Motomanų Diskusijos » Bendrosios diskusijos » Pirma avarija :(

| 2005-07-24 Nestor19 | 190/265692 žinut.
 
Puslapiai: 12345..7


 
Narys
125cc **
#61    

Geras dalykas tie lankai, bet gaila kad ne ant visu mocu tinka. Mazesne tikimybe apdraskyti maca ir siaip smugi sugertu griuvant, bet pasekmeje turbut remas nukentet, ar ne taip?
2005 Rugsėjo 5 22:34

25cc *
#62    

Nepripazystu lanku nuo to karto kai po batono su jawa koja buvo tarp lanko ir cilindro(uzlinko lankas ir prispaude koja prie cilindro :-( )
2005 Rugsėjo 5 23:17
Sunkiasvoris
1000cc ******
Avataras
#63    

Matyt lankas buvo savadarbis arba labai jau "lievas". Mano mocą ir mane lankai gelbėjo (+) .
2005 Rugsėjo 6 07:04 aš ne stabdis, aš lėtas gazas
'00 Kawasaki Vulkan Nomad - va su juo ir gazuoju
Tikra moteris per savo gyvenimą turi nupjauti medį, sugriauti namą ir išauginti dukrą :)
Narys
250cc **
Avataras
#64    

jo lankai geras dalykas, jei motas nukrenta na stovedamas ant kojeles, tai jis atsireme ant lanku ir viskas, o be lanku dazniausiai nukencia rankeneles
2005 Rugsėjo 6 07:08
Auksaburnis
1100cc *****
Avataras
#65    

Citata:
Cituoju: wyrusiux
jo lankai geras dalykas, jei motas nukrenta na stovedamas ant kojeles, tai jis atsireme ant lanku ir viskas, o be lanku dazniausiai nukencia rankeneles


Rankeneles dzin,lanku svarbiausia paskirtis apsaugot varikli.
2005 Rugsėjo 6 08:47 Mune
Sunkiasvoris
1000cc ******
Avataras
#66    

Mano moce lankai yra ir gale - apsaugo krepšus ir keleivio kanopas :D
2005 Rugsėjo 6 09:07 aš ne stabdis, aš lėtas gazas
'00 Kawasaki Vulkan Nomad - va su juo ir gazuoju
Tikra moteris per savo gyvenimą turi nupjauti medį, sugriauti namą ir išauginti dukrą :)
Auksaburnis
1100cc *****
Avataras
#67    

Jaigu tik lankai tiknka prie moto isvaizdos,tai geriau kad ju butu daug,nes kuo daugiau tuo saugiau.
2005 Rugsėjo 6 09:08 Mune
Sunkiasvoris
1000cc ******
Avataras
#68    

Nenuginčijamas faktas - išbandyta (+)
2005 Rugsėjo 6 09:12 aš ne stabdis, aš lėtas gazas
'00 Kawasaki Vulkan Nomad - va su juo ir gazuoju
Tikra moteris per savo gyvenimą turi nupjauti medį, sugriauti namą ir išauginti dukrą :)
Kuvaldaliotas
900cc *****
Avataras
#69    

Citata:
Cituoju: Camaro
Nepripazystu lanku nuo to karto kai po batono su jawa koja buvo tarp lanko ir cilindro(uzlinko lankas ir prispaude koja prie cilindro :-( )


Naujesniu laidu jawu lankai istiesu yra silpnesnes konstrukcijos. Tiek vamzdzio diametras, tiek pats tvirtinimas.
Nors paciam praktiskai neteko isbandyti :) tik viena karta piko metu barkstelejau skarbonkei per bamperi :D
2005 Rugsėjo 10 20:09
Gatvinis
500cc ***
Avataras
#70    

nu va, ash siandien irgi prisiplojau :( suknistas lietus. turbut per staigiai pastabdziau su priekiniais vidur balos ir tekst ant sono :-( viskas butu px, bet ka tik moca perdaziau, tai blyn vel visas isnaujo.... nevazinekit geriau per lietu (n)
2005 Rugsėjo 16 17:28 2003 Kawasaki GPZ500 -daba bus streetas (!)
Pašėlęs
1200cc ******
Avataras
#71    

Na šiandien man irgi teko pirmas išbandymas. Tik ne nugriūti, o išbandyti lietaus pavojus. Tai nuo vaikystės "slydinėdamas" dviračio galu šiandien taip pat stengiausi nestabdyti priekiniais stabdžiais, o naudoti tik galinius. Ir visai gerai gavosi. Galas paslysdavo tik tuose posūkiuose kur telkšojo didesnės balos, o priekis judėjo stabiliai pirmyn. Tad be jokių netikėtumų ir nelaimių pasiekiau namus.
2005 Rugsėjo 16 20:50 Gimę skraidyti mašinomis nevažinėja.
Narys
800cc *****
Avataras
#72    

