Motomanų Diskusijos » Bendrosios diskusijos » Saugokitės žąsinų kelyje

| 2005-02-18 mindazzz | 192/44468 žinut.
 
Puslapiai: 12345..7


 
Narys
900cc *****
Avataras
#61    

Citata:
Cituoju: plyta

Tai , kad mazalitrazinese daznai net oro pagalviu nera (nekalbu apie nuliovas masinas kurias gali ipirkti tik 5-10 procentu LT gyventoju) Ir siulot i tokias sodinti nepatyrusi vairuotoja, kuris gali is nepatyrimo prigrybauti? Susidurimo atveju su didesne masina taip pat pasekmes nekokios. Su kitais jusu argumentais tikrai sutinku, kad kol jaunas zmogelis tai gazas labai lengvai spaudziasi :) )) Gal but ribotuvai kazkokie galetu buti ar kiti techniniai sprendimai? Bet neturetu buti sprendimai tik juoda arba balta :)


Visi motociklininkai zino, kad ribotuvu deliojimas tik ant vaizdo. Geras to pavizdys yra vaikezai vazinejantys su pirdomis su pramustais ribotuvais o dokuose "49cc iki 45km/h" o istikro varo vos ne dvigubai. Priezastis del kurios as manau kad mazakubatures, ne galingos masinos veiktu ir butu pakankamai saugu yra paprasta - kai visi vazineja tokiom masinom, tikimybe, kad i masina trenksis taip stipriai, kad net prireiktu pagalviu yra laaabai maza. Dabar visi dievagojasi del automobilio saugumo del to, kad visi aplinkui vaizneja su susiktais mustlecar'ais. Del siu dvieju priezasciu manau, kad bent jau Lietuvoje (kitur negyvenau ir nezinau zmoniu mentaliteto ten "kitur") manau, kad sprendimai turi buti drastiski juodi arba balti, nes kaip daugelio patirtis rodo, jei tik pasiulai zmoniems pilkesni variantai tai jie prades demagegijas del to ant kiek balta ta pilka visgi yra.
2010 Gegužės 26 12:32 Kiaule Morgas
Britvininkas
400cc ***
Avataras
#62    

Citata:
Cituoju: Zhe
Atsakau nuosirdziai ir saziningai: TAIP, mokeciau. Taciau jei zinociau, kad negaliu sau leist tokio brangaus draudimo, tai rinkciausi tokia transporto priemone, kurios draudimas pigesnis.
Tikrai tik apsidziaugciau, jei butu taikomas toks principas. Nepatyres - mokek brangiai uz draudima arba rinkis maziau rizikinga transporto priemone - taip maziau kelsi pavojaus kitiems ir sau.

cia truputi ne ta linkme manau sukat ponai, as manau, kad reikia kontroles gireztesnes, kad sumazinti nebaudziamumo jausma. Tu padaryk ta draudima kad ir 1000Lt, bet tai kas jei jis nesidraus ? Kiek daznai taves papraso draudimo ? Net jei ir uzsiraus - gaus 100Lt baudos, tai kas labiau apsimoka ?
Taigi pirma reiktu kontrole grieztinti. Kaip tai padaryti ? Draudimo atveju, kadangi draudziam TP, o ne teises (privalomas lipdukas imantresnis ant stiklo priekinio, mocui irgi). Sustatei kameras ten kur letai vaziuoja tokios TP (senamiescio gatveles, sankryzos), paveiksluoja visus, nera lipduko - saukimas i mentyna. Nepateiki filmavimo diena galiojusio draudimo - bauda geroka. Tas pats ir pareigunam paprasciau. Zodziu ne ven didinant ikainius bet dazninant kontrole reiktu ta daryti.

