Motomanų Diskusijos » Projektai » FireBlade's Street'inimas

| 2006-06-28 ylaya | 184/84515 žinut.
 
Puslapiai: 1234567


 
Donoras
1100cc *****
Avataras
#91    

o gal rėmelio brėžiniais norėtum pasidalint? :D ;)
2006 Gruodžio 24 11:24 Tiesiog Devis.
green frog team.
It's not how you look on your bike, it's how you ride your bike.
Juodulys
900cc *****
Avataras
#92    

Citata:
Cituoju: devil_racer
o gal rėmelio brėžiniais norėtum pasidalint? :D ;)


tu apie kurį rėmelį - galinį negi??? rėmelio brežiniai pas hondos gamintojus - originalus 2005 repsolinio RR'o rėmelis :-] ;) o jei turejai galvoj tuos perejimus kur gaminuos - tai dar palauk turiu autokadinį variantą, bed dar nepatikrinau 10 kartų - kad viskas idealiai būtų
2006 Gruodžio 24 11:29 RR fighter
Donoras
1100cc *****
Avataras
#93    

ne taip išsireiškiau :D aš apie šituos:
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2006 Gruodžio 24 13:49 Tiesiog Devis.
green frog team.
It's not how you look on your bike, it's how you ride your bike.
Juodulys
900cc *****
Avataras
#94    

aaaa šitų brežiniai pas motordetail :-] čią iš louis už 19,95 eurų už štuką :)
2006 Gruodžio 24 14:45 RR fighter
Optimistas
1100cc *****
Avataras
#95    

Citata:
Cituoju: tomasssitas

Rėmą matau juodai nuputei, reikėjo ir galinę šakę juodi dažyti, būtum tikras juodulys ;)


Citata:
Cituoju: devil_racer
jo šakę irgi reikėjo nudažyt :)

Tikriausiai, Ilja, nepamatė šio siūlymo-klausimo apie galinę šakę ir nepateikė jokio atsakymo ;)
Tai, kaip, dažysi galinę šakę juodai? :-)
2006 Gruodžio 30 14:56 '06 GSXR 750
Juodulys
900cc *****
Avataras
#96    

aa jus apie tą šakę :-] na aš jos šake nevadinu ;) lietuviškai turbut butų "švituoklė" :) Nea planuose nieko nėr ir šeip kitų darbų dar pilna - katik varyklį ikeliau - o tas sunkus buvo :O . kai surinksiu pilnai žiuresiu kaip žiuresis :) tada ir galvosiu ;)
2006 Gruodžio 30 16:43 RR fighter
Optimistas
1100cc *****
Avataras
#97    

Tai paskui bus sunku vel viska isardyti. Dazyk dabar, kol pilnai nesurinkai ;)
2006 Gruodžio 30 16:56 '06 GSXR 750
Juodulys
900cc *****
Avataras
#98    

tai ka ten tą šakę 3 varžtai ir 3 veržles :-]
2006 Gruodžio 30 17:06 RR fighter
Praktikas
1100cc *****
Avataras
#99    

Citata:
Cituoju: ylaya
beabejo galiu :)

jums reikęs :-] :
1. lituoklis (25 W pakanka);
2. epoksidkes (rusiška puikiai tinka, deja nuotraukoj nėra - išnaudojau);
3. šlifavimo popierius;
4. iki degtukai;
5. lituoklis pistoletas (galima apseiti);
6. priedai (liko tik įpakavimas :) ).

visų pirma reikia pašalint lipdukus nuo skilimo vietos, jei dažyta dažus nušveist šlifavimo popierium (nors jei tingyte - galima lituot per dažus, bet..).
Na ir pradedam suvedam plastmases plokštumas keliose vietose lituokliu "prikabinam" ir nuo vieno skilimo galo pradedam daryt griovelius taip kad vienas ant kito eitų - griovelių gylis beveik per visą plastmases storį (kad ne kiaurai, na 8/10 storio) gaunasi kažkas panašaus į užtrauktuką :) Procedūrą kartojame kitoje plastmases pusėje. Dabar paruošiame epoksidkę ir pasismailiname degtuką, toliau seka gan ilgas niurus ir kruopštus darbas - reikia užpildyti to užtrauktuko griovelius taip, kad grioveliuose neliktų oro burbuliukų, bet nereikia privaryt perdaug, bo paskui prieš špakliavimą reikes kas nereikalinga nuimti šlifavimo poperium ;) . Lituoklį pistoletą naudojau auseles formai išpjauti - pirma prie spoilerio prilitavau gabalą plastmases, o paskui su pistoletu apipjausčiau reikiamą formą :) .



