Motomanų Diskusijos » Bendrosios diskusijos » Būsimi taisyklių pakeitimai

| 2006-06-06 Salto | 35/20146 žinut.
 
Puslapiai: 12


 
Narys
25cc *
#31    

bbd nesamone padare as jau pora metu turiu motoroleri eina 55 km/h tevai daugiau jau ir neleidzia o teises turiu jau metai laiko dbr dar draudimas 210lt metams registravimas 140 lt ir bbz zino kiek dar uz technikine pajims tai ble lai gaudo bomzus prigerusius su dviraciais kur kas antra diena nutrenkia o pas mane mieste per 4 metus viena avarija del motorolerio buvo ir tai ten lol vaziavo o motoroleriu pas mus virs 200 tegul kelius normaliai isremontuoja o ne laika gaista del motoroleriu :|
2007 Kovo 27 17:51
Narys
125cc **
Avataras
#32    

Nepykit, įsiterpsiu į temą, bet kodėl Jūs pykstat kad motoroleriams reikia draudimo bei numerių? (Danijoj tas jau seniai reikalaujama)
Įsivaizduokit jei netyčia į kokią naują mašiną atsitrenktumėt ar pan. Gal geriau sumokėt kelis šimtus Lt už draudimą ir bent jau žinot kad išvažiavus gatvėn ir "supylus" kokios mašinos šono nereiks namų parduot...

Beje, atsiranda ir šiokia tokia kontrolė, nes numeriai visgi yra numeriai... Nelabai suprantu kodėl visi nori tarsi specialiai pažeidinėt taisykles, kurios turėtų padėt žmonėms gyvent saugiau...
2007 Kovo 27 21:13
Narys
25cc *
#33    

kur galima lankyti motorolerio kursus?
2007 Balandžio 23 22:48
nir
Sunkiasvoris
250cc **
Avataras
#34    

Citata:
Cituoju: Eddy
kur galima lankyti motorolerio kursus?


Vairavimo mokykloj
2007 Balandžio 24 09:52
Pėsčiasis narys
50cc *
#35    

Pakelsiu seną temą. Dėl registracijos viskas aišku, bet dėl technikinės... Kolega norėjo praeiti, tai motoroleris techniškai tvarkingas, bet sugalvojo prisiknisti, kad nėra numerio apšvietimo :O . Dažniausiai gamintojai juk nenumato, gal pas naujus jau yra...
Kaip jūs darot, ar teko susidurti?
2007 Liepos 30 11:45
Gatvinis
900cc *****
Avataras
#36    

Citata:
Cituoju: Maguss
Pakelsiu seną temą. Dėl registracijos viskas aišku, bet dėl technikinės... Kolega norėjo praeiti, tai motoroleris techniškai tvarkingas, bet sugalvojo prisiknisti, kad nėra numerio apšvietimo :O . Dažniausiai gamintojai juk nenumato, gal pas naujus jau yra...
Kaip jūs darot, ar teko susidurti?


Nesugalvojo prisiknist, o teisingai padarė, juk valstybinis numeris tamsoj turi matytis, visuose motocikluose taip yra. O jei ant to motorolerio nėra, tai negi sunku prisitvirtint papildomą lemputę, kad apšviestų nr. ?
2007 Liepos 30 13:05 Audrius
Optimistas
500cc ***
#37    

bet jeigu gamykliniame variante nera kokios nors dalies tai dar nereiskia kad ji privalo buti (vienas zmogelis masinoje neturejo nei vieno saugos dirzo nes jie gamykloje nebuvo sumontuoti tai tik parode kad yra sena masina ir daugiau niekas nesikabinejo)
2007 Liepos 30 15:15 Du ratai tarp koju ir riedek!
Ka rinktis: enduro ar chopper?
Prijaučianti auksaburnė
800cc *****
#38    

as irgi atsimenu volga kazkada turejau, tai nei vieno dirzo ir niekas nieko nei zodzio nesakydavo, nes pas jas is gamyklos nebuvo numatyta. siap ir del nr neturetu kabinetis, bet yra gera patarle-duok durniui kelia (h) o priedo, ta lempute pritaisyt tai 15min darbas-ir nervu sutaupysi einant tech.apziura ir nr apsviestas bus-pareigunai maziau kabinesis vaziuojant ;)
del pacio istatymo, kad registruoti reikia, tai liux, bet vazineti su pirdom, manau ir nuo 14 ar net nuo 12 metu reiktu leisti, tik pries tai kursus praejus ir su KET susipazinus. visi laimetu-daugiau jaunimo legaliai vazinetu ir maziau avariju butu
2007 Liepos 30 15:39
Narys
900cc *****
Avataras
#39    

del dirzu, tai KET yra atskiras punktas tam, kas skaito taisykles, tas zino. draudimas zinoma gerai, nors ir per brangus. numeriu ir registravimu aisku reikia, kad lengviau butu ieskoti pavogtu ir maziau butu noro vogti. nu o kad reikia technine praeit.. tai cia kiekvieno problemos, ar nori su techniskai netvarkingu vazinet ir galva nusisukt ar ne..
2007 Liepos 30 18:16
Optimistas
500cc ***
#40    

