Motomanų Diskusijos » Naudingi daiktai ir priemonės » GPS - motocikle

| 2006-03-24 gsx1400 | 557/224083 žinut.
 
Puslapiai: 1..34567..19


 
Narys
50cc *
#121    

Test Drive yra darytų, tik ne su nešioajmomis ir ne Magelanais.

http://www.youtube.com/watch?v=5DmVKQuOA1w

http://www.youtube.com/watch?v=Z5rD0NsMqoI

http://www.youtube.com/watch?v=P9mRgYWd_qc

Su laiku bus daugiau, gal ir nešiojamų, tik laiko stoka trugdo paspartinti procesą :)
 
2011 Balandžio 13 12:06 redagavo Bajoras 2011 balandžio 13 12:08
Juodasis
400cc ***
Avataras
#122    

Tai vat vat, as apie ta paspartinimo iniciatyva ir kalbejau :D
2011 Balandžio 13 15:18 CBR, BTR.
Čioperistas
1200cc ******
Avataras
#123    

Pamėginkite palyginti ir Igo8, labai patogu ir informatyvu.
Naudoju delninuką, po Tom Tom pamėginus Igo, Tom tomas buvo ištrintas :D
rodo leistiną greitį ir faktinį, įspėja apie viršijimus,
3D pastatai efektyvu
Įvedant adresą ekrane tik įmanom vietovių raidžių galimybės, o ne visa bereiklainga klaviatūra
maršrutas rodomas su trimis ateinančiais veiksmais kiek ir kokių posūkių laukia
2011 Balandžio 13 15:33 redagavo DainiusD 2011 balandžio 13 15:40 Vilkolakiai (R) Ziemai priimam saugoti motociklus Vilniuje. Saugu, sausa, patikima, signalizacija akumuliatorių pakrovimas, gera kaina. Rezervacija i PM. Pirmenybe jau laikusiems :D
Narys
50cc *
#124    

Na jei prie šio pokalbio pridėsime ir kiniečių prekes, delninukus ir kitus windows'inius - laukia labai didelis pokalbis :D

Matai, Igo PRIMO yra kur kas fainesnė, o Igo8 (švelniai sakant) kiek jau atgyvena, tačiau jei nepaveža įrenginys PRIMO, teks naudotis senesniu softu...

TomTom gausite sena ir labai seną softo versiją, berods 4-6 metų senumo, paskui kils problemu su naujais žemėlapiais...
Garmin ir perkastravo iš Linuxo ant windows - veikia kreivai, senas ir likimui paliktas softas skirtas pasibandymams. Su žemėlapiais problemu nebus, bet pats softas grybaus. LT meniu nebus.
Reziume: Nei TomTom, nei Garmin tikro, gero neturėsite, bet pasibandymui manau užtenka. Yra kas teigia, kad "kinietis" GPS'as yra super, nes bus ir Garmin, ir TomTom, ir Igo, ir t.t. - tai tik įžulus melas, arba asmuo tiesiog nesupranta ką kalba ir ant jo pykt negalima :D

Apie IGO:
Tai labai gražus softas, daug galimybių, nustatymu, konfiguraciju... 3D, reljefas, kelio ženklai - viskas super gražu, bet yra vienas BET - žemėlapių detalumas yra paskutinėj vietoje, klaidų daugiausia, lagina su atnaujinimais - tačiau gražus softas ir žemėlapis :) Juos verta rinktis, kurie nelenda iš miestų, važinėja daugiau miestais ar didmiesčiais, keliauja po šalis ("pirmarūšėmis") - super tiks. Tačiau jei jums ne grožis, o detalumas, atnaujinimo sparta svarbiau - IGO manau netiks.

