Motomanų Diskusijos » Motociklai pagal gamintoją, palyginimai » Honda motociklai » 2014 m. Honda F6C Goldwing Valkyrie – pabaisos sugrįžimas

| 2014-01-23 Dellamorte | 66/79817 žinut.
 

 
Ar kada atkreipėte dėmesį, kad žodį „monstras“ dažniausiai naudojame kaip komplimentą – pavyzdžiui, norėdami pagirti galingą, didelių gabaritų ir dizaino motociklą? Vis dėlto, kalbant apie naująją Honda Valkyrie, žodis „monstras“ įgyja kiek kitokią reikšmę.

Valkyrie pavadinimas motociklininkams yra gerai pažįstamas dar nuo 1996 metų, kai Honda pristatė šiuo vardu pavadintą muscle kruizerį, gamintą iki 2003-ųjų ir subūrusį ne itin gausų, bet ištikimą fanų būrį. Pirmosios kartos „valkirija“ turėjo opozicinį šešių cilindrų variklį, pasiskolintą iš GL1500, tačiau nuo savo „donoro“ skyrėsi klasikiniu kruizerišku dizainu - atviru rėmu, lašo formos kuro baku ir t.t.

Tačiau įžengus į naująjį tūkstantmetį mados kruizerių segmente pasikeitė. Harley Davidson išleidus V-Rod, visi didžiosios japonų ketveriukės gamintojai ėmė ieškoti alternatyvų ir vystyti galingus kruizerius su „V2“ tipo varikliais. Taip pasielgė ir Honda, iš gamybos tyliai patraukusi Valkyrie, o į jos vietą ant pjedestalo triukšmingai pastačiusi VTX1800 modelį.

Tiesa, 2004-2005 metais modelių gamoje dar trumpam šmėstelėjo Valkyrie Rune, turėjusi GL1800 variklį, tačiau šis ekstravagantiško dizaino motociklas dabar sutinkamas nebent kolekcininkų garažuose ir kainuoja kosminius pinigus.

Deja, 2008-aisiais pasauliui smogusi finansinė krizė kuriam laikui nutraukė beveik dešimtmetį vykusias gamintojų „ginklavimosi“ (t.y. variklių tūrio didinimo) varžybas, nes pagrindinėje muscle kruizerių rinkoje – JAV – pirkėjai pradėjo skaičiuoti pinigus pildamiesi staiga pabrangusį benziną ir ėmė dairytis į praktiškesnes transporto priemones. Kadangi 1,8 litro kubatūros VTX 'ą ekonomišku sunkiai pavadinsi (o ir praktišku nelabai), šio modelio gamybą nuspręsta nutraukti.

Tačiau praėjus penkeriems metams recesija nugrimzdo į užmarštį, ir kompanija nusprendė, kad rinkai laikas pasiūlyti naują muscle kruizerį.

Pasirinktas jau kartą pramintas takas – Goldwingo variklis buvo įvilktas į kruizerišką „kailį‟, o naujajam kūriniui, nupūtus dulkes, sugrąžintas „Valkyrie" pavadinimas (raidžių santrumpa „F6C‟ iššifruojama kaip „flat six custom").

Tačiau ne viskas taip paprasta, kaip atrodo iš pirmojo žvilgsnio.

Priešingai nei pirmosios kartos „valkirija”, kurios dizainas buvo gal net per daug konservatyvus, naujasis motociklas savo išvaizda tiesiog šokiruoja. Prisipažinsiu, kad mane pirmosios pamatytos F6C nuotraukos privertė susiimti už galvos ir pagalvoti, kad tai yra vienas baisiausių kada nors matytų motociklų, gamintų serijiniu būdu. Reikia pripažinti, kad šis Honda šūvis yra toks rizikingas, kad arba sukels revoliuciją motociklų rinkoje, arba bus didžiausias „pravalas‟ kompanijos istorijoje. Matyt, tai supranta ir patys gamintojai, todėl už šią drąsą juos gerbiu, bet... vis tiek negaliu susilaikyti nuo kritikos.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.

Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.

