Motomanų Diskusijos » Bendrosios diskusijos » Daugiau trasų motociklininkams

| 2008-09-11 Kva | 13/7526 žinut.
 
 


 
Pėsčiasis paparacis
900cc *****
#1    

Daugiau trasų motociklininkams

Miestui po trasa tikrai nebus, bet bent 1 ar kita trasa kazkur padaryt vistiek galetu...
Reik megint rasyt peticija ar kazka pan GALBUT kasnors atkreips demesi, vat kaip pas brolius latvius atsirado verslinikas kuris atidare extremalaus vairavimo mokykla automobiliams, siokia tokia trasa motam, ir dar dabar iesko kelioliokos milijonu euru irengti gerai moto trasai kuri atitiktu europos standartus... Visgi kazka daro, ir jau kazka turi, snekina ivairius bankus, firmas and other [Censored], kad paremtu...


[Redaguota 2009-2-3 Dainius_M]
2008 Rugsėjo 11 20:35 BooM

25cc *
#2    

Citata:
Cituoju: Kva
Sveiki, po siandienos laidos staiga uzvire diskusija: reikia LT daugiau trasu ar ne? Manau kad reikia, visi sutiks, tik kas del to padaryta? Manau ne daug kas.
Kokia jusu nuomone, del pasiulymo surasyti rasta savivaldybems, su prasymu sustabdyti moto lakstyma geromis priemonemis - miestui po trasa ar kazka panasaus?Domina kiek zmoniu pasirasytu po tokiu rastu, ka patartumet gal?

Na reikia, labai reikia, savo ir visu saugumui. Geriau isleist vyriausybei keleta milijonu ir nutiesti trasa sukurta greicio fanams. Givybe-neikainojama, tad gerbkime tai, ir darykime isvada. reikia reikstis, kovoti, turime buti pastebeti , reikia, kad viskas iskiltu viesumon! situo, kad butu nutieta trasa, butu apsaugotos daugelio zmoniu givybes. AS UZ !
2008 Rugsėjo 11 20:36
Enduro man'as
500cc ***
Avataras
#3    

Kaip visuomet didžiausia purvo dozė buvo tėkšta į motomanų veidą. Karas keliuose, neatidus ir pavojingas važiavimas, paviešinta 2006 metu tragedija, seni youtube vaizdai. Visa tai susilieja į visuomenės nuomonę jog motocikas - savižudžių vairuojama transporto priemonė. Šnekėti jog būkite atsargūs męs galime visi, bet ką daro viriausybė? Šios laidos metu buvo pasakyta "Vienintelė Lietuvoje Kačerginės trasa". Sveiku pro tu nesupranta ko jie tada tikisi. Atskira kalba eina apie vairavimą išgėrus ar lakstymą nuo policjos.Motomanai to niekada netoliaravo ir netoliaruos. Prisiminkime apie plakatus pastatytus Kaune. Atrodytu lyg ir būtų užgesus ta ugnis, bet televizija pakrovė neblogų malkų. Kiekviename mieste trasos tikrai nepastatysi, ir kur garantija kad motociklininkų aukų skaičius keliuose sumažės. Visuomet atsiras koksnors (ff) ir tada antraštės dienraščiuose skambės dar skaudžiau. Tikrai pasirašyčiau nors už dar vienos trasos pastatymą, bet vargu ar tai kažką pakeis dabartinėje situacijoje.
2008 Rugsėjo 11 20:51 Enduro power is the freedom ;)
eys
Gatvinis
500cc ***
Avataras
#4    

