Motomanų Diskusijos » Naudingi daiktai ir priemonės » Garmin zūmo 350 LM motociklinė navigacija

| 2013-02-17 Dellamorte | 32/19304 žinut.
 

 
Sparčiai besiplečiančios išmaniųjų telefonų navigacinės galimybės pradėjo kelti rimtą konkurenciją „tikriesiems“ GPS prietaisams. Tačiau motocikliniam naudojimui mobilieji telefonai nėra itin patogūs: jie nėra atsparūs vandeniui ar vibracijai, liečiamieji ekranai nejautrūs lietimui pirštine, o daugumai gamykliškai įdiegtų navigacijos programų naudoti reikalingas prisijungimas prie interneto – taigi, tai gali būti nepigus malonumas.

Ir nors lietuviai yra tokie gabūs išradėjai įvairių elektroninių prietaisų „nulaužime“, kad eilinis KTU trečiakursis jau galėtų nesunkiai išprievartauti skalbimo mašiną, kad ji veiktų kaip palydovinės televizijos imtuvas, tačiau dažną motociklininką kartais apninka abejonės – o gal tikrai neverta terliotis su navigacijos programų instaliavimais tam neskirtuose prietaisuose, paskui ant savo baiko konstruoti sudėtingas laikymo, maitinimo ir apsaugos nuo saulės bei kritulių sistemas? Gal verta pataupyti ir įsigyti specialiai motociklams skirtą GPS?

Prisipažinsiu, aš pats dar esu prie tų „apniktųjų abejonės“ ir vis dar ieškau optimaliausio sprendimo, nes yra skirtumas tarp 400-2000 Lt (maždaug tiek svyruoja specialiai motociklams skirtų GPS imtuvų kainos) ir sumokėjimo už alų auksarankiam draugui.

Manau, daugelį tokių kaip aš taupių lietuvaičių nuo investicijos į GPS atbaido mintis, kad šis daiktas bus naudojamas gana retai – į užsienį motociklu keliaujame geriausiu atveju porą savaičių per metus, na o Lietuvoje įmanoma išsiversti ir popieriniais žemėlapiais. Na, nebent jūs teikiate mototaksi paslaugą arba savo motociklu išvežiojate picas (ginklus, narkotikus...) ir jums tenka nuolat ieškoti tikslių namų adresų.

Ok, užteks čia tų juokų, prie esmės.

Kolegos iš Rider Magazine išbandė naują Garmin gaminį ir su jų įspūdžiais, tikiu, bus įdomu susipažinti visiems:

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Garmin yra nepralenkiamas tarp kitų kompanijų gaminių savo navigacijos ir žemėlapių „softu“, naudingų (lankytinų) vietų duomenų baze ir savybėmis, kurios yra tokios funkcionalios ir gausios naujausiame firmos prietaise Zūmo 350LM.

350LM pranoksta savo pirmtaką 660LM keletu ryškių aspektų, iš kurių vienas – nemokamas nuolatinis žemėlapių atnaujinimas. Garmin programinės įrangos atnaujinimai visuomet buvo nemokami, tačiau anksčiau tekdavo pakratyti kišenę norint parsisiųsti naujus žemėlapius.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Nors tiek 350LM, tiek 660LM yra atsparūs drėgmei iki vieno metro po vandeniu ir turi benzinui bei UV spinduliams atsparius korpusus, tačiau naujasis apvalesnių formų prietaisas savo minkštu guminiu apvalkalu ir grublėta galine dalimi yra pranašesnis už kietu kampuotu plastiko korpuso „apvilktą“ 660LM.

Zūmo 350LM, kaip ir senesnis modelis, turi platų 4,3 colių liečiamąjį ekraną, tačiau jį tapo lengviau įžiūrėti šviečiant saulei, o liečiamasis ekranas dabar dar patogesnis naudojant pirštines.

Gamintojai nusprendė supaprastinti prietaiso tvirtinimą ir atsisakė jame anksčiau buvusios laidų raizgalynės, palikdama tik vieną maitinimo kabelį, kuris taip pat gali būti pašalintas, o prietaisas veikti tik iš savo baterijos resurso.