Citata:

Prasom: jei tam ereliui PX ant savo saugumo, tai juo labiau dzin jam visi aplinkiniai. Kelyje jam dazniau svarbu ne nuvaziuot is tasko A i taska B, o "pagaidint" visus "luzerius", kurie laikosi eismo juostu, sagaus atstumo, leistino greicio, rodo tam ereliui nesuvokiamus posukio signalus ir t.t. Kodel jis toks atsidure gatvej? O gi labai tiketina, kad tolel jog pasirinko pigiausius vairuotojo kursus pigiausioje vairuotoju mokykloje. Kai uz kursus moki mazai, su tavimi nieks nenori daug dirbti. Rezultatas - ismokina gaut pazymejima, o saugiai vairuot neismokina, nes permazai buvo sumoketa besivaikant piguvos.

o cia taip baxuras pasiulyciau tau persisviest galva, nes panasu, kad ten vakuumas konkretus. Tavo mastymu sekant dabar paimkim loxa augusi pas degradus ir mokykla vos baigusi taip op ir i Harvorda (uz dyka jam), tai ka jis iskart manai pataps puikiu gydytoju? teisininku ?, juk afigenai brangi mokymo istaiga. Tavo filosofija sekant taip ir turi buti. Taigi ko cia trupini batona ant vairavimo mokyklu, kad i jas ateina debilai kurie 18 metu gyveno debilisku tevu ir debilu draugeliu aplinkoje kur visi gyvenimo poreikia buvo kazka nupist, paxalturint, gaut babkiu, inpist bambali alaus ir kokia stotine uzverst, kad mokytis nx reik, nes gi pragyvensi, pavogsi is turtingesniu kazka, kam cia stengtis, vairuojant irgi tas pats - nepatinka kazkas pasitrauks ar pristabdys, as lendu kur noriu, apvaziuoju kaip noriu -nepatinka tegu traukiasi ar islipam issiaiskinsim (o cia vat gali ir padeti, kai islipus toki pades pora kart i pavesi atsiras surpatimas), dabar gi vairavimo mokyklos, kad ir pigios neperpis tokiam per snuki jei mato kad nesamones daro nesimoko nesiklauso, o bet mokyklose ten visi geruciai net ir tokie degradai, tik isejus pasimato viskas. Tai kuo cia pigi mokykla kalta ? Kad neturi savo psixologo ar gyvenimo budo vadybininko ? Gal visgi psichiatrai cia labiau padetu med komisijoje, o ne mokykla ?

Citata:

Nereikia visur ir viskame vaikytis pacios maziausios kainos. Labai maza kaina gaut galima - taip veikia rinka. Jei yra paklausa paciu pigiausiu paslaugu ar prekiu, tai atsiranda ir ju pasiula. Bet eismo saugumo srity tai lazda su dviem galais. Ir tos lazdos antras galas dazniausiai kala i klyna paciam piguvos ieskotojui.

gerai, kad tokie ekonomistai pas mus tik vyriausybeje su tokiu ekonominiu mastymu, nes antraip xana butu ir verslui visam Pasiskaitei vadoveliniu fraziu, bet pritaikyti ju reikiamoj vietoj nesugebi. Prie ko cia kaina ir mentalitetas vairuotojo ? Pigiose mokyklose moko, kad "posukiu nereikai rodyti?" "jei tingi stovet prie sviesoforo -apvaziuok kita juosta ir uzlysk pirmas" ir pan ? moko ? Ar tipo visos mokyklos turi i mokymo programa itraukti toki "Negalima" dalyku sarasa kuri turi sudaryti visi i galva ateje draudimai kurie normaliam zmogui is bendro issilavinimo aisku ? Pvz, negalima dauzyt priesais stovincios auto su savo auto bamperiu jei ji stovi pries tave. Negalima uzkirtineti aplenkus. Negalima rikiuotis i kita juosta jei joje matai kita eismo dalyvi ? Sitai brangiose mokyklose desto ? Zodziu susnekejai pats nesuprasdamas ka.
2010 Gegužės 28 13:47 03' 600RR
Vln
Čioperistas
400cc ***
#63    

jauciu cia kalba tiek kurie turi teises jau daugiau nei 2 metus, naujokas ar nenaujokas jis kaip bebutu yra toks pat vairuotojas kaip ir jus. As dirbu darba susijusi su avarijom ir galiu pasakyt, kad tie naujokai padaro daug maziau avariju negu zmones su patirtim. o del automobilio galingumo ir gabaritu tai pazystu labai daug zmoniu turinciu vairuotojo pazymejimus ne vienus metus ir isvaziuojancius labai retai. be to yra tokia kategorija kaip B1 laikoma nuo 16 metu ten yra teises su apribojimu.
2010 Gegužės 28 14:12
Narys
900cc *****
Avataras
#64    

