Motociklininkai sezoną pradeda Kačerginėje

| 2007-04-14 | 21 koment.
Jau keletą metų paeiliui Kačerginės “Nemuno žiedo” trasoje į vasaros sezono atidarymą tradiciškai rinkdavosi visi pajėgiausieji Baltijos ir kaimyninių šalių motociklų žiedinių lenktynių meistrai.

Graži tradicija nebus pažeista ir šiemet. Balandžio 27-29 dienomis šioje ne tik kauniečių pamėgtoje arenoje vyks tarptautinės Rytų Europos ir Baltijos šalių 2007 metų motociklų žiedinių lenktynių atvirojo čempionato I etapo varžybos.

 

Jų dalyviai šįkart rungsis dėl neseniai suburtos bei savo nemenkas ambicijas jau įrodžiusios pirmajame žiemos automobilių ralio etape „Sampo Winter Rally 2007”, kuris jai ir buvo tapęs pirmuoju tikru koviniu krikštu, “Automotoprojektų” komandos – varžybų generalinės rėmėjos, įsteigtos taurės.

Renginio organizacinio komiteto pirmininko pavaduotojas ir šių varžybų vadovas, “Nemuno žiedo” direktorius Eduardas Jakas teigia, kad sezono atidarymo šventė lietuviams patikėta surengti neatsitiktinai. Pernai ir užpernai bei dar ankstesniais metais Kačerginėje vyko keletas svarbių motociklų žiedinių lenktynių, kurių organizacija liko patenkinti tiek patys jose dalyvavę sportininkai, tiek žiūrovai.

Tarptautines motociklų žiedines lenktynes, sutampančias su atskirų šalių nacionalinių čempionatų pirmaisiais etapais, padedamas rėmėjų, organizuoja Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos vyriausybės Vš. Į “Nemuno žiedas”, Vš. Į “Automotoprojektai” ir nacionalinė motociklų sporto federacija (NMSF) bei šio renginio organizacinis komitetas, vadovaujamas Kauno rajono mero Valerijaus Makūno.
Naujovė – C klasė

Žiūrovai paprastai kiekvieną sezoną prieš pakeliant jo uždangą tikisi naujovių. Šiemet jie tikrai neliks nuvilti.

Nacionalinės motociklų sporto federacijos (NMSF), įsikūrusios tik pernai metų viduryje, pastangomis varžytis su labiau patyrusiais meistrais sudaryta galimybė jauniems sportininkams. Todėl jiems nebeteks demonstruoti tariamo savo “meistriškumo”, keliant nemenką pavojų aplinkiniams, miestų gatvėse ar kiemuose, o sukauptą patirtį jie galės įrodyti lenktynių trasose.
Šiemet pradedantieji žiedinių lenktynių entuziastai jau varžysis nacionalinio čempionato rėmuose atskiroje C klasėje, o pirmasis krikštas jų laukia būtent tomis dienomis Kačerginėje. Pradedantieji varžysis trumpiausioje, tik 8 ratų distancijoje.

“Būtent noras sudominti motociklų sportu didesnį būrį jaunimo bei sudaryti visas sąlygas kilti jų meistriškumui, įtakoti šio sporto saugumą ir paskatino sukurti NMSF”, - teigia jos prezidentas Aivaras Miliūnas.

To siekia ir NMSF steigėjai, motociklų sporto pasaulyje žinomi asmenys Tadas Garšva, Andrius Zarakauskas, organizacijos prezidentu išrinktas Aivaras Miliūnas, verslininkai Juozas Rupšys, Igoris Negatinas ir kiti.
NMSF deklaruoja kilnius tikslus populiarinti motociklų sportą Lietuvoje, pradedant nuo iki šiol ignoruotų mėgėjų, t.y gatvėmis važinėjančių motociklininkų. Pagrindiniu stimulu įkurti šią federaciją tapo grupės entuziastų noras išmokyti jaunimą saugiai vairuoti motociklus bei pritraukti į sportą gatvėje važinėjančius ir dažnai nesuvaldančius savo dviračių transporto priemonių vairuotojus, pastoviai linksniuotus spaudoje dėl pavojų keliančio važiavimo gatvėse.
Mokymams pasirinkta saugi vieta - Kačerginės “Nemuno žiedo” trasa. Apmokymų metu būsimiems motociklų lenktynių meistrams negailėta patarimų ir praktinių mokymų apie motociklų valdymo ypatybes posūkiuose, stabdymo bei kitus niuansus. Konsultacijas teikė ir teikia nemenkas jaunimo autoritetas, daugkartinis Lietuvos čempionas Julijus Čibirka.

Tokiu būdu pernai pavyko pritraukti apie 20 naujų entuziastų, iš kurių apie 15 jaunų sportininkų jau planuoja išmėginti jėgas balandžio pabaigoje varžybose C klasėje, t.y naujai sukurtoje pradedančiųjų klasėje.
Naujai susikūrusios NMSF praktinė veikla akivaizdžiai liudija, kad šiuo patraukliu bei dinamišku, tačiau pavojingu sportu galima sudominti jaunimą bei sudaryti jam visas sąlygas lenktyniauti saugiai, specialiai tam skirtose trasose, o ne miestų gatvėse ar kiemuose.

