Remontas » Kaip iš paprasto motociklo pasidaryti "britvą" :)

| 2005-12-01 | 46 koment.
Paruošimas. Visų pirma turite prie savo moco pasistatyti britva ir pasižiūrėti kas darosi su matmenimis. Viskas turi maždaug būti proporcingai. Taip pat butu neblogai jeigu nusifotografuotumėt savo motocikla paskui su Adobe Photoshop arba atsispausdinus su ranka dasipieštumėte tuos spoilerius ir visa kita. Svarbiausia į ką reikia atkreipti dėmesį tai parašysiu.

 

Vairas - turi būti proporcingas aukštis. Žinoma jeigu buvo paprastas motociklas ir norit padaryt britvą tai teks jį sutrumpint. Galima daryti jį dvejopai. Prisukti rankenas prie plokštelės kur įsisuka amortizatoriai arba ten kur išeina vairas, ten išimti sena ir įdėti kitą, žemesnį (tai gali būti RIGA vairas). Taip pat reikia susitvarkyti ir su ratu. Jei desit platesni tai turine žinoma peradaryti plokštelę kur įsisuka amortikai. O vairo nepasidarykit per žemo kad paskui kai padarysit bakui kupra tai nepasieksit.
Galas. Jeigu jūsų motociklo galinė šakė yra pprivirinta prie viso rėmo tai turėsit problemų. Jeigu dėsit platesnį ratą tai galima iškart dėt kitą šakę. Jei ne tai reikės pjaut lauk šakę. Jeigu taip pat reikia lupti lauk amortizatorius ir reikia nusipirkti britvini. Jei kas nematė tai jis būna vienas ir stovi vies viduriu- šakės pradžioje. Kaip tai padaryti aš geriau jau nekomentuosiu nes kiekviename motocikle yra kitaip. Jeigu įdomu, tai čia nuotrauka (čia url nuotraukos: http://www.motorcycledaily.com/svfrm.jpg ). Taip pat dėl visos galinės dalies. Ją reikia iškelti taip kad galinio spoilerio pradžia turi būti šiek tiek žemesnė už bako kuprą o galas aukščiau (neužmirškite, kad jei norėsite jį keisti ar uždėti jam kuprą jis bus didesnis). Jei nesupratot galite pasižiūrėti kaip būna iškeltas galas ant britvų nuotraukose ar ant gyvos britvos.
Sėdynė. Sėdynes gali būti trejopos.
1. Kai būna tik vienvietė sėdynė.
2. Kai būna vienvietė sėdynė, o aukščiau eina antra sėdynė, kurią galima uždengti specialiu dangčiu.
3. Sėdynė su laiptuku aukštyn.

Bet jeigu jūsų sėdynė yra aukšta tai ją reikia sumažinti.

Benzo bakas. Nu Benzo baką gali keist i kitą, davirint arba palikt tą patį tik pakeist formą. Tai pakomentuosiu visus būdus. Apie bako keitimą į orginalų britvinį tai nekomentuosiu. Dėl davirinimo. Darant keterą žinoma padidėja bako tūris tai jį galima išnaudoti. Taigi pjaunate bako viršutinę dalį lauk(jeigu norite jį prailginti tai galit ir galą nupjaut). Tada privirinate sieneles. Geriausia tai pajaut trikampį, kad bakas palaipsniui kiltų į viršų. Tai gale bako pasidaro ketera. Tai reikia privirinti dvi trikampio formos sieneles(galima iškart lenkt iš skardos arba iš dalių) kad toje pusėje kur arčiau vairo beveik nepakiltų aukštis o paskui palaipsniui aukštėtų o gale butų vėl maždaug 120 laipsniu kampas ir žemyn. Tada galima privirinti ta dalį kurią nupjovėte. Gausis negražus bakas bet vėliau kai rašysiu apie spoilerius pamatysit viskas pasikeis. Nu ir bako formos pakeitimas. Apie jį aprašysiu taip pat straipsnyje apie spoilerius.
Karkasas. Labai svarbi dalis yra karkasas. Pagal jį bus daromi spoileriai. Jis gali būti daromas iš armatūros bet geriausia iš vamzdelių. Karkasas turi suformuoti galinę dalį(prie jo tvirtinsis
sėdynė ir galinis spoileris), karkaso vamzdeliai turi eiti palei bako apašią(galima ir darytoi šoniniui spoileriui, bet patartina jam daryti atskirus du vamzdelius nu bezino bako pradžios ir palei spoilerio formą iki pavarų dėmės galo) ir suformuoti priekį. Pasidarykite taip kad karkasas eitu normalei žemiau vairo nes kitaip spoileris lies rankas kada manevruosite. Priekyje turi b9ti padarytas lankas pagal priekinio spoilerio formą.

