Lietuvos naujienos » Bike Show Millenium dalyvio akimis

| 2007-06-10 | 43 koment.
Nespėjo visi dalyviai sugrįžti į namus iš renginio, o forume jau pasipylė komentarai iš vienos ir kitos pusės – vieniems patiko, kitiems nelabai. Norėtųsi paprasčiausiai apžvelgti šeštadieninę, motomaniškąją Bike Show Millenium dalį.
Kadangi motomanų forume buvo nurodytas susitikimo laikas prie MEGOS – 10.30, nusprendžiau iš namų išvažiuoti gerokai anksčiau, kad turėčiau laiko dar ir pro miestą pravažiuoti ir pažiūrėti kas kur vyksta. Jau 10 valandą Kauno Pilies aikštelėje pradėjo rinktis ankstyviausieji motociklininkai.

 

Neskubėdamas Jonavos gatve pajudėjau link MEGOS. Priešinga kryptimi aikštelės link judėjo įvairūs motociklininkų klubai. Ranką pakeldavo retas iš grupėje važiuojančių. Į tai dėmesio net nekreipiau, visgi suprantama, kad tokią dieną su kiekvienu sutinkamu motociklininku nepasisveikinsi. Prie Megos tikėdamasis išvysti grupelę motomanų buvau tikrąja to žodžio prasme – didžiai nustebintas. Aikštelėje jau stovėjo per tris dešimtis motociklų. Ką jau kalbėti apie motomanų ir jų keleivių (ar žaviųjų palydovių) skaičių... Suprantama, kad tokioje minios žmonių surasti pažįstamų veidų buvo gan sudėtinga. Prabėgdamas stengiausi bent pasisveikint su dauguma – visgi malonu matyti gausėjantį motomanų burį.
Visi bendravo, dalinosi įvairių sričių patirtimi kartas nuo karto niūriai žvelgdami į laikrodį. Laikas bėgo, o kepinanti saulutė ypač pilną aprangą dėvinčių motomanų tikrai nedžiugino. Papeikimas išreiškiamas kauno motomanui, kurio visi kantriai laukėme. Na, negalėčiau pasakyti, kad visi – visgi teko nusivilti į gabalėlius suskilusiais motomanais palikusiais koloną anksčiau. Ištvermingiausieji, o gal ir labiau susibendravę.. liko ir sulaukę Liūto pradėjo formuoti koloną. Nesumeluosiu – pasakiška kolona (tiek dydžiu tiek tvarkingumu) pajudėjo Kauno Pilies aikštelės link.
Nespėjus jos privažiuoti pareigūnas mandagiai nurodė stovėjimo vietą (gaiviame pavėsyje...) Kaip tik pro šalį ėjęs renginio organizatorius Julius Urbaitis informavo, jog iki kolonos formavimo liko 10 minučių ir visų paprašė važiuoti po du. Deja, kaip paaiškės vėliau, paskatinimas: „Parodykime kaip mes mokame važiuoti“ nedavė nieko gero, nes tokių rodytojų atsirado, kad net graudu darėsi...
Kolonai pajudėjus į motomanų koloną įsiterpė motociklininkų ir iš kitų Kauno Pilies kampelių. Iškart sau pasakiau, kad niekur neskubėsiu (jei kas lys tai ir įleisiu į koloną), bet stengsiuosi važiuoti tvarkingai – po du, ir viskas. Nespėjus apvažiuoti rotušės aikštės šalia manęs trečią eilę pradejo formuoti čioperistai. Progai pasitaikius bandžiau juos prikalbinti įsiterpti į normalios dviejų eilių kolonos dalį, bet kažkodėl jiems tai priimtina nepasirodė.
Išvažiavus iš akmenimis grįstos senamiesčio dalies dešinėje išvydau Dareus motociklą – supratau, kad dabar galime važiuoti tvarkingai savo dalyje ir tikėtis, kad kiti seks tuo pavyzdžiu.

