Motomanų Diskusijos » Naujienos motopasaulyje » Susisiekimo ministerija neprieštarauja suvienodinti motociklų ir automobilių maksimalų leistiną greitį

| 2012-04-05 AntanasP | 101/31819 žinut.
 
Puslapiai: 1234


 
Pėsčiasis narys
50cc *
#31    

Teko būti Londone ir, mAno supratimu, ten leidžiama važiuoti motociklu autobuso juosta. Manau tai galėtų būti vienas iš pavyzdžių argumentuojant šio pakeitimo svarbą (informacijos nuoroda: http://www.tfl.gov.uk/roadusers/redroutes/10151.aspx ). Asmeniškai tai šios pataisos įdomios ir naudingos :) o tiksliau legalizuotų dabartinių motomanų važiavimą :)
2012 Balandžio 5 21:32
Teoretikas
600cc ****
Avataras
#32   +5  

Citata:
Cituoju: 4gifted
Naujienos neblogos :)
Būtų dar visai malonu iškovoti teisę važineėtis be šalmo, manau visi "čioperistai" sutiktu :) Bent jau JAV paplitus tokia praktika, maždaug pusėje valstijų nuo 25metų galima be šalmo važinėtis, keliose jokių apribojimų, likusiose kažkoks stažas reikalingas. Gaėtų ir pas mus taip padaryti.


JAV daug nesamoningu istatymu yra.... vazineti be salmo geras pvz
2012 Balandžio 5 22:37
Sunkiasvoris
1100cc *****
#33    

Ko jus čia rankom plojat.
1.Susisiekimo ministerija, rengdama Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimus įgyvendinantį KET projektą, papildys jį Jūsų pateiktu KET pakeitimu.
Neparašyta kada taip bus gal už mėnesio gal už 2metų.
2. KET projekto derinimo metu šis pasiūlymas turės gauti kitų suinteresuotų institucijų (Vidaus reikalų ministerijos, Kelių policijos tarnybos, Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos ir kt.) pritarimą.
Jeigu Susisiekimo ministerija ir pateiks siūlymą pakeisti KET šiuo klausimu tai dar lieka 2 ministerijos ir 2 biurokratų kontoros iki laimės patvirtinimo, o kadangi jau rinkimai ant nosies nemanau kad šis pasiūlymas bent bus rimtai svarstomas tik stumdomas vienas nuo kito.
Ir žinant politikų pažadus tai už KET šitas pataisas neduočiau nei 1lito. O politikoje nesu naujokas ir žinau kas kaip ką pažada.
2012 Balandžio 5 23:10
Plentamušys
900cc *****
Avataras
#34    

Na šiaip smagu būtų, kad viską padarytų ko mes norim :)
Visų pirma labai dėkojame Antanui, motomanų sielai, kad jis inicijuoja tokius dalykus ir stengiasi palengvinti mūsų visų gyvenimą :)
Dėl tų juostų, tai aš tik pagalvojau, kad daugelyje vietų būtum priverstas pažeisti KET, nes daugelis viešojo transporto juostų bent Vilniuj baigiasi "PLYTA", šis ženklas viešajam transportui negalioja, kadangi per sankryža iš tos juostos motociklininkui jau draudžiama važiuot, tai arba lendi į jau stovinčių mašinų eilę ir vis tiek atsirandi tarp mašinų arba važiuoji per "PLYTA" pažeisdamas KET...
2012 Balandžio 6 00:01 Būk kuklus - tai tokia išdidumo rūšis, kuri mažiausiai erzina aplinkinius :)
Čioperistas
1200cc ******
Avataras
#35   +1  

Citata:
Cituoju: 4xRG
Ko jus čia rankom plojat.


