Motomanų Diskusijos » Naudingi daiktai ir priemonės » Nano technologijos vejasi motociklininkus

| 2013-06-05 Dellamorte | 17/14866 žinut.
 

 
Apie nano technologijas kažką esame girdėję bent jau viena ausimi. Na, maždaug tiek, kad tai laboratorijose kažkaip „kreivai“ jungiant molekules sukurtos visiškai naujos cheminės medžiagos, pasižyminčios neįprastomis savybėmis. Nors kai kurie skeptikai ragina per daug tuo nesidžiaugti, kol nėra visiškai ištirtas šių medžiagų poveikis aplinkai ir žmogaus sveikatai, tačiau kadangi nesu chemikas, anei fizikas, tad tikrai nesiimsiu gilintis į tuos plika akim nematomus procesus, o šiame straipsnyje pamėginsiu su Jumis pasidalinti savo, kaip vartotojo, patirtimi.

Viskas prasidėjo nuo to, kai draugas atsiuntė nuorodą į demonstracinį filmuką apie vieną hidrofobinį nano-purškalą. Likau išsižiojęs – iš vandens ištrauktos medžiaginės pirštinės, į purvo balą panardinti batai, skystu betonu apmėtyti keramikiniai blokeliai likdavo sausutėliai ir švarutėliai. Visas skystis, purvas, dažai nuo jų tiesiog atšokdavo kaip vanduo nuo labiausiai pasaulyje taukuotos žąsies.

Į galvą iškart šovė mintis – jei jau šis stebuklas toks universalus, kodėl jo nepamėginus pritaikyti motociklams ir visai iš eilės baikeriškai ekipiruotei?

Ne paslaptis, kad dauguma motociklininkų daug dėmesio skiria savo motociklų švarai palaikyti. Tiek bekelės sporto entuziastai, važinėjantys po purvynus, tiek eiliniai motociklininkai vos ne po kiekvieno išvažiavimo vargsta plaudami savo techniką nuo dulkių ir prilipusio purvo. Nes patys žinot – purvinas motociklas, kažkaip net važiuoja prasčiau... (atsiprašau, jei esate „ratbike“ žanro gerbėjas).

Kitas niuansas – apranga. Jei nesate „parketinis baikeris“, neišvengiamai tenka važinėti ir per lietų. Kartais ir ištisą dieną. Nors šiuolaikinės motoaprangos su difuzinėmis membranomis (goretex ir pan.) yra tikrai toli pažengusios, tačiau šimtu procentų vis tiek neapsaugo – po kurio laiko drėgmė vis tiek prasiskverbia.

Todėl papildomas aprangos ir avalynės impregnavimas bei motociklo padengimas nano danga, regis, turėtų būti tikras išganymas – viso gero peršlapusiai aprangai, pridžiūvusių uodų gramdymui, ir chromo blizginimui.

Taigi, truputį panaršęs internete radau lietuvaičių įmonės „Nanotekas“ interneto svetainę (http://www.nanotekas.lt/V2/ ), kur vėl šiek tiek pasimečiau nuo siūlomų nano-produktų gausos: nuo statybinės mūro hidroizoliacijos iki keptuvių ir peilių.

Kadangi specialiai motociklininkams skirtų gaminių neradau, teko pastudijuoti siūlomų automobilinių priemonių aprašymus ir pasitarti su prekiautojais, kol galiausiai apsistojau ties dviem labiausiai dominančiomis: „NanoAuto Textile&Leather”, „Nano Diamond Shield“. Pirmoji – impregnavimo skystis odai ir tekstilei, antroji – universali priemonė automobilių ir motociklų padengimui.

Prekybininkai dar įsiūlė ir trečią – „Nano Wiper“, skirtą automobilių priekinių stiklų padengimui, kadangi jiems patiems buvo labai įdomu išmėginti, kaip ši priemonė veiks šalmo ir motociklų stikliukus.

NanoAuto Textile&Leather

Iš tiesų ši priemonė visų pirma yra skirta automobilių sėdynių ir salonų apsaugai nuo netyčia draugo išlieto alaus, purvinomis letenomis užlipusio šuns ar sysiu padariusio vaikučio padarinių. Tačiau mane konsultavę „Nanoteko“ atstovai rekomendavo šį gaminį kaip tinkamą ir motociklininkų aprangų hidrofobiniam impregnavimui. Anot jų, „produktas sukuria mikromolekulinį sluoksnį aplink kiekvieną audinio skaidulą, taip sukurdamas visapusišką, itin efektyvią ir kartu nematomą apmušalų apsaugą“, o efektas turėtų išlikti iki dviejų metų.

