Motomanų Diskusijos » Kelionės ir poilsis » Pietų Amerika: Nazca-Ushuaia-Caracas

| 2013-11-29 Evergreen | 328/167646 žinut.
 
Puslapiai: 123456..12


 
Narė
400cc ***
Avataras
#91    

geras :) vadinasi, LT motozmogu solidarumas irgi yra sauber!!

jega, ainu pasigirsiu kam nors.del Pta Arenas parasiau i PM.

o gal ir ta izymiaja kamera butu imanoma tavo draugaiciui i Cile nudiriguoti?..man cia visai netoli.
2013 Gruodžio 9 20:20 Horizons Unlimited#South America
save a horse, ride a cowboy
Narys
900cc *****
Avataras
#92    

Draugas mano laivo kapitonas jie dabar kaip tik punto arenose dry dock stovi, del adreso manau sukalbesim.
2013 Gruodžio 9 20:40
SPAM'eris
25cc *
Avataras
#93    

Sveiki, o adreso vis neturiu... Parasyk prasau kada ten "sausam doke" busi, ir kiek laiko uztruksi. Bo man kaip medziotojui teks suvis su "uzmetimu" pricielo y prieky... :) Nes Europoj DHL tikslu laika duoda, o vat y apatine Amerika.... tik kai konkreciai uzsakyma padarysi. Manau geriau kad siuntinukas lauktu Taves negu atvirksciai. Ir "kuiskites" sparciau... ant nosies Kristmasai... Pastas daug kur strigs. VO :D
2013 Gruodžio 9 21:15
Narė
400cc ***
Avataras
#94   +5  

del kameros reikalu surasiau PM :)

na ka, beliko visai nedaug ir reiks kurt nauja Venesuelos tema tuoj :)

bet zodz, paskutiniai km iki Ushuaia...here goes.

Marsrutas: Pinamar – Mar del Plata – Rawson – Comodoro Rivadavia – San Julian – Rio Gallegos – Punta Delgada – Rio Grande – Ushuaia.

Pinamaras – tokia Palanga, tik be marozijos. Butu buve visai nieko truputi pasivolioti prie juros ir pailseti nuo keliu paru begalvisko vaziavimo, bet taip pasiuto lyti, kad norejosi tik tupet siltam hostely (su wi fi!!!), transliuoti visokius dalykus ir girtuokliauti (kol nieks nemato).

Taip prasitryniau Pinamare pora dienu, o tada nusprendziau, kad laukti, kol baigsis lietus, yra visiska paleistuvyste, todel varau toliau. Kur? -Pinamare jau buvo galutinai susisviete, kad tikrai varau i Ushuaia. Kazkaip smagiai tas fin del mundo skamba.

O ir siaip, ka daugiau zmogus veiksi Argentinoj.

Planavau sustoti kazkur uz Mar del Plata, bet lietus visai isprotejo. Dar neturejau jokios antiLietaus aprangos, todel perslapau kiaurai, persalau ir pagalvojau, ai, velniop, jamam Mar del Plata. Tik tas emimas vyko sunkiai: prie pat ivaziavimo i miesta nutiko mano didziausias motoapsigaidinimas ever. Zodziu, vaziuoju gal 40km/h, nes nieko per lietu nematau, salta, slapia, zodz ne kazka visiskai. Staiga jauciu, kad mocas nusprogo. Tprsme, dingo greitis visiskai. Persimetu i zemesne pavara, nieko. Gaiduva. Stoju, bandau persijungti i neutral – nieko. Bandau bent jau pirma – nieko.
Blem, jeigu nusprogo pavaru deze, tai…tai??...

Fak. Lipu nuo moco, net nespeju apsiziuret, kur kas, is priekio atvaro du motozmogai. Sustoja paklausti, kas nutiko. Tokie visad besispypsantys argentinieciai, lietus, ne lietus, pohau. As stoviu ir myminu, kad kazkas negeraiiiiiii su pavaroooooooom. Aniedu pasiziuri i mane kazkaip itariai; vel zvilgt i moca, zvilgt mane; sako, kas kas tau nutiko?...As kartoju savo vargus apie tai, kad kazkas negeraiiiii su pavaroooooooom!!! Motozmogai susizvalgo, matau, kad labai stengiasi nezvengt, ir sako, hmmm, señorita, kad tavo grandine nukrito.

Que??

Jo. Grandine.
Bley. Pasijuntu kaip visiskas gringus idiotus maximus. Ka cia pasijuntu, - esu. Virs 8000km, o iki siol nesugebu pastebet, kad kazkas negerai su, ahem, su grandine.
Argentinieciai motozmogai staigiai sudelioja ta grandine atgal, priverzia, palinki sekmes ir isrieda kazkur Miramaro linkui, o as visiskai susigedus ir susimazinus toliau vairuoju i Mar del Plata.

Lyja vis bjauriau, kyla vejas, nelieka nieko hytresnio, kaip tik vel listi i hosteli. Kai islipu is perslapusiu drabuziu ir daugmaz atsylu, puolu ziurineti visokiu jutubus, kaip ten elgtis su ta grandine.
Suima juokas is saves. Va taip, blyn, ir gimsta anekdotai apie blondines.

Anywho. Mar del Plata ivyksta kazkoks stebuklas – tetis perveda truputi pinigo, cituoju, ´kad kelias nedulketu´. Jega!!! Varau shopintis: nusiperku vandens anei vejo nepraleidziancia striuke ir kelnes (is esmes visas outfitas padarytas ir kazkokios a la gumos, a la plastiko, a la velniaizinko – viska ant saves susidejus jauties kaip apsirengus siuksliamaisi); pagaliau randu motopirstines, kurios kur kas siltesnes uz mano turetas+nepraleidzia vandens; randu salma, kuris gamintas NEKinijoj ir i kuri telpa mano dreduotas makataufelis; ir tokius papigiaiskus saddlebagsus. Eiiinasau. Visiskai nerealu. Dar susiveikiu minivirykliuke su duju balioneliu Laukiniams Laikams.
Sauber, jauciuosi visapusiskai apsirupines ir atkutes zuikeliukas. Susiraisioju smutkes ant moco ir taikau i Rawson (apie 70km uz Puerto Madryn).

