Motomanų Diskusijos » Remontas » Virinimas

| 2006-08-16 Jaymz | 151/299697 žinut.
 
Puslapiai: 123..6


 
Kuvaldaliotas
500cc ***
Avataras
#1    

Virinimas

Sveiki,
Gal kiek kvailoka tema (o gal ir ne), bet, ar sunku išmokti virinti. Ta prasme ar nusipirkus tam dalykui skirtą aparatą gali išmokti tai daryti pats, koks ten maždaug procesas?
Ir kokį aparatą geriausia pirkti, tiksliau, koks būtų universaliausias?
Norėčiau kada atsiradus laiko ir lėšų išmokti virinti kokias konstrukcijas, tai va ir klausiu :)
Ačiū už atsakymus :)
2006 Rugpjūčio 16 19:14
Pėsčiasis narys
250cc **
Avataras
#2    

virinimo yra ne 1 rusis, pvz virint aliumini sunku, spiziaus isvis abejoju ar imanoma garazo salygom suvirtint, o papasta gelezi tai yra berods 3 budai, aisku su ivairiais niuansais kuriu pats neatspesi, reik kad papasakotu kas nors. Aisku, ka nors pritapsnoti tai ismoktum, bet juk reik kokybiskai (h) geriausias variantas - eik vasara padirbt i metalo cecha ar panasiai. Ten pamatysi kaip viskas vyksta, pastatysi darbininkui bonke - ismokins kazkiek.. Bent jau turesi supratima kaip viskas vyksta, o tada jau galesi ir toliau bandyt. Paciam nusipirkt bet ka ir mokintis (-) (-) (-) .
2006 Rugpjūčio 16 19:23
Optimistas
1100cc *****
Avataras
#3    

Eik pas Uspaski mokytis :D ;)
2006 Rugpjūčio 16 21:45 '06 GSXR 750
Kuvaldaliotas
500cc ***
Avataras
#4    

Kas mane ims į metalo cechą :) O su uspaskiu aš nelabai bendrą kalbą surasčiau :D
2006 Rugpjūčio 16 22:11
Pėsčiasis narys
250cc **
Avataras
#5   +1  

Pas uspaski :D :D :D tokiu fintu tave ismokys, kad agurkais galesi virint :D
Nu kas ims, sakyk pagalbiniu ir paims. As pats dirbu pagalbiniu metalo ceche, nu ten visokias konstrukcijas daro, tai labai neblogai - ir su vadinamu rezaku ismokau dirbt laisvu nuo darbu laiku (zinai kaip buna :D ) ir siaip visokio metal work (+)
2006 Rugpjūčio 16 22:38
Kuvaldaliotas
500cc ***
Avataras
#6    

nu aiškus variantas... kartais pagalvoju kad velniam man į tą informacinių sistemų inžineriją reikėjo stot, juk daug įdomiau man atrodo darbas su geležim ir pan... nu reiks kaką galvot, gal pas kokį pažystama kaimietį bandyt varyt pagalbos prašyt... ale bais jau nesnori, nu bet jei reiks tai kas belieka :)
2006 Rugpjūčio 16 22:44
Auksarankis
600cc ****
Avataras
#7    

mokiausi svarščiku 2 metus,jei trumpai,tai kad išmokt 99,9999999...proc. praktikos ;) ,bet labai daug priklauso ir nuo įrangos,va pvz statybose su tais rusiškais suvirinimo aparatais virinasi puikiai,pabandžiau ir su visokiais ale senukiniaias,tai tik tapšnojimas,na iš bėdos susivirina,bet...o vat su mažyčiu,bet firminiu ESAB`u eina kaip per sviestą (y)
2006 Rugpjūčio 16 23:36 Kawasaki Brute Force 750 4x4i
Pėsčiasis narys
250cc **
Avataras
#8    

"99,9999999...proc. praktikos" panasiai man ceche darbininkas sake.. :D bet vistiek reik kad pradziai pamokintu kas nors.. (+)
2006 Rugpjūčio 16 23:47
Kuvaldaliotas
500cc ***
Avataras
#9    

o kaip su pamokymu? kad parodytų? O neįmanoma to viso tiesiog nupasakot, tik žodžiais, kad paskui galima būtų bandyt taikyt teorines žinias? O kur mokeisi, T-max?

