Motociklizmas » Trialiniai motociklai. Visiškai kitoks požiūris

| 2005-12-14 | 28 koment.
Dauguma mūsų jau vaikystėje svajojo turėti motociklą. Bet kaip įsigyti motociklą, kurį būtų galima pramokti vairuoti nuo mažens ir kuris nebūtų paprasčiausias mopedas iš kaimyno daržinės? Yamaha inžinieriai sugalvojo, kad reiktų po truputį įtraukti ir jaunesnius žmones į motociklų pasaulį suteikiant jiems galimybę pajusti motociklo galią, patirti važiavimo malonumą ir leisti išbandyti daugybę dalykų, ko nesugebėtų normalus galingas motociklas.

 

Mitsuo Kitada, Yamaha vadybininkas – inžinierius suprojektavęs Yamaha Tricker konceptinį modelį.

Vieną gražią dieną prekybos planuotojai ir inžinieriai susirnkę Yamaha fabrike Iwatoje aptarė savo vizijas ir idėjas. Mitsuo Kitada buvo vienas iš jų. Jam patiko „trial bike“ ir kalnų dviračio sukryžminimo idėja. „Tiesą pasakius „trial bike“ nėra labai tolimas kalnų dviračio draugas. Nors šiais laikais „trial bike“ tapo tikromis specialistų mašinomis skirtomis specialiai varžyboms. Ne taip, kaip prieš dešimtmetį, kur juos dažniausiai galėjai pamatyti gatvėje, dabar gali išvysti tik per televizorių arba sportininkų rankose.“
Takeshi Higuchi priduria jog “Tikslas buvo sukurti motociklą kurį būtų lengva vairuoti turint tik lašelį patirties. Ir šis motodviratis suteiktų laisvę pradedantiesiems atlikti tokius triukus kaip važiavimas ant vieno rato, motociklo pusiausvyros valdymas ir t.t. Šie triukai nesunkiai gali būti atliekami judant nedideliu greičiu, taigi ji šio mažylio pagalba yra lengvai valdomi. Taip pat šis motodviratis buvo sukurtas geresniai taupių ir naudingų motociklų integracijai į visuomenę. "

Takeshi Higuchi, prekybos planuotojas Yamaha Fabrike Japonijoje sukūręs Trickerį norėdamas padidinti jaunimo potraukį motociklams.

Yamaha Tricker



Kiekvienas kelias yra tavo žaidimų aikštelė – Trickeris tai nauja motociklų savoka. Motociklų kurie būtų tarsi BMX (Bicycle Motocross), dviračiai bet dar ir su varikliu!!! Jis suteikia eXtremalių pojūčių kiekvienam prisiekusiam BMX, snieglenčių, riedlenčių, banglenčių sporto atstovui ir leis pajusti artimas jų sričiai motociklizmo idėjas.
„Yamaha Tricker“ tai dar vienas būdas pasilinksminti su motociklu. Šis naujas dviratis stilius viršyja visas dvigubo tikslo ribas. Ekstremalus dviratis ekstremaliam laisvalaikiui. Trumpai tariant tai yra žaidimų motociklas šiulaikiniam jaunimui. Sujungdami trumpą ratų bazę, su labai žema sėdyne ir unikaliu važiuoklės dizainu, Trickerio dizaineriai meta lauk visas mintis apie važiavimo malonumą sukurdami dar nepatirtus įspūdžius leidžiantį pajusti motociklą. Ir kaip vardas sako (tricker – pokštininkas, išdaigininkas) jis yra pilnas triukų kuriuos galima atlikti. Iš dalies sportinių varžybų motociklas, iš dalies krosinis motociklas ir iš dalies paprastas gatvės motociklas – Trickeris yra sukurtas bet kuriam iš šių pomėgių.

Yamaha jau išleido radikalųjį Trickerį į Europos rinką, ir spaudos dėmesiui leido žurnalistams pirmiesiems patirti Trickerio virpulį Amsterdame.
Trikeris buvo sukurtas būtent laisvo stiliaus važinėjimui kuriam nėra ribų. Jis ypatingai lengvas (107kg) ir labai trumpas (ratų bazė 1330mm). Taigi jam visiškai nesudėtinga atlikti tokius triukus, kokų miesto motociklai tikrai niekada nepadarytų. Ypatingai žemas sėdynės aukštis (790mm) ir siauras benzino bakas) leidžia vairuotojui perimti visišką valdymą, taigi vairuotojas tampa visiškai pasitikintis savimi netgi tuomet kai Trickeris yra stumiamas lauk iš miesto gatvių. Trickeris yra būtent tam, kad jūsų važavimo įgūdžiams ir įpročiams suteiktų kitokių spalvų.