Vienas is HUBBo motozmoniu, Sebastian Rivera is Comodoro, pasiulo isluzti pas ji, pailseti ir susitvarkyt moca. Durniam sekasi – visai skurstu ir jauciu, kad mocui verkiant reikia kokios tais Technines Apziuros, o as su savo youtubais velnia ten sugebesiu…

Tres bien, nuvarau virs 600 km is Mar del Plata iki Rawson. Hohoho, jau visai nebetoli – Patagonija, mano vaikystes svajoniu krastas, kuriame pasiklydo kapitono Granto vaikai su Ziuliu Vernu priesaky, o gal atvirksciai. Prisimenu, kaip vaikystej ziurinedavau zemelapius sovietinese tevuko enciklopedijose ir spangdavau: Patagonija. Ugnies Zeme!

Fak je.

Rawson mocas visai pasiunta: grandine nukrenta dar kokius 6 kartus, nesvarbu, kad prisiziurejau jutubu ir lyg ir normaliai ja priverziu. Kitadien dar susirandu auto/motoshopa, kur susivokiu, kad nea, kad ryskiai pjoviau gryba. Ple. Nu nek, Sebastianas sake, tu tik atvairuok iki Comodoro ir viska suziuresim ir sutvarkysim. Deal. Dar perspeja, kad nuo Rawson iki Patagonijos sostines siandien ´viento moderado´, vidutinio stiprumo vejas. Ok, vidutinio tai vidutinio. Paaiskeja, kad ´vidutinio´= virs 50km/s. Ai nek, kaip nors.

Gerus 100 km is Rawson vaziuojasi visai smagiai, o tada prasideda patagonietiskos pampos ir patagonietiski vejai. Pucia taip, kad atrodo, nuteks su visu mocu i kita kelio puse. Vaziuoju kazkaip kreivai susisukus, nes dekis kad ir sesiolika saliku, pucia kiauriai. Sustojus pailseti ne kazka geriau – vejas vercia nuo koju, nera jokios uzuovejos, truksta tik tumbleweedsu, blyn.

Ivaziuoju i Comodoro kaliauses pavidale – pasisiausus kaip nebezinu kas, galva skyla nuo skausmo, akys raudonos, - tokia patagonietisku preriju pamekle. Bet ho, Comodoro!!
Centre susitinkam su Sebastianu ir jo zmona, varom iki ju namu (apie 10km max, o mano grandine vel nukrenta dar koki meleona kartu). Sebastiano kiemas – kazkoks dream garazas: du KLRai, nesveikai iskeltas offroadinis dzipazoidas ir vienas quatri. Jegaaaa, pataikiau pas teisingus zmones!

Negana to, paaiskeja, kad Sebastianas – truputi lietuvis. Pasirodo, jo mociute pries kara emigravo i Argentina is Siauliu. Geras!! Sebastianas klausineja apie Lietuva, as uoliai pasakoju apie Baltijos kelia, Saboni su Ilgausku, Svyturi, Meilutyte ir Vysniauska (saksofonininka). Andrea grozisi Vilniaus fotkem ir sako – eh, bet tai faina ten, Europoj. Pasijuntu labai Didelis Europietis.

Klausiu Sebastiano, ar nepamena lietuviu kalbos. Sako, kad ne, kad atsimena tik viena fraze lietuviskai. Ooo, sakau, ok, skelk! Zmogus pamasto pamasto ir sako:eiksikt.
Va toks va mociutes is Siauliu legacy, sskant :)

Comodoro pas Sebastiana ir Andrea praleidziu keturias dienas. Oras nerealus (kai nereikia kazkur toli vaziuoti, tai ir tie vejai visai puse velnio), apsniukstineju Rada Tilly, Comodoro surfinimo kurorta. Sebastianas bando ikalt i mano veju nupusta galvele visokiu hytru reikalu apie visokius hytrus motogabaliukus. Pasrodo, parejes vienas grandines narelis, uztat ji ten man ir dribinejo nuolat. Nuperkam nauja grandine, Sebastianas sutvarko mano galines lempas, vel truputi pavargusi racksa, subalansuoja galini rata, kuris, pasirodo, besas visai issilingaves, nuveikia kazka hytro su karbiuratorium, apibara, kad kas per ispindejimas – tiek keliauti su mocu ir iki siol nesugebeti pasitaisyti net elementariu dalyku?? Sakau, eiksikt, iki siol kaip ir nebuvo poreikio.

Eh bien. Suderam, kad griztant dar pas juos uzsuksiu, o jei grizinesiu kitais keliais, tuomet jau as lauksiu ju Vilniuj. Padekoju uz visa ka, susikraunu smutkes ir isbirbiu i San Julian – nedideli pajurio miestelioka pries Rio Gallegos, paskutinio tasko pries Ugnies Zeme.

Vejas dar baisesnis, bet kazkaip iriuosi toliau. Pries pat San Julian vel nusprogsta padanga, sikart aplinkui - pampos, vejas ir...viskas. Hm. Prisedu parukyt ir apmastyti visokius karmos dalykus. Nepraejus nei penkiom minutem, sustoja trys argentinieciai motozmogai. Is kur?? Kaip?? Pasirodo, - Piedra Buena motoklubas, griztantis is tos pacios Ushuaia. Nerealu. Motozmogai sulipdo ir pripucia man padanga, papasakoja, kad TDF/Ushuaia dabar belenkaip salta, bet belenkaip grazu, palinki gero kelio, et voila - dar 30 km, ir islubuoju i San Julian.

Toks kazkoks jauduliukas suima: dar pora dienu max, ir pagaliau busiu Ugnies Zemej.

Hm.

