Motomanų Diskusijos » Visais ratais už gamtą » GRYNAS.LT: „Miškų erelių“ darbeliai – tas pats kas šiukšlių mėtymas

| 2013-05-03 AntanasP | 54/77768 žinut.
 

 
Pavasaris – bekelės mėgėjų sezono pradžia. Aštrių pojūčių mėgėjai keturračiais, visureigiais bando įveikti kliūtis pelkėse, paupiuose, miške. Aplinkosaugininkai vienbalsiai tvirtina, jog tokie pasivažinėjimai daro nepataisomą žalos gamtai. Ypatingai pavasarį, kai miškai ir juose gyvuojanti gyvūnija bei augmenija – itin pažeidžiama. Tuo tarpu kaip tik pavasaris pats važinėtojų sujudimo metas. Ir tai itin ryšku šiemet – po ilgos žiemos.

„Pavasarį miško paklotė, gruntas dar pažliugęs, šlapias, todėl ekstremalių pojūčių mėgėjai gamtai pakenkia ne juokais. Šio transporto ratai grimzta giliai, palieka didžiules žaizdas žemėje, darko grunto struktūrą, sunaikina besikalančius augalus. Gaudžiančių variklių triukšmas kenkia ir gyvūnijai. Ankstyvą pavasarį miškuose peri paukščiai, žvėrys veda jauniklius, labiau migruoja žalčiai, varliagyviai. Išbaidytas paukštis palieka lizdą, kiaušiniai atšala, dar neprasikalę jaunikliai žūsta“, – padėtį apibūdina Aplinkos ministerijos Miškų departamento Miškininkystės skyriaus vedėjas Stanislovas Žebrauskas.

Pagal šiuo metu galiojančią tvarką keturračių, visureigių , kitų transporto priemonių vairuotojai miške gali važiuoti tik keliu. Per pačią paklotę, pelkėje ar upelio vaga važiuoti draudžiama. Užfiksavus tokį atvejį, gresia bauda nuo 500 iki 1000 litų. Taip pat tektų atlyginti gamtai padarytą žalą. Tačiau kiek tokių pažeidėjų sugaunama, niekas pasakyti negali – tokia statistika nevedama.

„Jie pasidaro savo kelius – vienas pravažiuoja, kitas ir jie jau įsivaizduoja, kad čia kelias. Tuo tarpu važinėti leidžiama tik servitute pažymėtais keliais. Dabar gi grubios padangos giliai išardo miško paklotę,, išbaido gyvūnus, o dažnai juos ir suvažinėja. Man kasmet medžiotojai pateikia skaičius apie sumedžiotus žvėris miške. Toje informacijoje yra grafa, kurioje surašyti ir žuvę žvėrys. Tie skaičiai, patikėkit, nemaži“, – sako Aplinkos ministerijos Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Albertas Mikašauskas.

Ekstremalų laukia griežtesnė tvarka

Aplinkos ministerija ketina atnaujinti lankymosi miškuose taisyklių rinkinį. Jose bus numatyta didesnė atsakomybė beatodairiškai po mišką važinėjantiems keturačių, visureigų vairuotojams. Taisyklių projektas jau parengtas – šiuo metu vyksta jo svarstymas. Projektą patvirtinti tikimasi per šiuos metus.

„Iki šiol buvo kalbama tik apie daromą žalą bendrai. Naujose taisyklėse konkrečiai įvardinsime keturračius, visureigius, jų vairuotojams bus numatyta adminstracinė atsakomybė dėl daromos daromos žalos miškui, aplinkai. Naujos taisyklės numato ir didesnį mokestį už padarytą žalą. Šiuo metu jis siekia 5 litus už kv. metrą. Pagal naują tvarką niokotojams teks susimokėti gerokai daugiau“, – supažindina S. Žebrauskas.

Tačiau kaip tai bus pritaikoma realybėje? Aplinkosaugininkų teigimu, pažeidimai miške – nebe jų, o miškininkų kompetencija. Tuo tarpu pastarieji sako, jog sulaikyti tokį pažeidėją – tas pats, kas gaudyti vėją laukuose. Dažniausiai užfiksuojami jau išdarkytos miško paklotės atvejai. O kas tai padarė, išsiaiškinti beveik neįmanoma.

