Motomanų Diskusijos » Naujienos motopasaulyje » Japonijoje po žemės drebėjimo nukentėjo „Honda“ gamykla ir jos darbuotojai [papildyta]

| 2011-03-18 Ritute | 19/8625 žinut.
 

 
Visi girdėjome katastrofą, visai neseniai įvykusią Japonijoje. Pirmasis iš kelių įvykusių žemės drebėjimų siekė 8.9 balo ir sukėlė didžiulį cunamį. Cunamis užliejo šiaurinę Japonijos dalį ir padarė didelę žalą. Tokijuje kilo keli didžiuliai gaisrai, kuriuos sukėlė žemės drebėjimo paveikta naftos perdirbimo gamykla.
Šis žemės drebėjimas buvo didžiausias Japonijoje per paskutinius šimtą metų.

Didžiulis „Honda“ Tochigi prefektūroje (Japonijos admin. terit. vienetas) esantis mokslinių tyrimų ir plėtros centras yra toje teritorijoje, kurioje Japonija patyrė didžiausius nuostolius po pirmojo žemės drebėjimo. „Honda“ Tochigi yra vieta, kurioje testuojami visi nauji motociklai.

Didžiausia „Honda“ motociklų gamykla yra Kumamoto, Japonijos pietuose. Jos katastrofa nepalietė.

„Honda“ oficialiai patvirtino vieną žemės drebėjimo auką tyrimų ir plėtros centre Tochigi. Žuvo darbuotojas, kuomet ant jo užkrito lubos.

Tyrimų ir plėtros centre, esančiame 80 mylių į šiaurę nuo Tokijo, buvo sužeista 30 žmonių.

Paskelbtas oficialus pranešimas: „Vienas didžiausių žemės drebėjimų Japonijoje yra didžiulė tautos katastrofa. Dabar kompanijai „Honda“ vienas prioritetų tapo suteikti pagalbą ir paramą, kokią ji tik išgali.“

Papildyta:
Vakar „Honda“ atidėjo Kumamoto gamyklos atidarymą dėl detalių tiekimo sutrikimų, kuriuos sukėlė žemės drebėjimas bei cunamis.

Atrodo, jog paveiktose teritorijose dalių tiekimas iš gamyklų ir sukelia uždarymo pratęsimą, taip įmonė bando prailginti terminus. Prailginti terminai galėtų įtakoti naujų motociklų vėlavimą, nors naujųjų motociklų gamykla yra Japonijos pietuose. Atrodo, jog dalių tiekimas galėtų paveikti produkcijos lygį, nors pagrindinė gamykla yra nepaveikta stichijų.

„Honda“ pranešimas: „Atsižvelgiant į dabartinę padėtį, „Honda“ buvo pranešus, jog sustabdo gamybą iki kovo 20-tos dienos, tačiau kovo 21-ąją dieną „Honda“ priėmė sprendimą pratęsti gamyklos sustabdymą dar kelias dienas – iki kovo 23-osios. Nuo kovo 24-osios „Honda“ priims sprendimus dėl tiekimo pagal visos Japonijos padėtį. Mes labai apgailestaujame, kad visa tai sukėlė daug nepatogumų mūsų klientams ir prašome jų suprasti mus šiuo sunkiu metu“.


Šaltinis: www.motorcyclenews.com

Paskelbė: Ritute Miaurrr (Ritute)

 


Auksaburnis
1100cc *****
Avataras
#2    

Sudas, gaila japonu, gaila hondos, tikrai jiems daba ne iki motu gamybos... Kris honda konkurencineje kovoje, nespes naujoviu mesti i rinka, o CBr1000 taip prasosi atnaujinimo, nes konkurentai jau ji nustume i gala, kaip tik artejanciais metais laukiau ju atsako konkurentams, bet panasu kad jo dar nebus.
2011 Kovo 18 22:20 Mune
Pėsčiasis narys
500cc ***
Avataras
#3   -2 / +5  

