Motomanų Diskusijos » Likimo broliai užsienyje » Motomanai Amerikoje » Chikagos baikeriai

| 2005-07-08 naujas | 295/484875 žinut.
 
Puslapiai: 1..67891011


 
Narys
400cc ***
Avataras
#211    

Sveiki Amerikieciai :)
Turiu problemele mano ninjai reik karterio kurio ieskau bemaz menesi ir va dabar ebay.com radau, bet ir vel problema, nes ji siuncia tik Jav man reik i Uk arba i Lt. Gal kas galetumet padet. As nupirkciau ir duociau adresa o jus persiustumet mano adresu. Skolingas tikrai nelikciau.
2008 Balandžio 2 23:54 Kawasaki zx10r '07
Akrapovic
Stunter'is
250cc **
Avataras
#212    

check it out!!!

http://www.ufriders.com/
2008 Balandžio 27 02:24 TEAMsss SouthSideStunt
Narys
25cc *
#213    

Citata:
Cituoju: naujas
http://www.ufriders.com/

turetu buti tusas neblogas (+) paushime neblogai (b)
2008 Gegužės 1 16:08
Stunter'is
250cc **
Avataras
#214    

seson opening

(jow)


http://www.youtube.com/watch?v=r2-bY_xAFm8
 
2008 Gegužės 17 04:53 TEAMsss SouthSideStunt
Stunter'is
250cc **
Avataras
#215    

different look

http://video.google.com/videoplay?docid=8521872858641594058


arba

http://www.youtube.com/watch?v=PuHmJJuk22Y
 
2008 Gegužės 30 02:28 TEAMsss SouthSideStunt
Narys
400cc ***
#216    

o ten jus youtube varinejat ar koki eamerikonai? :)
2008 Liepos 24 12:41
Narys
400cc ***
#217    

o cia hebra va taip varo :) (jow)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2008 Liepos 24 12:42
Narys
400cc ***
#218    

a cia draugs raicingistas, smagei duoda.buvau pasiziureti kaip silverstone vaziuoja.
2008 Liepos 24 12:43
Narys
400cc ***
#219    

daug vaziuojanciu ir seniai i rmergiociu buvo.o mergiotes ne pescios, stipriu komandoj vaziuoja i rvaziuoja ne paskutenes, duoda dar i klyna vyriokam :)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2008 Liepos 24 12:45
Čioperistas
500cc ***
Avataras
#220    

sveiki amerikieciai gal galit koki puslapi pasiulit noreciau amerikietiska baika (choperi) nupirkt ir parsisiust i airija is kart dekoju
2008 Spalio 10 13:04
Čioperistas
500cc ***
Avataras
#221    

o dabar tik pamaciau kad jus ten labai pasivus senai jau bebendravot (h)
2008 Spalio 10 13:11
Works for food
900cc *****
#222    

http://www.vakarai.us/news/136/ARTICLE/6784/2008-11-01.html

Aštuoniolikos metų lietuvį Čikagos medikai vadina laimės kūdikiu. Mindaugui Trusenkai, prieš beveik keturis mėnesius patyrusiam motociklo avariją, gydytojai prognozavo visišką invalidumą. Vaikinas, beveik savaitę praleidęs komos būsenoje, pajėgė sugrįžti į gyvenimą.

Šiuo metu nuolatinės priežiūros reikalaujančiu Mindaugu rūpinasi jo mama Vida Trusenkienė bei dvi slaugės. Moteris, paskatinta savo draugų, pasiryžo kreiptis į laikraščio „Vakarai“ redakciją. Pasak pašnekovės, jai nėra lengva prašyti kitų pagalbos, tačiau ji jau nebepajėgia susidoroti su užgriuvusiais finansiniais sunkumais.

Motociklas tapo nevaldomas

Birželio 18 –toji Trusenkų šeimos atmintyje įstrigs ilgam. Tą dieną Mindaugas sėdo prie motociklo vairo ir patraukė pas savo draugą, su kuriuo dirbo viename fabrike, pasiimti savo atlygio už darbą.

