Motomanų Diskusijos » Projektai » FZR 1000 tuning The series (y)

| 2006-04-24 Liūtas | 100/54561 žinut.
 
Puslapiai: 1234


 
Praktikas
1100cc *****
Avataras
#1    

FZR 1000 tuning The series (y)

Atgaivinsiu seną temukę, nutariau savo darbus dėti į vieną vietą, kad pačiam ir kitiems lengviau būtų rast ir orientuotis.

PIRMA serija: Priekinės lempos.

Visų pirma, labai dėkui SAR už suteiktas priemones mano fantazijai, tai yra, lempas tiuningines, skirtas BMW 5 series E34. Jis šias lempas surado, pirmasis pamėtėjo idėją, tiesiog aš pasinaudojau šiek tiek situacija ir pirmiau spėjau realizuoti praktiškai. Tikiuosi jam irgi mano patirtis pagelbės.

Taigi, vos pasidėjus lempas ant stalo ir išsiėmus savo moco originalias lempas paaiškėjo, kad darbo bus tikrai nemažai ir sudėtingo. Štai senosios lempos:
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2006 Balandžio 24 23:29 ZX10R '06
Praktikas
1100cc *****
Avataras
#2    

Žodžiu, jokie tvirtinimai netiko, dargi paaiškėjo, kad sudėti tas BMW lempas į originalų Yamahos lempų rėmelį yra daugiau mažiau utopija, nes trumpų šviesų lempa bmw yra labai didelė ir ilga dėl tos konstrukcijos su lęšiu. Tačiau, tai manęs nei kiek nenuliūdino, kadangi paaiškėjo, kad nors darbo bus ir daugiau, bet nereikės sugadinti nei vienos originalios detalės, taigi, nepasisekus tiuningui visada galima grįžti prie stock varianto be jokių nuostolių.

Nusprendžiau, kad geriausias variantas bus perdaryti lempų tvirtinimus taip, kad bent du iš jų tiktų tvirtinti prie tų keturių aplink lempų rėmelį esančių varžtų, kurie laiko priekinį spoilerį. Aišku, kadangi vietos atsargos visur buvo minimaliai, tai nusprendžiau reguliavimo problemą spręsti taip, kad pastatau daugmaž normalią spindulio aukščio padėtį, o jei reiks keist pakabos aukštį, tada galima bus pakišt po vienu ar kitu tvirtinimu poveržlę. Taigi, po ilgo derinimo ir reguliavimo, tvirtinimų perdarinėjimo, kuriuos iš esmės dariau iš aliuminės skardos, gręžiojau, lanksčiau ir pritvirtinau samariezų ir super moment klijų pagalba, pavyko abu žibintus pastatyt kiekvieną ant dviejų tvirtinimo taškų - iš kraštų po vieną viršuj ir apačioj, bei atreguliuoti spindulio aukštį. Beje, teko daug paplušėt su slankmačiu ir liniuote, kol pagaliau supratau, kad patogiausias būdas pasidaryti tuos kraštinius tvirtinimus yra apversti ant žemės priekinį spoilerį gera puse žemyn (pakišt skudurą nepamiršau), dėt lempą į jai skirtą vietą ir tada matuot ir taikyt. Taigi, toliau reikalas šiek tiek susikomplikavo. Ai, įdėsiu kokią fotkę, kad nebūtų vien sausas tekstas (čia matyti tvirtinimai perdaryti bei vietos ant kurių lempos tvirtinasi iš kraštų viršuje ir apačioje:
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2006 Balandžio 24 23:41 ZX10R '06
Praktikas
1100cc *****
Avataras
#3    