4XRG, puikiai viska suprantam, ne viskas is karto, lasas po laso ir akmeni prataso... juk viskas nuo kazko prasideda. Niekas sampes nesauna, reikai dziaugtis, kad reikalai pajudejo.
2012 Balandžio 6 07:48 Vilkolakiai (R) Ziemai priimam saugoti motociklus Vilniuje. Saugu, sausa, patikima, signalizacija akumuliatorių pakrovimas, gera kaina. Rezervacija i PM. Pirmenybe jau laikusiems :D
Narys
250cc **
Avataras
#36    

Citata:
Cituoju: arasyzf
Citata:
Cituoju: Laimonas
Įdomi situacija. Pasiūlymo priėmimui argumentų gali trūkti, o atmetimui nepateikia nei vieno ir tai laiko kaip normą. Tai kuom Jie remiasi teigdami, jog tai yra nesaugu?

tie mano kad nesaugu kurie nusiteikę prieš motociklus,smulkiau nebedėstysiu

absoliuciai niekas nera nusiteikes.o jai yra ir nusiteikes tai dazniausiai del to kad vairuodami girdi garsa,bet motociklininko pamatyt nespeja.
visa problema kad truksta specialistu.jie patis nezino,bet egzistuoja gatviu,salygatviu projektavimo taisykles,kurios numato judejimo kripti.turiu omeny lankus ir radiusus posukiuose,transporto kieki.ir t.t.dauguma transporto priemoniu (ilgis ir plotis) posukiui naudojamas plotas atitinka keliam.ir jai sudaryt lygciu sistema keliom transporto priemonem ir atsiras plotas kuris kertasi,reiskias net vaziuojant abiem pagal taisykles gali ivykt avarija.to leist negalima.del to viskas juda letai ir vangiai.
ir ji nieko ne argumentuos.jiems to nereikia ir net vairuojant patys motociklus jie nebandys to argumentuot.tam,kad butu pasiektas rezultatas sitoj vietoj,turi but bendradarbiav imas,dialogas tarp dveju suinterisuotu saliu sprest problema.
2012 Balandžio 6 08:42
Narys
250cc **
Avataras
#37   +1  

va .turiu pasiulyma. davai visi kas vairuoja motociklus,kamsciuose visi rikiuosimes kaip ir masinos. :D vieni paskuj kita.ne manevruosim.rinksimes piko metu,grupem pasivazinet.koordinuosim veiksmus.rinksimes gatves,marsrutus.derinsim laika ir parodysim protersta tokiu budu,gal automobilistai paskuj prie musu prisides :D kad tik mum leistu
2012 Balandžio 6 08:52
drh
Narys
900cc *****
Avataras
#38   +1  

Šutikčiau, kad šiandien A juostai dar anksti, bet po keletos metų jau būtų pats tas, nes gerų ir kultūringų vairuotojų daugėja, todėl jau galėtų įtraukti tą punktą.
Manau, kad SM nepalaiko šios minties, nes yra bepročių kurie ta juosta +100km/h važiuotų jau saugiau tarp stovinčių automobilių kurie neturi vietos manevrui, nei A juosta važiuoti prie stovinčio traffico kur bet kada gali išsukti automobilis kelio trumpinimui arba posukui i dešinę. Aišku, kad patirties turinčiam motomanui su praktinėm ir teorinėm žiniom tai yra saugu, bet pas mus taip jau yra, kad dėl vieno bebpročio ką nors padarys, ko dėl 100 vidutinių nepadarytų. Geriau legalizuotų traffic filteringą :)
2012 Balandžio 6 09:38 real men ride twins
Narys
400cc ***
Avataras
#39    

Puiki iniciatyva ir pirmosios prošvaistės jau matyti (y)

Dėl motociklų parkavimo, kaip sekantį žingsnį siūlau parengti raštus su prašymu įrengti tokias vietas didžiuosiuose miestuose (kur parkavimo problema aktualiausia), prisegti šį ministerijos paaiškinimą/rekomendaciją ir išsiuntinėti didmiesčių savivaldybėms. Kiekvieno miesto motomanų bendruomenė dar galėtų pridėti jų nuomone potencialių tokių vietų (jų mieste) žemėlapį. (+)

Dėl "A" juostos, ministerijos nuomone tai nesaugu, todėl mūsų kontraargumentai turėtų būti orientuoti būtent į saugumą. Antraip net konstruktyvi diskusija nesigaus jei nenorėsim patys girdėti jų, kaip specialistų, nuomonės.
Jau kažkieno pateiktoje nuorodoje http://www.motorcycleparking.com/bus_lanes.shtml puikiai išvardintos papildomos sąlygos važiuojant "A" juosta, kuriuos ir užtikrintų saugumą. Taip pat galima siųlyti, kad atsižvelgiant į konkrečią "A" juostą, ženklais galima būtų apriboti moto transportą, nes būna visokių išimčių, tokia užsienio praktika, be to taip parodytume lankstumą iš mūsų pusės.

