Motomanų Diskusijos » Klausimai / Pradedantiesiems » Dažymas

| 2007-09-05 fanatikas | 92/56700 žinut.
 
Puslapiai: 1234


 
Narys
50cc *
#61    

Ačiū labai :)
2013 Sausio 4 20:02
Narys
400cc ***
Avataras
#62    

Gal tie kurie užsiema dažymu galėtų detaliau papasakoti kokių priemonių reikia dažymui pradėt? Turiu mocą, kuriam reikia kosmetinio remonto, tai būtų pati ta proga pasibandyti, kol kad pavasaris neatėjo, tai nebūtų gaila ir sugandint ir vėl pamėgint iš naujo.
Tai va klausimas kokių priemonių reikia? Žinau kompresoriaus, oro filtro nuo dregmės ir purskimo aparato. Ar ko nors dar nežinau? Kiek žiūrėjau youtube video apie dažymus, tai matydavau, kad dažus nuima ir po to ant virsaus dažo naujai, bet negruntuoja, tai čia kaip privaloma ar ne? Gal kas galėtų apšviesti ar kokį linką su detalesne info numesti apie dažymą jo procesą. Ar galima dažyti garažo salygomis? Ko reikia, kad būtų viskas tvarkingai? Šildymo, papildomos ventiliacijos? Galbūt kokioj kitoj temoje yra apie tai kalbama? Bet man paieška randa vos tris temas. :D
2013 Sausio 31 10:24
Narys
25cc *
#63    

Shilainis. Nudazyt gali ir balioneliu... Bet rezultatas pats supranti... Kompresoriaus reiktu, geriausia, kad butu bent 100l resyverio, slegis ne taip kinta. Tas pistoletas vadinamas Pulverizatorium, yra auksto slegio ir zemo slegio. Auksto slegio pulverizatoriai geriau issklaido perlamutro esancias blizgias daleles geriau, zemo slegio tai nepadaro, bet zemas yra skirtas dazyt mazesnese patalpose, ne tiek daug dulkiu sukelia. Taip pat butinas dalykas yra filtras, kuris isfiltruoja dregme, nes musu ore yra daug dregmes, o kompresoriui suspaudus ora gaunasi vanduo ir tai viskas patenka ant jusu dazomo pavirsiaus. Taip pat ir manometro su slegio reguliatorium, kad palaikyt darbini slegi pulverizatoriaus, buna ant kompresoriaus tokie dalykai, bet prie pigesniu ju, ju nelabai yra... Dazant namu salygom geriausia, kad butu temperatura apie 20C, tada buna grazu ir gera paciam :D . Aisku issisluot garaziuka, kad pulverizatorius nesukeltu dulkiu ir nenukristu ant pacio daikto. Paciam reiktu nusipirkt respiratoriu, minimaliai bent jau vienkartini, kad apsaugutu kvepavimo takus, ne tuos vienkartinius aisku kur naudoja ligonines...
Shilaini, nezinau koki tu video matei, kad neruose pavirsiaus, bet tai yra butinas procesas. Ruosi pavirsiu nusveisdamas laka su svitriniu popierium, jo yra visur pirkt. Metalini pavirsiu pradziai gali drasiai susveist su 200 svitriniu popierium, tada pasmulkint, 300, 400. Plastmasini pavirsiu, kadangi jis minkstesnis pradziai susveist su ~250 ir uzbaigt visa procesa 600 ir rekomenduojama vandeniu, kad is svitrinio isplautu visas dulkeles. Nekalbu apie procesa spakliavimo ar pan. Po tokio paruosimo butina pavirsiu svariai nuriebalint, gali naudot White spirit, Tirpikli, Skiedikli. Pirmas sluoksnis buna Grunto. Gruntas padeda geriau sukibti su pavirsium visiem likusiem sluoksniam. Dengiamas 1 sluoksnis. Rekomenduojama, kad dziutu bent para laiko. Kita diena griztant apziurim pati pavirsiu ar ner siuksliu ar panasiai, taip pat gali vel nuriebalint ir palaukt kol viskas nudzius. Dazant geriau prisipilt dazu tiek, kiek uztektu visiem mazduag nupust dalim vienu sluoksniu, kad neuzdziutu pulverizatoriaus adatoje ir visose mechanizmuose. Pirma sluoksni dengi labai plona, gali but netgi permatomas ir netobulas, bet pirmasis sluoksnis dazniausiai nubega, tad atsargiai. Vel prisipili dazu ir dazai antra sluoksni, jau gali det riebesni sluoksni. PS.: dazu srauta gali reguliuot pulvereizatoriaus gale esanciame reguliatorioje. Rekomenduociau dazyt 3-4 sluoksniais. Tarp sluoksniu pertrauka gali daryt apie ~20 min, tada jie apdziuna. Kai baigiai dazyt, palauk vel bent para laiko ir kita diena grizus imkis lakuot pavirsiu. Lakas kaip dazymas, tik lakuojama mazdaug dviem sluoksniai, vel pavirsiu apziurek, ar ner siuksliu ar kokiu kitu dalyku ir lakuok.
PS.: Grunta, dazus, laka butina skiest su skiedikliu, proporcijos as tau nelabai pasakysiu, internete gali susirast, as skiedziu is akies ir tiek, mazdaug jau zinau kokio tirstumo dazai turi but.
Dar vienas dalykas, butina LABAI kruopsciai isplaut pulverizatoriu keiciant dazyma, t.y is gruntavimo pereinant i dazyma ar panasiai. Netgi rekomenduojama turet du pulverizatorius, viena gruntavimui, kita dazymui. Isplauni pulveri tiesiog pripildamas kokio white spirit ar skiediklio i vidu ir purskiant ji, karts nuo karto aisku gali ji kruopsciai issivalyt tai ji issiardyt.
Kompresoriaus kainas ir visa kita rasi manau internete, kaip ir sakiau, geriau butu bent kokiu 50-100l resyveris ir kad nasumas butu geras jo. Pulveriu kainos taip pat skirias, jei brangus pulveris tai jis dazys kaip sluota, pigus ne taip, bet pradendciajam gali pradet nuo pigesnio.
2013 Vasario 9 19:59
e30
Praktikas
900cc *****
#64    

