Motomanų Diskusijos » Tuning/Custom » Plastikinių motociklo detalių gamyba 3D spausdintuvu

| 2013-11-05 Edvardas | 26/22539 žinut.
 
Puslapiai: 12


 
Krapštukas
1100cc *****
#1    

Plastikinių motociklo detalių gamyba 3D spausdintuvu

Projektu skilty pilna temu kuriose plastikines motociklo detales gaminamos is dervos ir stiklo pluosto. Paciam teko susidurti su sia technika, tad tai isties daug kantrybes ir ilgu valandu reikalaujantis procesas. O ir sveikatai pakankamai kenksmingas.
Manau jog visa tai butu galima pakeisti detales gaminant 3d spausdintuvu. Tam reikia tureti CAD programos igudziu. Taciau ties tuo ir baigiasi sunkioji dalis. Paspaudziamas mygtukas ir galima atsilosus ziureti kaip gimsta naujas kurinys. Jei detale didesnio dydzio, tai ja galima spausdinti keliomis dalimis, veliau suklijuojant acetonu (jei spausdinama ABS plastiku). Toliau seka smulkus pavirsiaus apsveitimas ir dazymas.
Cia placiau apie pati spausdinima jei yra nesusidurusiu: https://www.youtube.com/watch?v=qZsPg-ZfGdQ
Ir prisegu nuotrauka kaip atrodo Italu elektrinis motociklas Energica Ego, kurio visi plastikai buvo pagaminti tokiu budu.
Ir pabaigai apie kaina, 1kg ABS plastiko skirto spausdintuvui kainuoja apie 100ltl, kas nera ytin daug. Paciu spausdintuvu kainos prasideda nuo keliu tukstanciu. Sioj nuorodoj turbut geriausias kainos kokybes santykis kuri teko rasti parduodamu pigiu 3D spausdintuvu Europoje http://www.pearl.de/a-PV8600-1040.shtml

Galbut kas nors jau naudojo 3D spausdintuva motociko detaliu gamybai? Pasidalinkit nuotraukomis tuomet :)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2013 Lapkričio 5 23:29
Narys
900cc *****
Avataras
#2    

sakai, viskas cia taip simple??
2013 Lapkričio 6 11:33
Narys
500cc ***
Avataras
#3    

geras daiktas. manau daugiau tiktu reikiamai detalei forma pagaminti nei pacia detale. cia tvirtumo sumetimais :V
2013 Lapkričio 6 11:53
Krapštukas
1100cc *****
#4    

Coffee, na teoriskai viskas ir yra taip simple. Praktiskai, zinoma, ivairiu kliuciu iskyla.

Rimo, spausdintos ABS detales stiprumas yra apie 40% lietos detales (taip skelbiama). Pavirsiu galima apdirbti acetonu, kuris pavirsiu islydo ir gaunama isties tvirta ir lanksti detale.
Taip pat tvirtumo sumetimais galima vidineje puseje naudoti korio formos konstrukcija, kuri gerokai sustandintu pacia detale ir leistu ja palengvinti.
Dar galima naudoti Nylon plastika. Sito rankose laikyti neteko, bet kiek maciau video, tai ytin lankscios ir neluztancios detales gaunasi.

Dar verta paminet kad vienam motociklui plastikai butu spausdinami kelias savaites. Pats spausdinimo procesas pakankamai letas. Bet galima spausdinti nakti ar visa para, paliekant spausdintuva daryt savo darba.
2013 Lapkričio 6 12:15
Narys
500cc ***
Avataras
#5    

edvardas, otai gal pradesi teikt sias paslaugas.
2013 Lapkričio 6 12:31
Krapštukas
1100cc *****
#6    

Spausdintuva asmenini gausiu artimiausiu laiku.
Tokio tipo komercine veikla uzsiimt siuo metu neplanuoju, bet jei ka nors sudomintu, tai galima butu isbandyt kazka maziau grandiozisko, nei viso motociklo plastikai :)
2013 Lapkričio 6 12:45
Krapštukas
1100cc *****
Avataras
#7    