Įkraunamo akumuliatoriaus veikimo laikas pailgėjo nuo 5 iki 7 valandų, tačiau jo negalima išimti, kaip buvo 660LM modelyje.

Ant 350LM korpuso rasite ausinių ir mini USB išėjimus bei SD kortelės jungtį, o prietaiso Bluetooth sistema yra suderinama su visomis naujausiomis šalmuose montuojamomis „ausinių+mikrofono“ sistemomis, taigi vairuotojai galės kelio nurodymo balsu klausytis per laidines ar belaides ausines, o ne per prietaiso išorinį garsiakalbį.

GPS priimtuvo jautrumas šiame modelyje yra taip pat patobulintas – palydovo signalą galima pagauti netgi būnant pastatų viduje, jei stovite netoli lango. Taip pat žymiai pagreitėjo kelio parinkimo ir žemėlapių atnaujinimo funkcijos.

350LM prietaise nebeliko muzikos grotuvo, nuotraukų žiūrėjimo funkcijos ir Bluetooth sąsajos su mobiliuoju telefonu, tačiau Rider Magazine apžvalgininkų nuomone, tai netgi sveikintina, kadangi šios funkcijos yra nebūtinos, o jas gali puikiai atlikti jūsų išmanusis telefonas. Jei vis tik norite „visko viename“, tuomet jums tiktų Zūmo 660LM arba 665LM modeliai.

Lietuvos vartotojams siūloma europietiška Zūmo 350LM Europe versija, kurios „gamintojų rekomenduojama“ kaina turėtų būti apie 1789 litus.

Daugiau informacijos apie šį prietaisą gamintojo puslapyje: http://www.garmin.lt/lt/3432-zumo-350-lm-europe-gps-imtuvas.html

http://www.youtube.com/watch?v=vXO9em-vVd8
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Paskelbė: Saulius (Dellamorte)

Puslapiai: 12


Paparacis
900cc *****
Avataras
#2    

Ant 350LM korpuso rasite ausinių ir mini USB išėjimus bei SD kortelės jungtį, o prietaiso Bluetooth sistema yra suderinama su visomis naujausiomis šalmuose montuojamomis „ausinių+mikrofono“ sistemomis ... cia teigiama kad tas bliutiufas yra ......
350LM prietaise nebeliko muzikos grotuvo, nuotraukų žiūrėjimo funkcijos ir Bluetooth sąsajos su mobiliuoju telefonu..... o cia jau jo nebebera....
nu nuotraukos tai ten nereikalingos bet kad muzikos nera tai blogai , kazkaip megstu ilgose kelionese kazko klausytis ne vien vejo svilpimo ir motoro burzgimo
2013 Vasario 17 15:59 redagavo geRIMUKAS 2013 vasario 17 16:01
Narys
600cc ****
Avataras
#3   +1  

Turiu zumo 660 ir juo labai patenkintas (y)
2013 Vasario 17 16:31 Jeigu ji turi du papus arba du ratus-lauk bėdos.
Narys
500cc ***
Avataras
#4    

svarstau vis del to ka pirkti. Linkstu prie 660, nors ir 4 metai kaip gaminama. Nors pora metu vazinejau su Tom Tom automobiline signalizacija ir didelio vargo nemaciau. Pritaisyta specialiu oroginaliu tvirtinimu motociklui bedu nekele. Tik vienas dalykas uzeinant lietui reikdavo nuimti, cia mazas nepatogumas. Na ir Baltarusijos zemelapiu Tomas nelaiko. Bet dabar yra deklu ir problema dingsta. Tik deklas gal kiek nepatogumu sudaro naudojantis. Bet kaina... Savo parduodu, esu imetes i Motoparduoduve, nors jei neparduosiu mielai su ja vazinesiu. Visdelto 300 ir 2000 lt yra skirtumas, o funkcijos tos pacios. :)
2013 Vasario 17 16:40 redagavo TWINas 2013 vasario 17 16:50
SPAM'eris
25cc *
Avataras
#5    

