Motomanų Diskusijos » Bendrosios diskusijos » Motociklu pirkimas is UK, Ebay.co.uk ir kitu anglijos aukcionu

| 2013-10-10 drugowaz | 23/26664 žinut.
 
 


 
Pėsčiasis narys
400cc ***
Avataras
#1   +2  

Motociklu pirkimas is UK, Ebay.co.uk ir kitu anglijos aukcionu

ar esat kas tureje patirties perkant tokiu budu?ne girdejau kad kazkas kazka sake ar pan,draugo draugas pirko ir pan. :)
turiu minciu pirkti is ebay,nes moto po aukcionu iseina labai patraukliom kainom.
pasidalinkit patirtim,kaip vykdet visa sanderi po laimejmo,kaip su trasportavimu i lt. i kokias firmas kreipetes parvezimui ir kitos smulkmenos.ko saugotis,i ka atkreipti demesi.aciu
2013 Spalio 10 15:59 "In life there's nothing to help you,but your hands and your own head"..
Narys
400cc ***
Avataras
#2   +2  

Esu pirkęs iš Ebay. Pagrindinė kova aukcione vyksta paskutinėmis minutėmis ar net sekundėmis. Jei esi didžiausias bideris dvi savaites ir niekas nekelia kainos, tai visai nereiškia, kad paskutinę sekundę nepaims kas kitas iš po nosies.

Dėl kainų, tai ko gero, Lietuvoje mažesnės kainos (arba bent panašios) nei ebay. Tačiau tikėtina, kad gausi moto su atskleista teisinga istorija, nepriburtą ir pan. Pigesni variantai būna su cat d ar c (buvę daužti), bet suremontuoti arba be priežiūros istorijos. Paprastai moco aprašyme pateikta informacija galima tikėti, nes dauguma pardavėjų sąžiningi. Ką rašo, tą ir gauni. Bet jei yra galimybė, kad kas apžiūrėtų, tai visai puiku.

Žinoma, pirkimas internetu dalykas rizikingas. Todėl reikia įvertinti pardavėjo patikimumą (čia jau kiekvieno išmonės reikalas kaip tą padaryti). Bet jei jis registruotas prieš savaitę ir turi 0 reviewų, tai nė nežiūrėk į tą pusę. Šiaip jei perki internete, tai turėtum būt jau išsiugdęs jausmą, kur scameris, o kur sąžiningas pardavėjas.

Kai kurie pardavėjai gali atsisakyti parduoti lietuviui, kas yra labai normalu dėl sukčiavimo rizikos.

Su pervežimais, tai dar linksmiau gaunasi. Nors atrodo yra krūva vežėjų ir kai preliminariai teiraujiesi ar galės parvežt, tai visi sako - jokių problemų. Kai reikia vežt, tai net 20 mylių pavažiavimas į šoną būna problema (na čia Londone, kur kamščiai). Dauguma veža iš Londono ir aukštyn (šiauriau). Jei kur UK šone, gali būti sunku rasti vežėją. Kaina apie 100-150 svarų.

Mano pirkimo istorija tokia. Laimėjau aukcioną. Pervedžiau pinigus į anglo banko sąskaitą. Susiradau vežėją (bent 10 apskambinau, nes kaip minėjau, su jais sunkoka sutart). Po savaitės gavau mocą. Lygiai kokį įsivaizdavau, tokį ir gavau. Jokių paslėptų defektų ar pan. Nei pardavėjo, nei vežėjų nebuvau matęs, jokių sutarčių nepasirašinėjau. Viską suderinau emailu ir telefonu. Gana rizikinga, todėl nepatartina taip elgtis, jei pinigų suma yra tau labai reikšminga.
2013 Spalio 10 17:48
Pėsčiasis narys
400cc ***
Avataras
#3    

