Motomanų Diskusijos » Remontas » Sankabų gedimai

| 2007-07-12 Neriokas | 688/349707 žinut.
 
Puslapiai: 1..1718192021..24


 
Pėsčiasis narys
50cc *
Avataras
#541    

Citata:
Cituoju: de2xas
kazkas minejo, kad gal variklis blogai dirba, nu nedirba kaip naujas bet kad ir sukelus apsukas su patsosu ir vaziuojant nori sokineti.
Ir dar toksai klausimelis dirbant ant laisvu gana stiprus garsai sklinda is greiciu dezes, bet kai numinu sankaba dingsta, kas tai galetu buti?
Ar cia simptomas taipogi kad sankaba eina prie pabaigos?


Senai rasei, bet tiek to. jei sklinda garsai, o su sankaba nebesklinda, tai cia gali buti ir ne tik sankaba. cia gali buti labai liudnas tango, bet negasdinsiu perdaug. supranti, internetu niekas nesimato. gal tau yra beda visame kame tiesiog guolis??????? nenoriu per daug pripezeti, bet sankaba ant tusciu apsuku negali barsketi, nebent ji ne prie pabaigos, o subirusi jau.
i ankstesne zinute atsakymas: sankaba, kad neprikibtu reikia surinkti svaria, nesvarumai daro broblemas. arba yra variantas truputi pakaitinti ant apsuku, bet nerekomenduoju, nes cia turi moketi, gali sugadinti, perkaitinti.
2013 Lapkričio 22 13:15
Narys
400cc ***
Avataras
#542    

na nusipirkau tarpines ploksteles ziuresiu gal pades kai pakeisiu jei ne tai reiks pasikeisti ir pagridines. O jei ir tai nepades tai sakot gali guolis kaltas buti?
2013 Lapkričio 24 20:07
Auksaburnis
1100cc *****
Avataras
#543    

Citata:
Cituoju: de2xas
na nusipirkau tarpines ploksteles ziuresiu gal pades kai pakeisiu jei ne tai reiks pasikeisti ir pagridines. O jei ir tai nepades tai sakot gali guolis kaltas buti?

Gal tu nebepirkeliok detaliu, kurios praktiskai nesusidevi, ir suprantantis zmogus tik aki uzmetes, per sekunde galetu pasakyt ar jas reik keist ar ne, o nuvaryk mota suprantanciam zmogui, kad pasakytu nuo ko pradet. Gali but kaltas bet kas, gal deze subyrejus, gal dar kas, tad duok pavaziuot kam nors kad realiau ivertintu, nes internetu nieks neatspes, kas ten pas tave ne taip kaip turetu but.
2013 Lapkričio 25 09:02 Mune
Narys
400cc ***
Avataras
#544    

sveiki gal kas padesit jungent pirma pavara prasisuka ratas ir subraska kaip sakant y prieki net pajuda moto ,ar tai sankaba jau reiktu ziureti? pavazinejus kartais svelniau ysijunge.modelis zr7
2013 Gruodžio 1 13:54 redagavo makutajus 2013 gruodžio 1 11:55
Narys
800cc *****
Avataras
#545    

Citata:
Cituoju: deuce
Citata:
Cituoju: sandman^kfmf
As viena karta frikcinius diskus pakeiciau, bet realiai be reikalo, nes butu pakake tik spyruokles pasikeisti. O siaip, nuardes pasimatuosi ir pamatysi kas ir kaip. Disko storis turetu buti ten kazkiek mm, bet realiai as visus i kruva sudedu, paspaudziu ir matuoju bendra stori. Kai matavau taip sudejas naujus pirktus ir senus, tai ne milimetro dalis nesiskyre viena kruva nuo kitos. Ten tepale viskas sukasi, tai sudeginti reikia pasistengti, kad sudegtu tie diskai. Turi buti aliuminiai diskai pajuode, susikraipe arba nusitryne labai. Pvz. mano atveju buvo stipriai susitrynes jei neklystu pirmas aliuminis diskas. Tai ji sukeicau su turetu kitu normalaus storio kuris atitinka manualo rekomendacijas. Jei aliuminiai sveiki (ant manuju net ispaudai metale buvo matesi - tokie kaip ant nauju buna) tai nera ko keisti ten. Pakeiti syruokles ir vaizuoji liuosas. Nes jei spyruoklems sakes, tai prasisukineja variklis taip, kad atrodo jau sankabai paskutinioji atejo.