Ypatingai pamėgo Panevėžio ir Jurbarko apylinkes

Pasak S. Žebrausko, miško niokotojų pastaruoju metu itin padaugėjo Panevėžio bei Jurbarko rajonuose. Į Jurbarko apylinkes ekstremalus ypatingai traukia čia esantis Rūdininkų poligonas savo smėlio kopomis ir pelkėmis.

„Ši problema pas mus visada buvo, o pastaruoju metu dar išaugo. Greičiausiai dėl to, jog tokie pasivažinėjimai populiarėja. Į Jurbarko apylinkes pramogauti jau atvažiuoja ir iš kitų vietovių – Tauragės, artimesnių miestų. Kovojam su šiuo reiškiniu kaip galime, tačiau tai primena kovą su vėjo malūnais. Pastatom užtvarą iš rąstų – jie ją apvažiuoja, užverčiam akmenimis – jie privažiuoja iš kitos pusės. Juk jų technika ir pritaikyta tokioms kliūtims įveikti.

Miške smėlio juostomis atskiriami miško kvartalai apsaugai nuo gaisro. Šie vairuotojai itin mėgsta važiuoti tomis juostomis – jas išvažinėja, išmala. Paprastai ekstremalai važinėja apsimūturiavę, nufotografuoti vairuotojų neįmanoma, tranpsortas be numerių – ką bausti? Negana to, neįmanoma budėti visa parą ir laukti, kada jie atvažiuos. O jei ir atvažiuoja – pralekia kaip vėjas ir tiek tematysi, su automobiliu juk jų nepavysi“, – sako Jurbarko miškų urėdijos vyriausiasis miškininkas Edmundas Mačieža.

Turi savo versiją

„Safaris keturračiais gražioje gamtoje“, – siūlo skelbimo autorius vienoje iš pramogas reklamuojančių interneto svetainių. Lietuvoje pavasarėjant, skelbimų portalai mirgėte mirga nuo tokių pasiūlymų. Pasivažinėjimo keturračiais pramogą po Aukštadvario apylinkes siūlantis ūkininkas Algirdas Baščevičius mano, jog šio ekstremalus užsiėmimas nebūtinai turi kenkti gamtai.

„Visi gudrūs grūmoti pirštu, o kodėl neskiria specialių teritorijų šiems pasivažinėjimams? To daryti niekas nenori, nors ne kartą kreipėmės. Keturračių daroma žala gamtai – gamtosaugininkų išpūstas reikalas, keturračių vairuotojai nevažinėja po patį mišką. Tačiau ne dėl to, kad saugotų samanas, o tausodami savo techniką. Savo klientams taip pat neleidžiame važiuoti ten, kur jie nori. Visi važiavimai yra kontroliuojami. Galima važiuoti tik keliais, įrašytais servitute. Nemanau, kad triukšmas baidytų žvėris ar paukščius.

Mūsų trasoje jau daug metų gyvena kranklys, dvi kiškių poros. Gyvūnai, gamta juk prie visko prisitaiko, taip pat ir prie triukšmo. Be to, pavasarį mes varžybų nerengiame, o jeigu pravažiuoja keli pavieniai keturrasčiai tai yra nė kiek ne daugiau nei pravažiuotų keli traktoriai“, – įsitikinęs A.Barščevičius.

Pasak S. Žebrausko, bekelės mėgėjų klubai , organizacijos ar verslas dar nėra didžiausa problema. Didžiausias galvos skausmas – pavieniai, su keturračiu po mišką nusprendę pasišlaistyti motociklininkai. Tokie važiuotojai paprastai nepaiso jokių apribopjimų ir nesuka galvos nei dėl išdraskytos miško paklotės, nei dėl išbaidytų ar sužalotų gyvūnų.

Gamtos niokotoją šalintų iš bendruomenės

Daugiau kaip 24 000 motociklistų vienijanti bendruomenė motomanai.lt tarp savo narių turi ir važinėjančiųjų keturračiais. Tačiau ši bendruomenė teigia pasisakanti už gamtos pažinimą ir netoleruojanti jos niokotojų.