Man is dalies juokinga si tema. Zuvusiu ir dingusiu be zinios skaicius pasieke 17000 (greiciausiai dar kils), be nemu liko 0.5 milijono,o visi like sedi ant tiksincios atomines bombos, tuo tarpu mes puse demesio sioje temoje skiriame kompanijai, kuri gamina transporto priemones (materializmas kazkoks). Pabreziame viena zuvusiji ir 30 suzeistuju... kazkaip nesaziningai skamba likusiuju atzvilgiu. Na, bet kaip sakoma, kiekvienam savo. Vieni neteko absoliuciai visko, kiti nesulauks motociklo atnaujinimo... Suprantama, negalima verkti del kiekvienos pasaulio nelaimes ir neteisybe, nes kitaip liktu tik beprotybe. Kad ir kokia nuomone ar poziuri siuo klausimu turite, nieko nekaltinu. Kas del japonijos, kiek skaiciau planuojama viska atstatyti ir sutvarkyti per metus (baisiausia, kad sie zodziai ne apie prarastas gyvybes ir sugriautus gyvenimus).

Taigi japonijai linkiu stiprybes ir kantrybes, ji atsigaus. O Lietuvai linkiu proto, kad ji nepasiduotu tai dirbtinai ispustai anti-radiacinei panikai. Baime kyla is nezinojimo.
2011 Kovo 18 23:05 Velniop stabdžius - aš tikiu Dievu.
uRe
Gatvinis
500cc ***
Avataras
#4    

Visom keturiom uz "Honda" ir Japonija ! Stiprybes jiems visiems ! Manau,kad ir kokiu problemu ten yra pas juos,bet kai viskas susitvarkys,atsistos i savo vezias,Honda padarys tokiu pakeitimu,tokiu naujoviu,kad aplenks konkurentus net nemirktelejus :)
Optimistiska,bet but smagu ir neitikima ! :)
2011 Kovo 19 08:24
Narys
500cc ***
Avataras
#5    

Japonai atsities - laiko klausimas. Bet jo reiks nemazai, jei nenugrimz visa sala po vandeniu.
2011 Kovo 20 15:12
Narys
125cc **
Avataras
#6   -5  

nebus jeigu japonu, ne beda kiniski motociklai taip pat puikus (h)
2011 Kovo 20 16:06 nesiginčyk!
Pėsčiasis narys
500cc ***
Avataras
#7    

Citata:
Cituoju: gaisena
nebus jeigu japonu, ne beda kiniski motociklai taip pat puikus (h)


Paryškinta vieta skamba labai nelogiškai...
2011 Kovo 20 19:19 Velniop stabdžius - aš tikiu Dievu.
Narė
1100cc *****
Avataras
#8    

Piktas>
Tema tikrai nejuokinga, būtum žiaurus, jeigu juoktumeisi iš japonų nelaimės.
Esmė ta, kad šis forumas yra apie motociklus, ir tema yra apie motociklų gamintoją; kaip gamykla, jos žmonės buvo paveikti žemės drebėjimo.
17 000 žuvusiųjų ir dingusiųjų be žinios, pusė milijono žmonių be pastogės, tiksinti atominė bomba - tai temos, kurias gvildena televizija, didžiausi laikraščiai ir kitos masinės priemonės.

Tema nebuvo skirta išskirti kažką iš nelaimės, pabrėžti tai. Buvo norima pasakyti tai, jog "Honda" yra viena iš daugelio nukentėjusių po nelaimės. Tikriausiai pats suvoki, kad užjaučiami visi.
2011 Kovo 20 19:49
Kuvaldaliotas
500cc ***
Avataras
#9    

Ziauru, kas atsitiko Japonijai. Kokia ironija buvo pati viena is turtingiausiu ir daugiausei daigtu pagaminanti salis, o daba ziaurus vaizdai daugiau nieko. Baisu daba ekonomikos nuosmukis Japonijai 100 proc. bus (-)
2011 Kovo 20 20:56 redagavo gediminas777 2011 kovo 20 20:58
Narys
400cc ***
Avataras
#10   -1  

gerai tu cia pasakei,ekonomikos nuosmuki.jug jei reaktoriu butu neuzgesine butu puse japonijos negyvenamos!!!!o ir aplamai nieks negali net paskaiciuot ant kokios katastrofos slenkscio stovejom!laimei viskas kaip ir y gera
2011 Kovo 20 23:52
uRe
Gatvinis
500cc ***
Avataras
#11   +1  

Na va skaiciau paciu Japonu apmastyma,skaiciavimus,planus. Tad Japonai galvoja atsistatyti pilnai,iki 100proc darbingumo iki siu metu galo :) Nuostabu,kad tik pavygtu !
2011 Kovo 21 06:39
Pašėlęs
900cc *****
Avataras
#12   +1  

Citata:
Cituoju: norgas
gerai tu cia pasakei,ekonomikos nuosmuki.jug jei reaktoriu butu neuzgesine butu puse japonijos negyvenamos!!!!