Sekantis mūsų video palyginimas ir bus - IGO su kokiu TomTom ar Garmin - galės žmonės patys susidaryti savo nuomones, pastebėjimus ir svarbiausiai - suprasti kas jiems yra didesni ar mažesni prioritetai perkant navi ;)

Dėja vienos, tobulos, geriausios tinkančios visiems tikrai nebuvo, nėra ir nebus :)

P.s. Jei norite IGO, bet nenorite kiniečio piguvos ***** - patarčiau pažiūrėti i Becker. Tai Vokiečių kompanija, daug metų dirba, vardą gerą turi ne šeip ir jų produkcija gera. Ten rasite su'Becker'intą IGO versiją. Šita išeitis manau ženkliai geriau, jei nemėgstate žemiausio lygio produkcijos.
2011 Balandžio 13 15:54 redagavo Bajoras 2011 balandžio 13 16:01
Čioperistas
1200cc ******
Avataras
#125    

Labai išsamu ir įdomu, bet kodėl Igo sieji su kiniečiais? Juk tai jei neklystu rusų kūrinys?
O delninukas belekoks tinka aš naudoju Hp RX5900, senas bet dar veikia.
2011 Balandžio 13 16:08 Vilkolakiai (R) Ziemai priimam saugoti motociklus Vilniuje. Saugu, sausa, patikima, signalizacija akumuliatorių pakrovimas, gera kaina. Rezervacija i PM. Pirmenybe jau laikusiems :D
Narys
50cc *
#126    

IGO - windows aplinkai skirta programa, o ne navigacija. Gal ne taip susikalbėjome ir likau nesuprastas.

Garmin ir TomTom - jie kitomis platformomis dirba, todėl į Garmin eina tik Garmin, o į TomTom eina tik TomTom. Magelan nelaužiau, niekas neprašė, nesidomėjau - susilaikysiu nuo komentarų.

Visi kiniečiai dirba Windows aplinkoje, taip universaliau - lengviau iškišti prekes į rinką. Dar įdeda + media grotuvą, žaidimai, blizgantis 'kėbulas' ir būtinai skambus pavadinimas - ir kaip šarkos graibo pigiausią... Į juos kaip salyga eina IGO, nes tuščia parduoti nelabai pavyks. Todėl tokia sąsaja ir gavosi, kad Igo su kiniečiais.

Aplamai, kiniečiu navi, tai tie patys delninukai, tik mutavosi vizualiai ir funkcijomis - taip patapo delninukai "navigatoriais".

Patys delninukai dėja iš rinkos pasitarukė, liko jų, liks ir ateityje, tačiau tai bus retai sutinkami. Kas tai įtakojo - sunku pasakyti tiksliai, manau daug smulkmenėlių.

Igo softas patinka ir man, jei eitų sukastruoti su Garmin, paimti dar viena kitą TomTom mintį - gautusi fainas "vaikas" :) Bet dėja... Igo neturi didelių biudžetų ir ne jų kišenei išpirkti labai gero detalumo žemėlapius... ;) Bet dėl grožio pinigų nepagailėjo, meniu ir didelis - čia gerai padirbėjo. Nors gal kas sunkiai gaudosi elektronikoje - tai bus minusas.
2011 Balandžio 13 16:46 redagavo Bajoras 2011 balandžio 13 16:49
Keliauninkas
500cc ***
Avataras
#127    

Dekui Bajorui už išsamų ir informatyvų techninį aprašymą.Realybėje teko susidurti su Garmin zumo 550 ir Tom tom rider 1 ir 2 versija.Mano patirtimi ,Lietuvoje,miestuose garminas besalygiškai pranašesnis, bet pradedant nuo pasienio...tik "Tomtomas".Na čia tik mano asmeninė nuomonė.O nežinau kokius važiuoja motociklu Bajoras atstumus ir kokius tikslus užduoda navigacinei sistemai,bet nori nenori ją ir "pamaigyti" reikia ir informacijos kuo daugiau didziuosiuose Europos miestuose,ir kad "baterija"nepavestų.tad neužtenka tik judančio paveiksliuko.Tiksliau,gal ir užtenka,bet norisi kuo daugiau.Esu tik vartotojas(priekabus),tad į jokius "softus" nelandžioju,tam yra specialistai.
2011 Balandžio 13 18:33
Keliauninkas
600cc ****
Avataras
#128    