Gal tikrai reikai parašyti kokią Peticiją už tas trasas. Juk motociklininkai tikrai važiuotų į tas trasas, bent po vieną kiekviename rajone reikėtų padaryti. Arba atsižvelgiant į motociklistų skaičių rajonuose. Juk daug kas važiuotų ten pasipraktikuoti, pasimokyti manevravimo, pajusti savo motociklą, sužinoti kokios jo galimybių ribos ir kokios vairuotojo galimybių ribos, tuomet kelyje vairuotojas jausis saugiau ir manau sumažėtų avarijų. Juk dabartiniai motociklistai tik ir mokosi važiavimo gatvėse, kokia klaida ir viskas avarija, kas galėjo atsitikti tiesiog trasoje, būtų žmogelis nučiuožęs ir tiek, nebūtų tiek skaudu kaip gatvėse.
2008 Rugsėjo 11 21:13 Žmogus visuomet turi turėti karštą širdį ir šalto alaus.
Narys
800cc *****
Avataras
#5    

siaip idomu kaip skirtu lesu trasom bent vienai ar dviem papildomom, jeigu net nesugeba normaliu dviraciu taku padaryt..nu bet kas be ko reikia trasu
2008 Rugsėjo 11 21:16
Pėsčiasis paparacis
900cc *****
#6    

Tam dalykui yra rasomi projektai ir gaunamos kazkokios lesos is europos sajungos, bet tam reik ir is sitos puses jau nemazu remeju, ir seip zmoniu kurie tuo uzsiims...
2008 Rugsėjo 11 21:21 BooM
Prijaučianti narė
50cc *
#7    

Baikit visi mąstyti,kad tai neįmanoma..niekas tų trąsų nekurs..Visų pirma juk reikia pabandyti...Pagalvokit juk iki šiol niekas,niekada tuo rimtai neužsiimė...Visi juk matote laidas,kuriose nuolatos niekinami žmonės,kurie vairuoja motociklus...nuolatos akcentuojama,kad jie laksto miesto gatvėse jyg neturintys smegenų..Bet tada atsiranda klausimas:o kur važinėti..?Juk Lietuvoje turime tik vieną trasą "Nemuno žiedą" ir ta pati juk varginga.Suskilinėjęs asfaltas,nėra normalių atitvarų trasoje...Pavojinga...Taigi,čia turėtumėte nuspręsti ar reikia RIMTOS peticijos dėl trasų kurimo...Tada jau galėsime ir sukurti peticiją..Kurti straipsnius laikraščiams,skleisti internete savo idėjas..Siūlyti klubams šią idėją dėl trasų...Juk yra motomanų priklausančių klubams,rašančių straipsnius ir turinčių pažinčių laikraščiuose-žurnaluose.Ieškoti rėmėjų,tikiu,kad jų tikrai atsirastų..Juk yra žmonių dirbančių,reklamuojančių tam tikras motociklų firmas..Tų trasų kol kas nereikia kiekviename mažiausiame miestelyje,įkurkime bent jau pagrindiniuose :V ilnius,Klaipėda....Na dar visko nesugebėjau parašyti..Bet aš už peticiją ir naują trasą..Beje,jei ne naują trasą įkurti,tai bent tą vienintelę padoriai sutvarkyti..
2008 Rugsėjo 11 21:24
Pėsčiasis paparacis
900cc *****
#8    

Citata:
Cituoju: Dziu-ga
.Beje,jei ne naują trasą įkurti,tai bent tą vienintelę padoriai sutvarkyti..



Tai tame ir esme, kad bent 1 nauja kolkas... Nes tai vienai normaliai reiks ne vieno ir ne dvieju milijonu, visuose rajonuose nerelu yra isvis... Reik bent pradzios minimalios...
2008 Rugsėjo 11 21:31 BooM
Prijaučianti narė
50cc *
#9    

Tikiu,kad daug litų reikės,bet pradėkim pradžią..kai bus rėmėjei tada spresim kur dėti pinigus..Pinigus db reikia visiškai pamiršti,db tikslas peticija ir kitų motomanų nuomonė..
2008 Rugsėjo 11 21:34
Pėsčiasis paparacis
900cc *****
#10    

Tai dabar ziurim kaip atsilipes kiti motomanai, ir ieskom zmogaus kuris apsiimtu parasyti rimta peticija, motomanu pokalbyje Kva sake galetu padeti sitam reikale.... :V
2008 Rugsėjo 11 21:40 BooM
Pėsčiasis ekstremalas
500cc ***
Avataras
#11    