Aš sutinku praktiškai tik su procesu iki epoksidkės. Nes dariau su ta epoksidke ir pastebėjau tokius proceso trūkumus. Epoksidkė prie tos plastmasės limpa labai silpnai. Taigi, siūlės ji beveik nesustiprina. Praktiškai ji tik naudojasi kaip glaistas į duobutes, tačiau ją ten be burbuliukų sukišt yra amžiaus darbas. Be to, šveičiant nusišveičia ir ta išlydytos plastmasės dalis, kuri išsispaudžia su lituokliu į viršų, taigi, siūlė dar susilpnėja. Aš rekomenduoju kitą būdą. Pirma padarom tuos užtrauktukus (bet tik iš vienos pusės pradžiai ir tik tą pusę pabaigus pereit prie kitos), paskui juos lituokliu vėl išlyginame judesiu statmenai siūlės, tada išilgai gaunasi griovelis. Tada paimam panašios plastmasės gabaliuką plonai atkirpę ir naudojame jį kaip lydmetalį - jį išlydome ir taip užlildome visą susidariusį griovelį dar su kaupu. Šitas metodas yra geras tuo, kad gaunasi vientisa plastmasė, ties siūle ji dar sustorėja ir iš blogos pusės taip galima palikti - siūlė itin sustiprėja, be to, jei lieka oro, jis nuo karščio tuoj pat išpučia burbuliuką, tai matosi ir tuoj pat galima tai sutvarkyti tuo pačiu lituokliu. Paskui jau aišku lieka šlifavimo ir glaistymo darbai. Tiesa, niuansėlis yra tas, kad reikia nepagailėt išmaigyt lituokliu tą plastmasę gan giliai, dar ir aplink kažkiek, jei toliau nuo siūlės užsilieja, o paskui užlygint, tada ji sukimba į visišką monolitą. Nes jei pvz priekinį sparną sukabinsi su ta epoksidke, tai visiškai negali būti tikras, kad ant 200 jis nenuskris po galiniu ratu.... O mano metodu sukabintą sparną lanksčiau iš peties į visas puses - jokių šansų, kad per tą pačią vietą luš :) Beje, 25w lituoklis yra per silpnas, manyčiau reiktų 35-50w, nes kai siūlė sistorėja, reikis daugiau karščio kad ją prašildyt. It jokiu būdu nesugalvokit naudoti visokių fenų, nes iš karto plastmasė deformuojasi ir susiraito.
2006 Gruodžio 31 16:27 ZX10R '06
Juodulys
900cc *****
Avataras
#100    

na epodsidkė manoji labai paprasta "rusiška" kur komponentai maišosi 1 prie 10 santykiu - tai laiko (y) - prikimba prie plastmases ir kaprono gerai (dedat į griovelius papildomos plastmases juosteles reikia žiūrėti kad spoileris ir juostele butų abu arba plastmasiniai arba kaproniniai nes lituojant kokią siūlę bepadarytumėt kapronas su plastmase nesukibs). Mano sparnelis beje irgi tuo pačiu būdų lituotas (pirmas kartas), tai apie 230 atlaike be problemų :) . Dėl lituoklio pilnai sutinku, kad geriau galingesnis, nes kai jis išskiria daugiau šilumos galima pasidaryti specialiai plastmasei varinius antgalius - "lopeteles" Liūto metodo siūlėm lyginti ir šeip daug patogiau maigyt plastmasę ;
2006 Gruodžio 31 17:13 RR fighter
Praktikas
1100cc *****
Avataras
#101    

