Motomanų Diskusijos » Kelionės ir poilsis » Kelionė po Lietuvą 2007, liepos 14-22 d.

| 2007-06-24 mindazzz | 165/53219 žinut.
 
Puslapiai: 123456


 
Juodulys
900cc *****
Avataras
#91    

belaukiant keliutojų Šventojoj :)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2007 Liepos 22 15:31 RR fighter
Juodulys
900cc *****
Avataras
#92    

(h)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2007 Liepos 22 15:33 RR fighter
Kuvaldaliotas
500cc ***
Avataras
#93    

Na va, pagaliau ir as parpurpiau namolio, su suskaldytu salmo vizorium ir be posukio :D Pietinis taskas nusprende manes nepasigailet ir paguldyt ant zemes :)
Sia nakti buvom like penkiese, ty, as, wildchild, mindazzz, speedster ir ponas vanagas. Pirmasis is stovyklavietes isvaziavo wildchild, po to speedster, tada tryse pajudejom link varenos, ir varenoje as nulekiau tiesiai vilniaus pusen o likusieji du nusprende dar pasitrint arciau pasienio. Taigi, laukiam myto 4tadieni, turbut :)
2007 Liepos 22 15:35
Juodulys
900cc *****
Avataras
#94    

sulaukus :)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2007 Liepos 22 15:38 RR fighter
Juodulys
900cc *****
Avataras
#95    

:)
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2007 Liepos 22 15:42 RR fighter
Juodulys
900cc *****
Avataras
#96    

rytas... :) "pikti baikeriai"
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2007 Liepos 22 15:44 RR fighter
Keliauninkas
900cc *****
Avataras
#97    

Hey hou,

kelione baigta. Mindazzz jauciu parpia namie kaip harlis :D Aciu chebryte uz puikia kompanija kelyje, aciu:
wasakiui uz neitiketina nakvyne pajury (juk cia tau reikia dekot, ane?)
ylayai uz palyda iki tinkamos perkelos
katie uz moteriskos dvasios palaikyma tarp sulaukejusiu motociklistu
ziunei uz purvus pakeliui i nord cap`a
paganzui uz moteris svaiginancia sypsena :D
wildchildui ir jo motoroleriui uz pervaziuotus smelius ir zvyrus
jaymz`ui uz honda cb nukankinima
speedster`iui uz kompanija nidos moteru pliaze
mindazzui uz cili sriuba ir iniciatyva.

Saldziu sapnu. (h)
2007 Liepos 22 18:42 ________________________
nieko neieškau
Narys
400cc ***
Avataras
#98    

Malonu matyti visus :) kelione tikrai super nors ir nepavyko visoje sudalyvauti.. ypac isimintinas keliukas iki stelmuzes :O ir ta dalis misko keliuku iki nord cap'o :D
beje visiems didelis dekui uz pagalba ir palaikyma siauliuose :H
2007 Liepos 23 22:00
Optimistas
1100cc *****
Avataras
#99    

Martin, kaip tavo sveikata?
2007 Liepos 23 22:04 '06 GSXR 750
Narys
400cc ***
Avataras
#100    

Nieko tokio kas butu nepagydoma :) tik be moto menesiuka pabusiu o gal ir ilgiau.. :( na bet tikiuosi uzdaryme sudalyvausiu kad ir be plasmasiu :) o per ziema ir pilnai susitvarkysim abudu :)
2007 Liepos 23 23:08
Pėsčiasis paparacis
900cc *****
#101    

Citata:
Cituoju: Martin
ypac isimintinas keliukas iki stelmuzes :O


O pas mus yra ir dar vienas panasus keliukas. (y)
Tu tik pasveik, ir atlek i musu krasta.. tai parodysiu as tau dar tokiu keliuku... (y) :D Ir idomiu vietu Zarasuose ;)
2007 Liepos 23 23:12 BooM
Kuvaldaliotas
500cc ***
Avataras
#102    

Jo, ten tai keliukas... nuo jo prasidejo mano CB'uko kancios, ir tesesi kol negrizau namo :D
2007 Liepos 24 12:25
Kuvaldaliotas
2200cc *******
Avataras
#103    