Technologijos juda į priekį, bet kažkaip mano nuomone galutiniame variante kainos atžvilgiu bus daug brangiau nei laiko patikrintas reikalas: derva ir audinys. Didžiausias minusas tai, kad reikia būti geru autocad specu, kad nubraižyti detalę spausdinimui. Nors kai mačiau kelis video, tai galima naudoti kažkokį skenerį, bet čia turbūt su papildoma programine įranga.
Antra blogybė, kad neina visos dalies padaryt iš karto ir teks su acetonu tirpdyti, kad sujungti atskirus gabalus. Įdomu kaip tvirtai ta siūlė susivirina.
Naudojant dervą ir audinį formos padarymas užtrunka, bet pasidarysi kokio nori storio detalę, jei tvirtumo ir lengvumo reik galima panaudot ir anglies pluoštą. Detalė lengvai apdirbama. O dar didelis pliusas detalės iš stiklo pluošto ir dervos, kad jei pramuši ar skils detalė tai ji labai lengvai pataisoma.
Tiek acetono garai, tiek ir derva kenkia, tik klausimas kas mažiau šiuo atveju. O kaip dulkės atsirandančios spausdinimo metu?
Detalės spausdinimo pliusą įžvelgiu tai daug švaresnes rankas darbo metu.
2013 Lapkričio 6 13:31 Life is a choise. Choose consciously, wisely, honestly.
It’s better to lose one minute of your life than your life in one minute.
Krapštukas
1100cc *****
#8    

Del kainos, tai pradine investicija gaunasi didele, palyginant su derva ir stiklo pluostu. Tikra tiesa.
Del CAD tai viskas priklauso nuo lukesciu. CAD pagrindai nera sudetingi. Jei daroma origamio stiliaus detale pagal naujausias dizaino tendencijas, tai isvis juokas :)
Acetono siules gaunasi tvirtesnes, nei pries tai spausdinta detale :)
Skenerio funkcija galima nusipirkti is Pearl uz papildomus 300 euru. Tik nezinau ar tikslinga. Kokia prasme kopijuoti masiskai pagamintas detales? Na nebent tam kad tvirtinimo skyles sugaudyti, galima skanuoti sena detale.
Spausdinta sulauzyta detale irgi lengvai pataisoma- paspaudi mygtuka ir iklijuoji nauja dali :D
Spausdinimo metu nera dulkiu, procesas vyksta liejant karsto plastiko siula. O vat apdirbant stiklo pluosta, tai ir rankos dirginamos stiklo, ir pilna nosis ir plauciai buna dulkiu po tu begaliniu valandu sveitimu.

Is esmes minusai du ryskus- irangos kaina ir CAD igudziu poreikis.
2013 Lapkričio 6 13:49 redagavo Edvardas 2013 lapkričio 6 11:50
Narys
900cc *****
#9    

Geras dalykas 3D spausdintuvas. Ateityje bus labai populiarus. Su juo gali atspausdinti vientisas dalis, kuriu neina istekinti, isfrezouti, islieti. Gal jau, net dabar, o ateityje tikrai bus pilnas internetas breziniu. Susirasi norima dali, parsisiusi brezini, atsispausdinsi. Kolkas yra keli trukumai. Nera ivairiu medziagu is kuriu galima sapausdinti, bet NASA jau is metalo dulkiu spausdina. Ateityje sugalvos, kaip stilko ar anglies pluosta spausdinti. Tada visi masiskai spausdinsim savo mocam tiuningines dalis.
2013 Lapkričio 6 18:48 redagavo iXsas 2013 lapkričio 6 16:48
Krapštukas
1100cc *****
Avataras
#10    
2013 Lapkričio 8 13:53 Life is a choise. Choose consciously, wisely, honestly.
It’s better to lose one minute of your life than your life in one minute.
Narys
500cc ***
Avataras
#11    

nu cia bus kaip ir su plazminiais TV, ner ko skubet pirkt technologija nauja iki galo neistobulinta. savo yamaha teks dabaik senu patikrintu metodu derva ir stiklo pluostu uzgeriant alum :)
2013 Lapkričio 8 16:22
Krapštukas
1100cc *****
#12    