Na su korke as turiu sutikti, mokykla net jei bus brangi ne ip*s bukam proto ir atsakomybes. Realiai atsakomybes ir pagarbos kitiem mokyti turetu ne jie o tevai, jei jie to nemoko tai net ir brangiausia mokykla nepades.
Del to ir sakau, kad girezti istatymai tikrai manau padetu spresti problema bent dalinai. Bauda be teisiu (primenu kad vazinejimas galingu motcu su kategorija su apribojimu yra = vazinejimas be teises vairuoti TP) ar draudimo - 2k-4k. Grieztus greicio/galios/mases apribojimus naujokam (visom kategorijom). Tikrai manau, kad situacija keliuose pageretu bent 50% (o tai jau bent kelios isgelbetos NEKALTOS givybes).
2010 Gegužės 28 14:20 Kiaule Morgas
Čioperistas
400cc ***
#65    

ir su dviraciu galima uzsimusti, ar uzmusti kita zmogu. jei proto galvoje nera tai ir mazalitraze transporto priemone NEPADES.
2010 Gegužės 28 14:26
Narys
900cc *****
Avataras
#66    

Citata:
Cituoju: daivis
jauciu cia kalba tiek kurie turi teises jau daugiau nei 2 metus, naujokas ar nenaujokas jis kaip bebutu yra toks pat vairuotojas kaip ir jus. As dirbu darba susijusi su avarijom ir galiu pasakyt, kad tie naujokai padaro daug maziau avariju negu zmones su patirtim. o del automobilio galingumo ir gabaritu tai pazystu labai daug zmoniu turinciu vairuotojo pazymejimus ne vienus metus ir isvaziuojancius labai retai. be to yra tokia kategorija kaip B1 laikoma nuo 16 metu ten yra teises su apribojimu.


Taip yra tokia kategorija kaip B1 nuo 16m. Betkokios TP vairavimas prasideda mokantis, dauguma katik islaikiusiu tiesiog buna iprate laikytis egzaminavimo tarkos. Problema vienok kyla tada jei naujokas seda prie galingos masinos, kuri taip ir prasosi "ant drago". Zmogus gal ir nepadarys avarijos, bet palaipsniui formuos dzigito mentaliteta kas galu gale (gal tik po kokiu 3 metu igijus staza) salygos siaubinga avarija. Ir viskas tik del to, kad jaunasis "ralistas" pradejo nuo "dragavimu" ne susipazinimo su kulturingu vairavimu kelyje. Juokingiausias dalykas yra tai, kad B1 kategorija yra ziauriai nepopuliari, nes visi vukuciai pradeda mokytis su tevu galingesnem masinom. Ir sest ant mazos jau nebelygis, juk visvien 18os sulaukus galima nusipirkt BMW ir "dragint" (jow)
2010 Gegužės 28 14:34 Kiaule Morgas
Čioperistas
400cc ***
#67    

tai tada dar karta pasikartosiu jei vietoj smegenu varske tai ir su smartu galima prisiskraidyti.
2010 Gegužės 28 14:48
Narys
500cc ***
#68    

Pravaziuokit bent ant 90 km/h su mazalitrazke ir su didesne masina :) Ir kai prasilenkinesite su furom arba autostradoje soninis vejas pustels netiketai tada suprasite su kuria masina saugiau vaziuoti :) Todel nereiktu eiti i krastutinumus :)
2010 Gegužės 28 15:09
Ekstremalas
800cc *****
Avataras
#69    

Citata:
Cituoju: Korke
... nepatinka tegu traukiasi ar islipam issiaiskinsim (o cia vat gali ir padeti, kai islipus toki pades pora kart i pavesi atsiras surpatimas) ...
Pajamiau šitą gabaliuką, nes bukvaliai tos pačios išvados priėjau.
Skirtumas tas, kad pagalvojau apie elementarią gatvę / kiemą. Kai apsitempę degradukai iš už krūmo urgzteli "Ė, duok babkes", ar kažką iš tos operos, paprastai nesiveliu į kalbas, nes užtenka žinojimo, kad nuo vaizdo nupisčiau per sekundes tokį drąsuolį. Kita vertus, jei aš reaguosiu pasyviai, tai kitas tų pačių padugnių užkabintas žmogus gali ir nukentėt. Maža gi kas gali šaut šakalui į galvą užuodus aukos baimę... Ir dėl to manau, kad verta duot durniui per kelius kiekvieną kartą kai leidžia aplinkybės.
Tas pat ir kelyje. Iš čia ir kitas mano atsakymo variantas į šitą postą:
Citata:
Cituoju: Zhe Aisku, nuspirdamas veidrodi, parodytum jam jo vieta ir ka apie ji manai, BET konflikta tarp auto ir moto vairuotoju tik pagilintum. Del to jis taves kaip eismo dalyvio gerbt nepradetu, gal but taptu atsargesnis ir nebeprisileistu motociklu prie savo auto sonu, bet, kas blogiausia, jam VISI motociklistai tiketinai taptu rimtais priesais vertais "uzkisimo", "isstumimo", nepraleidimo, o gal ir stuktelejimo is galo.

