Motomanų Diskusijos » Kelionės ir poilsis » DIENORASTIS: Lietuva-Ispanija-Lietuva

| 2014-07-07 Meskinas | 44/15371 žinut.
 
Puslapiai: 12


 
Narys
125cc **
#1   +10  

DIENORASTIS: Lietuva-Ispanija-Lietuva

Dienorastis: Lietuva - Barselona.
Liepos 06.
Sveiki visi kam idomus mano keliones dienorastis. Rasysiu "sveplai", taip greiciau manuoju plansetiniu. Diena prasidejo veluojant nuo suplanuoto grafiko lygiai pusdieniu. Pirmasis planas buvo: sestadieni is Klaipedos nuriedeti iki suvalkijos, sekmadieni pervaziuoti Lenkija iki Wroclavo. Taigi, turint omenyje velavima, GPS parode, jog teks 11valandu su likuciu vaziuoti 1000 km. Viskas gerai, oras siltas, be lietaus. Suvalkijoje mus (vaziuoju su pirmas tokias distancijas iveiksiancia mergina, kuri pafotkins, bus mano drauge, su kuria dalinsiuos savo dziaugsmu) pasitiko sese ir pusesere. Skaniai papietave ir pasikeite euru kertam siena i Lenkija. Broliai latviai muitineje pagavo duobe, vienas nusiverte. Pagalbos jam nereikejo, nes as ten kaip ir vietinis. Vaziuoja su nedidukais motociklais, trys pusamziai vyrai, pasirinktas marsrutas ilgas. Palinkejau gero kelio ir nurukau link Suvalku. Na ka, Lenkija kaip lenkija. Pries Belostoka issitraukem lietaus rubus, lijo "kuolais" ir dar su ledais :) . Pagal griaustini supratom, kad esam audros epicentre. Iki sios dienos galo dar keleta kartu "pasiprauseme". Tik pries Warsuva toks vaizdas, jog visi gyventojai susedo i masinas ir vaziuoja jos link. Atgal tikriausiai lenksiu ta miesta kokiu 100 km. spinduliu nes kiausiniene garantuota :) . Kai iki sios dienos keliones tikslo liko kokie 270 km. pajutau, jog jau atostogauju. Dziaugsma teikia vaziavimas, galimybe tuo jausmu dalintis su pakeleive, motoro sukimasis, pliurpentys vamzdziai. Kazkur tolumoje palydejus saule, matome fejerverkus, kurie tesesi 5 min. Tai buvo siltas jausmas, grazios spalvos, kurios sukele keista euforija. Supratau, kad mano "baterija" jau nusedo. Liko sunkiausi kilometrai. Neesu tokios distancijos iveikes per diena. Gerai, kad kamsciu nebera, lenkai miega. Na ir stai, sukastais dantimis kertant Wroclavo sankryzas ir net pavargus matant grazius pastatus, 02:45 musu laiku buvom suplanuotame baikeriskame hostelyje. Paslepem moca tieciog baro laiptineje, nusiprausem ir nuluzom.
Pirmos dienos patirtis: neveluoti (nors tai patirtis gera), aplenkti Warsuva.
Kitos dienos jausmas bus veliau. Siandien musu laukia Cekija. :) ))
Keliones pasiruosima, daiktus kelionei, kiek apie save ir moca veliau.
2014 Liepos 7 09:45
Narys
500cc ***
Avataras
#2    

galbut ne ten Varsuvoj nusukai.. Vakar per ten pravaziavau, Varsuva reikia kirsti S8 keliu, net su masina nebuvo jokiu kamsciu…
O siaip, geri orai nusimato, tad gero vejo!!!
2014 Liepos 7 20:20
Narys
125cc **
#3   +1  