Manau cia mires reikalas... Ne toke valdzia pasmus , kad imtusi statuti trasas. Visu pirma tai reikalauja dideliu lesu o juk zinom kaip pasmus lietuvelej viskas viksta. Valdzia suinteresuota pasipditi savo kisenes o trasa tikrai neduos jokio pelno tik nuosolio. O beja kaip baigese su Brunzos projektu ? Senai nieko apie ji negirdejau , bet juk turejom tureti nebloga trasa kuri atitiktu Moto GP reikalvimus ( jai neklistu )
2008 Rugsėjo 11 21:41
Prijaučianti narė
50cc *
#12    

ne Justas-Kva,gi tik čia temą sukūrė...Laukiam čia kitų nuomonės ir tada jau spręsim kas kurs tą peticiją..
2008 Rugsėjo 11 21:43
Čioperistas
800cc *****
Avataras
#13    

as pritariu nuomonei, kad reikalingos trasos ir kad kiekvienas norintis palakstyti galetų tenai demonstruoti bei tobulinti savo sugebėjimus, bet yra ir kita medalio pusė, kuri čia neafišuojama. Iš esančių pasisakymų galima susidaryti nuomonę, kad jeigu padarys kelias trasas tai chebra gatvese nustos lakstyti (aš tik už tai, kad nelakstytų). Taip gal ir atsiras keletas, bet tik keletas. Tai gal Kaune chebra nelaksto gatvese nes yra Kačerginė? Nu gal pasakysite jie laksto, nes kačerginės trasa blogos būklės ten neina normaliai važiuoti, bet ar tai neskamba juokingai.? Gatveje laksto ir didziausia pavoju kelia tie, kam tikrai nerupi važiavimai trasoje. Labiausiai motociklininkų vardą teršia nestojantys policijai, ar važiuojantys vogtais, neregistruotais mocais, o čia trasos tikrai neišgelbės.
Kalbant apie pinigus, tai jei rašysit peticijas, aš mielai pasirašysiu, bet ar įsivaizduojate kokios lėšos reikalingos trasai įrengti. Reikalingi keli milijonai vien žemei nupirkti jau nekalbant apie trasos statybas. Pažvelkime į pavyzdžius, kada dėdės turintys ne vieną milijoną metė šitą reikalą, nors trasa buvo suprojektuota F-1 trasų projektuotojo. Jeigu patys turėtumėte tiek pinigų vargu ar juos išleistumėte trasos statybai. Naujų trasų žiediniams motociklams įrengimo galimybės Lietuvoje manau yra paparsčiausia fantazija. Smagu būtų jeigu klysčiau..
2008 Rugsėjo 11 23:33
Skeptikas
1500cc *******
Avataras
#14    

as tai manau kad jus cia svaigstat. Nieko is tu peticiju nebus. Kaip jus manot kaip reaguos valdininkai kai kazkoks privatus zmogelis Petras ar Jonas atnes jiem kazkokia peticija. Jie tokiu peticiju is neturinciu ka veikti bobuciu po 100 per diena gauna. Mano nuomone didziausia Lietuvos motociklininku problema, kad nera jiems atstovaujancios organizacijos. Pamirskit klubus ir kongresa. Ten visi vazineja kruizeriais ir jiems paprastu motociklininku problemos neidomios. Manau laikas kurti paprastu motociklininku asociacija, kazka analogisko amerikietiskai AMA, kuri uzsiiminetu lobizmu motociklininku naudai. Tada galbut ir pavyktu kazka pasiekti. Nes oficialios organizacijos, su simtais nariu svoris yra visai kitoks, nei privaciu asmenu ar kokio internetinio portalo.
2008 Rugsėjo 12 08:26
ZLO
Pėsčiasis donoras
600cc ****
Avataras
#15    

o gal peticija kerlingo rumams pastatyti suorganizuojam.. tada jau tikrai niekas mieste nebelakstys. Ar cia pilnas miestas sportininku?

