Motomanų Diskusijos » Kelionės ir poilsis » Prancūzija: Rhone Alpes - Provence Alpes Cote d’Azur ~ 5000km.

| 2014-04-24 MeloMan | 66/23352 žinut.
 
Puslapiai: 123


 
Narys
500cc ***
Avataras
#1   +10  

Prancūzija: Rhone Alpes - Provence Alpes Cote d’Azur ~ 5000km.

Ir vėl aš, ir vėl su nauju mocu, ir aišku, VĖL keliauju. Ir smagu, nes išeina suderinti “labai noriu” ir “galiu”. Kažkodėl taip jau atsitiko, kad motociklas tarp kojų + užsienietiški gamtos grožiai pagimdė didžiulį norą mesti viską ir lėkti, kur akys mato, bent jau kartą per metus. Nors šiais metais, iš to didelio gimdymo planuose du kartai, tačiau apie tai vėliau. Pastebėjau save ne taip smarkiai planuojant kelionės eiga, vadinasi tikrai važiuosiu kur akys mato. Gegužės 5d. išskrendu į Paryžių, ten pasiimu savo žirgelį ir abu kartu apsikabine judėsim link pietų.. Kolkas planuose tik tokie keliai. Turiu dvi savaites, per kurias sava eiga reikėtų pasiekti Vilnių.
Iš pradžių labai dvejojau, ar Swiss, ar Cote d’Azur, bet kad jau nusprendžiau lėkti gegužės pradžioj, manau renkuosi didesnę tikimybę geram orui, vadinasi - pakrantė. Nors jau dabar keikiu save, nes planuodamas radau Route des Grandes Alpes, ~ 800km kelias su 15 perėjų daugybė pritrenkiančių vaizdų, kuris atidaromas BIRŽELĮ... Štai Tau ir sekantis kelionės tikslas :)

Kodėl vienas? Nes taip jau atsitiko, kad pirma kelionė buvo vienam. Antra - su mergaite. Trečią kelionę iš visos širdies planavau su kompanija. Pati pradžia rodė puikų porinį skaičių - 4. Vėliau jis kažkaip pamažėjo iki tvirtų dviejų, kol dėja gavausi aš vienas. Turėsiu laiko pabūti su savimi.
Kaip tik dabar vyksta kelionės planavimas, čia preliminarus maršrutas, kuris, net neabejoju, keisis.
Keli tikslai:

Verdono tarpeklis
Kanai
Nica
Monakas

pratęsiu nuo gegužės 5d. rašysiu, kaip leis jėgos ir laikas.

p.s. jei kažkas yra pakeliui - rašykit, mielai aplankysiu.
patarimai irgi laukiami!


Edvardas ir GSR :)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Balandžio 24 11:01 redagavo MeloMan 2014 balandžio 24 11:05
Narys
900cc *****
Avataras
#2   +3  

ka vezejas paeme uz moco nugabenima i Paryziu?
na saunuolis, entuzjazmo Tau netruksta, stebesim Tavo kelione ir sirgsim uz Tave
2014 Balandžio 24 11:59
Keliauninkas
900cc *****
Avataras
#3    

Sveikinu pradėjus kelionių sezoną. Iš patirties:
Kanai - liuks (ypač vakarinis), Nica - nuvylė (rusų miestas), Monakas - su mocu sudėtinga net prisiparkuot plius tas važiavimas ir sankryžos įkalnėse kaip aplink bentliai, ferrariai etc - neapsakoma patirtis. Gal dėl to kad dvisėda ir pakrautas vyriškai.

Šiemet kelionė vaikams pažadėta tai troškulį malšinsiu skaitydamas ir žiūrėdamas... Sėkmės ir netingėk rašyt :H
2014 Balandžio 24 13:18 Orange
Plentinis endūrininkas
600cc ****
Avataras
#4   +1  

Toks klausimas, kaip atrodo tas motociklo pergabenimas i Prancuzija, cia pazistamu turejai? Ar grynai susiradai tokia paslauga (nuveza, pasaugo)? Kokios orientacines kainos?

Manau ne man vienam butu idomu :)
2014 Balandžio 24 17:11 05' DL 650
Wee-Strom
Narys
1000cc ******
Avataras
#5   +1  

Bus skani rytine kava ar arbata,dar nezinau,bet zinau kad skani su tavo pasakojimu. :) SEKMES.
2014 Balandžio 24 18:37
Narys
500cc ***
Avataras
#6    

Nebus nusivylimas važiuot su GSR'u po V-Strom'o? Gal greitesnis, bet nuovargis turėtų būti didesnis IMHO.
2014 Balandžio 24 19:20
Narys
500cc ***
Avataras
#7    