Tai dedant papildomą plastmasę aišku, kad dėt reik tokią pačią. Aš tai turiu nepataisomai sumaltą šoną, tai iš jo karpau ir lituoju :) Jei kam reik - galiu gabalą atpjaut :D
2006 Gruodžio 31 18:33 ZX10R '06
Narys
125cc **
#102    

ziuriu ylaya giliam procese pasineres ;) maladec, kad kruopstus esi (y) man patinka tokie,siaip ir pats panashus esu :) kai savo rankom daug ka pasidarai, po to malonu rankena sukt, kai tiek laiko praleides esi prie savo zveriuko :) kaip sekasi su spidometru ir ka galvoji su akim, maciau viena ismusei :) idomus variantas su spidometru, noretusi daugiau foto ir info, nes paciam kazka reikia galvot arba +- 500lt moket uz deveta spida :D (h)
2007 Sausio 7 02:07
Juodulys
900cc *****
Avataras
#103    

dekuj, speedas "tas" maždaug ir bus korpusus tik dabar taikau - pagrindine problema padaryti tokį ekrano apšvietimą kad ekranas kuo mažiau būtų panardintas į gylį ir kad tas apšvietimas šviestų tik į ekraną. Pakolkas spidometro darbai pristabdyti - yra kitų :) O akį per batoną tik įmušiau į akies dobę - neskilo, jau ištiesinau ir nudažiau ;)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2007 Sausio 7 11:05 RR fighter
Narys
125cc **
#104    

tai kai pajudes spidometras i prieki ir bus sprendimai, butu malonu pamatyt foto su paaiskinimais (y)
2007 Sausio 7 20:04
Narys
125cc **
#105    

ziuriu turi ir du stovus is louis, nzn ar apie juos jau kas nors kalbejo, bet labai trumpai noriu suzinoti ar verti demesio sie daiktai ? :) (?)
2007 Sausio 7 22:54
Juodulys
900cc *****
Avataras
#106    

na 2007 kataloge jų kaina pakilo penktadaliu - tai manau, dėl to kad paklausa buvo už 2006 kainą nemaža. Pilnai užtenka darbuotis tokių - ratukai būtų pliusas, bet galima ir be jų apseiti.
2007 Sausio 8 09:47 RR fighter
Enduro man'as
600cc ****
Avataras
#107    

ylaya pabandziau tavo budu plastmases lituoti. Padariau griovelius uzpildziau epoksitke ir padejau dziuti, ziuresiu kas bus ryt. Vienoj vietoj truko plastmases gabalo tj bandziau prilituoti kita, bet kazkokia bloga plastmase buvo tj nelabai ji limpa prie spoilerio ir elastinguma praranda, gal kazka blogai darau (-) gali issamiau papasakot kaip dalitavai papildoma gabaliuka ir kokia plastmase naudojai :V
2007 Sausio 9 17:57 Trying to find my self in enduro...
Juodulys
900cc *****
Avataras
#108    

plastmasių yra įvairiausiu ir jų savybes taip pat skiriasi - neseniai tvarkiau 1000RR'o vidine galinio spoilerio plastmasę perdarinėjau akumo dėžę kad tilptų visi nauji ir seni 900RR'o komponentai, tai pirma kart susidūriau su tokia plastmasę - lydosi aukštesnei temperatūroje nei šeip ir pati plastmases struktūra primeną kažkuo - labai smulkų stiklo pluoštą.

patarimas butų toks jei jau nori prilituot kitokios plastmases gabalą - imk galingesnį lituoklį ir jau nesistenk gražiai daryt - reikia sudūrimo vietoje gerai iškaitint ir permaišyti abi plastmases, o paskui jau gražinti ir tiesinti.
2007 Sausio 9 19:16 RR fighter
Enduro man'as
600cc ****
Avataras
#109    

na o plastmase renkiesi elastiškesne ar standesne? ir kai padarai griovelius ir užvarai klijais, kai jie išdžiūna, dar lieti ta vietą su lituokliu(uzglaistai žaizda)? ar tiesiog imi švitrinį ir šlifuoji?
2007 Sausio 9 23:14 Trying to find my self in enduro...
Juodulys
900cc *****
Avataras
#110    

epoksidkę lituoklis nejama - tik sugadinsi, šlifuoti tik belieka ;) o griovialiai pas mane gaunasi labai smulkus nes reikia stengtis kad įspaudžiant lituoklį plastmasę nekiltų į viršų ar šonus o tą kryptim kur buvo prieš tai griovelis. aš net padariau savo lituoklio antgalyje toki griovelį - kurio pagalba plastmase kaip ir nukreipiama tiesiau.

