Motomanų Diskusijos » Kelionės ir poilsis » Pietų Amerika: Nazca-Ushuaia-Caracas

| 2013-11-29 Evergreen | 328/167649 žinut.
 
Puslapiai: 1..45678..12


 
Narė
400cc ***
Avataras
#151   +10  

Na va, pagaliau viska susirankiojau ir letai, bet stabiliai judu linki Venezuelos :D

Bet apie visa ka nuo pradziu..

Du Skladukai is ryto atrode dar baisiau, negu ka tik atvaziavus, todel staigiai susikuiciau, issriaubiau puslitri kavos, susiradau degaline ir nusiteikiau zvyrkelio tusams. Tasai zvyrkelis iskart ir prasidejo; gruodzio 31, kelias (nors kelias cia per prasmatnus zodis tam zvyro, smelio ir akmenu projektui) tustutelis, todel rairinu masinu paliktom vezem, kur ne tiek gilu, nes kitaip mocas majacinasi ir velnia isvis pajudesi.

Pirmus keliasdesimt km (is viso zvyro-virs 180km) puse bedos – anksti, saule beveik sviecia, jauciuosi baisiai didis nuotykiautojas, sunkeliu ir baiskeliu meisteris, enduro zviazda ir isvis praktiskai Magelanas, tik ant dvieju ratu. Prisimenu, kaip dede Markas pasakojo, jogei pries israudamas Pietu Amerikon trejeta menesiu prasitryne enduro trefkiu trasoj, nes buvo baisu, kad nepavaziuos vietiniais keliais. Bet, anot jo, gaidi jam tos enduro treniruotes padejo – pradejus vaziuoti argentinietiskais/paragvajietiskais/cilietiskais keliais, belenkiek kartu teskesi, zvejojo moca is kazkokio tvenkinio, i kuri iskrido neisemes posukio ant gilaus zvyro, ir siaip visa ko teko mokytis Cia Ir Dabar. Ha, galvoju, hytras vokietys su posh bemsu ir treniruotem irgi taskosi, vadinas, pasaulio tvarka yra vis dar tvarkoj.

Taip sau rairinu toliau. Rairairai. Raiiiiirairairairaaaaaiiiii....blem...ima mazumele rauti stoga, nes prasilenkiu su pusantros maskes, zvyrui galo nesimato, stumiuosi 40-60-80-90-40 km/h. Nuobodu, skauda leteneles, nes niekad ner ramybes, istisai koks gaidys, zvyro kisene, reik nenusivozt, reik issivairuot/issisukt/throttle out, visas reikalas ima uzknisti; pati sau garsiai rekauju-dainuoju ir komentuoju viska, kas vyksta, todel tekstas gaunasi mazdaug toks: ´pleyyyy vienzooooo, vis dar vaziuojuuuuuu, rairairaiiiiii, vaziuojuuuuuuu per visoki zvyyyyyraaaaa, jofanaaaaa, kiek zvyyyyyroooo, OBA STRUTIS!!!!!!!! Dafaaaaak, jobnutas zvyyyyyyras, eeeeheyyyyyy ir dar truputi zvyyyyyroooooo, zvyyyyyras uzkniso juodaiiiiiii, OBA STRUTIS!!!!! velniaiiiiii mane neeeeeeseeeee i sita visa zvyyyyyraaaaa, bleeeeem kiek akmenuuuuu, OBA STRUTIS!!!!...´

Hemm. Taip nuvaziuoju/nurekauju gerus 100 km, kol visai truksta plionke, todel stoju, susirandu kavos termosa ir atsisedu ant....drum roll.....ZVYRO parukyt ir apsiziuret, kas kur. Kairej pusej – toks belenkaip melynai zalias turkio spalvos ezeras; desinej – kalnai. Kely tuscia. Kyla vejas. Dar parukau ir susimastau, kokio bieso man butinai prisireike rairinti per Ruta 40. Tprsme, ta Ruta 40 yra a la moto eldorado, visiems moto butinai reikia pervaziuoti Ruta 40 Argentinoj, nes tada zmogus nusipelnai visokiu dalyku (pavyzdziui, Ruta 40 lipduko), o ir siaip kazkaip priklauso. Meh. Varau toliau; vejas pucia tiesiai fiziomordijon, kas dar labiau letina visa procesa. Iki asfalto lieka gal 40km, atgimsta siokia tokia viltis, o tada, aisku, tada, kaip man ir priklauso... Isiraunu i posuki, mocas pasiunta sklaidytis, nieko nebesuvaldau ir smagiai teskiuosi ir maskiu surausta zvyro/akmenu pylima.

*Cia reiktu pazymet, kad pora dienu pries isvaziuojant is Tolhuin buvau gerai pylusis nuo zirgo. Siaip jau prizemeti nuo arkliu nera baisu, bet jojau i ganykla per miska ir dribau tiesiai ant kelmo, kurio viena saka kojoj paliko nemaza skyle.*

Issimaushinu lauk is zvyro, keliu moca, akytese truputi sukasi planetos, nes koja skauda ant sunkaus. Ryskiai susivariau zaizda is naujo, nes per visus tris kelniu sluoksnius sunkiasi kraujas. Ot jega. Bet ka, pirmiausia reik apsiciupinet moto, o moto atrodo liudnai: nusprogus galine padanga. Tfui blyn, MONSTER padanga, kuri, galvojau, tikraiiiii dar laikys belenkiek!! Susivokiu, kad del to ir plojaus: zvyras+parejus padanga+fishtail=gaidys. Faaaak. Neturiu nieko, su kuo ta padanga lopyti, faaakfakfakfak. Ir dar uzciokyju, kad sulanksciau rata. Nuostabu.

