Motomanų Diskusijos » Remontas » Sunkiai kuriasi moto Tema užrakinta

| 2005-07-05 spyxter | 22/19804 žinut.
 
Puslapiai: 12


 
Pėsčiasis teoretikas
400cc ***
#1    

Sunkiai kuriasi moto

Sveiki!
Nagi, pirmosios problemos su motociklu! :D
Taigi, beda tokia - kai saltas variklis, motociklo neimanoma uzkurti su kickstarter'iu. Siandien uzsikuriau tik pasistumes nuo kalniuko. Del ko taip? Kas kaltas? Gal cia kokio rimtesnio gedimo simptomas? Beje apziurinejau varikli ir pastebejau itrukusia ir leidziancia tarpine:

Fotkej gal nelabai matosi, bet ten kur apibraukta, po plokstele dedasi tarpine ir pro ja leidzia. Kai variklis dirba, pro ta tarpeli burbuliuoja tepalas. Kas ten per variklio organas kur dedasi ta tarpine? Kur Klaipedoj galeciau nusipirkt tokia tarpine?

Prasau, padekit! :-(

P.S. Motociklas - Honda CR 125 1996 metu. Ir gal kas zinot kur gaut manuala siam motociklui?
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2005 Liepos 5 17:31
Enduro man'as
600cc ****
Avataras
#2    

žiuriu ir nesuprantu, koks čia variklis 2 ar 4taktis? lyg ir būtų keturtaktis nes ten viršuj kur bėga tepalas lyg paskirstymo velenėlis būtų, gal ir dvitaktis, jis endurkei labau tinka - galingesnis. na tai kaip?
2005 Liepos 5 17:39
Pėsčiasis teoretikas
400cc ***
#3    

2taktis. Beje cia ne endurke o kroselka ;)
2005 Liepos 5 17:53
Enduro man'as
600cc ****
Avataras
#4    

tada pabandyk kai bus šaltas variklis ten atsukti tą dangtelį, gali nebijot, variklis nesuges ;) pasirodo ner cia koks 4taktis kur visokių vožtuvų pilna :P , tada kai atsuksi imi ta dangteli ir eini kirpt naujos tarpines :)
2005 Liepos 5 19:55
Pėsčiasis teoretikas
400cc ***
#5    

o is ko daryt tarpine? ta vieta gerokai ikaista :V o ar gali del tos skyles sunkiai kurtis variklis?
2005 Liepos 5 20:09
Narys
125cc **
#6    

Jeigu siurbia ora i degimo kamera pro ta skyle tai kurimuisi tikrai kenkia, siuo atveju kogero taip ir yra. Hondos dalim prekiauja saiteka kaune.
2005 Liepos 5 21:04
Pėsčiasis teoretikas
400cc ***
#7    

nu as negaliu tiek toli vaziuot :D gal kaip nors pavyktu tarpine gaut Klaipedoj, arba paciam pasidaryt?
2005 Liepos 5 21:21
Enduro man'as
600cc ****
Avataras
#8    

nu tu pirma ten nusimk tą dangtelį, ten neturėtų labai dauk nusiardyt, geriau patars mune (+) . tarpinės kerpamos iš asbesto jis būna lapais, dar gali kirpt iš paprasto kartono, tik, kad viena pusė nebūtų slidi kaip žurnalo viršelis.
2005 Liepos 5 22:43
Kuvaldaliotas
900cc *****
Avataras
#9    

Galima tam ir hermetika naudoti.
2005 Liepos 5 23:25
Auksaburnis
1100cc *****
Avataras
#10    