Trumpai - aš prieš karą keliuose. Bet ir taikdariams dabartiniame pasaulyje išduodami ginklai ir mokoma jais naudotis. Tas pat ir kelyje. Perpisus dantis kevlarine pirštine ereliui, tikėtina, kad jis prisimins tą ilgam. O kadangi "ereliai" tiesą sakant tėra tik žąsinai besislepiantys už didesnės kubatūros, galima daryti tvirtą prielaidą kad pamoka padės, nes gi nemanau kad daug iš jų peržengs tą ribą ir nuo chamizmo kelyje pereis prie tiesioginio kenkimo kitam eismo dalyviui. Tam reikia kiaušų, ne tik visus gaidžiais vadint sėdint savo golpuke.

Ble, ilgoka paklodė gavosi :V
2010 Gegužės 28 23:35 You do not get it "YOUR WAY"
You get it MY WAY
Or you do not get THE SON OF A [Censored]
-------------------------------------------------
قافية
Narys
900cc *****
Avataras
#70    

Citata:
Cituoju: plyta
Pravaziuokit bent ant 90 km/h su mazalitrazke ir su didesne masina :) Ir kai prasilenkinesite su furom arba autostradoje soninis vejas pustels netiketai tada suprasite su kuria masina saugiau vaziuoti :) Todel nereiktu eiti i krastutinumus :)

Kiek pamenu KET skelbia, kad naujokams vazinetis virs 70km/h isvis draudziama. Saugus vairavimas visu pirma prasideda nuo saugaus VAIRAVIMO o ne nuo masinos. Mazos lengvos masinos nera isvis pritaikytos vazinet dideliais greiciais ir "juzam" eiti i posukius, todel, manau, kad ziurint i problema globaliai - tai butu puiki prevencine priemone pries "Zasinu" ugdinma.

As netgi manau, kad tas apgaulingas saugos jausmas sedint dideleje galingoje masinoje "padeda" visokiems piemburniams nuspresti isikalineti (kaip jau minejau priestai, to pasekoje yra isugdomas "brandus" zasinas)
2010 Gegužės 30 18:24 redagavo WooDooMan 2010 gegužės 30 18:29 Kiaule Morgas
Juodulys
1100cc *****
Avataras
#71    

mano pasirinkima itakoja tai, kad didele masina daug saugesne eismo ivykio atveju nei maza skarbonke
2010 Gegužės 30 18:51
Narys
500cc ***
#72    

Citata:
Cituoju: WooDooMan
Citata:
Cituoju: plyta
Pravaziuokit bent ant 90 km/h su mazalitrazke ir su didesne masina :) Ir kai prasilenkinesite su furom arba autostradoje soninis vejas pustels netiketai tada suprasite su kuria masina saugiau vaziuoti :) Todel nereiktu eiti i krastutinumus :)

Kiek pamenu KET skelbia, kad naujokams vazinetis virs 70km/h isvis draudziama. Saugus vairavimas visu pirma prasideda nuo saugaus VAIRAVIMO o ne nuo masinos. Mazos lengvos masinos nera isvis pritaikytos vazinet dideliais greiciais ir "juzam" eiti i posukius, todel, manau, kad ziurint i problema globaliai - tai butu puiki prevencine priemone pries "Zasinu" ugdinma.