Ir beje, kiek normali svarkė (nesenukinė, nes senukų kainas jau mačiau) kainuoja maždaug? ir ar yra jų nenaujų pirkt?
2006 Rugpjūčio 16 23:51
Auksarankis
600cc ****
Avataras
#10    

mokiausi "hidrijoje" Pnvžy,jei ką nors tai sako :-)

papasakoti... tai ką ten pasakoti,bedi elektrodu į metalą ir pašol :S ,paskui (jei reikia ir jei įmanoma) pasireguliuoji srovę ir lieji toliau,paprasta siūlė yra nesudėtinga,va kai prasideda horizontalios,lubinės...čia jau pilotažas,bet jos retai naudojamos,šiaip statai elektrodą maždaug 45 laipsnių kampu ir vedi po truputi (pvz: taip / ir trauki į dešinę)
2006 Rugpjūčio 17 00:01 Kawasaki Brute Force 750 4x4i
Kuvaldaliotas
500cc ***
Avataras
#11    

Na va, teoriją pradžiai turiu, dabar reikia traukt iš kažkur svarkę , metalo šmotą ir bandyt kas gaunasi :D ... tą ir turėjau galvoj, atspirties tašką, kad nebūtų taip, paimi daiktą į rankas ir nežinai su kuo valgyt :D tik vat jei sakai kad tos svarkės iš senukų niekam tikusios tai tada tik pinigus į balą sukiščiau tokią pirkdamas... heh, reiks kada kažko ieškotis

Ačiū už dėmesį :)
2006 Rugpjūčio 17 00:07
Cafe-racer'is
900cc *****
Avataras
#12   +1  

virinu 3 suvirinimo aparatais ( mig-mag, tig, mma ) jau virs 8 metu ;)
ta ir kitom temom kas liecia interneta galiu isversti viena ahujena rusiska anekdota:

internete raso :
vienas is musu serga sunkia liga, operacija pas hirurgus kainuoja LABAI brangei, todel mes nusipirkome nezinomo autoriaus vadoveli pradedianciams hirurgams ir pradejome svarankiskai sudetinga galvos vezio operacija , galbut kasnors galite padeti per interneta ir pasidalinti patirtimi nes manome kad hirurgai be reikalo praso tiek daug pinigu ;)
tai negi dabar niekas negalite padeti mano mirshtanciam draugui? nes internete neparasyta ka daryt kai pacientas mirtinai traukuliuoja,,...?????!!!!!!!



:-] :-] :-] :-] :-] :-] :-] :-]
(z) (z) (z) (z) (z) (z)
(h) (h) (h) (h) (h) (h) (h) (h) (h) (h)
2006 Rugpjūčio 17 00:50 Motociklu Remontas
Kuvaldaliotas
500cc ***
Avataras
#13    

Jo, kaip visada viską sutirštini... ir kuo toliau tuo man vis labiau nepatinka vat šitas simbolis (ff) ...
2006 Rugpjūčio 17 00:53
Cafe-racer'is
900cc *****
Avataras
#14    

ner bedu simboli galiu isimti, tai esmes nekeicia.
jeimturi atliekamu 5000lt tai gali mokintis savarankiskai suvirinimo specialybes, jei ne, uzdeciau bana ir tiek.
dar klausimu turi?
:D
2006 Rugpjūčio 17 00:56 Motociklu Remontas
Kuvaldaliotas
500cc ***
Avataras
#15    

to simbolio esmė yra, kad tu mane vadini visišku durnium, užtai kad paklausiau ko nežinau, kiti žmonės kažką dar paaiškint bandė... ir apie kokį čia baną, nesupratau? forumo? Nu žodžiu, nenoriu pradėt bereikšmių diskusijų ir pykčių....pamirškim
2006 Rugpjūčio 17 01:00
Cafe-racer'is
900cc *****
Avataras
#16    

