Motomanų Diskusijos » Bendrosios diskusijos » Motoroleris - patraukli transporto priemonė mieste?

| 2009-11-20 AntanasP | 49/34303 žinut.
 
Apklausa: Motoroleris - patraukli transporto priemonė mieste?
Turiu ir daug važinėju ---- 96 (12.11%)
Turiu ir kartais važinėju savo malonumui -- 64 (8.07%)
Jei turėčiau važinėčiau dažnai --------- 236 (29.76%)
Neturiu ir jis man nelabai reikalingas ---------------- 397 (50.06%)

 
Puslapiai: 12


 
Paparacis
400cc ***
#31   -1 / +2  

As savo moto karjera irgi pradejau nuo motoroleriu. Turiu pasakyt, kad tai nepakeiciama transporto priemone mieste ir nedidelems kelionems. Siuo metu pardaviau motociklus savo ir greitu laiku turbut nebepirksiu. Bet galvoje knibzda mintis pavasariui nusipirkti motoroleri. Motopirdos privalumai: ji nereikalauja specialios aprangos, galima vaziuoti puosniai apsirengus tiesiai i darba (pvz. kostiumines kelnes ir lakuoti batai), zinoma kuro ekonomija, kai kuriuose modeliuose esanti galimybe bagazineje sutalpinti iskarto 2 salmus, pigesnes nei motociklu dalys, mazesne prieziura, nereikia su grandine ir apsitepalavusiu galiniu ratu zaisti. Teko sedeti ant 2011 Suzuki Burgman 650 tai buvau maloniai nustebes kokia patogi sedesena. Daugeliui cioperiu toli grazu iki tokio patogumo, puiki apsauga nuo vejo ir lietaus, o ir privalumai ABS, pusiau automatine greiciu deze, elektra uzlenkiami veidrodeliai ir panasios smagios smulkmenos. Greicio atzvilgiu net ir paprastas 125 ccm pirdalietas nesunkiai isibegeja iki 120, o galingesni ir 150 pasiekia. Manau tokio greicio per akis. Na ir zinoma privalumas bus, kad uz motoroleri nereiks moketi to nelemto prabangos mokescio.
2011 Gruodžio 15 10:29 2001 Yamaha TT600R
EX 1993 Honda XRV750
EX 2002 Honda XL 1000 Varadero
EX 2005 Suzuki Boulevard C50
Narys
Uždraustas
#32   -1 / +2  

Prisidesiu ir as...taigi,3metus atvazinejau motoroleriu,ir dar 3 su motoroleriu-motociklu(isvaizda kaip motociklo 6begiai 50cc maksimalus greitis virsija 100kmh),dabar jau antri metai vazineju automobiliu,tai vasara motoroleris nepakeiciamas dalykas,ypac todel kad nereik spec aprangos,kam truksta galios,yra tiuningas(kuris palyginus su motociklo ner brangus)ir 50cc motoroleris tikrai pradeda vaziuoti,nesvarbu dviese ar vienam,patogu kad yra bagazine,kad kuro sanaudos nedideles,savaime aisku didelio motociklo galios ir pojucio nepakeis bet asmeniskai visdar nesiruosiu parduot saviskio nes islaikymas gerokai pigesnis nei motociklo,greicio uztenka tai daugiau kaip ir nieko nereik=)
2011 Gruodžio 15 12:10
Narys
900cc *****
Avataras
#33   -1 / +4  

Kad jau į temą tema pasitaikė, tai noriu pasinaudoti proga ir paklausti kodėl "tikrieji" motomanai taip stipriai nemėgsta silpnų motociklų ir motorolerių? Kodėl Jūsų nuomone, jei motomanas, tai privalai važiuoti ne mažiau 500cc, o visų kitų nuomonės ir asmenybės Jums yra šūdo vietoj? Ir tai matosi visam forume. Nieko prieš nieką neturiu, jau seniai su tuo susitaikiau, tik man įdomu kokie tokio elgesio argumentai. Juk visi esam žmonės ir mylim motociklus nepriklausomai kiek arklio galių juose yra, su bėgiais ar ne, traukia 200 ar ne.
2011 Gruodžio 15 12:34
Narys
250cc **
Avataras
#34   +1  

