Motomanų Diskusijos » Likimo broliai užsienyje » Motomanai Anglijoje » Aplink Britanija

| 2009-08-02 kikis | 106/152142 žinut.
 
Puslapiai: 1234


 
Narys
400cc ***
Avataras
#31    

Ok, busiu 4 val.
2010 Balandžio 21 00:52
Narys
250cc **
#32    

Noreciau,bet man per daug myliu dviem dienoms!
2010 Balandžio 21 19:15
Čioperistas
800cc *****
Avataras
#33    

sveiki nevisai i tema bet visvien biski isiterpsiu balandzio 30 keliames mes is airijos i skotija savaitgaliuj prasilekti gal kas noretumet prie sios keliones prisijunkti. :H
2010 Balandžio 21 19:27 redagavo kerepetas 2010 balandžio 21 19:28
Pėsčiasis narys
500cc ***
Avataras
#34    

Sestadienio ryta pasitikome saule Lowestoft. Is vakaro beieskodami pacio rytinio Britanijos tasko, sustojome paklausti pas praeivius. Nieko ten "excited" nera, sako, vaziuokit ten ir ten, orentyras didelis vejo generatorius. Kazkokia industrial estate, gamyklos, sandeliai ir va tas rytinis taskas. Aikstelej fura prisiparkavus su ijungtu varikliu (visa nakti) pastatem baikus aikstelej, nusileidom prie juros, didziulis apskritimas su uzrasu, kad tai pats rytinis Britanijos taskas, apskritimo krastuose lenteles su myliazu iki zinomu pasaulio vietu. Atstumas iki Land's End, John o'groats, New york, Moscow... Kaunas :V Kaip vilnieciu,i buvo sunku i tai ziureti (z) Pasistatem palapine tiesiai ant betono, salia to apskritimo, atsivarem baikus. Papjaustem lasinuku, pries tai nupirktu "Lituanica" Bectone, duonos, agurku. Buteliuka degtines teko pirkt kitoje letuviskoje parduotuveje, is po prekystalio ;) Bilo Yamaha Diversion benzo bakas, kaip tik skirtas dviem puodukam degtines pastatyt. Ryte atsikele 5 val susipakavom daiktus, pastatem fotika ant stovo, isrikiavom baikus ir laukem saules. Pasitikom, pasifotkinom ant baiku ir i pietini Britanijos taska The Lizard. A12 i M25 i M23 pro Brighton A27 salia Southampton, A31 A35 salia Dorchester, Honiton, A30 i M5 Exeter. Exeter degalineje susitikom su Ramke ir Ramiai. Tada i A30, A39, A394 prie Helston i A3083 ir mes The Lizard, paciame pietiniame Britanijos taske. Prisiparkavom aikstelej (as net bilietuka nupirkau) nusifotkinom. Poto kaip visada, "varom baikus ant pacio krasto" Kazkodel kvailas idejas musu kompanija palaiko 100% ;) Bet didelio kriminalo del to nebuvo, kalvos krastas net sunkuji mano Pan European atlaike. Kai pradejom savo baikus ant skardzio krasto rikiuot, netoliese esantis svyturys pradejo visokiom svieselem mirkset ir baisius garsus leist, bet tai turbut, kad juroje esantys laivai rastu kelia namo :)
Is The Lizard point 40 minuciu mes ir Land's End. Saules palydet nespejom, bet jei ir butume speje oras buvo apsiniaukes ir saules nesimatytu. Pradejo lyti, temo. Beieskant, kur cia pasistatyti palapine, visiskai sutemo o lietus isilijo dar stipriau. B&B i vidu neisileidzia, sako jau velu. Dar keleta farmhouse, B&B apvaziavom- jokiu rezultatu. Lietus kaip is kibiro, matomumas- jokio :) Nutarta vaziuoti link Penzance. Ten truputi uzkandom, lyg ir truputi susilom. B&B niekas duru neatidare, kad ir kaip stipriai i duris stuksenom. Jau po vidurnakcio, lietus kaip is kibiro. Nusprendem judeti A30, gal kokiame salia kelio parkinge palapine pasistatysim ir pernakvosim. Tinkamos vietos taip ir neradom, paskutinis sustojimas. Ramke pasiule vaziuoti pas ji i Exeter ir pernakvoti. Iki Exeter dar apie 2 valandos kelio per liuti... Ramkes salmas su tamsintu stikliuku, uzdarius matomumas lygus 0. Vaziavo su atidarytu, matomumas truputi geresnis nei 0 :) Mano Boxer salmas vandeni leidzia per visur, stikliukas is lauko ir is vidaus vienodai slapias. Bilo salmas taip pat ne is geriausiu. Vienas Ramiai su naujutelaiciu Shoei vaziuoja 80 myliu/h be problemu. Apie 3 nakties buvome pas Ramke. Dekui jam, susilom, issimiegojom, apsidziovinom. Ramiai atsiskyres nuo musu rado viesbutuka prie Exeterio, kur ir nakvojo. Atsikele apie 9 ryto, uzvalge Ramkes kepta kiausiniene, niamniam, pajudejom link Exeterio service, kur susitikom su Ramiai. Is ten Ramke palydejo mus iki A30, o mes i A35, aplankem Portland, ir tiesiu taikimu pas Alex i Crawley ant A23, salia Brighton, kur musu lauke nesuvalgyti Lands end saslykai ;)
Mano planuota kelione i John O'groats neivyko. Pagal plana, turejau isvaziuoti is Land's end ne veliau 6 ryto, kad davaziuot iki 22val. Tuolab kad naktinis pasivazinejimas, mane truputi moraliskai suzlugde... praradau pasitikejima savimi, suabejojau ar davaziuosiu 860 myliu per diena ir turbut per dideli lietu. Na yra kaip yra, vistiek pravaziuota 1020 myliu per savaitgali ir prisiminimai tikrai puikus! John O'groats atidedamas vasarai ;)
Dekui visiems dalyvavusiems!
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2010 Balandžio 26 12:06 "Turbato melius capiuntur flumine pisces"
Narys
250cc **
#35    