Tavo teisybe, Lakstau su Tomu automobiliniu y Tank bega ysikises ir vargo nematau :) nes Louse 20eu tik deklas jam kainuoja, o Polo nupirkau visa Tank bag City su magnetais uz 25... Nors jeigu rimta technika tai aksesuarai irgi atitinkamo lygio turi buti.
2013 Vasario 17 17:23 redagavo raidermenas 2013 vasario 17 17:26
Čioperistas
1200cc ******
Avataras
#6   +3  

"Manau, daugelį tokių kaip aš taupių lietuvaičių nuo investicijos į GPS atbaido mintis, kad šis daiktas bus naudojamas gana retai – į užsienį motociklu keliaujame geriausiu atveju porą savaičių per metus, na o Lietuvoje įmanoma išsiversti ir popieriniais žemėlapiais. Na, nebent jūs teikiate mototaksi paslaugą arba savo motociklu išvežiojate picas (ginklus, narkotikus...) ir jums tenka nuolat ieškoti tikslių namų adresų."

:-] :-] :-]

Zumo 660, tikiuosi ir sis minetas zūmo 350 LM, turi ir kita labai svarbu privaluma, kad juose yra du kompklektai laikikliu yra motociklinis ir automobilinis su visais reikalingais laidais, taigi jei jus turite itempta grafika ir turite aplankyti keliolika tasku po Lietuva ar kitas salis, net ir darbiniais marketinginiais tikslais, kai vilkite kostiuma ir rysite kaklaraisti ir is po svarko rankoviu kyso sasagos, kol motociklas laukia savaitgalio, galite naudoti ir kaip automobiline navigacija. Kuris net turi kitas softo aplikacijas skirtas automobiliui ir motociklui.
Dar labai saunus atradimas yra, virtualus kuro bako talpos kilometrais istatymas ir pravaziavus pvz. 200km jums ekrane uzsidega rezervo zenklas, kuri paspaudus pasiulo visas zinomas degalines aplink jusu esama vieta, funkcija veikia tik motocikliniame laikiklyje.
taciau yra ir kita medalio puse tai "nemokamu" zemelapiu ir POI ikelimas is labdaringu torrentu yra neypatingai patogus, nes kitu gamintoju navigatoriai tiesiog isipucia reijkalingi failai i reikalingas vietas, o cia jau reikia sukurti reikalinga faila reikalingu ispletimu i reikalinga vieta, bet tai galima ismokti :D
2013 Vasario 18 09:27 Vilkolakiai (R) Ziemai priimam saugoti motociklus Vilniuje. Saugu, sausa, patikima, signalizacija akumuliatorių pakrovimas, gera kaina. Rezervacija i PM. Pirmenybe jau laikusiems :D
Čioperistas
1100cc *****
Avataras
#7   +1  

Sveiki,as savo Zumo660 naudojau net stintu zvejybai,kai reikia tarp propersu ruke nusigauti iki zvejybos vietos ar grizti atgal saugiai i kranta,nes jame yra ir pesciomis funkcija,o kas liecia del kainos tai uz gera daikta reikia moketi ir pinigelius. :)
2013 Vasario 18 09:42
Rimtas
900cc *****
Avataras
#8   +1  

Papildau.
Nežinau kaip zumo350, bet zumo 550 yra LABAI universali navigacija:
-rodo aukšti virš/iki jūros lygio. Kelių aukštu viadukuose "nesimėto" ir žino tiksliai kuriame "aukšte" važiuoji;
-galima naudoti jūrose, vandenyse ir matai vandens telkinio gylį pusmetrio tikslumu (be šansų užplaukti ant seklumos). Žuvų, nuskendusių lobių nerodo :D ;
-važiuojant miško keliukais ar bekele nusistatai vietą (galima koordinates) į kurią vyksti. Rodyklė rodo kryptį kur reikia važiuoti
(panašiai kaip kompasu, jei šiaure laikysime vietą į kurią planuojama nuvykti);
-gps buvo nuskendusi upelyje :O . Rasti paprasta, nes šviečia ekranas vandenyje (t) . Pasiimi, išjungi, išdžiovini, įjungi ir.... VEIKIA (h)
-korpusas nubrozdintas nuo nuolatinių smūgių (s) , nekartą kritusi, mačiusi smėlio, purvo ir pan.. Išvalai ir (y)
-subražytas ekranas nuo aukčiau minėtų išorinių veiksnių, bet matosi vistiek ryškiai net spiginant saulei danguje.