Siuo metu turiu garaze honda 70cc, nupirkau draugei, kad ismoktu vaziuoti su moto. Bet pats vasara su malonumu islekiu iki juros, smagi isties priemone, dar kai eina apie 80 mieste pakanka :) Pagalvojus pradejau su motoriniu dviraciu kadaise vazineti, ten vos 40 nuo kalniuko eidavo.. :-]
2011 Gruodžio 15 13:49 Moto tvarkymas, ruošimas sezonui. KLP
Narys
Uždraustas
#35   +1  

del to kad nemegsta tai cia ne tik forume,cia vazinejant mieste tas matos,vaziuoji pasisveikini,bet su tavim nei vienas su galingesniu motociklu nesisveikina,taip yr pagal mane todel kad su silpnais vazinejantys is saves stato didelius motomanus bet su tuo vertetu susitaikyt ir nezliumbaut- kitaip nebus=)
2011 Gruodžio 15 18:28
Narys
250cc **
#36    

Su motoroleriu(kelis sezonus 50cc, poto 125 sezona, poto sezona 180cc) vazinejau daug,
motociklu sis sezonas buvo antras(gpz 500).
Nezinau, bet butent mieste (Vilnius) motoroleris yra smagiau, ir patogiau. Labiausiai vertininau automatine deze, sedejima ir bagazine.
Mano nuomuone - motoroleris- patraukli tp mieste.
2011 Gruodžio 15 19:11
Savižudis-entuziastas
400cc ***
Avataras
#37   +6  

Citata:
Cituoju: klemkas
Kad jau į temą tema pasitaikė, tai noriu pasinaudoti proga ir paklausti kodėl "tikrieji" motomanai taip stipriai nemėgsta silpnų motociklų ir motorolerių? Kodėl Jūsų nuomone, jei motomanas, tai privalai važiuoti ne mažiau 500cc, o visų kitų nuomonės ir asmenybės Jums yra šūdo vietoj? Ir tai matosi visam forume. Nieko prieš nieką neturiu, jau seniai su tuo susitaikiau, tik man įdomu kokie tokio elgesio argumentai. Juk visi esam žmonės ir mylim motociklus nepriklausomai kiek arklio galių juose yra, su bėgiais ar ne, traukia 200 ar ne.


Na ok, pasisakysiu ir as, bet is kart perspeju kad cia tik mano nuomone... teko netycia papulti vaziuojant motociklu (tas buvo per sezono uzdaryma) i motoroleriu gauja, visi vaziuoja kaip nuo by...bio nutruke, jokiu taisykliu, apie veidrodzius patylesiu, ju vis dar nemato! galvoja kad patys greiciausi gatveje ir net nepasiziuri kad kazkas bando juos aplenkti, bet tikisi tai paddaryti be auku. Kita kart teko vaziuoti is centro, salia vaziuojantis motoroleris visaip bande irodyti kad yra zymiai pranasesnis pries 76kw, zinoma net ir be pastangu viskas aisku, taciau jo vaziavimas sukele nemazai avarijiniu situaciju. Supraskit, neturiu nieko pries juos, tiesiog dazniausiai motorolerius vairuoja pacukai ir tai daro labai neatsakingai, todel tikrai kartais nepakeliu rankos nei as, nei mano draugai, kolegos... respekt ir nepriimkit asmeniskai ;)
2011 Gruodžio 15 21:06 britvinis
Narys
400cc ***
Avataras
#38   +1  