Sveiki visi dalyvave! Malonu buvo susipazinti su motomanais, sauni kompanija (y) Dar ilgai prisiminsiu sia kelione :-) Laukiam nuotrauku! iki kitu kartu! Gero kelio visiem!
2010 Balandžio 26 13:10
Narys
400cc ***
Avataras
#36    

Kikis, nuvylei, toks uzsidegimas, o nusprendei nebevaziuot, esu visiskai nusivyles tavim. :-]
2010 Balandžio 26 14:42
Narys
50cc *
#37    

sprogstu is pavydo skaitydamas keliones aprasyma, o dar labiau is pykcio ant saves, kad neprisidejau prie tos keliones :(
2010 Balandžio 26 21:08
Narys
400cc ***
Avataras
#38    

The Lizard
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2010 Gegužės 2 22:45
Paparacis
900cc *****
Avataras
#39    

lands ende teko pabuvoti bent pora kartu...grazu ten ...bet visai visai salimais yra daug grazesniu vieteliu....
2010 Gegužės 3 18:27
Pėsčiasis narys
500cc ***
Avataras
#40    

Gal yra norinciu prisijungti prie antros dalies "aplink Britanija" etapo? Gal Rugpjucio 28-30d, sestadieni, sekmadieni ir pirmadieni (pirmadienis bank holiday ) Anksti ryte, sestadieni isvaziuoti, kokiu 550 myliu iki vakarinio Skotijos kranto, ten ir nakvoti. Sekmadienio ryte palekt iki siaurinio tasko ir siek tiek pavaziuoti namu link. Pernakvojus, pirmadieni namo. Grubiai 1500 myliu... Kolkas 2 baikai ir van'as kur bus galima sumest palapines ir daiktus. Taip pat susimesim maistui, gerimams ;) ir viska sukrausim i van'a :)
Daugiau info, kai susitaisysiu kompa :)
2010 Liepos 28 23:39 "Turbato melius capiuntur flumine pisces"
Pėsčiasis narys
500cc ***
Avataras
#41    

Labiausiai i vakarus Britanijoje nutoles Corrachadh Mòr, randasi Ardnamurchan pusiasaliy. Randasi mazdaug cia:
http://maps.google.co.uk/maps?f=d&source=s_d&saddr=&d....
Apie 560 myliu nuo Londono. Siaurinis taskas Dunnet Head
http://maps.google.co.uk/maps?f=q&source=s_q&hl=en&ge....
Nuo vakarinio tasko iki siaurinio apie 260 myliu. Ir is siaurinio tasko iki Londono apie 700 myliu. Pirma diena, sestadieni reiks pralekt apie 560 myliu, pagrinde motorway'jais. Antra diena sekmadienis, 260 myliu iki siaurinio tasko. Mazais mazais keliukais ;) Manau iki vakaro spesim :) Ir pirmadieni gryzti namo apie 700 myliu...
Vaziuoja:

As (kikis)
Bilas
Alex (su van'u)
Motocyber (planuoja)
geRIMUKAS (planuoja)
Shanhaj Ninja (planuoja)
Rimwis (galvoja)
2010 Liepos 29 20:21 redagavo kikis 2010 rugpjūčio 4 18:25 "Turbato melius capiuntur flumine pisces"
Pėsčiasis narys
500cc ***
Avataras
#42    

Taip pat butu neblogai aplankyti Cape Wrath, siaurinis taskas vakaru pakrantej. Tik dvi vietos Britanijoj turi pavadinima "Cape" Gal kokiu 30 myliu nuo Dunnet Head i vakarus. Jokio kelio privaziuoti ten nera, bet gal su mocais pravaziuosim ;) ir jei mus ileis ten. Ten yra Royal Navy ir Royal Air Force sprogdinimu poligonai.
2010 Liepos 29 20:36 "Turbato melius capiuntur flumine pisces"
Narys
125cc **
Avataras
#43    

Idomu, gal pavyks prisijungt.
2010 Liepos 29 21:05
Pėsčiasis narys
500cc ***
Avataras
#44    

Truputis info apie planuojamas aplankyti vietas:

Dunnet Head http://en.wikipedia.org/wiki/Dunnet_Head
Cape Wrath http://en.wikipedia.org/wiki/Cape_Wrath
Cape Wrath'e yra Ozone Cafe kuri atidaryta kiaura para, kiaurus metus (bent taip wikipedijoj raso)
Cape Wrath
Cape Wrath is one of the last untouched wilderness areas in Britain. Between the Kyle of Durness to the lighthouse on the tip of the Cape, where there was once a small community, there is now just rough terrain populated by deer and sea birds. The wild-sounding name actually means "turning point" in Norse as over 1,000 years ago this was a welcome stopping-off point on the busy Viking sea routes from Scandinavia, not a remote headland.

For most of the year this place is a haven of peace and tranquillity – but not always. Cape Wrath's other role in life is as one of the most important military training ranges in Europe. We visit the Cape at its busiest when air, land and sea forces from several countries work together on the military course "Neptune Warrior". All the elements that make it a hard place to survive - the remote location, the fierce nature of the weather and difficult terrain - are just what the armed forces need to test their men and their mettle.

Between the Kyle of Durness and lighthouse on the tip of Cape Wrath, the land is known as the Parph: 207km of moorland containing a Site of Special Scientific Interest (SSSI) and a Special Protection Area for birds. 5km east of the lighthouse are the Clo Mor Cliffs, the highest sheer cliffs in Britain with a drop of 281m (921ft).
They support an immense seabird colony with tens of thousands of puffins, razorbills, fulmars, kittiwakes and guillemots.

The Cape can be accessed between May and September where a local ferry will take you across the Kyle of Durness and then a minibus can take you the 12 mile journey to the lighthouse.

John o'Groats http://en.wikipedia.org/wiki/John_o '_Groats

Corrachadh Mòr http://en.wikipedia.org/wiki/Corrachadh_M%C3%B2r
The most Westerly Place in the UK [except Rockall] is Corrachadh Mòr, in the Highlands of Scotland: 56°42′N, 6°13′W. Corrachadh Mòr is a small hillock on the Ardnamurchan peninsula in Lochaber, Scotland, this area of the UK is only notable for adjoining the most westerly point on the island of United Kingdom. Corrachadh Mòr, which means 'Great, tapering field' in the Scottish Gaelic is around 36 kilometres (or around 22 miles) further west than Land's End in Cornwall.

Salimais pravaziuosim pro auksciausia Britanijos kalna Ben Nevis http://en.wikipedia.org/wiki/Ben_Nevis
2010 Rugpjūčio 1 14:54 redagavo kikis 2010 rugpjūčio 22 11:56 "Turbato melius capiuntur flumine pisces"
Pėsčiasis narys
500cc ***
Avataras
#45    