Del sito tepalavimosi tikrai nera bedos,nes po situo dangteliu ira ismetimo angos voztunas,jis pridaro ismetima kai mazos apsukos,o kylant apsukomas atidaro.Cia paprasciaussias dangtelis,tad net be jo gali uzvesti moca,tik dumins pro ji,nes sitie tepalai,tai tie patys kurie i duslerka pakliuna .Gali drasiai nusimt ir tvarkytis su germetiku.Jai nori gali net isikirpt tarpine nauja.Azbestines medziagos tarpinems,turetum gauti auto detaliu parduotuvej.Tik vat po dangteliu ka rasi,tai jau geriau neardyk,nes jai neteisingai sudesi pridarysi bedos.
O del nesikurimo,tai sprendziant pagal moto kaina jau turetu but amen stumokliui ir ziedui.Kaip kompresija?Jai ka,tai turiu ir zieda ir stumokli ir pirsta 125 hondos,tik kad 99metu,bet nemanau kad skirtusi.Bent jau vizualiai tai vienodai variklis atrodo.Jis nera naujas,bet keistas skaiciuojant moto valandas,taigi kompresijos su juo net neatskirtum nuo naujo.Tik vat kai motai tokiu metu,tai iskyla didelis klausimas koks cilindras stovi.O didziausia tikimybe,kad gilzuotas.Tokiu atveju jau tik velniai zino koki stumokli reikia det.Zodziu jai tikrai nesikurimo priezastis kompresija,tai ardaisi motora ir ziuri kas per cilindras,jai nikasilas(mazi tiketina tokiu metu ir uz tokia kaina)tai dedi stumokli su ziedu ir mnematai problemu sezoni,jai gilze,tai jau tik auksarankiai burtininkai pades,nes neaisku nei kokia nei kiek susidevejusi.
2005 Liepos 6 11:07 Mune
Pėsčiasis teoretikas
400cc ***
#11    

nu labai keistas dalykas man nutiko siandien. padariau as ta tarpine nauja, ja uzdejau ir moto uzsikuria is vieno ispyrimo :D . O del stukmoklio ir ziedo, tai pardavejas sake kad stumoklis ir ziedas pakeisti. Ir kompresija regis gera.
Dar klausimukai: ar normalu kad is dusles lasa tepalas? gal biski per riebus misinys? Koki tepala ir kokiu santykiu reiktu maisyt?
2005 Liepos 6 19:32
Enduro man'as
600cc ****
Avataras
#12    

jei laša tai labai normalu, juk čia dvitaktis variklis - pusę kuro y išmetimą, pusę sudegina :-)
2005 Liepos 6 21:11
Pėsčiasis teoretikas
400cc ***
#13    

Koki tepala ir kokiu santykiu reiktu maisyt? As zinau kad turi but specialiai 2taktis bet gal galit parekomenduot kokios nors rusies? Ir dar: tas zmogus is kurio pirkau Honda, sake kad yra kazkoks specialus 'racing' tepalas :V
2005 Liepos 6 22:41
Auksaburnis
1100cc *****
Avataras
#14    

Jo,Castrolis gamina specialu Racing tepala,ten net uzrasyta buna tik Castrol Racing ir daugiau nieko,jokiu skaiciu ar pan,bet jo kaina 80litu litras ir abejoju ar jo gausi,nes as irgi tik kelis litrus buvau spejes nusipirkt(Rygoje),tai kai pamate latviukai,tai juoktis pradejo,sake tokiu tepalu nebent i pasulio cempionata,nes nieks jo nepila,pilnai pakanka paprastuju racing tepalu.Ta prasme buna pirkt 2t scoter,2t sport ir 2t racing,vat sitas racing ir tinkamiausias jo litras kainuoja apie 35 litrus,priklausomai nuo gamintojo.As naudodavau castroli,paskiau naudojau valvoline,ir nesiskundziau nei del vieno. Gali nnaudot motul,motorex sitos firmos labai geros.O is dusles lasa tepals,nes normaliai neuzkaitini variklio,jauciu pavaziuoja vienas,sustoja, kitas(tevukas tavo,nes minejai kad ir jis vazines)pavaziuoja ir ne vienas nelaikot dugnais,nes tik nusipirkus mota tai neimanoma pastoviai islaikyt tempa kuriam sutvertas sitas motas.Tad tavuoju atveju normalu kad lasa,nes reiskia geras tepimas ir tikrai neuzklynisi stumoklio.O tepalu mazes su laiku.Taip kad sekmes treniruotese ir siulyciau pradet ieskotis tramplynu,nes sitas motas sutvertas skraidyti (taio didziausias malonumas koki galima patirt su tokio tipo mocu)o ne pao laukus kapstytis ;)
2005 Liepos 7 09:32 Mune
Pėsčiasis teoretikas
400cc ***
#15    