Citata:
Cituoju: mune23
Cia ziuriu ne visi suprato kas ira motoroleris, nes raso kad netelpaatsisest ir pan, o vat ant motu telpa.Taigi siulau pasimegint rimtesnius motorolerius, kuriu kubatura nuo 125cm arba bent jau didesnius 50tukus ir suprasit, kad ant jusu turimo motociklo visiskas marazmas ira atsisest, o vat motoroleris ira tikras komfortas ir patogumas.
Cia tik jaunimelis kuris katik daaugo iki motociklo ir niekaip negali patiket kad jau gali gazuot spjauna ant motoroleriu, o vat kas jau atsilaksto su sunkiasvoriais, nepatogiais motais, renkasi pati geriausia motorizuota dvirati-motoroleri.
As turiu jau didele patirti moto gyvenime ir pries keleta metu ataradau sau motoroleri, taigi prie keletos motociklu kolekcijos pridejau pora motoroleriu, su kurias patogu nuvaziuot i parduotuve, susikraut po sedyne didelius maisus pirkiniu, ir nesukant galvos del kamciu megautis vaziavimu.
Pritariu, nieko nepridursi....
2011 Gruodžio 15 21:46
Narys
600cc ****
Avataras
#39    

Citata:
Cituoju: vaidotasjakNa ok, pasisakysiu ir as, bet is kart perspeju kad cia tik mano nuomone... teko netycia papulti vaziuojant motociklu (tas buvo per sezono uzdaryma) i motoroleriu gauja, visi vaziuoja kaip nuo by...bio nutruke, jokiu taisykliu, apie veidrodzius patylesiu, ju vis dar nemato! galvoja kad patys greiciausi gatveje ir net nepasiziuri kad kazkas bando juos aplenkti, bet tikisi tai paddaryti be auku. Kita kart teko vaziuoti is centro, salia vaziuojantis motoroleris visaip bande irodyti kad yra zymiai pranasesnis pries 76kw, zinoma net ir be pastangu viskas aisku, taciau jo vaziavimas sukele nemazai avarijiniu situaciju. Supraskit, neturiu nieko pries juos, tiesiog dazniausiai motorolerius vairuoja pacukai ir tai daro labai neatsakingai, todel tikrai kartais nepakeliu rankos nei as, nei mano draugai, kolegos... respekt ir nepriimkit asmeniskai ;)
Butent. Na o paciam man nera teke sedet ant jokio motorolerio, bet manau kad turetu but patogu. Ir tikiuos atsiras vasara koks geras dede kad ir pati paprasciausia pirdalieta isbandyt :)
2011 Gruodžio 15 22:42 [URL=http://www.spritmonitor.de/en/detail/527913.html] [IMG]http://images.spritmonitor.de/527913.png[/IMG] [/URL] Kawasaki ZX6R 98'
Narys
250cc **
#40    

Sveiki visi su pavasariu, su ateinančiu, o kai kam jau prasidėjusiu sezonu. Pastebėjau, kad motoroleriai vieni pirmųjų pasirodė keliuose. Nekuriant naujos temos pabandysiu šitą išplėsti. Esu motociklininkas pabandęs keletą rūšių motociklų (enduro, street, kelioninių). Apie motorolerius žinojau, kad tokie yra, bet iki šiol nesidomėjau. Ši tema apie motorolerį mieste, o man įdomu ar tinka motoroleris 2-5 dienų kelionėms asfaltu po kaimynines šalis (Latviją, Estiją, Lenkiją, Slovakiją) važiuojant dienai 500-700 kilometrų su bagažu ir galbūt keleiviu. Norėčiau kad parašytų tai išbandę (teoriniai pamąstymai irgi pravers). Koks (markė modelis) motoroleris tam geriausiai tiktų, ar tai būtų geresnis variantas už kelionę motociklu (pvz. Honda Deauville)? Ar užtektų vietos bagažui su galine daiktadėže (šonines ant motorolerio sunkiai įsivaizduoju)? Dėkui.
2017 Kovo 13 11:10
Narys
900cc *****
Avataras
#41    

Esu mates nemazu motoroleriu ir nemaza kubatura. Pasidomek tokiais, paziurek video, pavaziuok ir suprasi ar tau tinka.
2017 Kovo 13 20:46
Narys
1500cc *******
Avataras
#42   +2  

Lai kiekvienas vairuoja ką patinka, ne dėl pasisveikinimų važinėjam gi.