Truputi sumazint pravaziuotu myliu per diena, siulyciau isvaziuoti penktadienio vakara, po darbu. Apsistoti nakciai netoli M1, Gayton Wood Farm, Gayton, Northampton NN7 3HN.(apie 100 myliu nuo manes) Sestadienio ryta pajudeti link Corrachadh Mòr ir nakciai apsistoti Resipole Caravan & Camping Park http://www.resipole.co.uk Resipole Farm, Loch Sunart, Acharacle, PH36 4HX. (460 myliu) Sekmadienio ryta pajudet link Cape Wrath, John o'Groats ir nakciai apsistot Dunnet Head Camp Site http://www.camping.iberacal.com/ Windhaven, Brough, Thurso KW14 8YE. (apie 280 myliu) Na ir pirmadieni kaip iseis ;)
PS gerai butu, kad pranestumete visi kas vaziuoja. Reiktu po truputi kempingus uzbukinti ;)
2010 Rugpjūčio 4 01:19 redagavo kikis 2010 rugpjūčio 4 01:25 "Turbato melius capiuntur flumine pisces"
Paparacis
900cc *****
Avataras
#46    

mane prie planuojanciu irasyk.reikia dar visokiu dzindziliuku isigyti kad butu galima miegoti ne lovoje....
2010 Rugpjūčio 4 04:20
Narys
125cc **
Avataras
#47    

Ash planuoju, bet negaliu nieko tiksliai sakyt. Naujas darbas, daug reikalu visokiu ishsprest reikia.
2010 Rugpjūčio 4 12:02
Narys
400cc ***
#48    

Na man mintis tinka. bet pasakysiu ar vaziuoju tiktai pries pat kelione. Nes viskas priklauso nuo darbo.
2010 Rugpjūčio 4 23:12
Enduro man'as
500cc ***
Avataras
#49    

Nu va as jau ruosiuosi nusipirkau mazus lagaminelius is sonu, desim pagalve ir kaldra o i palapine gal kas priims :D
2010 Rugpjūčio 5 00:41 http://img134.imageshack.us/img134/4310/4290658ceab9facm3.jpg
Paparacis
900cc *****
Avataras
#50    

o as patyliukais apkatke darau...kazkaip iki to laiko reiketu ja kaip ir susukti iki galo...
2010 Rugpjūčio 5 03:05
Pėsčiasis narys
500cc ***
Avataras
#51    

Visi vaziuojantys, susitinkam penktadienio vakara (Rugpjucio 27) nuo 18 val. Gayton Wood Farm, Gayton, Northampton, Northamptonshire NN7 3HN. Cia salia Northampton, nuvaziavus nuo M1. Skambinau del vietu palapinem, sake be problemu, vietos visiems bus ;)
2010 Rugpjūčio 22 12:14 "Turbato melius capiuntur flumine pisces"
Pėsčiasis narys
500cc ***
Avataras
#52    

Kaip ir vaziuojanciu nebeliko :| Varau vienas su (w)
Jei dar atsiras norinciu, tai iki sestadienio ryto busiu Gayton Wood Farm ;)
2010 Rugpjūčio 27 16:09 "Turbato melius capiuntur flumine pisces"
Narys
250cc **
#53    

Man taip buvo su vaziavimu i Lietuva.Planavome keturiese o likau vienas,bet kelione buvo liuks!
2010 Rugpjūčio 27 21:16
Narys
125cc **
Avataras
#54    

Atsiprashau bet mn neishejo nieko. Penktadieni tik 20val grizau ish Cornwall,dirbau ir nenusipirkau water proof ir sheip nespejau pasiruosht,plius dar kompas sugedo. Zodziu neishdege shi karta nors labai norejau, shian dukrelei metukai sukako tai norejau jos garbei pravaziuot bet na neishdege... gaila :(
Kita karta.
2010 Rugpjūčio 28 23:04 redagavo SHANHAJ NINJA 2010 rugpjūčio 28 23:05
Paparacis
900cc *****
Avataras
#55    

ne tau vienam neisdege...sakiau siandien is ryto prisijungsiu ....bet bet bet ir sestadienis ir sekmadienis prasilinksminti bus darbelyje....kazkoks liausiukas kazkur prasiko uzsakyma ir dabar paaiskejo kad jis antradieni is pat ankstyvo ryto jau turi isvaziuoti.....tai dabar bizekas afigienas....o is sito vaziavimo tai noreciau pabandyti ta varianta kai reikia nuo vieno lands endo iki kito lands endo pravaziuoti 1000 myliu per 24 valandas.va cia matau issuki...
2010 Rugpjūčio 29 00:33
Pėsčiasis narys
500cc ***
Avataras
#56    