Sveiki vyrai, jau kelias dienas skaitau jusu pasisakymus ir vis nesuprantu kam banditi isradineti dviratuka!!!
Juk yra puikiu irenginiu!!! Pats naudoju masinoje iGo esu labai jo patenkintas, esu bandes ir Garmin ir TomTom bet vis tiek man iGo geresnis (pliusus jau minejo DainiusD)
Motocikle naudoju Rider2, bandziau ZUMO bet nepatiko valdimas, gal tiesiog pripratau prie TomTom'o, bet ZUMO galejo atkurti mP3 kas ilgoj kelionej buvo labai patogu ir malonu!!! Taciau tai nesuzavejo iki tiek kad pasilikciau!
Pagal darbo greiti, kazkaip nepastebejau skirtumu. Gal kokiam Magelan ar Garmin kuris pritaikytas miskose ar zvirkeliu vazinetis, turiu omeny naudojant topo zemelapius tai tikrai aktualu, bet asfaltui tikrai ne esme.
Ekrano riskumas ar Tom ar Zumo taspats. Jei Saule pasvecia nesimato nei ten nei ten :) :) :)
Visokiausi navarotai, kaip: nuotrauku palaikymas, video, knygos ir t.t. manau tik apsunkina pati device'a.
Kas lecia delniukus, esu naudojas, viskas buvo faina kol neisigijau stacionara :) dabar jis kap atsarginis variantas.
Vandens ir dulkiu atsparumas labai svarbu, bet kaip su vibracija? Laikiklis? Pakrovimas? Aisku galima AA batarkiu ir su savim paimti, seip ju beveik visuose degalinese yra pirkti, bet man labiau patinka kai viskas sukomplektuota kaip priklauso ir nereikia nieko lipditi!!!

Reziume (tiems kas nesuprato):
Mocui patariu pirkti tai kas skirta mocui, o masinai kas masinai!!! :) Universaliu navigaciju nera! :)
2011 Balandžio 13 21:45 Išmintingas raitelis, plaukdamas per upę arklio nekeičia. A. Linkolnas Настоящий мужчина, как волк...либо один, либо с одной волчицей навсегда. А бегать за овцами - это удел баранов.
Juodasis
400cc ***
Avataras
#129    

Wolf - visi suprantam kad tiek is universaliu padangu tiek ir universaliu navigaciju gaunasi sioks toks gaidys :) Ale kai biudzetas ribotas ir negali kiekvienai transporto priemonei nupirkti po atskira dezuka, prasideda va tokios diskusijos :) Norisi maximaliai isnaudoti kiekviena daikta.

Cia bus ne apie navigacijas bet apie universaluma - niekaip nesuprantu kodel i mobiliakus dar nepradejo integruoti buteliu atidarytuvo...
2011 Balandžio 14 09:45 CBR, BTR.
Narys
50cc *
#130    

Telefonams trūksta žiebtuvėlio, o alų atidarinėja ir taip :)

Universalus dalykas tikrai mažai kur tinkamas, nebent poreikiai viskam maži - tada pakaks.

Perkant, renkantis navi tipą, gamintoją, modelį ir/ar jo spec.paskirtį reikia sau užduoti keletą klausimų:

-Kokie prioritetai pirmi, kokie paskutiniai (kalbu apie funkcijas)
-Kam pirmenybė?: Grožiui / žemėlapiui?
-Kam pirmenybė: motociklui / mašinai / pėškomis? (yra navigacijų skirtų viskam, bet naudojimo patogumas būna pritaikytas tik konkrečiai iš šių trijų tipų)

Tada +- atsiras vaizdelis, atsifiltruojame ~modelius / gamintojus / tipus. Pasveriam savo finansines galimybes ir tik tuomet siūlau arba pirkti, arba susilaikti, arba pataupyti.

Pinigų mėtymas klausant "kaimyno", "turginio", "Petro" patarimų - gali tapti tik pinigų mėtymų, o nemanau kad visi čia jų turi per daug laisvų. Jei "Petrui" super Garmin, tai nereiškia, kad "Antanui" taip pat tiks. Ne visiems patinka ryžos, blondinės... ir priešingai... ;) Labiau savęs žiūrėkite, o ne mados / reklamos.