Šoninės karkasinės juostos. Jas galima pritaikyti ir nuo britvų arba karkaso vamzdelius suformuoti. Prie jų galima tvirtinti šoninius spoilerius.
Spoilerių gamyba. Motociklo spoilerių gamyba analogiška automobilių spoilerių gamybai. Jie daromi iš stiklo audinio bei dervos. Medžiagos. Patartina naudoti 400g/m2 stiklo audinio demblį. Derva POLYLITE 410-900 arba POLYLITE 440-M850. Taip pat reikalinga agro plėvelė arba kokianors kita medžiaga, gali būti net ir lipni popierinė juosta, macrofleksas arba dvikomponentinės putos.

1. Ten kur norite pasidaryti spoilerius reika padengti lipnia popierine juosta, agroplėvele arba kokia nors kita bet nereta medžiaga. Jeigu bezino baką davirinote arba nevirinot ir norit pakeist forma jį galima nedengti.

2. Dabar ant tos medžiagos purkškite macrofleksą arba dvikomponentines putas. Galima spoilerius daryt ir iš poliristirolo plokščių. Jas galima suklijuoti lipalu ir su įkaitinta viela pjaustyti. Tačiau sunku prisimatuoti prie formos motociklo.

3. Kai putos sustingsta tada pradėkite skulptoriaus darbą. Išpjaustos, padarot žiaunas kur reikia, priekiniui spoileriui išpjaukite skyles žibintams, tas pats ir su galiniu. Jeigu purškėte benzino baką ir jį apipjaustinėkite kaip norite.

4. Jeigu jau išsipjaustėte jums patinkančias formas spoilerių, tada reikia padengti lipalu arba popierinia lipnia juosta taip, kad nebūtų atvirų vietų, nes per betkokį plyšelį gali patekti derva ir išgriaužti putas.

5. Tada į kibirą maišote dervą su skiedikliu, stiklo audinį suplėšote į gabalus maždaug 20x20 gabalais. (P.S. Formas spoilerių kurias galima galite nusiimti nuo motociklo.) Tada su voleliu padengite formas derva. Įsipylę į kokįnors dubenėlį dervą, dėkite stioklo audinį į ją ir su voleliu išvoliokite kad stiklo audinįs visas permirktų. Tada tą audinį dedate ant formos ir su voleliu išstumdote ora nes kitaip pasidarys krateriukai ir juos bus sunku užtaisyti. Taip visas formas padengiate tokiu sluoksniu. Palaukiate kol išdžius. T.y. 1-2m paras geriausia. Tada šveišate su švitriniu popieriumi kad būtų lygus lygus, kur įra nelygumų užtepate špakliumi ir paskui paruošiate taip kaip dažymui.

6. Tada išvaškuojate ir sekančią dieną dedate vėl stiklo audinį. Nu vnz tas pats kas ir pirmai. Jau darote kelis sluoksnius. Geriausia 4 arba 3

7. Tada šlifuojat, padarot lygu lygu, jeigu yra kokių duobių jas užtaisos stiklo audiniu. Tada gruntuojat, dažot.

8.Jau galite dėti savo spoilerius ant motociklo. Tvirtinti galite metalo samariezais ir stengitės sukti tose vietose kur mažiausiai matytusi
varžtai.