Sėkmės (h)
2012 Balandžio 6 09:50
Narys
500cc ***
Avataras
#40    

Šiaip įdomu: kiek būtų bepročių A juostoje bandančių pralėkt 100 km/h :D Juk ten susikoncentravusios visos duobės, šiukšlės, smėlis, vielos, bomžai, benamiai šunys ir dar bala žino kas. Pats jei važiuočiau tai tik kad kamštį aplenkt.
2012 Balandžio 6 10:26 LMK 247
Narys
250cc **
Avataras
#41    

Citata:
Cituoju: vidmantas
Šiaip įdomu: kiek būtų bepročių A juostoje bandančių pralėkt 100 km/h :D Juk ten susikoncentravusios visos duobės, šiukšlės, smėlis, vielos, bomžai, benamiai šunys ir dar bala žino kas. Pats jei važiuočiau tai tik kad kamštį aplenkt.

nori pasakyt prisidetum prie valkatu,sunu,benamiu,duobiu,velu ir bala zino prie ko?
manau kalba eina tik apie kamsciu apvaziavima.aplenkymas yra isvaziavimas i priesine juosta.
2012 Balandžio 6 10:39
Pėsčiasis narys
125cc **
#42   +1  

Na Zuokas tai toks veikėjas, kuris labai mėgsta viešuosius ryšius ir įtikti miestelėnam "gražiais" projektais. Gal būtų nebloga inciatyva Vilniaus miesto savivaldybei nusiųsti pasiūlymą dėl tų stovėjimo vietų įrengimo. Kiek man yra žinoma tai transporto/eismo infrastruktūra vakarų europos šalyse pakankamai palankios motociklams. Tai kuo mes prastesni? ;D
2012 Balandžio 6 11:28
Sunkiasvoris
1100cc *****
#43   +1  

Gal jūs galit man išaiškinti jų šita pasisakymą?
2. Dėl motociklų stovėjimo ant šaligatvių.
Mūsų nuomone, savivaldybės, kurios yra atsakingos už eismo organizavimą miestuose, matydamos poreikį ir galimybes tam tikrose vietose (prie kavinių, senamiestyje ir pan.) leisti motociklų stovėjimą ant šaligatvių gali įrengti kelio ženklus Nr. 528 „Stovėjimo vieta“ su papildomomis lentelėmis Nr. 820 „Motociklai“ ir Nr. 831, 832, 834, 835, 837, 838 „Lengvųjų automobilių stovėjimo būdas“ (kurios galioja ir motociklams) ir numatyti norimą transporto priemonių stovėjimo būdą.
Ženklas 528.Stovėjimo vieta (Transporto priemonių stovėjimo vieta)
Ženklas 820.Motociklai (Nurodo transporto priemonės rūšį, kuriai galioja kelio ženklas)
Ženklai 831, 832, 834,835, 837, 838.Lengvųjų automobilių stovėjimo būdas (Stovėti leidžiama tik taip, kaip parodyta, ir tik lengviesiems automobiliams be priekabos bei motociklams) (Stovėti leidžiama tik taip, kaip parodyta, ir tik lengviesiems automobiliams be priekabos bei motociklams. Transporto priemonė turi stovėti palei pat šaligatvio kraštą, esantį arčiausiai prie važiuojamosios dalies)
Tai pasižiūrim kas čia gaunasi su tais ženklias:
528.Stovėjimo vieta. 820.Motociklai. 831, 832, 834,835, 837, 838.Lengvųjų automobilių stovėjimo būdas
O mano supratimu gaunasi taip kad ant šaligatvio gali stovėti motociklai ir lengvieji automobiliai, nes 831, 832, 834,835, 837,838 ženklai leidžia stovėti abiem šioms TP. Tai norint kad būtų leista stovėti tik motociklams tai prie šito ženklų kratinio tektu statyti dar 2 ženklus atitinkamai 333. Stovėti draudžiama ir 817.Lengvieji automobiliai.
Ir tada būtų labai tikslus motociklams leidžiantis stovėti ant šaligatvio 5 ženklų kratinys :)
2012 Balandžio 6 11:51
Narys
500cc ***
Avataras
#44    