Smagu, kad yra palaikančių ir besidominčių mano kelione. Dėl tokių žmonių tik labiau norisi rašyti :) Ačiū Jums!
Dėja, bet dėl pergabenimo negalėsiu pakonsultuoti, nes visa tai man nieko nekainavo.. Viskas nemokamai :) Praeitais metais, ruošiantis kelionei po Italiją buvo tokių minčių, išsiunčiau kelias užklausas, tai iki Milano kaina berods buvo ~ 800lt. Tačiau buvo sąlyga pas vienus, kad viskas turi būti supakuota ant paletės :)
Dėl pačio motociklo ir patogumo, tai visiškai sutinku - DL'as patogus dalykas, bet kadangi važiuoju vienas, nesiparinu dėl patogumo, nėra jis visiškai kelioninis, bet nėra ir britva.. Toks per viduriuką. Nupirkau Puig'o stikliuką, simboliškai, bet padeda. Su juo atsirado "kruizinis" 140km/h, pasilenkus greitis, visai malonus. Prisimenant pirmąją kelionę su visiškai N priekiu, tai patapo dideliu pliusu. Pats mocas labai jau malonus, puiki akseleraciją, manevringas, nors pravažiavau tik nepilną 1000km drąsiai esu patenkintas. O kaip bus toliau - pamatysim visi kartu :)
2014 Balandžio 24 19:41 redagavo MeloMan 2014 balandžio 24 19:44
Prijaučianti narė
800cc *****
Avataras
#8   +3  

Butinai pravaziuok Col de Turini trasa Prancūzija, be galo grazus kelias, virsukalnej nepralek pro bariuka, tai vieta kur susirenka daug motociklistu, lenktynininku ir turistu. Idomi vieta ir skanus maistas.
http://jp-lugaresfantasticos.blogspot.com/2012/02/col-de-turini-f....
Taip pat aplankyk Roussillon miesteli, cia labai grazios raudonos uolos
http://www.kelioniumanija.lt/lt/salys/europa/prancuzija/lankytino....
Tikrai verta visa tai pamatyt. O vat del Monaco pasvarstyk, tai miestas ant serpantino, daug nervu ir sveikatos sueikvosi..
Smagaus kelio ir graziu ispudziu (+)
2014 Balandžio 24 19:57 redagavo Morgan 2014 balandžio 24 20:00
Narys
600cc ****
Avataras
#9   +1  

Teko pernai liepą savo Route des Grandes Alpes pravažiuot , aišku apie jokį turistinį kelią nežinojau iš anksto , bet šitų lentelių teko nemažai matyt :-] , o ir savo variantu likau labai patenkintas. Sakyčiau antras pagal gerumą maršrutas Alpėse, tikrai siūlyčiau pravažiuot , bet jeigu sakai uždaryta dar bus (nors atrodo nebuvo šalta žiema) tai nieko nepadarysi (j) . Šiaip šitas maršrutas dviem-trim dienom.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Balandžio 24 20:08 MT-03: Poland 2011; fra Nordkapp til Lindesnes 2012; Alps2013.
RE Thunderbird 500: Ladakh J&K through Spiti 2014.
Iceland by bicycle 2015
Narys
25cc *
#10    

saldu








saldu, Alpes (l)
2014 Balandžio 24 22:00 xr marijuana
Narys
400cc ***
Avataras
#11    

Linkiu kiek įmanoma daugiau sauso asfalto :) ir atsargių dešinės rankos judesių :)
2014 Balandžio 26 00:01
Narys
500cc ***
Avataras
#12   +1  

Ačiū ačiū už palaikymą visiems! Šiandien gautos itin geros žinios - motociklas saugiai nukrautas ir patupdytas po stogu laukia manęs. Belieka skaičiuoti dienas..
2014 Balandžio 26 20:12
Narys
500cc ***
Avataras
#13   +2  

Geguzes 5d.

Tikras Paryzius ir Prancuziska dvasia pasijaute iskarto, kai tik pajudejus traukiniu link centro seneliukas issitrauke garmoske, maloniai pasisveikino ir pradejo traukti siltas melodijas. Zinoma, jis grieze labai trumpai, o po savo mini pasirodymo iskart puole visu kaulyti pinigu, bet ta akimirka pajutau, kad pagaliau prasidejo atostogos.
Ir vel Paryzius - nieko apie cia ir nepridursi, kas buvo, tas supranta, kas nebuvo - geriau jau nuvaziuokit. Si kart motociklas paliktas kazkur uz 40-50 km nuo centro. Siek tiek buvo nejauku galvojant, kaip as iki ten nusigausiu, bet cia susisiekimas aiskus net ir prancuzu kalba. Per kelias valandas nusigaunu ir stai JIS. Pirmu taikymu iskart lekiu i hosteli, kuri pasirinkdamas labai jau prasoviau.. 12kvadratiniu metru kambarelis su penkiom gulimom lovom - aisku, kiekvienas renkasi pagal savo kisene, bet jei pagalvotum kitaip - kai pamatai, kokioj vietoj atsiduri pagal savo kisene, supranti, kaip Tu gerai gyveni namie :) Paryzius - per brangus miestas, cia keliom dienom pats tas.
Nors jau buvau, bet dar kartu nuvaziuoju iki Eifelio. Nusprendziu, kad nesu dabar taip smarkiai pavarges ir liepiu sau galvoje ir kojom kelti mane i virsu. Turistu minios padeda neuzsisvajoti, su kiekvieno laiptu eile isgirsti kas kart skirtinga kalba.. Isgirdau net ir lenkiskai - mergaites tarpusavyje daug pykosi ir daug Č ir Š sake..
Pasimalu dar kiek jegos leidzia po miesta ir traukiu i savo miela hosteli. Kazkaip labai jau norisi mynt is cia kuo greiciau. Ryt laukia Lionas ir visi 500km iki jo.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Gegužės 6 18:29 redagavo MeloMan 2014 gegužės 6 18:38
Narys
400cc ***
Avataras
#14    

