Motomanų Diskusijos » Motosportas, varžybos » Dakaras 2009

| 2008-10-30 Aida | 66/26094 žinut.
 
Puslapiai: 123


 
Juodoji
600cc ****
Avataras
#1    

Dakaras 2009

Saulius Žukauskas, MX1.lt
2008 spalio 23 d.

Legendinis Dakaro ralio maratonas atgimsta! 2009 m. sausio 3-18 d. geriausi pasaulio dykumų ralio meistrai patirs naujų išbandymų ir kovos dėl Dakaro ralio nugalėtojo titulo. Po teroristinių išpuolių grėsmės 2008 m., kuomet Dakaro ralis paskutinę dieną prieš startą buvo atšauktas, legendinės lenktynės keliasi anapus Atlanto, į Pietų Ameriką. Kur, kaip tapo aišku organizatoriams apvažiavus visą trasos maršrutą, netrūks nieko: apsčiai klampaus smėlio, apsčiai kopų, apsčiai ir visokio kito gero, kokio nebūdavo net Afrikoje.

Nėra to blogo, kas neišeitų į gera. Piktavaliai, norėję užgniaužti vienas masiškiausių lenktynių pasaulyje, patys to nenumatydami atvėrė Dakaro raliui naujus horizontus ir naują gyvavimo etapą. Dakaro ralio dalyvių misija – kautis su nežinomybe. Analogišką iššūkį šiemet priėmė ir Dakaro ralio organizatoriai.

Dakaro ralis pirmąsyk per trisdešimt metų nuo jo atsiradimo 1978 m. keliasi į Pietų Amerikos kontinentą. Keičiasi vieta, bet tai nereiškia, jog keičiasi ralio vertybės ar temperamentas. 2009-aisiais greičio ruožai drieksis Argentinos ir Čilės žemėmis bei vandeniu. Nuotykių ten tikrai netruks. Nauji, dar niekada neišmėginti maršrutai bus didžiulis iššūkis ne tik ralio naujokams, bet ir seniesiems Dakaro vilkams bei liūtams.

Dakaro dalyviai šiemet įveiks Patagonijos pampas, aukščiausią pasaulio dykumą – Atakamą, kirs Andų kalnus. Visa tai – po karšta pietų pusrutulio vasaros saule. Ralio dalyviai startuos Argentinos sostinėje Buenos Airėse, leisis žemyn, Ugnies Žemės link, į pietinę dalį iki Puerto Madryno miesto. Tada ralio maršrutas suka atgal į šiaurę bei į vakarus – Andų kalnų ir Čilės link. Persikėlę per vienus aukščiausių pasaulyje Andų kalnus, lenktynininkai pasieks Ramiojo vandenyno pakrantę ir ja važiuos iki vienos atšiauriausių vietų visame Žemės rutulyje - legendinės Atakamos dykumos. Po to – vėl kėlimasis per Andus ir žemyn, į pampas, Buenos Airių link, kur dalyvių lauks finišas.

Ralio metu specialiuose greičio ruožuose sportininkai įveiks beveik 6 tūkst. kilometrų. Juos sups labai įvairus ir netikėtas landšaftas. Ralio metu dalyviai patirs ir didžiulių aukščio pokyčių – nuo 0 iki daugiau kaip 4 000 metrų virš jūros lygio. Apie 1 tūkst. kilometrų greičio ruožų ralio dalyviai įveiks 1 500 – 3 250 metrų aukštyje virš jūros lygio, o 4000 metrų aukštyje įveiks apie 120 kilometrų – tai bus pravažiavimai tarp greičio ruožų.

Nepaisant to, jog pernai Dakaro ralis buvo atšauktas, o šiemet jis keliasi į tolimąją Pietų Ameriką, Dakaras išlieka stulbinančiai populiarus: organizatoriai dar liepos pradžioje buvo sulaukę beveik 600 prašymų registruoti lenktynėms.

Keliaudami būsimosiomis ralio trasomis ir brėždami ralio maršrutą, organizatoriai ūkčiojo ir aikčiojo, negalėdami atsigėrėti greičio ruožų vaizdingumu, įvairumu ir sudėtingumu.