Tad Lone Wolf yra teisus dėl daigtų panaudojimo pagal paskirtį ir mažiau gundytis universalumu.
2011 Balandžio 14 10:03 redagavo Bajoras 2011 balandžio 14 10:04
Keliauninkas
900cc *****
Avataras
#131    

Su sąlyga kad vasarop planuojam šiokias tokias kelionezes klausimas apie moto navigaciją aktualus taip pat. Na turėt atskiras moto ir auto manau utopija finansine prasme tai idėja autonavigaciją pritaikyt ant moto. Pradžioj eksperimentą bandysim kišt po bako krepšio plėve o jei chernia bus teks imt kažką panašaus į šitą. na bet kokiu atveju brūkštelsiu apie rezultatus.
2011 Balandžio 14 10:05 Orange
Juodulys
500cc ***
Avataras
#132    

Dar yra toks kazkoks http://pigu.lt/navigacine_iranga/gps_priedai/gps_imtuvo_deklas_ha....
bet kadangi isigyjau krepsi ant bako tai irgi bandysiu i zemelapio vieta grust. Tik nerandu iskur hermetiska 12V lizda pajamt.
2011 Balandžio 14 10:56 Daugiau numynes nei nugazaves
Juodulys
1500cc *******
Avataras
#133    

Citata:
Cituoju: juodulys
Dar yra toks kazkoks http://pigu.lt/navigacine_iranga/gps_priedai/gps_imtuvo_deklas_ha....
bet kadangi isigyjau krepsi ant bako tai irgi bandysiu i zemelapio vieta grust. Tik nerandu iskur hermetiska 12V lizda pajamt.

http://cgi.ebay.co.uk/Motorcycle-Waterproof-12V-Power-Socket-Sat-Nav-GPS-/120444725823?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item1c0b10aa3 f imk :)
2011 Balandžio 14 11:10 Honda VFR 800Fi
Šūdarankis
25cc *
#134    

Citata:
Cituoju: Bajoras
IGO - windows aplinkai skirta programa, o ne navigacija. Gal ne taip susikalbėjome ir likau nesuprastas.
Šiaip IGO8 tiek nuo no name kinų aparatų naudoja, tiek telefonuose. :) Tik kaip minėjo, atgyvena, pasenus vartotojo sąsaja ir viskas kaip senųjų navigacijų.

Man asmeniškai patinka Aura Sygic, kuri veikia Android'e ir turbūt daugiau aparatų, OS palaiko. Tai iš visų bandytų GPS dabar yra pati moderniausia. Pvz. net Vilniaus žemėlapis visas 3D, tai yra pastatai ir kita. Po to net gatvių juostos ir tie ženklai rodomi, iš kur bus galima sukti ir t.t. Visai kitas lygis palyginus su IGO ir panašiom senienom, dėl ko jos vadinamos atgyvenusiom. :) Žinoma, tas reikalauja galingesnio, brangesnio aparato arba telefono pvz. aš ant HTC Desire jį naudoju, iPhone taip pat palaikomas. Jei kas turi panašų modelį, praktiškai dykai gali nupiratauti arba vis tiek pigiau nusipirkti, nei su atskiru aparatu.
2011 Balandžio 14 11:33 redagavo Original 2011 balandžio 14 11:41
Juodulys
500cc ***
Avataras
#135    

Citata:
Cituoju: DainiusM
Citata:
Cituoju: juodulys
Dar yra toks kazkoks http://pigu.lt/navigacine_iranga/gps_priedai/gps_imtuvo_deklas_ha....
bet kadangi isigyjau krepsi ant bako tai irgi bandysiu i zemelapio vieta grust. Tik nerandu iskur hermetiska 12V lizda pajamt.

http://cgi.ebay.co.uk/Motorcycle-Waterproof-12V-Power-Socket-Sat-Nav-GPS-/120444725823?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item1c0b10aa3 f imk :)


reiktu kazka is esamu Lietuvoj. Be to, nieko nazadu grezt ir pjaustyt, tad tas lizdas turetu but su laikikliu ant vairo ;)
2011 Balandžio 14 12:08 Daugiau numynes nei nugazaves
Narys
600cc ****
#136    