Jeigu reikia įstatote žibintus, stiklus, uždedat sėdyne, vaira ir jau galit varyt i trasa.
Straipsnio autorius: spoileriz



Komentarai  Komentuoti gali tik prisijungę Motomanai.lt nariai.
provokator provokator
2010 Gegužės 2 17:36

nereikia nereikia :D super straipsniukas pasikelti nuotaikai :D ir atsizvelgus i parasymo metus-super entuziazmas :)

Gytautas Gytautas
2010 Sausio 24 15:18

Gal galima šį straipsnį ištrinti ? :D

Zioma Zioma
2009 Gruodžio 20 21:26

nuotaikingas straipsnioks. :D

K84 K84
2009 Rugpjūčio 30 21:28

>>britviuks
Kas ką moko :D Būtų malonu, jei nemokytum kitų, nes pats tokį trumpą tekstą surinkęs padarei mišką klaidų.

Sampo14
2009 Birželio 30 23:30

Gerulis reiks pasistengkt :O

Gytautas Gytautas
2009 Gegužės 1 19:57

Kaip keista paskaityt savo pačio straipsnius po 4 metų. Esant jaunam žmogui, per gana trumpą laiką įmanoma labai daug ko išmokti ir net labai pasikeisti.... Nors ir "britvos" dar nepasidariau, bet savo rankas šiaip ne taip išmokiau šį bei tą naudingo padaryti :D

v max^as
2009 Kovo 8 12:01

Pagal motocikla ir vairuotojas :) kaip sakoma atitiko kirvis kota :D

britviuks
2009 Sausio 18 00:47

o siaip malonu kad tolius tekstus raso. o klaidu yra bet nebukyme tokie tingyniai, kad net negaletume patys ko truputi pakoreguot. juk niekas neliepe viska daryt kaip parasyta.

britviuks
2009 Sausio 18 00:45

o kaip pvz padaryt priekini spoileri? juk ten ant nieko neuzpurksi macroflekso. o ant oro kaip jau visi supratpme nekaba :)

Faetonas
2008 Lapkričio 3 01:33

Daug darbelio nusimato :)

saslaz
2008 Spalio 11 00:36

iskart sakau sry bet negaliu susilajkyt nepakritikaves . visu pirma ;) nera tjp svarbu kokia derva pirksi nes gaunasi principe taspats (ne i lenktynes varaj, kad kiekvienas gramas svarbus)toliau .. :) audinio dydis nesvarbus cia jau kajp kam patinka-vieniem lengvau mazesnius gabaliukus lipdyt o kiti sutaupys laiko darydami is normaliu gabalu, ir voliuku tept klijus tj nzn ... geriausi minkstas ir purus teptukas ir man dar ydomu kajp prilips antras sluoksnis prie nupoleruoto pavirsiaus, nes siaip pries klijuojant pavirsiu reikia gerai susiaust su svitriniu ir pabaigai :) pries gruntavima rejktu nelygumus ne audiniu tajsyt o spaklium , tajp zymiai maziau darbo. tj va tiek kritikos ;)

ziuzelis
2008 Rugpjūčio 16 17:52

geriau nusipirkt britva negu cia tokius monstru garazus daryt

light green
2008 Birželio 13 20:08

o tinka poliesterine derva?

Tomasziukas
2008 Gegužės 21 16:57

Man sitas straipsnis keistas pasirode, jeigu turi enduro motocikla, arba koki kita nieko ten neisdarinesi (neisivaizduoju vaziavimo kai motocikla is daliu lipdo...
Net paprasta street i superbike pakeisti problema..

gedutis
2008 Gegužės 15 10:34

spoileriz turbut zino ka daro :) saunus straipsnis :) pabandysiu taip :)

Tochuelo
2008 Balandžio 10 18:59

noriu paklausti kuo skiriasi epoksidine derva nuo epoksidiniu kliju? ar epoksidiniai klijai tinka klijuoti stiklo pluosta?

Rossi
2007 Gruodžio 9 19:55

Mindaugasai - ties sakaia ;D Na as manau geriau jau nauja moca nusipirkti... Na o is kitos puses tj gal neblogaj butu tureti savo rankom padatrita aparata... Beto galiu kam reik tj galiu spoileriu stailinga nupiest... ;DD

mindaugasa
2007 Lapkričio 28 17:25

straipsni ivertinau 7-iem, bo suzinojau, kad apshpakliavus matarinka gauname brytva!
kadangi spoileris is karto isizeis, tai sakau: neisizeisk. geriau nepainiok valetu: brytva (sportiniu mocu) nuo plastiku kiekio netampama. rasyk "stailingas ir viskas bus ok. sekmes!