p.s. neparduodu :) (o)
2013 Vasario 18 10:38 Jauni bakeriai pasirenka vietą ir į ją keliauja. Seni baikeriai pasirenka pusę ir į ją keliauja
Keliauninkas
600cc ****
Avataras
#9   +1  

Kad neburt tai va palyginimas
https://buy.garmin.com/shop/compare.do?cID=135&compareProduct....

is kurio matosi, kad pagal savo funkcijas jie beveik nesiskiria. Nebent is paminetu bateriju laikymo trukme, gumuotas korpusas. Nepamineta, kad 350LM nepalaiko 3d. Idomu dar ir tai, kad pagal kaina jie kainuoja labai panasiai. Tai isvados paprastos - zumo 660 negumuotu korpusu, maziau laiko baterija, bet labiau funkcionalus ty palaiko bluetooth A2DP, palaiko 3d ir tt. Reiskias, kas nori patogesnio pagal korpusa, tvortinima tai renkasi 350, o kas nori tureti su daugiau savybiu 660.
Paminesiu tik is savo patirties, kad kai atsirado 660 as iskart ji ir isigijau, tai po puses metu "numire", kadangi buvo garantinis, tai pakeite i nauja, paskui jau veike normaliai. Tuo noriu pasakyti, kad zumo 660 gaminamas jau seniai ir jame isgaudyti visi "bugai", o kaip dirbs 350, tai parodys ateitis.
2013 Vasario 18 13:39
Narys
500cc ***
Avataras
#10    

Unfis pasake teisybe, temai reikia deti taska :D
2013 Vasario 18 13:48
Čioperistas
1200cc ******
Avataras
#11   +1  

As manau, kad jis tinka apsirukusiems narkomanams, ginklu prekeiviams, kaip autorius ir rase: "Na, nebent jūs teikiate mototaksi paslaugą arba savo motociklu išvežiojate picas (ginklus, narkotikus...) ir jums tenka nuolat ieškoti tikslių namų adresų."

nes is ju drebanciu renku krenta tas Zumo, todel turi buti gumuotas, atsparus vandeniui, o jei esi gerai apsirukes tai 3D tau nereikalingas nes turi 5D, taigi toks visas ivedi tikslu adresa ir tu namie, kad ir koks butum narkomanas... :D
2013 Vasario 18 19:15 Vilkolakiai (R) Ziemai priimam saugoti motociklus Vilniuje. Saugu, sausa, patikima, signalizacija akumuliatorių pakrovimas, gera kaina. Rezervacija i PM. Pirmenybe jau laikusiems :D
Narys
600cc ****
Avataras
#12    

Citata:
Cituoju: DainiusD
Zumo 660, tikiuosi ir sis minetas zūmo 350 LM, turi ir kita labai svarbu privaluma, kad juose yra du kompklektai laikikliu yra motociklinis ir automobilinis su visais reikalingais laidais, taigi jei jus turite itempta grafika ir turite aplankyti keliolika tasku po Lietuva ar kitas salis, net ir darbiniais marketinginiais tikslais, kai vilkite kostiuma ir rysite kaklaraisti ir is po svarko rankoviu kyso sasagos...