Koja ikyriai skauda, kely tuscia. Atsisedu parukyt. Visaip intensyviai spoksau i padanga – o gal ims ir prisikels naujam gyvenimui. No go. Nusprendziu, kad bus protingiausia dar parukyt.

Taip turiningai prastumiu geras pusantros valandos; imu jaukintis minti, kad naujakas bus zvro griovy, ir jau dairaus, kur cia geriau konstruotis palatke.

O tada kely isdygsta nerealaus grozio vizija: KLRas ir du Landroveriai. Eiiiiinasau!!! Idiotam sekasi: nuo KLRo ir is abieju dzipu isbyra katlavanas smagiai nusiteikusiu italu, ivertina situacija, nuima mano rata, pakeicia padangos kamera, kuria del visa ko dar suvynioja i mano senos sulopytos kameros isnara, uzdeda rata atgal, ir taip per maziau nei 10 min vel galiu judet toliau. Kazkas tobulo. Visaip dekavoju italams, mille grazie, Happy New Year, italai subyra atgal i Landroverius/ant KLRo ir isnyksta dulkese.

Mocas sakojasi toliau ir sikart nepasiraso uzsivesti; galiausiai ikalbu kickstarterio pagalba ir birbiu toliau. Koja irgi sau skauda toliau. Bet ka, freedom; galiausiai uzriedu ant asfalto, visiskai nerealus jausmas, geris, kaifas ir tobulybe. Kelio zenklai gliucija, kad iki Bajo Caracoles, kur tikrai tikrai yra benzo, dar virs 120 km. Kazkaip ne taip cia viskas. Spaudziu toliau, salta, vejas stipreja, kelias tuscias, benzo – nebais daug. Suku i kazkokia estancia, gal turit benzo, benzo ner, naujakas, ciuozk is cia. Ciuoziu.

Ima po truputi vakareti, koja tvinkcioja ir nenori veikti, ir isvis ne kazka. Nebegaliu. Nu nebegaliu. Sugalvoju, kad ner cia ko draskytis. Naujakas tai naujakas. Susirandu siokia tokia uzuoveja, nusiridenu i pusiau griovi, bandau statytis palatke, bet visas reikalas gaunasi pasigailetinas, nes vejas rauna viska is letenu, koja neveikia, rankos susalusios. Galiausiai kazkaip susimontuoju, lendu i vidu, apsiziuriu koja, kuri atrodo pobjauriai (zaizda atsidare is naujo, kraujuoja, visa koja kazkokia karsta, istinus ir skauda juodai), kaip moku, taip susibintuoju, vyniojuos i miegmaisi; vejas taip drasko palatke i visas puses, kad, atrodo, nunes po velniu. Bet nenunesa. Iskisu snapa parukyt ir ivertint, ar moto atsilaikys nenugriuves. Moto tebestovi. Eh bien. Ate, Sonia, Nauji Metai. Apsikabinu salma ir nuluztu teisuolio miegu.

2014 rytas: palatke visai isprotejo, koja tebeskauda, kelias vis dar tuscias, moto neuzsiveda. Galiausiai ikalbu su kickstarteriu, riedu atgal i kelia ir birbinuosi link Bajo Caracoles ieskoti benzo. Nurairinus apie 50 km, benzas ima ir baigiasi. Labai garsiai ir labai negraziai kekiuosi: teoriskai to benzo turejo uztekt, bet nepaskaiciavau, kiek jo sueda vejas, ypac priespriesis; teoriskai benzo turejo but toj kazkokioj estancia, bet nebuvo, vienzo, sustoju kelkrasty ir nusiteikiu eit pamedituot ar dar ka, nes niekur nieko nera, jokiu moto, jokiu maskiu, gerai, kad dar turiu pakiuka cigareciu, nes kitaip isprotek zmogau vietoj.

Praubauju kely gera valanda, kol staiga is uz posukio islenda juoda Yamaha su daug visokiu rysuliu. Kas Yamaha vairuoja, nesimato. Yamaha stoja, ir is po rysuliu islenda toks nedidukas akiniuotas dedycius. Sveikinames ir suderam, kad protingiausia dabar yra nesti muila nuo vejo ir parukyti. Leidziames zemyn nuo kelkrascio, susedam ant akmenu ir aiskinames, kas kaip; dedycius sako, kad yra amerikietis, bet jau virs 30 metu gyvena Botsvanoj. OBA!!! Prisimenu, kaip sveicaras su KTMu Punta Arenas man pasakojo apie Pamiseli Styva, amerikieti is Botsvanos, jau antrus metus bludijanti po pasauli su mocu. Einasau!! Sakau, maestro, o tu gal Styvas?? Jo!!! Geras, visa situacija iskart pazvaleja; parukom dar, Pamiselis Styvas kikena, kad patapo motokeliu legenda; apipletkinam KTM sveicara, kuris duotu momentu relaksuojasi kazkokiam bais prabangiam kruize po Antarktida uz daug tukstanciu euru; nusprendziam iki Perito Moreno rauti kartu, nes sausio 1 kely tik ir voliojas visokie nurauti beprociai, kaip Pamiselis Styvas ir Eglioske Is Fabijoniskiu. Sauber. Pamiselis Styvas ivarvina man pora litru benzo, ir siausiam iki Bajo Caracoles, kur randam daug visokio gerio: benzo, rukyt ir po izymuji Ruta 40 lipduka. Vejas stipreja, bet rairinam toliau. Keliskart stojam parukyt, Pamiselis Styvas visaip mosikuojasi ir rekauja fakof pavejui; kai jau visai nurauna stogus, horizonte pagaliau susmezuoja Perito Moreno slenis. Nerealiai.