Cia ziuriu daug kas turi praktikos rinkti batonus. :D Ne tik as :F Nors vakar jau maniau imsiu ir atidarysiu nuosava bakaleja.
Apturejau keleta batonu paskutinemis dienomis. (s) Aisku tai buvo greiciau tik zaidimai, nes man paciam net salmas prie zemes neprisiliete, nei rubai, nei pirstines nenusitryne, o tik susitepe, bet mano senuko zxr'o plastmases ir taip jau nuo 90 metu daug maciusios, tai dar as jas kankinu ir ramybes neduodu.
Pirmasis batonas buvo grynai per mano durna galva. Vaziavau i sankryza kiek per dideliu greiciu ir pavyko pasukti i kaire ne 90 laipsniu, o tik kokius 45 :G . To pasekoje nulekiau link kelkrascio, motas gulesi ant kairio sono (nes toliau jau sabakstynas buvo :D ), o as pats irgi issitiesiau salia. :-( Is paskos zinau, kad dar kazkas vaziavo, buvo tamus jau metas, bet jauciu prisiszvenge is tokio vaizuotojo, nes paciam net dabar prisiminus ta situacija, ji pakankamai komiskai turejo atrodyti. Teko stotis, kelti motocikla ir vaziuoti namo prausti svarko ir kelniu su batais, o po garaze nusukineti sonines plastmases ir valyti akmenis bei smeli. :D Dziaugiausi tiek, kad nei kojeles, nei rankeneles nenuluzinejo. Tik nubreziau dazus kairio sono. :( O ir griuvimas buvo tik vos vos judant, siek tiek prilaikant moca.
Antras batonas buvo iskarto sekanti isvaziavima, po keliu dienu. Labai netiketas ir pradzioje net nesupratau kas nutiko. Nuvaziavus gal 15 metru nuo garazo. Sukanti i desine puse (ir tuo paciu apvaziuojant didele bala) pavyko pagauti akmeni (jo nemciau, nes jis kazkiek ir smelyje buvo), kuris posukio metu buvo nustumtas priekinio rato (tiksliau isartas), o mocas... mane teske i bala, pats priguldamas salia! :A Prisemiau desiniu batu vandens siek tiek, o pats vel issiterliojau kaip koks rimtas endurininkas. :-]
Teko vel keltis, apsisukti ir vaziuoti atgal tuos 15 metru iki garazo keikiant balas, zvyra ir akmenis. Aisku po to dar kelione is garazo namo ir svarko, batu, pirstiniu bei kelniu plovimas ir sveitimas lauke. :G Smelis, pasirodo, labai nenoriai pasisalina nuo odos. Atrasis batonas plastmases (si karta mano senute prigule jau ant desinio sono) tiek siek tiek pabraize, bet jau kentejo... ta nelaimingoji sankabos rankenele, kuria viena karta keiciau. :|
Pikciausia, kad as tuo keliu vazinejau jau ne pirmus kartus ir tikrai nesitikejau sitokio finto. Tiesa atsistojes ir paziurejes kur as cia uzvaziavau, supratau, kad patekau ant vandens isgrauzos, kuri labai pavojinga, nes joje pilna pliku/pusplikiu akmenu, ant kuriu uzvaziavus labai lengva sumetyti priekini rata. O jei dar posukio metu juos palieti, kaip kad man "pasiseke", tai isvis batonas garantuotas.
Tai va. :) Is to padariau isvadas, sankryzoje geriau vaziuoti pirma pavara (kad nenuvaziuoti ten kur nesa fizikos desniai), o ant nelygaus zvyro, reikia buti ITIN atsargiam ir ziureti, kad bent priekinis ratas vaziuotu tik tvirtai supluktu smeliu.
2008 Vasario 29 13:19
Pėsčiasis narys
50cc *
#73    

:D :D
2008 Vasario 29 14:19
Narys
50cc *
#74    

pridesiuir as savo ysimintinesne istorija;man tada buvo apie 15m lekem su draugeliu is balos isimaude,as su stela jis su fiesta motinos,as pirmas jis is paskos,sugalvojau kele patrumpint,bandziau kairen pasukt o draugelis man bac su fiesta y gala...islipu is griovio pasiziuru y savo pirda galinis ratas vos ne 90kampu uzlinkes fiestos kapotas usirietes,kelai ir alkunes mano nuslifuotos.Ytrecia diena nuejau y garaza pasiziuret ys savo transporta (s)
2008 Kovo 1 19:41
Narys
25cc *
#75    

sveiki,turiu keturati :) bet visa beda pievoje pagavau drata ir man sulauze galini sparna :( :( :( tai gal kas galetu patarti ka daryti? klijuoti ar ka? o gal zinot kur butu galima nauja gaut yamaha warrion galinia plastmase :)
2008 Kovo 5 19:15
Narys
250cc **
#76    