Ok, pažiūrėsim.

Taigi, pradžiai išsiskalbiau aprangą ir jai išdžiūvus pradėjau eksperimentą.

Vieno 250 ml talpos buteliuko kaip tik užteko iš išorės išpurkšti tekstilinę striukę ir kelnes. Gal būtų užtekę ir pirštinėms, tačiau apie jas pamiršau, o kai prisiminiau, jau buvo vėlu.

Skystis pasirodė bekvapis ir bespalvis, bet sudrėkusios aprangos vietos patamsėdavo tarsi sušlapusios važiuojant per stiprų lietų. Truputėlį nusižengiau instrukcijai nepatrynęs padengtų paviršių skudurėliu – atrodė, kad viskas ir taip dengiasi labai tolygiai.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Kaip priklauso, palikau viską džiūti 12 valandų.

Ryte apžiūrėjęs rezultatą supratau, kad nenaudoti skudurėlio buvo klaida – nors kelnių spalvos intensyvumas buvo vienodas, tačiau ant juodos striukės kai kuriose vietose išryškėjo tamsesnės dėmės – matyt, ten, skysčio pakliuvo daugiau nei kitur.

Na, bet tai nėra tokia jau didelė bėda. Daug įdomiau buvo, kaip „NanoAuto Textile&Leather” pasirodys per lietų.

Deja, pats pirmas patekimas į trumpą pavasarišką liūtį parodė, kad hidrofobinio efekto pasiekti nepavyko – viršutinis striukės poliesterio sluoksnis beregint prisigėrė vandens, o jo pergalingą žygį link mano nuosavų riebalinių sluoksnių sustabdė tik difuzinė membrana.

Kai per kitą lietų tokį patį „fintą“ man iškrėtė ir „Streetfighter“ kelnės, supratau, kad kažkas ne taip.

Susirašėm su „Nanoteko“ atstovais, kurie atsiprašė dėl nesusipratimo ir paaiškino, jog galvojo, jog priemonę bandysiu ant odinės aprangos. Pasirodo, jog sintetiniams audiniams (poliesteriui, brezentui ir pan.) produktas paprastai nėra veiksmingas, o yra tinkamas tik natūraliems audiniams bei odai...

Na, ties šia vieta mano eksperimentas su „NanoAuto Textile&Leather” ir baigėsi – būtų įdomu jei kas nors jį pratęstų su kitokio tipo aprangomis.

Laimei, su kitais dviem produktais sekėsi daug geriau.

Nano Diamond Shield

Platintojai apie šį JAV gaminamą reikalą rašo, kad tai yra „itin stipriu hidrofobiniu poveikiu pasižyminti nano danga, padengianti Jūsų automobilio paviršių smulkiomis 40-60 nanometrų (~0,000005 milimetro) dydžio silicio dalelėmis, sukuriančiomis super hidrofobinę nanodangą, sukuriančią "lotoso efektą" ir padidinančią kėbulo dažų atsparumą trinčiai ir nešvarumams net keletą kartų“.

Pasimokęs iš pirmojo eksperimento klaidos, šįkart kiekvieną žingsnį nutariau daryti tiksliai pagal instrukcijas. Iš pradžių motociklą kruopščiai nuploviau ir nusausinau šluoste. Tiesa, specialų nuriebalinimo purškalą panaudojau tik variklio ir važiuoklės dalims, kitur paviršiai buvo sausi.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Tada atėjo eilė „Diamond Shield“. Pradėjau nuo bako. Tolygiai jį padengiau skysčiu ir ėmiau trinti šluoste. Teko gerokai pavargti, kol jis ėmė blizgėti.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Tada atsargiai perėjau prie priekinio stiklo (tiksliau – „vėjo skydo“, kadangi jis ne stiklinis). Jį teko irgi gana ilgai pablizginti šluoste, tačiau galiausiai jis liko skaidrus lyg naujas.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Tuomet nupurškiau ir likusias motociklo dalis, išskyrus gal tik padangas ir stabdžių diską.