I Moreno iriedam visiskai sustipe ir isproteje. Pamiselis Styvas nesneka ispaniskai, todel as uzsiimu vietiniu kalbinimu ir kempingo paieskom; randam kempinga, statomes palatkes, Pamiselis Styvas is savo bagazo izzvejoja butelaiti viskio, as isverdu kalna spageciu; viska suedam, islakam ir ainam luzt. Mission completed.

Sekancia diena vejas dar baisesnis, ir nieks nenori niekur vaziuot. Pamiselis Styvas pasakoja, kad naujaka irgi praleido praktiskai griovy – taip uzkniso zvyras ir vejas, kad nusirideno uzuovejon, pasistate palatke ir pats sau palinkejo geru naujuju. Osum.

Kempingas tuscias – Pamiselis Styvas, as, toks paklaikes britutis Maiklas su dviraciu ir du vienetai lenku (irgi su dviraciais). As puse dienos prasikuiciu su koja, kuri atsisako veikti, skauda ir visaip issikalineja toliau. Pamiselis Styvas keiciasi padanga ir iseina ieskoti vyno. Apskritai visa diena gaunasi kazkoks vienas didelis tingejimas, todel i vakara visi vieningai sutaria, kad logiskiausia yra tiesiog rasti dar vyno ir ta visa vyna suvartoti. Paaiskeja, kad britutis dviraciu mina nuo Ushuaios i Aliaska, o lenkai yra is kazkatro zlobiskio palei Varsuva ir turi kazkokios anyzines vodkes. Pamiselis Styvas pasakoja apie Afrikos ir Azijos kelius, ir man makataufely jau ima sviestis Sekancio Kontinento projektas; apsnekam visokius motoreikalus, motozmogus ir moto, Marekas su Grazina tykiai nusimuilina, o mes su Styvu ir Maiklu istaskom visai visa vyna ir keberiojames link palatkiu.

Sekanti ryta kazkaip sunku, bet reikia susitvarkyti sulankstyta rata. Pamiselis Styvas aiskina, kad mocas nenori uzsivesti del shaibom isejusio spark plug, bet Perito Moreno maziukas, naujo nerandu. Uztat rata kazkiek atlanksto. Tres bien, koja skauda maziau, ratas veikia, spark plug rasiu kazkur kitur. Susigalvoju sekancia diena toliau rairinti i siaure, i San Carlos de Bariloche, legendine motozmoniu kryzkele. Pamiselis Styvas susivynioja smutkes, palinki sekmes ir isciuozia i Chile Chico – pasienio miesteliuksti Ciles pusej, kur prasideda Carretera Austral, cilietiskas Ruta 40 variantas.

Vakarejant kempingas visai istusteja ir pasidaro truputi nyku. Issitraukiu per stebukla isgyvenusi vyno pakiuka ir nesugalvoju nieko hytresnio, kaip tik ji atsikimst. Tunau palatkej, girtuokliauju ir mintiju, kad keliauti vienok yra smagu ir ne vienai. Tada staiga pastatau auseles – girdziu, kaip i kempa ivairuoja moto ir prisiparkuoja prie maniskio. Hemmm. Lendu lauk sveikintis; mocas atrodo kazkur matytas....OBA!!!dede Markas is El Calafate/Moreno ledyno kempingo. Geras!!! Pasirodo, kelto is Puerto Natales nebuvo, todel zmogus dejo skersa, grizo i Argentinos puse, nurairino iki Rio Gallegos ir paskui rove i vakarus su ta pacia mintim, kaip Pamiselis Styvas – kirsti siena Chile Chico ir rairinti i siaure Carretera Austral.

Toliau: kaip BWM 1200 ir XerPaiMiosh 150 kartu jame laukinius Ciles kelius..... :D
2014 Sausio 13 05:57 Horizons Unlimited#South America
save a horse, ride a cowboy
Narys
900cc *****
Avataras
#152   +5  

Citata:
Cituoju: Evergreen
...Toliau: kaip BWM 1200 ir XerPaiMiosh 150 kartu jame laukinius Ciles kelius..... :D

Nužudė... kolegos iš kito kabineto atėjo pažiūrėt ko aš čia taip žvengiu :) :D
2014 Sausio 13 08:47 Svarbu neleist Zmonai nugriaut namo, nupjaut medzio ir uzaugint dukters
______________
اللتوانية كافر
Gatvinis
1200cc ******
Avataras
#153    

(y)
2014 Sausio 13 09:00
Narys
1000cc ******
Avataras
#154   +1  

Puikiai. Žvėris, o ne mergiotė (y)

Visas istorijas beskaitant, ima įsismelkti pasąmonėn, kad geriausias mocas ne 1200GS, kurį anglai kelionėje apie pasaulį išreklamavo, o KLR650 :D
2014 Sausio 13 09:42
Moto tėvas
800cc *****
Avataras
#155    

Citata:
Cituoju: turistux
Puikiai. Žvėris, o ne mergiotė (y)

Visas istorijas beskaitant, ima įsismelkti pasąmonėn, kad geriausias mocas ne 1200GS, kurį anglai kelionėje apie pasaulį išreklamavo, o KLR650 :D


anksciau buvo ji menejus, kad KLR'u detales paprasciau gaut nei BMW'u, tai gal del to ir keliauja su tokias :V
2014 Sausio 13 14:46 Tarpkojy BMW F650 ...
Moto tėvas
800cc *****
Avataras
#156    

Evergreen, o kaip su planais i Dakaro finisa? (jow)
2014 Sausio 13 14:47 Tarpkojy BMW F650 ...
Narys
500cc ***
Avataras
#157   +3  

Kai būsi ant Lietuvos, galėsi rengt prisiminimų vakarus :) Manau, perspjautum Starkų su Radzevičium :D
2014 Sausio 13 18:54
Narė
400cc ***
Avataras
#158    

bandau kelt fotkes. video niekaip nesutvarkau, nes gaunasi labai HD, o mano notebookas nenesa tokiu :D ale meginsiu.