na tas pas pirkimo,statymo.laimejimo procesas man yra aiskus kas liecia ebay,ne 1 ir ne 5metus ,perku is ivairiu pasaulio saliu,bet va trasporto priemones jau kitas reikalas.
stebiu as ta ebay rinka jau senokai,statau uz moto kad gale paziureti uz kiek gale iseina mane dominatys moto.i dauztus ar po remontu net neziuriu,nes toki gali ir cia vietoj nupirkti. labiau mane domina naujesni nuo 2007-2012m metu. kas liecia lt ir uk kainas tai apie naujesniu metu moto nera net ka lygint uk tikrai pigesni ir zymiai,nei ka cia parduoda lietuvoj. + beveik visi tu metu moto buna 1-2 savininku pirkti nauji is salonu,su pilnom serviso istorijom ir realiom ridom ir nedauzti. kad ir perkant per ta paty "buy it now" kur dazniausia parduoda dileriai arba privatus asmenys pridave pas dilerius.imanoma net nusimusti ta kaina tukstanciu kitu. del pardaveju reitingu tai taip butina ziuret tikrai,nes preke ne uz 100lt. jei prisimenat patikimus vezejus su kuriais turejot reikalu tai pasidalinkit info,pravers ateityje :) o tu apmokejai lt per paprasta banka ar paypalu?
2013 Spalio 10 18:52 "In life there's nothing to help you,but your hands and your own head"..
Narys
400cc ***
Avataras
#4    

Mokėjimą dariau per Mokėjimai.lt. Ten komisiniai labai maži už pavedimus ES šalyse (apie kelis litus kainuoja), o per banką būtų minimum 50 lt.

Kiek pamenu vežiau su http://www.minibusiukas.lt/ Su jais viskas tvarkoje buvo. Žinoma, kai veži be sutarčių ir draudimo, tai jei jie į griovį įlėktų su kroviniu, tai ne ką išsireikalautum.

Man pasirodė, kad ebay'jui kainos tikrai nemažos, ypatingai dilerių. Bet pas juos tikrai saugu pirkti, nes jie dar ir savo patikrą atlieka. Tiesa, pas juos ridos nemažos lyginant su LT, nes pas mus visi kruizeriai nuvažiuoja iki 5k km, o streetai 10k per dešimt metų :)
2013 Spalio 10 21:02 redagavo tomukas77 2013 spalio 10 18:05
Pėsčiasis narys
400cc ***
Avataras
#5    

Na rizika be sutarciu vezti,taip pakeliui gali ir dingt tas moto,ir per paypal apmoket saugiau,nebent pardavejas nesutinka taip. Del kitu stiliu moto nezinau,as konkreciai tik superbike domiuosi,tai ridos ten tikrai nera dideles,cia bent dvigubai pravaziuota lt ,uz ta pat kaina,ir jokiu popieriu nera,rida keliskart atsukta gali but.turistiniai kitas reikalas tikriausiai.pasitaiko ir pas mus geru varijantu karts nuo karto,bet kainos vistiek uzlauztos nepagrystai.
2013 Spalio 10 22:18 "In life there's nothing to help you,but your hands and your own head"..
Narys
1100cc *****
Avataras
#6   +1  

del sumokejimo per paypal. gali atsisakyti tokio mokejimo del pilnos sumos. sutiks 100/200 kaip depozita o poto visa kita banko pavedimas.
2013 Spalio 10 23:26 Ass, Gas or Grass, nobody rides for FREE !!!
Narys
500cc ***
Avataras
#7    

O gal įkelt nuorodų kokių aukcionų? Pvz kur draudimas pardavinėja daužtus ar buvusius vogtus ir pan.
2013 Spalio 10 23:56
Narys
125cc **
Avataras
#8    

Sveiki, turejau tokia istorija su ebay.co.uk aukcionu. Zodziu aukcijone patraukiau 98 bandita 600 sw (nieko ispudingo, bet pirmam moto gerai).
Pargabenimas: susiradau imone kuri veza is anglijos krovinius, motociklus ir t.t. suderinau kaina uz parvezima ( kaina priklauso is kurios UK vietos pajimti moto reikia) kadangi neturiu pay pal, su pardaveju motociklo suderinau kad atvaziuos zmones pajimt to moto ir atves grynais visus pinigus, jokiu rankpinigiu nieko nepervedinejau(gal geras pardavejas pakliuvo :D ). Su ta vezeju imone buvo sutarta paduodu svarus uz moto nuvaziuoja pagal mano nurodyta adresa sumoka pardavejui tuos pinigus, pasiema moto ir tik tada kai pristato man, sumoku uz parvezima.. viskas buvo gerai, labai greit parveze - super.
Toliau apie dokus... prie moco man tas kurjeris padave papke su moco dokais, as galvojau viskas ten gerai v5 ideta ir t.t. bet perziurejas ten kruva popieriu visokie mot sudeti, seni draudimai ir tik v5c saknele ideta kad as new keeper, galiausiai issiaiskinau kad is tu popieriu jokios naudos reik kreiptis tiesiai i uk DVLA (ju regitra) ten nete susirades atseit kaip gaut v5 siuntinejau laiskais visokias formas visa vasara P.S. (moto jau turejau 2013 05 09) nieko nam doro neatsiunte ir po to issiaiskines kad reik ne v5 dokus isknis o exporto sertifikata tai paprases jo, vel siunciau laiska, po gero men atejo tas export sertifikatas su kuriuo jau galiu registruot regitroj..
Zodziu pirna kart kai nieko nzn taip ir gaunasi, antra karta jau viskas turetu vykri sparciau su tais dokais.
Sekmes kitiem perkant!
2013 Spalio 11 00:47
Narys
1100cc *****
#9    