Citata:
Cituoju: anciasnapis
Citata:
Cituoju: vidmantas
Šiaip įdomu: kiek būtų bepročių A juostoje bandančių pralėkt 100 km/h :D Juk ten susikoncentravusios visos duobės, šiukšlės, smėlis, vielos, bomžai, benamiai šunys ir dar bala žino kas. Pats jei važiuočiau tai tik kad kamštį aplenkt.

nori pasakyt prisidetum prie valkatu,sunu,benamiu,duobiu,velu ir bala zino prie ko?
manau kalba eina tik apie kamsciu apvaziavima.aplenkymas yra isvaziavimas i priesine juosta.


Nesikabinėk prie žodžių, suprantam apie ką aš čia. Be to esmė yra leidimas važiuoti A juosta. Nežinau jokios KET, kuri galiotų TIK esant kamščiams - ir nereik išradinėt dviračio
2012 Balandžio 6 11:58 LMK 247
Sunkiasvoris
1100cc *****
#45    

Dėl važiavimo A juosta manau tai tik aktualu vienam Vilniui nes kituose miestuose beveik nėra tos A juostos.
2012 Balandžio 6 12:24
Optimistė
1000cc ******
Avataras
#46    

Galiu tik viena pasakyti, kad kai stovejau kamstyje prie +35 karscio remontuojamu keliu rozuose ir Lietuvoje ir Lenkijoje, ir nebuvo kaip apvaziuoti ta visa reikala (apie 2 valandas vaziavome 50 km atstuma), tai vos pati nenualpau, na ir moco variklis perkaito... ;(
2012 Balandžio 6 12:39
Pliurpomanas
25cc *
Avataras
#47   -2  

Ko cia jus parinates,nebent mieste 100 vaziuojat,o uzmiestyje niekas nevazineja 100 km/h nebent pirdos su 125 cc , tie kurie bijo sukt rankena arba pirma kart sedi ant plieninio zirgo :D
2012 Balandžio 6 13:31 Boba su smegenais tinka į žmonas, o visos kitos tik seksui
Čioperistas
1200cc ******
Avataras
#48    

Citata:
Cituoju: 4xRG
Dėl važiavimo A juosta manau tai tik aktualu vienam Vilniui nes kituose miestuose beveik nėra tos A juostos.


na nebukime savanaudziais :D Kol tuos pakitimus patvirtins, gal ir jusu ir Senuose, ir Naujuose Vasiukuose bus A juosta :D Juk gyvenimas nestovi vietoje :D
2012 Balandžio 6 14:18 Vilkolakiai (R) Ziemai priimam saugoti motociklus Vilniuje. Saugu, sausa, patikima, signalizacija akumuliatorių pakrovimas, gera kaina. Rezervacija i PM. Pirmenybe jau laikusiems :D
Peršalęs
1100cc *****
Avataras
#49   +1  

vilniuje planuojama ir tramvaju paleist, tai gal reiktu irasyt punkta kad per begius galima butu :D iskart du motociklai galetu vaziuot :-]
2012 Balandžio 6 18:05 redagavo egida72 2012 balandžio 6 18:08
Narys
400cc ***
Avataras
#50    

Citata:
Cituoju: DainiusD
Citata:
Cituoju: 4xRG
Dėl važiavimo A juosta manau tai tik aktualu vienam Vilniui nes kituose miestuose beveik nėra tos A juostos.


na nebukime savanaudziais :D Kol tuos pakitimus patvirtins, gal ir jusu ir Senuose, ir Naujuose Vasiukuose bus A juosta :D Juk gyvenimas nestovi vietoje :D