smagu skaityti :)
2014 Gegužės 6 22:18
Narys
500cc ***
Avataras
#15   +5  

Tarakonu viesbutis dar snaudzia.. 7 ryto ir as kylu, nezinau, ar del to, kad labai jau nemiela cia gulet, ar todel, kad yra kelio. Susipakuoju kaip kariuomenei ir jau stoviu motociklo, kurio aplinkybes pateike man eiline staigmena - palikau ji virs kazkokio balkono, tai dabar jis visas apvarytas pauksciu. ir nelabai nusivalo… ka jau cia, siandien pranesa nemazai lietaus, gal pats nusiplaus.
nustatau navigacijoj "avoid tolls" ir pirmyn. Istikruju tai nieko ispudingo, vien lygumos, beveik kaip lietuva, kurioms isvis nesuteikia zavesio vis nesibaigiantis lietus. Gerai, kad paskutine akimirka susiprotejau nusipirkti batu lietaus apsaugas, tai vaziuoju dabar kaip baltas zmogus, merkia smarkiai, o kojos sausos - praktiskai komfortas :) ) po keliu simtu km nustoja lyti. Vaziuojant pajauciu, kad gal jau net ir karsta, bet greit pareina sekantis debesis, kuris nenustoja sekti iki pat Lyon. Beje, paskutineje stoteleje maloniai tomtom navigacijos buvau pasiulytas perstatyti marsruta, mat ji rado 12min greitesni kelia ir labai smarkiai pataikem. Paskutine atkarpa iki Liono, apie 80km, buvo fantastiski posukiai. Jei visa kelia labai laukiau finiso, tai dabar net mano sedyne tylejo ir nei cypt.
Lionas deja visas permirkes, kalba zmones, kad vakar cia buvo gerai.. Taip, taip.. Man vakar Paryziui buvo gerai.. Prognozes zada kelias dienas lietaus, tad is paskutiniuju prasukes kelis ratus dar uzsiropsciu ant kalno, ant kurio virsaus stovi labai jau didele ir grazi baznycia.. Aplamai Prancuzu baznyteles isskirtinio grozio. Nuo kalno atsiveria viso miesto panorama. Senamiesti supa upiu santakos - centras it sala. Ispudis didelis - laiko ner, tad palieku Liona sekanciai kelionei, cia reikia bent jau 3 dienu. Ryt galbut paliesiu Alpiu prieigas, tikslas Annecy.

525km per 8h44min.

marsrutas
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Gegužės 7 10:12 redagavo MeloMan 2014 gegužės 7 10:20
Narys
500cc ***
Avataras
#16   +3  

05 07

Labas rytas. Pabundu su dzinsais, maike, dzemperiu ir kojinem.. Truksta tik batu iki pilno komplekto. Ne ne, vakar neuzpjoviau, cia man taip salta buvo miegoti. Visai pamirsau papasakot ka apie Lyono viesbutuka. Tai jis palyginus su praietos nakties skyle kaip sultingas kepsnys pries grikius. Cia tiesiog fantastika - didele lounge erdve, yra ne tik viesi, bet ir vienas privatus wc su dusu. Didele virtuve, grazus dideli ir svarbiausia erdvus kambariai. Cia ir daiktam yra vietos, o ryte net ir pusrycius duoda. Taip pradedamas diena sumastau, kad reik ir man pasiimti prancuziska bagete, sviesto ir uogienes. Mmmm... Kazkaip neina tos lietuviskos koses ir grikiai :) )
Taigi leidziu sau pamiegoti iki 8h, uzkremtu ir einu kinkyt zveries. Siandien numates apie 150km iki Anesy. Nedidelis atstumas kuriam navigacija skiria 3h, o tai reiskia tik viena - bus daug vingiu. Dar prasuku kelis ratelius aplink Liono centra - liudna ji palikt, labai jau patiko jis man, bet kita kart. Oras siandien pagal prognozes visai dienai lietus, bet jis toks ne lietuviskas, papurskia it kate pritupus ir viskas. Nesunkiai pasiekiu savo nauja hosteli, kuriame praleisiu dvi naktis. Tik atvaziavus pradeda pliaupt kaip is kibiro - gera zinia, kad turesiu laiko isikurti. Kol apsitvarkau ir pavalgau visiskai pragiedreja, tad einu apziureti apylinkiu pesciomis. Anesy - miestelis ant didelio ezero kranto. Kitoj pusej jo tolumoje duloja Alpiu prieigos su snieguotom virsunem.. Uh kaip jos mane traukia.. Siandien nusprendziu niekur nevaziuot, tad vakarop gryztu prie kompo planuotis rytojaus marsruto. Ai gi visai pamirsau.. Pries atvaziuodamas i Anesy uzsukau i Gorges du Fier. Isvertus butu kazkokie tai groziai. Siaurias, uoletas ir sraunus tarpeklis, kurio viduje padarytas praejimas. Siek tiek nejauku eiti medinem permirkusiom lentom, kai tarp ju zemyn matau keliasdesimt metru aukscio praraja ir sraunia upe. Bet visumoj labai smagu..
Taigi apie ryt tikslai - Chamonix, dar vienas tarpeklis su kazkokiu pavadinimu Diables, galbut Geneva ir daug posukiu is bestbikingroads.com
Ryt pranesamas 21 be lietaus! Geriau nebuna!
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Gegužės 8 10:05 redagavo MeloMan 2014 gegužės 8 10:10
Narys
500cc ***
#17    