Visam procesui prireikė poros valandų, tačiau galiausiai buvo smagu matyti savo motociklą tokį blizgantį.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Dar tą pačią dieną išriedėjau į Kauno gatves ir eksperimentas prasidėjo.

Po dviejų mėnesių kasdienės eksploatacijos saulei šviečiant, lietui lyjant, keliui dulkant ir purvui tyškant, susigulėjo tokie įspūdžiai ir išvados.

„Diamond Shield“ reklamoje aprašomos savybės ir esmės pasitvirtino – gaminys veikia labai panašiai kaip „stiprus“ vaškas: ant padengtų paviršių dulkės ir nešvarumai beveik nesikaupia, o prilipusios apnašos visiškai lengvai nusiplauna tiesiog vandeniu ir šepečiu ar kempine be jokio šampūno.

Tiesa, nėra visiškai taip, kad VISAS purvas tiesiog atšoktų nuo paviršių. Dalis užtiškusių apnašų pravažiavus šlapiu gruntuotu keliu vis tiek lieka ant sparnų, duslintuvų ar kitų atvirų vietų.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Tačiau tie nešvarumai nuplaunami labai lengvai.

Kas man patiko, kad pravažiavus žvyrkeliu, ant motociklo nusėdusių dulkių didžioji dalis tiesiog nusipučia pravažiavus kelis kilometrus asfaltuotu keliu.

Na, o kaip gi trūkumai, nejaugi jų nėra?

Nežinau, ar tai galima įvardinti trūkumu, tačiau paaiškėjo, kad „Diamond Shield“ padengtus kietus paviršius po kiekvieno plovimo ar lietaus būtina VISIŠKAI nusausinti.

„Anokia čia naujiena“, – atsakysite. „Visada po plovimo motociklą reikia nusausinti, nes liks kalkių dėmės“.

Taip, aš su jumis nesiginčiju. Tačiau ant „deimantiniu skydu“ padengtų paviršių likę kalkių lašeliai pasirodė esantys itin „piktybiški“ – hidrofobinis efektas smulkius vandens lašelius verčia telktis į stambesnius, kurie išdžiuvę palieka didesnes nei po įprasto plovimo dėmes, o šias sausuoju būdu vėliau nuvalyti ganėtinai sunku.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Todėl lieka du keliai – arba nuplautą motociklą visiškai nusausinti (šluoste, popieriniu rankšluosčiu etc.) arba likusius stambius vandens lašus nupūsti oro srove – tam jie lengvai pasiduoda.

Jeigu jūsų tokios procedūros negąsdina – tuomet „Diamond Shield“ turėtų nenuvilti. Po dviejų mėnesių bandymų ir važiavimo įvairiomis oro sąlygomis, galiu patvirtinti, kad priemonės hidrofobinis ir blizgesio suteikimo efektas išliko ne silpnesnis nei pradžioje.

Gamintojų teigimu, produkto veiksmingumas trunka metus laiko. Kadangi flakonėlyje dar liko pusė turinio, tikiuosi, kad blizginimo procedūrą tereiks pakartoti tik kitą pavasarį.

Nano Wiper

Dėl šio produkto iš pradžių buvau skeptiškiausias, kadangi jis yra skirtas automobilių priekiniams stiklams, be to polikarbonatinius šalmų ir motociklo „stiklus“ jau buvau padengęs universaliuoju „Nano Shield“. Tačiau paragintas „Nanoteko“ atstovų, sutikau išbandyti ir šį skystį.

Buvau įspėtas verčiau nenaudoti komplekte esančio valiklio, skirto stiklų nuvalymui prieš dengiant nano danga, kadangi valiklyje esantis cerio dioksidas (naudojamas pramonėje stiklo, juvelyrikoje – brangakmenių šlifavimui) gali subraižyti plastikinį paviršių, paversti jį matiniu.

Bespalvis ir bekvapis „Nano Wiper“ specialia šluoste pasidengė labai lengvai ir nepastebėjau jokių neigiamų pasekmių – matomumas nesuprastėjo, paviršiai nesusibraižė ir įgavo blizgesį.

Panaudojus priemonę dviem šalmams ir motociklo vėjo skydui, buteliuke dar liko apie 90 procentų turinio – vadinasi, produkto išeiga išties nedidelė.