BMW vs KLR - as balsuoju uz KLR, nes paprasciau ir pigiau susilipdyt, jeigu pareina. Tprsme Pietu Amerikoj. Markas kazka burbejo, kad Paragvajuj jo mocui nusprogo shock (tobish..amortikas koks tai? :) ), tai sake Asuncione buvo BMW servisas, bet pacia detale teko siustis is Vokietijos ir trintis kaip beprociui Asuncione dvi savaites nieko neveikiant. Bet va jeigu nusprogtu Bolivijoj ar Peru, tai aciu uz demesi, nelabai ten kas apie BMW girdeje :D o KLRa sulipdys bet kas ir bet kur, plius, kiek supratau, gabaliuku galima visur rast.

Dakaras: ataigi va bandom rairint kuo greiciau i Valparaiso (liko virs 1300km, bet jau asfalto) ir pataikyt i 18d. finala - gal dar spesim :)
2014 Sausio 13 19:44 Horizons Unlimited#South America
save a horse, ride a cowboy
Narys
900cc *****
Avataras
#159   +1  

Citata:
Cituoju: Evergreen
...BMW vs KLR - as balsuoju uz KLR...

Na va aš irgi taip tyliai, kad niekas neapšauktu pasakysiu :H KLR'as yra gerai :) :) :)
Ir ko jie šmikiai nutraukė jų pardavimą europoje tai tik pats velns težino.
Žalia... poprašom nuotraukas ant podiumaus kelt :)
2014 Sausio 13 19:58 Svarbu neleist Zmonai nugriaut namo, nupjaut medzio ir uzaugint dukters
______________
اللتوانية كافر
Narys
1000cc ******
Avataras
#160    

Nuotrauku laukiam. :S
O savaites pabaigai su Benediktu Vanagu prie Oskaro prasom (+)
2014 Sausio 13 20:31
SPAM'eris
25cc *
Avataras
#161    

Laba :) "vietiniai veikejai" nukirpo dialogus apie kamera. Dar vis turi? nes video dar nematem. Sekmes.
2014 Sausio 13 21:25
Narė
400cc ***
Avataras
#162   +1  

hai, kamera yr, bet: notebookas nenesa HD :D o tu ilgu 4 valandu video i jutuba ner laiko sukelt. ir dar kamera kartais nusprogsta ir nieko nenufilmina o_0 tikiuosi aptvarkyt video Valparaiso, kai sustosiu siek tiek ilgesniam laikui.

o cia va mano naujametiniai fotkiai... :D
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Sausio 13 21:41 Horizons Unlimited#South America
save a horse, ride a cowboy
Narys
1000cc ******
Avataras
#163   -1 / +2  

Chebryte neterskit Zalios temos. :A
Trinkit savo blevyzgas. :|
2014 Sausio 14 20:21
Gatvinis
1200cc ******
Avataras
#164    

(+)
2014 Sausio 14 23:38 redagavo sniegas68 2014 sausio 15 11:43
Narė
400cc ***
Avataras
#165   +2  

tupiu Puerto Mont kelte ir labai pavydziu visokiems BMW :D
blyn,toli ta Venezuela :D
sutikau pakeliui kokius 4 vnt bemsu ir viena pasimetusia Honda.
labai spaudziu i Valparaiso/Dakaro finala.
meleonas linkejimu!!!
2014 Sausio 15 19:25 redagavo Evergreen 2014 sausio 15 17:28 Horizons Unlimited#South America
save a horse, ride a cowboy
Narys
1000cc ******
Avataras
#166   +2  

Citata:
Cituoju: Evergreen
labai spaudziu i Valparaiso/Dakaro finala.

Spausk tik saugiai. (+)
2014 Sausio 15 19:40
Narys
900cc *****
Avataras
#167    

Plyn tik bespuzdama Vanago neaplenk... :) kad paskui nenutiktu kas nors jam .. :)
2014 Sausio 15 19:48 Svarbu neleist Zmonai nugriaut namo, nupjaut medzio ir uzaugint dukters
______________
اللتوانية كافر
Moto tėvas
800cc *****
Avataras
#168    

Citata:
Cituoju: Evergreen
tupiu Puerto Mont kelte ir labai pavydziu visokiems BMW :D
blyn,toli ta Venezuela :D
sutikau pakeliui kokius 4 vnt bemsu ir viena pasimetusia Honda.
labai spaudziu i Valparaiso/Dakaro finala.
meleonas linkejimu!!!


Kinieciai uz tavo pyrdos isreklamavima jau galetu koki Be-eM-We GS 800 uzfundyt :D
lengvo kelio iki FINISH;o (b) (h)
2014 Sausio 16 09:40 Tarpkojy BMW F650 ...
Gatvinis
1200cc ******
Avataras
#169    

Citata:
Cituoju: Tetux
Citata:
Cituoju: Evergreen
..labai pavydziu visokiems BMW :D

Kinieciai uz tavo pyrdos isreklamavima jau galetu koki Be-eM-We GS 800 uzfundyt :D
lengvo kelio iki FINISH;o (b) (h)

..arba bent jau BEMSO kitaiska kopija iskept.. special edition for you.. (jow)
2014 Sausio 16 09:55
Narė
400cc ***
Avataras
#170   +5  

ehe,nesupykciau tikrai :D ziurinejau visokius forumus,tai koki stipriai panesiota KLRa cia iseitu nusiraut uz nebaisiai daug euru (kokius 2000), bet skurstu,o ir siaip principo reikalas pasidare nurairinti i Venezuela su Yahaha :D
atsibeldziau i La Serena,sian visa ko prirasliavosiu ir pripostinsiu.