Tu isitikines, kad tarpdiskiai aliuminiai?
O diskai turi but matuojami taip kaip nurodo manualas. Jei manualas nurodo vieno disko stori, tai nezinau kaip matuojant visus galima suprast geri jie dar ar jau ne. Tavo variantas netinka, palyginau nauja ir sena. Zmogus nepirkes dar naujo nores gal zinot ar reikia pirkt nauja komplekta. O ne pasidet nauja i lentyna po pirkimo.
P.s.spiruokliu ilgis nevisada atitinka tikrove. Kartais ilgis rodo dar naudotina daikta, nors pakeitus naujom situacija stipriai pasikeicia.


Nors sena zinute, bet vistiek atsakysiu. ;)
As ir nesakiau, zmogui, kad reikia pirkti nauja komplekta ir zinos, ar verta keisti ar ne. Priesingai, daviau pvz. is SAVO patirties, kad butent spyruokliu susidevejimas kartais pridaro taip, kad atrodo, jog sankaba mirsta. O ju juokinga kaina (30 lt uz LUK pvz. manojo zxr750) net kartais buna neitiketina, kad toks sudniekis gali pridaryti tokiu bajerius (prasisukineti sankaba).
O disku stori matuojant kartu visus diskus i kruva sudejus, tiesiog tiksliau ismatuoti galima. Jei 6 ar kiek ten disku nusidevejo po koki 0.1 ar 0.2 milimetro, tai sudejus i kruva jau gausis visas 0.6 ar 1.2 mm nusidevejimas ir galima akivaizdziai matyti kiek susidevejo diskai, nei kad po viena matuoti skirtingus diskus.
Trumpai. Tiesiog norejau pasakyti, kad nusipirkes frikcinius diskus (aisku ir spyruokles tuo metu) padariau promacha ir tiek. :) Visada pirmiausiai reikia ziureti arba tiesiog pasikeisti spyruokles ir tik po to glaima kaltinti visa kita.

P.S. Ar diskai aliuminiai, nzn, tiesiog kalbejau ne apie frikcinius, o apie metalinius diskus. Kadangi tu disku minimalus ir standartinis storis buvo nurodytas manuale (skirtingai nei frikciniu), tai pamataves stori radau tik pati pirmaji (arciausiai variklio korpuso) nusidrozusi per gal 0.2 milimetro. Ji pakeitus sankaba paankstejo, nors apskritai negalejau ja skustis ir iki to. Cia neskaitant prasisukimo. :D
2013 Gruodžio 4 16:56
Narys
125cc **
#546    

sveiki, kawasaki zx6r 2005m. užkūrus motociklą dirba gražiai be jokių garsų, išmynus sankabą ir atleidus girdisi nuolatinis ūžimas, ne iš variklio aišku bet sankabos srities, šoktelėja apsukos. Įjungus bėgį iš vietos nešoka, viskas tvarkingai, važiuojant jungiant, žeminant ar pan taip pat kaip priklauso. Suprantama, kad išmynus turėtų garsas pasikeisti, bet jis pergarsus, lyginant ir su kitais motociklais ;) tiesiog noris kol tam tinkamas metas pasiruošt sezonui o ne laukt pasėkmių, dėkingas
2014 Sausio 12 19:46
Narys
125cc **
#547    

Sveiki, motomanai. Jau buvau rases kitoje temoje, bet dabar radau tikslesne, todel prasau nesupykti. Pries kelias dienas isigijau Yamaha fzs 600. Ir pastebejau, kad kai padirba variklis kelias minutes pasigirsta toks lyg ir kalimas. Atsukus tepalo kamsteli grynai girdisi jog tas garsas sklinda is sankabos puses. Sankaba neveda ir neprabuksuoja. Isspaudus sankaba garsas dingsta,. Gal kas galite pasakyti kame beda, nes jau stringai is baimes issipute ir nebezinau ka bedaryti? Mocas 2001 metu, nulekes 40 000. Ar imanoma paciam padaryti kanors, ar reiks rimtu meistru?
2014 Vasario 4 22:49
Narys
125cc **
#548    