Šaunuolis! Taip ir toliau! Lauksim daugiau įspūdžių! Praėjusią vasarą panašiai apkeliavau (tik su automobiliu) http://i62.tinypic.com/2lwlpiq.jpg . Nuostabūs vaizdai! Verta pravažiuot Prancūzijos pajūrio alpėmis, tik daug nervų gali kainuoti :-]
2014 Gegužės 8 18:29 redagavo Ne0Stream 2014 gegužės 8 18:42
Narys
400cc ***
Avataras
#18    

Nepamiršk vietinės kavos su cruasan'ais :) Nuotaikos pakėlimui :)
2014 Gegužės 9 00:04
Narys
500cc ***
Avataras
#19   +1  

05 08

7:30 - akys atmerktos. Siandien daug maloniu reikalu, tad nemarinuoju laiko ir keliuosi. Turiu suplanaves tris taskus, kuriu visai dienai pats tas, zinoma, kai turi transporto priemone :) per valandele susiruosiu ir iseinu - oras puikus, saulute sviecia. Dar vakar man hostelio darbuotoja patare palekt iki Chamonix, taigi i ji tiesiu taikymu. Nustatau marsruta kuri rekomendavo ir pajudu. Kelias veda palei ezero pakrante, kurio kitoje puseje atsiranda apsnigtos virsunes. Kuo toliau link Alpiu, tuo drasiau jos kyla viena po kitos savo astriomis smailekis i virsu. Kylant i kalnus vesta, bet ne tiek, kad reiktu apsisukti. Taip ir judu sau.. Negaliu sakyti, kad po truputi, nes labai jau smagiai rankena sukiojasi. Tolyn i kalnus padideja motociklu srautas, cia ju galybes. Vazinejasi grupelem, cia britveliu saika, cia keli cioperiukai pralekia, cia ziurek ir antikvaras vienas kitas pradarda :) per pusantros valandos pasiekiu Chamonix - tai slidinejimo kurortas su Mont Blanc salimais - didziausias europos kalnas 4810m. Kalnas kaip kalnas, visas baltas dar po ziemos, ir apskritai, siek tiek niuroka cia - ankstyvo pavasario pozymiai.. Medziai tik tik pradeda sprogti, man tai primena nemalonu kova Lietuvoj :) stoju pasivirti bomzasriubiu, turiu gi nesiojama virtuve, tad reik naudotis. Uzkandu, perku lipduka ant saldytuvo ir judu link Les Gorges du pont du Diable - dar vienas tarpeklis su padarytu praejimu ir upe apacioj. Dabar, kai pamaciau abu, jei reiktu kam patarti, tikrai siulyciau si. Jis issiskiria savo didybe, auksciu ir gidu prie bilieto. Imesiu kelias nuotraukas, nenupasakosi.. Toliau jau pajudu link Sveicarijos, Zenevos. Cia vel iskart pavasaris, oras iskart susila iki kokiu +22, darosi netgi per karsta. Miestui skyriau apie 1h, taciau ir vel buvau pakirstas nuostabios aplinkas ir taip prigautas vel sau zadu, kad cia sugrysiu pabuti ilgiau. Diena eina vakarop, iki Anecy dar valandeli + neturiu Sveicarijos keliu nusipirkes, tad sprunku i savaji hosteli. Siandien diena pilna ispudziu, smagiausia buvo tai, kad neapsikroves lagaminais laisvai judejau kur norejau, tai labai daug ka reiskia psicholigiskai. Nesibaimini palikt moco ir eit pasivaiksciot.
Taigi kertu spageciu porcija ir griunu i lova rasyt aprasymo. Rytoj jau trauksiu i pietus, i Avinjona, a ten kaip ir 28 :) Marsrutas
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Gegužės 9 08:59 redagavo MeloMan 2014 gegužės 9 09:26
Narys
500cc ***
Avataras
#20   +1  