Pro veidrodėlius aiškiai matėsi kažkurio motomano sidabrinės spalvos Kawasaki ER5, kuris leido suprasti, jog mūsų dviejų eilučių kolona juda kaip planuota. Žinoma lenkiančių motoroleristų, ar draugus bandančių surasti motociklininkų kolonoje tikrai netrūko. Stebino dar ir iš kažkur išdygę motociklininkai traukiantys iš kišenių mobiliuosius telefonus ir svirduliuojantys iš vienos kolonos pusės į kitą. Iš savo pusės galčiau sakyti, jog šiųmetė kolona man patiko daug labiau nei pernykštė. Kolona nelindo į miestą antrą kartą ir kolonoje įsiterpę automobiliai gan greit iš jos dingdavo (bent jau mūsų dalyje).
Taip judėdami užkilome į Aleksoto kalną, kur motomanus pasitiko Mercedes bagažinėje stovėjęs ir visus fotografavęs paparacis vilkintis motomanai.lt maikutę. Kaip žinia motomanai.lt atributika pasipuošusių žmonių šiandien tikrai netrūko.
Pirmesnieji važiavę motomanai jau buvo užėmę strateginę, pavėsyje esančią vietą šalia LUKOIL degalinės.
Ten vyko tolesnių veiksmų planavimas. Kadangi dauguma motomanų norėjo užkąsti, atsigaivinti, buvo nutarta, jog degintis saulutėje laukiant leidimo įvažiuoti į reinginio teritoriją tikrai neverta, ir šį laiką galime panaudoti pasistiprinimui. Taigi dalis motomanų nuvažiavo į vaišvydavoje esančią kavinę „Baublys“. Tokie pasisėdėjimai bent jau man, tai patinka ne tik tuo, kad gali prikimšti maisto į skrandį, bet ir be šurmulio pabendrauti su kartu pietaujančiais motomanais.
Pirmą kartą išvydau Sandrą (Bikergirl999), galėjau nelakstydamas po visą aleksotą pabedrauti ir su klaipėdiečiais, kauniečiais ar vilniečiais – dėkui visiems už maloniai praleistą laiką. Manau DaviD tikrai sutiks, kad picos čia yra pačios skaniausios.
Pabendravę ir skrandžius užpildę kietos bei skystos agregatinės būsenos produktais pajudėjome aleksoto link. Įvažiavimas į renginio teritoriją netruko ilgiau nei tris minutes. Viduje nesunkiai radome ir draugišką Mindazzzo bei dar tik beįsikuriančio Wasakio palapines. Šeimininkams sutikus savo daiktus palikome palapinėse ir skubėjome pasivaikščioti po renginio teritoriją. Stunt riding programa buvo tik prasidėjusi, bet prieiti arčiau tvoros deja nepavyko. Mamos, tėčiai, seneliai su anūkais, motociklininkai, ir kiti įvairaus plauko žmonės buvo tieisog aplipę šią teritoriją. Supratau, kad stovėti pasišokinėjant ir bandyt pamatyti kokį įdomesnį triuką tikrai neverta – visgi ne tik stunt show šis renginys mane traukė. Visgi svarbiausia dalis buvo motokroso šuolininkų pasirodymas... Na aš ją pavadinau taip. Nesupykit, tikslaus pavadinimo paprasčiausiai nepamenu. Kol didžioji dalis žiūrovų sulipę ant tvorų stebėjo stunt varžybas, ar pakraupę žiūrėjo į deginamą motociklą, aš savo ruožtu apžiūrėjau kitose aerouosto vietose rengiamas atrakcijas – šuolis su guma iš 45m aukščio viliojo ne vieną, nors šuolio kaina ir buvo įvertinta 60čia litų. Deja tokia pati situacija pasitaikė ir prie bike show millennium suvenyrais prekiaujančių palapinių. Marškinėliai, kurių kaina taip pat siekė 60šimt litų buvo išpirkti akimirksniu.
Merginų tarpe tądien populiarūs pasirodė Biker BITCH marškinėliai. Nors ir lietuviškai sudėlioti žodeliai iš šių raidžių (pvz. Bendraujanti, Ištikima, Tiksli, Ciniška, Humaniška)... neatrodė tokie ypatingi vis dar matant tą pagrindinį užrašą. Na bet merginoms jie patiko – tai ir svarbiausia.
Tuo pat metu apėjau ir motociklų aikštelę. Buvo galima ramiai apeiti visą aikštelę, pasigrožėti įvairiausiais motociklais, jų aksesuarais.
Laikas greit praėjo – vieni motomanai išvažiavo gaivintis prie vandens telkinių, kiti keisti transporto (ruoštis vakarui), treti bendravo palapinių miestelyje.