Citata:
Cituoju: juodulys
Dar yra toks kazkoks http://pigu.lt/navigacine_iranga/gps_priedai/gps_imtuvo_deklas_ha....
bet kadangi isigyjau krepsi ant bako tai irgi bandysiu i zemelapio vieta grust. Tik nerandu iskur hermetiska 12V lizda pajamt.


kolega, Lemonoj, tiesa sostinėj, kaip tik prieš kelias dienas savo nuostabai aptikau tia ko reikia - pilnas automobilinės panelės 12V lizdas. "Prikurkė" su guminiu kamščiu, kad neprivarytų vandens, visi laidai ir saugiklis su laikikliu. Saugiklį, aišku, reiktų pasikeisti, nes ten kažkoks karvinis 8A stovi. O pats lizdas vidinėj pusėj turi pailgas dvi skyles, kurias galima pengvai užgengti apvyniavus lipnia juosta. Tiesa, netgi kištukai turi gumines apsaugas nuo purmo ir vandens. VIso labo kokių 15lt tas malonumas ir svarbiausia - nereikia neiko burti :)
2011 Balandžio 14 12:40 Heaven Can Wait to Another Day
Narys
400cc ***
Avataras
#137   +1  

Čia apie šitą:
http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=101698 #
rodo, kad visose Lemonose yra.

Man nereikėjo laidų ir sandarumo, nes dasidarysiu pats, tai pirkau panašų už 8 Lt, bet jo Lemonos tinklapyje nesimato.
2011 Balandžio 14 13:04
Keliauninkas
500cc ***
Avataras
#138    

Citata:
Cituoju: Lone Wolf
Sveiki vyrai, jau kelias dienas skaitau jusu pasisakymus ir vis nesuprantu kam banditi isradineti dviratuka!!!
Juk yra puikiu irenginiu!!! Pats naudoju masinoje iGo esu labai jo patenkintas, esu bandes ir Garmin ir TomTom bet vis tiek man iGo geresnis (pliusus jau minejo DainiusD)
Motocikle naudoju Rider2, bandziau ZUMO bet nepatiko valdimas, gal tiesiog pripratau prie TomTom'o, bet ZUMO galejo atkurti mP3 kas ilgoj kelionej buvo labai patogu ir malonu!!! Taciau tai nesuzavejo iki tiek kad pasilikciau!
Pagal darbo greiti, kazkaip nepastebejau skirtumu. Gal kokiam Magelan ar Garmin kuris pritaikytas miskose ar zvirkeliu vazinetis, turiu omeny naudojant topo zemelapius tai tikrai aktualu, bet asfaltui tikrai ne esme.
Ekrano riskumas ar Tom ar Zumo taspats. Jei Saule pasvecia nesimato nei ten nei ten :) :) :)
Visokiausi navarotai, kaip: nuotrauku palaikymas, video, knygos ir t.t. manau tik apsunkina pati device'a.
Kas lecia delniukus, esu naudojas, viskas buvo faina kol neisigijau stacionara :) dabar jis kap atsarginis variantas.
Vandens ir dulkiu atsparumas labai svarbu, bet kaip su vibracija? Laikiklis? Pakrovimas? Aisku galima AA batarkiu ir su savim paimti, seip ju beveik visuose degalinese yra pirkti, bet man labiau patinka kai viskas sukomplektuota kaip priklauso ir nereikia nieko lipditi!!!

Reziume (tiems kas nesuprato):
Mocui patariu pirkti tai kas skirta mocui, o masinai kas masinai!!! :) Universaliu navigaciju nera! :)
visais ratais pritariu.Beje MP3 SCALA RIDER ausines atkuria ir fm yra.
2011 Balandžio 14 20:30 redagavo yamahaTDM 2011 balandžio 14 20:38
Čioperistas
1100cc *****
Avataras
#139    

