Motomanų Diskusijos » Bendrosios diskusijos » Norima uždrausti motociklų eismą Konstitucijos pr. Vilniuje

| 2011-05-24 celiulitas | 68/20454 žinut.
 
Puslapiai: 123


 
Narys
900cc *****
Avataras
#61    

Citata:
Cituoju: TawaS
Citata:
Cituoju: WooDooMan
Citata:
Cituoju: TawaS
Tegu pradeda gaudyt pagal decibelų skleidžiamą dažnį ir vsio, sugryš orginalių duslintuvų mada :D arba duslintuvų gražiai skambančių, bet nesistengiančių perrėkti kitus motociklus, nes dabar kai su savo nex'us nuvarau tarp draugų, tai saviškio pradedu nebegirdėti moco :D DDDD


Seip garsas ir yra eguliuojamas - regitros. O vat bet taciau, akd visiems px ant to, tai ir uzsideda vos gave lipduka, neilgai truks, kad mentai stabdydami moca tikrints kokios pas ji dusles ir konfiskuos kaip netinkama keliams jei ras sportines.

O ir bet taciau asmeninis pastebejimas tau - siulyciau atsiversti senus mokyklinius sasiuvinukus ir pasiskaityti kas yra decibelas, kas yra banga, jos amplitude ir daznis, nes parasei apsoliucia nesamone.


Nu, kad ir nesamonė parašiau, suklydau dėl dažnio, tiesiog tegul išmatuoja garsą decibelais (kažkoks yra leistinas dabar šito nežinau) bet vistiek supratai, ka noriu pasakyti aš :D

Bet čia forumas, reikia prie kiekvieno žodelio prikibti :D

Šiaip britvukai gražiai skleidžia garsa su sport duslėm, o iki redline kai užsuka tai girdisi tikrai labaaai dideliu atstumu :) kurie supranta ta garsą aplinkiniai malonu, bet paprastiem senukam ir kitiems darboholikam nelabai patinka :)

Tiesiog manau reikia neuždrausti eismo ta gatve motociklam, o uždrausti viršyti triukšmo lygi toje teritorijoje, mašinai ar motociklui ar kitai transporto priemonei, ypač parpliam kurie tokiu dūzgiančiu pyderišku garsu pralekia :) , dėti baudas ir pildyti biudžetą taip ;)


O tu bent supranti kad Sport dusles yra draudziamos gatviniam naudojimui? Nes jos yra ziedui ir TIK ziedui, butent del tos prizasties kad nera skirtos tam kad riboti garsa kaip iprastos dusles?

coo2unai - jei mentas turi itarima, kad tavo TP yra netinkama eksploatacijai, pataisykit jei klystu, bet jis gali ja laikinai konfiskuoti. Kaip suzinotu? paprastai, jei pas tave sport dusle ant galo stovi tai nereikia net uzvesti - bauda ir tiek nes negalima tokiu dalyku. Cia svaicioju teoriniam ligmeny, nes kaip jau sakiau - pas mus mentai tinginiai, bet budu tikrai yra. Be viso to jei neklystu konstitutke yra kameromis stebima, ir bent pora tu zmoniu sugalvos rasyt zajava iseje i lauka rodydami pirstu i tavo moca, nes jie mate ji triuksmaujant - pirma kart ispejimas, antra kart bauda.
2011 Gegužės 26 14:45 Kiaule Morgas
Narys
900cc *****
Avataras
#62    

Citata:
Cituoju: cool2nas
.... o jei paprasys patraukti, as pasistumsiu. jeigu as uzkurciau ji, ir moto dirbtu laisvom apsukom, tai jokiu garso normu as nevirsysiu, tai ka, gal yra apibrezta, kokiom apsukom as turiu gazuoti matuojant???? paaiskink, kokiu budu jie ismatuos ta moto skleidziama garsa???



Taip, tiksliai apibezta - 1/3 pilno tachometro parodymo. O matuojama irgi garso matuokliais, pas mane mentai beje irgi buvo uzeje su tokiu, klausimas ar sertifikuotas, bet kad egzistuoja tai faktas. Bet kaip jau sakiau, as tiesiog gireztinicau tas nesamones su sport duslem bendro naudojimo gatvese.
2011 Gegužės 26 14:49 Kiaule Morgas
Juodulys
500cc ***
Avataras
#63    

o tai pas cioperi kuris pravaziuodamas dunda kaip geras pavasarinis griaustinis, irgi sport duslintuvas? :)
2011 Gegužės 26 14:53
Gatvinis
1200cc ******
Avataras
#64    

Citata:
Cituoju: cool2nas
o tai pas cioperi kuris pravaziuodamas dunda kaip geras pavasarinis griaustinis, irgi sport duslintuvas? :)

:-)
2011 Gegužės 26 15:18
Narys
900cc *****
Avataras
#65    

Citata:
Cituoju: Original
Citata:
Cituoju: Quicker
Beje, lėktuvai oro uoste naktimis nekyla ir nesileidžia... Na, būna išskirtiniai atvejai valstybės mąstu, kaip išmtys, bet bendra tvarka naktį prie oro uosto tylu-ramu.
Gal oro uoste nė kart nebuvai? :D Visur jie leidžiasi, kada patogu. Vilniuje ne kartą 2-3 nakties paskridom. Tik patys lėktuvai nėra garsūs, būna lipi į savo ar lauki, o prie pat kitas kyla ir tikrai šimtai gatvėse garsesnių Golfų ir moto be duslerkių važinėja. Vieninteliai garsūs kariniai naikintuvai, bet tokius dar reikia daug laimės, kad iš vis pamatyti šiais laikais Vilniuje.