Na as siek tiek kitaip papasakosiu kaip darau mates pagal tai kaip kiti tuom uzsiimantys daro: pulverizatoriu pirkti patariu su 1.4 adatos skyle, sitas yra optimaliausias variantas viskam, resyverio talpa aisku priklauso nuo kompresoriaus nasumo, bet siaip apie 50ltr dazniausiai uztenka, filtrus patariu deti pacioi pradzioi slangos ir pabaigoi (prie puliko) taip pat jaiku dazysi kokiam garaze kuris tik kartais "uzkuriamas" stengtis nedeti slangos grynai ant zemes, nes jai betonas saltas gausis kondensatas ir gali nesulaikyti visko net ir filras.

jai labai baisias vietas sveisti reikes imk 100 svitriny (nes su 200 vargsi ilgiau) veliau viska su 150 uzbaigi (kalbant apie sausa sveitima) toliau pries gruntavima sveiti slapiai su 320. tada gruntuoji. patariu imti sviesu grunta 2 komponentu. sviesus yra geriausiai nes pries jy sveiciant is flakonelio juodu dazu is toli uzpurski tokiom kruopom ciut ciut ir sveiti grunta tol kol nelieka juodu kruopu (tokiu budu geriausiai matyti kiek sviesti ir kur sveisti) ((aisku jai juodi dazai bus, tas netinka)) jai dazai akriniliai sveiti su 600, jai perlas su 800.

dazus patariu skiesti tik akriliniu skiedikliu ir jokiu ne 646. y akrilinius dazus pilasi iki 50proc kietiklio ir iki 10proc skiediklio. perlamutrinius - iki 50proc skiediklio; laka- 40proc kietiklio ir skiediklio apie 15proc (priklauso nuo poreikiu)