Viskas natūralu, didžiausias srautas ir didžiausi kamščiai Vilniuje, todėl yra ir A juostos ir tokių pakeitimų kamščiams apvažiuoti reikia. Mažesniuose miestuose, kur 3 šviesoforai žmonės nežino kaip transporto kamštis atrodo :D
2012 Balandžio 6 19:02
Čioperistas
1200cc ******
Avataras
#51    

Citata:
Cituoju: egida72
vilniuje planuojama ir tramvaju paleist, tai gal reiktu irasyt punkta kad per begius galima butu :D iskart du motociklai galetu vaziuot :-]


o ar yra kokiame dar mieste Lietuvoje tramvajai??? (ff)
2012 Balandžio 6 20:13 Vilkolakiai (R) Ziemai priimam saugoti motociklus Vilniuje. Saugu, sausa, patikima, signalizacija akumuliatorių pakrovimas, gera kaina. Rezervacija i PM. Pirmenybe jau laikusiems :D
Peršalęs
1100cc *****
Avataras
#52    

Citata:
Cituoju: DainiusD
Citata:
Cituoju: egida72
vilniuje planuojama ir tramvaju paleist, tai gal reiktu irasyt punkta kad per begius galima butu :D iskart du motociklai galetu vaziuot :-]


o ar yra kokiame dar mieste Lietuvoje tramvajai??? (ff)
prie ko cia kiti miestai? :V (ff)
2012 Balandžio 6 21:04 redagavo egida72 2012 balandžio 6 21:13
Narys
25cc *
#53    

Citata:
Cituoju: 4xRG
Ko jus čia rankom plojat.
1.Susisiekimo ministerija, rengdama Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimus įgyvendinantį KET projektą, papildys jį Jūsų pateiktu KET pakeitimu.
Neparašyta kada taip bus gal už mėnesio gal už 2metų.
2. KET projekto derinimo metu šis pasiūlymas turės gauti kitų suinteresuotų institucijų (Vidaus reikalų ministerijos, Kelių policijos tarnybos, Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos ir kt.) pritarimą.
Jeigu Susisiekimo ministerija ir pateiks siūlymą pakeisti KET šiuo klausimu tai dar lieka 2 ministerijos ir 2 biurokratų kontoros iki laimės patvirtinimo, o kadangi jau rinkimai ant nosies nemanau kad šis pasiūlymas bent bus rimtai svarstomas tik stumdomas vienas nuo kito.
Ir žinant politikų pažadus tai už KET šitas pataisas neduočiau nei 1lito. O politikoje nesu naujokas ir žinau kas kaip ką pažada.


Niekas gi Jūms neliepia be šalmo važinėtis, bet sutikit, kad yra malonu su "čioperiuku" prasivažiuot be šalmo. O jei Jūms savo galvos gaila tai užsidėkit šalma, ar jaunų nepatyrusių motociklistu, tam ir yra amžiaus cenzas.
2012 Balandžio 7 00:26
Narys
900cc *****
Avataras
#54    

Citata:
Cituoju: 4gifted
Niekas gi Jūms neliepia be šalmo važinėtis, bet sutikit, kad yra malonu su "čioperiuku" prasivažiuot be šalmo. O jei Jūms savo galvos gaila tai užsidėkit šalma, ar jaunų nepatyrusių motociklistu, tam ir yra amžiaus cenzas.

Ar žinai, kad dažniausiai avarijose žmonės miršta nuo galvos traumų? Jei lūš koja ar ranka, ar net stuburas, dar gali likti gyvas, bet jei lūš galva, nelabai. Ar kaifas atperka riziką?
Be to, nu tu man paaiškink, koks kaifas važinėti be šalmo? :)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2012 Balandžio 7 10:11
Narys
250cc **
Avataras
#55    

Citata:
Cituoju: 4gifted
Naujienos neblogos :)
Būtų dar visai malonu iškovoti teisę važineėtis be šalmo, manau visi "čioperistai" sutiktu :) Bent jau JAV paplitus tokia praktika, maždaug pusėje valstijų nuo 25metų galima be šalmo važinėtis, keliose jokių apribojimų, likusiose kažkoks stažas reikalingas. Gaėtų ir pas mus taip padaryti.