Mano nuomone, motociklistams uztektu 2 ha asfaltuotos aiksteles, atokesneje vietoje ir su garso izoliacija, kurioje galetum dergtis kaip nori. Butu kazkas panasaus i riedutininku aiksteles. Mieste tokiu sumazejo, tas aiksteles irengus.
2008 Rugsėjo 12 08:53
Juodulys
1500cc *******
Avataras
#16    

ir galvojat niekas nebelakstys po miestus jei padarys kad ir 10 trasų ko niekada nebus, vistiek bus dundukų kurie lakstė laksto ir lakstys po miestus ir terš normalių motociklistų vardą...
2008 Rugsėjo 12 09:53 Honda VFR 800Fi

25cc *
#17    

Citata:
Cituoju: Dainius_M
ir galvojat niekas nebelakstys po miestus jei padarys kad ir 10 trasų ko niekada nebus, vistiek bus dundukų kurie lakstė laksto ir lakstys po miestus ir terš normalių motociklistų vardą...


na buti tai tikrai bus, bet visvien aspmazes skaicius nutruktgalviu.... ir daugelis jausis saugiau... verta... nesakykim niekada ne...
2008 Rugsėjo 12 10:07
Narys
125cc **
#18    

trasos tai reikia... lietuvoj? su siu dienu ekonomine padetim? su 'nuostabiais',"intelektualiais", "saziningais", "rupestingais", "atsakingais" lietuvos politikais ? nebent cirko arena galtu pastatyt patys sau... lietuvoj toks dalykas manau butu realus tik kitam gyvenime, ar bent jau negreitu metu...
2008 Rugsėjo 15 12:29
Narys
500cc ***
#19    

sau nauja cirko pasistatys (+) ir tuo didziuosis, kaip apie nuveiktus darbus. Nieko kito rimtesnio kolkas tikrai nebus, juo labiau nuo peticijos , kuria pasirasys kad ir puse liamo niekam nezinomu asmenu. Eziukas labai rimta pareiskima padare, kaip galima buti padidinti musu paprastu motociklininku zodzio svori visuomeneje ir jei motomanu tarpe yra politiskai aktyviu ir ambicingu zmoniu - jiems reikia reikstis :S
2008 Rugsėjo 15 14:06
Cafe-racer'is
900cc *****
Avataras
#20    

jei jau brunza nesugeba trasos pastatyt lt per visas komecijas ir politikus ir kitus vejus, tai patikekit, jus cia veltui laika leidziat svaigdami :D
2008 Rugsėjo 15 14:22 Motociklu Remontas
Narys
250cc **
Avataras
#21    

Sakyčiau reikėtų pačių motomanų iniciatyvos - ieškoti rėmėjų, patiems kažkokias lėšas generuoti ir pan. Nereikia tikėtis iš valstybės, kad ji viską pastatytų, padarytų ir pan.
Žinoma, projektas brangiai kainuotų, tačiau be verslo įsikišimo nemanau, kad įmanoma. Kol kas jokių rimtų iniciatyvų negirdėjau, todėl be šnekų, gal nelabai ir aktualu? :) Kol kas tik plepalai anyway...
2008 Rugsėjo 15 19:32 Suzuki GSF600 S black&blue
Pėsčiasis ekstremalas
500cc ***
Avataras
#22    

Kas nori investuoti i toki dalika kuris nenesa pelno, tik islaidos ???? Niekas !!! Trasei reike ne vieno milijono pastatiti. Visi planai, leidinai, standartu atitikimas ir t.t Kaip ir minejom Brunzai nepaviko ( Nors ir tikrai nemazas verslininkas ) tai mums tuo labiau. Valdzia greiciau pristatis pilna lietuva "gulinciu mentu" ir bus tvarka. (jow)
2008 Rugsėjo 15 21:54
Narys
900cc *****
Avataras
#23    

http://www.technologijos.lt/n/technologijos/automobiliai_ir_motoc.... /129/227&l=2

Kad tik tokiu ,,trasu,, nepristatytu :D
2008 Rugsėjo 17 23:08
 




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17