+Liepos 7d.
Ivaziuojant i Cekija jausmas geras. Grazus, zaliai apauge kalnai, vingiuoti keliukai. Kaitina apie 30-33 silumos. Kalnu miesteliuose zmones gyvena savo, kaip as pasijuokiau "kalnieciu" gyvenima, rusu kalbos nemegsta, vapalioja kazka savaja arba renkasi vokieciu ar anglu kalbas bendraudami su klientu. Arciau Prahos keliai tiesesni, bet siauruciai, automobiliu daug. Stebetina kaip vietiniai nardo tais siaurukais.
Linksmybes prasidejo kai kazkokiuose kalnuose netoli Prahos prasdejo audra. Na, musu tai nestebina, juk tai liepos menuo Europoje, taciau... Lenkijoje pakliuvus i lietu drabuziai apsaugo nuo lietaus, nors pora valandu vaziuojam lyjant. Cekijoje per 20 min. permirkom. Vietiniai sako- gal rugstus lietus pasitaike. Neperslampa tik celofanas, kiti neva wather proofai nepasiteisino.
Geriausias siurprizas: besisukinejant kalnu keliukais antra pavara girdisi keistas garsas... Sustoju ziureti kas cia vyksta. Nieko nematau, tik jauciu, kad mocas nerieda kaip dera. Pavaru deze??? Nu jo... :( Nutariau judeti paskutinio pravaziuoto miestelio link, taciau juntamas stabdymas galiniam rate stipreja. Atsiranda vis didesnis garsas. Hm... jei uzsikirs, galim nuciuozti nezinia kur. Lyja rugtus lietus, temsta, salta. Ble... Skambinu HOG'ui, po geros valandos mus paima nuo kelio. Nuotaikos nera...
+Liepos 8 d.
Ryte mano amerikietiska arkli nugabena i HD servisa. Ten galutinai paaiskeja gedimas, tai ne greiciu deze, tai galinio rato guoliai. Turejau tokia minti miske, bet tada dar nieko nemaciau. Meistras pavaziavo dar pora metru ir atsivilko keltuva. Tiek ir pakako, kad viskas pasimatytu. O matosi daug, viskas is rato guoliu islindo. Nuotrauka po iseimo pridedu. Desiniam guolyje rado 5 saratus, kuriu bukle matosi nuotraukoje (juos veiuojuos kaip prisiminima), guoleviete skilusi i dvi dalis isilgai. Kaip serviso vadybininkas pasake- tu nelaimingai laimingas. Tai gedimas, bet nebrangus ir esam sveiki.
Po pietu ratas sukasi, juntamas pokytis: daugiau HD vibracijos i musu kunus. HD Praha chapteryje susipazinau su visais kas norejo bendrauti. Ukrainiete darbuotoja pati uzkalbina, girdedama akcenta. Padiskutuojam apie Ukrainos politika ir ora :) . Ten yra siltu zmoniu. Smagus rytas buvo. Viskas patikrinta, bet vel stipriai lyja. Vakarop istaikom pora "sausu" valandu, nulekiam i Prahos centra paraugauti kazko valgomo. Griztant vel sulyja.
Dienos patirtis: angelu sargu tikrai buna :) , uztraukiami celofaniniai maiseliai SUPER.
2014 Liepos 11 08:20
Narys
125cc **
#4    

Guoliai
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Liepos 11 09:04
Narys
125cc **
#5    

Guolevite
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Liepos 11 09:05 redagavo Meskinas 2014 liepos 11 09:09
Narys
125cc **
#6   +3  

+Liepos 9d.
Permiegam ir lendam lauk is Cekijos. Paskutiniai km. link Vokietijos yac smagus, vingiuoti, nenuspejami, kalnuoti. Paskui vietinius cia vel nevisada suspeju. Klimatas keiciasi kilometrais, laipsniai tap pat, auksciai kinta, net ausis uzgula. Lyg ir mocas kakzkokiam kalne netrauke, nezinau ar del oro tankio, ar del nesupratimo, kad tai ikalne.
Vokietija pasitinka mus su saule ir greitkeliu, kas suteikia dvejopus jausmus. Esu cia gyvenes pora metu tai viena, antra kitokie keliai, daugiau lygumu, esam cia kaip turistai. Viskas super. Uzsukam i kazkokio dieduko kontora, kuri prekiauja keistais senais motociklu modeliais, bet vis dar naujais, turi ir mini moto muzieju, nedideli servisiuka. Issirenkam geresnius kombinezonus nuo lietaus. Diedukas sako- maukites ir eikit sest ant moco, paziurekit ar patinka. Padaro nuolaida ir palinki gero kelio. Geras ir nuosirdus senelis. Paspaudziu ranka ir keliaujam pietu Vokietijos link.
Dienos kredo: planas- jokio plano :) ))