As netgi manau, kad tas apgaulingas saugos jausmas sedint dideleje galingoje masinoje "padeda" visokiems piemburniams nuspresti isikalineti (kaip jau minejau priestai, to pasekoje yra isugdomas "brandus" zasinas)


Pagal KET 139 str. galima ir pradedanciam vairuotojui 90 km/h pasiekti :) O mazu masinyciu taip pat labai neisbrokinciau, nes Honda Civic 1,6 gamyklinis standartinis Doch VTEC varikliukas turi niekingus 118 kw (160 AG) su tikrai visumoje mazu masinos svoriu :)
2010 Gegužės 30 20:06
Pašėlęs
900cc *****
Avataras
#73    

Citata:
Cituoju: WooDooMan
Mazos lengvos masinos nera isvis pritaikytos vazinet dideliais greiciais ir "juzam" eiti i posukius, todel, manau, kad ziurint i problema globaliai - tai butu puiki prevencine priemone pries "Zasinu" ugdinma.

Mhm... Pvz Ferrari (F50 GT1 - 907 kg. su pilnu baku) visiskai nepritaikytos vazineti greitai... O apie formules, tai patyliu - kaip gali tokie lengvi ir mazyciai sudukai i posukius eit :D Tik idomu - kodel sporte viskas mazinama ir lengvinama :V

O jei rimtai, tai Korke gerai sako - svarbu, kad nebeliktu nebaudziamumo.
2010 Birželio 2 14:03 redagavo Quicker 2010 birželio 2 14:09 Free Rider
Narys
25cc *
Avataras
#74    

Skaitau kad reiketu riboti pinigais. Keliu mokestis butu pats tas.
pvz iki 1,2 (ir 40KW) - 800
iki 1.5 ir (60KW)- 1400
iki 2.0 (100KW) - 2000
ir .t.t
virs 3ltr (virs 140KW) - 4000lt

su situo mokesciu ir sureguliuotume senu grabu turejima.
Su dedele masina galbut jos vairuotojas yra saugesnis, bet kieti esimo dalyviau nuo jo labiau nukentetu jei lygintume ta paty vairuotoja su micor klases automasina.

P.S. visi moto vaznyciotojai gi yra ir automasinu shoferiai, taigi ir mes turime rodyti pavyzdi kitiems soferiams.
2010 Birželio 4 17:48
Griausmavaldis
400cc ***
Avataras
#75    

Citata:
Cituoju: Rprznt
Skaitau kad reiketu riboti pinigais. Keliu mokestis butu pats tas.
pvz iki 1,2 (ir 40KW) - 800
iki 1.5 ir (60KW)- 1400
iki 2.0 (100KW) - 2000
ir .t.t
virs 3ltr (virs 140KW) - 4000lt

su situo mokesciu ir sureguliuotume senu grabu turejima.
Su dedele masina galbut jos vairuotojas yra saugesnis, bet kieti esimo dalyviau nuo jo labiau nukentetu jei lygintume ta paty vairuotoja su micor klases automasina.

P.S. visi moto vaznyciotojai gi yra ir automasinu shoferiai, taigi ir mes turime rodyti pavyzdi kitiems soferiams.


Busimas seimunas? Uzkniso jau tie mokesciai negyvai. Mokesti sugalvot tai cia daug proto nereikia, geriau sumastykit ka nors efektyvesnio.

Is mano, kad ir mazos patirties galiu pasakyti tik tiek: Keliause didziausias blogis yra nu*izdeja bobos ir validoliai. Paciau teko ir vos ne apsitaranuot su boba ant kelio, specialiai nepraleidzia lenkt nors tu ka. Dar vienas geras reiskinys kai vaziuoja koks pensininkas su antru guoliu kur lempos gale karves sudu apskrete ir jam visiskai vienodai kas ten vaziuoja gale sone ar kur jis mato tik i prieki, ir dar su ijungtu posukiu per visa miesta.
2010 Birželio 6 11:39
Auksarankis
900cc *****
#76    

Citata:
Cituoju: Rprznt
Skaitau kad reiketu riboti pinigais. Keliu mokestis butu pats tas.
pvz iki 1,2 (ir 40KW) - 800
iki 1.5 ir (60KW)- 1400
iki 2.0 (100KW) - 2000
ir .t.t
virs 3ltr (virs 140KW) - 4000lt

su situo mokesciu ir sureguliuotume senu grabu turejima.
Su dedele masina galbut jos vairuotojas yra saugesnis, bet kieti esimo dalyviau nuo jo labiau nukentetu jei lygintume ta paty vairuotoja su micor klases automasina.