o plastmase šeip nelabai lanksti yra - ją galima lenkti, bet tam tikroje vietoje pabalstą ir lūžta, gal tu painioji su kapronu - tas tai lankstosi gerai ir sunkiai lūžta - geriau tarpusavyje jų nemaišyk (kapronas - tai dažniausiai naudojamas didelių tarų gamybai: bačkos, kanistros)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2007 Sausio 9 23:26 RR fighter
Enduro man'as
600cc ****
Avataras
#111    

gal gali foto įmesti? nes mano lituoklis ganėtinai storas tai kažkaip chaltūra gaunasi :G
2007 Sausio 9 23:34 Trying to find my self in enduro...
Juodulys
900cc *****
Avataras
#112    

greit temai keist pavadinimą galesim :-]
2007 Sausio 9 23:48 RR fighter
Enduro man'as
600cc ****
Avataras
#113    

arba kurti nauja :) na tiesiog sekiau tavo darbą ir radau mane dominančią info, tj nusprendžiau pabandyti :) bet kažkaip sh... gaunasi kolkas (z)
2007 Sausio 9 23:51 Trying to find my self in enduro...
Enduro man'as
600cc ****
Avataras
#114    

beje plastmases pats dažai?
2007 Sausio 10 00:00 Trying to find my self in enduro...
Juodulys
900cc *****
Avataras
#115    

Citata:
Cituoju: BikeSouL
beje plastmases pats dažai?

mano dizainas paprastas :-] juodai!, nu dar koki1 juostą - joa pats
2007 Sausio 10 00:04 RR fighter
Enduro man'as
600cc ****
Avataras
#116    

iš foto tj labai neblogai gaunasi, su kokiais dažais dažai? akriliniais? nes aš kažka bandžiau tj tikrai nelabai išėjo, gal kokia paslapty turi? :)
2007 Sausio 10 00:08 Trying to find my self in enduro...
Praktikas
1100cc *****
Avataras
#117    

Bike Soul gabaliukus trūkstamus reik daryt iš lygiai tokios pačios plastmasės, neburk ten snarglių. Negi sunku pas xebrą pasiieškot nepataisomų plastmasių gabalų? Nes jei ties siūle tau sukietės per daug, tai ir vėl per tą pačią vietą trūkinės. Reikia padaryt monolitinę plastmasę, o ne perėjimą į kitokią. Ir kas rimtai plastmases daro, tai jokių epoksidkių nenaudoja, nes ji prie moco plastmasių nelimpa arba limpa labai silpnai. Turi gerai išmakaluot lituokliu plastmase beveik per visą gylį, paskui iš kitos daliet kiek trūksta, kad siūlė susilygintų su likusiu paviršium arba netgi šiek tiek iškiltų. Paskui darai tą patį iš kitos pusės. O jei ten lopai su gabaliukais nuo kompaktų dėžučių tai geriau net nevark, nes nieko iš to nebus.
2007 Sausio 10 09:14 ZX10R '06
Enduro man'as
600cc ****
Avataras
#118    

Liūtas o koks procesas litavimo be epoksidkes? gal gali smulkiau? Ir XEBRA kas turit plastmasiu sulaužytu sušelpti man? :V
2007 Sausio 10 22:23 Trying to find my self in enduro...
Praktikas
1100cc *****
Avataras
#119    

Aš turiu. Manau neproblema gaut kad ir pas tuos kur mocus arba jų dalis iš amerikės stumdo....
2007 Sausio 10 23:37 ZX10R '06
Enduro man'as
600cc ****
Avataras
#120    

o smulkiau nepaaiškinsi kaip vyksta litavimas nuo sulaužymo iki paruošimo dažymui? (+)
2007 Sausio 10 23:44 Trying to find my self in enduro...
Puslapiai: 1234567




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17