Citata:
Cituoju: klemkas
del dirzu, tai KET yra atskiras punktas tam, kas skaito taisykles, tas zino. draudimas zinoma gerai, nors ir per brangus. numeriu ir registravimu aisku reikia, kad lengviau butu ieskoti pavogtu ir maziau butu noro vogti. nu o kad reikia technine praeit.. tai cia kiekvieno problemos, ar nori su techniskai netvarkingu vazinet ir galva nusisukt ar ne..


siaip cia snekejom apie dalykus, kuriu neimontavo gamykloje o ne apie techniskai tvarkingas ar netvarkingas transporto priemoner
2007 Liepos 30 19:26 Du ratai tarp koju ir riedek!
Ka rinktis: enduro ar chopper?
Enduro man'as
600cc ****
Avataras
#41    

klemkas==> tj dėl nimerio apšvietimo nebūvimo sakai galima galvą nusisukt? (ff)
2007 Liepos 30 19:41 Trying to find my self in enduro...
Pėsčiasis narys
50cc *
#42    

Sutinku su jumis, kad gal ir nesudėtinga tą lempečką prisisukti, bet šiuo atveju toks įspūdis, kad būtinai norėjo prisiknisti, nes jau viską buvo patikrinę ir pabaigoje suko ratus aplink tą motorolerį, kol greičiausiai sumąstė dėl nr apšvietimo..
Bet kita vertus, kodėl aš turėčiau sukti galvą, kaip kad ir minėtas pvz su volgos diržais?
2007 Liepos 30 20:46
Narys
900cc *****
Avataras
#43    

Egypt'ui ir Maguss'ui :
XXXI Skyrius. Reikalavimai transporto priemonėms
280 punktas. Kiekviena eisme dalyvaujanti transporto priemonė, kurios konstrukcijoje yra numatyti saugos diržai (yra jų tvirtinimo vietos), turi būti su saugos diržais.

Kazkodel nerandu kur tiksliai parasyta, gal destytojas sake, todel pamenu. bet esme tame, kad jei konstrukcijoje nenumatyti saugos dirzai, taip kaip jusu volgose, ju neprivaloma irengineti ir ju technine praeina be ju. bet jei juos gamina su dirzais ir ju nera, tik tada nepraeisit.

Bikesoul'ui : gal tai gyvybiskai ir nesvarbu, gal norejo tas technikas prisiknist todel taip ir padare, aisku cia daug gali buti priezasciu, lempute tai dzin, as sneku apie pacia tecnhine priemoniu bukle. bet isivaizduok, kad tavo motoroleri pavoge, ir tu paduodi zajava mentam, o nakti vaziuoja tavo motopyrke su neapsviestu numeriu ir jokie liudininkai negales pasakyt, kad mate pravaziuojant tavo motopyrke, nes numeriai buvo neapsviesti.
ka noriu pasakyt, jei jau yra taisykles, tai reiktu ju laikytis, ir jos nera musu nenaudai.. manau daug kas visgi yra naudinga.
2007 Liepos 31 16:18
Narys
50cc *
#44    

Citata:
Cituoju: Talkee
Aš ženkliuko ne "sprendžiu" aš tiesiog taip mąstau. Iš tiesų važiuojant paskui automobilį (nekalbu apie didelius greičius) nesunku spręsti apie vairuotoją vien iš vaizdo. Dar kaip instruktorius sakydavo:
Yra beretės, sodininkai, blondinės (neįsižeiskit jei tokia jūsų plaukų spalva - čia ne apie tai ;) ) ir Asai. Visos šios kategorijos yra žymiai baisesnės nei 70 ženkliuką užsiklijavę asmenys ;)


Nes pastarieji taip ysijaute kad net nesiklijuoja jo o vaziuoti dazniausiai nemoka. Va pvz, yra pvz, mergaite turi teises jau 5 metai, issilaike viska, tik nevazinejo iki dabar, net taisykliu nezino deramai, o vaziuoja, aciu tik tam kur virsuj, jei jis yra, kad atsargi ir pati supranta kad auto vairuoja o ne zaislini dviratuka. Va 70 zenkliux sutinku, reikalingas. Aplinkiniams!!
2007 Rugpjūčio 6 12:31
Narys
25cc *
#45    