Taigi, tęsiant temą, reikalas susikomplikavo, kadangi reikėjo sugalvoti tvirtinimus viduryje, skirtus reguliuoti spindulį ne aukštyn-žemyn, o kairėn-dešinėn. Čia bėda buvo tame, kad aplinkui nelabai buvo prie ko prisitvirtinti, nevirinant. Taigi, padariau trumpų šviesų tvirtinimą ant lempos apačioje, o ant rėmelio privirinau kempu detalę su įsriegta skylute 5 mm reguliavimo varžtui. Tarp lempos kojelės ir šios detalės įdėjau spyruoklę, taigi, gavosi grynakraujis reguliuojamas tvirtinimas. Tiesa, su trumpų šviesų žibintu reikalas buvo gan paprastas, kadabgi jo sienelės yra dėl lęšio konstrukcijos dvigubos, tai į jį be problemų galima buvo sukt samariezus, nebijant, kad išlys į reflektorių. Trumpų lempa probleminė buvo iš esmės dėl savo gabaritų, kadangi kliuvo į rėmelį, jį teko šiek tiek išpjaut, tačiau standumo pilnai užteko, virint ar kitaip keist konstrukcijos neprireikė, tik į vamzdelio skyles privariau silikono, kad nešvilptų ir brudai nesikauptų. Dar problemėlė buvo jos ilgis, kadangi siekė šakę. Taigi, teko pagal šakės kampą nupjauti įstrižai galinį kalpokėlį, kuris uždengia lemputės kontaktus. Gerai, kad to užteko, nes dar 5 mm ir būtų buvę rimtai striuka. Tai vat, padarius trumpų horizontalų reguliavimą, vėl teko pakrapštyt pakaušį, nes ilgų lempos tvirtinimas trečias išėjo viršuje, o apačioje jo padaryti nebuvo galima, nes šito jau sienelės viengubos ir samariezas lystų tiesiai į reflektorių ir matytųsi smaigalys per stikliuką. Taigi, nusprendžiau perdaryt ir pritaikyt viršutinį tvirtinimą (gerai, kad nepaskubėjau nupjaut trumpų lempos nereikalingo atrodžiusio viršutinio tvirtinimo, kai ją pritvirtinau apačioje). Čia minusas yra tik tas, kad reguliuojant aukštyn žemyn trumpas šviesas, ilgų šviesų spindulys savaime pasikeistų kairės-dešinės nustatyme. Bet pagalvojau, kad pasukiot lyšną varžtelį nėr taip jau sunku, ypač turint omenyje, kad lempas reguliuojame tikrai labai retai, nebent po blyno jei kiek palinktų rėmelis. Taigi, kaip atramą panaudojau trumpų šviesų lempos "nereikalingą" viršutinį tvirtinimą, tarpe įdėjau spyruoklę ir reguliavimas gavosi liuks. Tiesa, vietoj veržlių panaudojau tas prie bmw lempų buvusių reguliavimų plastmasines moveles, nes jos labai standžiai stovi ant varžto ir tikrai nuo vibracijos neatsilaisvins. Taigi, negalima skubėt nieko išmest ir ypač, neskubėt pjaustyt tvirtinimų, kurie lyg ir atrodo nereikalingi, tačiau tuo momentu nueko nemaišo. Tai vat, tvirtinimai kaip ir padaryti, sekanti fazė - visko išardymas ir kiekvienos detalės apdailinimas, nudažymas, priklijavimas ir pan. Štai dar viena nuotruakėlė jūsų teismui (čia jau detalės sutvarkytos ir apdailintos, nes nuotraukas dariau galutinio surinkimo fazėje, kai pirštai jau buvo mažiau purvini ir galima buvo paimt fotiką):
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2006 Balandžio 25 00:01 ZX10R '06
Praktikas
1100cc *****
Avataras
#4    

Žinoma, čia aprašiau viską gana grubiai, ten visokių smulkmenėlių nelabai ir prisimenu. Taigi, liko laidų pajungimas. Kištukus išėmiau iš kaladėlių ir gavosi taip, kad jie labai gerai tiko užmauti viena puse ant bmw jungtelės strypelio, o kita pusė kaip tik įėjo į kampą, taigi, kištukas nesisukioja ir neturi galimybės pasiekti ir susiliesti su kitu kištuku, kuris analogiškai įeina į kampą. Taigi, nereikėjo papildomai izoliuoti kištukus vieną nuo kito arba karpyti per pusę. Tik trumpų lempų vienas kištukas neišvengė išvandalinimo, nes ties juo nebuvo kampo, jis jungtyje buvo užapvalintas. Dar vienas paskutinis štrichas tai padaryti taip, kad trumpa šviesa neužgestų, įjungus ilgas (man atrodo, kad taip gražiau nei visą laiką būti vienaakiu :) ) Tą pasiekiau į krūvą sulituodamas laidą, ateinantį į trumpų/ilgų šviesų jungiklį iš gabaritų/šviesų jungiklio su trumpų šviesų laidu. Taigi, trumpų/ilgų šviesų jungiklis nebegali trumpų šviesų išjungti ir jis prarado pusę savo funkcijos - trumpoms šviesoms jis įtakos nebeturi tik įjungia arba išjungia ilgas, o trumpas faktiškai įjungia gabaritų/šviesų jungiklis, kai pereina iš gabarito į šviesų padėtį. Tai štai daugmaž ir viskas. Kas nesupratot - klauskit :)

Dar viena darbinės stadijos foto:
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2006 Balandžio 25 00:11 ZX10R '06
Praktikas
1100cc *****
Avataras
#5    

Na, ir galų gale rezultatas:
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2006 Balandžio 25 00:12 ZX10R '06
Praktikas
1100cc *****
Avataras
#6    

visas feisas:
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2006 Balandžio 25 00:12 ZX10R '06
Praktikas
1100cc *****
Avataras
#7    

angel eyes:
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2006 Balandžio 25 00:13 ZX10R '06
Gatvinis
400cc ***
Avataras
#8    