nebijok, tai tik paskatinimas savarankiskai pastudijuoti info, o ne klausineti forume kur niekas normalei nevirina. ;)
jei tu manai kad inete gaves patarimus ir nusipirkes suvirinimo aparata galesi virintis, tai tada sorry esi tikrai arba vunderkindas arba paprasciausiai ******* :D
dar turi rimtu klausimu suvirinimo tematika>>?
2006 Rugpjūčio 17 01:05 Motociklu Remontas
Kuvaldaliotas
500cc ***
Avataras
#17    

rimtų? Taip :)

Gal, kad jau siūlai bandyti studijuoti savarankiškai, kartais žinai kur galima rasti informacijos apie tą? (nesvarbu, netas, knygos, etc, svarbu nerusiškai, ir neblkogai būtų ir ne angl, nors čia galima kentėt). Ir iš vis, žiemą jau gyvensiu vln, tai gal susitinkam kada kai nebūsim užsiėmę, tu mane pamokysi (kaip supratau pats tą moki) o aš tau alaus pastatysiu? ;) :D

Edit: Oi sorry, nusišnekėjau su tuo (kaip supratau pats tą moki), juk pats rašei kad 8 metus virini, va ką daro lunatikavimas :)

Beje, ar yra kokių įstaigų kur tą moko (turbūt kvailas klausimas). Kiek laiko užtrunka mokymasis (suprantu kad visą laik mokaisi, bet visi kursai kažjkada baigiasi)
Ir kur pats išmokai? ar irgi, kokiam servisiuke ar pan?
2006 Rugpjūčio 17 01:08
Cafe-racer'is
900cc *****
Avataras
#18    

savarankiskai ismoksi tik snargliuoti ;)
as mokinti neturiu nei laiko nei noro, beto neipirktum mano paslaugu ;)
o mokinti mokina tai gerai baltupiuose centras kur nuo darbo birzos siuncia, , ce link santariskiu vaziuojant ;) ten ir praejau kursus teorinius nors praktiskai mokejau virinti ;)
ce gyvenimas ismokina, jei ne- tai reik pusantru metu mokintis teorijos, o toliau jau kaip dievas duos ;)
:D :D :D
2006 Rugpjūčio 17 02:11 Motociklu Remontas
Kuvaldaliotas
500cc ***
Avataras
#19   +1  

Na aišku, vis dėl to turbūt tex važiuot į kaimą ir sakyt "Sveikas Felixai, pastatysiu alaus, tik išmokyk svarkę naudot"... :D Nuleidai čia mane ant žemės...ką gi, labanakt...
2006 Rugpjūčio 17 02:31
Narys
50cc *
#20    

Na ir as buvau uzsisvaiges ismokti virinti - mazdaug kam eiti pas pijokelius ir prasyti, kai gali pats... Problemos yra 4 kurios atbaide ta daryti:
1. Tam reikia gero suvirinimo aparato. Elektrodinis turi buti pakankamai galingas, nes senukiniai nelaiko. Rimtas kainuoja tukstanciais, zaislinis buiciai vis vien 500 Lt, bet...
2. Virinimas rimtas veiksmas, kuriam reikia daug praktikos. Skaiciau vadoveli "Suvirintojo vadovas" ir supratau kad cia istisas mokslas. reikia parinkti plienu, elektrodu markes, siuliu, nusklembimu tipus ir pan.
3. Ekonomija gaunasi menka dirbant paciam: aparatas neamzinas, elektra, elektrodai (arba viela), irankiai suvirinamu detaliu paruosimui ir pan.
4. Akys manau vis vien siek tiek genda tokius darbus dirbant.

Geriau surasti patikima profesionala, kuris tau panorejus ir pamokejus atliks tau darba. Nemanau, kad is to galima pragyventi.