„Tarp mūsų narių yra turinčiųjų transporto priemones, galinčias važinėti bekele. Tačiau šio termino mes nelinkę vartoti, kadangi bekele važinėti nevalia. Mes skatiname gamtos pažinimą viešindami kitokį pasivažinėjimą kreturračiais – varžybas, renginius, kurie vyskat specialiai tam pritaikytose trasose. Jeigu mūsų bendruomenėje atsirastų žmogus, važinėjantis mišku ar pelke, tokio elgesio mes netoleruotume ir gali būti, jog toks narys būtų šalinamas iš bendruomenės Tai yra netinkamas elgesys, teršiantis motociklisto vardą. Juk gamtos niokojimas – tas pats, kas šiukšlių mėtymas. Jei esame pilietiški, negalime taip elgtis“, – sako motomanai.lt bendruomenės įkūrėjas Antanas Petrauskas.

Motomanai.lt svetainėje galima rasti žemėlapį, kuriame pažymėtos važinėjimosi trasos. Tai įdomūs maršrutai, keliai, privačios trasos. Jeigu yra žinančių, kurios dar trasos neįrašytos į žemėlapį, motomanai.lt kviečia apie jas pranešti bendruomenei. Žemėlapis bus papildytas pasiūlytąja trasa prieš tai specialioms tarnyboms nustačius, jog jas galima naudoti ekstremaliems pasivažinėjimams.

Autorius: Daina Skominienė, www.GRYNAS.lt

Paskelbė: Antanas Petrauskas (AntanasP)

Puslapiai: 123


Juodulys
1500cc *******
Avataras
#2   +1  

Citata:

Jeigu mūsų bendruomenėje atsirastų žmogus, važinėjantis mišku ar pelke, tokio elgesio mes netoleruotume ir gali būti, jog toks narys būtų šalinamas iš bendruomenės Tai yra netinkamas elgesys, teršiantis motociklisto vardą – sako motomanai.lt bendruomenės įkūrėjas Antanas Petrauskas.

Šiaulių enduro atstovams reiktu rimtai susimastyti :-]
2013 Gegužės 3 22:19 redagavo DainiusM 2013 gegužės 3 19:20 Honda VFR 800Fi
Narys
1100cc *****
#3   +5  

Nustebino: "Jeigu mūsų bendruomenėje atsirastų žmogus, važinėjantis mišku ar pelke, tokio elgesio mes netoleruotume ir gali būti, jog toks narys būtų šalinamas iš bendruomenės Tai yra netinkamas elgesys".

Mano ziniom motomanai.lt yra tesiog forumas su papildomom funkcijom, vienijantis panasiu interesu zmones. Nei kazkas pasiraso kazkoki susitartima, nei cia klubas su savo nuostatais nei ka.

As manau kad toks komentaras yra visiskai netinkamas tokio tipo svetaines administratoriui.

Jei kazka ruosies ispejineti del tokio elgesio, tai pradedam nu greicio virsijimo, istiesiniu kirtimo ir t.t. tai yra to pacio lygio pazeidimas.

Mano nuomone, teisinga elgesi motomanu bendruomine turetu skatinti ir remti, o ne kritikuoti ir grasinti uzfiksavus kazka neteisingo.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2013 Gegužės 3 22:23 redagavo Decoy 2013 gegužės 3 19:33
Juodulys
1500cc *******
Avataras
#4   +2  

Antans įsivaizduoj kad čia jo klubs :)
2013 Gegužės 3 22:31 Honda VFR 800Fi
Super'inis
1100cc *****
Avataras
#5    

Moderatoriai patvirtins - yra užbanintų veikėjų, kurie ir motociklus be dokumentų bandė pardavinėti ir pan. Yra ir apribojimų dalyvauti forume diskurijose gavusių kelių erelių. Nemanau, kad gamtos niokojimas galėtų būti išimtis.
Tegul enduristai užpyks, bet nėra ko didžiuotis pervažiuotais upeliais ir džipais įmerktais į ežerą iki stogo.
2013 Gegužės 3 22:39 Honda VFR800 - sportuojantis turistas.
Juodulys
1500cc *******
Avataras
#6   +1  

Jo... Girdėjot Šiaulių enduristai, vsio baigės jums pakatuškės...