Rezultatas tikrai super (y) :O
2006 Balandžio 25 00:14 Andrius
Optimistas
1100cc *****
Avataras
#9    

Sitos faros tikrai graziai atrodo (+) tiek ant auto, tiek ant moto. Saunuolis, Liute, gerai padirbejai (y) dabar reikia laukti foto darytu nakti, kad pasimatytu tos angel eyes (r) :O (h)

tu velnias, kol parasiau jau ir foto atsirado :G , na ka metas velyvas, tai jau miegu :-]
2006 Balandžio 25 00:18 '06 GSXR 750
Super'inis
1100cc *****
Avataras
#10    

oho angel eyes :O efektingas ir turbut efektyvus rezultatas. gerai turi plieksti. vienodos lempos graziau atrodytu, bet cia jau nieko nepadarysi..
2006 Balandžio 25 00:25 Honda VFR800 - sportuojantis turistas.
Praktikas
1100cc *****
Avataras
#11    

Galima ir vienodas dėt abi su lęšiais, tik ilgoms išmušt tą pertvarą, kad pilnu plotu šviestų, plius gali tekt lęšio padėtį keist, nes trumpų spindulys per platus. Vadinasi, turint omenyje, kad tektų pirkt visą pilną komplektą už 600 litų, bandymas gali brangokai kainuoti... Beje, originalios lempos irgi nebuvo vienodos, jei aštrią akį turit, pastebėsit :)
2006 Balandžio 25 00:27 ZX10R '06
Super'inis
1100cc *****
Avataras
#12    

zinau kad originalios irgi nevienodos ir net siu metu sirses ijungus trumpasias tik viena akim atsimerkia :)
2006 Balandžio 25 00:44 Honda VFR800 - sportuojantis turistas.
Auksaburnis
1100cc *****
Avataras
#13    

Labai vertas demesio ir pastangu darbas,tik idomu ar nenukentes ilgu sviesu kokybe,nes lempa,del to svieciancio ziedo, tai zymiai sumazejo ir kiek matau foto,stiklas neturi jokio rasto,tad klausimas kaip skleisis spindulys?
2006 Balandžio 25 08:05 Mune
Praktikas
1100cc *****
Avataras
#14    

Spindylys tikrai neblogas, tik jaučiu reiks išmest tą iš viršaus lemputę dengiantį dangtelį, nes nuo jo spindulio vidurys yra kiek tamsesnis. Manau tai tam, kad jis gerai apšviestų kelią, po to per daug nespigintų į akis ir paskui jau aukščiau apšviestų virš kelio esančius objektus. Iš principo šviesos tikrai nenukentėjo, nes seniau šviesdavo dvi ilgos, o trumpos užgesdavo, o dabar kartu šviečia trumpos ir ilgos, taigi, apšvietimas tapo tolygesnis per visą ilgį. Trumpos šviesos tai akivaizdžiai aštresnės, plius, lėšis šiek tiek atskiria spektrą, tai iš priekio žiūrint jos lyg kiek keičia atspalvį ir nežymiai raibuliuoja, tai labai gražiai atrodo.

Šiaip jau sumąsčiau principą kaip sudėt į angel eyes vietoj lempučių diodus, tik dar neapsisprendžiau kokios spalvos. Manau, kad geriausiai būtų grynai baltus, nes tos spalvos visokios tai šiek tiek vaikų darželis...
2006 Balandžio 25 08:48 ZX10R '06
Stunter'is
600cc ****
Avataras
#15    

:D yamaha BėMėWė hibridas :D
(y) labai gražu liūtai - kada spėjai? meete tai buvai dar su paprastomis..
2006 Balandžio 25 08:53 Karolis
'05 Suzuki GSX-R 600 linksmam pasivėžinimui
EX - '99 Honda CBR900RR Fireblade SC33 - gerulis!
EX - '91 Suzuki GSX600F - nostalgija..
...esmė ne greityje, o mus( i )ų kiekyje!!!...
Pašėlęs
1200cc ******
Avataras
#16    

Gražumėlis ;) Ne veltui gerb. Darius darė :D (y)
Beje, tokias temas ateityje jei nesunku atsiųskit man, ar patys įdėkit kaip straipsnius ;) Visgi pačių patirtis tokioje tiuningo srityje kitiems bus labai naudinga ;) Ir tai lengviau, nei ieškot po temas tokio dalyko :)
2006 Balandžio 25 08:57 Gimę skraidyti mašinomis nevažinėja.
Narys
400cc ***
#17    