Čia kokiais tokiais būdais ji taptų negyvenama? Ar tik ne delfio žurnalistų nesąmonių prisiskaitei? Elektrinė tai NE bomba ir branduolinio sprogimo ten NIEKAIP negali įvykti, nes tokių sąlygų nėra iš ko sudaryti. Taškas. Elektrinėje galėjo MAKSIMUM įvykti kasnors panašaus į Černobilį (kur taipogi nebuvo nieko panašaus į branduolinį arba apskritai galingą sprogimą, nes netgi ta elektrinė Černobilio vis dar tebestovi, tik stogas įgriuvo šiek tiek), bet ir tai - vėjas pūtė į vandenyną. Baikit svaigt apie kažkokius ten mistinius "atominių bombų" sprogimus elektrinėję, kuri naudoja paprasčiausias garo turbinas elektrai gaminti... O branduolinį kurą naudoja TIK kaip šilumos šaltinį tam to garo sudarymui. Kritinė masė ten susidaryti negali iš principo, net jei viskas susilydys į vientisą gabalą, nes ir grafitiniai strypai susilydys tuomet į krūvą.
2011 Kovo 21 11:24 Free Rider
Narys
400cc ***
Avataras
#13    

reaktoriaus ismetamu nuodingu garu kiekis yra nedidelis nesten nedaug urano lyginant su naudoto urano saugykla.vienoje is naudoto urano saugyklu buvo pradejusi kilti temperatura,tai reiskia buvo prasidejus reakcija.uranas laikomas saugykloje desims metu po panaudojimo tad galim isivaizduoti koks jo kiekis yra elektrinese.ir galim tik isivaizduoti kas atsitiktu jei visas uranas esantis saugyklose taptu radioaktyvus.kas liecia cernobili tai aplink ji iki siol negyvenama teritorija(tik nezinau kokiu km spinduliu)taciau ten sprogo tik reaktorius.tiesiog neks negali paskaiciuot galimos tragedijos pasekmiu sprogus urano saugykloms.stai ka turejau mintisde.o kad japonu viriausybe dirbtinai mazina ytampa ir vaikui matosi.kazkodel amerikieciai evakavo simto km spinduliu savo piliecius.tai pagal tave jie siaipsau bando sukelt itampa,be jokio pagrindo?
2011 Kovo 21 11:44
Narys
400cc ***
Avataras
#14    

antra :branduolinio sprogimo banga kaip suprantu viska niokoja,aisku jo niekaip nebutu ten.taciau isskirtos radiacijos kiekis manau duotu tikrai gan rimtas pasekmes.gal neiskarto,bet ...hirosima ir nagasaki bombardavimas buvo jauciamas labai ilgai.juk ir dabar lietuvoj padidintas vezio susirgimas manau kad atsiliepia nuo cernobilio
2011 Kovo 21 11:50 redagavo norgas 2011 kovo 21 12:18
Pašėlęs
900cc *****
Avataras
#15    

"Reakcija" vyksta nuolat, o ne kažkada ir dėl kažko prasideda. Tuom ir yra ypatingas branduolinis kuras, kad jis NUOLAT spinduliuoja (tame tarpe šilumą, kurią ir naudoja elektrinės garo gamybai). Panaudotas kuras vis dar tebespinduliuoja, todėl ir yra saugomas saugyklose kol visiškai nusilps ir nebekenks aplinkai. BET jo spinduliavimas jau tiek nusilpęs, kad jis tampa nebepraktišku. Temperatūra pavojingai kilo būtent darbinėje aplinkoje (reaktoriuje), kur sutriko vandens padavimas dėl nutrūkusių elektros laidų ir užlietų avarinių generatorių. Tame ir visa esmė. Vandens nebeliko, todėl pavojingai kilo temperatūra, todėl ir sproginėjo ten viskas kas galima ir t.t. Niekas neneigia, kad galėjo būt katastrofa, bet ne tokia kaip delfiai piešia. O dėl amerikiečių, nu tai niekam nepaslaptis, kad jie jau jodo prisipirko štatuose, tai nekeista ir kad per 100km nenorėjo priartėt. Skaitau, kad spauda su savo sapalionėm ir gąsdinimais ne padeda tragedijos atveju, o tik kenkia, nu bet spauda irgi verslas.