Dakara pramisinau, del ko labai skauda sirdi, todel voliojuos palei Ramuji ir skendziu alkoholizmo liune.tprsme,norejau pasakyt,nusiteikineju Atacamai :D
2014 Sausio 20 15:32 Horizons Unlimited#South America
save a horse, ride a cowboy
SPAM'eris
25cc *
Avataras
#171    

Pabandysiu Speti apie musu Panele Klajune :D Esi Studente Angluose, studijuoji ka nors prie Meno (su tokia sukuosena is Ekonomikos fako Israirintu greiciausiai :D Pokstas! :D ) Pasiemei akademines atostogas ir dabar jieskai Pasaulio Krasto :) Spejimas Dziauko lygyje pasijuokt :D Prasau ir kitus Prisijunkt Paspeliot :D O Zalioji isrinks laimetoja :D Nes Asmenybe "super Spalvota" Sekmes ant kelio!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2014 Sausio 21 00:12
Narė
400cc ***
Avataras
#172   +5  

raider, ot ir nepataikei :D

skias, zadeta rasliava:

Perito Moreno kempinge uzsilikau dar pora dienu, nes vejas visai pasiuto (virs 110 km/s); buvo galima bandyti rizikuot ir vaziuot, bet blyn, dede Markas su savo hytru BMW nedriso, tai as kazkaip irgi susimazinau. Ir aciu dievui, nes veliau gavau meila is Pamiselio Styvo, kuris isvare i Ciles puse - sake, kazkur palei Coyhaique taip teskesi, kad kelias iki siol primena arbuza.

Dede Markas, pasirodo, pradejo kelione Valparaiso su dviem draugais is Vokietijos ir vienu vienetu sveicaru. Du draugai pasirode besa truputi memes ir uzpypino, o sveicaras pylesi kazkatram zvyrkely, susivare koja ir nusprende rairinti atgal i Europa, nes ta koja paskui visai parejo. Uztat Markas bludija vienas, kas ji uzkniso; mane irgi uzkniso, ypac Patagonija. Sako, e, mazas, o tu kur varai. Sakau, Venezuelon. Sako o tai davai rairinam i Ciles puse ir pjaunam iki Valparaiso/Dakaro kartu. As anam bandau isaiskinti, kad mano pyrkius nenesa daugiau, nei 120km/h, ir tai prie geru oro salygu/nuo kalniuko :D Ai sako o tai pabandom ant durniaus. Deal, pabandom - man tai tusas bemsui is paskos varyt, o jeigu bemsas pakeliui ims ir isprotes, tai cia jau nebe mano bedytes.

Be to, Pamiselis Styvas tiek pasakojo apie Ciles Carretera Austral, kuris yra visaip kaip nerealus kelias, kad o kodel ne. Ruta 40 lipduko, siaip ar taip, jau nusipelniau.
Tvarkoj. Vejas kazkiek apsiramina (iki kukliu 80km/s), ir raunam i Chile Chico, pasienio miesteliuksti Ciles pusej. Tik isvaziuojam i lygu kelia, vejas ima pusti priespriesiais, todel as sugebu varganus 60km/h, mocas taskosi i visas kelio puses; Markas ir bemsas tik snai ir dingsta. Kazkatram posuky atrandu sustojusius, sako, kas yr. Sakau, vejas yr. Anas zvengia, sako, varyk pirma, nesuprantu, kame reikalas. Iki pasienio rairinu pirma su max 60 -70 km/h, nes vejas totaliai neimanomas; staigiai issistampuojam is Argentinos, susirenkam Ciles stampus ir popierus ir ciuoziam toliau. Markas sako, kad is galo atrodo, jogei mane su visu mocu tuoj tuoj nuteks velniop nuo kelio; aha, sakau, maestro, tai kad taip ir yr; parukom, pravarom Chile Chico, o tada prasideda dar didesnis dziaugsmas – jes, zvyras. Kaip Markas is nuobodulio nenusirove makataufelio ant asfalto, nezinau, bet ant zvyro tasai jo bemsas nebais hytresnis – jei zuviauodegiaujam, tai ana meto gerokai ziauriau, negu mane. O gal as tiesiog pripratau jau?..Visaip zvengiu ir zyzauju, e, BMW, kaip ten tos krutos enduro trefkes Frankfurte sekesi, a. BMW sako mazas, neaiskink, varyk tiktai, tai ir varau, visus 60km/h, haha.

Taip nusikratom simta su kapeikom kilometru, man visai nebelaiko nei rankytes, nei kojytes; randam kazkokia apleista estancia, okupuojam gabala pievikes po medziais, statomes palatkes, issiverdam esti, pasikeikiam, kad nei vienam nedasuto pakeliui nusipirkt alaus, ir bandom nuluzti, tik nebais sekasi, nes vejas vel kyla. Vidury nakties atsibundu nuo garsaus BUDINKST, voliojuos lauk, pley, galvoju, mocas nudribo; Markas rekia scheisse ir irgi vyniojas lauk,ainam ziurot, kas per bardakas – nek, abu mocai tebestovi, pasirodo, nukrito salia stypsancios darzines durys. Nuo vejo, tprsme. Jega, blyn.