Nusisnekejai, aviacinio reaktyvinio variklio skleiziamas garsas yra 125-150dB , 120dB (keik pamenu is mokyklos) jau yra skaitoma kaip labai kenksminga sveikatai.
2011 Gegužės 26 15:18 Kiaule Morgas
Narys
900cc *****
Avataras
#66    

Citata:
Cituoju: cool2nas
o tai pas cioperi kuris pravaziuodamas dunda kaip geras pavasarinis griaustinis, irgi sport duslintuvas? :)


Ne ten tiesiog kiaura dusle. Beje irgi neleistinaa pagal istatymus. Stockines dusles nedunda kaip griaustiniai, tik v2 variklio klaksejimas gali buti neiprastas ausiai, bet cia jau asmeninis zmoniu reikalas jei dusle atitinka triuksmo sklaidos reikalavimas.
2011 Gegužės 26 15:22 Kiaule Morgas
Šūdarankis
25cc *
#67    

Citata:
Cituoju: WooDooMan
Nusisnekejai, aviacinio reaktyvinio variklio skleiziamas garsas yra 125-150dB , 120dB (keik pamenu is mokyklos) jau yra skaitoma kaip labai kenksminga sveikatai.
Va, koks "ekstreme" šalia tako laukti savo lėktuvo, kol kitas kyla. Turbūt dėl to ir nemėgstu dabar visų garsiai birbiančių..? :D

http://www.flickr.com/photos/originalas/5761849322/

Jei rimtai, tai tokios bobučių pasakos prasideda, kai žmonės gyvenime oro uoste nebuvo. Arba iš vis nežino, kad visai ne pro Salininkus skraido, o pro Liepkalnį, Antakalnį ir t.t. kiek tik kartų išskridimo ir grįžome į Vilnių. Bandžiau su telefonu numesti, melavo, kad ir telefonus riekia išjungti leidžiantis. :D Liko tik įrodymas, kuriuose rajonuose žmonės gyvena ir net nežino, kad virš jų lėktuvų nusileidimo keliai (nes iš vis negirdi palyginus su automobiliais mieste)..

http://www.youtube.com/watch?v=yKH_4CKFMLE

Per Salininkus vieną ar porą per dieną pamatau, o tikrai 50cc pirdas žymiai dažniau girdžiu naktimis, nei lėktuvus. Nebent grynai gal tik kelis kartus buvau matęs praskrendantį karinį naikintuvą, tai jo garsą tikrai nervina ir net langai dreba, bet čia grynai kaip autobusą lyginti ir tokį super sport ant red line.. Taip keleivinius su kariniais jet'ais, kurie pjauna taip pat iki red line, tai ir garsas 150dB dar viršgarsinis sprogimas iš paskos, kai net langai dreba. Tik tokius per visą gyvenimą vos kelis kart mačiau ir girdėjau..

Na, o čioperiai ir pirdos todėl nervina pirmiausia, kad jie birbia net ramiai važiuodami. Kai Sportinius retai ir matai iki red line gatvėse lakstančius, nebent tik tų pačių Konstitucijos prospekto, geležinio vilko problema, kur tikrai žmonėms išsikelti reikia, jei nenori prie kelio gyventi. O ženklai totali nesąmonė būtų tokiuose keliuose.
 