Citata:
Cituoju: vabalaz
butu tikrai geriau, nes dabar visokie 12-13 metu vaikai, nezinodami KET, lenda i gatves ir daro nesamones...

tu nestumk ant musu kaikurie ir moka pvz as ;) :S as nieko nesakau kad blogai jog teisiu reikes ir pan tik sakau kad ne visi nemoka ket
2007 Rugsėjo 17 17:36
Narys
25cc *
#46    

Citata:
Cituoju: Smitas
Citata:
Cituoju: motomanas
Citata:
Cituoju: Crusader
Citata:
Cituoju: Bikeboy
Vakar teko apsilankyt Romainiuose, ten pastebėjau neblogą vaizdelį, vaikinukai gakl 15 metų kažkur, pasiėmę kažkokę sena yamaha, nepamenu modelio bet pas ją jai neklystu 750cc va ir ka jūs sau manot, važinėja vaikinukai tryse, po gyvenviete greitis virš šimto tai tikrai, be šalmų be nieko vapše, motas be numerių. Tai blin jai jau tokių važinėtojų nesutvarko, tai jau motorolerių vairuotojus abejojiu, kad sutvarkys... (ff)

Tai uztai ir nesutvarko, kad mentai negali indentifikuoti transporto priemones. O jei padarys registracija, tai vazinejimas be numeriu - baudeli 1500LT(atrodo).
O del teisiu vairuot tai gal ir nebus vairuotojo pazymejimo. Gal uzteks koki kursa teorijos islaikyt ir tiek ziniu.
Atsimenu mano laikais mokykloje buvo kursai kad dviraciu gatvem galetum vaziuot. Net pazymejimus su nuotrauka isduodavo :-] . Gal ir cia tokius padarys.
O jei bus su numeriu tai ir patikrint galima bus kas per transportas , koks galingumas ir t.t
Ta proga turiu tokia ideja. Gal kas gali gauti ta projekta paskaityt? Tada galima butu inesti kazkokius savo pasiulymus
su motomanu parasais. Biurokratus tai smarkiai veikia. Gali netgi i tuos pasiulymus atsizvelgti.

Ir dabar yra tokie pazymejimai islaikymas kainuoja 15lt buna 10-ties klausimu testas ji islaikes gauni dviracio/mopedo vairuotojo pazymejima(nuo 15 metu) (+) Tiesa su pazymejimais didele makalyne nuejus i saugaus eismo mokykla uztenka atrodyt kaip 15-meciui :) Oficialiai reikia tureti dokumenta patvirtinanti asmens tapatybe bet i tai pro pirstus ziuri (s)
kai as db laikiausia teises tai pas mus instruktorius pasakojo apie tas teisia motoroleriams tai sake kad per visa rajona tik gal 2-3 vaikai buvo atejai issilaikyti :P ir jo gerai kad prijimtu ta istatyma nes laksto vaikucia net nuo sedynes nepasiekdami kelio su 125cc prie posuko sustoje tai nulipa nuo motorolerio kad islaykytu :O tai tikrai sis istatymas butu gerai ir jo tikrai netinka nuo 16m :|

as dabar laikysiu ta pazymejima ir man sake pats tas mokytojas kad mokyna nuo 12 m :O :O tai pagalvokit .pas mane gatveje yra toks skacas jam nzn gal 5-6 metai tai jis laksto su 125cc motoroleriu ir kai as vaziavau ant posukio jis vis neatsitrenke i mane tai kaip jaustis :| :-/
2007 Rugsėjo 17 17:46
Pėsčiasis keliauninkas
125cc **
Avataras
#47    

Niekaip nesuprantu is kur tokia nuomuone kad greiztinant baudas bus pasiekti rezultatai. Net shunes dresuojant ne su botagu talzo o skanestu seria... tj gal geriau tie 'protingi' dedes seime sugalvotu sistema kaip pradet mokyt vaikus mokykloje apie eismo sauguma, kultura ir pan. o ne galvot naujas baudu sistemas. Apie motorolerius tj sakyciau gerai sugalvojo. bus bendra tvarka visiems. Buwo karta draugas su motopyrium mieste gere ir namo vaziuoja, sakau "durnas?" sako " tjgi px, man teisiu nereik, tj ner ka ir atimt" (ff)
2007 Rugsėjo 19 18:08 And satisfaction this way comes
Puslapiai: 12




P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17