SOS !!!! Padekit
2014 Vasario 5 23:07
Krapštukas
1100cc *****
Avataras
#549    

Kiek suprantu tai jokių kalenimų nebūna kol variklis šaltas ir jie atsiranda tik varikliui pašilus. Jei noro pas meistrus motociklą varyti nėra, tai pirmoje vietoje pakeisčiau tepalus. Jeigu tepalo keitimas nepadeda, tai tada nuimi dangtelį ir tikrini ar nėra jokių svetimkūnių, sankabos spyruokles ir varžtus, ar nepažeisti tarpdiskiai ir frikciniai sankabos diskai ir kokia būklė sankabos krepšio.
2014 Vasario 6 00:22 Life is a choise. Choose consciously, wisely, honestly.
It’s better to lose one minute of your life than your life in one minute.
Narys
125cc **
#550    

Tepalai nesenai keisti, buvo serviso lapas. Pradeda kalti mazdaug po minutes ar dvieju, bandysiu tada savaitgali ardyti ir ieskoti bedos.
2014 Vasario 6 10:03
Narys
125cc **
#551    

Gal galite patarti kaip patikrinti ta sankabos krepsa, jis turi klebeti ar kaip kitaip?
Aciu is anksto.
2014 Vasario 6 12:06
Krapštukas
1100cc *****
Avataras
#552    

Citata:
Cituoju: Ricardukas
Gal galite patarti kaip patikrinti ta sankabos krepsa, jis turi klebeti ar kaip kitaip?
Aciu is anksto.

Patarčiau pažiūrėti service manual, ten yra aprašyta visos leistinos ribos kiekvienam sankabos elementui ir į ką reiktų atkreipti dėmesį.
Patikrini ar guolis tvarkingas ir kaip išsidėvėję "pirštai" (atsikišę nuo plokštumos) tarp kurių susideda tarpdiskiai.
2014 Vasario 6 12:31 Life is a choise. Choose consciously, wisely, honestly.
It’s better to lose one minute of your life than your life in one minute.
Krapštukas
1100cc *****
Avataras
#553    

Jei dar neišardei paprašyk pažįstamų, kad dar paklausytų ir pažiūrėtų, gal net nereiks ardyti, nes nuotoliniu būdu tau gedimo niekas nenustatys :)
2014 Vasario 6 12:37 Life is a choise. Choose consciously, wisely, honestly.
It’s better to lose one minute of your life than your life in one minute.
Narys
125cc **
#554    

Teks savaitgali ardyti ir ziureti. Tas kalimas tai grynai is sankabos to viso kelmo. Nes nuemus tepalo kamsteli labai aiskiai girdisi is kur tiksliai, tik bijau ka nebutu kas rimto. Aciu uz pagalba ir patarimus.
2014 Vasario 6 14:57
Narys
400cc ***
Avataras
#555    

aš kaip tik šiuo metu irgi tvarkau savo moto (xjr400) sankabą, nes buvo didelis bildėjimas iš sankabos dėžės, tai nusiėmęs dangtelį, paklibinau su rankomis ta "karziną" ir ji visa judėjo ir kaip man pasirodė daugiau negu reikia. Ašis nejudėjo. Tai sankabą išsiėmiau, paklibinau ir dantračius kurie yra iš atros pusės jie irgi klibėjo. Atidaviau į motoshop jie išardė, pakeitė gumas ant kurių stovi tas didysis dantratis, perkniedijo.
kaip ardosi galima pamatyti cia [http://www.youtube.com/watch?v=VX72a0I19VU
pas mane liko sena karzina, tai dar parekomendavo truputi pasišlifuoti su plačia ilga dilde ramtukus išėstus sankabos diskų.
Visas tas dalykas atorodo taip [http://www.youtube.com/watch?v=PivPwYZRNWU
tik, kad as dėjau ilga dildė skersai per du, tada slifuojasi horizontaliai

Dabar niekas nebejuda, nebekliba.
Tai dabar liko įsidėti ir išbandyti, bet jau kelios savaitės nėra laiko prieiti ...
 