" Kai baigiai dazyt, palauk vel bent para laiko ir kita diena grizus imkis lakuot pavirsiu"
va per tokius dazytojus ir buna visokie lako atsilupinejimai !

jai dazai prie kazkur +20 temp nudazes perla lakuoji po kazkur 15-20min lakuoti paty pirma sluoksny patariu labai plonai, nes jai is pirmo sluoksnio uzvarysi riebiai gali gautis lake daug duobuciu tokiu kurios veliau kris y akis jai nepoliruosi..

nuliebalinti visus pavirsius patariu tik whitespiritu, nes jai per senus dazus su skiedikliu uzbrauksi jie gali sureaguot ir turesi tas vietas sveisti is naujo..

viska kaip sakiau dares esu N kartu ir viskas puikiai gaudavosi.
2013 Vasario 9 23:45
Krapštukas
1100cc *****
#65    

Buvo pamirsta pamineti, kad grunta reik susveist (sulygint). Motociklo detalems man visad uztekdavo apie 25L resiverio, bet automobilio, kad ir galini dangti, ar dureles dazyt, truksta talpos.
Nuriebalinimui puikiai tinka nefrasas, parduodamas salia vaitspirito buna. Puikiai nuriebalina, bet sviezius dazus maziau paveikia (plauna) nei vaitspiritas.
Na ir dazus tai jau primygtinai rekomenduociau nitro naudoti. Jokio kietiklio nereikia, dazosi puikiai ir prie mazo slegio, po poros valandu gali drasiai lakuot.
2013 Vasario 10 01:04
e30
Praktikas
900cc *****
#66    

" jai dazai akriniliai sveiti su 600, jai perlas su 800." minejau (kiti sveicia dar smulkesnem, bet bereikalingas vargas) :) ir pfu.. as ir turejau galvoje nefrasa, o ne whitespirita!
2013 Vasario 10 01:17 redagavo e30 2013 vasario 10 01:20
Narys
25cc *
#67    

e30, kai buvau uzlakaves labai mazai palaukes nuo nudazymo, man lakas nesustingo, del ko tiksliai jis man nesustingo taip ir nesupratau is tikro, jis toks lipnus tapo. Isvadas padariau, kad per salta galbut buvo ir labai mazai palaukiau ir daziau, apie 10 min ar 15 min, o dazai sustingsta tik per ~20-30min. Paros laiko gal per daug, bet per mazai irgi negali but.
2013 Vasario 10 01:23
Krapštukas
1100cc *****
#68    

Na as ne profesionalas. Bet kiek suprantu tu nitro vadini perlamutriniais. Tik nitro toli grazu neprivalo but perlas, gali but ir iprasti. Na o pliusas yra kaip lengva dirbti su jais, lengvai atleidzia klaidas, priesingai nei akrilas. Ir siaip, akrilas, lyg ir turi ta pliusa, kad jo isvis nereik lakuot. Ta prasme- akrilas yra lakas su pigmentu. Taip kad tai reiskia maziau darbo (atkrenta dazymas), kokybes saskaita.
2013 Vasario 10 01:30
e30
Praktikas
900cc *****
#69    

lako dziuvimui nera ytakos ant ko tu jy purksi. gal pamirsai tiesiok kietikly supilti.. man ziema teko dazyti masinos variklio skyriu tai lakas netgi ir prie -10 per kelias dienas sudziuvo tiek jog jau buvo galima deti varikly ir pan. jai dazai per daug sudzius, veliau lakas taip gerai nesukibs su dazu danga tuolabiau jai jis is pigiu tai po keliu metu jis gali paprasciausia atsilupineti
2013 Vasario 10 01:31
e30
Praktikas
900cc *****
#70    

Citata:
Cituoju: Edvardas
Na as ne profesionalas. Bet kiek suprantu tu nitro vadini perlamutriniais. Tik nitro toli grazu neprivalo but perlas, gali but ir iprasti. Na o pliusas yra kaip lengva dirbti su jais, lengvai atleidzia klaidas, priesingai nei akrilas. Ir siaip, akrilas, lyg ir turi ta pliusa, kad jo isvis nereik lakuot. Ta prasme- akrilas yra lakas su pigmentu. Taip kad tai reiskia maziau darbo (atkrenta dazymas), kokybes saskaita.