„Tai bus fantastiškiausios lenktynės, - sako ralio organizatorius Etienne‘as Lavigne. – Tai, ką mes pamatėme ieškodami greičio ruožų, pranoko visus lūkesčius. Tai bus pasiutusi kelionė! Kvapą gniaužiantys vaizdai ir nepaprasta įvairovė. Mes pastoviai sustodavome, kad pasigėrėtume mus supančiais vaizdais – tai nenusakoma.“

„Trasa – tikras iššūkis! Net 6 tūkst. kilometrų greičio ruožų, pačiomis įvairiausiomis sąlygomis: greiti ruožai, super greiti ruožai, uolos, bekelė ir vieškeliai. Ir, be abejo, smėlio kopos. Trasoje vairavimo sąlygos bus kaip niekad įvairios, tad sportininkams teks diena iš dienos taikytis vis prie naujų netikėtumų. Šis Dakaro ralis bus tikras išbandymas įvairove. O dalyviai turės būti labai gerai pasiruošę fiziškai – juk tai ne paprastas pasivaikščiojimas parku, o Dakaro ralis. Bus sunku. Dakaras – sunkiausias ralis pasaulyje.“

Į klausimą, ar šiose lenktynėse bus bivuakai (masinės ralio dalyvių stovyklavietės), E.Lavigne atsakė, jog jie bus po kiekvieno etapo, pačiose netikėčiausiose vietose – Atlanto ar Ramiojo vandenyno pakrantėse ar tiesiog vidury pampų. Ar sportininkai neišsislapstys po viešbučius, kurių nebūdavo Sacharoje? Ne. Tiesa, tai jų asmeninis pasirinkimas – niekas jiems nedrausdavo ilsėtis ir Afrikos viešbučiuose. Tačiau visi likdavo bivuakuose, kur visada tvyro ypatinga atmosfera - visi dalijasi įspūdžiais.

Dakaro ralį labai entuziastingai pasitinka ir lotynų amerikiečiai – argentiniečiai ir čiliečiai. „Jiems Dakaro ralis – tarsi Pasaulio futbolo čempionatas! - sako lenktynių organizatorius E.Lavigne. – Štai Kordoboje etapą stebės apie 500 tūkst. žiūrovų. Ralio dalyviai Pietų Amerikoje pasijus tikrais herojais.“

Techniniai reikalavimai motociklams, automobiliams ir sunkvežimiams absoliučiai nesikeis ir liks tokie pat, kaip ir 2008 m. taisyklėse.

Dakaro ralis per televiziją bus transliuojamas 180 šalių. Žiniasklaidos korporacijos aktyviai siekia nušvietinėti 2009 m. Dakaro ralį – susidomėjimo lygis labai aukštas. Ypatingas dėmesys šiemet bus skiriamas ir mėgėjams, važiuojantiems ne profesionalų komandose. Juk iš principo Dakaro ralis atsirado iš mėgėjų. O mėgėjai vis dažniau meta iššūkį profesionalioms komandoms ( prisiminkime latvio Janio Vinterio pasirodymą motociklų klasėje 2007 metais, kuomet jis, startuodamas individualiai, laimėjo keletą etapų ir bendroje įskaitoje iškovojo fantastišką šeštąją vietą).

Beje, T2 klasės ( dviem ratais varomų automobilių klasės) automobiliai bus pažymėti specialiais itin ryškiais startiniais numeriais, kad žurnalistai galėtų atskirti, ar tai važiuoja 4x4 visureigis, ar tik dviem ratais varomas automobilis.

Iki starto liko nedaug – 2 mėnesiai ir 9 dienos.