Piktų, alkanų ir utelėtų baikerių kelionė po Lietuvą
2007

PIRMOJI DIENA

Liepos 14 d., šeštadienis

Susitarimas susitikti 12 val. prie Hanerio ne visų buvo išgirstas. Aš, tame tarpe, išimtis irgi nebuvau. Noras sumontuoti lektuvinę kuro pompą ir pasigaminti bagažui tvirtinimus buvo atvirkščiai proporcingas iki išvykimo valandos likusiam laikui. Dėka Daliaus, kuris tądien prisijungt prie mūsų negalėjo, sparčiai apsisukau garaže (tokia verpste) ir „beveik“ laiku buvau sutartoje vietoje – Vilniaus motociklininkų atskaitos taške.

Iš pradžių planavom, kad kelionėje dalyvaus apie 5-8 motociklai, bet vietoje visas vaizdas apsivertė aukštyn kojom. Motociklų susirinko 18, o kiti dar planavo prisijungti pakeliui. Vieni iš jų – visai kelionei, kiti – tik savaitgaliui. Betkokiu atveju, pirmosios dienos nusimatė pakankamai linksmos geroje kompanijoje. Tik kad maršrutą, kaip ir planavome, teko dėliot paskutinėmis minutėmis. Visgi ir kelionėms pavadinimas atspindi situaciją: „Kaip Dievas duos“.

Davė Dievas Ziunei.. Oj davė.. Mūsų kompiuterinės kelio smegenys (supraskit, su GPS imtuvu) gerokai užtruko garaže. Mat nabagui nulūžo transkontinentinio BMW erdvėlaivio žvakės laidas, tai jis iš nervų buvo bebaigiąs ir antrąjį nugraužt. Laimei Ziunės žmona spėjo sulakstyt iki „Krastos“ ir patyliukais nugvelbti nuo ardomo bimbalo tokį pat laidą, pakol vyras kito nesugraužė. Pasikeisti spėjo, taigi prie mūsų prisijungė Pabradėje. Tam pačiam miestelyje aš pastebėjau, kad Afrikos guoliai įtartinai keistai barška – buvau pasiryžęs staigiai grįžt į Vilnių. Bet po nuodugnios Tūndros apžiūros kolegos motomanai pastebėjo, kad čia visai ne guoliai kalti, o grandinė kiek persitempusi. Šimtakilograminis bagažo krovinys – tai beveik tas pats, kas du geri keleiviai (moteriškosios lyties). Per dvi padalas atlaisvinom grandinę ir pirmyn į kelią.

Dar nepasiekę Švenčionių, alkani baikeriai jau prašesi sustojimo kabake. Vieni valgė sriubas, kiti – silkes, kurių išvis neužsakinėjo. Bevalgant nutarėme, kad ryčiausią Lietuvos tašką bandysime pasiekti po Adutiškį. Nuo šio miestelio iki pasienyje įsikūrusio Didžiasalio buvo geras gabalas žvyrkelio. Ko gero, pirmojo tikro išbandymo visomoms ne-endurkėms per šia kelionę. Laimei Artūtas dar spėjo paminkštinti savo VTX‘o galinį amortizatorių, kadangi 20 km geros tarkos laukė kiekvieno be išimties. Enduristam čia jau buvo rojus. Kelti dulkes iš paskos važiuojančiam nebuvo nusikaltimas, nes paprasčiausiai iš paskos niekas per daug ir neprisivydavo. Tik kad vat, mano Africa, su plentinėm padangom, neparodė jokios meilės žvyrui. Prie 130km gavau tokios turbulencijos ir tampymo į šonus, jog maniau, kad iš kelio pašonėse besiganančių karvių liks tik naminis faršas. Neliko. Pamoka paprasta: Africa be endurinių padangų – jau nebe Afrika. Nuo tam tikros ribos... Betkokiu atveju, atotrūkis nuo likusių keliauninkų buvo pakankamai didelis, kad spėčiau pakelėje išpilt nuo vibracijų susikaupusį gelsvą skystį ir dar užtraukt vieną taikos pypkę su likusiomis gyvomis karvutėmis.