Jei tamstos buityje daug kur virinti reikia, tai gal ir apsimoka aparata koki naudota isigyti, bet ju nesimeto - arba uz vario kaina paima arba statybininkai viens is kito perperka.

Paciam darytis irgi kaina kosmine - varis brangus, statoriaus ar transformatoriaus reikia, reikia daug pasiskaityti, kad apskaiciuoti ir pan...

Tad kolega, geriau pasimokykite inforacineje inzinerijoje, gaukite diploma, dirbkite dideleje imoneje tinklu ir infrastrukturos departamento direktoriumi ir nematykite vargo su virinimu.
2006 Rugpjūčio 17 10:19
Kuvaldaliotas
500cc ***
Avataras
#21    

Informacinės sistemos- profesija būsima, darbas kad pragyvenčiau, kuris dar beje visai įdomus : (tiesa direktoriaus vieta kolkas visai netraukia, bet gal aš tik dabar taip galvoju)

O norisi turėti hobi, suprantu, virinimas ne hobi, o specialybė, ir sunki, tiksliau dabar dar aiškiau tai supratau, bet norisi pačiupinėt... vistiek kadanors pačiupinėsiu, kažkaip žiūriu į ateitį optimistiškai (nors net neisivaizduoju kas joje bus :D )
2006 Rugpjūčio 17 10:34
Kuvaldaliotas
2200cc *******
Avataras
#22    

Na Žiurke tu čia ir riebiai užvarei (z) . Kaip visad: niekas čia neikur nieko nemoko.... visi čia durnus klausimus uždavinėja.... aš čia vienintelis iš forumo tą moku.... aš čia gal ir galėčiau pamokyt... bet pas mane labai brangiai viskas :V Manau laikas būtų nusileisti ant žemės

Evaladai, neimk į galvą, kas ir ką čia forume rašinėja. Nueini pas kokį kaimyną, kur turi svarkę, ir paprašyk, kad parodytų, kaip tas daroma. Tada pats pamėgink kokias paprastas detales suvirint. Pajusi kaip tas daroma - pereik prie sudėtingesnių. Daug ko gali išmokti pats, ir nemanau, kad čia reikia kažkokius spec. kursus baigt (nebent planuoji būt achujenu svarsčiku ir daryt iš to pinigus). Aš pats niekur nieko nesimokęs, prieš keletą metų paėmiau svarkę į rankas, ir ką reikėjo - susivirinau. Laiko lig šiolei. Bandžiau ir su kempu, ir su tuom ką reikėjo - suvirinau. Tiesa, saugokis kad negautum elektros dozės - aš jau trejetą apturėjau :D
2006 Rugpjūčio 17 10:51
Kuvaldaliotas
500cc ***
Avataras
#23    

Heh, dėkui už palaikyma :)

Bet va galų gale svarkę iš kur ištraukt... senukų kataloge mačiau ten artai kažkas apie 300 Lt, bet tai ar ji laikys? (šeip supratau kad nevelnia)

Esmė kad ir parodys man ką, neturėsiu su kuo praktikuotis
2006 Rugpjūčio 17 10:55
Narys
500cc ***
Avataras
#24    

neturėjo bobutė bėdos, nusipirko oželį....

ex, patinka man tas jaunatviškas maksimalizmas...
2006 Rugpjūčio 17 12:11 Alkoholis problemų neišspręs, kefyras - irgi
Praktikas
1100cc *****
Avataras
#25    