Sveiki,paskaičiau jūsų diskusiją ir nusprendžiau pasisakyti.Antrus metus naudoju Garmina zumo 660,esu patenkintas,juk jis skirtas motociklui nebijo nei vibracijos ,nei drėgmės,kai reikia naudoju ir mašinoje,net pabandžiau kelia pasižimėti Kuršių mariose su kateriu,buvo reikalingas farvateris ir kuo puikiausiai jis man padėjo.Perkant jį,yra pilna komplektacija tvirtinimui ir nereikia sukti galvos kur jį pritvirtinti.Man rodos kiekvienas daiktas turi būti naudojamas pagal paskirtį,aišku gal kiek brangokas daikčiukas. :)
2011 Balandžio 15 06:28
Plentinis endūrininkas
1100cc *****
Avataras
#140    

Citata:
Cituoju: Vytautiokas
Su sąlyga kad vasarop planuojam šiokias tokias kelionezes klausimas apie moto navigaciją aktualus taip pat. Na turėt atskiras moto ir auto manau utopija finansine prasme tai idėja autonavigaciją pritaikyt ant moto. Pradžioj eksperimentą bandysim kišt po bako krepšio plėve o jei chernia bus teks imt kažką panašaus į šitą. na bet kokiu atveju brūkštelsiu apie rezultatus.
Sveikas Vytautiokai. Kas liecia su kisimu po bako krepsio plevele, tai is patirties zinau, kad jeigu gausi daug lietaus, tai bus kondencato. Bent jau man taip buvo. Buvau pakises telefona, bei popierini zemelapi. Na, gal tavo krepsys geresnis. Sekmes bandymuose (h) .
2011 Balandžio 15 07:07
Čioperistas
1200cc ******
Avataras
#141    

Citata:
Cituoju: Bajoras
IGO - windows aplinkai skirta programa, o ne navigacija.
Bet dėja... Igo neturi didelių biudžetų ir ne jų kišenei išpirkti labai gero detalumo žemėlapius...


Aš irgi galvoju, kad Igo yra "ne navigacija" :D tai tikriausiai interaktyvus video playeris :D , kuris mane puikiai be klaidų pervežė per visa Europą, nuostabiai ir vaizdingai parodydamas serpantinų landšaftą, surado visas degalines, viešbučius, motelius ir lankytinas vietas, kavines, restoranus ir parodė dauguma greičio matuoklių, o Kroatijoje policininkų mėgiamas vietas. Man patiko auto zoom'as, kai važiuoji be manevrų vaizdas iš aukštai, kai lieka pvz 2km iki manevro 3D. Automatinškai persijungia naktinis ir dieninis režimai...

O kai apsistoji belekokiam viešbutyje, kur yra WiFi, delninuko pagalba gali sau naršyti internete, ir man visiškai dzin tie žemėlapiai skenuoti, fotografuoti iš kosmoso ar nupiešti ranka, jie yra tikslūs. Ir nieko nekainuoja nueini į internetą ir parsipūti prieš kelionę.

O prie ko čia kiniečiai taip ir nusupratau...
2011 Balandžio 15 08:21 redagavo DainiusD 2011 balandžio 15 08:59 Vilkolakiai (R) Ziemai priimam saugoti motociklus Vilniuje. Saugu, sausa, patikima, signalizacija akumuliatorių pakrovimas, gera kaina. Rezervacija i PM. Pirmenybe jau laikusiems :D
Narys
50cc *
#142    

Aš tikrai džiaugiuosi kad jums tobulas yra IGO, man jis ir patinka. Tačiau yra ir kitų kriterijų pagal ką žmonės navigatorius renkasi, o jei jums jo tiklsumas yra puikus, dar šauniau, vadinasi esate ne priekabus žmogus, o tai gerai :)

Prie ko kiniečiai, su laiku suprasite ;) Kol turite ir vis dar veikia delninukas, sunku mums bus susikalbėti :)
2011 Balandžio 15 10:01
Keliauninkas
600cc ****
Avataras
#143   +1  

Citata:
Cituoju: Bajoras
Prie ko kiniečiai, su laiku suprasite ;) Kol turite ir vis dar veikia delninukas, sunku mums bus susikalbėti :)


Labiausia man jokinga girdeti kad "kineciai" blogis!!!! :)
Jus man parodikite bent viena delniuka ar navigacine device kuris nera surinktas Kinijoje, ar neturi detaliu is ten :-]
KITAICAI VALDO TECH PASAULI !!!! :S
2011 Balandžio 15 12:34 Išmintingas raitelis, plaukdamas per upę arklio nekeičia. A. Linkolnas Настоящий мужчина, как волк...либо один, либо с одной волчицей навсегда. А бегать за овцами - это удел баранов.
Narys
50cc *
#144   +1  

Viena yra kai kiniečiai patys gamina pigiausią liniją, kita yra kai kiniečiai pagal užsakymus gaminą rimtą produkciją kažkurioms korporacijoms, trečia yra kai kinijoje stovi rimtų gamintojų gamyklos su atitinkama kontrole...