2014 Vasario 6 15:17 redagavo vaidss 2014 vasario 6 15:33
Narys
125cc **
#556    

Tai visa beda tame ir yra pas mane, kad gyvenu anglijoje, o jei i servisa nuvarius man pasake, kad i valanda 45 svarai ir jie tvarko, o kiek laiko remontuos tiek ir reiks moket, dar plius dalys. Tai tik viena iseiti matau ardytis paciam, manau su jusu visu pagalba gal kaska iseis padaryti
2014 Vasario 6 16:10
Narys
400cc ***
Avataras
#557    

Sveiki gyvi kolegos, noreciau sugrysti prie mano problemos del sankabos garsu ir pacio moto trukciojimo vaziuojant pirma pavara is leto.
Taigi neskubejau isideti tarpiniu disku tad apziurejai visa kita idemei ir radau manau problema kurios paaiskinima gal galesite man pasakyti.
Neskubu pirkti aliuminiu disku bet manau kad jie jau kalti, susideveje.
Tai padariau ft kurioje matosi aliunimiu disku krastai aptrinti turbut kad jau lietesi i korpusa, cia pirmas diskas is vidines puses.
bei paemiau slankmati ir apkabinus diska is vienos puses tarp tos medziagos ir aliuminio nesiviete tarpo o kitoje svietesi.
Taigi jusu norejau paklausti patvirtinimo ar del susidevejusu disku gali buti tokios problemos?
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Vasario 9 21:04
Narys
1000cc ******
#558    

Kas svietesi, pro kur? Siaip jau disku susidevejimas ir to matavimas labai aiskiai aprasytas manuale. Matuok stori ir zinosi susideveje jie ar ne.
2014 Vasario 9 22:59
Narys
400cc ***
Avataras
#559    

Nu si karta ant taves nepyksiu, kad logiskai nepamastei atrasydamas ar nepaskaitei mano zinutes gerai :D
Logiskumas tame kad jei tu tik vadovausies manualu prazuves!!!! :D
Jau manualas mano perziuretas 100 kartu....
Man storis telpa i ribas palei manuala, bet visada yra bet kad man nudilusi viena puse tiek kad jau grado aliumini net ft ikeliau o kitoj daugiau "mesos" :D
Apie tai nepagalvojai turbut :D
2014 Vasario 10 01:08
Pėsčiasis narys
50cc *
Avataras
#560    

Nu gerai, tai esi isardes. Ar kitu ligu nematai?
Ar as gerai suprantu, kad tau diskai dyla nevienodai? Tik vienam sone dyla?
2014 Vasario 10 15:56
Narys
400cc ***
Avataras
#561    

Citata:
Cituoju: saulensas
Nu gerai, tai esi isardes. Ar kitu ligu nematai?
Ar as gerai suprantu, kad tau diskai dyla nevienodai? Tik vienam sone dyla?

Tai vat butent pakutinis diskas daugiausiai nudiles ir labiau vienas sonas bet skirtumas tj mini desimtosios mm nuo kito sono.
o kitu ligu nepasistebi niekas nekliba, nejuda, netraska ar panasiai.
2014 Vasario 10 16:24
Krapštukas
1100cc *****
#562    

O tau tik pirma pavara nedirba zemomis apsukom? Nuo kuriu apsuku pradeda jau dirbti tolygiai?
2014 Vasario 10 16:34
Narys
400cc ***
Avataras
#563    

Man garsas is sankabos kazkoks sklido ir netai kad nedirba o norint pradet vaziuot trukcioja net pats moto nors apsukas laiko.
na pakeisiu diskus vistiek jau paskutiniui amen vakar uzsakiau ziuresim ar problema dings. O beja pats diskatorius negali but sumestas?
2014 Vasario 10 17:10
Krapštukas
1100cc *****
#564    

O tai nuo kokiu apsuku nebetrukcioja? Ar tai nuo apsuku nepriklauso? Sesta pavara vaziuojant labai zemomis apsukomis nepradeda taip pat trukciot?
2014 Vasario 10 17:55 redagavo Edvardas 2014 vasario 10 17:56
Narys
400cc ***
Avataras
#565    

siaip noreitu ir 2, 3 maziau zemom apsukom trukcioti ir vibruoti. Na tarkim kai kokioj sankryzoj suki ir nori begetis 2 ar 3 pavara pradzioj kol zemos apsukos tai susipurto poto viskas gerai kol aukstesnes apsukos. O su 6 pav tai negaliu pasakyti nepajutau kazko keisto.
Beja su vis aukstesnem apsukom pradedu vaziuot maziau jaucaisi bet vistiek kazkas netaip jausdavau kad suvibruoja.
2014 Vasario 10 19:37
Narys
50cc *
#566    