O jei dirbi "desk-job", ir su mašina nesimali po LT? :) Man asmeniškai vairuojant automobilį navigacijos per metus prireikia gal kokius du kartus. Bet kažkaip išsiverčiu ir be jos. Neteko dar nakvot kur nors paklydus miške :)
2013 Vasario 18 20:55
Plentinis endūrininkas
250cc **
Avataras
#13   +1  

Smagu ira naudot navigacija vaziuojant enduro motociklu. Isivedi trumpiausia marsruta ir mini visokiais pempynais kur be navigacijos nosies nekistum. Vaziuoju su paprastu tom tomu , kuri naudoju darbe kai vairuoju vilkika. Viena navigacija ir darbui ir pramogai , ir kainavo tik 500lt :)
2013 Vasario 18 21:07
Čioperistas
1200cc ******
Avataras
#14    

Citata:
Cituoju: Dellamorte
Citata:
Cituoju: DainiusD
Zumo 660, tikiuosi ir sis minetas zūmo 350 LM, turi ir kita labai svarbu privaluma, kad juose yra du kompklektai laikikliu yra motociklinis ir automobilinis su visais reikalingais laidais, taigi jei jus turite itempta grafika ir turite aplankyti keliolika tasku po Lietuva ar kitas salis, net ir darbiniais marketinginiais tikslais, kai vilkite kostiuma ir rysite kaklaraisti ir is po svarko rankoviu kyso sasagos...


O jei dirbi "desk-job", ir su mašina nesimali po LT? :) Man asmeniškai vairuojant automobilį navigacijos per metus prireikia gal kokius du kartus. Bet kažkaip išsiverčiu ir be jos. Neteko dar nakvot kur nors paklydus miške :)


Na tuomet galima išsinuomoti arba pasiskolinti :)
Aš pasimokiau su tais delninukais ir telefonais, geriau pirkti tam skirtą daiktą... (h)
2013 Vasario 18 21:28 Vilkolakiai (R) Ziemai priimam saugoti motociklus Vilniuje. Saugu, sausa, patikima, signalizacija akumuliatorių pakrovimas, gera kaina. Rezervacija i PM. Pirmenybe jau laikusiems :D
Juodasis
400cc ***
Avataras
#15    

Na jei nori turet "All in One" nusiperki Montana ir nesuki sau galvos. Tiesa minusas, kad reikia zemelapius susideti ir naudojant masinoje reiklaingas papildomas laikiklis. Bet kur nori ten tempies.

http://www.garmin.lt/lt/3255-montana-600-gps-imtuvas.html
2013 Vasario 18 21:37 CBR, BTR.
Krapštukas
1100cc *****
#16    

Citata:
Cituoju: mikimauzas
Smagu ira naudot navigacija vaziuojant enduro motociklu. Isivedi trumpiausia marsruta ir mini visokiais pempynais kur be navigacijos nosies nekistum. Vaziuoju su paprastu tom tomu , kuri naudoju darbe kai vairuoju vilkika. Viena navigacija ir darbui ir pramogai , ir kainavo tik 500lt :)


Panasiai galima naudot ir su kelio motociklais ivedus dviraciu marsruta- veda vingiuotais, siaurais ir smagiais keliais :)
2013 Vasario 18 21:41
Krapštukas
1100cc *****
#17    

Kam kam.. Vokieciui cia skirta, kuris uz 20k eur nusiperka pilniausia R1200GS ir pas BMW vadybininka paklausia ar galetu salia dar navigacija gauti :D Tikrai ne lietuviui uz 2 menesiu minimalia alga.
O siaip, vakaru saliu moto turistai daznai buna pusamziai dedes, kurie sitam hobiui turi uzdirbe tikrai pakankamai pingiu. Del to ir kaina tokia palyginus su iprastu. Na ir dar del daug mazesnio parduodamo kiekio.
2013 Vasario 19 03:04
Narys
600cc ****
Avataras
#18    

Nu jo... kainele tai... Esant reikalui kai nezinau kur vaziuot isijungiu pigiam telefone google mapsus arba navigacija. O jei keliauti kur po uzsieni ir pigiausios masinines uztenka, pasiskolines is draugo naudojaus kelis kart tai nekarto nepavede ir iki buto duru davezdavo
2013 Vasario 19 06:24 [URL=http://www.spritmonitor.de/en/detail/527913.html] [IMG]http://images.spritmonitor.de/527913.png[/IMG] [/URL] Kawasaki ZX6R 98'
Narys
500cc ***
Avataras
#19    