Siaip vazineju tik as. Snd nusipirkau kazkokio vokisko tepalo LukOil'e. 10 Lt uz litra. Jo tikriausiai geriau nepilt i Honda? ar nieko neatsitiks? Dar turiu tokio tepalo sodinei technikai (2taktu) po 21 Lt uz litra. Svarbiausias klausimas: kokiu santykiu maisyt tepala su benzu?
2005 Liepos 7 17:30
Enduro man'as
600cc ****
Avataras
#16    

spyxter, jei tepalas yra specialiai maišymui, tai ant pakuotės santykis bus parašytas 100% pvz iž'ui reikia 1.25, benzdo pjuklui 1.50, tad turi žet pagal manuala (t)
2005 Liepos 7 18:55
Pėsčiasis teoretikas
400cc ***
#17    

tai problema tame, kad manualo neturiu ir negaliu gaut :-(
2005 Liepos 7 21:00
Auksaburnis
1100cc *****
Avataras
#18    

Jokiu budu nepilk jokiu zolepjovems ir visokiu kitokiu slamstu is lukoilo.Pilk mano minetu firmu,arba elf ir panasiu garsiu gamintoju ir tik racing tepalus,nes taviskis motas 125,o apsukos pas ji dideles ir jis pilnai forsuotas,tad tepimas turi but maximalus. Maisymui neziurek kas ant tepalo parasyta,nes kiekvienas motas dirba skirtinguose temperaturu ir apkrovu rezimuose,tad misinio santyki nurodo gamintojas.Taviskei hondai,pagal manuala 10ciai litru bendzino reikia puse litro tepalo,bet kaikurie lenktynininkai pila 250 motu norma,t.y 0,3 litro tepalo.Tad spresk pats.Jai tepalo maziau,misinys dega geriau,todel kas kovoja del pirmu vietu svarbiausia rezultatas bet kokia kaina,bet tavo atveju,kai motoras neapkraunamas pilnai irgi nebutinas maximalus tepimas,taigi kaip ir galetum pilt 0,3 l ,bet turek minti,kad gamintojas rekomenduoja 0,5l ;)
2005 Liepos 8 18:43 Mune
Pėsčiasis teoretikas
400cc ***
#19    

siandien pyzda atsitiko :-( : vaziuoju sau keliuku ir tik pist uzsikirto variklis. Nu as buvau tolokai nuo namu tai teko paskambint dedulei kad parveztu mane su moto. Parvaziavau o motociklas nesikuria. Dede sako kad pasibaige ziedai arba stumoklis. Rytoj meginsiu ardyt ziuret kaip atrodo ziedai. Paskui vesiu pas tokius motobolistus-meistrus. Gal zinot kiek galetu kainuot naujas stumoklis, ziedai? Ir is vis kiek mazdaug gali atsieit remontas?
2005 Liepos 8 18:49
Auksaburnis
1100cc *****
Avataras
#20    

Tokie gedimaim nutinka del blogo tepalo ir tik del to.Stumoklis su ziedu ir pirstu Wiseco firmos apie 100euru,kiti pigesni.Jai uzklinijo,tai 95% kad suvarei cilindra.Jai jis originalus nicasilinis,tai nei lietuvoj nei latvijoj nieks tokiu neremontuoja,nebent gilzuot.O vezt kur nors toliau,kad uzdetu nauja nicasila kainuoja apie 500lt,bet gali siekt ir 700.Bet uztrunka ilgai,o padarius vaziuoji kaip su nauju.Bet net naujas neatlaikys su prastais tepalais.Gilzavimas kainuja daug pigiau,bet tai gaidys,skirtas pardavimui.Bet cia tik mano nuomone ir daugelio bandziusiu gilzes nuomone.Gal rasi kam tiko toks variantas ir jie tau pasiulys kur tai daryt.As pries tokius sudo libdymus.Tas pats ir su stumokliu,ji galima isliet taip pat lietuvoje tai irgi labai pigu.O zieda(nes jis tik vienas turetu but pas tavo mota) galima pritaikyt,tai irgi daug pigiau,bet i tokius dalykus as irgi ziuriu kreivai,taipat,kaip ir krosiniu motu pirkima uz 1000euru.Bet kaip pasipraktikavimui,tai neblogas variantas,nes daug patirties remonte igysi ir daug suzinosi.Tad sekmes,nes nieko nera nepataisomo. (+)
2005 Liepos 8 19:06 Mune
Pėsčiasis teoretikas
400cc ***
#21    

velnias, taip ir zinojau kad geriau tu tepalu neplit :-( . kagi, pats prasisikau... O kiek kainuotu naujas cilindras ir stumoklis su ziedu?
2005 Liepos 8 19:13
Auksaburnis
1100cc *****
Avataras
#22    