Super padirbeta :) ir padaryta liuks (+)
Liutas, ar nereiktu paciam galvot apie statuso "Praktikas" pakeitima i "Praktikas-auksarankis" ? (+)
2006 Balandžio 25 09:00 Laimis
Asfaltinis
900cc *****
Avataras
#18    

padirbeta (y)
2006 Balandžio 25 09:03 Robertas
Praktikas
1100cc *****
Avataras
#19    

Citata:
Cituoju: DT80
Super padirbeta :) ir padaryta liuks (+)
Liutas, ar nereiktu paciam galvot apie statuso "Praktikas" pakeitima i "Praktikas-auksarankis" ? (+)


DT80, žinai, kaip tam multike sako: "aš ne stebukladarys, aš dar mokausi" :)
O jei rimtai, tai visada stengiuosi padaryt arba kiek įmanoma geriau, arba iš viso nedaryt.
2006 Balandžio 25 09:09 ZX10R '06
Keliauninkas
500cc ***
#20    

good eyes (j)
Laukiamk SAR'o motoakiu gamybos pabaigos :)
2006 Balandžio 25 11:19 Koks skirtumas - kas tarp koju (ciopas ar britva), jei sergam ta pacia liga... Motoliga...
Kuvaldaliotas
2200cc *******
Avataras
#21    

Aš apakęs (z)
2006 Balandžio 25 12:14
Classic'as
600cc ****
Avataras
#22    

Pagarba Liūtui (+) (+) :-)
2006 Balandžio 25 16:30
Optimistas
500cc ***
Avataras
#23    

Taip, tikrai atrodo super (y) ir tos akys ir pats moto, man labai patinka (+) (y)
2006 Balandžio 25 17:11 Gytis D. Laukiu naujo pirkinio.
Juodulys
900cc *****
Avataras
#24    

šaunu (y)
2006 Balandžio 25 18:50 RR fighter
Ian
Narys
500cc ***
Avataras
#25    

Pagirtinai pasistengta (y) Atrodo tikrai geriau nei stock'inės..
Šeip jos man labiau primena ne angelo, o apuoko akis :-]

Visvien esmė, kad darbo vaisiai - akivaizdžiai vykę (+)
2006 Balandžio 25 22:43
SAR
Pėsčiasis sunkiasvoris
900cc *****
Avataras
#26    

jau žinau į ką kreipsiuosi pagalbos :D
2006 Gegužės 3 09:57 Mažu akvatini kramtoškės?
Praktikas
1100cc *****
Avataras
#27    

ANTRA serija: Galas

Tai va, tęsdamas "gadinimą" savo fzro, nutariau pakeisti jam tą baisų kampuotą kuvaldišką galą į nors kiek gražesnį. Tačiau labai naujo modelio imti nenorėjau, kadangi naujausių modelių galai yra labai minimalistiniai, įmantrūs ir manau, kad uždėjus tokį atrodytų kaip merso grotelės ant golfo. Todėl po truputį dairiausi galo šiek tiek apvalesnių formų, kad tiktų prie bako, priekio ir šoninių spoilerių stilistikos. Aišku, naujų modelių pabaidė dar ir kainos, nes mano pirminis įsitikinimas ir principas - NESUGADINTI NEI VIENOS ORIGINALIOS DETALĖS reiškė, kad reikia bene visų galinių detalių, tame tarpe ir rėmelio. O toks variantas nuo naujų mocų gerokai peržengtų 1k litų. Postūmis atsirado kai užtaikiau nebrangiai beveik tai jo norėjau - galinę moco dalį su beveik visomis detalėmis, išskyrus keleivio sėdynę (buvo dangtelis) ir galinę lempą. Taigi, pirmyn. Beje, čia dedu pirmiausiai fotkes ir gana apibendrintai, kadangi dėstyti kiekvieną smulkmeną vargu ar bus Jums įdomu. Kam visgi bus įdomu, klauskit, atsakysiu šioje temoje. Beje, taip pat paliksiu intrigą, atsakykit kokio moco čia yra galas :)

Štai koks mano mocas buvo:
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2006 Gegužės 21 12:11 ZX10R '06
Praktikas
1100cc *****
Avataras
#28    

Taigi, pirmiausia ardymas. Jis truko labai trumpai, apie pusvalandį (tai tikrai nedaug, nes po to sekė ištisa savaitė darbų)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2006 Gegužės 21 12:19 ZX10R '06
Praktikas
1100cc *****
Avataras
#29    

Štai senas rėmelis, sėdynė
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2006 Gegužės 21 12:20 ZX10R '06
Praktikas
1100cc *****
Avataras
#30    

ir šonai (primenu, originalios detalės liko nepalietos, visada galima grįžt į pirminį variantą, tai yra pagrindinis principas)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2006 Gegužės 21 12:21 ZX10R '06
Puslapiai: 1234




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17