„Pakeliui netikėtai prie šviesoforo sutikau kitą savo meksikiečių kilmės draugą Irviną, taip pat sėdėjusį už motociklo vairo. Šis, užsidegus žaliai šviesoforo šviesai, padidino greitį ir aplenkė mane. Pamaniau, jog jis nori lenktyniauti, todėl aš dar labiau padidinau greitį ir įsiveržiau į priekį, – tos dienos įvykius prisimena Mindaugas. – Netikėtai prasisuko galinis mano motociklo ratas. Iki šiol tiksliai nežinau visų detalių, bet, manau, jog į jį įsivėlė popieriaus skiautė. Nemenku greičiu lekiantis motociklas tapo nebevaldomas. Kaip tik tuo metu iš netoliese stovėjusio automobilio išlipinėjo jo vairuotojas, tačiau šis, pamatęs atlekiantį nevaldomą mano motociklą, staigiai atšoko į vidų ir paliko automobilio dureles atdaras“.
Aštuoniolikmetis trenkėsi į šio automobilio dureles, kliudė kitas tris mašinas, kol galiausiai ant nugaros čiuožte nučiuožė po ketvirtąja. Pasak Vidos, jos sūnaus oda buvo nunerta iki kaulų, o iš alkūnių liko tik kabantys mėsgaliai.

Po galybės sužalojimų – koma

Lietuvio draugas Irvinas, važiavęs iš paskos, spėjo laiku sumažinti savo motociklo greitį. Avariją regėjęs vaikinas pirmasis apie nelaimę pranešė Mindaugo mamai.

„Paskambinęs Irvinas pasakė, jog mano sūnus atsidūrė ligoninėje. Iš pradžių maniau, jog nieko rimto nenutiko. Tačiau atvykusi į ligoninę nustėrau – Mindaugą, per avariją patyrusį galybę sužalojimų, ištiko koma. Gydytojai skėsčiojo rankomis ir tikino, jog mano sūnui neliko jokios vilties išgyventi, – pasakoja Vida. – Mindaugo galva buvo taip sudaužyta, jog neliko beveik nė vieno sveiko kaulo. Smegenyse ėmė kauptis vandenys, jos ėmė plėstis, todėl gydytojai buvo priversti galvos kaulų likučius laikinai implantuoti į pilvo sritį“.

Vaikinui, po beveik savaitės atsibudusio iš komos būsenos, buvo leidžiami paralyžių sukeliantys vaistai tam, kad jis nejudėtų. Gydytojai baiminosi, jog bet kokie judesiai gali sukelti įvairius kitų vidaus organų sutrikimus.

Paneigė gydytojų prognozes

„Iš komos pabudusiam Mindaugui buvo diagnozuota plaučių infekcija. Jo kūno temperatūra pakildavo iki 41° laipsnio karščio. Turėdavome naudotis specialias antklodes tam, kad sugrąžintume normalią žmogaus kūno temperatūrą Vėliau iš Illinois Masonic ligoninės jį perkėlė į reabilitacijos kliniką, kurioje jis praleido 3 savaites, – kalba pašnekovė. – Ryte, prieš pradėdama darbą, lėkdavau į ligoninę lankyti Mindaugo. Visus vakarus taip pat praleisdavau palatoje. Esu labai dėkinga savo bendradarbėms Viktorijai, Danai, Entai, Kandai, Inai, kurios mane suprato ir kiek įmanydamos padėjo per nelaimę“.

Vida nesustodama meldė Dievo stebuklo. Tuo metu, kai niekas netikėjo, jog Mindaugas pasveiks, ji vienintelė neprarado vilties. Moters teigimu, gydytojai tikino, kad lietuvis taps tik vegetuojančia daržove – nepajėgs savarankiškai valgyti, kvėpuoti, vaikščioti, pasirūpinti savimi. Tačiau medikų prognozes aštuoniolikmetis paneigė ir tapo pirmuoju asmeniu Čikagoje, kuris per pastaruosius penkerius metus išgyveno po tokios sudėtingos traumos.

Reikalinga nuolatinė priežiūra

Šiuo metu Mindaugą jo namuose prižiūri dvi besikeičiančios slaugės. Sudėtingą motociklo avariją patyrusiam aštuoniolikmečiui reikalinga nuolatinė priežiūra.

„Labai džiaugiuosi, jog pavyko susipažinti su viena iš Illinois Masonic ligoninėje dirbančių socialinių darbuotojų. Ji pasirūpino, kad kasdien į mūsų namus atkeliautų slaugytoja. Tokiems žmonėms kaip ji reikėtų rankas ir kojas išbučiuoti“, – susigraudina Vida. – Tikrai nebūčiau pajėgusi slaugėms iš savo kišenės mokėti po 15 dolerių už valandą. Aš pati tiek neuždirbu. Be to, ligoninei likome skolingi apie 800 tūkstančių dolerių. Tačiau tai – dar ne pabaiga. Ateityje nusimato galybė Mindaugui reikalingų operacijų bei procedūrų“.

