Motomanų Diskusijos » Apranga ir aksesuarai » Bell Rogue šalmas – pretenzingas, bet...

| 2013-03-31 Dellamorte | 16/21202 žinut.
 

 
Kalbant apie inovacijas motociklinių šalmų kūrime, JAV kompanija „Bell Helmets“ gali pasigirti istorija, kuriai joks konkurentas negali prilygti. 1957 metais „Bell“ davė pradžią pramonei, sukurdami šalmą su polistireno užpildu, galėjusiu užtikrinti rimtą galvos apsaugą nuo smūgio. 1971 metais kompanija sukūrė pirmąjį istorijoje full-face tipo šalmo modelį „Star“.

Tačiau eiliniams motociklininkams rūpi inovacijos ne vien tik saugumo srityje. Dažniausiai vartotojas šalmą renkasi visų pirma atsižvelgdamas į dizainą ir tam tikras funkcines daikto ypatybes (na, po kainos). Pavyzdžiui, pas dažną čioperistą garaže rasite kelių skirtingų šalmų tipus: nuo „bliūdelio“ iki „skafandro“ – skirtingam orui ir įvairioms progoms.

Šiemet „Bell“ pristatytas modelis „Rogue“ taip pat labiau pretenduoja ne į naujų standartų kūrimą saugumo srityje, bet veikiau dizaino.

Tai yra vadinamasis ¾ šalmas – dengiantis apie 75 procentus vairuotojo galvos. Teigiama, kad „Rogue“ dizainą įkvėpė I pasaulinio karo vokiečių kariuomenės šalmai (aš dar pridėčiau „Žvaigždžių karus“ ir „Mad Max“).

Tačiau į akis pirmiausia krenta neįprasta detalė – nuimamas plastikinis „antsnukis“, dengiantis motociklininko nosį bei žandikaulius. Kadangi dėvint šią naujovę jau mačiau ne pirmą kartą, nusprendžiau pasidomėti, kas čia per paukštis.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Kolegos iš „Ultimate Motorcycling“ (toliau – UM) turėjo progos „Rogue“ išbandyti gyvai, tad perteikiu jų įspūdžius.

„Šalmo vidus yra ekstremaliai minkštas ir patogus, patogiai apglėbiantis galvą. Dirželis susegamas senoviniu metodu – užmezgant mazgą per du D raidės formos žiedus.

Viduje palikta erdvės jūsų apsauginių akinių kojelėms – kurių jums reikės, kadangi šalmas neturi stikliuko – o ties ausimis yra palikta vietos garsiakalbių instaliavimui.

„Rogue“ neturi ventiliacijos kanalų, kadangi jie sugadintų „vientiso lukšto“ vaizdą, tačiau tai [ventiliacija] nėra svarbus dalykas atviro veido tipo šalme“.

UM žurnalistai, testavę gaminį, pažymėjo, kad „šiaipjau vengia atviro tipo šalmų, nes važinėja gana daug ir vertina saugumą“. Tačiau apatinė plastiko dalis, uždengianti vairuotojo ausis ir galinę galvos dalį, „apeliuoja į saugumo ir madingumo pojūtį“.

Kaip bebūtų apmaudu „Bell“ kompanijai, šiame jų gaminyje pasiūlytai naujovei (kuri, tikriausiai, turėjo gauti daugiausia liaupsių) – antveidžiui – testuotojai pažėrė daugiausia kritikos.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


„Daugelis išreiškė savo pasibaisėjimą jo išvaizda. Tačiau taip atsitinka su bet kokia naujove. Mes nesame prieš tai, kaip jis atrodo, tačiau veikiau prieš tai, kas yra jo viduje“, - rašo UM.

Ir tuojau paaiškina: „Antveidis yra skirtas apsaugoti jūsų veidą nuo vėjo, vabzdžių ir kelio apnašų, kadangi yra iš storo plastiko. Tačiau su juo greitai tampa nepatogu“.

Anot UM, net ir atlaisvinus dirželį iki tolimiausios padėties, antveidis liko kaboti ant testuotojų nosių („kurios nėra labai jau didelės“).

Apibendrindami, UM žurnalistai rekomenduoja „Rogue“ kaip tradicinį ¾ šalmą, na, o dėl antveidžio leidžia aptakiai suprasti, kad jiems tai nepasirodė itin pavykęs sprendimas.