Gal galima siektiek placiau, apie tuos eksporto dokumentus? Pas mus viskas paprasta - laisvos formos sutartis "as, Ponas Pupkinas, perduodu TP su tokiais S/N ir paprastais numeriais Ponui Kupkinui uz tiek pinigu. Parasai, data".

Kas per eksporto dokumentai, gal yra standartine EU forma?
Kaip patikrinti ar ji yra legali, ka deretu formoj patikrinti-suziureti ?
Kaip patikrinti ar motociklai nera vogtas, tiksliau pats "kaip", yra suprantama - kebulo ir varyklio numeriai, klausymas - ar yra viesos duombazes tam patikrinti?

Galiausiai, ar pardavejas pats viska paruosia ir duoda tau pasirasyti, kaip patikrinti dokumentu galiojima? Nes, velgi, Lieutuvoje ir pardavejas ir pirkejas turi fizikai dalyvauti deale.

Kai pirkau sava Honda (auto), lietuvis man dave pustuscius FR dokus (uzpildyta uzsieniecio puse), ir pasake "cia (gavejo pusej) riekia adresa irasyti, cia varda pavarde, o cia asmens koda". Pasitikejau nes dileris buvo, nors neoficialus, bet stambus ir vietinis. Problemu su Regitros registracija nebuvo.

Sorry del tokio kiekio info uzklausos :D del uz 300-400km esanciu kainu skirtumu tikrai verta pavargti.
2013 Spalio 11 01:21 redagavo Decoy 2013 spalio 10 22:30
drh
Narys
900cc *****
Avataras
#10   +1  

Decoy, beveik viskas yra temoi TP registravimas is UK. Jei is dealerio imsi ar siaip kokios moters (nebukim seksistais) kuri motus parduoda, duos tau normalia V5, jei pakliusi ant nesigaudancio anglo jam gali keista pasirodyti, kad taip paprasta parduoti moto :) ir issius dokus i DVLA , o po to kinskis..(laiko atzvilgiu)
2013 Spalio 11 01:47 real men ride twins
Narys
1000cc ******
Avataras
#11   -1  

Savo is biketrader skelbimo pirkau, dauzta is dilerio-dauztu perekuperio. Emailu uzklausiau del v5. Pasake, kad 2 savaites uztruks. Pazystamas UK uzveze grynais avansa, moco uzvest nepavyko, nes akumas nusedes, bet pardavejas patikino, kad motorui viskas gerai. Po dvieju savaiciu buvo v5 ir parsiveziau.
Kokia buvo surases defektacija, viskas tiksliai taip ir buvo. Nieko nepaslepta.
Mano atveju buvo pigiau nei LT, o be to LT tokio ir nebuvo. Bet bendru atveju, pas mus pigiau, taciau esu isitikines, kad beveik visi musu pardavejau yra sukciai ir ridos atsukiotos. O su atsukta rida nei tu zinosi kokie ten daryti aptarnavimai, koki reikia daryt, kada voztuvus reguliuot ir pan.

Toks kaip fotkėj, tik tekstai ir logo mėlyni.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2013 Spalio 11 06:56 redagavo turistux 2013 spalio 11 05:07
Pėsčiasis narys
400cc ***
Avataras
#12    

tai kiek tu v formu yra?
tarkim as perku nedauzta moto,nevogta ir pan.zodziu svaru.
tai turi buti grynai"V5" be jokiu ten prierasu c ar kitu? ir tas exporto sertifikatas is foto?ko dar reikia is pardavejo puses kad sekmingai galeciau uzregistruot lt?
2013 Spalio 11 08:20 "In life there's nothing to help you,but your hands and your own head"..
Narys
125cc **
Avataras
#13    