Man tik užkliuvo tokie teiginiai "nereik spec aprangos" ir "ji nereikalauja specialios aprangos, galima vaziuoti puosniai apsirengus tiesiai i darba".

Vėlgi - ne dėl puošnumo/nepuošnumo spec aprangą dėvėti reikia. Lieka tik žavėtis pasitikėjimu savim ir kitais.

Linkiu visiems sezono be įvykių.
2017 Kovo 14 00:58 redagavo Nirtus 2017 kovo 15 23:23
Narys
250cc **
#43    

Ar yra važinėjančių su Suzuki Burgman 650. Gal galit pasidalint įspūdžiais?
2017 Balandžio 10 22:58
Rimtas
1000cc ******
Avataras
#44    

Citata:
Cituoju: kaubojus
Sveiki visi su pavasariu, su ateinančiu, o kai kam jau prasidėjusiu sezonu. Pastebėjau, kad motoroleriai vieni pirmųjų pasirodė keliuose. Nekuriant naujos temos pabandysiu šitą išplėsti. Esu motociklininkas pabandęs keletą rūšių motociklų (enduro, street, kelioninių). Apie motorolerius žinojau, kad tokie yra, bet iki šiol nesidomėjau. Ši tema apie motorolerį mieste, o man įdomu ar tinka motoroleris 2-5 dienų kelionėms asfaltu po kaimynines šalis (Latviją, Estiją, Lenkiją, Slovakiją) važiuojant dienai 500-700 kilometrų su bagažu ir galbūt keleiviu. Norėčiau kad parašytų tai išbandę (teoriniai pamąstymai irgi pravers). Koks (markė modelis) motoroleris tam geriausiai tiktų, ar tai būtų geresnis variantas už kelionę motociklu (pvz. Honda Deauville)? Ar užtektų vietos bagažui su galine daiktadėže (šonines ant motorolerio sunkiai įsivaizduoju)? Dėkui.


Draugas turejo Suzuki Burgman 650, vazinejo 50km aplink namus buvo patenkintas. Pamegino is Kaisiadoriu iki Klaipedos atvaziuoti ir ta pacia diena gryzti namo. Motoroleri pardave... Dabar turi kelionini moca.
2017 Balandžio 11 07:54
Pėsčiasis narys
400cc ***
Avataras
#45    

Mieste motoroleris yra isties labai patogus ir praktiskas dalykas, as uz juos. Tik pastebejau, kad dauguma motorolerius vairuojanciu asmenu yra ~ 16 metu. Teko pastebet tik viena, kita vyresni zmogu sedinti ant motorolerio.
2017 Balandžio 13 10:45
Narys
500cc ***
#46    

Citata:
Cituoju: isavas
Citata:
Cituoju: kaubojus
Sveiki visi su pavasariu, su ateinančiu, o kai kam jau prasidėjusiu sezonu. Pastebėjau, kad motoroleriai vieni pirmųjų pasirodė keliuose. Nekuriant naujos temos pabandysiu šitą išplėsti. Esu motociklininkas pabandęs keletą rūšių motociklų (enduro, street, kelioninių). Apie motorolerius žinojau, kad tokie yra, bet iki šiol nesidomėjau. Ši tema apie motorolerį mieste, o man įdomu ar tinka motoroleris 2-5 dienų kelionėms asfaltu po kaimynines šalis (Latviją, Estiją, Lenkiją, Slovakiją) važiuojant dienai 500-700 kilometrų su bagažu ir galbūt keleiviu. Norėčiau kad parašytų tai išbandę (teoriniai pamąstymai irgi pravers). Koks (markė modelis) motoroleris tam geriausiai tiktų, ar tai būtų geresnis variantas už kelionę motociklu (pvz. Honda Deauville)? Ar užtektų vietos bagažui su galine daiktadėže (šonines ant motorolerio sunkiai įsivaizduoju)? Dėkui.


Draugas turejo Suzuki Burgman 650, vazinejo 50km aplink namus buvo patenkintas. Pamegino is Kaisiadoriu iki Klaipedos atvaziuoti ir ta pacia diena gryzti namo. Motoroleri pardave... Dabar turi kelionini moca.