Text
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2013 Gruodžio 11 19:05 Horizons Unlimited#South America
save a horse, ride a cowboy
Narys
600cc ****
Avataras
#95    

O tu su tuo mocu kai skirsies tau nebus graudu? Gi jis tave sitiek veze,.o tu ji ismesi :)
2013 Gruodžio 11 19:54 Belskite, jums bus atidaryta
Narė
400cc ***
Avataras
#96    

kas sake,kad reiks skirtis?? :D
2013 Gruodžio 11 20:34 Horizons Unlimited#South America
save a horse, ride a cowboy
Plentinis endūrininkas
250cc **
Avataras
#97    

Keliones pasakojimas tai superinis - su gera humoro doze, truputis saviironijos. Skaitau ir burna sypsos :D
2013 Gruodžio 11 21:12
Gatvinis
1000cc ******
Avataras
#98    

Geras, smagiai iš paskutinio posto ir aš pasijuokiau
2013 Gruodžio 11 21:57
Narys
900cc *****
Avataras
#99    

kas tiesa , tai tiesa- prisėdus prie kompo, skaitosi ši rašliava labai smagiai ..

gero tau kelio (!)
2013 Gruodžio 11 23:57 "WBR" _Wild Bike Riders
SPAM'eris
25cc *
Avataras
#100   +4  

Sveiki, Toks reikalas kad pagaut sita mergycka kur nors ilgiau, kad pastas ja "pagautu" ir kamera yteiktu misija neymanoma... Belieka ymest jai y saskaita. Organizuoju Palaikymo akcija Evergreen, maciau buvo norinciu prisidet babkem. Ji turi Amerikine saskaita, bet manau ir Lietuviska atrastu. O jeigu ne, isrinkt atsakinga asmeny kuris babkes surinks y savaja ir po to Transfery padaryt y Amerikine. As kameros verte pervesiu jai pirmas, tik kad ji ten (ten kur ji dabar bastosi) dvigubai didesne negu vokieciuose. O ir 5lt manau tokiam reikalui negaila. Ka manot?
2013 Gruodžio 12 11:17
Narys
250cc **
#101    

Aš prisidedu, tik kas organizuoja pervedimą? Toliau per PM rekvizitai (g)
2013 Gruodžio 12 18:16
SPAM'eris
25cc *
Avataras
#102    

LT saskaitos ji neturi tik Angliska Loyd banke. Kas Anglijoj gali tiesiai jai be transferio babkes ymest.. O jeigu ir LT saskaita turi... va ten mes jam ir pervesim savo kapeikas...
2013 Gruodžio 13 21:01
Narė
400cc ***
Avataras
#103   +4  

begalinis dekui visiems uz kameros ideja!!! :)

o as keverzoju savo paskutini posta ir tepu grandine atgal siauren :)

taigi va.

Is San Julian issivoliojau anksti, nes tie isproteje vejai nieko gero nezadejo. Akuratt - kazkur 50 km nusivaziuoja dar plius minus padoriai, o tada ir vel pareina padanga. Blem. Piedra Buena motozmogai buvo palike man extra gabaliuku, susilipdau siaip ne taip, varau toliau. Diena is esmes grazi, saule sviecia, bet vejas tokio stiprumo, kad vistiek susalu, norisi greiciauuuuu greiciau greiciau i Rio Gallegos ir is ten i TDF.

Velgi - noret niekam neuzdrausta :)

Iki Rio Gallegos likus gal 40 kilometru, padanga vel nusprogsta, sikart nebesulipdomai. Velniena. Eh bien - tranzuoju, nes motozmogu nesimato. Ir kazka sutranzuoju :) sustoja du dzipazoidai, klausia, kas kaip, sakau va - sakes. Ok - keliam vargsa sluba moca i dzipa, visaip priraisiojam, tobula, vamos. I Rio Gallegos iriedu nesavais ratais, bet vistik. Sekmadienis, visur viskas uzdaryta, bet gerieji dzipo zmogai apvaziuoja puse miesto, kol randa padangu meisteri. Sauber - iskeliam moca, as visaip dekoju, anie sypso ir sako, e, Vilnius, atsargiai! Padangu meisteris pakeicia kamera, sulipdo padanga ir pataria is Rio Gallegos pajudeti kita diena, nes TDF keltas siandien Baigiasi Anksciau.

Keikiuos, kad praradau dar viena diena, bet nieko nepadarysi. Spaudziu iki Ciles pasienio; vejai tasko po visa kelia, bet beveik priprantu, nebesisakoju ir zirziu apie 60km/h.

Pasienyje vel pasidaro truputi nejauku del Monsterio lipduko vietoj numeriu, bet ir sikart niekam tie numeriai neidomu. Issistampuoju is Argentinos, isistampuju i Cile, buen viaje, raunu toliau.

Toks frykinis dalykas, bet...kur prasideda Cile - baigiasi asfaltas :D

Iki kelto kratausi zvyrkeliais; aisku, mandagiais cilietiskais zvyrkeliais, kuriu net lygint negalima su Bolivijos suntakiais, bet vis delto. Salta. Pagaliau nusibraunu iki kelto; taip lyg lyja, lyg neapsisprendzia, ar lyti, o man vel pasidaro smagu - yayyyy, pagaliau is tikruju - Ugnies Zeme!!

Iriedu i kelta, kuris is esmes yra tokia kvadratine skarbonke, ir susivokiu, kad nieko nematysiu, nes esu, hm, kvadratinej skarbonkej. Pohau, persikelimas uztrunka vos pusvalandi, ir isriedu jau...Tierra del Fuego. Cia pat vietoj susoku savo Papuasu Laimes Soki (padarysiu video kada), kas labai pralinksmina aplink stovinciu furu vairuotojus - atvaziavo durne gringa i TDF ir isprotejo.

Eh bien, parukau ir varau toliau. Taikau i Rio Grande, nes iki Ushuaia nespesiu.

Jauciuos kaip kokioj Islandijoj (kurioj niekad nebuvau, bet ne tame esme): zaliai raudonos kalvos, zalios zalios pelketos pievos su daugybe upeliuku...niekaip neparisu, kur cia ta Ugnis, tai paskui pagooglinus paaiskeja, jogei Ugnies Zeme taip pavadino dj gerb. Magelanas -anas, atsibogines iki cia, pamate daugybe lauzu, kuriuos vietiniai aborigenai uzkure noredami atbaidyt velniop visokius magelanus ir panasias prieplaukas. Magelanas pamate visa ta ugni ir prabylojo - Tierra del Fuego. Taip ir pasiliko. Fuego anei aborigenu cia seniai nebera, uztat Magelanas - visur: ´Magallanes´ gatves, ´Magallanes´ skersgatviai ir net Magelano Taskas (alaus, tprsme).