Apie nauja cilindra pamirsk,jis kainuoja labai daug,nebent kur nors,kas nors turi usilikusi,bet tai retas atvejis,nes retai kas darydami tiuninga keicia cilindra,dazniausiai tiuninguojamas esamas cilindras.Bet pasitaiko ir tokiu atveju(latvijoj)kad nupirkus nauja moca is karto isardomas variklis ir dedamas tiuningas,tokiu atveju originalas guli lentynoj ir ji galimetu nupirkt,pigiau nei parduotuvej,bet....modelis senas,ir jau senai nebeguli pas nieka tokie cilindrai.
2005 Liepos 8 19:29 Mune
Pėsčiasis teoretikas
400cc ***
#23    

nu ka, vadinasi reiks det gilze ir liet stumokli. o ziedus pirkt? ar ir juos galima pagamint? jauciu reiks kam nors prastumt moto :(
2005 Liepos 8 19:43
Auksaburnis
1100cc *****
Avataras
#24    

Citata:
Cituoju: spyxter
nu ka, vadinasi reiks det gilze ir liet stumokli. o ziedus pirkt? ar ir juos galima pagamint? jauciu reiks kam nors prastumt moto :(


Kaune deda gilzes ir lieja stumoklius,bet kaip minejau tai as turiu ir stumokli ir zieda,tad jai ka sutarsim.Tik kai isimsi idek nuotrauka,nes maniskis 99metu hondos.Tad gali skirtis praputimo angos,nors labai abejoju.
2005 Liepos 8 19:44 Mune
Pėsčiasis teoretikas
400cc ***
#25    

ar ten labai sudetinga nuimt cilindra? Pats sugebesiu?
2005 Liepos 8 19:48
Classic'as
250cc **
Avataras
#26    

sugebesi , nesudetinga, beto gal tau ir ne stumoklis uzklinijo o swaistiklis man ir taip buwo su mopedu. beto stumuoklius atlieja ir uz Gruslaukio ( netoli krt) (t)
2005 Liepos 8 20:50
Pėsčiasis teoretikas
400cc ***
#27    

gal zinot kokios mazdaug kainos gilzavimo ir stumoklio isliejimo?
2005 Liepos 8 21:55
Auksaburnis
1100cc *****
Avataras
#28    

Pries nusiimdamas cilindra,nepamirsk pirma isleist ausinimo skyscio is variklio. (!) O gilzes gal ir nereiks,jaigu jau pas tave stovi gilze,tai klynijant nieko jai neatsitiks,nes jos ar taip ar taip kreivos,tad uzteks nuvalyt aliuminio likucius nuo gilzes ir vaziuos.Netgi zieda atkrapscius nuo stumoklio vaziuotum.Zinoma visa tai pornografija,bet ekonomiska,nes nekainuoja nieko.O jaigu pas tave standartinio ismatavimo cilindras(negilzuotas ir ne su jau atlietu stumokliu ir kokios zoliapjoves ziedu)tai as jau rasiau kad turiu originalu japoniska stumokli su japonisku ziedu,bei pirstu ir lygtais seperatorium,jis ne naujas(bet 100kart geresnis nei imanoma atliet) tad ant alucio pakeisim. ;)
2005 Liepos 9 10:44 Mune
Auksaburnis
1100cc *****
Avataras
#29    

Citata:
Cituoju: JAWA CZ
sugebesi , nesudetinga, beto gal tau ir ne stumoklis uzklinijo o swaistiklis man ir taip buwo su mopedu. beto stumuoklius atlieja ir uz Gruslaukio ( netoli krt) (t)


Cia ne mopeda,bet imanomas ir toks varijantas,nors tikimybe maza.Bet jai uzklinijo svaistikli,tai beda dar didesne.
2005 Liepos 9 10:46 Mune
Pėsčiasis teoretikas
400cc ***
#30    

dekui uz patarimus. Pirmadieni meginsiu nusimaut ta cilindra. Ziuresiu kaip ten kas. Nufotkinsiu ka rasiu ir ikelsiu cia.
2005 Liepos 9 19:33
Puslapiai: 12




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17