Spėkit kas šioje foto prie vairo :D
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2013 Gegužės 3 22:41 redagavo DainiusM 2013 gegužės 3 21:29 Honda VFR 800Fi
Narys
1100cc *****
#7   +2  

Citata:
Cituoju: AntanasP
yra užbanintų veikėjų, kurie ir motociklus be dokumentų bandė pardavinėti ir pan.


Visiskai teisingai, tai yra jusu sukurtu irankiu isnaudojimas.

Citata:
Cituoju: AntanasP
Nemanau, kad gamtos niokojimas galėtų būti išimtis.
Tegul enduristai užpyks, bet nėra ko didžiuotis pervažiuotais upeliais ir džipais įmerktais į ežerą iki stogo.


Ar mes motomanai, ar mes dzipomanai? Tegul tie savo reikalus tvarko. O mes - savo.

As nenoriu pasakyti kad, is esmes, komentaras yra neteisingas. Pilnai pritariu kitom minetom idejom (marsrutu, renginiu ir pan). Noriu pabriezti kad komentaras apie ispejimus ir banus yra nekorektiskas nariu atzvelgiu ir, grubiai tariant, pareigu virsijimas. Forumo adminstratoriu pareiga yra etiketo ir vidaus tvarkos prieziura. KET pazeidimas nera nei etiketas, nei tinklapio tvarka, tokius nagrineja atitinkamos komisijos ir teismai.

Jeigu del KET pazeidimu susidare balaganas, nariu konfliktas - va tada prasom, ribok priejimas, banink.
2013 Gegužės 3 22:56 redagavo Decoy 2013 gegužės 3 20:16
Narys
600cc ****
#8   +2  

ale tai kai subludo untanis...
2013 Gegužės 3 23:13
Narys
900cc *****
Avataras
#9   +9  

:) Nusiperka žmogus endurą, tai kur jam važinėti jei ne miškais? Plentu? Jei norėtu plentu, tai nusipirktu britvą. Bet žmogui patinka bekelės :) Ir ne mums jį teisti, ar iš bendruomenės šalinti. Jis toks pats motomanas, kaip ir visi kiti. Jei pradėt taip šalinti, tai reiktu ir "britvininkus" visus pašalinti, nes jie greitį visą laiką viršina :-] . Po to visus su "pirdom" nes jie belekaip važinėja. Čioperistus už tai kad decibelus viršyja. Ir kas tada liks? ;) Tegu už mūsų nuodėmes teisia Dievas, Kelių policija ir Gamtosaugininkai, o mes ginkime vieni kitus ;)
2013 Gegužės 3 23:25 redagavo JaponasA 2013 gegužės 3 20:26
Narys
1100cc *****
Avataras
#10   +2  

Įdomu, ko "bendruomenė" siekia šituo PR'u? :V
2013 Gegužės 3 23:30 ilgiausias matytas demferis ..... thats what she said!
Super'inis
1100cc *****
Avataras
#11    

Dėl įgaliojimų viršyjimo - cituoju Gero tono taisykles:
"Moderatoriai turi teisę labai griežtai reaguoti į nesantaikos kurstymą (tautinės, rasinės, religinės, seksualinės ar kitokios nesantaikos kurstymą), LR įstatymais draužiamų temų eskalavimą, betkokios formos grasinimus ar pašnekovų žeminimus."

Ir dar aiškumo noriu įvesti: negali būti tokio dalyko kaip važinėjimas bekele - motorinėmis transporto priemonėmis galima važinėti tik keliais (asfaltuotais arba BE asfaltinės dangos)!
o jei turi savo žemę - tada galima kad ir su plūgais.