Mano nuomone, šis šelmis (angliška žodžio „Rogue“ reikšmė) yra išties išsiskiriančio dizaino, todėl tiks norintiems būti pastebėtiems minioje – juolab, kad gana aukšta kaina (250 USD) sumažina riziką, kad baikerių suvažiavime susitiksite debesį tokiais pačiais šalmais pasipuošusių čioperistų.

Plastikinio antveidžio funkcionalumas man taip pat kelia pagrįstų abejonių. Nekalbant apie aukščiau įvardintą nepatogumą, saugumo atžvilgiu jis nekelia didelių lūkesčių. Jei tikėsime statistika, dažniausiai avarijų metu smūgiai tenka būtent priekinei apatinei motociklininkų veido daliai. Tad gal ir geriau į asfaltą trenktis minkšto plastiko gabalu, o ne nuosava barzda, sakysite. Taip, bet neaišku, ar avarijos atveju pats antveidis nesužalotų, tarkime, nosies.

Bet čia „Bell“ man prieš nosį pamojuoja DOT sertifikatu, ir aš nusileidžiu.

Galutinį įvertinimą palieku jums.
http://www.bellhelmets.com/powersports/helmets/street/rogue
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Paskelbė: Saulius (Dellamorte)

 


Juodulys
1500cc *******
Avataras
#2    

apsaugos nulis
Aprašyk geriau tokį šalmą su amortizatoriais :D
http://www.motociklas.eu/index.php/tinklaratis/354-almas-su-amort....
2013 Kovo 31 22:48 redagavo DainiusM 2013 kovo 31 19:50 Honda VFR 800Fi
Čioperistas
900cc *****
Avataras
#3    

Atrodo graziai (y) bet kaip uz bliuduka moketi daugiau nei 800 :O sakyciau daugoka
2013 Kovo 31 23:05
Narys
400cc ***
Avataras
#4   +1  

Citata:
Cituoju: DainiusM
apsaugos nulis
Aprašyk geriau tokį šalmą su amortizatoriais :D
http://www.motociklas.eu/index.php/tinklaratis/354-almas-su-amort....


O kuris is "bliudu" turi apsauga ir atlieka savo funkcija tinkamai? Tik full face salmas ta gali padaryti.
2013 Kovo 31 23:09 Zinau as beprotis!
http://www.youtube.com/watch?v=v9eZuiBhU4U
Pėsčiasis gatvinis
500cc ***
Avataras
#5    

"Bliūdukas" ir liks bliūduku. Pirkėjų ratas tas pats.
Netikiu, kad tokį šalmą rinktųsi tas, kuris renkasi saugumą.
2013 Kovo 31 23:51
Vienaląstis
600cc ****
Avataras
#6    

Vizualiai atrodo -super,saugumo atzvilgiu 0is 10.Nepatikimas
2013 Balandžio 1 01:16
Narys
600cc ****
#7   +1  

Nuorodos nerasiu, bet buvo australų tyrimai, kad per avarijas su atviro tipo šalmu mažiau vairuotojų patiria smegenų sutrenkimo traumas, nes veidas suveikia kaip amortizatorius... Nors gal su atvirais šalmais lėčiau važinėja...
2013 Balandžio 1 01:26
Narys
250cc **
Avataras
#8    

Bet kas iš to veido lieka kai jis sudirba kaip amortizatorius? Aš asmeniškai turiu pilna šalmą, lyg ir norisi atviro mieste, bet kiek esu girdėjas statistiškai mieste daugiau avarijų būna ir tikrai ne visada jos būna švelnios... tai kaip ir atbaido nuo bliūdelio... :/
2013 Balandžio 1 01:33
Narys
1100cc *****
#9   -1 / +1  

Sena tema, ilgai diskutuota, isvada viena: dauguma renkasi salma pagal savo vazinejimo buda ir motociklo tipa. Full face naudoja 95% visu greituju ir ypac galingu motociklu savininkai del didziausios rizikos. Letesni - cruiseriai ar chopperistai dazniausiai ima atvira. Bliudeli, asmeniskai naudoju pasivazinejimui per kamscius mieste (i darba ir atgal), vidutinis greitis buna ties 40km/h, tokiom salygom tikimybe suzaloti galva nuo eismo ivykio yra zemesne nei nuo kokio krentancio meteorito (tfu-tfu-tfu).