Tačiau labiausiai pradžiugino „Nano Wiper“ hidrofobinės savybės. Važiuojant per lietų greitesniu nei 70 km/h greičiu vandens lašai nuo šalmo stikliuko lekia kaip pasiutę – nebereikia valyti rankomis ar kraipyti galvos į šalis „gaudant vėją“.

Panašiai važiuojant „elgėsi“ ir motociklo gaubtas. Tiesa, dėl aerodinaminių gaubto formų produkto poveikis čia galbūt nebuvo toks akivaizdus.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Be to, po važiavimo per lietų išdžiūvusio šalmo stikliuko neprireikė valyti ar plauti daugiau nei dvi savaites nepaisant kasdienio naudojimo! Iš tiesų, po lietaus ant paviršiaus neliko beveik jokių nuosėdų, o miesto dulkės tiesiog neprilipo prie paviršių. Šiuo atžvilgiu „Nano Wiper“ pasirodė daug efektyvesnis už „Nano Shield“.

O kaip dėl uodų ir kitos „paukštienos“? Deja, eksperimento laikotarpiu rimto spiečiaus neteko sumedžioti, o vos pora pagautų pavienių „lakūnų“ su stiklu atsisveikino vos perbraukus šluoste.

Taigi, apibendrindamas, galiu pasakyti, kad paskutinioji ir trumpiausiai bandyta nano šeimos atžala man labiausiai patiko iš visų trijų. Įvertinus gana nedidelę jo kainą, nedidelę išeigą ir veiksmingumą, manau, kad „Nano Wiper“ galiu rekomenduoti visiems motociklininkams. Galbūt jums taip pat puikiai tiktų ir kitos dvi priemonės – nuspręskite patys, tačiau atsižvelgę ne tik į mano įspūdžius, bet ir gaminių aprašymus.

Nano Diamond Shield: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0MB5P_bXYAI

NanoAuto Textile&Leather: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sDbIWTZDQv0

Nano Wiper:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tNX2isgClT8
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Paskelbė: Saulius (Dellamorte)

 


Pašėlusi
900cc *****
Avataras
#2   -1 / +2  

Labai geras straipsnis :)
2013 Birželio 5 15:32 Good girls go to heaven. Bad ones go to hell. And girls on fast bikes go anywhere they want.
Narė
25cc *
#3    

Tik atsargiai su odiniais aksesuarais, patarčiau pasibandyti ant "juodraščio", nes man eksperimentas su batais nepasitvirtino.
2013 Birželio 5 16:06
Narys
250cc **
Avataras
#4    

Net susidomejau-gal tuo Nano Wiper'iu padengt savo zirgeli ir salmus. Super straipsniukas :)
2013 Birželio 5 17:35
Narys
600cc ****
Avataras
#5    

Aš labiau laukiu, kada bus eiliniams žmonėms prieinama tikroji nano danga, kai vandeniui nuo šalmo nupūsti nereikalingas 70km/h greitis ir purvas visiškai nesilaiko. Neberandu straipsnio apie tą nano dangą technologijos.lt tinklapyje.
2013 Birželio 5 17:54 http://images.spritmonitor.de/527913.png Kawasaki ZX6R 98'
Narys
250cc **
Avataras
#6    

Citata:
Cituoju: Sraigius
Aš labiau laukiu, kada bus eiliniams žmonėms prieinama tikroji nano danga, kai vandeniui nuo šalmo nupūsti nereikalingas 70km/h greitis ir purvas visiškai nesilaiko. Neberandu straipsnio apie tą nano dangą technologijos.lt tinklapyje.


Yra tokia danga, bet speju mazai kas tiek uzdirba, kad galetu naudotis :)
2013 Birželio 5 19:36
Narys
900cc *****
Avataras
#7    