05 09

Vel pabundu su pilnu komplektu drabuziu, 7h ryto - nieko naujo, jau kaip ir pripratau. Siandien pakeliausiu jau pieciau, kur silciau, tad keliuosi ruostis. Susisuku kaip visada per valanda, visas hostelis dar miega - tuscia ramu. Sedu ir vaziuoju. Kazkaip letai viskas vyksta, kazkoks apdujes as.. Dar geras dvi valandas visai nespaudziu, judu kaip pensija ir kas svarbiausia pats suprantu tai, ir nieko negaliu padaryti sau :) Bet peizazas ka tu ka tu koks, kalnai pazaliuoja, jauciuos lyg kokiam jurasic park, aplink kalvos zalios, sleniuose miesteliai - miestai isikure, kvapa gniauzia kiekvieno is ju grozis, kuris prideda entuziazmo ir stai as jau rukstu keliukais. Prasideda dar kitokios erdves - kalnai po truputi traukiasi, lieka tik laukai su tolumoj stovinciom kalvom. Rukstu per kazkoki miesteli ir dingteli mintis padaryti tai, ka patare forumietis - stoju kavos su krusuanu. Salia sedi kelios motociklistu poreles - pagyvenusios. Turbut tiesiog sau gerai leidzia laika.. O cia tikrai yra ka veikt, kai toks peizazas, as tikrai nedirbciau - susitaupycia ant motociklo ir vaziuociau gyventi hipsterio gyvenima.
Judu toliau. Kalnai aplamai dingsta is akiracio, uzplusta siluma ir gal net karstis.. Vaziuoti darosi jau ne taip malonu.. As kazkaip labiau megstu, kai vesu, tada tik rankoms siek tiek salta, bet visas kunas buna komforto busenoj. Stoju mcdonalde, cia internetas nemokamas. Susirandu, kur tos kaskados ir maunu link ju. Cia mano siandienos lankytina vieta. Vaziuoju kazkokias dirbamais laukais, atrodo va tuoj tuoj ir zvyrkelis prasides. Pas mus senai jau butu prasidejes, bet Prancuzu biudzetas keliams man padare paslauga. Taigi atlekiu, nepasakosiu ka matau, tiesiog imetu nuotrauku su tom kaskadom. Jei tureciau laiko, manau pulciau tiesiai i vandeni, cia daug kas taip ir daro, bet as judu toliau, noriu speti isikurti ir apeit miesta - Avinjona. Ka galiu pasakyti, vieta kurioje apsistojau - Pop Hostel - auksciausio lygio, cia ant kiekvienos lovos net uzuolaidos yra.. Labai jau prasmatnu, o vieta .. Tiesiai i pagrindine gatve langai, apacioj matau zirgeli priparkuota, zodziu ramu. Apeinu kelis ratelius mieste ir judu namo ilsetis. Siandien pakoregavau savo marsruta, ryt trauksiu i Nica ir jau kitas dienas atidesiu keliui, truputeli pasikeite planai, tad reik parlekt siek tiek anksciau :(
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Gegužės 9 23:08 redagavo MeloMan 2014 gegužės 9 23:30
Narys
250cc **
Avataras
#21    

Reiks pasiplanuot vasaros pabaigai panašų maršrutėli, beskaitant apetitas keliaut kyla (y)
2014 Gegužės 9 23:58 redagavo GetLow 2014 gegužės 10 00:01
Prijaučianti narė
800cc *****
Avataras
#22   +1  

:G nostalgija, baltai pavydziu, pernai visa tai buvo isbandyta :G . Smagiu, tau, akimirku (h)
2014 Gegužės 10 10:29
Narys
500cc ***
Avataras
#23   +1  