Foto – www.dakar.com
2008 Spalio 30 13:52 #288 Šiame poste išsakyta autoriaus nuomonė dažniausiai nesutampa su skaitytojo nuomone.
Vakarėlių liūtas
900cc *****
Avataras
#2    

Dakaras 2009

Dakaras be Dakaro :) na lauksim naujoviu trasoje
2008 Spalio 30 17:12 Gyventi - tai kovoti, kovoti - tai gyventi. (P. O. Bomaršė)
Narys
400cc ***
#3    

Dakaras 2009

Aciu Aida, fantastiska zinia. Ir, manau, kad nauja trasa, nauja salis- nenuvils. Lauksiu!
2008 Spalio 30 22:38
Krapštukas
400cc ***
Avataras
#4    

Dakaras 2009

o per kuri lietuvos kanala rodo dakaro translecijas?
2008 Spalio 31 00:15
Narys
500cc ***
#5    

Dakaras 2009

iki siol rodydavo per BTV
2008 Spalio 31 00:26 -=Red Bull X-Fighter=-
už motociklus geriau gali būti tik motociklai
Praktikas
500cc ***
Avataras
#6    

Dakaras 2009

laukiu nesulaukiu-visada turedamas galimybe zedawau jas (h)
2008 Lapkričio 3 16:02
Enduro man'as
500cc ***
Avataras
#7    

Dakaras 2009

pagaliau ir lietuvis dalyvaus Mindaugas slapsys :) www.msdakar.lt
2008 Lapkričio 14 18:01 http://img134.imageshack.us/img134/4310/4290658ceab9facm3.jpg
Asfaltinis
900cc *****
Avataras
#8    

Dakaras 2009

Dykumų ralio „Dakaras 2009“ karavanas jau pajuda
info: http://www.msdakar.lt/lt/naujienos/ralio_naujienos/dykumu_ralio_d....

Pirmadienio ryte Prancūzijos Le Havro uoste į keltą pradėta krauti šių metų dykumų ralio „Dakaras 2009“ dalyvių technika. Laivas „Grande Benelux“ po dviejų savaičių į Buenos Airių uostą atplukdys 820 techninių priemonių – 710 lenktyninių automobilių ir motociklų bei juos lydinčių techninės pagalbos automobilių, 60 organizatoriams bei 50 žurnalistams skirtų automobilių.
Po praėjusių metų nesėkmės, kai dėl terorizmo grėsmės Dakaro ralis buvo visai atšauktas, šiemet lenktynininkų laukia esminė naujiena – „Dakaras 2009“ pirmą kartą vyks ne Afrikoje, o Pietų Amerikoje. Sausio 3-ąją startavę Argentinos sostinėje Buenos Airėse per dvi savaites lenktynių ekipažai pervažiuos žemyną iki Ramiojo vandenyno Čilėje ir grįš atgal į Buenos Aires. Bendras lenktynių trasos ilgis – 9500 km. Lenktynių organizatoriai žada, kad į kitą žemyną persikėlusios, tačiau Dakaro vardu ir toliau besivadinančios lenktynės pateisins savo legendinį pavadinimą. Sudėtingiausio pasaulyje ralio dalyvių Amerikoje laukia kilometro aukščio palaido smėlio kopos, Andų kalnų perėjos, Atakamos dykuma ir kaktusų giraitės – finišą pasieks tik pajėgiausieji.
Prie starto linijos šiais metais pasiruošę stoti 517 lenktynių ekipažų. Kaip visada, didžiausią dalį sudaro motociklininkai ir lenktynininkai su keturračiais motociklais – jų iš viso 251. Net pusė dalyvių (125) važiuos KTM motociklais. Motociklininkų pavardžių sąrašo pradžioje – ralio senbuviai Cyril Despres, Marc Coma, David Casteu.
Lengvųjų automobilių klasėje – 183 ekipažai. 42 iš jų važiuos „Toyota“, 35 – „Mitsubishi“, 19 – „Nissan“ džipais, 53 – specialiai raliui pagamintais dykumų bagiais. Pagrindinės kovos vėl tikimasi iš profesionalių gamyklinių komandų – S. Peterhanselio, L. Alphando, H. Masuokos vairuojamų „Mitsubishi“, „Volkswagen“ su C. Sainzu, G. De Villiersu, M. Milleriu bei „BMW“ su G. Chicheritu ir Nasseru Salehu.
Sunkvežimių kategorijoje startuos 83 ekipažai ir tie patys dykumose užsigrūdinę varžovai – V. Čaginas su „KAMAZ“, H. Stacey su „MAN“, A. Loprais su „Tatra“, G. De Rooy su „GINAF“.
Iš viso lenktynių ekipažai atstovauja 48 valstybes. „Dakare 2009“ išvysime net 5 lietuvių ekipažus: motociklu KTM startuojantį Mindaugą Slapšį, „Yamaha“ motociklais važiuosiančius Balį Bardauską ir Šarūną Palioką, „Mitsubishi“ džipą vairuojantis Arūnas Lekavičius (šturmanas Ramūnas Kručkauskas) bei latvišku „Oscar“ bagiu važiuojantys Aurelijus Petraitis ir Antanas Juknevičius.

