Motociklų apžvalga » MT-FC Ateitis studentų rankose?

| 2007-03-30 | 4 koment.
Kas tai???

Prieš jūsų akis - visuomenės teismui pristatytas koncepcinis motociklas MT-FC.
MT - Motorcycle (Motociklas)
FC - Fuel Cell (Įrenginys verčiantis dujose,šiuo atveju vandenylyje, susikaupusią cheminę energiją į elektrą, o kaip pašalinį produktą išskiriantis vandenį).
Šis motociklas buvo sukurtas praktinio darbo gausa pagarsėjusiame Coventry universitete . Jo autorius - Reno Widesonas studijavo šiame universitete 2005-aisiais - 2006-aisiais metais. Koncepcinis motociklas MT-FC buvo jo projektas magistro laipsniui įgyti.

 

O kas jame ypatingo?

Šis koncepcinis motociklas sukurtas ateičiai - vadinasi su benzinu jam ne pakeliui. Įprastą benzino baką pakeitė vandenilio talpykla uždengianti elektros variklį. Elektros variklis savo jėgą grandine perduoda galiniam ratui- nieko čia ypatingo. Vadinas anoks čia ir konceptas be kokių tai "bevielių" jėgos perdavimo mechanizmų....
Didžiausiais šio motociklo privalumais įvardijami:
-Jo tylumas;
-Išmetamoji medžiaga - vanduo;
-Stiprioji/reguliuojama pakaba.

Deja dėl pirmojo "privalumo" motomanai linkę netgi labai abejoti - visgi motociklo garsą dauguma jais važinėjančių mėgsta, tad tylumas būtų tik minusas šiems vairuotojams.

Laikui bėgant ir automobiliai bus varomi vandeniliu, tad šis privalumas maloniai sutinkamas ir čia.

O aukšta ir netgi reguliuojama pakaba turėtų patikti žmonėms vis dar norintiems kartais išsukti iš kelio. Žinoma ne į nepravažiuojamus miškus ir neperbrendamas pelkes.


Kam jo čia reikia??

Šis koncepcinis motociklas buvo sukurtas kaip žvilgsnis į ateitį. Tai buvo noras pamatyti žmonių reakciją į gamtos neteršintį, ir šiek tiek platesniam panaudojimui skirtą motociklą. Kadangi motociklo rėmui ir pagrindinėms "svorį sudarančioms" dalims naudojami nebe sunkieji metalai, o įvairios sudėtinės medžiagos, motociklas yra ganėtinai lengvas, tad galios norint įvykdyti visus dabar įprastam motociklui keliamus reikalavimus jam reikia gerokai mažiau.
Kas iš to?

Nors tai ir žvilgsnis į gana tolimą ateitį, bet šis motociklas parodo, kad ateitis visgi grindžiama vandeniliu, ir gamtos neteršiančiomis transporto priemonėmis. Deja žurnalistai bei pirmieji lankytojai aplankę Coventry transporto muziejuje demonstruojamą koncepcinį motociklą jį pavadino "eskapizmo" (atitrūkimo nuo realybės ir tikrovės vengimo) kūriniu.
Spręsti Jums.
Šviežiausią informaciją jums pateikė - Vilimas



Komentarai  Komentuoti gali tik prisijungę Motomanai.lt nariai.
niuxa
2007 Balandžio 16 13:01

Na kosmines technologijos kosminemis technologijomis... bet prie kosminio dizaino priprasti matyt bus dar sunkiau negu prie kosminiu technologiju...

Talkee Talkee
2007 Kovo 30 11:55

Papildymas
>>>Maiden klausimams.
Techninių duomenų paprasčiausiai nėra, nes tai yra tik muliažas, o ne realiai sulpidytas motociklas - tikriausios jo dalys yra ratai, stabdžių diskai, galinis amortizatorius ir žinoma grandinė :D
Paprasčiausiai yra teorinė informacija - kas ir kaip būtų daroma.
Vanduo pasišalina garų arba lašelių pavidalu. Jei teko po normaliu motociklu pamatyti keletą šlangelių, tai ir čia panašiai vanduo būtų pašalinamas. Juk mums įprasta dūda yra skirta garso mažinimui ir įvairių kenksmingų dalelių sulaikymui. Čia su vandeniu dar ir azoto įvairūs junginiai pasišalintų,tad irgi tam tikri katalizatoriai turėtų būti dedami, o garso ir taip nėra - vadinasi dūdos kaip ir nereik.
P.S. Mums kaip "saviakams" tai nebent kojytėm nuo kalnelio kas pasistumt būtų davęs...

>>>Wasakio klausimams.
Žiūrint globaliau, darėm vieną projektą su automobiliniais varikliais - kodėl visgi nėra tos "vandenilio celės" tokios populiarios (nemaišykit su vandeniliniais varikliais). Daromi įvairūs bandymai, ne vienas BMW yra su tokiu varikliu, BET kol kas pagrindinės problemos:
gerokai sumažėjusi galia - vandenilio ir deguonies susijungimo reakcijos metu išskiriama energija yra ganėtinai maža. Taip pat šiam varikliui reikia gryno vandenilio, kurį išgauti elektrolizės ar kitokių cheminių reakcijų metu kainuoja gana daug.

wasakis wasakis
2007 Kovo 30 10:35

Ziurint globaliau, tokie kuriniai jau seniai yra ir veikia, tik labai man idomu, kodel dar iki siol nieks nepradejo ju masines gamybos, nes tikriaus arabu seichai susprogdintu pacia pirma diena toki fabrikeli :) Dizanas geras, truksta dvieju apvaliu faru, nupust su matiniu flakoneliu visa ir ko ne streetas? kad tai ateitis, tai tikiu, bet pries tai mes TURIM isdegint visa nafta, apsiterst, o paskiau vaikai su dviem galvom gal ir vazines su tokiais isradimais...

Maiden Maiden
2007 Kovo 30 08:55

Tikrai šviežiausia informacija... (y)
Bet pasigadau šiek tiek techniniu ypatumu- pvz konkretaus svorio ar galingumo... Iš dizaino pusės tai man asmeniškai jis atrodo kaip kokio animacinio filmo modeliukas, nors veikimo principas naujoviškas, ekologiškas ir pagirtinas. Tai kiek suprantu, išmetamoji medžiaga- vanduo- tikriausiai pasišalina garų pavidalu? Ir pro kur (nes tokios kaip mums mirtingiesiems įprastos "dūdos" lyg ir nesimato)? Ir ar jums, kaip univero "saviakams" buvo galimybė praktiniam pravažiavimui? Būtų įdomu išgirsti motomano atsiliepimus iš pirmų lūpų (h)


 
P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17