Beje, ta pasirinkima patvirtina Policijos statistika: didzioji dauguma eismo ivykiu dalyviu yra sportiniai motociklai, numeris vienas - Honda CBR, antras - Honda Hornet, neprisimenu trecio, bet irgi kazkas galingo, berods is Yamaha. 3 pirmos vietos, bendroje uzskaitoje, sudaro virsh 3/4 metiniu eismo ivykiu registraciju.

Asmeniskai salma uzskaitau, vizualiai dizainas super, bet riekia sugalvoti kazkoki paprasta bet patikima tvirta mechanizma kuris sujungtu "snapa" su paciu salmu, tikrai ne juosteles.
2013 Balandžio 1 02:09 redagavo Decoy 2013 kovo 31 23:31
Čioperistas
1200cc ******
Avataras
#10    

Aš taip pat už saugumą, šalmas turi saugoti tavo galvą, bet jei reikia tik puošmenos, tai puikus šis bliudelis. Tačiau kiekvienas iš mūsų laužome kažkokias taisyklas :)
Tokių šalmų nereikia reklamuoti, juose viduje įsiūti etiketę, kad netinka naudoti važiuojant motociklu. Tokį šalmą reiktų padėti šalia poliruoto juodo metalo žiedų, pigių metalu apkaustytų laikrodžių, odinių riešinių su spygliais, kaubojiškų batų, juodų skarelių, odinių liemenėlių, nukirptais pirštais pirštinių arba kitų motorelistų šalmų. Tokius galima naudoti važiuojant motoroleriu, aš važiuočiau karštą vasaros dieną iki Trakų kibinų ar rytinės kavos į centrą. Tikrie,s cafe racer'iams puikus pasirinkimas, geriau nei senas senelio šalmas.
Dizainą užskaitau (y)
Kaina, ne (n)
2013 Balandžio 1 10:33 Vilkolakiai (R) Ziemai priimam saugoti motociklus Vilniuje. Saugu, sausa, patikima, signalizacija akumuliatorių pakrovimas, gera kaina. Rezervacija i PM. Pirmenybe jau laikusiems :D
Gatvinis
1000cc ******
Avataras
#11   +1  

Taip, aš irgi už saugumą, kaip tik vakar mačiau per discovery video kaip motociklininkas nulekė nuo moco prieš išvažiuodamas į autostrada, ir per jy pervažiavo mašina, tai motociklininko ful face šalmas suveikė kaip tramplynas, ir mašina per jy kone peršoko, aišku sužalojimu baikeris neišvengė, bet liko gyvas
2013 Balandžio 1 17:06
Narys
400cc ***
Avataras
#12    

Primena video žaidimų personažą dėvintį dujokaukę :D
2013 Balandžio 1 20:30
Narys
1200cc ******
Avataras
#13   +4  

saugius ir patogius salmus kosmonautai ir lakunai nesioja.jei reik patogumo ir saugumo,tai reik su masina vazinet,o ne su mocu,ten jus kaip lietuvoj kiti lakstot,tai ir betoninis salmas nepades per avarija.... (h)
2013 Balandžio 2 06:43
Narys
250cc **
Avataras
#14    

Tiesos zodziai... :D o siaip manau kad kiekvieno zmogaus pasirinkimas, ar bliudelis, ar full ir t.t., nes jei neklystu ir Amerikoj yra valstijos kuriose nera butinas salmas vazinet su motociklu, taigi pats zmogus renkasi, taip pat daug kas vazineja su tais bliudeliai, gal ne tiek Lietuvoj bet pasauli tikrai yra (nu zinoma ne su britvom :D ), nes su chopais ar kitais "letesnio budo mocais" ir avariju kazkaip netaip girdet, o jei ir yra tai kad netokie greiciai gi buna kaip su super mocu avarijom
2013 Balandžio 2 14:00
Gatvinis
1000cc ******
Avataras
#15   +3  

Nežinau kaip kitur, bet lietuvoj be saugumo dar yra ir skraidančių vabzdžių ir visokio bieso lekiančio iš pravažiuojančios mašinos, tai jau geriau tą visą košę gramdyti nuo šalmo nei nuo veido
2013 Balandžio 2 14:04
Narys
600cc ****
Avataras
#16    

net nenumanau kiek kainuoja bliūdeliai, bet už gerą šalmą 250 usd, manau, kad nėra daug, netgi jeigu jis ne full face (ar flip up).
2013 Balandžio 2 16:01 USM Racing Team www.usm.lt www.dropshop.lt
Optimistas
800cc *****
Avataras
#17   +2  

Citata:
Cituoju: Juodaragis
net nenumanau kiek kainuoja bliūdeliai, bet už gerą šalmą 250 usd, manau, kad nėra daug, netgi jeigu jis ne full face (ar flip up).