+Liepos 10d.
Siandien lyja, tegul lyja kaip sakoma vienoje vasariskoje dainoje :) )
"Naru kostiumai" laiko puikiai, lietus negasdina. Nusiteikimas geras, Vokietijos keliukai smagus ir greiti. Keistu minciu galvoje pilna... jauciuos atitrukes nuo darbo, vairuojant prisimenu zmones is jaunystes. Buvome uzsuke i HD atstovybe Chemnitz mieste. Ten daug senu aukstu pastatu, apleisti lyg po karo taip ir stovi... Kazkas meginama restauruoti, bet juntama kitokia "dvasia". Cia gyvena apie 180000 zmoniu, daug blyskiaveidziu vokietuku. Pavalgome: karstos pomidoru sriubos, ryte susiteptu sumustiniu ir lekiam Austrijos link. Vakarop susirandam kur miegoti.
Pietu Vokietijos zmoniu akcentas vos suprantamas ir tolimas nuo Choch Deutsch. Zmones megstantys Mersus su 6,3 mtorais, Mustangus, kurie riaumoja kiekvienoje sankryzoje reikia ar nereikia. Zodziu mentalitetas suprantamas.
Siandien jokiu dienos patirciu, tik tuscia galva.
Stai jau rytas, nor salta bet saulute sviecia. Pusryciausime ir suksiu rankena. Visa kita veliau. :)
2014 Liepos 11 09:22
Narys
125cc **
#7    

+Liepos 11d.
Sauleta, grazu. Trumpas pedantiskumo protrukis ir musu arklys vel blizga :) Kuo arciau Austrijos, tuo smagesni keliukai. Vel kalnai. Tiesa jie malonesni nei Lenkijos ir Cekijos pasienyje. Sios dienos tikslas netoli. Tai miestelis Austrijos pasienyje su Vokietija Scharnitz. Vokietijos puseje radome grazu ezera, kurio vanduo skaidrus, galima pasiplaukioti laiveliu uz 9 eurus asmeniui. Rytoj papalauksim butinai. Sustojam dar arciau sienos ir suvalgom ledu su kiausiniu likeriu ir riedam toliau. Oras, kaip mano kolega sako: gaivus, bet sildo saule. Bavarijoje vyksta kazkokia svente, visi cia tautiniais drabuziais apsirenge. Moteru sukeltos krutines- grazu :)
Siandien pastebejau, jog mano nuovargis ir nuotaika itakojami oro ir saules . Suprantu, kad esu siek tiek pavarges, nes anksciau to nebuvo. Priezastis mazinti atsuma per diena, daugiau pasimankstinti ir nepamirst gert vitaminus, pakankamai vandens.
Tik iriedejus i Austrija randam klasikiniu motociklu ir automobiliu pardavimo vieta. Galima pasiziuret surudijusiu Vespu, Porsu ir ispimpintu visureigiu. Pasivaiksciojimas pavykes. :) Rytoj vaiksciosim ir po kalnus.
Apsistojam pensione kalnu papedeje. Pailsim valandele, kol spaudau si teksta ir lekiam ... bet kur apsidairyti.
Siandien patvirtinu sau, kad turiu vis labiau mokintis kantrybes. Po kantrumo atsiradimo, smagiu ivykiu nutinka. Tai veza. :)
2014 Liepos 11 20:00
Narys
1000cc ******
Avataras
#8   +1  