Klausimas del Wiper'io, ji reik itrinti ar tiesiog purksti ir jei purksti tai speju trynimas turi buti kryptinis nuo centro i salis, ar beleNkaip iseis?
2013 Birželio 7 18:08 Kiaule Morgas
Skeptikas
900cc *****
Avataras
#8    

ir man klausimelis Dellamorte'ei pasistojo-ar Viper'is irgi palieka kalkiu nuosedas?Verta juo dazytas detales dengti?Gal ne taip paklausiau-kadangi jau esi issibandes duok atsakyma is patirties-ar tikrai verta dazytas detales dengti tuo marmalu?Beveik tas pats efektas isgaunamas paprasciausiai naujai nupoliravus moca.Tik noriu perspeti-is patirties zinau,kad pigios poliravimo pastos ilgai nesilaiko,norint gauti gerus rezultatus reiktu kreiptis pas profesionalius dazytojus-poliruotojus kurie naudoja profesianalius produktus.
Klausiu ne todel,kad noriu kelis litus sutaupyti.Paprasciausiai nesinori pastacius per lietu moca kita kart turet problemu su tom demem.Kaip supratau jos lengvai nesivalo?
2013 Birželio 7 18:36
Optimistas
800cc *****
Avataras
#9   +1  

Važinėju motociklu kasdien, visiškai bet kokiu oru (klausimas tik būna ar iki garažo važiuosiu mašina, ar dviračiu). Suprantama, jis visada purvinas (neturiu nei noro, nei laiko kaskart grįžęs iš darbo blizgint). Vienintelis dalykas, ką reguliariai valau - grandinė. Tai įdomu, ar yra kokios prieinamos priemonės, kurios realiai pagerintų situaciją ir motociklas bent pora savaičių atrodytų akivaizdžiai švaresnis be jokių plovimų.
2013 Birželio 7 19:09
Narys
600cc ****
Avataras
#10    

Citata:
Cituoju: WooDooMan
Klausimas del Wiper'io, ji reik itrinti ar tiesiog purksti ir jei purksti tai speju trynimas turi buti kryptinis nuo centro i salis, ar beleNkaip iseis?


Aš tiesiog užpurškiau ir šluoste įtryniau sukamais judesiais. Šiaip, Wiper komplektas atrodo taip:
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2013 Birželio 8 12:19
Narys
600cc ****
Avataras
#11    

Citata:
Cituoju: Dellamorte
Citata:
Cituoju: senis
ir man klausimelis Dellamorte'ei pasistojo-ar Viper'is irgi palieka kalkiu nuosedas?Verta juo dazytas detales dengti?Gal ne taip paklausiau-kadangi jau esi issibandes duok atsakyma is patirties-ar tikrai verta dazytas detales dengti tuo marmalu?Beveik tas pats efektas isgaunamas paprasciausiai naujai nupoliravus moca.Tik noriu perspeti-is patirties zinau,kad pigios poliravimo pastos ilgai nesilaiko,norint gauti gerus rezultatus reiktu kreiptis pas profesionalius dazytojus-poliruotojus kurie naudoja profesianalius produktus.
Klausiu ne todel,kad noriu kelis litus sutaupyti.Paprasciausiai nesinori pastacius per lietu moca kita kart turet problemu su tom demem.Kaip supratau jos lengvai nesivalo?


Dažytų dalių tikrai nerekomenduoju dengti Wiper'iu vien todėl, kad vieno 30 ml buteliuko tam tikrai neužteks. Jis skirtas stiklam. Dėl kalkių dėmių - taip, jei lašams leisi visiškai išdžiūti ant stiklo, tai liks nežymios kalkių dėmės. Bet šiaip tai vandens lašai nuo šalmo stikliuko arba nusipučia važiuojant, arba nuo jo nubėga vien dėl nuolydžio. Na, ant motociklo stiklą po lietaus tiesiog perbraukiau šluoste, kad neliktų stambių lašų, o kai išdžiūvo - nieko.
2013 Birželio 8 12:28
Narys
600cc ****
Avataras
#12    

Užsisakiau automobilio rinkinuką ir NANOTEC FOR TEXTILES dangą aprangai. Atsibodo jau gramdyti "maškarą" nuo stikliuko ir moto priekio bei pastebėjau, kad apranga perbraukus jau nebenusivalo mašalai, jau net ir nebenusikrapšto kaip kad anksčiau. Žiūrėsiu kas gausis.
2013 Birželio 8 16:25 http://images.spritmonitor.de/527913.png Kawasaki ZX6R 98'
Narys
1000cc ******
Avataras
#13   +1  

Ale ot nepamenu, kokiu purskalu anglai is klubo, kuriame esu purske salmo stiklus, bet stikliukai greit nusibaige nuo jo.
2013 Birželio 8 18:00
Narys
125cc **
Avataras
#14    

Sveiki,

kalbėjau su pardavėju Nano Wiper. Valiklio (kairinis buteliukas) jokiu būdu negalima naudoti ant šalmo. Jis skirtas tik stiklui, o ne polikarbonatams ar pan. kadangi yra abrazyvinis daiktas tai greit "sublurinsit" stikliuką.