Gamintojai išdidžiai deklaruoja sukūrę kruizerį, „kuris ne šlovina praeitį, bet žvelgia į ateitį", ir su tuo negali nesutikti žvelgdamas į technines naujosios Valkyrie specifikacijas: skysčiu aušinamą 6 cilindrų variklį su programuojamu elektroniniu įpurškimu, aliuminio rėmą, lengvo lydinio ratlankius, apversto tipo šakes, Pro-Arm vienpusę galinę švytuoklę su reguliuojamu Pro-Link solo amortizatoriumi, LED prietaisų skydelį ir žibintus...

Nekyla abejonių ir dėl to, kad šio 1832 cm3 monstro sukimo momentas privers prasisukti galinį ratą netyčia smarkiau suktelėjus akceleratorių važiuojant bet kuria pavara, o „Nissin" stabdžiai (du platūs diskai priekyje, vienas gale) su ABS sistema leis efektyviai sustabdyti šį 340 kg sveriantį mažylį.

Ar to užtenka, kad tradicinis tatuiruotas čioperistas atsisakytų Harley ir persėstų ant Valkyrie? Nuoširdžiai tuo abejoju. Panašu, kad Honda šįkart pamiršo, kad čioperistai iš principo yra romantikai, t.y. jų sprendimas rinktis ne naujausiomis technologijomis ginkluotą sport tourerį ar sunkųjį plentinį enduro yra sąmoningai iracionalus. Chromas, vibracija, kurtinantis tiesioginio išmetimo garsas, neergonomiška sėdėsena – tai elementai, kurie niekuo nepadeda motociklo pravažumui, greičiui, manevringumui ar ekonomiškumui. Tačiau iš jų susidaro pati svarbiausia kruizerių pirkėjų segmentui visuma – stilius.

Nors gamintojai tikina motociklą „išrengę" iki kaulų, tačiau žvelgiant į „valkirijos” linijas tuo sunku patikėti. Masyvūs plastikiniai aptakai, dengiantys motociklo šonuose sumontuotus aušinimo radiatorius daro motociklą panašų į kažkokį fantastinio filmo gyvūną, ką tik prarijusį pagrindinį herojų ir vis dar čiaumojantį jį pilnais žandais.

Dažnai konkurentams dizaino srityje nusileidžiančiai Hondai įprasta atleisti šias nuodėmes, prisimenant jų šūkį „engineering first". Juk daug ką gali pataisyti pačios mylinčio savininko rankos, ar ne? Tačiau, po velnių, naujoji „Valkyrie" mano akims toks negrakštus, gremėzdiškas ir neproporcingai atrodantis daiktas, kad padėties pataisyti pigiai nesigaus nei „pavakarojus su bulgarke Vyckos garaže", nei iš katalogo užsakytais blizgučiais.

Regis, panašios nuomonės laikosi ir dauguma potencialių šio motociklo pirkėjų. Bent jau toks įspūdis susidarė panaršius amerikietiškus forumus ir naujienų svetaines, kur daugelis komentatorių kritiką liejo nesirinkdami žodžių.

Bet... gal vis tik per anksti teisti, neišbandžius patiems? Labai tikiuosi, kad savo nuomonę dar galėsiu pakeisti.

Prekyboje naujoji Valkyrie turėtų pasirodyti balandžio mėnesį. Bazinis modelis JAV turėtų kainuoti apie 17 tūkstančių dolerių. T.y., maždaug trimis tūkstančiais pigiau nei prieš metus debiutavęs „brolis‟ F6B, apie kurį jau rašėme Motomanai.lt puslapiuose.

Pirkėjai galės rinktis iš papildomos įrangos sąrašo, kuriame tikrai bus priekinis stiklas, bagažo krepšiai ir laikikliai, vėjo aptakas, keleivio atlošas, 12V elektros lizdas.

Daugiau informacijos gamintojo tinklapyje: http://powersports.honda.com/2014/valkyrie/performance.aspx

http://www.youtube.com/watch?v=AMGAjj9d_5I
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.