Trickerio variklis atlieka nuostabų darbą. Jis yra ypatingai lengvas, oru aušinamas keturtaktis ....
Kuris suteikia 21 arklio jėgą ir nepakartojamą trauką netgi prie žemų apsūkų, taigi jums nesunku išlaikyti pusiausvyrą netgi ir judant mažu greičiu arba važiuojant nelygiomis vietomis.
Aukštų tehnologijų panaudojimas

Mitsuo Kitada nutarė atlikti viską aukštame lygyje norėdamas pasiekti užsibrėžtą tikslą. Jis sukūrė lengvutėlį aliuminio rėmą, kuris stipriai suveržia variklį. Norėdamas, kad šis motocikliukas būtų pajėgus atlikti įvairiausius šuoliukus ir kitus triukus, Mitsuo sukūrė tvirtą pakabą. Pirmas pasirinkimas buvo motokrose naudojamos dalys. Priekinė šakė ir galinė pakaba nukopijuotos nuo Yamaha YZ 85 motokrosinio motociklo. Žinoma dalys buvo šiek tiek pakeistos ir pritaikytos būtent šiam mažyliui. Nors ratų bazė bei patys Yamaha YZ 85 ratai pasirodė irgi tinkantys šio mažylio kūrimui.

„Trickeris – tai vairavimo malonumas, kurio tu dar nesi patyręs“
Charakteristikos

Aukštos įtampos plieno rėmas,
Oru aušinamas SOCH 2 vožtuvų variklis,
BDS karbiuratorius
249cm3 darbinio tūrio variklis
Matmenys [Ilgis.Plotis.Aukštis] (mm) : 1820/740/1160
Sauso svoris:
Tricker 107kg
Tricker Pro 94kg



Yamaha Chivicker (Air Tricker)



Po nepakartojamo ir susidomėjimą sukėlusio Trickerio pasirodymo, buvo nuspręsta investuoti į šią sritį ir taip gimė AIR TRICKER (Chivicker) modelis. Chivicker‘is – lengvas, ypatingai kompaktiškas 50cm3 su dūkti mėgstančia siela. Lengvai valdomas, manevringas ir žaismingos dvasios mini motocikliukas galintis suteikti linksmą pramogą. Neapsikvailinkite vien pažiūrėję į jo dydį. Chivikerio dizainas ir galimybės yra realus dalykas.
Šio Chivickerio taikinys yra europos paūgliai, ir BMX kategorijos entuziastai. Taip norima juos sudominti ir įtraukti į motomaniškąjį gyvenimą parodant naujas motodviračių galimybes šiuolaikiniame technologijų pasaulyje.

Chiwickeris panašus į savo brolį savo lengvumu, vikrumu ir lengvu valdomumu, ir leidžia net ir pradedančiajam vartotojui atlikti šiokius tokius triukus.

Štai kodėl šis mažylis buvo aprūpintas lengvu ir ganėtinai galingu varikliu.Rezultatas, tai 88kg, kas yra visiškai mažas svoris palyginus su kitais tokios galios motociklais,

Yra ir daugiau gerų dalykėlių. Priekinė Öhlins BMX stiliaus šakė 66mm diametro, ir vienpusė galinė pakaba kas turėtų suteikti daugiau ekstremalių pojučių šokinėjant arba lipant į sieneles.
Jau nepaisant žaismingo charakterio Schivickeris dar turi ir akrilo plokštelę leidžiančią „laipioti“ įvairiais paviršiais ir atlikti šiokius tokius slydimus (pvz. Jei koks drąsuolis užsimanytų pačiuožinėti turėklais...)

Įkvėptas BMX technologijų Tommy Masumoto iš „MAS Engineering“ kompanijos sukūrė specialų dvigubą sukamąjį įrenginį leidžiantį atlikti 360o priekinį apsisukimą. Jūs galite tik įsivaizduoti kokias galimybes suteikia šis mažylis.






Charakteristikos

Rėmas sutvirtintas su korpusu, laikančiu variklį;
Variklis:
Oru aušinamas SOCH 2 vožtuvų;
49cm3 darbinio tūrio;
BDS karbiuratorius;
Priekyje ir gale įtaisyti papildomi pakojai;
Cnetrinis duslintuvas/slopintuvas;
Specialaus rašto padangos;
Neįprastas benzino lygio rodiklis.