Smagiai skaitosi,rasyk. :)
Gero vejo.
2014 Liepos 11 20:07
Moto tėvas
800cc *****
Avataras
#9   +2  

Tauta nori ir daugiau foto, ne tik subirejusio guolio ;)
Gero kelio !
2014 Liepos 11 22:16 redagavo Tetux 2014 liepos 11 22:26 Tarpkojy BMW F650 ...
Narys
125cc **
#10    

Rasau visiems, kas dar nekeliavo ir visiems smalsuoliams, nes pats toki atstuma varau pirma karta. Patirtis ir uzsidegimas daug. Aciu uz palinkejimus. Foto bus tikrai, pameginsiu rytoj.
2014 Liepos 11 22:34 redagavo Meskinas 2014 liepos 11 22:36
Narys
400cc ***
Avataras
#11   +2  

Dievinu skaityti moto kelioniu aprasymus, ypatingai tuos, kuriuose juntamas intelektas, daugiau maziau ironijos (autoironijos) ir siaip artejanciu nuotykiu prieskonis :) Ramybes :)
2014 Liepos 12 16:35
Narys
125cc **
#12   +1  

Ezeriukas Kochel am See, vienas ratas apiplaukti trunka apie pusantros valandos.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Liepos 12 21:28 redagavo Meskinas 2014 liepos 12 21:34
Narys
125cc **
#13    

Cia buvo dziaugsmas.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Liepos 12 21:36 redagavo Meskinas 2014 liepos 12 21:38
Narys
125cc **
#14   +1  

Tiesiog grazus vaizdai.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Liepos 12 21:43 redagavo Meskinas 2014 liepos 12 21:47
Narys
125cc **
#15   +1  

Cia yra kruva senu Vespu, salia ir senu automobiliu pardavimo punktas.. Tai klientams skirta vieta, vieni parduoda, kiti gali pavepsot ir nusipirkt. :)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Liepos 12 21:48 redagavo Meskinas 2014 liepos 12 21:51
Narys
125cc **
#16   +3  