Siandienos pasakojima pradedu siek tiek kitoje vietoj, negu iprastai. Esu uzsilipes i nuostabu parka Nicos sirdyje, is cia atsiveri vaizdai visais 360 laipsniais. I visas puses kiek matosi horizontas vien Nica. Jei is pradziu dar galvojau, jog Nica neipatingai dailus miestas, tai nuo dabar atsiimu savo zodzius. Cia fantastika! Miestas isikures ant vidurzemio juros kranto, ir iskart nuo pakrantes, i zemyno giluma prasideda zalios kalvos, ant kuriu tarp medziui pristatyta pilna namu, myrga marga medziai ir plytos.
Stebiu zmones, kuriu ivairoves cia tiesiog apstu: matau pagyvenusi hipsteri sedinti ant juros kranto ir gailiai traukiant kazkokia gaidele.. Tiesiog vienas sedi ir dainuoja, bet taip nuosirdziai, kad minute stabteliu ir patikiu jo gyvenimu. Cia du vyrukai bega i parko kalno virsu, tais mazai viengiuotas takelis kopia aukstyn is visu jegu, vienas is ju jau pailses, bet kitas ragina begt aukstyn ir nesustot, kol po keliu minucia jie jau lengvai risniuoja zemyn atgaudami kvapa. Matyt taip ir kartosis kol sutems.
Pastebiu, kad prancuzai megsta tiuninga, be to cia leidziama tamsinti vairuotojo priekini stikla. O macai aplamai visi tiuninguoti, ksenonai ir panasiai, net motoroleriai cia vazineja su akrapovic ismetimu :)
Ryte pabudes nieko nelaukiau ir iskart isvaziavau, nes norisi daug pamatyti. Stabteliu Roussilon apziureti raudonu kalvu ir judu toliau link Verdono tarpeklio, labai jau ji norejau pakatyti dar nuo tada, kai keliavau aplink Ispanija. Tos keliones pradinis planas buvo Auksine pakranta Prancuzijoj, taciau Gibraltaras ja nurunge :) pasiekes Verdona suprantu, kad nustatinedamas navigacijoj nesusipartes bakstelejau pirstu i kita puse ezero, taigi... Nustatau reikiama ir judu vel aplink visa ezera - 30km. Ir stai as cia, visas suplukes, slapias, alkanas varganas esu ten, tris metus norejau buti ir ka? Ar cia rengtis ir eit i vandeni? Bet Nica laukia... Siuo metu noreciau but keliaves masina... Neturiu jegu ir noro rengtis, visia rakint, po to gryzus atvirksciai.. Tiesiog darau nuotraukas ir traukia i Nica, nes dusas ir dzinsai svarbiau :) cia nusiprauses soku i miesta tiesiai ant kalno :)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Gegužės 10 23:57 redagavo MeloMan 2014 gegužės 11 00:07
Narys
500cc ***
Avataras
#24    

Jei siandien ryte galvojau, kad busi neidomi, nyki diena, tai vakare galvoju, kad ryte tikrai galvojau nesamone. Isvykau sau ramiai is siltos Nicos net neitardamas, kad manes laukia kiekvieno motociklininko kosmaras - pirstiniu grezimas :)
Isvaziavau sau neskubedamas, zinau, kad mynsiu autostrada, tad kelias kaip ir suplanuotas. Pravaziavau su skaudancia sirdim Monaca, toliau seka San Remas ir kitos grozybes, kurias tik akies krasteliu uzkabinu lekdamas siauromis, jau Italiskom autostrados linijomis. Ir vel tik sau mintys pasizadu cia sugryzti, negalima taip buti salimais ir nepamatyti, negalima.. Baigiasi vingiuoti keliai, ir nuo Genujos issuku tiesiai i Italijos giluma, i siaure link Milano, kur tik matai - lygumos, tad ir pjaunu sau pagaves pagreiti. Stabteliu degalinei uzkasti ko nors, zinoma, esu Italijoj, tad stveriu slice'a picos. mmm su mocarela, nors ir degaline, bet ji tirpsta burnoje, dieviskas skonis. Pavalges iseinu apziureti padangos galines, mat pasikeiciau pries kelione tik priekine, kazkaip del galines nesukau galvos, nes kaip ir buvo jos. Kazkodel netycia kazkur forume, galbut ne taip perskaicia, kad devisi motociklo padangos priekine su galine 2:1.. Pasirodo yra atvirksciai, ir tuo pats isitikinau :) )
Dar siandien ryte jos buvo puse milimetro nuo "saugikliu", tu kuriuos pasiekus reikia padanga keisti. Palekus kelis simtus kilometru nuo pradinio tasko "geru greiciu" as stoviu prie jos, ir ziuriu, kad kazin as davaziuosiu iki lenkijos :D fak, galvoju - prasideda. Nusprendziu stoti, kas 100km ir vertinti jos bukle, dvejoju del keitimo Italijoje, arba tada bandyti datraukti iki Lenkijos. Minu toliau, vis stodamas kavos ar kuro ir vis vertinu padanga - dyla gyvate, kaip per f-1 lenktynes.. Taip pasiekiu Trento miesta, jis salimais, nes as autostradoj. Pries akis prasideda Alpiu priegos, as jas esu suplanaves kirsti ir islyst Vokietijoj, taciau turiu nakvynes Austrijoj, Insbrucke. Taigi, prasideda Alpes ir matau juodus debesis jose, i kuriuos tiesiai vaziuoju, tad stoju degalinei. Kol deduosi lietaus batus apsiziuriu, kad numeris laikos ant vieno varzto - viskas kreivas.. Jooo, laiku pastebejau, kitaip jau nezinau, ka cia ir butu reikeja daryt :) ) Viska susitvarkau, kol privaziuoja keturiu lietuviai su mocais. Pasisveikinam, pasilabinam, ivertina mano padanga vyrukai, palinkim vieni kitiem sekmes ir pajudam i lietu. As issuku is autostrados ieskot kur pasikeist padanga ir prasideda.. LIETUS… Kelios minutes, ir as jau spaudziu su ranka is pirstines vandeni. Kylu i kalna, laipsniai krenta, bet prie viso pacio pradeda ir griaudet.. Dangus visai baltas, permirkstu akimirksniu ir taip sumenkstu.. Lietaus labai liepa gailetis saves.. Metu visokias padangas ir minu tiesia i viesbuti, apie nieka kita negaliu negalvot, kaip tik silta patalyne.. Ir vel visi vaziuoja, as tiesiog svajoju buti toj masinoj, kuri vaziuoja salimais. Stoju degalinei kas 30km, nes rankos atrodo nukris kartu su pirstinem, o kai reikia sustoti ir istraukti bilietai, tad kartu su pinigine ispilu ir vandeni, as visas kiaurai slapias isskyrus batus :) )
Pasiekes viesbuti stoviu duse slapio zasino poza, matau pro langa Alpiu virsunes ir bandau atsigauti bent 20min. Po gero duso kazkaip atrandu jegu dar ir nueiti iki centro. Cia visiskai mire, tylu ramu, krapnoja ir nulis zmoniu. Pasitrankau ir minu ilsetis, dar pries tai is interneto issitraukia po kelis servisu austrijoj ir vokietijoj, su tokia padanga niekaip nedatrauksiu, tad reiks keist.
siandien 700km.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Gegužės 12 01:07 redagavo MeloMan 2014 gegužės 12 01:11
Narys
1000cc ******
Avataras
#25   +1  