uzdaves klausima prisiminiau jog nitro tai baze ar perlas ( kazkoks isiblaskes as siandien) :D beto perlamutro tipo dazus bent man sunkiau dazyti nei akrila ant kokio kapoto (ypac sidabrine) nes ant didelio ploto labai lengvai gali gautis "futbolo stadijonas"
2013 Vasario 10 01:33 redagavo e30 2013 vasario 10 01:35
Krapštukas
1100cc *****
#71    

Jo, as ir prisiminiau, kad nitro visgi reiktu vadint baze :)
Na as automobiliu beveik nedazes, tai apie sidabro plemus ant dideliu plotu tik girdejes :) Bet mano patirtis rodo, kad nuo to apsisaugot galima sausiau dazant. Neliedavau as to perlo niekada, kiek pamenu. O nulakavus rezultatus nepriekaistisngas.
2013 Vasario 10 01:42
e30
Praktikas
900cc *****
#72    

" nuo to apsisaugot galima sausiau dazant" tu visiskai teisus :)
2013 Vasario 10 01:46
Narys
400cc ***
Avataras
#73    

Sveiki,
turiu nora atsinaujint motociklo isvaizda, t.y. perdazyt ji (visas platsmases ir galbut baka, nors bakas atrodo be jokiu defektu, be to ant jo yra originalus yamaha data lipdukus, tai kolkas su bako dazymu klaustukas)..
dazymo priezastis - per daug metu atsirade ibrezimai ir pns..
dazyciau tokiomis pat spalvomis kaip originalas, bet iskyla viena problema ka daryt su lipdukais, juk ju reikes nauju. originalus kainuoja kosminius pinigus - gaila tiek.
todel ieskau alternatyvu, ir reikalinga jusu nuomone. ka galvojat apie cia parduodamus lipdukus: http://www.moto-sticker.com/web/yamaha-decal-kits-and-graphics/yzf-r1-stickers/1998-1999-yzf-r1
gal kas nors esate pirke is ju? kaip kokybe?
pats pardavejas/gamintojas raso, jog jie praktiskai tokie kaip originalus, bet nepamates ir nepaciupinejes negaliu apsisprest.. man reikalingas 98' white/red komplektas.. komplektas apie 150 lietuvisku pinigu, tai dar visai padoriai, manau.. ar galima rast pigiau/geriau? :)
aciu uz nuomones.
2013 Vasario 12 23:18
Krapštukas
1100cc *****
#74    

Kad ir is kur pirksi, patarciau klijuot ant nulakuoto pavirsiaus, nepatiks kokybe ar dar kazkas- nulupsi ir pakeisi.
O siaip, kaina gera, shop'as irgi atrodo patikimas.
2013 Vasario 12 23:34 redagavo Edvardas 2013 vasario 12 23:35
Donoras
1100cc *****
Avataras
#75   +1  

Citata:
Cituoju: Edvardas
Kad ir is kur pirksi, patarciau klijuot ant nulakuoto pavirsiaus, nepatiks kokybe ar dar kazkas- nulupsi ir pakeisi.
O siaip, kaina gera, shop'as irgi atrodo patikimas.


na ir originaliai dažniausiai lipdukai būna klijuoti ant lakuoto paviršiaus, išskyrus ant bako būna nulakuoti :)
2013 Vasario 12 23:58 Tiesiog Devis.
green frog team.
It's not how you look on your bike, it's how you ride your bike.
Narys
250cc **
Avataras
#76    

sveiki,gal kas galit paskayt kiek gramu mazdaug dazu reikia kad perdazyti Honda cbr 600 f3?
2013 Kovo 26 08:42 redagavo ausvis600 2013 kovo 26 07:15
Optimistas
500cc ***
Avataras
#77    

gal galite parekomenduoti, kas Vilniuje arba Kaune ruosia dazymui ir dazo moto detales ?
2013 Kovo 26 08:50
Narys
1200cc ******
Avataras
#78    

as savo per servisa daziau... brangiai atsiejo, bet darbas tikrai neblogas. jei reikia serviso duomenu rasyk i PM.
2013 Kovo 26 09:26
Narys
400cc ***
Avataras
#79    