Esu ir aš nusikaltęs kai turėjau Enduro - bet man nė į galvą kad kažką blogo dariau.. Dabar to nedarau. Ten kur DainiusM įdėjo foto - tai iš kelionės APL su Enduro klubu - ten yra pasieniečių patruliavimo kelias ir leidimai iš anksto suderinti.
2013 Gegužės 3 23:42 Honda VFR800 - sportuojantis turistas.
Moto tėvas
800cc *****
Avataras
#12   +1  

aš suprasčiau, jei koks išsišokėlis pralėktų per ūkininko pasėlius, gaidntų, suruoštą dirvą, bet miško keliukas, žvyrkėlis... jokio nuostolio gamtai.... pažiūrėkit ką daro miškovežiai !!! (ff)
2013 Gegužės 3 23:43 Tarpkojy BMW F650 ...
Super'inis
1100cc *****
Avataras
#13    

Citata:
Cituoju: Tetux
aš suprasčiau, jei koks išsišokėlis pralėktų per ūkininko pasėlius, gaidntų, suruoštą dirvą, bet miško keliukas, žvyrkėlis... jokio nuostolio gamtai.... pažiūrėkit ką daro miškovežiai !!! (ff)


miško keliukas, žyrkelis - nėra bekelė ;) taip kad gyvenimas tęsiasi ;)
2013 Gegužės 3 23:46 Honda VFR800 - sportuojantis turistas.
Narys
1200cc ******
Avataras
#14   +3  

labai idomu taip per purvynus pasivazinet,su keturraciu,ar dzipu....kiek to misko ir gamtos isgadina visokie makleriai valdzioj,uz pinigus,parduoda,stato ka nori ir tt,jokie offroudistai ne simtosios dalies tiek nepagadins niekad
2013 Gegužės 3 23:48
Narys
1100cc *****
#15   +1  

Citata:
Cituoju: AntanasP
Dėl įgaliojimų viršyjimo - cituoju Gero tono taisykles:
"Moderatoriai turi teisę labai griežtai reaguoti į nesantaikos kurstymą (tautinės, rasinės, religinės, seksualinės ar kitokios nesantaikos kurstymą), LR įstatymais draužiamų temų eskalavimą, betkokios formos grasinimus ar pašnekovų žeminimus."


Pats sau priestarauji: Grasini nariams ir zemini Endursikus.

Ar vazinedami bekele jie nesantaika kursto ar draudziama tema pakelia? Jeigu kazkas postina kazkoki KET pazeidima, dazniausia tai sukelia sveika diskusija. Moderatoriai tokiuose dalyvauti neturetu (nebent rasyti savo asmeniniu vardu). Ju darbas yra priziureti vartotoju "gera tona". Forumas todel ir yra forumas, o ne "pasiekimu lenta" is kurios reikia salinti netinkamus pasiekimus.

Man labai idomu kaip forumo administratorius tokius dalykus kontroliuos. Rasys vartotojui zinutes "ar sitoj nuotraukoj nekieno miskas, ar tai privati valda?", o jeigu varototojas atsakys "nekieno" - ji uzbanins? Gal undercover jungsies prie ratuku, o veliau visa vartotoju grupe salinsi?
2013 Gegužės 3 23:50 redagavo Decoy 2013 gegužės 3 21:03
Narys
250cc **
Avataras
#16    

Tai va,su dviraciais vazinesimes dabar po misku takelius :)
2013 Gegužės 4 00:14
Gatvinis
1000cc ******
Avataras
#17   +4  

Antanai, tai ka dabar darysi kad buvai prasikaltes? atsodinai gal pora eglių, ir žolės toj vietoj kur prakasei su ratu?
2013 Gegužės 4 00:16
Narys
400cc ***
Avataras
#18   +1  

Citata:
Cituoju: AntanasP
...Ten kur DainiusM įdėjo foto - tai iš kelionės APL su Enduro klubu - ten yra pasieniečių patruliavimo kelias ir leidimai iš anksto suderinti.