Paskelbė: Saulius (Dellamorte)

Puslapiai: 123


Narys
1100cc *****
#2   +1  

Kazkoks visai nekoks dizainas :D priekis sportinis, galas kaip cruiserio :D Nuotrauka kur greitai vaziuoja (is sono) visai tragedija, nu rimtai, juokinga :D
2014 Sausio 23 21:32 redagavo Decoy 2014 sausio 23 21:32
Krapštukas
1100cc *****
#3   -1 / +2  

Dizainas... O vaziuos kaip Honda :)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Sausio 23 21:39
Narys
1000cc ******
Avataras
#4   +2  

Kažkoks "netikras", žaislinis.
Nesolidus kaip "top of the line" baikas. Geras variklis dar ne viskas.
Liko detalių nuo Rune, VTX ir dar velniai žino nuo ko - surinko krūvon. Ratai lygtai nuo Fury...
Bliacha nors jau galą rimtesnį būtų padarę. Bent jau 240. Lempa nuo Suzukio B-King nukniso.
Meh.

Iki Rune jam labai toli, nors ir nori būt panašus.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Sausio 23 21:50 redagavo Geralt 2014 sausio 23 21:52
SPAM'eris
25cc *
Avataras
#5   -3  

Dviraty isradineja... Mires dizainas. Vistiek grys prie klasikos.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Sausio 23 22:02
Narys
900cc *****
#6   +2  

Man asmeniskai F6B (2013 Gold Wing) geriau atrodo, negu Valkyrie. Nesuprasi nei kruizeris, nei kebabine.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Sausio 23 22:21 redagavo iXsas 2014 sausio 23 22:31
Sunkiasvoris
500cc ***
Avataras
#7   -1 / +3  

"dizaineriai" jus ple.... :D o ka kalbesit, jei bus kaip su Civiku, kurio formas ir kai kuriuos elementus (pvz. trikampines dusles ikomponuotas i buferi) kiti kopijuoja?
man tai cia viskas zajbis. tureciau bapkiu- jamciau is kart. Kaip ir Rune.
2014 Sausio 23 22:26
Narys
800cc *****
Avataras
#8   -1  

Man irgi is tikruju patinka. Viskas graziai suderinta. Jei toki kojom sugebeciau apglebt, tai smagu ir pamegint butu(:
2014 Sausio 24 01:48 Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.
Sunkiasvoris
400cc ***
Avataras
#9   +1  

Normal, jei būt už ką, pirkčiau. stiprus atrodo.
2014 Sausio 24 08:06
Narys
500cc ***
Avataras
#10   +1  

Ką ten galinis dviračio ratas veikia?
2014 Sausio 24 08:56 LMK 247
Narys
500cc ***
Avataras
#11   +1  

kaip monstrui tai gal plastmasinio vaizdo daugoka, bet variklis tai pasaka (turėtų būti) :) Man senesnio dizaino Valkyrija gražesnė :)
2014 Sausio 24 09:18
Narys
900cc *****
Avataras
#12    

Lempa pakeisciau, o visa kita kaip ir tvarkoje, na ne klasikinis, bet kita vertus klasikiniu ir taip pilna - reikejo kazko naujo, sukure kazka nauja. Paplot belieka .. na ir dar susitaupyt ant tokios karves.
2014 Sausio 24 09:45 Kiaule Morgas
Čioperistas
1200cc ******
Avataras
#13   -1 / +8  