Bet zodz. Kelias vel rauna i rytus, vel pasienis, issistampuoju is Ciles, isistampuoju atgal i Argentina. Tik pervaziavus pasieni - YPF ir asfaltas. Viva Argentina, varau toliau!

Paskutiniai km iki Rio Grandes - palei pilka pasisiaususi Atlanta, vel belenkaip salta. Rio Grande - toks urodnas pusbaisis pajurio Panevezys, kuriame viskas kazkaip nefaina ir brangu. Jauciu,kad persalau, todel lendu i hosteli, apsiedu aspirino ir nuluztu.

Ryte ne velnio ne geriau, makataufelis plysta, jauciu, kad turiu temperaturos, bet iki Ushuaia teliko virs 220 km, butu paleistuvyste dar para prasivolioti Rio Grande.

Raunu toliau, vejas truputi apsiramina, nes ilendu i miskus. Kelias super, tik tiek, kad salta. Sustoju kavos ir parukyt Tolhuine, pusiaukelej tarp Rio Grande ir Ushuaia. Sutinku du brasilus motozmones is Bello Horizonte, kurie abu ryskiai neblogai Is Po Vakar. Pasakoja, kad Ushuaia sninga ir dar salciau, bet uztat Labai Jega. Sauber, rairinu toliau.

Uz Tolhuin kelias pradeda ropoti i kalnus switchbackais ir syziniais posukiais; matau, kad akuratt nesenai snigo - kelias slapias, aplink tirpstancios sniego pusnys. Plem. Privaziuoju Paso Garibaldi, pereja, nuo kurios matosi beveik visas ledinis Lago Fagnano ir kalnu slenyje pasislepes Lago Escondido. Grazu, bet sustoju tik pafotkint ir parukyt; salta, galva visai sukasi, ryskiai persalau taip, kad...kad jo.

Pagaliau iriedu i Ushuaia. Kaip ir laikas antram Papuasu Laimes Sokiui, bet ner jegu. Susirandu Bello Horizonte brasilu rekmenduota hosteli, nusprendziu, kad su tais aspirinais nieko hytro nebus, todel susirandu viskio, istaskau ji ir luztu.

Is ryto - kazkoks baltas gliukas. Dairaus pro langa ir nesuprantu, uz ka dabar is manes pasaulis tyciojasi. Pasidarau kavos; pasaulis vistiek kazkoks netoks. Pley. Susivokiu, kad nakti snigo. Ir tebesninga. Tokiom didziulem snaigem, ir net nezada sustot.

Hemm. Nuvalau nuo moco sniega ir vistiek bandau issiruosti explorinti Ushuaia. Prisiexplorinu taip mazdaug pora gatviu, nes mocas slysta, nieko nematau, sniegas, fak, suku atgal.

Sekancias dvi paras prasergu ir pragirtuokliauju hostely, nes visiskai neimanoma niekur isvaziuoti. Truputi pikta, truputi nelabai, nes kazkaip ner jegu. Kai oras pagaliau siek tiek pasitaiso, susigalvoju sukti atgal, nes pirmyn - nebent Pietu Polius. Fin de la ruta, fin del mundo, o tada paaiskeja, kad dar ir fin del $$$. Susivokiu, kad turiu lygiai 10 argentinietisku pesu. Kazkaip maniau, kad banko saskaitoj dar tikraiiiii kazkas voliojasi, bet va ne.

ZEN.

Benzo dar puse bedos ir puse bako, o Ushuaia - pugos, sniegas ir kitoks nedziaugsmas, todel maunu lauk is ten. Sustoju tam paciam Tolhuin pagalvoti, kas kaip.

10 argentinietisku pinigu Tierra del Fuego. va.

Cia ir vel pasikartoja taisykle apie durnius ir sekme. Imu klausineti vietiniu apie darbus ir zirgus; paaiskeja, kad vietiniam polo klubui pagalbos nereikia, nes ne sezonas. Uztat jo savininkas turi drauga, kuris pazista kazka, kuris pazista kazka, kas laiko zirgus; po mazdaug pusvalandzio, dvieju telefono skambuciu ir daug sneku susitinku su Marcela Pellegrino, kuri augina argentinietiskus criollo zirgus ir nebelabai su jais susitvarko.

Dar po valandos jau turiu darba, busta ir astuoneta puslaukiniu patagonietisku arkliu.

................................................................................................................

Tolhuine prasitryniau jau beveik du menesius, per kuriuos: uzsidirbau ir susitaupiau pinigo moco dalykam, naujai palapinei ir kelionei taip mazdaug iki Peru; nesusilauziau nei vieno kauliuko, nors isjodinejant puslaukinius zirgus visokiu prizemejimu buvo; isbandziau toki dziaugsma, kaip offroad su quatri (quad?..); sutikau daug visokiu isprotejusiu motomaniaku is viso svieto; priejau prie isvados, kad motociklintis Pietu Amerikoj galima ir beveik visiskai be pinigo; pameciau viena Marcelos suni, bet paskui radau ji beoffroadinant; darkart sulaksciau iki Ushuaia, kur motomeisteris Ivo sulope moca ir suveike man monster padanga, bet pingvinu ir ledynu apziuret taip ir nesugebejau; radau motomanai.lt saita ir jame prirasliavojau visokiu dalyku apie savo motonuotykiavimus :)

Sekmadieni, jeigu nelis ir nesnigs, ciuoziu atgal i Rio Grande susirasti naujos priekines padangos, o tada - i Punta Arenas ir atgal i siaure per Ruta 40.

Sekantis marsrutas: Rio Grande/TDF/Argentina - Caracas (Venezuela).