„Dakaro 2009“ lenktynių dienoraštį sausio 3-18 dienomis rodys Baltijos TV.
2008 Gruodžio 20 21:26 Robertas
Narys
50cc *
#9    

Dakaras 2009

sveikinu visus su naujais!!!! laukiu nesulaukiu kada prasides ralis... Man asmeniskai idomu paziuret ir kaip su masinom duodas, bet as sergu uz mocus...!!! :-]
2009 Sausio 1 11:24
Enduro man'as
125cc **
Avataras
#10    

Dakaras 2009

2009 DAKARO RALIS : ARGENTINA -CHILE

Pagaliau, jau rytoj Buenos Airėse startuoja 31-asis dykumų ralis simboliniu senuoju Dakaro pavadinimu, nors lenktynės pirmą sykį vyks ne Afrikoje, o Pietų Amerikoje - Argentinoje ir Čilėje. Pilotai, įveikę 9574 km ilgio trasą,iš kuriu 5652 km specialus greicio ruožai,finišuos sausio 17 dieną taip pat Argentinos sostinėje. Dalyviu laukia tikrai ne maziau ispudingas ralis negu Afrikoje, jau pats pirmas greicio ruozas bus 371 km, o ne kaip mums iprasta matyti trumpus Afrikoje. Todel jau nuo pirmuju kilometru lenktynininkai tures sukti gazo rankenas, kad neprarasti daug laiko jau pirmajame etape. Lietuvai ralyje atstovaus trys motociklininkai: Balys Bardauskas ir Šarūnas Paliokas vairuos „Yamaha“ motociklus, o Mindaugas Slapšys važiuos KTM. Visi turbut suprantame,kad tiketis aukstu vietu is musiskiu sunku ir, kad pagrindinis ju tikslas yra ralio finišas. To jiems ir linkiu.

Pagrindiniai pretendentai i siu metu pergale islieka tie patys, KTM gamykline komanda, Nr1 DESPRES Cyril

Nr2 COMA Marc

Nr9 VILADOMS Jordi

Tarp lyderiu bus ir Vectra Racing Team atstovai Nr3 CASTEU David ir Nr15 VERHOEVEN Frans

Manau ,kad i pirmaji desimtuka pateks ir kaimynu Lenku komanda Orlen Team, jos lenktynininkai CZACHOR Jacek , DABROWSKI Marek dabar yra puikios sportines formos. J,CZACHOR siemet antra karta is eiles tapo cempionu pasaulio ralio reidu cempioanate klaseje iki 450cc, o M.DABROWSKI tapo cempionu bendrojoje iskaitoje aplenkes visus pasaulio favoritus. Cia nuotrauka po paskutiniojo pasaulio ralio reidu etapo UAE DESERT CHLLENGE kur lenkai dziaugiasi cempionu titulais.

Yamaha atstovai turiu geriausia galymybe vel nugaleti ralyje,nes lenktyniu favoritai is KTM siemet vaziuos 450cc klaseje, tad MARCHINI Michel ,FRETIGNE David , MACEK Martin ir kt tikrai turi realius sansus i pergale.
Nr12 D.FRETIGNE tikslas stipriausiuju penketukas,o gal ir pergale
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2009 Sausio 2 18:07
Enduro man'as
125cc **
Avataras
#11    

Dakaras 2009

Stage 1 Buenos Aires - Santa Rosa de la Pampa
Connection 196km Special 371km Connection 166km Total 733km

Pirmaji etapa laimejo M.COMA 22min. aplenkes lenka CZACHOR . Iki treciojo laiko kontroles punkto antru vaziaves Despresas pradure padanga ir su tokia baige pirmaji etapa tik 22 vietoje pralaimejas Comai beveik 42min, kitam lenktyniu favoritui Casteu ir nepasiseke, po antrojo kontroles punkto taip pat pradure padanga,bet sulauke staigmenos is Nr49 Emanuel Gyenes kuris atidave jam savo rata. Prarades 1val ir 2min Casteu finisavo tik 68 vietoje. Puikiai pasirode E.Vintersas uzimdamas 12 vieta.
Truputis ziniu ir apie lietuvius, Mindaugas finisavo 108 vietoje,+01:20:47 . Balys 169-tas +01:51:29 o Šarunas 202 +2:57.