Po tų kaikuriems nelemtų 20 km žvyro užkopėme ant asfaltuotos dangos. Visi – tarsi iš Afganistano, pasidengę storų kelio dulkių sluoksniu. Pasikeikėm, išspjaudėm muses iš burnos, ir patraukėme link mažo kaimelio į rytus nuo Didžiasalio, kur ir buvo pirmosios mūsų dienos tikslas – ryčiausias Lietuvos taškas. Pasienio ribą (vėlgi žvyrkeliais) pasiekėme visi, išskyrus keturis motociklininkus. Mindaugas kažką įnirtingai murmėjo į telefono ragelį, ir tada mūsų pasiteiravo, ar tarp mūsų nėra elektronikos meistrų. „Taip, - pagalvojau, - jau kažkam motociklas nebevažiuoja“. Taip ir buvo. Vos tik nuvažiavus nuo žvyro, Martyno motoroleris antrą kartą nebeužsivedė. Taip ir nenusifotografavęs prie atskaitos taško, nulėkiau padėti nelaimėliaims. Net nežinodamas, kuom galiu padėti... 12 km žvyro į kiekviną pusę leido pakaifuot. Atvažiavus man, neužilgo suvažiavo ir visi likusieji. Bandymas sutvarkyti signalizacijos pultelį bendromis pastangomis neišdegė, tad pradėjome ieškoti kitų išeičių. Signalizacijos blokelio netgi ieškojome, tik kad du Mindaugai ten, kur tikėjosi surasti elektroniką, surado tik oro filtrą. Martynas kažkodėl nesijaudino. Dexteris jam pasiūlė nuvažiuoti iki Vilniaus, pasiimti antrą pultelį, ir džipą su priekaba – dėl viso pikto. O mes visi pajudėmos Labanoro link. Norėjosi valgyti. Norėjosi ir išsimiegoti.

Pakeliui Ignalinoje susipirkom visą maistą viešnagei prie ežero. Bendras „skladukas“ parodė, kad vakarienė ir pusryčiai kiekvienam kainuos mažiau nei po 10Lt! Sakyčiau, kad pigiau grybo (prisiminkime enduristų kiaušinienę po 15lt). Visą maistą septyniolikai žmonių bendru sprendimu ir galvų linksėjimu buvo nutarta krauti ant Afrikos, kadangi anosios šeimininkas labai jau gyrėsi turįs gausų ir talpų bagažo skyrių. Maisto kiekį iliustravo vienas įdomus faktas: anksčiau sunkiai iš sankabos „ant rato“ kildavusi Afrika, dabar kilo ir iš gazo. Taip, važiuodamas „ont ratelia“, pasiekiau Labanorą vienu gražiausių ir smagiausių Lietuvos keliu. Kalnas po kalno, posūkis po posūkio ir lyg maži kiškučiai iš po kalno apačios stryksintis bendrakeleiviai pasiekė Aukštaitijos nacionalinio parko vidurį. Nuostabios vietos. Poilsio bazę irgi pasiekėme sėkmingai, tik kažkodėl pirmieji išvažiavę, į vietą atvyko paskutiniai. „Vedlys“ nusivedliavo . Vietoje – laužas, palapinės, ir čili sriuba. Suėjo marmalas (pupu makalynė), nors ir nemačiau, ką ten begaminu.

Tą patį vakarą planavau ir stabdžių kaladėles pasikeisti, tai geri norai buvo atiėti rytojui (o rytoj – ir kad kitai dienai). Ignas tuo tarpu bandė eit pašaudyt žuvų į ežerą. Krantas – pasakiškai šiltas ir švarus, tačiau dugne vis dar ruduo. Ignas grįžo be žuvies. O su sąlyga, kad daug alkogolio gert negaliu, nuėjau miegot. Nuėjau vienas, o palapinėj atsibudom trise. Tądien aš tų draugų nepažinojau. Nors žinojau, žinojau...