Is ryto vejas ne kazka apsiramines, tai staigiai kavos ir atgal i kelia, pardon, zvyra. As pirmam kilometre plojuosi – nusivyniojo kupriako sniurkas ir isisuko i granine. Maladiec. Traukiu pyrke is zvyro ir rairinu toliau, Markas grizta, sako, kas per fak, ai sakau nieko nieeeeeko, bickyti i lieva zvyra pataikiau :D Ok. Ziurzinam toliau, vejas – nesilpneja. Taip nusitaskom iki Castillo, kur pradeda lyt kaip is kibiro; as perslampu kiaurai kaip koks benamis sabaka, Markui – pohau su jo hytrom Touratech smutkem, ale visvien nebais nuostabu, todel spjaunam ant kempingu, isipaisom i hosteli, kur randam tris vienetus motozmoniu – rusa, prancuza ir kolumbieti – ir tamsaus alaus, viska suvartojam ir nusiteikiam sekancia diena rairinti iki Coyhaique.

Is ryto degalinej subendraujam su gauja kanadieciu, kurie keliauja is Ciles i Ushuaia su tokiais pat mocais, kaip mano, tprsme, 150 cc. Jegaaaa, pagaliau moto broliai!! Apipletkijam 150cc privalumus (randam du-moco kaina ir needruma) ir minusus (visa kita), paspaudziam vieni kitiem leteneles, Markas purkstauja, kad blyn vieni beprociai kely, aha, sakau, bet uztat nenuobodu, a.

Kelias iki Coyhaique – belenkaip grazus, ale belenkaip prastas. Zvyras, meleonas duobiu, vietom vapsie smelis ir skyles, zodziu, snopuojam vos vos. As pakeliui pametu moco morda (tprsme, ta metalini reikala ant priekio, kur tilpo mano irankiu kupriukas) – nuvibravo lauk ir suluzo. Fak je, vaziuoju toliau Be Veido. Kazkatroj vietoj pasitaiko toks urodnas posukis nuo kalniuko –slapias smelis ir zvyras, bandau kazka veikt su stabdziais, fail, teskiuosi ir voliojuos zemyn. Mocas guli ir kasasi smely 3 pavaroj, net griaudu ziuret. Isjungiu, keliu, ropsciuos ir riedu toliau; issuku is posukiaus, ziurau – Markas ir bemsas voliojas griovy. Blem. Bemsas kyburiuoja 45 laipnsiu kampu, padangos prasisuka smely, ir gaidi tu ji istrauksi. Bandom ir taip, ir anaip, bemsas is griovio lipti visai atsisako. Sustoja auto, ir su jo vairuotojo pagalba trise siaip ne taip iszvejojam gyvuli atgal i ´kelia´. E sakau, Frankfurtas, o tai kas bus, kai nusprogsi vienas kokioj ten Bolivijoj? Taigi gaidys. Sako joa, gaidys, bet ka dabar. Tres bien.

Mucijames toliau; kuo toliau, tuo vaizdai grazeni, bet kelias – baisesnis. O gal taip tik atrodo is nuovargio. Galiausiai uzriedam ant asfalto – negaliu patiket, sukiojuos ratais kaip maniakas ir visaip krykstauju. Markas ir bemsas isproteja vietoj ir nurauna i kalno virsu switchbackais tokiais greiciais, apie kuriuos man ne nesapnuot. Meh. Iki Coyhaique nurairinam belenkaip greit, nes as, kai downhill – ainasau, visus 130 isspauzdiu. Ok, gal labiau 125. Ar 122, bet zodz :D

Coyhaique – toks visiskas turistiakas, todel rairinam toliau, susirandam kempa, susirandam alaus ir nutrukstam.
Ryte gyvenimas visai pagrazeja: pasirodo, prie pat kempo gyvena auto mechanikas, pas kuri voliojas dvi panaudotos moto padangos, is kuriu viena atrodo visai gerai – iiiiiir tinka man!! Kool, pagaliau pasikeiciu priekine padanga, nes jau tikrai visai sakes. Sauber. Coyhaique kempe pasiliekam dar dienai, nes kazkaip zeba, ramiakas, o ir siaip – Nusipelnem.

Sekantis tusas – Coyhaique – Chaiten. Pavyksta tik per pora dienu, nes kelias visai tragiskas; atsiimu visus savo tekstus ir keiksmus apie Ruta 40 zvyra – carretera Austral gerokai baisesnis. Bet – grazesnis; istisai stovinejam visko fotkinti arba siaip apspoksoti, nes vaizdai tokie, kad nesitiki tiesiog. Sutinkam belenkiek motozmogu, bet visi varo i pietus; mes vieninteliai lunatikai, varantys i siaure. Apskritai tai kankintis nebutina, is Aysen galima keltu persikelti tiesiai i Quellon arba Puerto Montt, kur gyvena asfaltas, bet nusprendziam, kad carretera – principo reikalas. Be to, keltas virs 12 valandu, gracias, bet gal neeeaaa.

Chaiten – toks vaiduokliu miesteliokas. 2008 ji beveik sugriove vulkano issiverzimas, miestelis tik pusiau atstatytas, minetas vulkanas – visai salia; truputi nejauku, bey eyyyy, pavarem per carretera Austral, todel isigyjam bonkeli romo, istaskom ji su kolegom motozmogais is Amerikes, o kita ryta paaiskeja, kad Quellon keltas bus tik antradieni, tobish, sekancia diena – nesamone, blyn, bet ka darysi, liekam Chaiteno kempe, uzfiksuojam tris neblaivius moto bavarus, o as nusprendziu, kad nieko cia didaus neivyks ir iseinu ieskot dar romo. Sskant.