Pilnas kickstarter ir indiegogo spausdintuvu po 100 ar 200 doleriu, tik beda ta jog jie dar ner neegzistuoja. Susimoki pinigus ir lauki puse metu, gal daugiau.
Auksciau minetas pearl.de yra sukciu kontora, kuriai klientas visiskai nerupi, o vienintelis ju interesas yra paimti pinigus bei tempti guma laukiant kol susikaups pakankamai didelis nelaimeliu burys, del kurio jau verta konteineri prekiu uzsisakyt.
Toliau ieskau is kur gauti spausdintuva. Priejau isvados jog pirkti reikia surenkama (RepRap) rinkini, nes jame buna kokybiski komponentai, kuriems sugedus juos paprasta pakeisti. Minusas tas, jog pries spausdinant, nori nenori, tenka susipazinti su visa spausdintuvo mechanine dalimi ir kalibravimu. Tikiuosi, kad veliau, kai spausdintuvas prades gesti, tos zinios taps pliusu.
2013 Lapkričio 8 18:29
Narys
1100cc *****
#13    

Mano nuomone isvis beprasmiska situo uzsiimti, nebent planuoji versla. O vat konceliariniu prekiu parduotuves galetu ir nupirkti toki, pasamdyti cad'o eksperta ir spausdinti zmonems pagrimuskes.

Technologija kolkas labai prasta del medziagu pasirinkimo nebuvimo ir spausdinamo daikto matmenu. Vat kai spausdintuva galesiu pastatyti i stalciu (is 2-3 daliu pvz), o surinktus ant stalo galesiu spausdinti nebrangiai monitoriaus dydzio dalyka - va tada bus labai gerai.

Beje niekas neminejo jokiu kainu, kiek kainuoja atspausdinti "puodeli"? Originalus rasalai standartiniu spausdintuvu kastuoja po 50-60 lt. Ta rite "bio shniuro" turetu kainuoti kokius 200 lt. 3 puodeliai is jos iseis? Tai geriau Maximoj nupirkti ir suagesni ir geriau pagaminta ir 10x pigiau. Arba isvis is kinijos uz 1 USD pasisiusti.
2013 Lapkričio 8 21:48 redagavo Decoy 2013 lapkričio 8 19:48
Narys
50cc *
#14   -1 / +1  

Įdomus pokalbis įsivažiavo... Ir linksmiausia tai, viskas labai „simple“, o CAD'u braižyti vienas juokas (kalbame apie pradedantįjį). Norėčiau pažiūrėti nuo kurios vietos prasideda (irgi turbūt „how hard can it be?“) išlenktų, banguotų plasmasių matavimai senu geru įrankiu – LINIUOTE. Plasmasės dažnai neturi nei vienos tiesios (visiškai) kraštinės, nei vieno gražaus 90 laipsnių kampo, nei vienos taisyklingos formos plokštumos ar kito atspirties taško. Turime krūvą taškų, besimėtančių kaip jiems patinka. O jeigu detalė daroma „origami“ stiliaus (rimtai???? Toks stilius yra???), vistiek visus kampus teks šveisti, kvėpuoti plastiko dulkėmis lygiai taip pat, kaip ir glaisto (juk respiratorių mes nenaudojam). Ir šiaip,... kadangi viskas taip paprasta, tai laukiam greitu metu krūvos „tiuninginių“ detalių kaip iš gero kinų gamyklos konvejerio :) Didelės sėkmės darbuose ;)
2013 Lapkričio 9 00:16
Krapštukas
1100cc *****
#15    

Decoy, medziagos kilogramas 100ltl, kas nera daug. Bet ir ta kaina labai per didele, nes ten paprastas ABS ar PLA islietas i siula. Ateity tures pigti, kai atsiras konkurencijos. Na, puodelis kokie 10ltl (100gramu), bet as i ta nesamone "atsisiunti puodelio brezini, atsispausdini ir geri kava" ziuriu kaip i labai liudna marketingo rusi.
Man 3D spausdintuvas yra superinis prototipu darymo irankis ir netgi masines gamybos irankis, jei tik detales nedidelio dydzio, is ju gaminamo produkto kaina salyginai didele ir kuriam nereikia dideliu pradiniu investiciju, kaip kad injection molding. Vat uz ta tai as ji vertinu, bent jau man jis vienas tokiu atradimu, kaip kad konvejerio linija, robotas ar internetas :) Panaudojimas tikrai super ir apvercia kai kuriuos dalykus aukstyn kojomis, jei tik nisa tinkama.