+Liepos 12d.
Naktis lietinga. Vakare zvengem iki negalejimo. Man net sukele juoka zydras ranksluostis, kuriuo sluosciaus po duso. Parsisiunciau aukstimati, tad jei mano draugas Samsung S3 nemeluoja, cia yra 1061m. virs juros lygio. Taigi, prisikvatoje is nieko miegam kaip nudauzti.
Ryte vis lasnoja, bet negausiai. Lekiam i Vokietija paplaukioti laiveliu. Ten smagu, fotografijos auksciau. Oras trumpam labai geras. Klausaus oriai kalbanciu vokieciu pakeleiviu, ir pats aptingau kaip ir jie. Sedim sau kaip tortai, krutam vandenuku, dairomes, galima kavos uzsisakyti, ledu ar kokio kito stimulianto, pirmam laivo aukste galima sedeti uzuovejoje, ka ir padarem kai paskutinias 15 min. plaukimo eme pliaupti lietus. Issiblaskiau, vel tapau atostogaujanciu baikeriu. Lietus mums jau nebaisus, tad sukam rankena atgal. Sustojam austru kalnieciu parduotuveje, kur mane nervuoja ju snukiai, pats nesupratau kodel... Zodziu nusiperkam vakariene, kuria kramtydamas dabar spaudau. Tada, pagaliau pasiekiam miesteli, kuriame galiu pakartoti ledu su kiausininiu likeriu. Pries tai dar sriubos ir laimingi (bent jau as) vykstam iki nuomojamo kambario Scharmitz. Pasidedam maista ir lekiam i Wattens. Ten mano kolegos pries pora dienu buvo Svarovski muziejuje, nutarem ir mes ten nuvaziuoti.
Viskas ten baigiasi parduotuve, kur galima isigyti dirbiniu. Isskirtiniu, kolekciniu, pagal skoni ir istvirkima, isprotejima. Kadangi esu su pakeleive, suprantu, kad turiu pabuti kantrus. Ten dirba nemazai rusaiciu, kurios tik tekalba apie pagurkiu plastika, ir siaip krykstauja kaip paaugles. Ten net pardavejai apsvaige, nesupratau nuo ko... gal nuo kristalu, gal nuo klykaujanciu kolegiu, gal siaip optimistai. Zodziu pasidairau ir as, kvepuoju giliai, gal ir mane tas virusas uzkres :) ))
Diena baigta. Cia, Wattens kalnu papedeje vasara. Ten kur grisime si vakar bus kalnu lietus. Pakeleive issisiepusi iki ausu, nes nusipirko blizguti ant kaklo, taip blizga... beveik kaip mano moco vamdziai. Ir garantija dviem metam dave. :) ))
Gristi atgal buvo idomu, pieluoju kokius 4 km. i kalna trecia pavara, vingiai, stati ikalne. Man, kaip rankena sukanciam, buvo idomu. Supratau, kad cia reikia grizti saves kankinti. Tiksliau atsivezti dvirati ir pakaifuot. Ziuriu pavydedamas kai matau MTB megejus is misku isriedant. Zandai raudoni, akys net per akinius lipa lauk, bet sypsosi.
Galvos jau neskauda, tik keistas nuovargis kamuoja. Tikiuos rytoj, kai vaziuosim link Italijos per Pass de Stelvio, kuri rekomendavo motomanas CIVIC (linkejimai zemieciui) bus lengviau. Kita vertus saves kankinimas- tiksliau mobilizavimas tai savotiskas narkotikas. Mano kolega megsta taip save pakankinti ir eksperimentuoti. Mes, kiek su medicina susije kazkokie lengvai (kai kurie teigia, kad visiskai) isproteje. Tad pamatyti savo ribas idomu ir man. Dabar mastau kaip jauciasi mano pakeleive, kuri per viena diena nujojo ant HD 1000km.? Ji laiminga, nes turi nauja zeruti ant kaklo, pademonstravo ir su sypsena gali vel 1000km. nujot, jei reikia. :) Moterys kietesnes nei vyrai. Tik ne visi mes sugebam tai garsiai pasakyti. Bet jos tegul buna grazios, o mes bukim kieti, tada zeme suksis taip kaip reikia.
Deguonies trukumas mane siandien traukia ant filosofavimo, idomu kas bus toliau...?
Siandien supratau, kad 1. aptingti kaip vokieciai negalima, komfortas visiskai iskreipia zmones, 2. noriu to raudono dzipo kaip vaikas (nuotrauka bus rytoj), jis senas, atrestauruotas, gaisrininkai su juo nuvaziavo 36000km. Jis turi nesveikas padangas, viduje visiskas brutalumas. Zodziu vyriskas zaislas is didziosios Z, su dvasia. As su juo noriu draugauti :) Visi vyrai ir moterys, suprantancios vyrus, mane supras.
Visiems linkejimai is svarovskio muziejaus. Moterys, as jus kartais suprantu :)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Liepos 12 22:53 redagavo Meskinas 2014 liepos 12 23:20
Narys
1000cc ******
Avataras
#17   +1  

O ar gali jaustis deguonies trukumas 1000m aukstyje? :O
2014 Liepos 13 08:22
Narys
125cc **
#18    

Nezinau, bet galvos mums plyso abiems, paskui smagiai juokemes. Cia fotke atsisveikinant su Austrija.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Liepos 13 08:44 redagavo Meskinas 2014 liepos 13 08:45
Narys
125cc **
#19    

Zmogus galingas ir ...
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Liepos 13 08:54
Narys
125cc **
#20    

Siandien ypac sotus pusryciai. Penkiu grudu kose uzsipyliau naturaliu jogurtu, naturaliu medum, seimininke atnese pyrago su avietemis, ir dar virta kiausini, yra mesos sumustiniams. Greiciau vaziuojam i Italija, nes tapsim vokieciais. :-)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Liepos 13 09:14 redagavo Meskinas 2014 liepos 13 09:15
Narys
900cc *****
Avataras
#21   +1  