2011 Gegužės 26 16:50 redagavo Original 2011 gegužės 26 16:57
Verksnys
400cc ***
Avataras
#68    

Įdomūs čia forume dramos spektakliai vyksta ... . Būtų gaila, jeigu dalis žinučių būtų tuoj pat ar po kurio laiko nutrintos ... .Tiesiog skaitai – kaip įdomią knygą ... .
O vertinant triukšmo žalą, manau, neužtenka matuot tik garso stiprumą decibelais, bet reikia analizuot ir jo dažnių charakteristiką, ir tembrą , analizuojant spektrinę sudėtį tam skirtais matavimo prietaisais. O kur dar atstumai iki garso šaltinio ir atspindžiai nuo sienų bei slopinimai minkštoje terpėje (žolėje, sniege, miške – ir pan.)? Šaižesnio tembro garsai erzina ir kenkia labiau, negu minkšto ir duslaus tembro.
Žemesnių dažnių triukšmas pakeliamas geriau, negu cypiantys , spiegiantys ar žviegiantys. Žmonėms dirbt ar miegot labiau trukdo lėtai važiuojanti ar nejudanti šaižiai triukšminga technika – traktoriai, gatvių duobių lopymo technika, šaligatvių ar asfalto pjaustymo pjūklai, motoblokai, skirti dirbt sodo sklypeliuose, žoliapjovės, krūmapjovės, ir t.t. Reikia diferencijuotai atskirt, kur triukšmavimas vyksta tyčinis, kenkėjiškas, o kur neišvengiamai būtinas. Kas tuo užsiims? Kaip su tuo kovojama „išpendėjusiuose Wakaruose“? Ar neturėtume iš jų mokytis?
Wakarų oro uostuose nėra pageidaujami senesni sovietiniai oro laineriai – tokie, kaip Tu – 124, 134 ar 154 (pastarieji 2 dar skraido posovietčinoj) . Ar girdėjot, kaip griausmingai jie kyla, o nusileidę stabdo reversu ? Net ir ramiai riedėdami jie - oi, kaip žviegia !.. . O Boeing`ai ir šiaip beveik visi šiuolaikiniai laineriai [ir rusiški su nerusiškais varikliais] - taigi aksomas, lyginant su tais ! Tai kam dėl jų sielotis ?... .
O jeigu prietaisais būtų matuojamas triukšmas mūsų gyvenamojoj ir darbo aplinkoj – taigi gal 80 % technikos reiktų uždraust, kas yra nerealu. Gelžkelių neišardysi, lėktuvams „dusliarkų“ neuždėsi, gatvių lopytojų nenuvarysi iš po palangės – ir t.t. O piktybiškus auto chuliganus tai reiktų tramdyt pirmiau, negu britvistus ir „pirdistus“, nes ko gi yra daugiausiai gatvėse?
Jeigu kažkokie „portfelių pilotai“ (pagal Kaušpėdą) – kurpia įstatymus, diskriminuojančius moto visuomenę, tai būkim malonūs – organizuokimės, protestuokim, o ne vien tik darykim visokius šou, kurie, neva, propaguoja motociklizmą mūsų šalyje ... . TVR laidose, spaudoj, mitinguose gi būtų, apie ką pažiniasklaidint !... .
(y) (y) (jow) :A :A :A
2011 Gegužės 28 14:04 Matykim save kitų akimis !
Narys
25cc *
#69    

mano nuomone,cia daugiau tusciazodziavimas ir vargu ar tikrai kazka uzdraus..
2011 Gegužės 29 01:08
Endūrinis balerinas
800cc *****
Avataras
#70    

Motociklo skleidziamas garsas tikrinamas pasukus 1/3 dali akseliaratoriaus ir kiek zinau cool2nas, jei turi itarimu, kad tavo tp skleidzia didesni garsa negu galima, policija turi pilna teise tai patikrinti.


Be to ant paciu duslintuvu buna parasyta road, only offroad, only racing ar kazkas tokio, uz ka taipogi gali nubausti.
2011 Gegužės 29 08:01 Mechanikos inžinierius

- Produkto dizainas
- Industrinis dizainas
- 3D modeliavimas
- Brėžiniai gamybai
Juodulys
1100cc *****
Avataras
#71    

o jeigu handmade duske ? :D
2011 Gegužės 29 08:26
Narys
900cc *****
Avataras
#72    

Jeigu handmade tai neprisikabins prie uzrasu, bet gali prisikabinti prie garso, o tada jau kaip pasiseks. As asmeniskai iki siol nesuprantu ponto (jow) detis kiauras arba sportines dusles bereikalo, dazniausiai net nereguliuojant variklio. Bickos nedidina, pimpalo irgi...
2011 Gegužės 31 12:34 Kiaule Morgas
Juodulys
125cc **
Avataras
#73    

Kaip ten bebutu, jei gyventojai nori isvengti "triuksmadariu", jie turetu prasyti ISVIS uzdrausti motoriniu t.p. eisma, o ne tik motociklu. Jei tas, gyventoju dabar siulomas, variantas bus "prastumtas", tai, manau, reikia tuoj pat suorganizuot atsakancia peticija ir surinkt parasus, kad atsauktu sita nesamone. Jei nepades - i teisma. Beje, ir gyventojus, ir policija, kurios kompetencija neleidzia sitos situacijos objektyviai vertinti.
As asmeniskai tikiu, kad visuomenes poziuris i 2rates t.p. keisis su laiku 180 laipsniu, bet mums gyvent tai reikia siandien, o ne po 50 metu...
2011 Birželio 3 17:46 RHMC
Narys
125cc **
Avataras
#74    

Jei manot, kad negalima nubausti neismatavus garso, pagalvokit kaip nubaudziami triuksmaujantys ar garsiai klausantys muzika kaimynai :) gi policininkui siuo metu uztenka prie duru paklausyti, jei girdisi tai jis gi nematuoja net nieko. Triuksmas ir viskas.
2011 Birželio 3 23:55
Narys
900cc *****
Avataras
#75    

karoli - nematuojant, nubaudzia uz viesosios tvarkos nesilaikyma, o ne uz netinkama TP. Bet jo, jei mentai nores, tikrai bauda prikabins.
2011 Birželio 6 11:36 Kiaule Morgas
Puslapiai: 123




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17