Simon, del CAD tai as isitikines, kad tai paprasta jei zmogus turi gera logini mastyma, o jei ne tai aisku problematiska. Solidworks paprasta naudotis, kitu programu nepazystu. Jei manai kad pirstu mirkymui dervoje nereikia nieko ismokti, tai as nezinau ka ir prideti... :)
Bet kad tu nesi ciupinejes nei CAD programu, nei spausdintuvo tai as matau, jei kyla minciu kazkokius kampus sveisti. :)
O jokios tiuninginiu detaliu linijos pradeti nezadu, bet arogantisku zmoniu jau daug spejau pamatyti :-] Manau kad didzioji dalis zmoniu padarytu atradimu, buvo padaryti pastumeti tokiu kaip tu :D
2013 Lapkričio 9 01:06 redagavo Edvardas 2013 lapkričio 9 03:02
Narys
50cc *
#16    

:) (y)
2013 Lapkričio 9 01:27
Krapštukas
1100cc *****
#17    

Nupirkau prusa i3 rinkini, per kelis vakarus surinkau ir jau praspausdinau virs 20 valandu. Be jokiu strigimu ir kitu nesklandamu. Pirkau is belgo cia www.charlies3dtechnologies.eu/ Dalys ytin kokybiskos, kaina labai protinga. Ir kas svarbiausia- net sestadienio nakti i klausima atrase per kelias minutes :)
Imesiu nuotrauku detaliu, kai ka nors i tema motociklui atsispausdinsiu...
2013 Lapkričio 26 18:51
Narys
400cc ***
#18    

Citata:
Cituoju: Edvardas
Nupirkau prusa i3 rinkini, per kelis vakarus surinkau ir jau praspausdinau virs 20 valandu. Be jokiu strigimu ir kitu nesklandamu. Pirkau is belgo cia www.charlies3dtechnologies.eu/ Dalys ytin kokybiskos, kaina labai protinga. Ir kas svarbiausia- net sestadienio nakti i klausima atrase per kelias minutes :)
Imesiu nuotrauku detaliu, kai ka nors i tema motociklui atsispausdinsiu...
as nesupykciau kad ne tik i motociklu tema idetum ka atspauzdinai :) ,jei ne cia tai tada i privata jei nesunku.smalsu labai :)
2013 Lapkričio 26 21:55
Narys
600cc ****
Avataras
#19   +1  

Na jeigu prireiktų 3D spausdintuvo tokiom dalim gaminti kaip šoninės moto apdailos ir panašiai, geriau jau gaminčiausi savo pvz 1x1x1 metro ar kitokių matmenų CNC, beliktų tik gauti pačio 3D spausdintuvo pagrindinius komponentus, nors ir čia galima burti.
2013 Lapkričio 27 08:20 http://images.spritmonitor.de/527913.png Kawasaki ZX6R 98'
Krapštukas
1100cc *****
#20   +1  

Citata:
Cituoju: donce gsxr
as nesupykciau kad ne tik i motociklu tema idetum ka atspauzdinai :) ,jei ne cia tai tada i privata jei nesunku.smalsu labai :)


Spausdinu siuo metu dalis miltelinio dazymo irangai. Detales ne prototipui, o parduodamai irangai. Atspausdinti detales sitoj nuotraukoj uztruko apie 10 valandu, auksciausia detale 115mm aukscio. Vieno sluoksnio storis 0.2mm.
Visas grozis tame, jog vietoj simtu tukstanciu litu, kuriu prireiktu pagaminti injection molding formoms, uztenka nusipirkti kelis tukstancius litu kainuojanti spausdintuva ar isvis- uzsakyti dalis atspausdinti vienoje is ta atliekanciu imoniu uz vos keliasdesimt litu (galiu rekomenduot UAB "Jautis", jos savininkas, kiek zinau, yra motomanai.lt narys). Taigi nebereikia planuoti parduoti simto tukstancio vienetu produktu ir tai atveria kelia naujoms prekems, kuriu gaminti anksciau neapsimokejo arba reikejo investuoti didziules sumas i marketinga, tam kad investicija gamybai atsipirktu.

Motociklams skirtas dalis galima butu spausdinti 0.4mm (kas dvigubai greiciau nei 0.2mm) sluoksniu ir po to apdirbti acetono garais.
Motocikle esu uzsidejes tvirtinima dezems ir del jo teko atsisakyt "rankenos" skirtos laikytis keleiviui, ten liko tarpas. Tai kai gausiu juodo ABS plastiko, atsispausdinsiu dali i jos vieta ir apdirbsiu pavirsiu acetonu- nereiks net dazyti ir gausis lygus blizgantis pavirsius.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2013 Gruodžio 5 15:22
Endūrinis balerinas
800cc *****
Avataras
#21   +2  

Sorry visos temos neskaičiau, nuplaukė nuo motociklų prie reklamos...