Leidimai tai su derinti su pasieniečiais, kad "nesupakuotu" pasienio ruoze, o ne su gamtosaugininkais. ;) Ar klystu?
2013 Gegužės 4 00:27 redagavo floO 2013 gegužės 3 21:29
drh
Narys
900cc *****
Avataras
#19    

Citata:
Cituoju: AntanasP

negali būti tokio dalyko kaip važinėjimas bekele - motorinėmis transporto priemonėmis galima važinėti tik keliais (asfaltuotais arba BE asfaltinės dangos)


Dėl šito teiginio pritariu, kad naujokui (ir netik) turi būti aišku kas leidžiama, kas draudžiama, o toliau jau kiekvieno sąžinės reikalas.
2013 Gegužės 4 00:37 real men ride twins
Narys
600cc ****
Avataras
#20   -1 / +2  

Aisku gamta reikia saugoti, bet ja reikia ir megautis ir negalima to drausti, nes mes visi esam gamtos dalis. Kam gamta tada reikalinga jei vaziuoji keliais ir miegi kempinge. Jusu vaikai ir anukai tures ta pati ka ir mes dabar turim nes gamta atsinaujina, o tam kas neatsinaujina yra saugomos teritorijos, nacionaliniai parkai, draustiniai.
2013 Gegužės 4 01:00
Narys
400cc ***
Avataras
#21   +3  

Persiskaiciau visa straipsni, tai santrumpa butu mazdaug tokia: (t)
- Gamtosaugininkai verkia, kad ziauriai zalojama gamta, ir jie nieko negali padaryti nes ne ju jurisdikcija (ff) ir rade gilias vezes bando linciuoti niekadiejus bendrai ivardinamus kaip motociklistai (i kuriu kategorija tikriausiai priskiriama viskas, nuo brakonieriu dzipu iki civiliu keturraciu);
- Kaip didziausia daroma zala ivardijami atvese kiausiniai ir vazinejimas poligone bei girininku isartomis kartalinemis linijomis, kur kiekvienam aisku kad jokios misko paklotes nera. Tai taip ir nebeaisku kame ta didzioji zala. Taip pat minimi mistiniai dideli suvazinetu gyvunu kiekiai (?) hmm...;
- Pono Algirdo B. pasisakymas aiskiai nurodo aprasomos problemos saknis, nuo ko ir reiktu pradeti (o ne postrigauti, radus miske gilias vezes, ir eilini karta matyti viena iseiti - didinti baudas);
- O Antanas, bendruomenes vardu, pasisako uz netolerancija, ir tuo paciu pries nesantaikos kurstyma :V
2013 Gegužės 4 01:16
Narys
125cc **
Avataras
#22   +4  

Nusiperki endurą ekstremaliam pasivažinėjimui tai važiuok į karjerą arba rinkis jau esamus žvyro keliukus kaip visi normalūs sportininkai. Nori išbandyt keturračio pravažumą - važiuok į poligoną ar specialiai ruoštą trasą. MONSTER levelio technikai reikalinga atitinkama teritorija - o ne viskas iš eilės kas pasitaiko pakeliui. Čia straipsnio tema apie tai kad žmonės su ta technika gražiausias Lietuvos vietas niokoja - ir dažniausiai svetimas. Buvo komentaras juk kad nuosavam sklype kad ir su plūgą prisikabinęs gali ardytis - nieks tau nieko nesakys. Bet lietuvio toks mentalitetas juk - "man dabar gerai, o po manęs nors ir tvanas". Nereikia visų šunų ant motociklininkų sukart - bet jie kaip bebūtų gaila visiems užkliūna labiausiai.
2013 Gegužės 4 02:24 redagavo Unnamed 2013 gegužės 3 23:30 Nelėk greičiau nei skrenda tavo angelas sargas
Narys
1200cc ******
Avataras
#23   +10  