Subalamutinote manes, jau buvau bekrapstas paskutinius piningus. Matyt paimsiu garmina automobilini, svarbu rytu zemelapius laikytu. Imi andona, uzmauni ir per bluetiufa gauni nuoroda i salma. Ir gerokia pigiau. Jo, kaina kazkaip kosmine, burzujams orientuota. Sutinku. :D
2013 Vasario 19 12:58
Keliauninkas
600cc ****
Avataras
#20   +2  

neuzmirsk patogumo - normalus motociklinis laikiklis su maitinimu, nereikia kisti i gandona, ekranas zymiai ryskesnis, nebijo vibraciju, vandens. Cia liecia motociklinius navigatorius. Sutaupyt aisku sutaupysi, bet kaip sakoma, geriau viena karta atgailet ir turet pilnaverti daikta. Plius gali naudoti ir automobilyje ( yra laikiklis atskiras ir maitinimo laidas). Ai dar motocikliniam valdymas pritaikytas naudot su pirstine ir korpusas zymiai tvirtesnis, jei netycia nukristu. Bet kaip sakoma kiekvienas sau ponas, tik is patirties kai nusiperki koki s.... nepritaikyta tom salygom, tai paskui kazkaip nei sis nei tas, na o tu gi ant moco keliauji menesi ir ilgiau ir tai i rytus, kur keliai blogi. vnz pagalvok kaip kiekviena ryta kemsi ji i gandona, vakare isimi, makaluojasi maitinimo laidai, kuriuos reikia ikist istraukt ir kai lyja lietus ar sviecia saule kiek matosi per ta gandona iskaitant , kad ekranas ir taip neryskiausias?
Apie pigesnius variantus ty automobilinius, telefonus, delninukus reiktu galvot, jei vaziuojama kokia savaite i metus ( cia tokia 2000 km kelionele) arba savaitgaliais ir tai nelabai blogais keliais ir ne paciu blogiausiu oru.
2013 Vasario 19 18:48
Narė
50cc *
Avataras
#21    

Sveiki, aš pirkau IHEX motociklinę navigaciją (450 Lt). Gal kas bandėt, turit kokių atsiliepimų? Nes aš dar tik laukiu sezino, kad išbandyčiau..
2013 Vasario 19 18:58
Narys
600cc ****
Avataras
#22    

Citata:
Cituoju: asjonute
Sveiki, aš pirkau IHEX motociklinę navigaciją (450 Lt). Gal kas bandėt, turit kokių atsiliepimų? Nes aš dar tik laukiu sezino, kad išbandyčiau..


Hm, raskit 10 skirtumų tarp Lark ir Ihex:

http://asnet.lt/lt/Navigacijos/69-modelis-ihex-30moto.html
http://www.varle.lt/gps-navigacija/automobiliu-navigaciniai-imtuv....

Update: neatlaikė nervai, nusipirkau Lark :)
2013 Vasario 19 19:16 redagavo Dellamorte 2013 vasario 19 19:51
Krapštukas
1100cc *****
#23    

Lark neturi IPX standarto, taip kad jau vien del to IHEX atrodo daug rimtesnis produktas.
Taip kad net jeigu ir gaminami jie ten pat, bet IHEX gali skirtis kokybe, nes privalo atitikti IPX. O be to IHEX su visos europos zemelapiais, kai Lark turi kazka pavadinimu "lenku" :D Kad ir kas tai yra.. Be to IHEX turi BT.
Apibendrinant, IHEX tikrai vertesnis didesnes kainos.
2013 Vasario 19 19:39
Narys
1000cc ******
Avataras
#24    

Jie tiek yra vizualiai vienodi, kad gali buti, jog tas uzsakovas, kuriam kinieciai tiekia IHEX pavadinimu pats leido sau uzrasyti ir IPX7.
2013 Vasario 19 21:38
Krapštukas
1100cc *****
#25    