Sekanti ryta Quellon keltas itartinai supa; as visaip pazaliuoju ir sliauziu i vidu nuluzti ant sofkes, nes ner sveikatos. Isriedam is kelto, tada rairinam i sekanti, Puerto Montt kelta, kuriame per kazkoki stebukla voliojasi wi fi. Sauber. Markas sugalvoja, kad Puerto Montt mirk gyvenk reik nusipirkt po carretera Austral lipduka. Pt Montt – klaikus turistynas, plius 30, bet px, duodames po visa miesta ir rekaujam STIIIICKER, sticker nieks neturi, gaiduva. Galiausiai kazka randam, dar nusiperkam kazkokiu sumustiaku ir alaus ir montuojam palatkes kokio tais hotelio pievikej – hotelio savininko senelis buvo vokietis, todel Markas su juo mygam kazka susneka ir voila, turim xaliava kempa. Yay.

Toliau – nieko idomaus, asfaltas vyniojasi tiesiai, karsta belenkaip, nuobodu dar labiau belenkaip. Abu atrodom kaip islinde is velniaizin kokiu dykumu – apskrete dulkem, purvais ir smeliu, bet uztat su carretera Austral stikeriais, aiiiinasau. Okauskas. Suderam, kad dar nurairinam kartu iki Chillan, o tada sekancia diena Markas toliau pjauna i Valparaiso vienas, nes jam su bemsu – pohau, o as i Dakara, nors uzmusk, nespesiu. Pries pat Collipuli man ima ir nutruksta grandine (tiesiogine to zodzio prasme) –nusprogo tiesiai per narelio viduri, ir ka, gaidys. Sugalvojam, kad reik visvien birbintis iki miesto ir ieskot grandines, nes kitaip ne kazka. Markas suranda kazkoki sniura, pririsa prie mano moto fiziomordijos ir tempia iki Collipuli. Nu nafik, daugiau niekad!!Su kiekvienu tystelejimu rankenas tiesiog plesia is leteneliu, voooos vos susivairuoju/susibalansuoju, einasikt, atrodo, dar vienas – ir desiuos. Ypac posukiuose. Ale ne. Taip nusitasom iki miesto, uzfiksuojam kazkoki bernaiti su mocu, anas uzrodo mechanika; ivaziavus i pastarojo kiema ir nusiropojus nuo moco leteneles taip dreba nuo itampos, kad vos isein prisidegt cigariuka. Tfu blyn. Nieko. Susiveikiu nauja grandine, dar sulopom mano rekaujanti duslintuva (prakiuro padla kazkur dar ant zvyro), randam upe, pasistatom palatkes, isluztam, o sekancia diena Markas israirina gaudyt Dakaro Valparaiso; suderam, kad dar gal eis susitikt kazkur Atakamoj, o jei ne, eh bien, geru keliu, geru bemsu, geru Kwikasfaki, sauber, sekmes. Taip sit ir baigiasi BMW vs XerPaiMiosh odiseja Cilej.

As nusprendziu, kad visvien nieko hytro nepaveiksi, todel nurairinu tik iki Chillan, kuriam nuo karscio visai isproteju, isicekinu i hosteli, suedu tuno skarbonke ir apmastau visiska Nespejimo I Dakara begedyste. Bet ka padarysi, pyrkius nenesa tiek, nors pasiusk. Sekancia diena suima kazkoks keliu siutas ir nusprendziu, kad mirk gyvenk reik pervaziuoti Santiago, nes iki jo – nyku ir karsta, o po – vel itaikysiu i Ramiojo pakrante.

Santiago pervaziuoju vakarejant, o uz Santiago ner nieko. Taip absoliuciai nieko. Fak je. Stoju degalinej, kur mane uztikrina, kad tikraiiii tikrai rasiu kempinga La Calera. Ok, rairinu i Calera. Ten vyksta kazkoks baikeriu tusas – pilna visokiu neblaiviu choperistu, bet uztat kempingo – ner. Bludiju po visa miesta, nieks niekur nieko, hosteliai ubookinti, gaiduva. Sustoju parukyt ir apmastyt visokiu dalyku; cia pat sustoja kazkoks zmogus ant BMW 650, sako, ea, kas kaip, sakau va, niekur nieko ner; anas sako, o tai varom isluzt pas mane, moto zmogai visada welcome, sakau, nerealiai. Autorius pasirodo besas vardu Franco; jo seimyna istaiso karaliska vakariene, Franco sulaksto alaus, tarpdury isdygsta katlavanas kaimynu ziureti, kas vyksta, ir taip susiimprovizuojam belenkaip faina tusa. Pasirodo, Franco visaip daug bastesi po Europa ir Afrika, tiesa, ne su moto, bet visvien; krykstauja, koks geris yra Europa, as sakau, kad Peitu Amerika irgi yra labai geris, sauber, tegyvuoja tautu draugyste. Is ryto Franco dar aplopo moca – pareguliuoja stabdzius, kazka padaro su spark plug, suvirina pusiau atsiknojusias apsaugas – nerealiai. Atsisveikinam, as visaip dekavoju, Franco mama sako, vaikeliuk, jei ka – grizk. Jegis, kaip faina.

Rairinu toliau Ruta 5, kuri pradeda vyniotis kalnais, ir pagaliau Los Vilos uzfiksuoju Ramuji. Hehe, kazkaip miela. Saule spigina, ausyse siauteja Springsteenas, kely voliojas vis dar neblaivus choperistai – jega.

I vakara atrairinu i Coquimbo/La Serena, isluztu kempinge ir rasliavoju visokius dalykus.