Žodžiu - žemės drebėjimas pridarė daug daugiau žalos, nei galėtu pridaryti "susprogusi" elektrinė (juolab, kad visas tas dulkių debesis greičiausiai nukeliautu į vandenyną, nes ten pūtė vėjas). Vienur šnekam apie niolika tūkstančių aukų, kitur apie... kiek? šimtą? ir nemažą plotą nebetinkamą ūkinei veiklai?

PS. Anot wikipedijos - Japonijos plotas 378 000 km^2, tai kokiu būdu "100 km spinduliu" padarytų pusę Japonijos - negyvenama?
2011 Kovo 21 12:28 redagavo Quicker 2011 kovo 21 12:45 Free Rider
Narė
1100cc *****
Avataras
#16    

Quicker, esi tikras, kad vandens padavimas sutriko dėl nutrūkusių elektros laidų ir užlietų avarinių generatorių?
Hmmm... Aš girdėjau, kad dėl to, jog kažkoks darbuotojas pats išjungė vandens siurblį ir antrasis sprogimas įvyko dėl darbuotojo kaltės.
Na bet jau kaip ten buvo iš tikųjų, nebesužinosim... Kas ten buvo, tas tiksliai žino, kas nutiko. Žinosim tik tai, ką norės Japonija, kad žinotume.
2011 Kovo 21 13:03
Narys
900cc *****
Avataras
#17    

Na patys japonai tai maziau panikuoja nei aplinkiniai, jie valdzia ir tarnybom pasitiki. Beje as asmeniskai girdejau kad tiesiog nutruko ausinimo sistemos vandens tiekimas, ir kad priezastis nezinoma. O kad branduolinio sprogimo nebus tai cia faktas. Niekas niekada nestate ir nestatys tokiu AE kad butu nors menkiausia galimybe ivykti branduoliniam srogimui - tam tiesiog nera prasmes.
2011 Kovo 21 13:55 Kiaule Morgas
Narys
400cc ***
Avataras
#18    

Citata:
Cituoju: Quicker
"Reakcija" vyksta nuolat, o ne kažkada ir dėl kažko prasideda. Tuom ir yra ypatingas branduolinis kuras, kad jis NUOLAT spinduliuoja (tame tarpe šilumą, kurią ir naudoja elektrinės garo gamybai). Panaudotas kuras vis dar tebespinduliuoja, todėl ir yra saugomas saugyklose kol visiškai nusilps ir nebekenks aplinkai. BET jo spinduliavimas jau tiek nusilpęs, kad jis tampa nebepraktišku. Temperatūra pavojingai kilo būtent darbinėje aplinkoje (reaktoriuje), kur sutriko vandens padavimas dėl nutrūkusių elektros laidų ir užlietų avarinių generatorių. Tame ir visa esmė. Vandens nebeliko, todėl pavojingai kilo temperatūra, todėl ir sproginėjo ten viskas kas galima ir t.t. Niekas neneigia, kad galėjo būt katastrofa, bet ne tokia kaip delfiai piešia. O dėl amerikiečių, nu tai niekam nepaslaptis, kad jie jau jodo prisipirko štatuose, tai nekeista ir kad per 100km nenorėjo priartėt. Skaitau, kad spauda su savo sapalionėm ir gąsdinimais ne padeda tragedijos atveju, o tik kenkia, nu bet spauda irgi verslas.

Žodžiu - žemės drebėjimas pridarė daug daugiau žalos, nei galėtu pridaryti "susprogusi" elektrinė (juolab, kad visas tas dulkių debesis greičiausiai nukeliautu į vandenyną, nes ten pūtė vėjas). Vienur šnekam apie niolika tūkstančių aukų, kitur apie... kiek? šimtą? ir nemažą plotą nebetinkamą ūkinei veiklai?