Siaip, turistux, esi teisus is dalies. GPS tikrai nera tas prietaisas, kuri butina sertifikuot pas valstybes patvirtintas imones. Atitikimo deklaracija padare ir sertifikavo arba gamintojas, arba atstovas Europoj- IHEX, arba kitos imones teikiancios tokias paslaugas. Na, bet nemanau, kad tas IPX is pirsto lauztas, visgi uz atitikimo deklaracijos klastojima gresia baudos daznai didesnes, nei sertifikacijos kaina, bei padejusiam parasa- ikalinimas iki keliu metu :)
Siaip idomu butu ar realiai Klark, atrodantis taip pat, pagamintas is tokiu paciu medziagu ir ar kokybe identiska. Nes ta didesne IHEX kaina gali buti tokia vien del islaidu sertifikatui. Bet taip pat ir del aukstesnes kokybes, atitinkancios IPX.
2013 Vasario 19 22:03
Čioperistas
1200cc ******
Avataras
#26    

Citata:
Cituoju: Edvardas
Lark neturi IPX standarto, taip kad jau vien del to IHEX atrodo daug rimtesnis produktas.
Taip kad net jeigu ir gaminami jie ten pat, bet IHEX gali skirtis kokybe, nes privalo atitikti IPX. O be to IHEX su visos europos zemelapiais, kai Lark turi kazka pavadinimu "lenku" :D Kad ir kas tai yra.. Be to IHEX turi BT.
Apibendrinant, IHEX tikrai vertesnis didesnes kainos.


noriu papildyti, jaunuoliai IPXX yra sandarumo reikšmė, kuri reikškia atsparumą dulkėms , zondui ir atsparumą vandeniui - lietui, vandens srovei ir tai toliau

plačiau: http://www.infoera.lt/technine-iranga/ip-reiksmiu-paaiskinimas

IP (angl.: Ingress Protection) reikšmės naudojamos apibūdinti elektrotechnikos atsparumo klasę nuo šalutinio dulkių ir drėgmės poveikio.

Pirmas skaitmuo esantis po IP žymėjimo nurodo atsparumo klasę dulkėms, antras – drėgmei (vandeniui). Jeigu bandymai nebuvo atliekami vietoje skaičiaus naudojama X reikšmė.

Galimos pirmojo skaitmens reikšmės:
0 - Neatsparus;
1 - Apsaugotas nuo kietųjų dalelių poveikio kurių dydis virš 50mm (pvz.: ranka);
2 - Apsaugotas nuo kietųjų dalelių poveikio kurių dydis virš 12.6mm (pvz.: pirštas);
3 - Apsaugotas nuo kietųjų dalelių poveikio kurių dydis virš 2.6mm (pvz.: smailus objektas);
4 - Apsaugotas nuo kietųjų dalelių poveikio kurių dydis virš 1.1mm (pvz.: mažos detalės);
5 - Apsaugotas nuo smulkių dulkių;
6 - Apsaugota nuo bet kokio dulkių poveikio.

Galimos antrojo skaitmens reikšmės:
0 - Neatsparus;
1 - Apsaugotas nuo vertikaliai krentančių vandens lašų;
2 - Apsaugotas nuo vandens lašų krentančių 15 laipsnių kampu;
3 - Apsaugotas nuo vandens lašų krentančių 60 laipsnių kampu;
4 - Apsaugotas nuo vandens lašų krentančių visomis kryptimis;
5 - Atsparumas nuo vandens poveikio, kuris purškiamas mažu spaudimu;
6 - Apsaugotas nuo vandens poveikio, kuris purškiamas aukštu spaudimu (tinka naudojimui laivų pramonėje);
7 - Apsaugotas nuo panardinimo į vandenį 30 min ir ne giliau kaip iki 1 m;
8 - Apsaugota nuo vandens poveikio (hermetiškas).


Pvz.: IP67 nurodo, kad prietaisas yra apsaugotas nuo dulkių poveikio ir gali būti panardinamas į vandenį trumpam laikotarpiui.
2013 Vasario 19 22:10 Vilkolakiai (R) Ziemai priimam saugoti motociklus Vilniuje. Saugu, sausa, patikima, signalizacija akumuliatorių pakrovimas, gera kaina. Rezervacija i PM. Pirmenybe jau laikusiems :D
Narys
600cc ****
Avataras
#27    

Citata:
Cituoju: Unfis
....Sutaupyt aisku sutaupysi, bet kaip sakoma, geriau viena karta atgailet ir turet pilnaverti daikta....