Dienos frazė:

„Jei važiuojant su motociklo net pats sau smirdi, reiškias, kad laikas praustis“.
Dainius
2007 Liepos 24 14:13
Juodoji
600cc ****
Avataras
#104    

:D :D :D :D :D :D :-( :D :D :D :-( chu....................... karsta jau
2007 Liepos 24 14:54 #288
Šiame poste išsakyta autoriaus nuomonė dažniausiai nesutampa su skaitytojo nuomone.
Keliauninkas
900cc *****
Avataras
#105    

tadien as supratau, kad dragstaras yra endurikas (ff) :-]
2007 Liepos 24 15:47 ________________________
nieko neieškau
Enduro man'as
1100cc *****
Avataras
#106    

Citata:
Cituoju: Ponas_Vanagas
tadien as supratau, kad dragstaras yra endurikas (ff) :-]


jo jo ir as ta trumpa atkarpa supratau, kad mano VTX irgi pasirodo enduro!!! vot ka reiskia nepatirtis...pirkau cruizeri, o gavosi va kaip... respect chebrytei!!! (h)
2007 Liepos 24 21:08 Triumph Tiger 955i
Keliauninkas
900cc *****
Avataras
#107    

marukas, kursim enduro cioperiu kluba :D
2007 Liepos 24 22:07 ________________________
nieko neieškau
Keliauninkas
400cc ***
Avataras
#108    

Laukiam tęsinio....
2007 Liepos 24 22:26
Keliauninkas
800cc *****
Avataras
#109    

Dainiau,musu cioperiams toli iki enduro,bet pravaziuot pasirodo galim beveik visur.Tik ar mums to visur reikia? :)
2007 Liepos 25 10:50
Keliauninkas
900cc *****
Avataras
#110    

Citata:
Cituoju: SPEEDSTER
Dainiau,musu cioperiams toli iki enduro,bet pravaziuot pasirodo galim beveik visur.Tik ar mums to visur reikia? :)


Sita klausima reikia uzduot mindazui su tevisku priekaistu zvelgiant i akis :D Atsiblizginai jau moca?
2007 Liepos 25 12:33 ________________________
nieko neieškau
Keliauninkas
800cc *****
Avataras
#111    

To tai klaust nereikia,juk matei kad neduok pavalgyt o duok pasiturkšt kokioj baloj :D
Dar neblizginau,tik su kercheriu minimaliai nupučiau.
2007 Liepos 25 18:09
Kuvaldaliotas
500cc ***
Avataras
#112    

Ar planuojamas koks nors keliauninku mytas? Seip as kazkodel galvojau kad rytoj kazkur kazkas turetu rinktis "aptarimui", fotkiu dalijimui ir pan, bet kazkodel dabar nesu tuo tikras :D
2007 Liepos 25 21:29
Juodoji
600cc ****
Avataras
#113    

Ketvirtadieni, 2007.07.26 19:00 val. Muskate

info 'banga
2007 Liepos 25 21:53 #288
Šiame poste išsakyta autoriaus nuomonė dažniausiai nesutampa su skaitytojo nuomone.
Kuvaldaliotas
500cc ***
Avataras
#114    

Sorry, bangoj neprisiregistraves ir ten niekados nelendu...uztenka ir motomanu. Kur randasi tas muskatas? bandysiu atlekt
2007 Liepos 25 23:07
Auksarankis
600cc ****
Avataras
#115    
2007 Liepos 25 23:55 Kawasaki Brute Force 750 4x4i
Juodoji
600cc ****
Avataras
#116    

Konstitucijos pr. 23 A
 
Kokybiškas nuotraukas mato prisijungę Motomanai.lt nariai.
2007 Liepos 26 10:16 #288
Šiame poste išsakyta autoriaus nuomonė dažniausiai nesutampa su skaitytojo nuomone.
Kuvaldaliotas
500cc ***
Avataras
#117    

ok thnx :)
2007 Liepos 26 10:31
Krapštukas
800cc *****
Avataras
#118    

o kolegas kurie nedalivavo priimsit, fotkiu pasiziureti ? (v) :P
2007 Liepos 26 13:46 Kuo gyliau i mishka, tuo daugiau ........ (ko?) Ats. - Zhibuciu (ishvandalintu) :D:D
Keliauninkas
800cc *****
Avataras
#119    

Atlėksiu tik aštuntą. Per valandą gal neišsiskistysit? Vežu P.Vanagui ir Katie po laikmeną, pilną nerūšiuotų nuotraukų iš kelionės.
2007 Liepos 26 14:01
Keliauninkas
800cc *****
Avataras
#120    

Gal kas turės laptop'ą, būtų galimybė pakept kopijų daugiau.
2007 Liepos 26 14:18
Puslapiai: 123456




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17