Blogis yra piguvos linijos, gal ne tiek kiek blogis, kiek piguva yra žemiausio kokybės lygio su vėliau iš to išplaukiančiomis pasėkmemis. Juk tai yra tik mini kompiuteriukai su GPS antenomis.

Kiekvieno teisė rinktis, tačiau jei manote kad mokate už "vardą" ir tą patį turėsite piguvoje - su laiku patys įsitikinsite kad klystate.

Štai ir viskas :)
2011 Balandžio 15 17:48
Keliauninkas
500cc ***
Avataras
#145    

Jau įsitikinau su automobiline GPS...Bajoras teisus 100 procentų...
2011 Balandžio 15 18:29
Pėsčiasis narys
250cc **
#146    

Pasirodo TomTom bendradarbiavo su policaja ... http://iq.lt/technologijos/%e2%80%9etomtom%e2%80%9c-isdave-greici....
2011 Balandžio 29 23:15
Krapštukas
1100cc *****
#147    

Kelis tukstancius kilometru prasimaliau su automobiliniu TomTom One V4 uzdeto ant motociklo. Jokiu rimtesniu priekaistu neturiu, apart trumpo baterijos veikimo laiko ir to, kad minusinej temperaturoj ji tiesiog pati issikrauna, bei leto sekimo vaziuojant tarp aukstu pastatu.
Vaziuojant su stiklu ant motociklo, visiskai jokiu problemu aiskiai girdeti navigacija iki pat 100km/h (be ausiniu).
2011 Balandžio 30 00:13
Juodulys
1500cc *******
Avataras
#148    

Naudojuosi Garmin Nuvi 255W, iš čia http://www.gpscity.com/rammounts parsisiunčiau nebrangiai jam skirtą motociklinį laikiklį.
2011 Balandžio 30 08:51 redagavo DainiusM 2011 balandžio 30 09:09 Honda VFR 800Fi
Šūdarankis
25cc *
#149    

Tie Garmin Nuvi laikikliai šiaip visiems aparatams labai gerai tinka. Man jie bent geriausiai patinka. Galima net nupjauti tvirtinimą ir priklijuoti prie naudojamo GPS ar telefono dėklo, tada naudotis su Garmin stovais visai kitų gamintojų aparatus. :)

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Šiaip įdomu, moto yra kur nors 5V įtampa, kad būtų galima USB prijungti? O gal yra kokie iš vis priedai, kurie leidžia turėti moto USB jungtį, kaip automobilyje būna tokie vietoje cigarečių uždegimo?
2011 Balandžio 30 16:26 redagavo Original 2011 balandžio 30 16:28
Narys
400cc ***
Avataras
#150   +1  

Citata:
Cituoju: Original
Šiaip įdomu, moto yra kur nors 5V įtampa, kad būtų galima USB prijungti? O gal yra kokie iš vis priedai, kurie leidžia turėti moto USB jungtį, kaip automobilyje būna tokie vietoje cigarečių uždegimo?

Tie 5V gal ir yra kur nors, bet tokiu atveju geriau ne 5V ieškoti, o pasidaryti rozetę (prikūrkę) ir naudoti kokį nors tokį universalų kroviklį:
http://lemona.lt/index.php?page=item&i_id=117692 #
Arba jei nenori rozetės, tai tą patį kroviklį išardyti, izoliuoti kuo nors paliekant tik laidus, kuriuos jungti prie 12V. Aš sau pasidariau rozetę, gal kada pravers kam nors daugiau, nei tik GPS krovimui.
2011 Balandžio 30 16:41
Puslapiai: 1..34567..19




P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17