*fin*
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2013 Gruodžio 13 22:09 Horizons Unlimited#South America
save a horse, ride a cowboy
SPAM'eris
25cc *
Avataras
#104   +2  

O Tu ka?? Laukiniu zirgu Isjodinetoja? (s) (s) (s) nu karocia.. jau beveik nenustebau :D Tai Va Tauta, del palaikymo Akcijos Evergreen darom Taip: Kas turi Angliska saskaita vesit patys (taip maziau prarandam) rekvizitus gausit is Evergreen PM tas pats ir turintiems Paypal mokejimo sistema (tikiuosi Ji jau atsidare Ja... nes kitaip savo zmonos duosiu sask nr.) Apie sumos dydy. Sadlave pasiule kad suma butu tiek, kiek uzdirbam per viena diena. O vesim visi tiek kiek Galim ir Norim. Zmoniu prisidejusiu prie akcijos sarasas bus spausdinamas sitam puslapy. Etikos sumetimais pervestos sumos nerodysim, bet daugiausia pervede bus saraso virsui. Turintiems Lietuviskas sask Prasom vesti Cia LT29 7044 0006 8061 8994 Andrius Borodai SEB Pavedimo informacijoj nurodykit nuo ko (motomano slapyvardy) plius man y PM parasykit kad nepamesciau kas ir kaip. Tai Va, Akcija Pajudejo! Prasau reikst Nuomones. Ir Ponai Paskubam... Bo kitos Tokios Keliauninkes nezinia kada sulauksim... Yra sansas realiai prisidet.
2013 Gruodžio 14 11:01 redagavo raidermenas 2013 gruodžio 14 09:17
Narė
400cc ***
Avataras
#105    

Citata:
Cituoju: raidermenas
O Tu ka?? Laukiniu zirgu Isjodinetoja? (s) (s) (s) nu karocia.. jau beveik nenustebau :D


paprastai ne, bet megejiskai uzsiimu su zirgais jau n metu tiek LT, tiek UK, tai va atsirado proga savo skillsus panaudoti :)

didziulis dekui visiems us Kameros Projekta!!!! :)

bandau sukelti dar fotkiu ir ryt horoskopuojuosi lauk i Rio Grande.

kazi: toliau rasliavoti cia ar nauja sukurti kazka? Nes dabar bus Nazca-Ushuaia-Caracas :D
2013 Gruodžio 14 19:14 redagavo Evergreen 2013 gruodžio 14 17:25 Horizons Unlimited#South America
save a horse, ride a cowboy
Narys
400cc ***
#106    

Gerai kad imetet LT saskaita, man jau buvo mintis pasiulyt sukurt tipo fonda, jei nenorit skelbt atvirai saskaitu, nes tie duomenys per PM - perdaug terliones, dabar zinau sask., kada uzeis mintis ar siaip sedesiu banke, padarau ir nereikia kazkokio derinimo, papildomo susirasinejimo ir pan. Geriausia isvis butu tel., kaip kad per remimo renginius :)
2013 Gruodžio 15 12:10
SPAM'eris
25cc *
Avataras
#107    

Saskaita Mano Asmenine... Zinau kad pavojinga taip skelbt... Tik kad paprastai tuscia ji :) o vat gautas siuo budu "pajamas" teks VMI deklaruot.... bo bus virs 400lt jau :)
2013 Gruodžio 15 16:31
SPAM'eris
25cc *
Avataras
#108    

Evergreen Remejai: 1.Sadlave 2.Supermario 3.Ribalovas 4.Montezumijus Paramos rinkimas ygauna pagreity... Veda kas kiek gali... bet suma jau apciuopema :) Prie kameros galima jau ir pora siltu kojiniu nupirkt. Nes manau ekipas sitoj vietoj svarbiau uz HD raiska. Vyrai kas dar neapsisprende- tai jau pats laikas butu Tam Zingsniui. Plius Mergycka Turi sarmo... Ir manau pakviest y Forto kavine po visko Ja. Akcijos laikas iki Naujuju. Kaledos... Stebuklu Metas!
2013 Gruodžio 16 23:12 redagavo raidermenas 2013 gruodžio 16 21:22
Narė
400cc ***
Avataras
#109    

Evergreen labai labai visiems dekoja!!!! :)

Vis dar neisvaziavau, nes valdzia paprase pasilikt dar savaitei, tai baigiu islipt is kailio ir planuoju pagaliau pajudet penktadieni arba sestadieni.

ta proga dar va sudesiu visokiu fotkiu :)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2013 Gruodžio 17 17:33 Horizons Unlimited#South America
save a horse, ride a cowboy
Narys
500cc ***
Avataras
#110    

zemai lenkiu galva, ir noriu pasidziaugti uz toki ryzta keliauti. kuo didziausios sekmes :)
2013 Gruodžio 18 00:26
Narė
400cc ***
Avataras
#111   +3  

...meanwhile in Chile... :)

vakar pagaliau isvaziavau is Tolhuiiiiin!!!!belenkoks kaifas ir dziaugsmas :)

planavau nuvaryt tik iki Rio Grande (apie 110km) apsilimui, bet tokia grazi diena buvo - privaziavau ta Rio Grande ir nesustojau net.

Ok, sustojau parukyt, bet ir tiek.

Iki Argentinos sienos nusivaziavo beveik be nuotykiu, isskyrus, kad labai erzino vejai - jau buvau pamirsus, ka reiskia kariauti su 40-50km/s vaziuojant tokiu nedidsku mocu. visokiu hytru KLRu zmones ir tai keikias, o mane su 150cc isvis tasko i abi kelio puses o_0 bet Patagonija yra Patagonija, teks kazkaip is naujo priprast.

Is Argentinos issistampavau per kelias minutes (faktas, kad mocas be numeriu, ir vel niekam neuzkliuvo :D ), o iskart uz pasienio baigias asfaltas ir prasideda zvyras/smelis. Bienvenidos a Chile, ssakant...tas zvyras dar butu nieko, jeigu ne vejas ir maziuke priekine padanga (galine tai suuuper jaucias dabar :) ). Duobes visur, kratausi, vejas tasko, o Ciles pasieny - keliu km eiles. Dafak?..Pasirodo, per sventes visi zmogai pasiunta vaziuoti atostogauti lauk is Tierra del Fuego.