Moteris, dirbanti senelių prižiūrėtoja, tikina, jog sūnumi galinti rūpintis tik vakarais ir savaitgaliais. Ji, slegiama finansinių rūpesčių, negali sau leisti atsisakyti darbo vietos. Su savo sutuoktiniu moteris išsiskyrė prieš daugiau kaip dvejus metus. Vyresnėlė dukra Rasa gyvena atskirai.

Sutuoktinis prisiekinėjo pasikeisti

Vida, išlošusi žalią kortą, kartu su vaikais ir vyru iš Kauno į Čikagą atskrido prieš ketverius metus. Moteris prisipažįsta, jog iš pradžių dvejojo, ar verta kartu pasiimti taurelės nevengiantį savo sutuoktinį, tačiau šiam pavyko įtikinti, jog svetimoje šalyje jis atsikratys žalingų įpročių.

„Kai tik susipažinau su savo būsimu vyru, pastebėjau jo polinkį į alkoholizmą. Kadangi savo giminėje tokios problemos neturėjau, naiviai tikėjau, jog situaciją galiu lengvai pakeisti. Maniau, vesiuosi jį kartu į kiną, į teatrą, nebeliks laiko taurelei. Pasirodo, labai klydau, – pirmą kartą šypteli pašnekovė. – Gyvendami Kaune, vos sudurdavome galą su galu. Dienomis dirbdavau ligoninės sandėlyje, naktimis prižiūrėdavau naujagimius. Kai tik sužinojau apie man suteiktą galimybę išvažiuoti į Ameriką, net nesvarsčiau, ar verta. Dvejojau tik dėl savo sutuoktinio. Jis prisiekė, kad pasikeis, o ir vaikai norėjo, kad tėvas būtų šalia“.

Naujai atvykę emigrantai įsidarbino saldainių fabrike. Vidos sutuoktinis, pirmuosius tris mėnesius neėmęs nė lašo burną, galiausiai sugrįžo prie senųjų savo įpročių. Moteris, neapsikentusi nuolatinio jo girtuokliavimo, nusprendė su vaikais apsigyventi atskirai. Iki šiol iš jo nesulaukia jokios materialinės paramos.

Svajojo apie nuosavą verslą

Pašnekovė, be paliovos saujoje gniauždama popierinę nosinaitę, prisimena, kad gyvenimo pradžia svetimoje šalyje nebuvo lengva. Abu vaikai – Mindaugas ir Rasa – iš pradžių visiškai nekalbėjo angliškai. Abiem teko ne kartą patirti bendraklasių patyčias mokykloje – ir dėl apsirengimo stiliaus, ir dėl šukuosenos, ir dėl skurdžių anglų kalbos žinių.

„Ilgainiui Mindaugas pritapo prie naujos aplinkos. Pradėjęs lankyti devintą klasę, jau laisvai kalbėjo angliškai. Mokykloje, kur didžiąją dalį moksleivių sudarė meksikiečių kilmės vaikai, susirado labai daug draugų, – pasakoja ji. – Laisvu nuo pamokų metu dirbo automobilių plovykloje. Už savo santaupas įsigijo nenaują automobilį, kurį kruopščiai prižiūrėdavo ir sąžiningai pats mokėdavo įmokas už draudimą“.

Su pagyrimu vidurinę mokyklą praėjusį pavasarį baigęs lietuvis svajojo studijuoti koledže, o ateityje atidaryti nuosavą automobilių taisyklą. Moters tikinimu, su sūnumi ji neturėjo jokių problemų ir juo besąlygiškai pasitikėjo.

Už motociklą sumokėjo tik kartą

„Apie motociklą Mindaugas kalbėjo jau seniai. Vis spyriojausi ir atidėliojau jo įsigijimą. Tačiau pavasario viduryje leidausi jo įtikinama. Mačiau, kaip vaikas stengiasi mokytis, užsidirbti pinigų. Sutarėme, jog už 8 tūkstančius dolerių lizingu įgytą motociklą jis mokės kiekvieną mėnesį įmokas, o aš būsiu tik laiduotoja, – prisimena pašnekovė. – Mindaugas tiesiog dievino savo motociklą. Rodos, nepaleisdavo jo iš rankų – kelias valandas blizgindavo menkiausią dėmelę. Tiesa, įmoką už jį sūnus spėjo išsiųsti tik kartą. Per birželio mėnesį įvykusią avariją iš motociklo liko tik metalo krūva“.

Vida prasitaria, jog, kol Mindaugas gulėjo ligoninėje, už tūkstantį dolerių ji pardavė jo automobilį.