Pats NANO reikalą išbadysiu kelionėje, jei lis. Pranešiu kitą sav.

sėkmės!
2013 Birželio 9 13:19
Optimistas
900cc *****
Avataras
#15    

Citata:
Cituoju: baubas!
Važinėju motociklu kasdien, visiškai bet kokiu oru (klausimas tik būna ar iki garažo važiuosiu mašina, ar dviračiu). Suprantama, jis visada purvinas (neturiu nei noro, nei laiko kaskart grįžęs iš darbo blizgint). Vienintelis dalykas, ką reguliariai valau - grandinė. Tai įdomu, ar yra kokios prieinamos priemonės, kurios realiai pagerintų situaciją ir motociklas bent pora savaičių atrodytų akivaizdžiai švaresnis be jokių plovimų.

bandyk sita:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IfUaKXasdD4
2013 Birželio 10 08:40 Scout and proud!
Plentinis endūrininkas
900cc *****
Avataras
#16    

Reikia nepamirsti kad tos visos Nano technologijos tik "padeda" islaikyti pavirsiu svaresni. Jei per lietu ar gera bala pervaziuosi jokios "nano" draibstomu purvu nenubaidys. Nuplauti, nuvalyti dulkes bus lengviau, bet valyti ir plauti tikrai reikes :(
2013 Birželio 10 09:03 Gyvenimas – tai judėjimas, o judėjimas – tai gyvenimas
Optimistas
900cc *****
Avataras
#17    

kazkada dirbau dazu sferoj, tai buvo dazai kurie patys is saves jau turi nano technologijas ir nudazytu auto/moto pavirsiu papildomai apdirbti nebereikia, o ir efektas zymiai stipresnis. tik ju kaina... (s)
2013 Birželio 10 09:32 Scout and proud!
Narys
600cc ****
Avataras
#18    

Citata:
Cituoju: Plasnart
Reikia nepamirsti kad tos visos Nano technologijos tik "padeda" islaikyti pavirsiu svaresni. Jei per lietu ar gera bala pervaziuosi jokios "nano" draibstomu purvu nenubaidys. Nuplauti, nuvalyti dulkes bus lengviau, bet valyti ir plauti tikrai reikes :(
Yra tokių, kad ir plauti nereikia, saulė ir vėjo gūsis viską nuveja šalin, tik čia jau labai brangios nano dangos, o ne tos kur čia mum siūlomos :) Titano dioxido nano dangos, naudodamos UV spindulius skaido purvą, kuris po to lietaus vandeniu nusiplauna.
2013 Birželio 10 09:52 redagavo Sraigius 2013 birželio 10 07:05 http://images.spritmonitor.de/527913.png Kawasaki ZX6R 98'
Plentinis endūrininkas
900cc *****
Avataras
#19    

Citata:
Citata:
Cituoju: Sraigius
Yra tokių, kad ir plauti nereikia, saulė ir vėjo gūsis viską nuveja šalin, tik čia jau labai brangios nano dangos, o ne tos kur čia mum siūlomos :) Titano dioxido nano dangos, naudodamos UV spindulius skaido purvą, kuris po to lietaus vandeniu nusiplauna.


Blemba netikiu... :) (nes nemaciau) Vakar po pravaziavimo slapia ir purvina asfalto dalimi motocikla turejau sepeciu nuplauti (nugramdyti) nuo smelio (iki tol paprastai uztekdavo tik skudureliu dulkes nusluostyti)

As tik suprasciau ten kur tik dulkes ar keleta lasu is dangaus kur visa vasara grazus juodas asfaltas, bet Lietuvoj kur lietus lyja ir po gero lietaus reikia nuo asfalto stumdyti smeli... (s) kazkaip neitiketina kad padengus pavirsiu prie jo neprikibtu nesvarumai :)
2013 Birželio 10 10:29 Gyvenimas – tai judėjimas, o judėjimas – tai gyvenimas
Narys
1200cc ******
Avataras
#20   +1  

nu ta vidurini purskala,ta dezute,kur vidury stovi nuotraukoj,nusipirkau,isbandziau,ir supratau,kad tapau reklamos auka.nieko blatno
2013 Birželio 13 09:28
Kva
Optimistas
500cc ***
Avataras
#21    