P.S. visi moto vaznyciotojai gi yra ir automasinu shoferiai, taigi ir mes turime rodyti pavyzdi kitiems soferiams.


pagal tavo logika A8 su 4.2 varikliu su kuria draiveris nuvaziuoja 30-50 stuku per metus yra potencialiai pavojingesne uz durne prie Smart'o vairo,kuri isitikinusi kad veidrodelis viduje skirtas lupoms pasidazyti,o soniniai siaip,del grozio?
bile rasyti...
2010 Birželio 6 23:50
Ekstremalas
800cc *****
Avataras
#77    

Citata:
Cituoju: DSc0rp
Is mano, kad ir mazos patirties galiu pasakyti tik tiek: Keliause didziausias blogis yra nu*izdeja bobos ir validoliai. Paciau teko ir vos ne apsitaranuot su boba ant kelio, specialiai nepraleidzia lenkt nors tu ka. Dar vienas geras reiskinys kai vaziuoja koks pensininkas su antru guoliu kur lempos gale karves sudu apskrete ir jam visiskai vienodai kas ten vaziuoja gale sone ar kur jis mato tik i prieki, ir dar su ijungtu posukiu per visa miesta.
Labai panaši situacija buvo man šį penktadienį. Privažiavau sankryžą ir tarp eilių iki šviesoforo. Laukiu. Privažiuoja 5 mazda, kuri pora metrų jau už STOP linijos stovėjo, prasiveria langas ir 35-45 metų špakliuota kostiumėliuota boba pradeda man aiškint kad aš "eismui trukdau". Ir kad užtvirtint savo teiginį užskersuoja savo šūdmazdę man prieš nosį, mol padrausmins... Na ir pažaliavus šviesoforui rauna iš vietos apžergusi eismo juostas skiriančią liniją. Tai ir klausimas tada, kas čia eismui trukdo?
2010 Birželio 7 09:44 You do not get it "YOUR WAY"
You get it MY WAY
Or you do not get THE SON OF A [Censored]
-------------------------------------------------
قافية
Narys
25cc *
Avataras
#78    

Citata:
Cituoju: veplys
pagal tavo logika A8 su 4.2 varikliu su kuria draiveris nuvaziuoja 30-50 stuku per metus yra potencialiai pavojingesne uz durne prie Smart'o vairo,kuri isitikinusi kad veidrodelis viduje skirtas lupoms pasidazyti,o soniniai siaip,del grozio?
bile rasyti...


Ta pati durne gali atsisesti ir prie A8 ir tada bus dar pavojingesne nei su Smartu. Jei jau turi ant A8 tai 4000lt tau nepinigai ir tikrai rasi tiek. Kiek zinau daugumoj vakaru valstybiu yra toks mokestis (vienokia ar kitokia forma) Turbut dar tos kainos turetu svyruoti nuo automobilio metu, ir kitu faktoriu.

Tiesiog toks mokestis labai gerai sugraduotu ir ismestu is eismo 15-20 metu senumo BNV su 2.5ltrs varikliais (ir galbut pakeistu juos 8 metu Nissan Micra, VW Polo), Ir savaime gautusi kad jaunimas sestu prie mazalitrazes (ir maziau pavojingesnes) transporto priemones.

As pasilieku prie tos nuomones kad geriau dauguma turetu vazineti su mini-mikro klases automobiliais, ir tai sureguliuoti galima tik piniguniu budu. Ar kas pasiulytu geresni, ne pinigini reguliavimo buda?
2010 Birželio 7 10:05
Gatvinis
500cc ***
#79    

Tai gal pats nusipirk smarta ir suprasi kodel perka bnv geriau.
2010 Birželio 7 10:49
Narys
25cc *
Avataras
#80    

Citata:
Cituoju: vaidas1
Tai gal pats nusipirk smarta ir suprasi kodel perka bnv geriau.

imho butent toki poziuri pakeisti visuomeneje reikia!

P.S. vazinejau ir su Polo ir su Fabia ir su Fiesta, puikiai vaziuoja ir nugabena ten kur reikia :)
2010 Birželio 7 10:56
Asfaltinis
900cc *****
Avataras
#81    

Citata:
Cituoju: Rprznt
Citata:
Cituoju: vaidas1
Tai gal pats nusipirk smarta ir suprasi kodel perka bnv geriau.

imho butent toki poziuri pakeisti visuomeneje reikia!