Gerai skamba "užtenka turėti mimalias CAD žinias". Norėčiau pažiurėt kaip persona su minimaliom žiniom motociklo šoninį plastiką nubrėžtų.

Kvadratėlius ir trikampius tai lengva braižyti, gaila, bet beveik visi šoniniai motociklo plastikai orginaliai buvo nubrėžti naudojant surface funkcijas. O kad mokėt surface funkcijomis dirbti tai mažų mažiausiai pirma reiktu pabaigti Advanced CAD modulį universitete :) Jau nekalbu apie plastikų suėjimus ir tvirtinimu atitaikymus.

Beja jei kažkokį verslą daryti tai reiktų prisiminti, kad konkurentui neįtikus gali tektis susimokėti už nelegalios programinės įrangos naudojima. Pvz Solidworks.

Aišku jei dar yra tokiu kurių neatbaidė CAD, spausdintuvu kainos ir žaidimas su puzzle, tai yra nemoka programa Google SketchUp! Sėkmės mokantis (aš geriau duočiau draugams uždirbti, kurie tikrai kokybiškai sutvarkys plastika)
2013 Gruodžio 30 20:55 Mechanikos inžinierius

- Produkto dizainas
- Industrinis dizainas
- 3D modeliavimas
- Brėžiniai gamybai
Narys
800cc *****
Avataras
#22    

Citata:
Cituoju: Loginanda
Sorry visos temos neskaičiau, nuplaukė nuo motociklų prie reklamos...

Gerai skamba "užtenka turėti mimalias CAD žinias". Norėčiau pažiurėt kaip persona su minimaliom žiniom motociklo šoninį plastiką nubrėžtų.

Kvadratėlius ir trikampius tai lengva braižyti, gaila, bet beveik visi šoniniai motociklo plastikai orginaliai buvo nubrėžti naudojant surface funkcijas. O kad mokėt surface funkcijomis dirbti tai mažų mažiausiai pirma reiktu pabaigti Advanced CAD modulį universitete :) Jau nekalbu apie plastikų suėjimus ir tvirtinimu atitaikymus.

Beja jei kažkokį verslą daryti tai reiktų prisiminti, kad konkurentui neįtikus gali tektis susimokėti už nelegalios programinės įrangos naudojima. Pvz Solidworks.

Aišku jei dar yra tokiu kurių neatbaidė CAD, spausdintuvu kainos ir žaidimas su puzzle, tai yra nemoka programa Google SketchUp! Sėkmės mokantis (aš geriau duočiau draugams uždirbti, kurie tikrai kokybiškai sutvarkys plastika)


SketchUp'o pagrindinis minusas, kad neimanoma tikru apskritimu braizyti. Taip pat kadangi siuo atveju motociklo plastikai buna banguoti, isgaubti/igaubti su tuo irgi nesusitvarkys. Bet pazaisti visad galima(:
2013 Gruodžio 31 01:29 Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.
Narys
400cc ***
Avataras
#23   +1  

Ideja idomi, deja ne visai nauja. Praktikoj nepritaikoma kol kas, del, kiek man zinoma iki siol buvo, per daug trapaus galutinio gaminio. Is esmes, tiktu formos gamybai, bet tada gal geriau imt iprastas CNC frezavimo stakles ir is gipso ar medzio issifrezuot formos negatyva, paskui ant jo klijuojant stiklo audini.

Kiek teke dirbti su plastikais 3D spausdinimo, dar nemaciau nei vieno kokybiskai padaryto, kad nepasakytum kad cia spausdintas.
2014 Sausio 1 22:13
Pėsčiasis narys
250cc **
#24    

Dar viena ideja. Kazkur internete maciau freza pagaminta ant 3d printerio bazes, tiksliau vietoj pacios liejimo galvos freza uzdeta ir frezuoja. Galima naudoti RepRap baze, tik kiek suprantu su programa beda.
2014 Sausio 13 00:47
Narys
900cc *****
#25    