Rieju Tango

Norite Pašokti?
Ispanijos firma Girona auga ir plečia gaminamų motociklų rinką. Girona nesnaudžia ir dar nespėjus įsibėgėti Yamaha Tricker prekybai, sukūrė savo variantą motociklų gerbėjams „Rieju Tango“

Rieju sunkiai dirba, kad spėtų paruošti motocikliuką 2006-tiesiems metams. Ir žada užkariauti širdis mažuoju Tango 125. Nors ir sunku patikėti bet Rieju inžinieriai nepabijojo įkrauti viencilindrio 125 cm3 variklio šiam motociklėliui. Variklis maitinamas oru aušinamu Mikuni karbiuratoriumi ir turi net penkių pavarų greičių dėžę.
Nors iš pažiūros ir atrodo mažas, šis motociklas apautas 19colių (priekiniu) ir 16colių (galiniu) ratu bei įgavęs 260mm diską priekyje
Tango turi paprastą priekinio apšvietimo lempą ir neišsiskiria savo priedų gausa.
Sėdynės aukštis 790mm; 5,8litro benzino bakas
1295mm ratų bazė.
Rieju Tango žadama išleisti 2006-ųjų metų vasarį –kovą.
Numatoma kaina 4090€
Straipsnio autorius: Talkee



Komentarai  Komentuoti gali tik prisijungę Motomanai.lt nariai.
DjWilx
2009 Spalio 20 15:38

butu idomu pastunint su tokiu :) ))

3rn1ux4s
2009 Kovo 17 14:41

jeigu jis kainuoja 4000euru tai welniop uz toki jau tikrai zaisliuka tai nemikeciau :D

Eolas
2009 Sausio 8 09:26

Stunteriai, pirkit Tricker'ius! :D :)

delete delete
2008 Lapkričio 14 11:43

jo, čia tai geras šmotas :D

djus
2008 Liepos 11 10:03

"Variklis maitinamas oru aušinamu Mikuni karbiuratoriumi ir turi net penkių pavarų greičių dėžę. "

geras karbiuratorius turbut...

gedutis
2008 Kovo 14 22:00

nu bet kurėjai galėjo būti ir ne siauraakiai :D

arce arce
2007 Liepos 13 17:41

geras geras, ydomu butu su tokiu pasivezint :)

woketizzz22
2007 Balandžio 21 21:21

baika

riterizz riterizz
2007 Balandžio 17 23:25

Vertas demesio savo vaikuj tokio nepirkciau(jej tureciau)juk uzsimushtu piesta vaziuodamas bet pats noreciau ishbandyt

zilwis zilwis
2006 Spalio 28 21:50

na 4000eur uz toki tikrai nimazai, nes uz tiek gali paimti cbr600rr, o cia zaislas ir tiek, na ne man ti tikrai :)

Nutcase
2006 Spalio 4 19:25

bmx i velniop Tricker lygis,nors snowbordas smagiau :D

paulius666
2006 Rugsėjo 2 23:38

viena yra tureti toki zaisla,kita moket zaist su juo

s^tarka
2006 Liepos 19 23:14

vis tiek gas gas valdo trialo pasauli ir jo niekas nenurungs.....o cia idomus motorinis dviratis.... :)

Shiknavickas
2006 Birželio 14 20:28

YAMAHOS salone Vilniuj berots toks yra

ferari ferari
2006 Birželio 10 09:38

kaskaip man tie seuraakiai neprie sirdies

ge! aas
2006 Gegužės 17 09:56

jis ne toks bet panasaus modelio

ge! aas
2006 Gegužės 17 09:56

toki turiu jis 125cubiku aina 170 zveris tikras o kaina kosmine tevas man nupirko atveze

tarmach tarmach
2006 Gegužės 14 20:25

kiek teko matyti tai jie pakankamai brangus, bet šiaip būtų labai faina su tokiu pasivažinėti

gizmow gizmow
2006 Gegužės 5 10:14

stigass, tai i ka panasu butu a? tia kur tada ruskei butu pasideje su savo deltom ir miniuskom? :) BANKROTAS :) cia buvo viskas suplanuota ... :) kad ruskis uzsidirbtu o paskiau japonas :D bet seip idomu butu pasivazineti su tokiu...net ir negaileciau nusiprikti jei tureciau pinigu :D

stigass stigass
2006 Kovo 1 20:16

vaiko svajone toks dalykas, isivaizduoju, jei pries 15 metu toki butu kas parodes

Talkee Talkee
2005 Gruodžio 23 22:10

Tai susitariam kada susitinkam išbandymui :D

Viciunukas
2005 Gruodžio 20 23:31

o as jau toki turiu :P

Authentic
2005 Gruodžio 17 10:30

Idomus zaislas :)

raizys
2005 Gruodžio 16 19:08

suzavejo kad net uzsimaniau tokio :)

Talkee Talkee
2005 Gruodžio 16 18:57

Norėtųsi pabandyt su tokiu pavažinėt. Kažin kaip čia pavyktų 360 apie priekinį ratą apsukt...

Fatalissimo Fatalissimo
2005 Gruodžio 16 12:03

o taip! geruliai zaisliukai :-)

Ziurke Ziurke
2005 Gruodžio 16 09:29

jo norma ce tai gera kriptis!, visgi ne apie britvas.. :D :D :D

BoomBoom
2005 Gruodžio 14 22:24

Talkee (y) (y) (y) (y) (y) (y)
Geras straipsnis (y) :S


 
P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17