O brangiai, tai cia kiek?
na nebukit jus tokie paslaptingi :D

as vis dar neperdaziau savo, bet toks planas niekur nedingo, ir turbut jau silti orai neuzilgo visgi ateis, tai jau reik ieskot, kam cia duot tuos plstikus perdazinet..
2013 Kovo 26 12:20
Narys
125cc **
#80   +1  

Citata:
Cituoju: ausvis600
sveiki,gal kas galit paskayt kiek gramu mazdaug dazu reikia kad perdazyti Honda cbr 600 f3?


ziurint kokia spalva nori dazyti ir koki grunta naudosi po apacia ;)

Draugui cbr f4i nudaziau juoda matine, bet visos plastmases buvo obuolines ir svieziai sulituotos, paimiau 600 lt, bet gyvenime antra karta neimciau moto dazyti, nes ziauriai uzp...tis darbas su tais plastikais.

O kad lauki pavasario ir noresi persidazyti, tai darai didele klaida ;) ziema reikejo judinti reikala, pavasari ne vienas busi, kuris nores persidazyti, plius sylantys orai prienesa daugiau darbo, tai dideja eile ;)
2013 Kovo 29 12:34 redagavo proline 2013 kovo 29 10:40
Narys
250cc **
Avataras
#81    

Citata:
Cituoju: proline
Citata:
Cituoju: ausvis600
sveiki,gal kas galit paskayt kiek gramu mazdaug dazu reikia kad perdazyti Honda cbr 600 f3?


ziurint kokia spalva nori dazyti ir koki grunta naudosi po apacia ;)

Draugui cbr f4i nudaziau juoda matine, bet visos plastmases buvo obuolines ir svieziai sulituotos, paimiau 600 lt, bet gyvenime antra karta neimciau moto dazyti, nes ziauriai uzp...tis darbas su tais plastikais.

O kad lauki pavasario ir noresi persidazyti, tai darai didele klaida ;) ziema reikejo judinti reikala, pavasari ne vienas busi, kuris nores persidazyti, plius sylantys orai prienesa daugiau darbo, tai dideja eile ;)
na del spalvos dar nesu garantuotas kokia,bet masciau apie juoda,o kiek reikejo dazu dazant draugo f4i?vistiek man atrodo panasiai dazu jiem reikia.o savo moto dazysiu namuose niekur nevarysiu,nes dazymui viska turiu tai ir laikas man beveik nesvarbus
2013 Kovo 30 18:24
Narys
400cc ***
Avataras
#82    

250gramu dazu pirkau savajam moto, o jis visas aprengtas, plius pusta buvo po 3-4 kartus. Geriau 50gramu nusipirk daugiau, nei maziau ;)
2013 Kovo 30 21:15 Zinau as beprotis!
http://www.youtube.com/watch?v=v9eZuiBhU4U
e30
Praktikas
900cc *****
#83    

labai priklauso nuo spalvos pacios dar atsiminkit, jai koks ryskiai raudonas perlas tai vos ne 40proc daugiau reikes dazu nei kad kokiu juodu dazu del prastu dengimo savybiu ir pan
2013 Kovo 30 21:22 redagavo e30 2013 kovo 30 19:22
Krapštukas
1100cc *****
#84    

Citata:
Cituoju: valancius
250gramu dazu pirkau savajam moto, o jis visas aprengtas, plius pusta buvo po 3-4 kartus. Geriau 50gramu nusipirk daugiau, nei maziau ;)


As su tiek turbut tik puse motociklo nudazyciau, nebent tu cia juodai dazei ant juodo grunto :)
2013 Kovo 30 21:25
Krapštukas
1100cc *****
#85    