Gerkit daugiau vandens ir maziau galvos skaudes :) patikrinta (+)
2014 Liepos 13 15:12 LENK DROSIA,MIRSI KAP VYRS!
Narys
500cc ***
Avataras
#22    

Labai įdomu skaityti :) Tikiuosi, kelionė greit nesibaigs :)
2014 Liepos 13 20:23
Narys
125cc **
#23    

Jamu namo.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Liepos 13 22:26
Narys
125cc **
#24    

Nauja salis.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Liepos 13 22:28
Narys
125cc **
#25   +1  

+Liepos 13d.
Siandien kelemes anksti, kad ramiai pasiekti uzsibrezta tiksla. Tai Brescia Italijoje pro Bormio, kad pravaziuoti Pass de Stelvio. Kelias buvo pirma karta vaziuojamas, todel reikalavo susikaupimo ir smagios patirties dviseda tai atlikti. Viskas baigesi debesyse, kur kalno virsuneje yra restoranas ir mini turgelis, kur galima isigyti suvenyru, keptu desru su kopustais kaip juros sventeje Klaipedoje. Ten aukstis siekia 2833m. bet savijauta normali. Ta diena kai svaigom abu, kogero kolega teisus, kad vandens buvo per mazai.
Sekmadienis, degalines dirba kas ketvirta ar dar reciau. Kruva italu su cioperiais vis prasilenkiam nuo pat Stelvio kalno virsunes pakliuvo i dilema, kur gaut degalu. Man pavyko ikopt i kita kalna ir prisipilti labai brangiu degalu, lyginant su Austrijos kainomis.
Prasidejo Italijos tuneliai, vaziuojam nemokamais keliais. Pirmieji buvo idomus, paskui "veza" smalkes. Atvykome i viesbutuka ir siai dienai turim apie 3200km. sumoje iveiktus.
Eisiu nuplausiu motocikla, rytoj vaziuojam iki Venecijos ir toliau iki sekancio viesbucio.
Atejo sprendimas keisti marsruta, nes negalima suplanuoti visko idealiai. Prarastas laikas del remontu, lietaus ir tt. Tad kelione sieks Italija. Veliau link Vienos kur vyks Harley days Viena. Veliau pri Cekija ir Lenkija Klaipedos link.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Liepos 13 22:30 redagavo Meskinas 2014 liepos 13 22:34
Narys
400cc ***
#26   +2  

..net susinervinau, kad aprasymas pasibaige :-] labai laukiam tęsinio..
2014 Liepos 13 22:53
Narys
400cc ***
#27    

Citata:
Cituoju: Meskinas
+Liepos 13d.
Ten aukstis siekia 2833m. bet savijauta normali


Kalno viršūnė tiek gal ir siekia, tačiau perėja truputi žemesnė- 2757 m. ;)
Ačiū, kad daliniesi įspūdžiais
2014 Liepos 13 22:59
Narys
125cc **
#28   +2  