Sveiki, turiu problemą, gal galit patarti. turiu r1 2003, vasaros pabaigoje pradėjo prabuksuot sankaba antru, trečiu begiu nuo ~8k rpm. išsiardžiau sankabą, pamatavau frikcinius diskus ir tarpdiskius, atitinka normas (frikciniai 3mm , leidžiama 2,8-3,1, tarpdiskiai 2mm, leidžiama kažkas panašaus). Bet du tarpdiskiai turi nedideles perkaitimo žymes kraštuose. Čia reiškia, kad reik keisti tarpdiskius ar normalu? foto prisegu.

p.s.diafragminė plokštelė/spyruoklė taip pat pagal manualą 6,5mm.

ačiū
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Vasario 11 09:23
e30
Praktikas
900cc *****
#567   +1  

keisk tik frikcinius su spyruoklėm, pas mane dar daugiau tarpdiskiai buvo pajuodave ir nebuksavo, o čia tik dėl tiek - nieko baisaus. Aišku rekomenduotina viską keisti, bet kam bereikalo pinigus mėtyt
2014 Vasario 11 09:59 redagavo e30 2014 vasario 11 09:59
Narys
1000cc ******
#568    

Vytai, o kiek laiko tos vasaros buvo praleista kilnojant ant rato is sankabos?
E30, pinigus bereikalo metyt reikia todel, kad pakeitus tik frikcinius sankaba tarnaus dvigubai trumpiau.
Siaip jau maualas net neduoda tarpdiskiu storio, matuojasi tik tarpdiskiu kreivumas, kuris turetu but nedaugiau nei 0,1mm. Net idomu kur toki skaiciu radai kaip 2mm? Ir zinoma spiruokliu ilgis pagal kuris galima sprest apie spiruokles nuovargi. Beje tai daznenesne ir labiau tiketina beda nei frikciniu sudilimas. Kreivi tarpdiskiai, nebelaikancios spiruokles ir to pasekoje buksuojanti sankaba.
Perkaitinti tarpdiskiais suikraipo, vaziuojant pvz ant rato,kai negauna pakankamai tepalo ar siaip ekstremaliai vazinejant. Ta galima sprest is to,jog diskai pakaite vietom, bangom, o netolygiai. Plius nuo kreivu tarpdiskiu net nuspaudus sankaba diskai pakankamai nenutolsta vienas nuo kito ir dar labiau trina vienas kita, dar labiau kaista, dar labiau dyla ir kraiposi. Jungiasi sunkiau pavaros, ypac salto variklio, susilus reikalai kiek pasitaiso.
Mano siulymas keist visa sankaba (diskai, tarpdiskiai, spiruokles), susitaikyt su tuo, jog tai sportinis motociklas, susitaikyt su tuo kaip ji naudoji, ir susitaikyt su detaliu kaina. Sekmes.
2014 Vasario 11 11:29
Narys
50cc *
#569    

realiai vasara kilnojau tik is gazo, nemanau, kad tai turejo dideles itakos sankabai...
manuale parasyta clutch plate thickness 1.9 - 2.1, warpage 0.1mm . Pamatavus diskai ne maziau 2mm, sukraipymo taip pat nera (matavau su tarpumaciu).
Frikciniai diskai neatrodo "keramikiniai" (nezinau kaip apibudinti kitaip) , tokie buna ant susvilusiu sankabu.
Cia spyruokles nera, yra tik diafragmine plokstele, pagal manuala ji turi buti 0.65mm, butent tiek ji ir yra.
Man neramu, kad nerandu prie ko prisikabinti, tikejausi isardes sankaba pamatyti sudroztus frikcinius diskus ir juos keisti, bet viskas atrodo gerai. Tie du sankabos tarpdiskiai (kurie pajuode) issivalo lengvai su smulkiu svirtiniu popierium vos patrynus.
Gal kokiu dar ideju? keisti viska vien tam, kad pabandyti, nera pigu, ypac kai dabartines dalys atitinka service manual ribas...
2014 Vasario 11 22:20
Narys
1000cc ******
#570    

Jei tik pabandyt - pkeitaliok diskus vietom. Jei sistuacija keisis i gera, reiskias beda vistik diskuose. Jei ne - realu, kad diafragmine plokstele.
2014 Vasario 11 22:55
Puslapiai: 1..1718192021..24




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17