o buvo tep: sedziu namie, pyst, kazkas i duris beldzia. Atidarau-draugelis is anglu grizes ka tik, atvare, sako einam i kiema, parodysiu ka parsivariau. (?) Iseinam-o jerguteliau-ZXR zalias stovi :O . As stabo istiktas apziurineju ir sakau ant durniaus: duok pralekt, tas starteri brukst-varyk. Nesitikejau, ale ner kur trauktis :O , uzlipau su sortais ir maike, be salmo, (ff) nieko nezinau, vaziaves paskutini karta pries koki 10 metu su Jawa, issukineju an gelezinkelio stoties perono ir kaip tai atlauziau, matyt perdaug, rankena, galas kai metesi, gerai, kad spejau gaza laiku atleist ir issitiesino. Ant tiesiosios vel gaza atlauziau, peronas koki 200 metru, tai i pabaiga jo spejau uzfiksuot an spydo apie 90 mph, akys uzrasojo, pamazu apsisukau, griztu, nulipu, kojos dreba, adrenalinas per visus galus tryksta (t) , o draugelis sako: tu ka, durnas (ff) ? Pazek, kaip vaziavai... Pasiziuriu-ogi apie 50 metru trinkelese juoda juosta isvanota, nu supratau-cia ne Jawa :-] . O po kiek laiko su tuo paciu ZXR ir draugeliu gale teko ir an sono guldyt pievoj-labai jau greit posukis priartejo beveik status, tada supratau-slapioj pievoj an sono stoja greiciausiai, tik plastmases remontuot poto reikia. Atsitiko tai pries 2 metus ir nuo to laiko degiau nekantrumu savo mota turet, o su savo taip pat jau batona apturejau: ant pasalusios zemes rankena suktelejau smagiau ir po sekundes guliu an sono, laime, nei man nei motui nicnieko (jow) , pasizejus savikritiskai-duok durniui sautuva, tai i vamzdi prisiks, laikas suaugti (h)
2008 Kovo 6 10:55
Narys
800cc *****
Avataras
#77    

Mjooo... :D :D :D As kazkaip nerizikuoju sukalioti be proto rankenele :D Net tiesiojoje, vaziuojant tolygiai, neteko pasiekti 8000 rpm :D
2008 Kovo 6 13:36
Vakarėlių liūtas
900cc *****
Avataras
#78    

tas 50 metru tai suprantamas dalykas po Jawos :D (y)
2008 Kovo 6 20:22 Gyventi - tai kovoti, kovoti - tai gyventi. (P. O. Bomaršė)
Narys
1200cc ******
Avataras
#79    

Nespejus prasideti sezonui irgi virtau..... Patarimas. Be pirstiniu, salmo, ir striukes antra zmogu net nemanykit sodinti (-) (-) (-) Pize... Zodziu pritruksta... Blogiausiai tai kad visai neatsakingai pasielgiau pasodindamas antra zmogu "nuoga"... Situacija gan kvailoka. Vaziujam, uzsisvajuojau, posukis, kelkraste, bala... Gerai kad zmogui nedaug kliuvo nubrozdinimai ir sokas. Paciam tai labai gera pamoka. Kelias yra kelias o visa kita bus kai sustosi. Nesvajokit kelyje (-) (-)
2008 Kovo 21 01:46 It comes after years going both ways
Optimistas
400cc ***
Avataras
#80    

na nesmagu bet matyt gera keleive gal ant galo sedejo kad svajojai :D
2008 Kovo 21 12:56
Narys
250cc **
#81    

man ir buvo su pyrda pora kritimu, Karta kazkaip gazas uzsilauze ar kas ten buvo tai y draugo kiemo tvora yvaziavau( nukentejo sparnas, ir veidrodelis). O karta tai per purva kazkur vaziavau ir pradejo gala y sona nest. tai taip ir priguliau. nk baisaus nebuvo tik koja skaudejo, nes pyrda uzkrito ir visas lb svarus buvau=]. Buvo aisku kritimu daugiau, bet jau sededavau ant draugo minsko galo.
2008 Kovo 21 14:01
Narys
250cc **
#82    

Usurper citata:

draugelis sako: tu ka, durnas ? Pazek, kaip vaziavai... Pasiziuriu-ogi apie 50 metru trinkelese juoda juosta isvanota, nu supratau-cia ne Jawa

super čia tavo tas pasakojimas :-] žvengiau konkrečiai kai skaičiau :-]
2008 Kovo 21 17:48
Pėsčiasis narys
25cc *
#83    

toki vairuotoja is karto reikejo gaudyti po to sutrankyti (y)
2008 Balandžio 5 20:58
Narys
250cc **
#84    