P.S. vazinejau ir su Polo ir su Fabia ir su Fiesta, puikiai vaziuoja ir nugabena ten kur reikia :)


O jei zmogus nori minkstos masinos? As automobili i didesni keiciau tik del sito faktoriaus, nes kai tokie keliai, atsibodo kratytis su maza.
2010 Birželio 7 11:09
Narys
25cc *
Avataras
#82    

Citata:
Cituoju: Tadas 155
O jei zmogus nori minkstos masinos? As automobili i didesni keiciau tik del sito faktoriaus, nes kai tokie keliai, atsibodo kratytis su maza.


na jei zmogus nori mikstesnes, tai prasau, jei tik gali tai sau leisti. Niekas gi nedraudzia pirkti.

Neperseniausiai maciau naujieji Skoda Yeti su 1.2 varikliais. Manau ir kitu gaminotju rastum ekvivalentu.
2010 Birželio 7 11:33
Narys
600cc ****
Avataras
#83    

Citata:
Cituoju: Rprznt
Citata:
Cituoju: Tadas 155
O jei zmogus nori minkstos masinos? As automobili i didesni keiciau tik del sito faktoriaus, nes kai tokie keliai, atsibodo kratytis su maza.


na jei zmogus nori mikstesnes, tai prasau, jei tik gali tai sau leisti. Niekas gi nedraudzia pirkti.

Neperseniausiai maciau naujieji Skoda Yeti su 1.2 varikliais. Manau ir kitu gaminotju rastum ekvivalentu.


nu pripezejai tu cia...
o pats ar esi kada nors vaziaves su normalia masina? nes pagal tavo postus susidaro nuomone kad ne
2010 Birželio 7 11:42
Narys
600cc ****
Avataras
#84    

beje jei del mokesciu ivedimo pagal masinos kubatura ir t.t. tai galiu pasakyti, kas vazineja su galingomis masinomis, tas ir taip susimoka tuos mokescius ir dar ne tokius (aisku ne tiesiogei valstybei, o per degaline)
2010 Birželio 7 11:45
Asfaltinis
900cc *****
Avataras
#85    

Tai kodel as turiu moketi dar ir uz tai? Jau pirkdamas didesni automobili automatskai sumoku daugiau.
2010 Birželio 7 11:46
Narys
25cc *
Avataras
#86    

Citata:
Cituoju: Grantas

nu pripezejai tu cia...
o pats ar esi kada nors vaziaves su normalia masina? nes pagal tavo postus susidaro nuomone kad ne


Ir pagal ka gi ta "normaluma" matuoji?
2010 Birželio 7 11:48
Narys
25cc *
Avataras
#87    

Citata:
Cituoju: Tadas 155
Tai kodel as turiu moketi dar ir uz tai? Jau pirkdamas didesni automobili automatskai sumoku daugiau.


Na tikrai ne visada daugiau. Argi senesnis galingesnis automobilis yra brangesnis uz naujesni bet maziau galinga? kiek as maciau tai kainos panasios arba senesiu dar mazesnes.

Na cia tik diskusija ir as neesu kategoriskas...
Gal tada prasau pasiulykite kaip didziaja dali visuomenes persodint ant mazesniu automobiliu?
2010 Birželio 7 11:51
Asfaltinis
900cc *****
Avataras
#88    

As isvis abejoju ar butu pasiektas labai jau pastebimas rezultatas, jei keli tukstanciai asmenu persestu i mazesnius automobilius. Manyciau, kad pagrindine problema - vairavimo kultura.
2010 Birželio 7 11:58
Narys
25cc *
Avataras
#89    

Vairavimo kultura - tikrai taip, bet su kocelu per nakti jos neivarysi, manau praeis ne vieni metai kol bent kiek padoriau didzioji dalis vazineti prades gal net ir visa karta ar dvi nuaugs.

Tiesiog as manau kad su mazesniu auto padarysi maziau zalos nei su didesniu. Jie ne tokie agresyvus.
2010 Birželio 7 12:04
Gatvinis
500cc ***
#90    

Rprznt, tai va kad nevisiem automobilis tai tik nuo tasko A iki B ,cia kaip ir su motociklu, kodel visi vazineja su 1000ccm ar pns ,jai gali pasiimti 49 ccm birbyne ir nuvaziuoti kur tik nori.
2010 Birželio 7 12:56
Puslapiai: 12345..7




P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17