Nebukime tokie kritiski, kiekvienam segmentui savas motociklas, butu labai nuobodu, jei vazinetumem pizoniskais HD ir viska lygintumeme tik su jais.
Narsydamas ivairiuose forumuose, mane zavi Gold Wing gerbeju puslapiai, kur jie bendrauja seimomis ir nesivaiko odiniu liemenuku su spalvom, dazniausiai tai senjoru auditorijos motociklas, skrodzia amerikos ir europos kelius, sukdami rankena ir jausdami tik veja ir visiskai susiliedami su supancia gamta, kalnais asfaltuotu misko keliu, dinaminis galingas lygiai dirbantis variklis tyliai sniokscia netrikdydami tylos, klausantis tik vejo, o ne tratedami vibracijos kamuojamais traktoriniais netolygiai springtanciais varikliais visiskai tusciu ismetimu senamiestyje gazdindami kavinese sedincias jaunas mamas su beuzmiegancias kudikiais vezimeliuose. Kiekvienam savo, negalima taip smerkti... apsikti galima kiekviena :)
Siulyciau sulaukti pavasario isbandyti gyvai, pravaziuoti, o tik paskui vertinti.
Vycka su bulgarke metaliniame garaze gali toliau pjaustyti berudijanti archajiska HD ar kokia kita lupena, kuri jau nusibodo ir del to kad nifiga nevalina nuima likusias skardas ar sparnus - kaip autorius raso "nurengia iki kaulu", kad tik jis butu lengvesnis, gal ir vairuotojui pravartu butu numesti keliolika kg, kad jo motociklas ji nestu greiciau. Naujos technologijos aliuminiai remai, padeda sutaupyti keliolika kg.
Straipsnyje minetu modeliu jau nereikia apipjaustyti megejiska bulgarka ar turbinke, jie sukurti vazinetis, kai nusibos nusipirksi kita. Juk niekas is vaikystes dar nenesioja flaneliniu marskiniu su nutrintomis alkunemis ar garintu dzinsu, kuris is jusus dar naudojasi "knopkine" Nokia - mazuma, gyvenimas juda i prieki, keiciasi viskas. Kazkada buvo pielavojamas ir BMW dizaineris, uz nauja konsepta, paverke seni fanai ir atsirado nauji modeliai ir nauji fanai :)
2014 Sausio 24 11:01 Vilkolakiai (R) Ziemai priimam saugoti motociklus Vilniuje. Saugu, sausa, patikima, signalizacija akumuliatorių pakrovimas, gera kaina. Rezervacija i PM. Pirmenybe jau laikusiems :D
Sunkiasvoris
1100cc *****
#14   +6  

Nu aš naudoju ir ką tu tuo nori pasakyti?
Citata:
Cituoju: DainiusD
kuris is jusus dar naudojasi "knopkine" Nokia - mazuma, gyvenimas juda i prieki, keiciasi viskas.
O tu žiūrėdamas man į akis pabandyk ką blogo apie Nokia pasakyti (jow) :D
2014 Sausio 24 11:25
Čioperistas
1200cc ******
Avataras
#15   +2  

Citata:
Cituoju: 4xRG
Nu aš naudoju ir ką tu tuo nori pasakyti?
Citata:
Cituoju: DainiusD
kuris is jusus dar naudojasi "knopkine" Nokia - mazuma, gyvenimas juda i prieki, keiciasi viskas.
O tu žiūrėdamas man į akis pabandyk ką blogo apie Nokia pasakyti (jow) :D


Dziaugiuosi, kad naudoji Nokia ir jau turi net mobilu, o ne laidini, impuslini, traskanti telefona :D
2014 Sausio 24 11:35 Vilkolakiai (R) Ziemai priimam saugoti motociklus Vilniuje. Saugu, sausa, patikima, signalizacija akumuliatorių pakrovimas, gera kaina. Rezervacija i PM. Pirmenybe jau laikusiems :D
Narys
600cc ****
Avataras
#16   +1  

DainiusD, man atrodo, kad tavo pirmas komentaras tiktų prie straipsnio apie F6 Baggerį, bet ne apie Valkyrie.

Nežinau, gal neaiškiai perteikiau savo mintis, bet aš iš principo nesu prieš naujas technologijas kruizerių segmente, ir, jei pastebėjai, savo laiku gyriau tiek "ufonautišką" Ducati Diavel dizainą, tiek tokias smulkmenas kaip LED prietaisų skydeliai Yamaha Bolt motocikluose ir pan.

Sprendimas eiti modernumo keliu yra sveikintinas ir aš jo nekvestionuoju. Bėda, kad galutinis produktas dizaino atžvilgiu yra kažkoks nesusipratimas (prisiminkim tuos, kurie Fiat Multipla gyrė, atseit labai modernus ir naujoviškas dizainas, forward-thinking ir viską ten...).

O tada kyla natūralus klausimas - kuo tada VALKYRIE yra geresnė už Goldwingą ar tą patį F6B? Vadovaujantis TIK racionalumo kriterijumi pirkėjas imtų daiktą, kuris turi tokį patį galingą, tolygų ir tylų variklį, bet yra daug funkcionalesnis - su visom daiktadėžėm, stiklais, šildomom rankenom, šildomom sėdynėm, navigacijom, audio sistema, espresso kavos aparatais (anot legendų ;) ).