Citata:
Cituoju: Ghost_Rider
toki vairuotoja is karto reikejo gaudyti po to sutrankyti (y)


tu čia apie ką? :O
2008 Balandžio 6 08:24
Narys
50cc *
#85    

Esu mates, kai taikos prospekte britva parejo ~180km/h ir pries ja moteriske uzkiso masina... Vaizdas nekoks. trenkesi i dureles, masina apvirto net... o baikeris kaip varle skrido. nusibrozdino visas galunes iki kaulu.... salmo uzsegimas perpjove kakla... zodziu, bukit atsargus kelyje, nes nelinkeciau ne vienam to... ;)
2008 Balandžio 10 22:38
Narys
125cc **
#86    

na vakar ir as paturejau batona bet viskas baigesi gan gerai
zodziu buvo tokia situacija sustojau pire sankryzos dega raudona stoviu pirmas sankryzoje ziuriu uzsidege geltona as dar stoviu ziuriu dega zale jau pradedu vaziuoti trecdali sankryzos pravaziavau o man is kaires tojota sidabrine per raudona kai dejo nenoredamas susidurti ant stabdziu is savisaugos instinkto per stipriaj uzpaudziau priekinisu stabdzius tai verziausi per prieki motcas ir atsisuku atsikeliau apsidairau tojota nuskrido numeriu nepamaciau kiti eismo dlayviai ir niekas nieko nepasake nepamate matyt paskambinau i polica pasake jaij nera liudininku ir nezinau numerio jokios naudos tau is to .... zodziu pagaut toki tai .... bet gan geria baigesi ant manes neibrezimo tik motcas apobraizytas bet plastmases nei posukis nei vedirodelis neluzo tik ant priekinio stiklo ir kairiojo sono atsirado ibrezimu gan dideliu .... :-/
2008 Balandžio 20 14:42
Narys
25cc *
#87    

Sveiki forumo dalyviai. Apturėjau ir aš vakar vakare įvykį Kaune, Basanavičiaus ir Partizanų sankryžoj, važiuoju sau ramiai pagrindiniu ir šast iš šalutinio į vidurį kelio man prieš nosį išsižiojus merga su opeliu. Ir aišku per stipriai užspaudžiau priekinio stopo rankenėlę, po akimirkos brūžinu asfaltu, ačiū dievui greitis nebuvo didelis. Finalas - kadangi nebuvo kontakto su automobiliu, tai skaitosi kad pats padariau avariją nes nepasirinkau saugaus greičio - taip išaiškino man ponai Mentai. Jei būtų buvęs kontaktas - tada atseit kitas reikalas, išsireikalaučiau atlyginti nuostolius, bet spėju susižeisčiau tikrai rimčiau. Taigi dabar sėdžiu su sugipsuota koja, kai pasveiksiu turėsiu pats remontuotis mocą, niekas jokio nuostolio man neatlygins, nepaisant to kad ir liudininkai buvo, ir numerius matėm ir t.t., MENTAM nerūpi kad kaltininkas pabėgo iš įvykio vietos, tik tiek kad jie galėjo subraižyti avarijos schemą, kurios kaltininkas pats ir būčiau, ir dar gaučiau sumokėti baudą 500 Lt :A
Taigi mielieji motomanai, ką galite pasiūlyti tokiu atveju, kaip elgtis šioje situacijoje? Gerai kad gyvybė buvo drausta tai nors šioka tokia išmoka už lūžusį kaulą bus, na bent jau tikiuosi....
Beje kaltininkas: OPEL VECTRA SKG 306 baltas. Saugokitės šios vairuotojos (ff)

Siūlau atidaryti skiltį (juodą sąrašą) kur dėtume visus automobilius, kurie akivaizdžiai žioplai ar naglai sukelia avarines situacijas.
2008 Liepos 16 18:09
Narys
50cc *
#88    

Galima sakyti beveik apturėjau šiandien tokią pat situaciją. Nusipiešiau netgi schemą. Susimasčiau, kas būtų, jei visgi apturėčiau avariją į tvorą. Trūko labai nedaug.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2008 Liepos 16 19:59
Narys
125cc **
#89    

Neseniai partrenkiau suni, dvarneska, greitis buvo apie 80 kmh, mocas apgadintas smarkiai, paciam nubrozdinimai bet nieko rimto.
Sioje situacijoj buvo kalta suns seimininke , nes vede suni neprirista.
2008 Liepos 20 10:20
eys
Gatvinis
500cc ***
Avataras
#90    

Ruslis, juk vairavimo mokykloje moko, jog motociklininkam visada reikia laikytis dešinio krašto kelyje, kad nebūtų tokių įvykių, iš dalies ir pats kaltas, pagal schema tau pakankamai kelio buvo persirikiuoti dešiniau.
2008 Liepos 20 11:28 Žmogus visuomet turi turėti karštą širdį ir šalto alaus.
Puslapiai: 12345..7




P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17