Sublogo 50 svarų

Aštuoniolikmetis, šiuo metu dienas leidžiantis namuose, daugiausia laiko praleidžia žiūrėdamas televizorių ir naudodamasis kompiuteriu. 50 svarų sublogęs jaunuolis tikina pasiilgęs savo senojo gyvenimo, norėtų pasveikti ir pradėti lankyti koledžą.

„Ne kartą Mindaugas buvo nualpęs. Jis labai greitai pavargsta, jam reikia nuolatinio poilsio. Tiesa, pirmosiomis savaitėmis, kai tik grįžo iš ligoninės, labai šlubavo atmintis. Net neprisimindavo, ką valgė pusryčių ar pietų. Tačiau šiuo metu palaipsniui situacija gerėja, nors neretai pastebiu jį kalbantį nebūtus dalykus, – atvirauja Vida. – Nuolatos kartoja „nėra to blogo, kas neišeitų į gera“, ne itin tiksliai atpasakoja praeities detales“.

Avariją patyrusio vaikino motina tiki, jog jaunystė įveiks negalią.

Už namą gauti pinigai – gydymui

Vida, ilgus metus besigydanti skydliaukės vėžį, pati nesiliauja varstyti ligoninių durų. Lietuvoje pardavusi namą gydyti ligą, ji išleido visus pinigus.

„Iki šiol jaučiuosi itin prastai. Kartais būna, jog visiškai „atsijungiu“ nuo pasaulio. Pavyzdžiui, vairuoju ir pamirštu, kur yra automobilio stabdis, o kur – „gazas“. Kartais jaučiuosi lyg apgirtusi, nors žinau, jog nė lašo į burną neėmiau, – pasakoja ji. – Nuolatos turiu lankytis pas gydytojus. Vien kraujo tyrimas kainuoja 210 dolerių. Kai atsiunčia sąskaitą, sumoku, kiek galiu, ir ligoninė eliminuoja skolą“.

Moters dukra Rasa, atskirai gyvenanti su draugu, stengiasi kiek įmanydama padėti nelaimių ištiktai savo šeimai. Tačiau, pasak pašnekovės, mergina ir pati vos suduria galą su galu – studijuoja koledže bei dirba banke. Už vienos valandos darbą studentė gauna vos 9 dolerius.

Nebepajėgia susidoroti su finansiniais rūpesčiais

„Nesu iš tų, kuri nuolatos dejuoja ir laukia aplinkinių pagalbos. Pati sunkiai dirbu, stengiuosi su savo problemomis susidoroti pati. Tačiau šį kartą nelaimės smogė visu pajėgumu, – kalba Vida. – Labai norėčiau, jog atsilieptų visi geros valios žmonės. Džiaugčiausi bet kokia pagalba – patarimais, pinigais, telefono skambučiais. Galbūt kas nors buvo pakliuvę į panašią situaciją ir norėtų su manimi pasidalyti savo patirtimi? Galbūt kas nors paremtų pinigais? Labai sunku vienai mokėti ir už butą, ir už komunalines paslaugas, ir už maistą. O juk norisi savo sūnų palepinti ir vaisiais, ir daržovėmis, ir gardesniu patiekalu“.

Jeigu norite padėti nelaimių užkluptai Trusenkų šeimai, siųskite čekį adresu: 4716 W Pensacola Ave Chicago, IL 60641. Su moterimi taip pat galite susisiekti jos elektroniniu paštu: tr_vida@yahoo.com
2008 Lapkričio 4 08:29 Better to understand a little than to misunderstand a lot.
Narys
Uždraustas
#223    

Citata:
Cituoju: naujas
:P ir seip norisi ramiai kolkas kol kaulai ikigalo sugis :-)


GIRDEJAU NAUJA MOCA PAKIRTAI :V
2009 Sausio 7 17:35
Narys
25cc *
#224    

Sveiki kolegos... (h) neseniai cia uzsiregistravau,bet tikiuosi susirasti bendraminciu..nors pats esu is NJ
2009 Sausio 14 23:06
Narys
400cc ***
Avataras
#225    

taj fajnej... prisijunk...
2009 Sausio 14 23:53 :: Ducati Monster 600 :: Akademikas
Narys
25cc *
#226    