PS. Anot wikipedijos - Japonijos plotas 378 000 km^2, tai kokiu būdu "100 km spinduliu" padarytų pusę Japonijos - negyvenama?
paskaiciuokim.s lygu pi r kvadratu.gaunasi 31 400 kvadratiniu km.(lietuvos plotas 62000kvadrat km)akivaizdziai suklydau,grubiai desimtadalis taciau benkokiu atvejo to zemeje dar nebuvo.reakcija be abejo vyksta visada taciau siuo atveju nebepaduodant vandens ji nebekontroliuojama.o dabar dar pabandykim teoriskai ivertink tokio apspinduliuoto ploto sukeltu ligu zala kuriu sleifas vilktusi na pvz 50 metu.isivaizduok puse lietuvos ligoniu kuriu vieni mirsta o kiti(truputi sveikesni taciau irgi potencialus ligoniai) tik dirba kad uzdirbtu ligoniams ant vaistu.apie kokia nafik ekonomika dar galim kalbeti!!!cia butu katastrofu katastrofa kurios masto nei finansishkai nei moralishkai paskaiciuot neimanoma.zemes drebejimas baigesi,atsistate ir viskas.o cia loigos,issigymimai,yvairios radiacijos sukeltos mutacijos.sutinku siektiek perlenkiau,bet pasekmes bet kokiu atveju butu neismatuojamos
2011 Kovo 21 15:08
Juodulys
1500cc *******
Avataras
#19   -1  

Kuo tai susiję su Honda gamykla?
2011 Kovo 21 15:19 Honda VFR 800Fi
Classic'as
500cc ***
Avataras
#20   +1  

Citata:
Cituoju: DainiusM
Kuo tai susiję su Honda gamykla?

Manau cia tikrai verta padiskutuoti daugiau nei apie honda gamykla. Ta viena gamykla yra mazas lasas toje tragediju juroje. Taip, jie atsistatys. Gamyklas, pastatus, kelius, infrastruktura... Jie ne niurzgos, jie n sykiu darbstesni uz mus. Bet yra tai, kas niekada neatsistatys - likimai. Zmones, kurie zuvo buvo kazkuriu vaiku tevai, buvo ir patys vaikai... Gal galit isivaizduoti save bunant vaiku, kai viena diena teveliai i namus daugiau nebesugryzta... O gal galit isivaizduoti, kad viena diena kazkuris jums artimas zmogus nesugrista? O gal galit isivaizduoti kaip pvz ramiai vaziuojant jusu automobili pradeda nesti srove ir ji nuskandina ir nieko negalit padaryti... Va kur didziausia tragedija, kurios niekaip niekada neatstatysi. Kas ta gamykla...
2011 Kovo 21 22:19
Juodulys
1500cc *******
Avataras
#21   -1  

Tema apie gamykla, tad nenukrypkit nuo temos :D
2011 Kovo 22 09:03 Honda VFR 800Fi
Narys
500cc ***
Avataras
#22    

Be abejo tragedija didelė, bet Japonijos nuostoliai yra santykinai maži. Jeigu tokio masto virpuliukas būtų drėbtelėjęs bet kurioje kitoje pasaulio vietoje, ten dabar darbo būtų tik maitvanagiams
2011 Kovo 22 09:53 LMK 247
Narys
1200cc ******
Avataras
#23    

Citata:
Cituoju: DainiusM
Kuo tai susiję su Honda gamykla?


HRC bustine negali pristatyti detales Repsol Honda komandai
2011 Kovo 22 10:26 It comes after years going both ways
Auksaburnis
1100cc *****
Avataras
#24    

Citata:
Cituoju: Mugen
Citata:
Cituoju: DainiusM
Kuo tai susiję su Honda gamykla?


HRC bustine negali pristatyti detales Repsol Honda komandai

Tu cia rimtai?
2011 Kovo 22 10:29 Mune
Narys
1200cc ******
Avataras
#25    

Citata:
Cituoju: mune23
Citata:
Cituoju: Mugen
Citata:
Cituoju: DainiusM
Kuo tai susiję su Honda gamykla?


HRC bustine negali pristatyti detales Repsol Honda komandai

Tu cia rimtai?


Jei HRC negales pristatyti detaliu Repsol Honda tures ieskoti alternativu Europoj. Deje, tai rimtai
2011 Kovo 22 10:34 It comes after years going both ways
Pėsčiasis optimistas
500cc ***
Avataras
#26    

Citata:
Cituoju: Dread
nelyginkit Japonijos AE su Cernobylio, Cernobylyje net nebuvo tikra AE, ten buvo urano gryninimo (karinei pramonei) cechas perdarytas i AE.

Kuom remdamasis taip kalbi?
2011 Kovo 22 16:18
 




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17