Va čia ir atsakymas - NIEKUO. Kruizerius žmonės renkasi tik dėl stiliaus ( a la dvasingumo), o ne dėl funkcionalumo. O jei su stilium pravalas? Tai kokie tada lieka Valkyrie koziriai?

P.S. Dainiau, atsakyk atvirai, kodėl pats su "praeities technologijas" ir dizainą atstovaujančiu baiku važinėji, o ne su tuo pačiu GL ar kokiu plentiniu enduro, sport-toureriu? :)
2014 Sausio 24 11:50 redagavo Dellamorte 2014 sausio 24 11:57
SPAM'eris
25cc *
Avataras
#17   -2 / +1  

O kur Jus ponai cia Kruizery matot ??? Jeigu net apsaugos nuo vejo ir krituliu nera? Nebent Havajuose Kruizint. Panasu kad cia To paties Speco darbas kur Goldwinga "apkarpe" del COOL isvaizdos. Yra rasantys, ir yra vaziuojantys. Vaziuojantis Tokio mados sauksmo neims. Ir prasau Suaugti, nes pries Klasika Nepapusi. Krc seuraakiai sy kart prasove. Bet Jus rasykit rasykit ... :D
2014 Sausio 24 18:19
Narys
1000cc ******
Avataras
#18    

Kruizeris yra motociklo tipas, Raidermenai. Viskas, kas isejo is gamyklos, t.y. tai ka tu vadini cioperiu, yra kruizeriai. Cioperiais jie taps, kai juos perdirbs tiuninguotojai.

O man visai baika sitas dizainas. Dabar kol kas vis dar Rune atrodo geriau, bet, manau, akis priprastu ir prie 2014 Valkyrios.
2014 Sausio 24 19:12
Narys
125cc **
Avataras
#19    

Labai kietas motas... gerasi dizainas,ir dar geresnis variklis....Mano svajoniu HONDA.
Pasikeitimu nereikia bijoti-pasitikiu betkokiu gamintojų sprendimu-nes toks variklis-tokia jega,-ir važiuoti tik 110,nes kitokiu atveju paprasčiausiai nupleš nuo moco-neracionalu-plastmases,ir sparnai reikalingi,kad leistu pasidžiaugti šituom žaviu MONSTRU
(y)
2014 Sausio 24 20:36
Narys
500cc ***
Avataras
#20   +3  

Emocijos. Viskas jomis paremta. Retas iš čia esančių perka motociklą kaip vienintelę transporto priemonę. Patinkanepatinka ir viskas. Todėl ir komentarai kategoriški :D aš jo nepirkčiau, bet jei draugas koks turėtų, tikrai už jį pasidžiaugčiau :S
2014 Sausio 24 20:54
Narys
400cc ***
#21   -1 / +1  

is panasumo matau tik kruizerio sedesena, dugiau as neizvelgiu kruizerio, cia tik custom britva su patogesne sedesena ir panestu vairu arciau vairuotojo, nuimtu priekiu ir uzdeta ale old school cioperine lempa, ir kad maziau itarimu kiltu tai cioperine galine purvableke.
kaip kazkas jau sake kazkoks atlikusiu detaliu misinys.

kaip kazkas rase, renkantis kruizeri nesivaikoma spalvu ir blizguciu, paprastas, plikas ir galingas, nu aisku chromas butinas, ka ir duoda hd kodel juos ir vertina, nu o cia kas per do...
2014 Sausio 24 21:05
Narys
125cc **
Avataras
#22    

va čia baikas su stiliumi-HD ragas-jei ne buku amerikonu skonis japonai jau seniai butu pakeite moto stereotipus... HONDA Šaunuole,kad pasiule patį geriausia variklį,su nauju dizainu....abejingi tik tie kurie bijo,kad ju apipuve hd taps nebemadingi....
2014 Sausio 24 21:15
SPAM'eris
25cc *
Avataras
#23   -1 / +1  