Citata:
Cituoju: e30
labai priklauso nuo spalvos pacios dar atsiminkit, jai koks ryskiai raudonas perlas tai vos ne 40proc daugiau reikes dazu nei kad kokiu juodu dazu del prastu dengimo savybiu ir pan


Teko dazyt raudonu perlu, tai is pradziu padengus detales raudonu padu, ir raudonas perlas puikiai dengesi :)
2013 Kovo 30 21:27
e30
Praktikas
900cc *****
#86    

realiai tokiu atveju tai ir rausvu laku spec reikia lakuoti, zymiai graziau gaunasi
2013 Kovo 30 21:33
Narys
400cc ***
Avataras
#87    

Citata:
Cituoju: Edvardas
Citata:
Cituoju: e30
labai priklauso nuo spalvos pacios dar atsiminkit, jai koks ryskiai raudonas perlas tai vos ne 40proc daugiau reikes dazu nei kad kokiu juodu dazu del prastu dengimo savybiu ir pan


Teko dazyt raudonu perlu, tai is pradziu padengus detales raudonu padu, ir raudonas perlas puikiai dengesi :)


Juodi plastikai, nuslifuoti, uzpurksti juodu gruntu ir purksti dazais. Veliau 3 lakavimai buvo :-)
2013 Kovo 30 22:58 Zinau as beprotis!
http://www.youtube.com/watch?v=v9eZuiBhU4U
Narys
125cc **
#88    

Citata:
Cituoju: ausvis600
Citata:
Cituoju: proline
Citata:
Cituoju: ausvis600
sveiki,gal kas galit paskayt kiek gramu mazdaug dazu reikia kad perdazyti Honda cbr 600 f3?


ziurint kokia spalva nori dazyti ir koki grunta naudosi po apacia ;)

Draugui cbr f4i nudaziau juoda matine, bet visos plastmases buvo obuolines ir svieziai sulituotos, paimiau 600 lt, bet gyvenime antra karta neimciau moto dazyti, nes ziauriai uzp...tis darbas su tais plastikais.

O kad lauki pavasario ir noresi persidazyti, tai darai didele klaida ;) ziema reikejo judinti reikala, pavasari ne vienas busi, kuris nores persidazyti, plius sylantys orai prienesa daugiau darbo, tai dideja eile ;)
na del spalvos dar nesu garantuotas kokia,bet masciau apie juoda,o kiek reikejo dazu dazant draugo f4i?vistiek man atrodo panasiai dazu jiem reikia.o savo moto dazysiu namuose niekur nevarysiu,nes dazymui viska turiu tai ir laikas man beveik nesvarbus


naudojau 300g dazu, bet nepamirsk, kad 300 gramu dazu reikia apie 150 skiediklio tai gaunasi 450 g, dar plius nuo puliko priklauso, kartais dar biski ipili skiediklio. Daziau su akrilu, plius matintojas, tai nepamirsk, akrilui reikalingas kietiklis, tada sumaisai su matintoju, o tas matintojas tai kose, kuri tirstina dazus, tai skiediklio rekejo daug daugiau nei priklauso ;) daziau ant pilko grunto, dengta buvo 3 kartus ir dar apie 50 g dazu liko liko :)
2013 Kovo 31 21:40
Narys
250cc **
Avataras
#89    

aciu uz atsakymus,reikes pirkti dazus ir dazyt :)
2013 Balandžio 9 07:28
Narys
50cc *
Avataras
#90    

Citata:
Cituoju: proline
Draugui cbr f4i nudaziau juoda matine, bet visos plastmases buvo obuolines ir svieziai sulituotos, paimiau 600 lt, bet gyvenime antra karta neimciau moto dazyti, nes ziauriai uzp...tis darbas su tais plastikais.

O naudojai laką? Kiek žinau, matinei spalvai reikalingas specialus "Matte Finish" lakas. Yra Lietuvoje vietų, kur gali sumaišyti dažus pagal PPG (SKU) kodą?
2013 Balandžio 16 19:53
Puslapiai: 1234




P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17