1 COMA (ESP) KTM 02:46:17
2 CZACHOR (POL) KTM + 00:22:05
3 STANOVNIK (SVN) KTM +00:24:42
4 VERHOEVEN (NLD) KTM +00:26:14
5 STREET (USA) KTM +00:26:22
6 FRETIGNE (FRA) YAMAHA +00:28:14
7 ULLEVALSETER (NOR) KTM +00:28:34
8 KNUIMAN (NLD) KTM +00:29:06
9 RODRIGUES FILHO (BRA) HONDA +00:32:29
10 PAIN (FRA) YAMAHA +00:32:39

12 VINTERS (LVA) KTM +00:33:08
18 PRZYGONSKI (POL) KTM +00:38:50
24 DABROWSKI (POL) KTM +00:45:48
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2009 Sausio 4 18:48
Enduro man'as
125cc **
Avataras
#12    

Dakaras 2009

Stage 2 Santa Rosa de la Pampa - Puerto Madryn
Special 237km Connection 600km Total 837km

Antra etapa laimejo VERHOEVEN is olandijos, 41 sek.aplenkes DESPRES ir 1.04 FRETIGNE. Iki antrojo KP pirmaves Coma prarado daugiau kaip 12min ir finisavo tik 17. Vel sauniai pasirode Vintersas 10 vieta.
Geriausiai is lietuviu siandien sekesi Baliui, jis finisavo 100 +00:56:52, Šarunas 114 +01:06:14 o Mindaugas 154 +01:32:48

1 VERHOEVEN (NLD) KTM 02:14:48
2 DESPRES (FRA) KTM +00:00:41
3 FRETIGNE (FRA) YAMAHA +00:01:04
4 VILADOMS (ESP) KTM +00:01:33
5 STREET (USA) KTM +00:01:51
6 VISSER (NLD) KTM +00:03:47
7 PAIN (FRA) YAMAHA +00:05:02
8 LOPEZ (CHL) KTM +00:06:05
9 MARCHINI (FRA) YAMAHA +00:06:28
10 VINTERS (LVA) KTM +00:06:30

11 PRZYGONSKI (POL) KTM +00:07:45
12 CZACHOR (POL) KTM +00:08:03
44 DABROWSKI (POL) KTM +00:32:49

Bendra iskaita po antrojo etapo
1 COMA (ESP) KTM 05:13:32
2 VERHOEVEN (NLD) KTM +00:13:47
3 STREET (USA) KTM +00:15:46
4 FRETIGNE (FRA) YAMAHA +00:16:51
5 CZACHOR (POL) KTM +00:17:41
6 ULLEVALSETER (NOR) KTM +00:24:36
7 PAIN (FRA) YAMAHA +00:25:14
8 KNUIMAN (NLD) KTM +00:25:56
9 MARCHINI (FRA) YAMAHA +00:26:44
10 VINTERS (LVA) KTM +00:27:11

16 PRZYGONSKI (POL) KTM +00:34:08
28 DABROWSKI (POL) KTM +01:06:10
119 BARDAUSKAS (LTU) YAMAHA +02:35:54
125 SLAPSYS (LTU) KTM +02:41:08
143 PALIOKAS (LTU) YAMAHA +03:50:49
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2009 Sausio 4 19:00
Enduro man'as
125cc **
Avataras
#13    

Pora kadru ir su lietuviais
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2009 Sausio 4 19:43
Kuvaldaliotas
2200cc *******
Avataras
#14    

Slapšys pirmas prie mergų :D
2009 Sausio 4 19:52
Gatvinis
600cc ****
Avataras
#15    

jo per tas mergas ir finiso dar nepasieks :-] (+)
2009 Sausio 4 20:16
Krapštukas
1100cc *****
#16    