As mocas, as varau kiaurai :) Tik tiek, kad vistiek tenka geras dvi valandas prastypsoti trijose eilese: paso stampas, moco dokai ir popieras, kad Tikrai Nesivezu Gyvunu Anei Maisto. Kazkaip be rysio - argentinieciai tvarkosi mikliai, o Ciles pasienis - kazkoks bardakas su rekaujanciais karabinieriais. Uzmatau dar du motozmones, kurie ryskiai arba prarado vilti, arba dejo skersa - atsisede ant zemes valgo hamburgerius ir zaidzia saskem.

Pasirodo, belgai. Respect.

Eh bien, pagaliau susirenku visus stampus ir popierus ir varau toliau. Visi prigasdina, kad i Bahia Azul kelta - dar baisesnes eiles, todel susigalvoju rairinti iki Porvenir. Toliau, bet uztat keltas pristato tiesiai i Punta Arenas. Jamam.

Kelias pusbaisis, bet prasilenkiu su kokiais 5 motozmogais, veikiausiai vaziuojanciais i Ushuaia. Pasirodo, per naujaka Ushuaia vyksta kazkoks motozmoniu tusas, trumpam susigraudinu, kad nepadalyvausiu, bet tiek Ushuaia, tiek TDF man jau lenda per gerkle. Pirmyyyyyn!!

Kokius 50 km dar puse velnio, tada vejas visai isproteja, o kelias - itartinai istusteja. Tik tiek dziaugsmo, kad prasideda labai smagus kalniukai ir dar smagesni posukiai; krykstauju, visaip kaip isbandau monster padanga, prieinu prie isvados, kad tatai yra isties nuostabus dalykas, ir ta proga vos neisiknisu i staiga is niekur atsiradusi dzipazoida. Hm. Tas dzipazoidas - vienintele uzfiksuota Transporto Priemone jau kelias valandas. Kaip ir be rysio, nes keltas is/i Punta Arenas juk plaukioja kas dvi valandas?...ar ne?..internetas sake, kad jo.

Pries pat Porvenir staiga belenkaip apsiniaukia, uztat nesinorejo stoti nieko fotkinti, nors paskutiniai 30-40 km kazkokie nerealus - tokie a la Skotijos highlandsai, uzsimirse su Italijos Alpem palei Atlanta :) Ziauriai grazu, tik va kelias - visai nebekazkoks, masinu anei mocu kaip ner, taip ner.

Ai bet kazkaip vistiek belenkaip smagu, kad pagaliau vel vaziuoju :)

Porvenir - toks nedidukas pajurio miesteliokas, kuriame nieko idomaus is esmes nera, isskyrus itartinai mandagius vairuotojus (kazkas naujo Pietu Amerikoj). Raunu iki kelto, prieplaukoj tuscia, nes Keltas Baigesi. Truputi papykstu ant internetiniu kelto tvarkarasciu, tada papykstu ant saves, kad jais pasitikejau, parukau ir ciuoziu ieskotis kempingo. Kempingo nera, yra kazkoks hostelis, kainu nesuprantu, nes viskas tukstanciais (vienas argentinietiskas pesas-82 Ciles pesai). Bonkelis Canada Dry kainuoja 2400 pinigu, kostmosas visiskas. Sugalvoju, kad 430 km per diena vistik yra visai padoru, sukapoju savo dziovintu pomidoru sumustiaka, isluztu ir sekmadieni einu gaudyt kelto i Punta Arenas. Rok!!! :)

P.S. linkejimai visiems LT motomanams nuo tokiu dvieju Tolhuine sutiktu olandu motozmoniu, kurie 2011 dejo programos per Lietuva, Latvija ir Estija ir visaip graziai apie LT atsiliepe :)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2013 Gruodžio 22 10:57 Horizons Unlimited#South America
save a horse, ride a cowboy
SPAM'eris
25cc *
Avataras
#112    

Evergreen Remejai: 1.Sadlave 2.Supermario 3.Raidermenas 4.Vytukass 5.Ribalovas 6.Montezumijus 7.Cili 8.Murakest 9.Lakatunas
2013 Gruodžio 22 11:13
Narys
125cc **
#113    

.... keliones aprasyma skaitau su didziuliu malonumu ... ir sunku patikeket , kad tai is tiesu vyksta ...aciu😀
2013 Gruodžio 22 20:09
Narė
400cc ***
Avataras
#114   +2  

geru svenciu visiem!!linkejimai is Punta Arenas,Ciles :)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2013 Gruodžio 24 22:41 redagavo Evergreen 2013 gruodžio 24 20:43 Horizons Unlimited#South America
save a horse, ride a cowboy
Narys
250cc **
#115    

Su Šventom Kalėdom ir Jus sveikinu Evergreen, linkiu kuo geriausių įspudžių. Sėkmės, ir laukiam naujienų.
2013 Gruodžio 25 00:43
SPAM'eris
25cc *
Avataras
#116    

Smagu matyt Tavo sypsena :) Su Sventem ir Tave :) Suplanavus gal jau kur Naujamety sutiksi? Ir ar ilgai dar klajosi?? Prisijungs gal kas.. ..is tautieciu :)
2013 Gruodžio 25 03:42
Pėsčiasis narys
50cc *
Avataras
#117    

su sventemis :)
2013 Gruodžio 25 17:42
SPAM'eris
25cc *
Avataras
#118    

Evergreen Remejai: 1.Sadlave 2.Supermario 3.Raidermenas 4.MotoDog 5.Vytukass 6.Ribalovas 7.Montezumijus 8.Cili 9.Murakest 10.Lakatunas P.S. Parama renku pirma kart. Bet jausmas Super kai matai Tautos Realu Palaikyma. Visus Su Sv Kaledom!!
2013 Gruodžio 25 20:42
Narė
400cc ***
Avataras
#119   +1  