Palikit varikly ramybej, nes jis senas geras pazystamas is ankstesniu modeliu. 6 kausu, po du voztuvus ant cilindro. Traukia kaip elektrinis variklis nuo zemu sukiu. Aisku goldu fanai seniai jau V8 praso... Bet manau dar teks palaukt. Atitikmuo is auto pasaulio H3 Hameris jam. Didelis galingas Sou Aparatas. Ir kainuos ne ka maziau uz stockine Golda su visais jos pliusais. Honda su Goldwing sukure pasailine keliu Legenda. O sitas "abriezas" kicas ant Goldwing populiarumo bangos. Va :D
2014 Sausio 24 21:37 redagavo raidermenas 2014 sausio 24 21:38
Auksarankis
900cc *****
#24    

nezinau,gal beviltiskai pasenau,bet plastmasine Valkirija-nu nx.senesnis tikrai geriau atrode-nors irgi kaip ir si -nepraktiskas.
ir paaiskinkit man durnam,kur cia matot kruizeri,isskyrus tai,kad apie ji kalba gamintojas?jei tam reikia pripirkti kruva pribumbasu,tai galima ir koki DRZ paskelbti kruizeriu-aisku,svorio kategorija ne ta-bet principas tai...
2014 Sausio 24 21:55
Narys
125cc **
Avataras
#25    

Laikas parodys,kiek jis vykęs kiek ne... turėčiau pinigu būč pirmas pirkejas LT.
Goldvingas kaip jau buvo mineta,dažniausiai senesnio amžiaus rideriu motas-gal kiek nuobodokas-o šis velnias ir jauna žmogu suvilios...Mano nuomone rinka jis turės.
O kad turi charakteri-tai jau vien komentarai abejingu nepalieka....
2014 Sausio 24 21:58
Sunkiasvoris
500cc ***
Avataras
#26    

Jei ka, tai apie 50 proc. motociklu pasaulyje yra Honda. Manau jie zino ka daro, o kas perka irgi zino ka perka.
2014 Sausio 24 22:18
Narys
125cc **
Avataras
#27    

Būtent THE POWER OF DREAMS turėjau,ir dabar turiu 2 hondas...viena senute cx500 pirkau specialiai,kad tureti sena moca -velniop tuos rusiškus....82m HONDA vis dar puikiai sukasi...
2014 Sausio 24 22:30
Krapštukas
1100cc *****
#28    

Citata:
Cituoju: aciputes
Jei ka, tai apie 50 proc. motociklu pasaulyje yra Honda. Manau jie zino ka daro, o kas perka irgi zino ka perka.


Pries akis isdygo vaizdas kaip atrodo kokie 90% Hondos pirkeju :) Ir tos ju "Hondos"...
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Sausio 24 22:35 redagavo Edvardas 2014 sausio 24 22:36
Auksarankis
900cc *****
#29    

Citata:
Cituoju: Edvardas
Citata:
Cituoju: aciputes
J

Pries akis isdygo vaizdas kaip atrodo kokie 90% Hondos pirkeju :) Ir tos ju "Hondos"...


bet..HONDOS! :)

ne ''sun xui v chai'',o ''hondos''...
2014 Sausio 24 22:48
Sunkiasvoris
400cc ***
Avataras
#30   +6  

oij, tik nereikia. Pvz man 34, vazineju su dideliu Victory Cross Roads. ir mielai imciau GoldWinga, arba Valkyrie. ir nereikia vaidint, kad baikeris tik tas kas su HD, ar dar kokiu nepatogiu mocu. Dazniausiai daugiau nuvaziuoja tie "pizonai" su patogiais mocais, nei tie "tikrieji". Pavaziavimui nuo namu iki gerimo vietos, pakanka ir kazkokio bobberio, bet jei nori pajausti malonuma is keliones, tai jau reikia rimto daikto. tad nevaidinkim to ko nera. tikrieji JAV baikeriai gime is neturejimo uz ka nusipirkti ko kito, kaip seno JAV armijos isparduodamo HD, ir ji tik customizino. O mes gyvenam siais laikais, ir galiu 1000 proc pasporint, kad daugumas megstame komforta. As pvz megstu. ir te meta i mane tas akmeni, kas sedes mieliau 400 km kelionej ant kieto HD, nei ant komfortisko cruiser'io
2014 Sausio 24 22:51
Puslapiai: 123




P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17