mazuxx mazuxx
2007 Lapkričio 2 20:17

esu girdejes, kad vietoj dervu automobiliu buferiu gamyboje naudoja istirpinta polistirola, ji istirpina su kazkokiu skiedikliu arba benzinu, tik as asmeniskai neisivaizduoju kaip tas polistirolas kimba ir kokias po to savybes turi. :O o straipsniukas tai geras. kaip tik turiu rulona stiklo pluosto reikes pabandyt ka nors pasigamint :)

Exhausteris
2007 Kovo 11 19:41

pats tu ce nerealiai kalbi britvos geros kainos tikrai nepasieks man labiau patinka paciam kazka daryt ir praktikos i gaut ir be to labai geras straipsnis

orange R6
2007 Sausio 13 22:00

komponentai kainuos tiek kad paprasciau nusipirkti britva.
ir is vis nerealiai tu cia kalbi

petruux
2006 Gruodžio 26 18:40

labaj geras straipsnis tik nezinau is kur gaut tos dervos ir to stiklo audinio ir kaip ta derva paruost........

aurukas
2006 Rugpjūčio 26 13:14

neblogas straipsnis tai kieik mazdaug visi komponentai gali kainuot?

greitis
2006 Liepos 6 18:07

geras straipsnis okaip sonus nesupratau

karolezaz
2006 Gegužės 2 19:27

Spoileriz o iskur gaut ta derwa ir stiklo audini kiek panasiai pinigu tektu isleisti???? Labai noriu pamegint parasyk prasau ;]

eiza
2006 Kovo 14 09:44

dekui, spoilerius pabandysiu taip kept... o ranku kokiu biesu patept nereikia, kad neliptu taip, plin jauciu kad epo bus ir kelnese....

spoileriz
2006 Sausio 19 19:12

NU cia noriu pataisyt straipsni. Siaip tai kai apie karkasa snekejau tai geriausia gala normaliai izkelt arba riest aukstyn ir butu maziau vargo ir svorio. I prieki galima viena idet ir apaciojejeigu nera.

spoileriz
2006 Sausio 19 19:10

Gali topplaste arbe jei klaipedietis tai jacht klube girdejau pigiai parduoda. gali nueit i topplasto puslapi. www.topplastas.lt

Demon
2006 Sausio 16 20:51

Jo cia tai cool straipsniukas :D Bet galit padet :D Norejau pasiklaust kur galima isigyti tokios dervos ir stiklo pluosto :D dekui is anksto :D

spoileriz
2005 Gruodžio 2 23:21

Vot jau toks atsakymas man patinka. Aciu, uz gerus pagyrimus. Zinoma cia viskas tik del stailingo. Tuos amortikus galima palikt kaip nori. Aisku pakeist irghi imanoma bet pislevos tai tikrai yra daug ,galima but ir su orginaliais. Kaip is moco perdaro i ciooperi tai cia irgi panasiai.

mune23 mune23
2005 Gruodžio 2 14:27

Spoileriz,nenorejau as nieko izeist ar lazdavot,pats vaikystej perejau visas savamoksliu konstruktoriu mokyklas(beje konstruodamas ir perdirbinedamas mopedus,usidirbau naujutelaitei, parduotuveje stovinciai Jawai)tad nieko pries neturiu.Bet kist nagus su svarkem ir vamzdziais prie vaziuokles,ir remo,tai nepatariu,nebent kaip sakiau montuot mazus variklius.

Liūtas Liūtas
2005 Gruodžio 2 11:43

Aš tai siūlyčiau geriau nupirkt gamyklinius nukentėjusius spoilerius ir juos restauruoti, pakeisti formą, pritaikyti. Bus paprasčiau kur kas. O perdarinėjimas šakių, rėmo ir taip toliau nėra geras dalykas, nes išsigadina visi techniniai parametrai, svorio centrai, pakabos charakteristikos, konstrukcijos atsparumas. Taigi, stailingo prasme manau straipsnis neblogas, bet jau rėmo pagrindinės nešančios konstrukcijos keisti nepatarčiau, juo labiau, ar verta išvandalinti rėmą vien dėl centrinio amortizatoriaus? Juk vis vien iš tokio moco neišspausi naujo superbaiko išvaizdos, tai tie du amortikai tikrai iš esmės vaizdo nepakeistų...