Su tavo pasakojimu nejauciu rytines kavos skonio. :) (y)
2014 Gegužės 12 07:47
Keliauninkas
900cc *****
Avataras
#26    

Nepergyvenk dėl padangos. Vokietijoj rasi servisiuką pasikeisi. O kainos neką tesiskiria nuo LT kainų. Kolegų patikrinta ;)
2014 Gegužės 12 09:51 Orange
Narys
400cc ***
Avataras
#27    

Skaitom tavo pasakojimus su sūnum ant kelių, jam metai amžiaus, bet skaityt patinka, bando telefoną atimti, iš arčiau nuotraukas pažiūrėt, ar klaviaturos klavišą išlupti :) Matosi, kad orai neįpatingai lepina ir nevisąlaik džiugina. Praeitais metais keliaudamas su streetu po alpes nusipirkau ištisinį lietaus kostiumą, tai jis mane gelbėjo ne vieną ir ne du kartus; nelabai ką ir belieka daryti kai birželio mėnesį papuoli į pūgą, ar lyja kelias dienas be sustojimo :)
Kokios mintys dėl motociklo: ar patogu keliauti, ar džiugina, ar smarkiai "kietėja" užpakalis?
Sekmės keičiant padangą ir grįžtant i LT :)
2014 Gegužės 12 13:39
Narys
500cc ***
Avataras
#28    