Apie pigesnius variantus ty automobilinius, telefonus, delninukus reiktu galvot, jei vaziuojama kokia savaite i metus ( cia tokia 2000 km kelionele) arba savaitgaliais ir tai nelabai blogais keliais ir ne paciu blogiausiu oru.


Visiškai sutinku , visada geriausia pirkt gerą ir brangų daiktą , tik kad deja norint kažkur keliaut vien navigacijos neužtenka , dėliojiesi prioritetus, pinigus kuriuos gali išleist ir gaunasi , jog ir tas telefonas visai neblogai vietoj navigacijos. Viską išleidus įrangai neliks už ką keliaut :-]
O dėl telefono, tai per praeitą kelionę pravažiavau 10'000km ir niekur nepasiklydau, kadangi laikiau bako tašėj mieste buvo sudėtinga žiūrėt žemyn , bet nusipirkus waterproof laikiklį prie vairo problema išsispręstų. O jau oras toli gražu nebuvo pats geriausias, lijo kartais ir tris paras iš eilės , visas neperlijamas aprangas perlijo , navigacija visą laiką buvo darbiniam režime nu ir nieko (gal HTC nemirtingi :O ).
2013 Vasario 19 22:17 MT-03: Poland 2011; fra Nordkapp til Lindesnes 2012; Alps2013. RE Thunderbird 500: Ladakh J&K through Spiti 2014. Iceland by bicycle 2015
Narys
400cc ***
#28    

Citata:
Cituoju: Todas
Citata:
Cituoju: Unfis
....Sutaupyt aisku sutaupysi, bet kaip sakoma, geriau viena karta atgailet ir turet pilnaverti daikta....

Apie pigesnius variantus ty automobilinius, telefonus, delninukus reiktu galvot, jei vaziuojama kokia savaite i metus ( cia tokia 2000 km kelionele) arba savaitgaliais ir tai nelabai blogais keliais ir ne paciu blogiausiu oru.


Visiškai sutinku , visada geriausia pirkt gerą ir brangų daiktą , tik kad deja norint kažkur keliaut vien navigacijos neužtenka , dėliojiesi prioritetus, pinigus kuriuos gali išleist ir gaunasi , jog ir tas telefonas visai neblogai vietoj navigacijos. Viską išleidus įrangai neliks už ką keliaut :-]
O dėl telefono, tai per praeitą kelionę pravažiavau 10'000km ir niekur nepasiklydau, kadangi laikiau bako tašėj mieste buvo sudėtinga žiūrėt žemyn , bet nusipirkus waterproof laikiklį prie vairo problema išsispręstų. O jau oras toli gražu nebuvo pats geriausias, lijo kartais ir tris paras iš eilės , visas neperlijamas aprangas perlijo , navigacija visą laiką buvo darbiniam režime nu ir nieko (gal HTC nemirtingi :O ).
neblogai 10 000 prasukt man su masina sunku per para 2000 pravaziuot
2013 Vasario 19 22:28
Narys
600cc ****
Avataras
#29    

Citata:
Citata:
Cituoju: donce gsxr
neblogai 10 000 prasukt man su masina sunku per para 2000 pravaziuot


Turiu nuvilt bet kelionė buvo ilgesnė nei para laiko :-]
2013 Vasario 19 22:46 MT-03: Poland 2011; fra Nordkapp til Lindesnes 2012; Alps2013. RE Thunderbird 500: Ladakh J&K through Spiti 2014. Iceland by bicycle 2015
Narys
400cc ***
#30    

Citata:
Citata:
Cituoju: Todas
Citata:
Cituoju: donce gsxr
neblogai 10 000 prasukt man su masina sunku per para 2000 pravaziuot


Turiu nuvilt bet kelionė buvo ilgesnė nei para laiko :-]
tikiu :)
2013 Vasario 19 22:58
Puslapiai: 12




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17