Kas žino, gal būtent jiems ateityje lemta garsinti Lietuvą ir jos motociklų sportą?
Antrasis “Stunt Riding” čempionatas

Į Kačerginės “Nemuno žiedo” trasos prieigas susirinkusius žiūrovus itin žavėdavo motociklų akrobatai, palyginti nedidelėje trasos dalyje demonstuojantys neįtikėtinus triukus.
Pernai buvę motociklų sporto akrobatai jau varžėsi Baltijos šalių “Stunt Riding” čempionato rėmuose.

“Šiemet tradicija irgi nebus pažeista, todėl balandžio pabaigoje kartu su Rytų Europos ir Baltijos šalių motociklų žiedinių lenktynių atvirojo čempionato pirmojo etapo važybomis prasidės ir “Stunt Riding” Baltijos šalių čempionatas”, - sako varžybų vyriausiasis komisaras Evaldas Čerškus.

“Stunt Riding” čempionate panoro varžytis beveik visi pajėgiausi Lietuvos, Latvijos bei Lenkijos ir Rusijos motociklų triukų meistrai.

Tad Kačerginėje laukiama pirmojo, pernai įvykusio čempionato nugalėtojų bei prizininkų Aleksejaus Kalinino, Igorio Kiseliovo, Virginijaus Žukausko, Janio Rozičio ir kitų šios sporto šakos entuziastų, kurių neįtikėtini triukai bei meistriškumas jau pavergė ne vieną šios sporto šakos gerbėją.
Seni ir nauji veidai

Varžybų rengėjai ir organizatoriai Rytų Europos ir Baltijos šalių motociklų žiedinių lenktynių atvirojo čempionato I etapo varžybose laukia visų pajėgiausiųjų motociklų žiedo meistrų.

“Sezono pradžia tuo ir įdomi, kad dar nežinome visų čempionato dalyvių bei tikrojo jų pajėgumo, - sako šių varžybų komisaras, Lietuvos nusipelnęs treneris Romualdas Petkevičius. – Kita vertus tarpsezoniu tarp sportininkų įvyko nemažai rokiruočių. Daugelis pakeitė ir techniką. Iškovoję laurus mažesnio galingumo klasėse pasibalnojo galingesnius dviračius žirgus, kiti – pakeitė ir motociklų, kurie kasmet labai sparčiai tobulėja, markes. Todėl tikresnį vaizdą ko galime tikėtis iš balandžio pabaigoje prasidedančio čempionato susidarysime tik po pirmojo etapo varžybų.”

Į Kačerginę žada atvykti daugkartiniai Baltijos ir savo šalių čempionai estas Hano Veltas, vilnietis Šarūnas Pladas, latviai Bruno Rožkalnsas ir Juris Svarinskis, Gintautas Cirtautas, jaunoji estų žvaigždė Andresas Sikallas, taip pat labai greiti ir azartiški lietuviai Gediminas Majauskas, Skaidrius Gaidamavičius ir kiti lenktynininkai, kurių meistriškumas negali palikti abejingų.

Dar svaresnį žodį motociklų žiedinėse lenktynėse šiemet pasirengę tarti pernai jau ne vienose varžybose sublizgėję Ignas Krasauskas, Valdas Kinčius, Aldas Rastenis bei kiti sportininkai.
Vieniems šventė, kitiems - įtemptas darbas

“Varžybos, įskaitant treniruotes bei kvalifikacinius važiavimus, vyks net tris dienas. Tačiau jų grafikas labai įtemptas, nes daug platesnė nei nacionaliniame čempionate pačių lenktynių programa, o be to ir dalyvių Kačerginėje tikimės sulaukti gerokai daugiau,” - teigia trasos šeimininkas ir varžybų “Nemuno žiede” vadovas Eduardas Jakas.

Tačiau netenka abejoti, kad nemenką tokių lenktynių rengimo patirtį sukaupę šių lenktynių organizatoriai padarys viską, kad sezono atidarymo šventė Lietuvoje vyktų sklandžiai ir kad apie čempionato uvertiūrą patiems lenktynininkams bei žiūrovams liktų kuo maloniausi prisiminimai.


Visą penktadienį, balandžio 27 dieną, “Nemuno žiede” vyks tik laisvosios treniruotės, sportinininkų itin vertinamos prieš sezono pradžią.

Šeštadienį, balandžio 28 dieną, be visų būtinų techninių formalumų, iki pietų sportininkams irgi bus suteiktos visos galimybės treniruotis, o jau nuo 13 val. prasidės kvalifikaciniai važiavimai, kurie neretai būna ne mažiau įdomūs bei intriguojantys, nei pagrindinės varžybos, todėl pelnytai susilaukia ir deramo žiūrovų dėmesio.
Sekmadienį, balandžio 29 dieną, iš pat ryto rengiamos apšilimo treniruotės, o varžybų atidarymas prasidės 12 val.