man toks vaizdas,kad lietuvoj sedi visi,ir tik galvoja,kaip kam ka uzdraust...lempas ne taip svieciancias,duslerkes per garsias,salma ne toki,greiti negera,posukiu spalva neteisinga,ten plaukiot negalima,ten vazinet,to siust negalima,o ta parsisiust galima,bet taip padaryta brangu,kad beveik negalima,to rasyt negalima,to postint irgi nelabai...(nes cia pat istrins moderatoriai,administratoriai,cenzuristai...) ..ir viskas cia vadinasi ta laisva lietuva????kurioj cia vietoj ta laisve??? pas daugeli tiek uzpudrintos jau smegenys situ veju,kad patys tiki,kad jo,nuo neeuropietiskos lempos is priekio visi eismo dalyviai apakinti i griovius suvaziuos,o jei be salmo isvaziuosi,tai isvis,cia beveik nepagarba artimajam gausis,raudonu posukiu nesimatys isviso,o jau neduok die prasisukes nusipirksi laiveli,ir issistumsi i koki vandens telkini,ar keturraciu isleksi i koki miska...tai net is kosmoso matysis kokia tu zala ekologijai padarei. anksciau ir fabrikai liejo atliekas i upes,ir vazinejo kas kur nori su traktoriais masinom ir kuom papuola,ir kazko ta gamta buvo normali,bet kur atvaziuosi prie ezero,pasistatei palatke,ir degink lauza,kepk saslykus,gerk,zvejok....daba is ko pinigus galima buvo isspaust,viskas isparduota,aptverta,ir ten jau seimininkai vazinejai kaip nori,su kuom nori,ir ka nori daro aplamai-jiem ekologijos problemos neegzistuoja,o kas liko,tai jau miko-ta jau reik saugot tipo.nes jei kazkas sugebejo nusipirkt keturrati,ar net dzipa offroudui pasiruost,vadinasi turi litu daug,ir jei pasekt jo isartom vezem,tai galima bus neblogai nugrezt..vat ir visa ekologija...tik vis atsiranda tokiu angeliskai nekaltu smegeniniu zmoniu,kurie tiki gerais uzmojais,vis da galvoja,kad visi draudimai,baudos ir tt yra tik tam,kad uoga laukine augtu,pusis linguotu zaliais spygliais,kad oras svarus butu,vanduo skaidrus,zuvytes veistusi neuzterstam vandeny.....juokinga.cia kaip nekalta mergaite ikalbinejama tiki,kad iskarto po nakties ja temps i santuokos rumus zenytis. :D tikrove daug paprastesne,kas nores vazinet kur nori,tas ir vazines,gal tik brangiau kainuos tas,o kentes eilini karta paprasti vaikiai,kurie siaip taip susitvere koki dzipa pusiau i skolas patys savo rankom,ar keturrati koki sena susilipde-tie papuls,netures kaip atsipirkt,vat tie ir bus ivardinti didziausiais gamtos priesais(nuotraukoj irgi tarp kitko dzipas senas patrulis vaziuoja...o ne koks landroveris naujas,ar lankruizeris...)
2013 Gegužės 4 02:46 redagavo von dutch 2013 gegužės 3 23:52
Narys
900cc *****
Avataras
#24   -1 / +2  

motomanai.lt jau labiau tampa kaip motociklistų veidas visuomenei, nei tesiog diskusijų forumas, o su tuo turbūt ateina ir atitinkami sprendimai :) ir iš tikro keista, kad šiaip po gamtą važinėt negalima, o savam sklype tai gali nors ir visą eko sistemą šaratais paleist ir viskas 'ok' :) kažkokie sausi tie mūsų įstatymai :)
2013 Gegužės 4 02:48 redagavo beliali 2013 gegužės 3 23:50
Narys
125cc **
Avataras
#25   +1  

pritariu tau

Citata:
Cituoju: Decoy
Nustebino: "Jeigu mūsų bendruomenėje atsirastų žmogus, važinėjantis mišku ar pelke, tokio elgesio mes netoleruotume ir gali būti, jog toks narys būtų šalinamas iš bendruomenės Tai yra netinkamas elgesys".

Mano ziniom motomanai.lt yra tesiog forumas su papildomom funkcijom, vienijantis panasiu interesu zmones. Nei kazkas pasiraso kazkoki susitartima, nei cia klubas su savo nuostatais nei ka.

As manau kad toks komentaras yra visiskai netinkamas tokio tipo svetaines administratoriui.

Jei kazka ruosies ispejineti del tokio elgesio, tai pradedam nu greicio virsijimo, istiesiniu kirtimo ir t.t. tai yra to pacio lygio pazeidimas.