Su elektrodais tai nelabai man eina virint, o su kempu tai tikrai įmanoma ir pačiam išmokti. Pradžiai tokias siūles kur nesimato, paskui ranka greit miklinasi. Ne raštą rašyt tas suvirinimas paprastų detalių. Ir nėr čia ką svaigt apie lubinį ar dujotiekio suvirinimą, kaip visada, šaika sutirština spalvas. Aš su kempu pradžiai mašinos duslintuvą virinau, ten gali kabint metalo kiek širdis geidžia, paskui jau mandresnes siūles, tikrai išmoksi pats be jokio profesoriaus patarėjo. Galų gale, vis vien jei darai matomoj vietoj siūles, tai jas paskui apdirbi, išlygini. Tai jei pasnargliuosi - daugiau reiks dilde brūžuot vat ir viskas. Elektrodu tai bandžiau, bet ten kur kas sudėtingiau, nes šlakas eina, elektrodas limpa. Bet pvz geru kempu gali suvirint ir 2 mm storio skardą ar vamzdį, to pilnai užtenka paprastam mirtingajam motomanui. Dar dalykas tas, kad kempo siūlė yra minkštesnė ir taip neskyla greit kaip elektrodu virinta. Tik aparatas be abejo, nepigus.
2006 Rugpjūčio 17 12:27 ZX10R '06
Enduro man'as
600cc ****
Avataras
#26    

su varke virint pats išmokau per kažkur metus. virindavau kleckais, o vėliau gavosi, kad atėjo geras dėdė ir parodė kaip reik lieti siūles (j) . pats turiu trifazį - pakankamai galingas, o kas dar svarbiau - nekaista.
2006 Rugpjūčio 17 12:58
Cafe-racer'is
900cc *****
Avataras
#27    

Citata:
Cituoju: mindazzz
Na Žiurke tu čia ir riebiai užvarei (z) . Kaip visad: niekas čia neikur nieko nemoko.... visi čia durnus klausimus uždavinėja.... aš čia vienintelis iš forumo tą moku.... aš čia gal ir galėčiau pamokyt... bet pas mane labai brangiai viskas :V Manau laikas būtų nusileisti ant žemės



na neaisku kam reiktu leistis.
suvirinimas yra perdaug pavojingas kad vaikai zaistu, o jei stumi zmogu nebaigt kursu ir mokintis pacem bet kur su betkuo neaisku kokiose aplinkybese virintis? tai ar nesi atsakomybe kai jis apsidegins? kai susigadins akis nes nezinos kokio numerio reik naudot filtrus elektrodams,pusautomaciui ar tigui? ar kaimietis koks svarscikas(kurie patys nieko nezino) paaiskins jam kad negalima virinti cinkuotos skardos ar detaliu, nes cinko garu tam tikra doze yra sunkaus apsinuodijimo priezastis? o jei per daug kvepuos virinant ypac elektrodais ir (labai reta tikymybe, bet...) per daug prisikvepuos ozono? tu zinai kad laiku nesikreipus gali ir nebepadet ligonines? (ff)
kodel reik laikyt rimtus egzaminus ir kiekvienai suvirinimo kategorijai turet atskira licenzija? durni dedes sugalvojo?
tai gal davai mokinames vazineti patys ir kam tos teises, kam tos taisykles ir t.t.?

praejo tie laikai ,bet ziuriu daugkas vis dar zavisi barbem devyndarbem, kai daro viska o nemoka nieko, gal visgi daryt tai kas patinka tai ka moki ir kitus dalykus palikti kitiems? gali isbandyt viska gyvenime kaip dabar madinga, tik pasekmes nesi ir pats ir kiti "patarejai". sukiok varztus, uzsiimk veikla bet nereik zaisti su degtukais. nori but suvirintoju-eik mokintis, tai ne hobis ir ne juokai.
ar dar mazai prikaisiojot pirstu tarp duru savam gyvenime? ar kazkokios ambicijos neleidzia ramei gyvent?
aisku atsiras gudruciu kurie virino, ismoko per 15min ir nieko neatsitiko ir viskas ciki ir aplamai jura iki keliu. ne visi su marskineliais gime.
toks savotiskas jaunatviskas bruozas, vieniems praeina kitiems ne. o man is tiesu ner laiko zaisti tu vaikisku zaidimu.
tai tiek. nepiktai as ce bet ner laiko smulkintis ir dailinti mintis.
2006 Rugpjūčio 17 13:06 Motociklu Remontas
Narys
400cc ***
Avataras
#28    