Jei pardavejas normalus nepirma kart parduoda tai jis tau atsius v5 ir vsio o jei nusius i dvla kaip kad man buvo is bobos pirkau taip ir padare visus dokus i dvla pridave, tada as pats juos is ten turejau issikrapstyt ir tai tik atsiuncia exporto sertifikata, bet jo uztenka kad prisiregint lt. + invoiso reik ( pirkimo pardavimo sutarties ir aisq lt draudimo)
2013 Spalio 11 08:58
Pėsčiasis narys
400cc ***
Avataras
#14    

ta tai jei gauni ta tikra v5 tai eksporto sertifikatas nereikalingas?invoice tai pirkimo pardavimo sutartis?ar atskiri popieriai,kaip ta sutarti pasirasyt ir kaip ji atrodo,kaip pasirasyt nuotoliniu budu?
2013 Spalio 11 09:26 "In life there's nothing to help you,but your hands and your own head"..
Narys
400cc ***
Avataras
#15   +1  

Pardavėjas turi duot pilną V5 ir pardavimo sutartį (užtenka vieno sakinio, kad toks tai pilietis parduoda moto kitam piliečiui). Jei pardavimo sutarties negausi, susirašysi pats :D Daugiau jokių eksporto dokumentų nereikia.
2013 Spalio 11 10:16
Narys
400cc ***
Avataras
#16   +1  

turistux, dėl visų LT pardavėjų sukčių tai gal per griežtai. Esu tau pardavęs mocą ir jame nei rida buvo atsukta, nei kažkas prichimičinta :D
2013 Spalio 11 10:22
Pėsčiasis narys
400cc ***
Avataras
#17    

nu del v5 db aisku :) o pardavimo sutartis laisvoj formoj ant balto lapo gali but anglu kalba?
2013 Spalio 11 10:57 "In life there's nothing to help you,but your hands and your own head"..
Narys
400cc ***
Avataras
#18    

Sutartis laisvos formos, žinoma, kad Anglijoj anglų kalba :)
2013 Spalio 11 11:15
Narys
1000cc ******
Avataras
#19    

Citata:
Cituoju: tomukas77
turistux, dėl visų LT pardavėjų sukčių tai gal per griežtai. Esu tau pardavęs mocą ir jame nei rida buvo atsukta, nei kažkas prichimičinta :D

A tai tavo Intruderis? :O
Aš kai rašiau žinutę, tave prisiminiau ir pridėjau tekste žodį "beveik". Rimtai :)
Kai žmonai nusibos, kažkam pasiseks jį nupirkt su vis dar maža rida ir nedaužtą, nes per du sezonus apie 1000km teįvažiavo. Bet kol kas jai to žaislo norisi :)
2013 Spalio 11 11:19
Pėsčiasis narys
400cc ***
Avataras
#20    

Citata:
Cituoju: tomukas77
Sutartis laisvos formos, žinoma, kad Anglijoj anglų kalba :)


dekui uz info,bandysiu medziot :)
2013 Spalio 11 11:48 "In life there's nothing to help you,but your hands and your own head"..
Pėsčiasis narys
25cc *
#21    

Ar galit kas konkreciai atsakyti perkant pavyzdziui Copart.co.uk aukcione C kategorijos motocikla su atzyma V5 NOTES: NONE imanoma kazkaip gauti ta V5 forma registravimui Lietuvoje, kaip? Ar vis delto ne? Is anksto aciu!
2016 Gruodžio 27 21:35
Narys
25cc *
#22    

Sveiki!

Nekuriant naujos temos, klausiu čia.

Domina motociklų pirkimas iš užsienio. Kadangi pats apie motociklus nusimanau nedaug, tai geriausias variantas būtų, manau, pirkti per tarpininkus, kurie jei ne patys surastų norimo modelio motociklą, tai bent jau organizuotų pirkimą pagal jau surastą skelbimą ir nupirkę pargabentų į Lietuvą!