Labiausiai sergu uz sita biciuka. :D Gaila translasijose apie ji mazai sneka, o ir siaip info nedaug. Daugiau foto: http://www.cmsnl.com/news/dakar-on-a-minibike_news534.html
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2009 Sausio 4 23:16
Enduro man'as
125cc **
Avataras
#17    

Citata:
Cituoju: Edvardas
Labiausiai sergu uz sita biciuka. :D Gaila translasijose apie ji mazai sneka, o ir siaip info nedaug. Daugiau foto: http://www.cmsnl.com/news/dakar-on-a-minibike_news534.html


Prasom cia jo saitas http://www.ivokastan.cz/index.php?pg=090102
2009 Sausio 5 01:16
Works for food
800cc *****
Avataras
#18    

gaila kad lietuvaiciams nelabai sekasi,na bet svarbu dalyvauti (y)
2009 Sausio 5 02:11 http://i288.photobucket.com/albums/ll167/juwaba98/GWOT.gif
Enduro man'as
900cc *****
Avataras
#19    

Citata:
Cituoju: rallyraid
Citata:
Cituoju: Edvardas
Labiausiai sergu uz sita biciuka. :D Gaila translasijose apie ji mazai sneka, o ir siaip info nedaug. Daugiau foto: http://www.cmsnl.com/news/dakar-on-a-minibike_news534.html


Prasom cia jo saitas http://www.ivokastan.cz/index.php?pg=090102

normaliai, su 150cc i dakara :D (y) (s)
2009 Sausio 5 02:24
Vakarėlių liūtas
900cc *****
Avataras
#20    

tikejaus jo asmeninem puslapi pamatyti info su jo siekemais rezultatais :) beja pagal mane galejo truputi didesni bent priekini rata uzsidet :)

ydomu kaip jam sekas, jei kas kokia info tai mestelkit cia, manau juo ne vienas susidomejome (y)
2009 Sausio 5 02:45 Gyventi - tai kovoti, kovoti - tai gyventi. (P. O. Bomaršė)
Pėsčiasis narys
25cc *
#21    

aš kaip ir visais metais uz Coma,Čagina ir Peteranseli ;D

kas nepatinka,kad transliacijos tik apie lyderius,dakaras juk ne vien lyderiai
2009 Sausio 5 21:04
Enduro man'as
125cc **
Avataras
#22    

Stage 3 Puerto Madryn - Jacobacci
Connection 70km Special 551km Connection 73km Total 695km

Treciojo etapo rezultatai:

1 COMA (ESP) KTM 05:18:17
2 ULLEVALSETER (NOR) KTM +00:17:49
3 VILADOMS (ESP) KTM +00:17:49
4 CASTEU (FRA) KTM +00:18:16
5 FARRES GUELL (ESP) KTM +00:18:42
6 MARCHINI (FRA) YAMAHA +00:21:38
7 FRETIGNE (FRA) YAMAHA +00:22:20
8 STREET (USA) KTM +00:22:50
9 KNUIMAN (NLD) KTM +00:22:57
10 RODRIGUES (PRT) KTM +00:24:34

11 CZACHOR (POL) KTM +00:25:40
16 VINTERS (LVA) KTM +00:29:34
21 PRZYGONSKI (POL) KTM +00:33:10
47 DESPRES (FRA) KTM +01:02:48
73 SLAPSYS (LTU) KTM +01:24:50
91 DABROWSKI (POL) KTM +01:40:05
158 BARDAUSKAS (LTU) YAMAHA +02:49:05

Šaruno kol kas rezultato tarp finišavusiu nera.