Jau prisijungiau... :-)
2009 Sausio 17 03:59
Narys
400cc ***
#227    

Sveikas Marka82 (h) Jega,kad pagaliau prisijungei,nors jau ir antra sirse spejai pasikeist (t) tik ziuriu kad cia pas jus usa moto broliai "apmire",kaip ir sis forumas,nebendrauja,gal niekur kartu ir nevaziuoja :V O gal jau visi susibendrave ir telefonais susiderina islekima :V Arba viasai stick in 90's ir ziuri tik saves :D tikiuosi taip nera (t)
Musu kraste tai pasiseke,mes kiekviena savaitgali puciaum kartu pralekt ar kur mesos pakept,aisku jai tik oras leidzia,susirenka nuo 5 iki 11 moto bet ir tai musu cia zymiai daugiau,nevisi kartais gali :S si vasara daug zadanti,daug nauju pasijunge,baikus susipirko ;)
Ok, sekmes tau,gal atsigaus jusu frontas,gal hebra per ilgai ten uzsibuve,net nezino,kad cia toks motomanu saitas susikure,padedantis susibekt bendraminciam (h)
Ok susisieksim,lekiu su vietiniais moto broliais i Lietuviska pirtele,pasiparint,gramuka lengvai padarysim :-)
2009 Sausio 17 14:07
Stunter'is
250cc **
Avataras
#228    

Honda cbr 954RR

Citata:
Cituoju: SIGIOKAS
Citata:
Cituoju: naujas
:P ir seip norisi ramiai kolkas kol kaulai ikigalo sugis :-)


GIRDEJAU NAUJA MOCA PAKIRTAI :V



laukiu geru oru kolkas atsibodo midwest gyvent, planai yra kraustytis kur silciau.


[Redaguota 2009-2-10 naujas]
2009 Vasario 10 05:07 TEAMsss SouthSideStunt
Stunter'is
250cc **
Avataras
#229    

hmmm

(jow)
2009 Vasario 10 05:21 TEAMsss SouthSideStunt
Narys
Uždraustas
#230    

jauciu kad darysim sioki toki baliuka two rivers cafe FEB 21d. tai uzvaryk!
2009 Vasario 12 18:58
Stunter'is
250cc **
Avataras
#231    

ok

Citata:
Cituoju: SIGIOKAS
jauciu kad darysim sioki toki baliuka two rivers cafe FEB 21d. tai uzvaryk!
2009 Vasario 17 21:32 TEAMsss SouthSideStunt
Works for food
900cc *****
#232    

Citata:
Cituoju: SIGIOKAS
jauciu kad darysim sioki toki baliuka two rivers cafe FEB 21d. tai uzvaryk!


party like this

or this
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2009 Vasario 18 04:17 redagavo Luxor 2009 vasario 18 00:00 Better to understand a little than to misunderstand a lot.
Narys
Uždraustas
#233    

:-]
2009 Vasario 18 19:52
Stunter'is
250cc **
Avataras
#234    

my new bike

(h)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2009 Vasario 20 02:49 TEAMsss SouthSideStunt
Stunter'is
250cc **
Avataras
#235    

Honda cbr 954RR

(jow)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2009 Vasario 20 02:50 TEAMsss SouthSideStunt
Stunter'is
250cc **
Avataras
#236    

honda

Citata:
Cituoju: naujas
(jow)
buvo stock.. dabar jau ne stock full hindel exhaust system, K&N air ,pro grips,hot bodies racing under tail,power comander stage 3,titanium levers ,zero gravity windshiels,pro stunt pegs front and rear,swing arm and engine sliders front and rear vortex sprockets, x-ring chain ,emision sensor ........out (isimtas) stops the back fire on high RPM`S.and carbon fiber accessories ..removed air box flops for better flow..

[Redaguota 2009-2-20 naujas]

[Redaguota 2009-2-20 naujas]

[Redaguota 2009-2-20 naujas]
2009 Vasario 20 02:58 TEAMsss SouthSideStunt
Narys
Uždraustas
#237    

normaliai tu cia sezonui pasiruosei (jow)
2009 Vasario 20 22:31
Works for food
900cc *****
#238    

ir mes sezonui rosemes 300 mile club

gangsters stuff

spme cool stuff






30K pedal car

mano daritas piragas










[Redaguota 2009-2-21 Luxor]
2009 Vasario 21 05:45 Better to understand a little than to misunderstand a lot.
Stunter'is
250cc **
Avataras
#239    

nice

(y) (y) (y)
2009 Vasario 22 22:45 TEAMsss SouthSideStunt
Works for food
900cc *****
#240    

paskutinioi nuotraukoi zigonas kaip pamaceu negalejau patiket savo akim pirmakarta matau usa Ziguli , bet nezine su kokiu varikliu nes trauke gerai nuo sankrizos roll bar sudetos tai turbut naudoja for road racing
2009 Vasario 23 08:23 Better to understand a little than to misunderstand a lot.
Puslapiai: 1..67891011




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17