Gal galite rekomenduoti firmas (žmones), kurie tuom užsiima? Bei užsienio skelbimų portalų, kuriuose galėtų ką rasti? Planuotu ieškoti Vokietijoje, Anglijoje. Apie Amerikos aukcionus negalvoju, nes ko gero skirtina suma (3-5k €) per maža tuom užsiimti.
2017 Sausio 29 13:05
Narys
900cc *****
Avataras
#23    

Ko konkreciai ieskai ?
2017 Sausio 29 21:51
Narys
25cc *
#24    

Honda Transalp, Yamaha TDM, BMW f650 GS, na ir jei pavyktų rast už protingą kainą, tai BMW R1150GS. Kažką iš šitų.
2017 Sausio 29 22:38
Narys
400cc ***
#25    

WWW. COPART. CO. UK WWW. HBC. CO. UK is tokiu aukcionu mocai buna tik musti, ar ir sveikas gyvas gali buti?
2017 Balandžio 26 12:22
Narys
125cc **
#26    

Sveiki,
ieskojau moto Ebay.uk ir rades sukau galva, kaip ji nupirkti ir parsigabenti.
Suderinau kaina su anglu firma pardavinejancia moto ir velniai nenuleido daugiau kaip 100 svaru, sutarem del pirkimo, kad atvaziuos kurjeriai ir ji paims, parasiau emailu savo duomenis, (adresa tiksliau) ir viskas, prasidejo kurjeriu paieska :)
Kaune radau pasto kurjeriu firma BRITLITA ir jiems paskambines pasiteiravau, ar vezate moto is Anglijos ir gaves teigiama atsakyma, paklausiau ar paimtumete moto is Londono arba is Yorko, jie atsako ok, nera problemu.Pakalbejom,pervedziau 500 eur avanso, laukiu moto. jie visa suma sumokejo anglu firmai, poto jiems as sumokejau jau kaip atveze motocikla iki garazo. Uz atvezima is Londono ir tarpininkavima sumokejau 500eur. Zino jie kokius dokumentus paimti( t.y. sudare pirkimo pardavimo sutarti mano vardu (Invoice vadinama) ir turi paimti butinai pilna V5C registravimo dokumenta raudonos spalvos, anglai atplesia nuo jo tik uzpildyta sakneles dali, kuria siuncia i DVLA , tuo pranesdami, kad moto parduotas ir eksportuojamas i kita sali.
Moto laukiau ilgiau 2 savaitems negu buvo sutarta, kadangi kurjeriai vaziuoti zadejo pirma nuo pietines Anglijos puses link siaurines dalies, bet pasikeite pas kurjerius planai ar aplinkybes, tai jie pradejo vaziuoti atvirksciai.tada skambino ir klause gal nori moto kur Yorke buvau nusiziurejes, bet kadangi viska jau buvau suderines ir sutares su anglu Londono firma, atsisakiau.
Motociklas buvo pasirinktas todel, kad buvo vieno seimininko, turejo pilna apziuru istorija, pardavinejo firma kuri suteike puses metu garantija, atliktas servisas motociklui,moto turi MOT sertifikata metams ir patikrinus motociklo istorija duomenu bazeje DVLA, viskas buvo puiku.(t.y. moto nedauztas, nevogtas,draustas ar ne, kokie buvo atliekami serviso darbai del technines bukles, viska zino DVLA :)
Jeigu moto buna ar buvo patekes i avarija ir negali dalyvauti eisme juos nuima nuo iskaitos ir stabdo registracija kad nereiktu moketi mokesciu( Keliu ir draudimo) poto suremontavus ji vel uzregistruoja, C kategorijos pazeidimai dar galimi, nestiprus jie buna( griuvimai, nuvaziavimai nuo kelio :) bet anglai(firmos tuo uzsiimancios) neslepia apie buvusi eismo ivyki, rodo istorijoje graziai ir tvarkingai suremontuoja motociklus ir bando parduoti.
Daugiausia linke pardavineti grynais arba bankiniu pavedimu bet ne pay pal'u, kadangi gali pirkejes apgauti, kad tipo negavo moco ir pan. ir jiems dar reikia sumoketi pora procentu ar tai kazkoki mokesti nuo pirkimo sumos bankui, tai
jie mano pay pala atmete kategoriskai.
2017 Rugsėjo 26 22:42
Narė
250cc **
#27   -1  

Great! didnt know about this before, I had doubts but thanks for clarifying. business loans in oxnard
2022 Liepos 3 17:50
Narys
50cc *
#28   -1  

I am truly pleased to discover this website. Thanks a lot! roofers Sunderland
2023 Kovo 8 12:19 redagavo anthonyscotte 2023 kovo 8 12:19
Narys
50cc *
#29    

Thanks for all your advice! T
2023 Kovo 11 05:17 redagavo joedavidson 2023 kovo 11 05:18
Narys
25cc *
#30   -1  

You have touched good quality points here. In whatever way continue writing. dress for girls, baby girl dresses, summer dress for girls
2023 Gegužės 9 15:35
 




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17