Pritariu, kad galima išmokt. Nieko "gyvybiškai svarbaus" ar leidžiančio dujas nevirinau, bet tarkim stelažus garaže pasidariau, tvorą susivirinau, kas čia dar...
svarkę padarė tėvas - jau 15 ar 16 per savo gyvenimą. trifazė, reguliuojama, nekaista, ir t.t. žodžiu gal dėlto sekėsi labai normaliai. su svarke gavau elektrodų dėžę - buvo seni, stori, taip kad tik gadinimui ir tiko. o visi vėlesni žaisliukai laiko ir atrodo puikiai. siūlės grąžios, stiprios, lygios ir metalas jau nedaug kraiposi.

žodžiu turi noro - mokykis. bet su senukų daiktais būtų sunku manau... čia kaip ir su elektra, ir su dviračiu, ir tuo labiau motociklu - gali išmokt, gali ir susižeist, gali ir .... va.
2006 Rugpjūčio 17 13:37
Kuvaldaliotas
2200cc *******
Avataras
#29    

Citata:
Cituoju: Ziurke
na neaisku kam reiktu leistis.
suvirinimas yra perdaug pavojingas kad vaikai zaistu, o jei stumi zmogu nebaigt kursu ir mokintis pacem bet kur su betkuo neaisku kokiose aplinkybese virintis? tai ar nesi atsakomybe kai jis apsidegins? kai susigadins akis nes nezinos kokio numerio reik naudot filtrus elektrodams,pusautomaciui ar tigui? ar kaimietis koks svarscikas(kurie patys nieko nezino) paaiskins jam kad negalima virinti cinkuotos skardos ar detaliu, nes cinko garu tam tikra doze yra sunkaus apsinuodijimo priezastis? o jei per daug kvepuos virinant ypac elektrodais ir (labai reta tikymybe, bet...) per daug prisikvepuos ozono? tu zinai kad laiku nesikreipus gali ir nebepadet ligonines? (ff)
kodel reik laikyt rimtus egzaminus ir kiekvienai suvirinimo kategorijai turet atskira licenzija? durni dedes sugalvojo?
tai gal davai mokinames vazineti patys ir kam tos teises, kam tos taisykles ir t.t.?

praejo tie laikai ,bet ziuriu daugkas vis dar zavisi barbem devyndarbem, kai daro viska o nemoka nieko, gal visgi daryt tai kas patinka tai ka moki ir kitus dalykus palikti kitiems? gali isbandyt viska gyvenime kaip dabar madinga, tik pasekmes nesi ir pats ir kiti "patarejai". sukiok varztus, uzsiimk veikla bet nereik zaisti su degtukais. nori but suvirintoju-eik mokintis, tai ne hobis ir ne juokai.
ar dar mazai prikaisiojot pirstu tarp duru savam gyvenime? ar kazkokios ambicijos neleidzia ramei gyvent?
aisku atsiras gudruciu kurie virino, ismoko per 15min ir nieko neatsitiko ir viskas ciki ir aplamai jura iki keliu. ne visi su marskineliais gime.
toks savotiskas jaunatviskas bruozas, vieniems praeina kitiems ne. o man is tiesu ner laiko zaisti tu vaikisku zaidimu.
tai tiek. nepiktai as ce bet ner laiko smulkintis ir dailinti mintis.

Daug prirašei, bet tolko labai mažai. Tu dabar visą šitą savo rašliavą paskaityk ir man atsakyk į porą klausimų:


  1. Svarkę pirmą kartą paėmėi į rankas tik pabaigęs tuos savo kursus?
  2. Motociklu važinėt pradėjai irgi tik pabaigęs kursus?
2006 Rugpjūčio 17 14:57
Narys
500cc ***
Avataras
#30    

O as moku virint ir elektordais ir pusautomaciu :P Turejau du gerus mokytojus :H
2006 Rugpjūčio 17 15:18
Puslapiai: 123..6




P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17