Bliūdeliai nedaug kainuoja - http://www.e-senukai.lt/dubenelis-mb-315-oxid-1_2.html
Tik ant šito dar reiktų dirželį pasidaryt, kad vėjas nenupūstų. Saugumas tikriausiai panašus būtų? :)
2013 Balandžio 2 16:15
Narys
1200cc ******
Avataras
#18    

saugot savo galva kiekvieno asmeniskas reikalas.nu o jei istatymas primeta tau ta daryt,tai jau kiekvieno asmeniskas reikalas,koki ta salma pasirinkt,vieniem maiso tas salmas,tai perka ,,bliudeli,(poer baikeriu tusofkes ju ten po 15 doleriu pilna visokiu prikrauta),kiti nori labai saugus but(nors kai lekia su brutva ant 200,ir kala kur i masina,as abejoju ar salmas apsaugo kojas rankas stubura ir visa kita,be to ir spranda su juo lengviau nusisukt),o siaip daugelis tai kiek zinau grozi ne i paskutine vieta deda,tik kiekvienas ta grozi savaip supranta.butu tas grozis visiem vienodai,vaikytusi tik saugumo,nebutu tu tokiu salmu visokiu ispaisytu ir islankstytu visaip tiek...be to aerografijos meistru paklauskit,ar salmas turi but tik saugus? :D
2013 Balandžio 2 18:49
Optimistas
800cc *****
Avataras
#19    

Citata:
Cituoju: von dutch
be to aerografijos meistru paklauskit,ar salmas turi but tik saugus? :D

Esu tikras, kad aerografijos meistrui totaliai px šalmo saugumas. Jo reikalas padaryt jį tokį, kad labiausiai patiktų šalmo savininkui, kuris už tą darbą moka pinigus. Ir saugumo tas dažų sluoksniukas tikrai visiškai nekeičia.
2013 Balandžio 2 20:09
Narys
1200cc ******
Avataras
#20    

na,jei uzpurskiama ant stiklo,tai gal ir kenkia saugumui-bent jau teoriskai,o daba daznai salmus ispaiso kartu su stiklu.nezinau...as vazinejau isvis be salmo,nuo smelio dulkiu ir vabzdziu yra akiniai ir visokie bajeriai ant veido uzsidet,..turiu predator salma,ir su juo vazineju ne tik del saugumo,o del to,kad man jis grazus..nors nesigincysiu-patogu ,kai veidas uzdengtas...bent jau kol nekarsta cia....o sitas bell,tai vien del to nebus populiarus,nes rukyt su juo negali vaziuodamas,o ir nusispjaut irgi neiseis,atseginet reik vaziuojant..nesamone,nors siaip atrodo naglai,jei su tuo antsnukiu........ :)
2013 Balandžio 2 20:36 redagavo von dutch 2013 balandžio 2 17:37
Narys
50cc *
Avataras
#21    

Dizainas - puikuma (y) tik kaina kiek neadekvati kaip už bliūdą.
2013 Balandžio 3 09:57
Narys
900cc *****
Avataras
#22    

Nesuprantu kodel tokio bliuduko negalima padaryti su nepaslankiu sujungimu su kauke. Jei shubertas sugeba padaryti atviro veido salma su statiniu lanku pasmakrei (kiek suprantu butent tam kad veidas nevaidintu amortizatoriaus), tai galima ir didesne zandikaulio apsauga deti, kad labiau apsaugotu veida. Man bentjau tokia ideja kokie 3 metai knibzda galvoje
2013 Balandžio 4 19:03 Kiaule Morgas
Čioperistas
900cc *****
Avataras
#23    

Citata:
Cituoju: prygskok
Dizainas - puikuma (y) tik kaina kiek neadekvati kaip už bliūdą.

Na bliuduko kaina potruputi mazeja jau nebe 250usd http://www.ebay.com/itm/Bell-Rogue-Motorcycle-Helmet-Solid-Gloss-....
2013 Balandžio 6 11:18
 




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17