tu ispradziu uzaugink medi,pasodink sunu,pastatyk zmona,o jau paskuj be salmo vazinekis.jauciasi kad dar vaikas.
2012 Balandžio 7 13:35
Narys
25cc *
#56   +1  

Gal aš ir vaikas, bet esu iįsitikinęs, kad mano teisė rinktis su šalmu važiuot ar be. Juk kitiems eismo dalyviams pavojaus nekeliu.
2012 Balandžio 7 18:16
Čioperistas
1200cc ******
Avataras
#57   +1  

Citata:
Cituoju: 4gifted
Gal aš ir vaikas, bet esu iįsitikinęs, kad mano teisė rinktis su šalmu važiuot ar be. Juk kitiems eismo dalyviams pavojaus nekeliu.


uz tai tie vaikai ir turi klausyti tevu, kad patys sau nepakenktu ir savo dar skystu smegeneliu neislietu ant safalto...
2012 Balandžio 7 18:48 Vilkolakiai (R) Ziemai priimam saugoti motociklus Vilniuje. Saugu, sausa, patikima, signalizacija akumuliatorių pakrovimas, gera kaina. Rezervacija i PM. Pirmenybe jau laikusiems :D
Lenktyninkas
600cc ****
Avataras
#58   +1  

Kokios problemos juk nusiperkį "bliudelį" ir jautiesi panašiai kaip važiuodamas be šalmo. Neatmetu galimybės ir aš jo isigyt kai kolonuose į renginius važiuoji pvz. Aišku įdomiai atrodyčiau ant britvos, bet kiek patiuningavus manau visai gerai gali gautis :-]
2012 Balandžio 7 19:08
Classic'as
500cc ***
Avataras
#59    

Na iterpsiu ir as savo zodi del salmu. Siaip Amerika ir jos istatymus ne kvailiai kure ir man patinka tai, kad ten yra palikta teise rinktis kaip vaziuoti. Bet tokiu atveju ten reikia tuomet ir gyventi. Nes aisku pas mus to niekada nebus, nes cia visokiu draudimu ir apribojimu valstybe, kur daugelis isleistu visokiu draudimu istatymu neveikia (kaip pvz vienas is tokiu triuksmauti nuo 18 val.) bet cia kita tema. Daugelis pasiputusiu prietranku seime pas mus dar sovietines nomenklaturos palikuonys, kuriems motociklas tai kazkoks baisus blogis. Patys nera sedeje ir vaziave juo. Vien tai, kad jei net nesugebeta suvienodinti auto ir moto greicio iki siol, ka kalbet apie visa kita. Na ir dar vienas dalykas. Pas mus daug kas net is cia paniekinamai smerkia net ir vaziuojanti be butino pizonisko kostiumo, ka jau kalbet apie nora neuzsideti salmo, lyg tai visi butu tokie rupestingi ir uzjauciantys kitu atzvilgiu. Man tai visai vienodai kaip kas nori vaziuoti, taip ir tegu vaziuoja, nes kiekvienas vaziuojantis zino ant ko vaziuoja. Buvo laikai kai buvom kaimuose, vazinejom ir be salmu ir visaip kaip imanoma ir nuo to negyvesni uz gyvus nepasidarem.
2012 Balandžio 7 19:16
Narys
Uždraustas
#60    

kas del salmu-nesubrende musu vairuotojai tiek nei tu motociklu nei automobiliu...
kalbantiem apie tai kad kazkada vazinedavot kaimuose su jawom ir iz'ais ir likot gyvi-nelyginkit zmones,cia gi visai kita technika...
bet is esmes as buciau uz toki dalyka...kodel?todel kad pirmiausia mano teise rinktis,jai vaziuoju su motociklu pasivazinet po miesta ir ne su britva o tarkim cioperiu tai tas salmas....nu atsiprasau n kartu griuvau be salmo vaziuodamas 40-50 ir esu tebegyvas...
2012 Balandžio 7 19:46
Puslapiai: 1234




P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17