Gerai, kad niekas nevaziavot ;) Galesim kada veliau kelione organizuot. Pas mane kelione baigesi Gayton Wood Farm kempinge. Savaite iki keliones pasitempiau nugaros raumenis. Galvojau, menkniekis, greit praeis. Nuvaziavus apie 50 myliu nuo namu pasidare sunku perjungineti begius. Beieskant kempingo, sukau ratus kaimo keliukais, ziuriu, kad nebegaliu nulaikyt moco, kai sustoju. Pradejus vaziuot nebegaliu uzdet koju ant moco kojeliu. Skausmas nezmoniskas, tiesiog rekiu. Salia kempingo (dekui Rimwiui, padejo surast) sustojes, negaliu nulipt nuo baiko. Zmona nukelia koja, siaip ne taip nulipu. Palapines pastatyt negaliu, zmona pastato. Vienu zodziu invalidas. Kita ryta gryztam namo. Sestadieni lovoj, sekmadieni po truputi judu. Pirmadieni pas nugaros daktara (gerai kad per bank holyday dirba) Va tokia ta kelione ;) Nebandykite vaziuot su pazeista nugara, nieko is to neiseis :)
2010 Rugpjūčio 29 12:08 "Turbato melius capiuntur flumine pisces"
Narys
250cc **
#57    

Citata:
Cituoju: geRIMUKAS
ne tau vienam neisdege...sakiau siandien is ryto prisijungsiu ....bet bet bet ir sestadienis ir sekmadienis prasilinksminti bus darbelyje....kazkoks liausiukas kazkur prasiko uzsakyma ir dabar paaiskejo kad jis antradieni is pat ankstyvo ryto jau turi isvaziuoti.....tai dabar bizekas afigienas....o is sito vaziavimo tai noreciau pabandyti ta varianta kai reikia nuo vieno lands endo iki kito lands endo pravaziuoti 1000 myliu per 24 valandas.va cia matau issuki...







Prie 1000 myliu issukio ir as prisijungsiu!
2010 Rugpjūčio 30 13:42
Narys
125cc **
Avataras
#58    

Su nugara cia ne juokai!
Dvaj sveik ir kita karta visi kartu prasuksim rimta ratuka :)
2010 Rugsėjo 4 17:09
Narys
250cc **
Avataras
#59    

Tai kada kokia kelione? :) ))))))
apie atstuma ir 500 myliu normaliai... :) )) ash pernai.. po anglija airija vokietija ir lt 5500km prisukau per 10 dienu ish ju 2 off buvo.. ir normali ir savijauta ir nuotaika... :) )) didzhiausias nuotolis non-stopu tai London-milan ir atgalios... chia apie 1400 km :) )))) ir irgi normaliai... viskas priklauso nuo oro... :) jei oras geras ir nuotaika gera... :) ))
tad ash visom keturiom uzh ilgas keliones... :) )) be "perekuru" kas 30 min parukyt ar pamy...t... :) ))))
del lands endo... :) )) buvau ten... :) )))) vaziuojant mazhais keliukais (A road's) realu.. nuvaziuot zhymiai greichiau nei per 24... :) nors ash siulychiau startuot penktadieny vakare... uzhnakvoti kur nors prie southampton arba Isle of Wight ir sekanchia diena jau nulekt ir pakeliui atgal vel apsistot kur nors... :D
2010 Rugsėjo 4 23:56
Paparacis
900cc *****
Avataras
#60    

turbut dauguma syryt gavot siokia tokia zinute su kvietimu prasuk apyzdaravi ratuka kvadratuka.pagal orus tai nieko gero nors sianakt zada issigiedrinti ir beveik visa diena but geras oras o sekmadieni lietutis pargrizt zada vel.dar plius blogis tai kad pus vejukas nemenkas.ir gal kiek del oro gal kiek del kitu priezasciu sis savaitgalis visiems angliokams nepalankus tam ratukui kvadratukui.jau net ir mano ragana pasiraso palaikyt man kompanija kad tik nesiblastyt vienam bet blogis kad jei sis savaitgalis ispuola darbingas.tai mane gundo sita kelione atideti kitam savaitgaliui.o dar pagalvojus ir apie tai kad gal kitas savaitgalis gal bus palankesnis ne man vienam prasivaziuot ..vercia susimastyti.kas tada prisijungtu kita savaitgali? ir ar tokiu isvis yra?
2010 Spalio 1 20:24
Puslapiai: 1234




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17