:-]
2017 Balandžio 13 12:18
Narys
250cc **
#47    

Citata:
Cituoju: mefistofelis
Citata:
Cituoju: isavas
Citata:
Cituoju: kaubojus
Sveiki visi su pavasariu, su ateinančiu, o kai kam jau prasidėjusiu sezonu. Pastebėjau, kad motoroleriai vieni pirmųjų pasirodė keliuose. Nekuriant naujos temos pabandysiu šitą išplėsti. Esu motociklininkas pabandęs keletą rūšių motociklų (enduro, street, kelioninių). Apie motorolerius žinojau, kad tokie yra, bet iki šiol nesidomėjau. Ši tema apie motorolerį mieste, o man įdomu ar tinka motoroleris 2-5 dienų kelionėms asfaltu po kaimynines šalis (Latviją, Estiją, Lenkiją, Slovakiją) važiuojant dienai 500-700 kilometrų su bagažu ir galbūt keleiviu. Norėčiau kad parašytų tai išbandę (teoriniai pamąstymai irgi pravers). Koks (markė modelis) motoroleris tam geriausiai tiktų, ar tai būtų geresnis variantas už kelionę motociklu (pvz. Honda Deauville)? Ar užtektų vietos bagažui su galine daiktadėže (šonines ant motorolerio sunkiai įsivaizduoju)? Dėkui.


Draugas turejo Suzuki Burgman 650, vazinejo 50km aplink namus buvo patenkintas. Pamegino is Kaisiadoriu iki Klaipedos atvaziuoti ir ta pacia diena gryzti namo. Motoroleri pardave... Dabar turi kelionini moca.

:-]

tas geras
2017 Balandžio 13 14:46
Narys
50cc *
#48    

Prieš pirkimą ir aš tokį klausimą sau uždavinėjau. Buvo mintis pirkti maxi scooterį į darbą važinėti ir netolimoms kelionėms. Žiūrinėjau Suzuki Burgman 400-650, Yamaha X-MAX, Honda Silverwing. Vieno vos nenusipirkau - Aprilia Atlantic. Bet kuo daugiau domėjausi, tuo labiau supratau, kad greitai iš maxi scooterio išaugsiu ir vėliau teks pirkti motociklą. Iš daugelio girdėjau, jog ilgoms kelionėms jie nelabai tinka, dėl stabilumo trūkumo. Tarkim pravažiavus fūrai ar papūtus stipresniam vėjui. Vardino ir kitus niuansus. Supratau, kad tai ne man ir nusipirkau čioperį :) )) Kaip vėliau paaiškėjo tai irgi ne man :) Dabar mažiau-daugiau esu jau teisingam kely. Garaže stovi Honda Deauville ir pirmi 300 km. daugiau džiugino nei išryškino problemas.
2017 Balandžio 13 16:21
Narys
250cc **
#49    

Na prasilenkus su fūra vėjo gūsis supurto bet kokį aukštesnį ir lengvą motociklą. Esu turėjęs keleta motociklų skirtingų stilių ir pasikeitęs galvodavau, kad esu teisingam kely. Po kurio laiko paaiškėdavo, kad ne. Kas dėl stabilumo - motociklą esi apžergęs, gali valdyti ir kojom (kūnu). Pas motorolerį nėra ką suspausti kojom. Bet pas motorolerį geresnė apsauga nuo vėjo ir ypač lietaus (kai išvažiuoji kelių dienų kelionei to neišvengsi), daugiau vietos bagažui. Norėtųsi kad parašytų turėję motorolerį ilgesnį laiką. Gal būt jį valdyti reikia kitaip nei motociklą ir tada atsiras stabilumas.
2017 Balandžio 13 18:19
Narys
50cc *
#50    

Beda, jog negalima lietuvoje ekspoatuoti motrolerio didesnio nei 49cc neturint A kategorijos. Priesingai nei kitose salyse.
2017 Gegužės 3 10:26
Puslapiai: 12




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17