Bendra iskaita po 3 etapo:

1 COMA (ESP) KTM 10:31:49
2 FRETIGNE (FRA) YAMAHA +00:39:11
3 ULLEVALSETER (NOR) KTM +00:42:25
4 CZACHOR (POL) KTM 00:43:21
5 STREET (USA) KTM +00:44:36
6 VILADOMS (ESP) KTM +00:47:17
7 MARCHINI (FRA) YAMAHA +00:48:22
8 KNUIMAN (NLD) KTM +00:54:53
9 PAIN (FRA) YAMAHA +00:55:16
10 VINTERS (LVA) KTM +00:56:45

14 PRZYGONSKI (POL) KTM +01:07:18
20 CASTEU (FRA) KTM +01:27:36
21 DESPRES (FRA) KTM +01:32:50
52 DABROWSKI (POL) KTM +02:46:15
96 SLAPSYS (LTU) KTM +04:05:58

Kol kas tiek,rezultatai dar negalutiniai.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2009 Sausio 5 21:29
Narys
900cc *****
Avataras
#23    

Tai kiek jau suprantu turbut Sarunas pasitrauke is Dakaro , nei vakar rezultatu nei siandien , gaila . O sitas su 150cc turetu labai atsargus .Per dulkes didziuju mocu pastebet neina , o sita mazyti net pervaziavus gali nesuprasti kas buvo :) .
2009 Sausio 5 21:36
Krapštukas
400cc ***
#24    

be uznugario ner ko ir lyst i ta dakara (i)
2009 Sausio 6 00:56
Vakarėlių liūtas
900cc *****
Avataras
#25    

Deja pirma auka, ir deja tai motociklininkas.

Seip organizatoriai tures is dalies prisiimt kalte, zmogus nukretes buvo neprarades samones, bet nieks neatskubejo i pagalba :E Visgi perkelimas organizacijai pliusu nedadejo...
2009 Sausio 7 19:17 Gyventi - tai kovoti, kovoti - tai gyventi. (P. O. Bomaršė)
Narys
900cc *****
Avataras
#26    

Citata:
Cituoju: Zilvitiz
Deja pirma auka, ir deja tai motociklininkas.

Seip organizatoriai tures is dalies prisiimt kalte, zmogus nukretes buvo neprarades samones, bet nieks neatskubejo i pagalba :E Visgi perkelimas organizacijai pliusu nedadejo...


O ko jus norit , kad kikvienam is paskos po sraigtasparni paleistu . Taigi tuom ir isskirtines sios lenktynes ,pacios pavojingiausios ir ekstremaliausios . Visi dalyviai zino , ypac motociklininkai , kad tai nesaugu ir salia nestovi greitosios pagalbos masinos .
2009 Sausio 7 20:25
Narys
400cc ***
Avataras
#27    

ir as seku sitas lenktynes, paskutini desimtmeti, siaip kad ir perkele i pietu amerika, tai manau nieko paciam raliui neatsitiko, bet pavadinimas tai juokingas paliko,bet turbut Dakar'o kurejai teises turi dakaru pavadint bet kur, kiek ziurejau, tai nelabai ir skiriasi nuo afrikos.

siaip neblogai Ivo Kastan lekia su tuo Honda XR 125, net juokas ima, per reportaza nesake kelintas jis,bet nemanau kad jis aukstoj vietoj,nes greicio jis neturi didelio,mano manymu

jo gaila del motociklininko mirties, galetu kokius gps pagalbos isduot extra atveju,o tai dabar zmogaus gyvybe kuri galejo buti issaugota

o as sergu uz chiagina :) ir per 4 etapa virsijo 150km/h greiti ir gavo baudos :O
2009 Sausio 7 20:48
Vakarėlių liūtas
900cc *****
Avataras
#28    

Zinau ir nekaltinu kad nepamate iskart, bet minekim dykumos ralio senuosius metus, tokiu incidentu nebuvo!! sraigtasparniai marsiruodavo visu ruozu, ir tikrai greitai budavo suteikta pagalba (keli atvejai buvo del smelio audru) o cia tiesiog krumai (beja kuriu praeituose metuose labai ir nepastebedavome) Na didele uzuojauta mirusiam kovoja su gamta ata....
2009 Sausio 7 22:24 Gyventi - tai kovoti, kovoti - tai gyventi. (P. O. Bomaršė)
Works for food
800cc *****
Avataras
#29    
2009 Sausio 8 00:50 http://i288.photobucket.com/albums/ll167/juwaba98/GWOT.gif
Works for food
800cc *****
Avataras
#30    

gaila zmogelio sededamas ir numire :(
2009 Sausio 8 00:50 http://i288.photobucket.com/albums/ll167/juwaba98/GWOT.gif
Puslapiai: 123




P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17