Marods, siandie gavau saules smugi, nes kazkaip salta (o lauke plius 34) ir sukas makataufelis. Eh bien, ner ko per siesta saulej valkiotis. Turiu du bomzmaisius (tos tokios sriubos is pakiuko) ir sixpacka alaus, tai viskas kaip ir gerai. Ryt dar turbut prasitrinsiu prie vandenyno, o tada...Atacamaaaa!!! :D

p.s. ziauriai yra lieva, kai nusiciaudeji salme. Nu bet taip ziauriai lieva.
p.p.s. gavau meila is Marko su meleonu Dakaro finalo fotkiu – galiu pavogt ir sukelt cia :D
p.p.p.s ale kaip jega but KLRas :D
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Sausio 21 01:43 Horizons Unlimited#South America
save a horse, ride a cowboy
Gatvinis
1200cc ******
Avataras
#173    

(y)
2014 Sausio 21 09:05
SPAM'eris
25cc *
Avataras
#174   +1  

Prasymas :) parasyk prasau kai kuriu tavo terminu vertima :D ypac tu Ispanisku. Ispanijoj bludijau, bet tokiu negirdejau... Bet skamba jie super gerai tavo rasiniuose. P.S. Jeigu dar karta tektu buti "ant virves galo" tempiamai, niekad nerisk jos prie vairo!!! Risk prie moco apacios ties varikliu prie remo. Ir vaziuok tada ne tiesiai paskui tempiantyjy o lygegriaciai. Tada net ant ledo sugebesi stabiluma islaikyt. Bandyta. Kartais siurpas ima nuo jusu Nuotykiu. Butinai susitikima darysim kai ant LT busi.
2014 Sausio 21 09:43
Narė
400cc ***
Avataras
#175   +2  

kuriu terminu?..konkreciau por favor :D
o del tampymu,tai zinai,abu idiotai geri-Markas sake niekad nieko netampe ir pats vienam posuky susimajacino belenkaip,dejo ant stabdziu,mano pirma reakcija-irgi stabdyt,tai dar ji tistelejau ir vos nenusivozem abu.labai tikiuosi experienco nekartot,obettaciau-tprsme prie tos metalines a la apsaugos reik ristis?..nes jeigu joa,tai jin pusiau suluzus buvo,dede Franco suvirino man ja atgal Caleroj :D
zodziu vietinio pobudzio durnystes,bet viskam yr pirmas kartas,ey :)
belenkaip karsta,nudegiau saulej ir dabar esu Raudonodis Vadas.nesamone.turiu dar meleona visokiu fotkiu,tai pabandysiu sukelt,tik uzknisa,kad interis cia lievas.
ea vogt Dakaro finiso fotkes ar ne?siaip ju feisbukuose visokiuose belenkiek voliojas,bet skias.
2014 Sausio 21 14:56 Horizons Unlimited#South America
save a horse, ride a cowboy
Narys
900cc *****
Avataras
#176    

Citata:
Cituoju: Evergreen
tprsme prie tos metalines a la apsaugos reik ristis?..

Tik šiukštu niekur tu tos virvės nepririšk. Kai jau driogstelėsit (čia ateičiai) tai abu nusibatoninsit. Geriausia apviniot ir laisva galą laikyt ranka. Virvę atleidus ji turi pabėgti su visu tempiančiuoju, arba tu pabėgsi jei jis nusibatonins.
2014 Sausio 21 17:53 Svarbu neleist Zmonai nugriaut namo, nupjaut medzio ir uzaugint dukters
______________
اللتوانية كافر
Kuvaldaliotas
2200cc *******
Avataras
#177   +2  

http://3.bp.blogspot.com/-lNm8Pmizj0k/UXWKUL4gAJI/AAAAAAAAAjo/RVS....

va sitaip reikia, kad ranka paleidus virve pabegtu
2014 Sausio 21 18:44 if you don't ride in the rain, you DON'T ride

Barry Sheene is in heaven watching us suck.
Narys
1000cc ******
Avataras
#178    

Bet tai kiek kilogramu sveria tiek pakrautas Marko BMW? Meleona???
2014 Sausio 21 19:53
Narys
250cc **
#179    

Citata:
Cituoju: raidermenas
Butinai susitikima darysim kai ant LT busi.

Aha, susitikimą būtinai darysim kai būsi LT. Tik video kaupk pas save. Suprantu, kad daug kantrybės reikia norint įkelti HD
2014 Sausio 21 21:12 redagavo ribalovas 2014 sausio 21 21:13
SPAM'eris
25cc *
Avataras
#180   -1  

Citata:
Cituoju: robas
Citata:
Cituoju: Evergreen
tprsme prie tos metalines a la apsaugos reik ristis?..

Tik šiukštu niekur tu tos virvės nepririšk. Kai jau driogstelėsit (čia ateičiai) tai abu nusibatoninsit. Geriausia apviniot ir laisva galą laikyt ranka. Virvę atleidus ji turi pabėgti su visu tempiančiuoju, arba tu pabėgsi jei jis nusibatonins.
A jus Ka Visai (ff) su tokiais patarimais?? Truktels y sona ir priguls mocas su prirista virve auksciau svorio centro moco. Ir tokio junginio greitis turi but super protingas, nes jokie mazgai nepades jeigu tempiantis galvos neturi ir rauna kai mulkis... http://www.youtube.com/watch?v=ReUXq4Ktd5E O va apie ka kalbejau, mocai viens prie kito risami zemai, ir vaziuojama ne vienoj linijoj! http://www.youtube.com/watch?v=z48q6PGwTMA Plius ydomus sprendimas antram video su avariniu moco paleidimu... apvyniojant pakojy. Vat Taip!! Ir tik Taip! :)
 
2014 Sausio 21 23:26 redagavo raidermenas 2014 sausio 22 00:05
Puslapiai: 1..45678..12




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17