Tik laiko klausimas kada ispopuliares 3D spausdintuvai. Daug kas mokat programuoti? Taip kaip isidedat power comanderius ir t.t.? Kazkas sukuria programas, o jus parsisiunciat map'us. Galvojat ateiti nebus daliu breziniu? Is kokiu torentu parsisiusi norimo moco dalies brezini ir kepsi. Aisq, reik sulaukt, kol spausdins is geresnio plastiko, ar kokio anglies pluosto.
2014 Sausio 13 10:03 redagavo iXsas 2014 sausio 13 08:04
Endūrinis balerinas
800cc *****
Avataras
#26    

iXsas, pasidomek plastiko savybemis ir galimais apdirbimo budais. Ne visi plastikai liejasi. Apie anglies pluosta net nekalbu, nes detales is jo darant apdirbamos keliais etapais (vienas is etapu tai yra didelis slegis, pasalinti oro daleles is detales, ko pasekoje tektu dar forma gaminti detales)

O del detaliu, tai jei zinai kur ieskoti tai jau ir dabar gali parsisiusti ;)
2014 Sausio 13 11:33 Mechanikos inžinierius

- Produkto dizainas
- Industrinis dizainas
- 3D modeliavimas
- Brėžiniai gamybai
Kuvaldaliotas
2200cc *******
Avataras
#27    

Citata:
Cituoju: iXsas
Tik laiko klausimas kada ispopuliares 3D spausdintuvai. Daug kas mokat programuoti? Taip kaip isidedat power comanderius ir t.t.? Kazkas sukuria programas, o jus parsisiunciat map'us. Galvojat ateiti nebus daliu breziniu? Is kokiu torentu parsisiusi norimo moco dalies brezini ir kepsi. Aisq, reik sulaukt, kol spausdins is geresnio plastiko, ar kokio anglies pluosto.


anglies pluosta pamirsk. ten ranku darbas jo sudejimui ir autoklavai sukepint su dervom.
2014 Sausio 13 11:48 if you don't ride in the rain, you DON'T ride

Barry Sheene is in heaven watching us suck.
Krapštukas
1100cc *****
#28    

O kas negerai su ABS? Pigus, lengvai spausdinamas, bekvapis spausdinant. Standartiniai motociklu plastikai daznai buna is ABS.
Ir kuo stebuklingas tas anglies pluostas? Technologiskai labai pasenes ir daug ranku darbo reikalaujantis procesas. Teoriskai, ne audini, bet gal dembli (po visko apdirbant) ar siaip smulkias anglies daleles butu galima sumaisyti su derva ir spausdint stereolitografijos budu. Bet nepamirskit, kad anglies pluosto pliusai ateina is to, jog tai pintas audinys is daug ilgu siuliu. Siuo metu dar nera technologiju kaip tokia struktura suderinti su spausdinimu ir kolkas nepanasu, kad tai realu. Bet yra daugybe kitu puikiu medziagu ne prastesniu uz anglies pluosta.
Beje, egzistuoja jau sios medziagos spausdinimui: medis, keramika, guma. Visas lengvai nusipirkti galima http://www.orbi-tech.de/shop/3D-Filaments:::72.html

Beje, sukurti breziniai, kuriuos galima parsisiust ir spausdinti, talpinami cia http://www.thingiverse.com/
2014 Sausio 13 22:30 redagavo Edvardas 2014 sausio 13 20:34
Kuvaldaliotas
2200cc *******
Avataras
#29   +1  

http://www.youtube.com/watch?v=NSPFLYcljgI

nenoreciau spausdintu ABS ratu
 
2014 Sausio 14 00:05 if you don't ride in the rain, you DON'T ride

Barry Sheene is in heaven watching us suck.
Narys
900cc *****
#30    

Tai nebutinai tas anglies pluostas. Nors atspausdinus is jo detale, dedi i maisa, issiurbi ora, susidares vakumas suspaudzia dali, po to kepi. Bet esme, medziagos tobuleja. Jau ismoko metala spausdinti. NASA i kosmosa net irankiu tiek neima, pasieme 3D spausdintuva, reikes kokio, pasigamins. Anglies pluosta paminejau tik del to, kad tokiu daliu kaip ratas, sake, ir t.t. kur yra apkrovos ABS nelaikys. Siaip kokiem sparnam, ar britvos apdailai ABS (y)
2014 Sausio 14 13:33
Puslapiai: 12




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17