Citata:
Cituoju: raidermenas
Smagu matyt Tavo sypsena :) Su Sventem ir Tave :) Suplanavus gal jau kur Naujamety sutiksi? Ir ar ilgai dar klajosi?? Prisijungs gal kas.. ..is tautieciu :)


ka cia priplanuosi daug :) idealiu atveju - El Calafate/Perito Moreno, o realiai turbut kur nors pakelej :D

dabar bandysiu rauti iki Venezuelos, o is ten, jeigu moto dar bus gyvas (kas labai abejotina, bet ka cia zinai), atgal i Kolumbija ir tada hop i Centrine Amerika, i Meksika iki US sienos. Tai dar iki birzelio - liepos ar ilgiau tikrai busiu cia! junkites junkites tautieciai... :D

is Calafate pabandysiu kokios naujos rasliavos ikelti, nes kelio galas visai idomus - apie 200 km asfalto iki Puerto Natales, tada Ciles pasienis, Argentinos pasienis (o as, zinia, vis dar be numeriu :) ), tada zvyras, upe Be Tilto ir galiausiai Ruta 40 iki Calafate. Siom dienom lyja belenkaip, tai idomu, kas ten bus su tais zvyrais ir upem :D

linkejimai!!!!
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2013 Gruodžio 26 14:03 Horizons Unlimited#South America
save a horse, ride a cowboy
Narė
400cc ***
Avataras
#120    

darkart visus su sventem ir visokiais posvenciais :)

mano Kaledos praejo labai smagiai ir nelabai blaiviai Ciles pusej, Punta Arenas, HI kempingo internacionalo kompanijoj - su katlavanu svedu, danu, sveicaru, vokieciu, amerikieciu, australu, ispanu, britu, prancuzu ir vietiniu cilieciu. HI sefas Alejandro pasirase iskepti cilietiska asado - ant ugnies kepta cordero (avi), sveicarui motozmogui su KTMu teko sulakstyt Dar Alaus, paskui vokieciui su Honda prisiejo sulakstyti Dar Truputi; hostelio/kempingo valdzia is dartu lentos padare lauko stala ir dar aptiko kazkokio vyno, svedas nudirigavo prancuzus daryti salotu, o amerikonus - aji padazo, zodziu, Jungtines Tautos tik snai snai ir suveike Kaledas (Lietuva su Kinietiska Pyrke ziurejo, kad sefas nepritruktu gerimu). Vakaras gavosi labai teisingas ir draugiskas, rytas po - sudetingas, saltas ir su lietaus suorais (ta proga kempingo UN alaus ieskoti issiunte toki korejieti bernaiti, kuris uztruko pora valandu, bet grizo.su alum), todel is Punta Arenas isvaziavau tik 26 d :D

Belenkaip susizavejau vokietaite Anita, kuri nuo Alaskos iki Patagonijos atmyne su dviraciu; susidraugavau su ispane Susana, kuri yra motozmogus is Barcelonos, bet po Pietu Amerika keliauja be moco ir del to labai grauziasi; prisizvengiau is svedo, kuris visa laika lakste vien su sortais ir maikiuke (visi tuo metu tirtejo po striukem/apsivynioje miegmaisius) ir visu klausinejo, ar kartais jo balta oda per daug nespigina i akis; uzlaikiau respecta vokieciui su 20 metu senumo Honda, kuris vienam is saddlebagsu vezesi keturis sixpackus alaus; sveicaras su KTMu perduoda LT motomanams linkejimus; kitaip tariant, motozmones ir visokie kitokie nurauti valkatos yra Teisingi Zmones :D

Is Punta Arenas iki Puerto Natales stumiausi varginanciai letai del veju, lietaus, krusos ir vel lietaus. Kadangi pagaliau siaip ne taip esu susirankiojus sioki toki rain gear, tai nesuslapau, tik buvo nykoka, salta ir visaip uzkniso priespriesiai ir soniniai vejai. Bent tiek, kad asfaltas. O ir kelias grazus, bet kai lyja/paduoda leduku, velnia ten tie groziai rupi :)

Ivaziavus i Puerto Natales lyti tik snai ir nustojo. Natales - toks visai fainas uostas, mano skoniui truputi per daug turistiako (mat prie pat voliojasi Torres de Paine, nac. parkas, kuriame galima apspoksoti vietini ledyna), bet grazu. Kepmingo nerandu, hosteliu kainos - nesveikos. Apibirbus kone visa miestelioka, uzfiksuoju vieno hostelio kieme priparkuota BMW moto vokiskais numeriais. Jamam!! Isluztu, nes nieko daugiau is gyvenimo nenoriu, o kita ryt per pusrycius aptinku BMW savininka - vokieti Erika is po Hamburgo. Sugeriam (kavos) ir iskart randam bendra kalba - Europa vienok. Erikas rauna i Ushuaia, as - atgal i siaure; paaiskeja, kad varant i El Calafate upes vistik nebus, bet bus daug ´ripio´- zvyro/smelio/akmenu. Eh bien. Atsilabinam, as spaudziu i degaline benzo (iki Calafate - virs 310km ir jokios degalines po Natales) ir prisipust priekines padangos, kuri kuo toliau, tuo labiau visaip issikalineja.

Diena itartinai gera: saule, jokio debeselio, o vejas pucia i nugara. Kazkas nesuvokiamo - varau sau 100/110km/h, ir ne tik, kad nesalta, bet dar ir kazkaip...smagu, sakyc :) Pakelej zydi visu imanomu spalvu lubinai, primenantys vaikyste ir kaima; aplinkui zalia, kalnai, lygus asfatlas - jegaaa....

Bet as nebuc as. As grybas ir man nutinka visokie idiotiski dalykai, kurie Normaliems Zmonems veikiausiai nelabai nutinka...

Kazkur 30 km nuo Natales jauciu, kad galine padanga kazko issidirbineja. Pley. Stoju, o tada susiimu uz galvos: pameciau rato asies verzle. Jofana. Dar kiek, ir buciau taip plojusis, kad...Ok. Sukisu asi atgal, ziurau, kokia cia nebaisiai reikalinga verzle nuo moco nusukt ir uzdet. Nieko ner. Fak. Motozmoniu nesutikau, is priekio irgi nieks nevaziuoja. Vaziuoja tik visokie posh dzipazoidai.