Iškart po varžybų atidarymo ir čempionatų vėliavos pakėlimo - 12.20 val. - bus duotas pagrindinių lenktynių startas motociklininkams, besivaržantiems B600 klasėje. Joje rungtyniaujantys sportininkai turės įveikti 12 “Nemuno žiedo” trasos ratų.

Tiek pat ratų važiuos ir B1200 klasės dalyviai, kurie ginčą dėl aukščiausių apdovanojimų pradės 13.00 val.

10 “Nemuno žiedo” trasos ratų laukia jungtinės 125 ccm bei 250/400 ccm darbo tūrio variklius turinčių motociklų klasės sportininkų, kurie startuos 13.40 val.

Po jų 14.10 val. savo pirmąjį čempionatą pradės C klasės sportininkai, kuriuos parengė NMSF.

Ilgiausią, 16 ratų distanciją privalės įveikti galingiausius “Supersport 600” bei “Superbike” motociklus valdantys sportininkai. Jie lenktynes pradės 14.40 val. Tačiau šiose klasėse varžosi galingiausius žiedinėms lenktynėms parengtus motociklus vairuojantys sportininkai, todėl jie išvysto ir didžiausius greičius, o jų lenktynės susilaukia bene didžiausio dėmesio ir pralekia akimirksniu.

Čempionato atidarymo varžybų desertui – motociklų akrobatų, besivaržančių “Stunt Riding” čempionate, pasirodymas, kurio pradžia – 15.20 val.

Nugalėtojų ir prizininkų apdovanojimo ceremonija rengiama 16.20 val.



Komentarai  Komentuoti gali tik prisijungę Motomanai.lt nariai.
oxr oxr
2007 Balandžio 30 15:47

Tikrai superbike klase paliko nebloga ispudi..Stunt ridingo tai efektas didziausias buvo stebint dalyvi su graziu geletu bike'u :D :D :D

spdstr spdstr
2007 Balandžio 29 20:14

Na tikejaus kazko idomesnio, ypach ish stunt ridingo.. Na kaip ir buvo tiketasi fainiausia buvo paskutine, galingiausiu klase, ypach kova tarp dvieju pirmaujanchiu :)

luas
2007 Balandžio 29 19:31

jo stintu ridingas irgi nieko ,avarija nebloga,gaila nemaciau .bet lenktynes be avariju nelenktynes :D

Britvutia
2007 Balandžio 29 18:24

biski awarija padare,,bet nieko :) ) gywas sweijkas=))) siaip labai liookks buwo=)) buwo i ka paziureti :) )

Gatovas Gatovas
2007 Balandžio 29 18:13

mldc vyraj pasirode, ypac Superbike finaliniam vaziavime :) tik gaila kad kai kurie sustojo apsilimo vaziavime;/

lacoste lacoste
2007 Balandžio 28 20:24

vaziuoja mikriukas i kacerga jei neklystu gal 157

kyrolizz
2007 Balandžio 27 22:23

jai spesiu po sawo gonkiu iskar ant moto ir i kacerga

Bikeboy Bikeboy
2007 Balandžio 26 16:22

Zmones gal kas žinot ir galit pasakyt kaip iki kačiarginės iš kauno viešuoju transportu atvykt ? ??

Zilvitiz Zilvitiz
2007 Balandžio 25 20:54

reik apsilankyt ;) zinoma jai geras oras tik va kad atsimenu ana kart moto nelabai buvo kur palikt :S na bet zesim gal i masina susesim ;)

And
2007 Balandžio 25 02:11

Jei geras oras tai atpjausim visas klubas saviskio palaikyt

ZLO ZLO
2007 Balandžio 23 12:12

mes jamam sita rengini..

motobiker
2007 Balandžio 23 01:32

paprastai bilietai i varzybas budavo po 10 lt,gal ir si kart nebus daugiau.

enduro 4ever
2007 Balandžio 22 16:29

o kiek bilietas kainuoja jei toks yrA???????????/

mindazzz mindazzz
2007 Balandžio 20 14:54

Sekmadieni atleksiu

Bikeboy Bikeboy
2007 Balandžio 20 13:26

Jačiu atvyksiu, kaip supratau tris dienas ten kažkas vyks ;) tikėkimės bus geras oras.

Geras Salmas
2007 Balandžio 20 11:34

vaziuojam ten su motociklais!!! (i$ vilniaus)
galim susirinkt kurnors visi kas varo ten su motociklais ir vaziuot visi kartu

UnBaNeR UnBaNeR
2007 Balandžio 20 11:26

gal kas is klp pjauna ten? :D

BikeSouL BikeSouL
2007 Balandžio 20 10:59

jeigu atsirastu vieta masinoje is vln, gal galeciau prisijungti? :)

BikeSouL BikeSouL
2007 Balandžio 20 10:58

jeigu atsirastu vieta masinoje is vln, gal galeciau prisijungti? :)

Janis
2007 Balandžio 20 00:09

Is Vln pastoviai daug kas lekia ;)

Gatovas Gatovas
2007 Balandžio 19 19:38

butinai vaziuosiu :) gal dar kas is vilniaus leks? :) musu masina pilna :D


 
P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17