra tik tu ir motociklas. Ir nesvarbu,vienas važiuoji, su Antra Puse,su draugais-važiuodamas esi vienas,ir ta kelio vienatvė yra begalinis gėris. Kelio vienatvė=laisvė. Gal užtat mes taip dievinam motociklus apskritai. Negana to,važiuojant tu kad ir trumpam esi pats sau herojus. Nesvarbu,ar rairini vienas per dykumą,ar suki ratuką aplink Plungę; važiuojant motociklu jautiesi didesnis už save patį. O tai irgi tik tavo jausmas, tik tau vienam priklausanti laisvė.

Todėl motomanas vienareikšmiškai vienišius. Ar su šeima,ar draugais. Tai nesvarbu. Svarbu du ratai ir kelias.

Et,kad patraukė filosofuot nuo pat ryto :)
2015 Kovo 24 10:37 Horizons Unlimited#South America
save a horse, ride a cowboy
Puslapiai: 123




P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17