ZEN.sugalvoju, kad pirmiausia reikia maktelti kavos is termoso ir parukyt. 11 ryto, spesiu as i ta Argentina. Argentina nepabegs. Ratas, uztat - gali.

Sumastau, kad pries kokius 2-3 km pravaziavau estancia. Estancia=Zmones, Kurie Greiciausiai Turi Visokiu Verzliu. Siaip jau i cilietiskas/argentinietiskas estancias imti ir bludyti nera gera ideja, nes vienok privati valda, palaidi sabakos, ir siaip. Bet nieko gudriau nesumastau, sukuosi atgal; ibirbiu pro vartus, palaidu sabaku nera, yra du pabalnoti zirgai ir kazkoks zole pjaunantis dedule. Supasakoju, kas kaip, anas eina kviesti dueños; dueña pasirodo besanti tokia smagi moteraite, kuri mikliai suranda dirbtuvese pusiau snaudzianti tevuka. Tevukas pasikaso pakausi, apziuri moca, paspardo padanga ir nusprendzia, kad reikalas Svarbus. Per pusvalandi isbandom nebezinau kiek skirtingu verzliu, kol galiausiai randam tinkancia. Tevukas pats ja uzdeda, priverzia, pamasto, tada atverzia ir priverzia is naujo; akivaizdu, kad paklaikus gringa su moto yra Ivykis :D galiausiai viskas tikrai tvarkoj, dekoju visiems uz pagalba, linkiu geros dienos ir raunu atgal i kelia.

Toliau iki Ciles pasienio - be nuotykiu. Pasieny voliojas du motozmones is Austrijos su BMW; pasilabinam, Osterreich, Litauen, respect, E Hebra, Gal Kas Turit Rukyt. As turiu. Sauber, atsistampuojam lauk is Ciles, parukom, palinkim sekmes ir ciuoziam i Argentinos pasieni. Apie 15 km - visiskai urodnas zvyrkelis. As stoju darkart patikrinti, kaip laikos mano nauja verzle ir maktelt dar kavos; austrai pravaro pro mane i sviesu argentinietiska rytoju. Labinuosi su argentinieciais gauchos ant zirgu, varanciu avis. Vejas susigalvoja pakeisti krypti, ir iki sienos per zvyra kasuosi apverktinai. Vienam posuky vos nenusiteskiu - staiga imaunu i smulkaus zvyro kisene, susimetau, bet, kaip sako broliai amerikonai (o gal australai) - when in doubt, throttle out, uzraunu desine, pusiau slystu, isimu posuki ir atsirandu ant stabilesnio pavirsiaus.

Pasijuntu labai masteris, enduristas ir apskritai belenkaip hytras motozmogas :D

Neilgam: kone iskart uz mineto posukio prasideda is metalo strypu padarytas tiltukas, per kuri vaziuot akuratt reikejo leciau, o dabar ka - pervarau kaip per tarka. Gaila moco. Dar labiau gaila saves, nes vejas nezada nieko gero.

Argentinos pasieny vel susitinku brolius austrus; jie kazko kuicias, o as staigiai susirenku paso stampa, moco popiera ir varau toliau. Dar 10 km zvyro, o tada - tooobulo lygumo asfaltas, besitiesiantis patagonietiskom pampom, vejas - i nugara, pasileidziu muzika visu garsu, ir gyvenimas vel pagrazeja. Vis dairaus, kur liko BMW austrai, nes maniau, kad turetu aplenkt, bet nesimato. Eh bien.

Tada toooobulo lygumo asfaltas chajakt ir baigiasi. Vel suku i zvyrkeli su viltim, kad gal cia kokia apylanka...velnia. Zvyro ir akmenu keliu atsitrankau gerus 60 km. Taip krato, kad rodosi, dantis pamesiu. Belenkiek kartu vel vos nedrimbu del tu smulkaus zvyro/smelio kiseniu. Pofik, throttle out, pirmyn. Kely absoliuciai tuscia, isskyrus kelias pasimetusias avis ir bureli paklaikusiu struciu. Keliskart stoju - parukyt, pamastyt arba siaip kavos; austru kaip ner, taip ner. Hm. Suima isterija, kad ne ten nubludijau, bet GPSas ir saule sako,kad ten. Per viena toki sustojima vejas parteskia moca ant zemes. Butu pohau, bet veidrodelis visai nusprogo. Tfui.

Krataus toliau ir visaip ubauju, nes daugiau ner, ka veikt. Labai garsiai paciai sau padainuoju Kernagio ´Juru Versiukeli´, nes taip ir jauciuos. Kaip isprotejes Kernagio juru versiukelis. Velniai nemate.

Galiausiai prakeiktas zvyrkelis baigiasi ir vel isriedu i lygu asfalta. Yay!! Kelias pasiunta leistis zemyn, ir galiausiai atsiveria milziniskas El Calafate slenis; dar truputis, ir privaziuosiu krasciuka Lago Argentino, ledynu ezera. Kazkoks kaifas suima: nepaisant visokiu nesamoniu ir zvyru, emiau ir atvariau i Calafate - ir dar apdejau austrus su visais ju bemsais. Ha!!!

Iki El Calafate atmoviau staigiai, susiradau kempinga, o tada isbirbiau ieskoti supermarketo. Bevaziuojant i Calafate centra sutikau du danus su KLRais, kuriuos maciau Porvenir - Punta Arenas kelte; pasilabinam, apsikeiciam kempingu ir kainu intel; varau toliau, randu supermercado, isigyju Visokiu Naudingu Dalyku (surio, alyvuogiu, alaus); varau atgal i kempinga ir uzfiksuoju tuos pacius austrus su BMW. Patyliukais pasiskaiciuoju, kad mano kinietiska pyrke juos apdejo gera valanda su kapeikom. Hehe.

Atgal i kempinga, wi fi ir motomanus :) O rytoj - Perito Moreno, San Martin ir dar kur velniai ir vejai nunes :)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2013 Gruodžio 28 05:45 Horizons Unlimited#South America
save a horse, ride a cowboy
Puslapiai: 123456..12




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17