Kolkas teko meginti tik ant automobilio, bet sis straipsnis tikrai superinis! Aciu :)
2013 Birželio 13 10:33 Crazy Rider
Narys
125cc **
Avataras
#22   +1  

Taigi išbandytas purškalas šalmui per 2 dienas lietaus ir 850KM. Padėt tikrai padeda, bet stebuklų nėra, mano šalmas purkštas po kiekvienos dienos tai efektas kur kas geresnis. Kolegos pasipurškė tik prieš kelionę, tai antrą dieną efekto beveik nebesimatė, ant pakuotės parašyta efektas iki 20.000KM :)
2013 Birželio 18 10:32
LMZ
Narys
50cc *
#23    

Už tokius pinigus nereikia stebuklų ir tikėtis, na bet veikt, tai veikia. Aišku ne taip kaip reklamoje, bet plovimą palengvina, nereikia po to dantim grandyti. Žodžiu jei žmonės daug važinėja, tai naudoti arba išbandyti vertą, o kas plakasi po vietą, net neapsimoka...
2013 Birželio 18 21:02
Narys
50cc *
Avataras
#24    

Savo šalmo stiklą iš išorės padengiau šiuo lietuvišku produktu:
http://www.lesta.lt/lt/products/68/
Iš vidaus nuo rasojimo:
http://www.lesta.lt/lt/products/66/
Į lietų dar nepakliuvau, kaip veikia nežinau. Produktai pirkti Norfos bazėje. Kiekvieno kaina 3.99 Lt. Pabandykit.
2013 Birželio 25 11:04
Krapštukas
1100cc *****
#25    

Kazkada purksdavau motorolerio stikla lenkisku skysciu automobiliu stiklams, nieks nesibraize, vanduo nesikaupdavo ir prie 70kmh ji puikiai nupusdavo. Kaina buvo juokinga (15ltl), skyscio daug (keli simtai mililitru). Tik po kiekvieno lietaus reikdavo perpurkst (2 minuciu darbas).

http://www.technologijos.lt/n/technologijos/technologiju_rinka/S-.... O cia kazkas idomaus ir naudinga. Ir jei veikia ant plastiko, tai kodel turetu neveikti ant sintetiniu moto aprangu? Nauji telefonai aisku greiciau pasensta moraliskai, nei speja paskesti, kaip ir batu mados greiciau keiciasi nei jie purvinasi. Uztat moto aprangoms turetu but super produktas.
2013 Birželio 25 15:21
drh
Narys
900cc *****
Avataras
#26    

sitas produktas turetu veikti slapia diena :)

http://www.youtube.com/watch?v=JgEYdUpQLOQ&feature=youtube_gd....
 
2013 Rugsėjo 28 23:22 real men ride twins
Fo!
Optimistas
600cc ****
Avataras
#27    

dar prie to paties:
https://www.youtube.com/watch?v=KCf94--aimM
 
2013 Rugsėjo 30 12:28 ..... I SOLD MY SOUL FOR ROCK & ROLL .....
Plentinis endūrininkas
400cc ***
Avataras
#28    

Ziurint i tai, kad cia beleka pila nors kiek turincio dregmes, tad galima daryti isvada, kad ir slapias purvas neturetu lipti prie motociklo ar aprangos :) O kaina yra 20 doleriu, tad nera kosmine :) gal kas esate jau isbande si produkta? video su aprasymu NeverWet: http://www.youtube.com/watch?v=DZrjXSsfxMQ
 
2013 Lapkričio 19 22:07 redagavo kansaras 2013 lapkričio 20 08:10
Plentinis endūrininkas
900cc *****
Avataras
#29    

Gal atsirado naujų produktų - purskalu ant salmo stiklo vandeniui "nuputimui".
Pasidalinkit info kas naudojot
2014 Gegužės 4 18:17 Gyvenimas – tai judėjimas, o judėjimas – tai gyvenimas
 




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17