NIDA NIDA
2005 Gruodžio 2 11:34

Patikek naujokeli: mune zino tikrai daug. nereik cia pult metytis keiksmazodziais i kaire i desine ir jaustis vierchu tik del to kad parasei kazka. (n)

XmeN XmeN
2005 Gruodžio 1 23:34

nelengveu nusipirkti? :D

spoileriz
2005 Gruodžio 1 22:33

Zinoma visi esame zmones ir visi galime suklysti, as irgi gal suklydau kurnors. Tomaz zino kaip turi but ir jis gali pasakyt kur yra klaida bet jis nesisliuchina zodziais o normaliai pasako kas ir kodel. Mune nezino ar gerai ar blogai bet svarbu sukritikuot.

spoileriz
2005 Gruodžio 1 22:30

Vis pamirstu kad niekada nedaryk internete gero zmonel nes zmones kurie tave ivertins gerai bus max 20 proc. o visi kiti tik kritikuoja. Patys nieko turbut nezino bet svarbiausia prie konors prikibt... Neturiu geriau nieko ka pasakyt apie mune23

Tomazix Tomazix
2005 Gruodžio 1 21:28

(+) gali būti. Iš šio straipsnio man pasirodė naudingiausias spoileriu darymo metodas... Tikrai nesudėtinga, aišku užsiėmimo daugiau nei pakankamai :D (y)
p.s.
šiek tiek ne į temą parašysiu, bet šiandien buvau nuėjęs į yamaha saloną ir atidžiau apžėjau MT-01... pasirodo keleivio kojikės yra... taigi pripažįstu klydau (v) suklaidino straipsnis :)

mune23 mune23
2005 Gruodžio 1 21:03

Smercium paduotu i toki pilani,net savos gamybos sakem ir tt suvirnta moca ,ideti galinga pvz 1000cm varikli.O pas tave Tomazai viskas normal,tavo vaziuokle konstruktoriai projektavo,o ne svarscikai,be jokiu stendu.Jau vien sudauzyta moca atitampyt beveik neimanoma be stendo,o cia naujai gamint.pamenu darydavom ir mes jaunystej visokius samopalus,bet ir virint daznai reikdavo po eksplotacijos,bet motoriukus nuo voshodeliu dedavom,tad rizika netokia ir didele. ;)

spoileriz
2005 Gruodžio 1 20:58

Zinot kiti isivaizduoja kad tie spoileriai is svino padaryti tai jiems cia tragedija. Kokie 5 kg prisides ir viskas. Pats dietos pasilaikysi ir viskas issilygins

Tomazix Tomazix
2005 Gruodžio 1 20:46

Pas mane stiklo pluoštas, žinok tikrai nėra lengvas, bet "smerciu neatsiduoda" :D

spoileriz
2005 Gruodžio 1 20:43

Jie pagal prota darai jis nesigauna jau toks sunkus. Be to stiklo audinys tikrai yra nesunkus.

spoileriz
2005 Gruodžio 1 20:43

Jie pagal prota darai jis nesigauna jau toks sunkus. Be to stiklo audinys tikrai yra nesunkus.

mune23 mune23
2005 Gruodžio 1 20:21

Uuuuuu jau isivaizduoju tokio motociklo svori ir kokiu pastangu reiktu suvairuoti toki kurini,tad geriau dideliu varikliu i tokius nedeti,bo smertim paduoda.Bet usiemimo,tai ilgam uztektu ir tikrai paspausciau ranka tam, kas toki samopala sukonstruotu,bet vaziuot tai nenoreciau :D

spoileriz
2005 Gruodžio 1 20:14

zinau todel ir sakau. Skubedamas rasiau tai visko pridirbu. Zinai kai neziuredamas i klaviatura rasai tai taip ir buna...

Tomazix Tomazix
2005 Gruodžio 1 19:34

(y) Labai geras staripsnis, bet klaidų tai... :D

spoileriz
2005 Gruodžio 1 18:18

Atleiskit uz klaidas. Siaip administratoriai galetu ten kur url nuotraukos skliausteliuose idet ta nuotrauka.


 
P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17