+Liepos 14d.
Si diena prasidejo keistai. Ne vokiski ir ne austriski pusryciai ir +18 jau buvo 07:00, jokio lietaus. Kuro kaina kosmine. Mocas nuplautas ir man kelia pasigerejima i ji zvelgiant ir juo riedant. Pedantizmas...
Italijos keliukai nuobodus, visai man nepatinka. Pastatai haotiski, viskas haotiska. Tiksliau haotiskai harmoninga, o as to negaliu suprasti (arba suprantu tik tada kai gaunu gyvenimiska pamoka). Beveik visi vaziuoja nevirsindami greicio, bet mus- dviracius praleidzia uoliai, nepyksta, jei prie sviesoforo mes pirmi. Taigi: pastatai visu galimu rudu spalvu, gal kiek su geltonais ir raudonais atspalviais, priklauso nuo to kas rinko spalva moteris ar visi :) . Langines uzdarytos, saugantis karscio, atrodo, kad niekas nevyksta, visi ilgam isvyke. Tylu ir ramu. Ziedu ziedeliu, vingiu vingeliu, autostradose haosas, visokiausiu posukiu, nesuprantamai pridarytu. Tikriausiai tai procesas, kuris kazkada bus geras keliautojams.
Atvykom i Venecija. Karsta kaip pekloj, viska ka galim nusirengiam ir paslepiam po moco tentu su viltim, kad rasim. Pastatem HD tarp kokiu 200 motoroleriu (NEMOKAMAI)ir kitokiu pirdu ir nuejom miesto apziurinet. Pirmiausiai pasimaitinti... po pica, as + ledu, nes dabar atostogauju :) . Skanu buvo, nieko nepasakysi.
Miestas tipiskai europietiskas, tik taksi ir autobusai vandeniu plaukia, kainos irgi normalios: "autobusu" vienkartinis 15 euru, taksi min 60 euru, jei ten su masina pakliuni, tenka moketi 15 euru uz valanda, jei gatveje palieki ir tai max laikas, kuriam gali palikti. Tautu ivairove...- manes tai nezavi. Tokia mesmale nuo sokolado iki miltu ;) . Pavargau tarp tu "cao" ir kazkur vis beganciu. Kas cia per velnias, galvoju sau? Labiausiai man patiko taksistai. Saules akiniais akis uzsidenge, nudege kaip velniai, aptemptais gejiskais marskineliais pasidabine, dzinsai aptempti kaip pas Pamela Anderson, vienas su kitu kaip baikeriai juokauja, zodziu sypsojaus tai stebedamas. Kanojininkai vargsai, uzgozti tarp XXI a. tempo ir motoru. Taciau kanojos tviska labiau nei taksi, daug ranku darbo. Pagarba. Padarem kelias fotografijas, issiuntem atvirukus ir verziames is tos mesmales. Po valandos jau lengviau.
Siandien, vingiuojant tarp vynuogynu ir kukuruzu lauku, nes vel moket uz kelius nenoriu, supratau, kad nieko, bent siame regione man nera mielo. Tik ledai :) . Taigi, mes jau beveik Austrijoje, apsistojome vienkiemyje, kur jokiu miesto garsu nera. Pauksciai ciulba, oras geras. Pailsejom momentaliai. Susiplanavom kitas nakvynes ir spaudau Jums.
Siandien supratau, kad seniai mankstinaus. Stubura mobilizuojuos kas vakara ir ryta, bet motocikla dar valdau. Pasiilgau fizines sveikatinimo veiklos. Apie darba dar negalvoju.
Siandien vos neuzmigau vairuodamas. Jau zinau vaziavimo Italijos keliukais algoritma: 1,2,3,4 pavaros, stabdau, ziedas, per kuri tiesiai 2 pavara, tada 3,4 ir vel ziedas. Gerai, kad turiu "navigatore" uz nugaros, ji vis pazadina per pasikalbejimo iranga, jei mato raudona sviesofora. :) Dabar suprantu vis labiau, kad monotonija tik labai isskirtiniams zmonems. Man patinka mobilumas. Is cia ir noras vaziuoti dviem ratais, nesvarbu ar su motoru ar su pedalais. Dopaminas savo daro, nepasigincysi. Gristu nusikales vakare ir ryte lipu ant HD "su nuotaika" kaip sako vienas geras mano biciulis.
Si diena spalvinga emociskai iki apsivemimo. Manau miegosiu kaip kudikis. Rytoj Austrija ir Vengrijos krastelis, kur nakvosim. O savaitgali Harley days. Juhu :)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Liepos 14 22:30 redagavo Meskinas 2014 liepos 14 22:31
Narys
125cc **
#29    

Venezia
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Liepos 14 22:34
Narys
125cc **
#30    

Italijos rudumas.
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2014 Liepos 14 22:37
Puslapiai: 12




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17