Insbriukas.. Nezinau, bet man sis miestas visada kele kazkokius mistinius jausmus, net ir nebuvus ten jauciau kazkokia simpatija jam, kol po keliu metu atvykau. Zinoma viskas buvo ne taip, kaip galvojau ir svajojau - su tortu ir sompanu niekas nepasitiko :) ) Net ir aplankes ji supratau, jog buvau teisus - kazkokia mistine vieta, aukstai tarp kalnu, Insbriukas isikures slenyje tarp kalnu, kuriu aukstis beveik 3km. Ir miestas taip aukstai, jog tos virsunes jau visai cia pat, atrodo rankomis pasieksi. Per miesto centra teka upe, tokia plati ir srauni, rodos visai negili.
Taigi butent cia ir atsirado reikalu. Pabundu, soku po dusu, kuris mane lepina Alpiu kalnu snieguotu peizazu per langa, bet si kart neuzsibunu, lekiu nemokamu pusryciu ir ieskoti kas man pakeis padanga. Viesbucio tarnautoja pasitaiko geroji, tad pasisiulo paskambinti i mano surasta servisa ir net sudiktuoja padangu ismatavimus - sako turi kokiu tik nori brand'u. VALIO. Atvaziuoju, o cia puikus padangu servisas, vien tik padangu. Mhm.. pas mus lietuvoj vien tik is to neisgyvensi :) ) Uzprasau tokios pat padangos kaip ir priekines, Bridgestone Battlax 016, o man pasiulo 200eu. Na.. siek tiek pagalvojes sutinku - padangos kaina normali, tik uz darba papraso 40eu - tiek jau to, cia juk Austrija, cia darbo jega brangi plius, kol man keicia padanga, galiu megautis puikiu peizacu, itariu tai irgi i kaina iskaiciuota :)
Pasitrankau siek tiek, gryztu - viskas paruosta, tad susimoku ir einu apziureti kaip cia viskas padaryta. Padanga - Battlax 020. 2012 metu :) ) na.. Siaip ji brangesne, bet cia jau visiskas hypersportas, labai ji minksta, idomu atlaikys iki lietuvos mano tempu :D Nesiparinu, sedu ant moco, keli apsildantys posukiai ir jau rukstu link Leipzigo. Dar degalinei nugriebiu kelias politilenines pirstines, uzsidedu jas ant pirstiniu, kad neperslaptu.
Ir prasideda - Vokietija, debesu krastas. Autostrada vingiuoja i kaire, papuolam po debesiu - PILA, autostrada pradeda suktis i desine, cia jau saule sviecia. Taip ir vaziuoju, per kokius gerus 300 km gaunu lietaus kokius 10 kartu. Isdziustu, vel permirkstu iki apaptiniu, tada tik vel speju apdziuti vel gaunu lietaus - kazkoks prakeiktas maratonas.. Kerta jis mane psichiskai.. Pradedu svajoti apie siltas ziemines pirstines ir pilna lietaus kombinezona. Vaziuojant paskambina i salma tete, tad issuku is autostrados ir stabteliu pakelej. Kol kalbuosi su juo is galo privaziuoja kazkoks naujas passatas, is jo islipa du tamsus vyrai, galvoju, na dabar bus reikalu su cigonais.. Bet vienas man kisa policai pazymejima - suprask patikrinimas. Duodu EU ID, moco dokus ir teises. Per kelias minutes mane patikrina ir paleidzia - palinki gero vejo :) Kai jie jau nuvaziuoja, pastebiu, jog telefono akumuliaturis apie 50%, man keista, nes vaziuoju visada ji kraudamas, taigi prasau - navigacijos kroviklis sugedo. Vadinasi esu pusiau be navigatoriaus, taigi cia kelione man pasiulo nauja keliavimo buda. Vaziuoti su ijungtu negaliu, nes issikraus per valanda, tad yra variantas tiesiog klausyti, ka sako navigatorius ir bandyt vaziuoti pagal zodzius :D Labai smagu, bet kito kelio neturiu. Su paskutiniais akumo procentais pasiekiu tiksla, beje, likus iki jo keliem simtam issigiedrina ir baigia lyti - bent tiek gerai. Soku po dusu ir atidudu paskutinias jegas LEipzigo centrui, taciau pasiduodu po geru 20min, deja kaip ir Frankfurte, tik nauji pastatai, seni sugriauti po karo, tad gryztu "namo" ir rezgu plana, kaip papulti ryt i louis.de ir galbut nusipirkt lietaus kostiuma. Ryt laukia 730 km iki Varsuvos.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Gegužės 12 23:21 redagavo MeloMan 2014 gegužės 12 23:46
Narys
600cc ****
Avataras
#29    

Super aprašymas, nostalgija Alpėm :G
Dėl lietaus aprangos iš Louis, tai turiu PROOF COOL BREAKER kelnes ir bliuzoną , super kvėpuoja, lengva apsirengt (niekas nekliūna), ir vietos per daug neužima gerai supakavus, šaltesniu oru dar ir šilumos prideda. Tik va vasarą virš +20 nelabai, bet tada ir taip didelės problemos nėra.
2014 Gegužės 12 23:43 MT-03: Poland 2011; fra Nordkapp til Lindesnes 2012; Alps2013.
RE Thunderbird 500: Ladakh J&K through Spiti 2014.
Iceland by bicycle 2015
Narys
500cc ***
Avataras
#30   +3  

Leipzigas, brrr, salta cia :( ir suprantu, kad dar ir bus lietaus.. Susirandu Louis.de shop'a ir nutariu minti iki jo nusipirkt lietaus apranga, gerai, kad susiprociu pasiziureti, nuo keliu dirba - nuo 9h.. Buciau valanda kukaves, tad pasilieku pakimarint kambary.
Prisistatau kaip darbuotojas lygiai 9h. Per pusvalandi issimatuoju ir pasiimu atsikra lietaus apranga ir ziemines pirstines, tad dar tiek pat renginiuosi viska kieme.. Siaip jau tai vos uzlipu ant motociklo, tiek visko prisirenges…Judu ir gal net laukiu lietaus, pirma kart noriu, kad lytu - bent jau isbandysiu pirkiniu.. Per visa diena gaunu lietaus, taciau nesmarkus, bet be pirkiniu kazin ar buciau issivertes, nes siandien salta diena, apie 12, tad apranga puikiai tarnauja kaip neperpuciami drabuziai. Pirstines, nors ir ziemines, bet po valandeles vistiek nusala rankjos, bet bent jau ne taip, kaip su senom.Taip ir vaziuoju sau is Vokietijos, ivaziuoju i Lenkija ir pjaunu iki pat Varsuvos. Ka cia daugiau ir pripasakosi apie fainaja Lenkija :) Siandien 750km.. Ryt paskutine diena iki namu Druskininkuose.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Gegužės 13 23:27 redagavo MeloMan 2014 gegužės 13 23:28
Puslapiai: 123




P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17