Mano nuomone, teisinga elgesi motomanu bendruomine turetu skatinti ir remti, o ne kritikuoti ir grasinti uzfiksavus kazka neteisingo.

2013 Gegužės 4 09:28
Plentinis endūrininkas
1100cc *****
Avataras
#26   +6  

Kai buna kertamas miskas, tai paklote buna suardoma "na niet". Tai ka tada sakyti? Juk tie visureigiai vaziuoja kuo sunkesniais misko keliais, kur jau buna isvazineta miskoveziu, ar siaip kokie pelkiniai keliukai. Ir jei katais nusuka i sona, tai tik tam, kad istrauktu vienas kita. Nemanau, kad padaroma pasaulinio masto zala. Ir nera tiek daug Lietuvoje tu ardytoju, kad sunaikintu gamta. O jeigu gerai pamascius, kodel nedaroma motomanu akcija, kad atsodineti miskus. As su mielu noru prisijungciau, nors ju ir neardau.
2013 Gegužės 4 10:30
Juodulys
500cc ***
Avataras
#27   +1  

tegul tik nebeverkia, kiek po miskus vazineju, tai isdraskytos paklotes tikrai tukstancius kartu maziau matau, negu siuksliu kalnu. ant kiekvieno kampo pripilta siuksliu, statybiniu atlieku - tai gal jos nedaro zalos? jiems matai parupo velenos gabalas atvepes, o kad stiklu, plytu ir kanistru pilni miskai, tai cia jau nieko tokio.
2013 Gegužės 4 11:38
Pėsčiasis narys
800cc *****
#28   +2  

smarkiai perdetas reikalas. daznai misku megeju pasivazinejimai kenkia ne gamtai o uzkliuna ponams pasistaciusiems vilas ir vasarnamius prie misku, nepatinka jiem kai pro juos kazkas svetimas vaziuoja. tada bandoma prisidengiant "gamtos apsauga" uzdrausti viska. ar patys gamtos myletojai daznai isvaziuojat i gamta? nemaciau lietuvoj niekur stipriai isdarkytos zemes, misko paklotes. sernai daugiau isknisa.
2013 Gegužės 4 12:50
Plentinis endūrininkas
1100cc *****
Avataras
#29    

Citata:
Cituoju: stiklas
smarkiai perdetas reikalas. daznai misku megeju pasivazinejimai kenkia ne gamtai o uzkliuna ponams pasistaciusiems vilas ir vasarnamius prie misku, nepatinka jiem kai pro juos kazkas svetimas vaziuoja. tada bandoma prisidengiant "gamtos apsauga" uzdrausti viska. ar patys gamtos myletojai daznai isvaziuojat i gamta? nemaciau lietuvoj niekur stipriai isdarkytos zemes, misko paklotes. sernai daugiau isknisa.
Pilnai sutinku.
2013 Gegužės 4 13:20
Narys
600cc ****
Avataras
#30    

Citata:
Cituoju: kefneris
Kai buna kertamas miskas, tai paklote buna suardoma "na niet". Tai ka tada sakyti? Juk tie visureigiai vaziuoja kuo sunkesniais misko keliais, kur jau buna isvazineta miskoveziu, ar siaip kokie pelkiniai keliukai. Ir jei katais nusuka i sona, tai tik tam, kad istrauktu vienas kita. Nemanau, kad padaroma pasaulinio masto zala. Ir nera tiek daug Lietuvoje tu ardytoju, kad sunaikintu gamta. O jeigu gerai pamascius, kodel nedaroma motomanu akcija, kad atsodineti miskus. As su mielu noru prisijungciau, nors ju ir neardau.
Nu nu, prie ko čia dabar tie vargšai, kurie pragyvenimui užsidirba tik sezoniniais darbais. Gal nereikia atlikinėti tokių atsodinimo akcijų, ato pjausit varguoliam per ir taip tuščias kišenes.
2013 Gegužės 4 15:32 http://images.spritmonitor.de/527913.png Kawasaki ZX6R 98'
Puslapiai: 123




71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17

Skiltis "Už Gamtą" bendrai finansuojama Europos regioninio plėtros fondo lėšomis. http://www.esparama.lt