Laiko turėdamas su vienu motomanu užsiėmiau strateginę moto show stebėjimo vietą – gan maloniai atrodantį šiukšlių konteinerį. Vėliau prie mūsų prisijungė ir kelios žavios motomanės. Šiek tiek pavydėjau katie‘j kuriai ir aukštesnės pakylos nereikėjo – tokio ūgio mergina sau ramiai renginį stebėt galėjo. Prieš motokroso Show pasirodė Jurgis Kairys. Danguje parodęs savo programą jis pasivaržė su motociklininkais. Nelabai supratau lenktynių esmės, kai startą iš akies duoda žmogus, bet juk ne viskas renginyje turi būti idealu.
Likus kelioms minutėms iki motokroso atrakcijų prisiminiau, jog KTM palapinėje vyksta motomanių susibūrimas. Visgi progos susipažinti su žaviomis motomanėmis nenorėjau praleist. Aišku vos spėjus pasilabinti su mergaitėmis buvau iš ten išprašytas. Ne veltui ten merginų susitikimas vyko...

Už tai galėjau ramiai grįžti į motokroso pasirodymą. Šis renginys sulaukė gerokai daugiau žmonių šūksnių ir ovacijų nei Stunt Riding varžybos. Matosi, kad lietuviams norėjosi kažko naujo.


Apie komentatorių prieš kiekvieną šuolį rėkavusį: „Davai Davai, come on, come on. Eina eina...“ nėra ir ką kalbėti, bet patys šuoliai, pasirodymas tikrai paliko įspūdį. Nors ir labai laukiau apsivertimo „žemyn galva“, bet kiti triukai atpirko pastarąjį. Po šio pasirodymo išskubėjau šiek tiek pailsėti, ir pasiruošti koncertui,tad prie išvažiavimo patekau į šiokį tokį kamštį. Gerai organizuotas apsaugos darbuotojų darbas – motociklo dokumentų patikrinimas, bei pakartotinas renginio štampų dėjimas ėjosi sklandžiai tad kamštis buvo „iššautas“ per kelias minutes. Prie pervažos stovintys darbuotojai su šunimis motociklų savininkams leido jaustis bent šiek tiek saugiau paliekant savo žirgus aikštelėje.
Vakare sugrįžus į koncertą nusivilti vėlgi neteko. Šalia scenos esančiame ekrane buvo galima stebėti visa tai, kas vyksta joje, o garso užteko net ir palapinių miestelyje likusiems motomanams. Paklausęs koncerto, ir pabendravęs su motomanais pajudėjau namų link. Žinoma namo pajudėjau tik patikrinęs ar visi tvarkingai miega (ane Mindaugai?) ir su sutiktais motomanais atsisveikinęs (ne su visais motomanais pasisveikint pavyko, tad bent atsisveikint galėjau). Vieno tokio atsisveikinimo metu Jawasakiui vos ne primygtinai teko pasižadėti, jog bent šioks toks renginio aprašymas iš mano pusės tikrai bus... Štai ir jis.
Norėtųsi padėkoti dalyvavusiems motomanams už susitikimą;
Juliui Urbaičiui – už įspūdingą renginį;
Nors ir pavėlavusiam Liūtui, už tvarkingą koloną;
„Baublyje“ pietavusiems – už linksmai praleistą laiką;
Mindazzzui – už gedimų nustatymą;
Pelytei – už gerą nuotaiką;
Palapinių miesteliui – už daiktų prieglobstį;
Motopanelėms.... tiesiog ačiū;

Renginio įspūdžius aprašė - Dalyvis




Komentarai  Komentuoti gali tik prisijungę Motomanai.lt nariai.
Garbanius
2007 Birželio 28 22:32

Man ir viskas patiko ir kolona ir renginys gal bilietai per brangus.

sparco
2007 Birželio 19 20:06

nors buvau be moto bet renginys lb patiko :)

Teroriuke
2007 Birželio 17 20:00

renginukas tikrai super buwo kaip ir gera kompanija :)

edvanass
2007 Birželio 17 18:37

nieko gero geriausias buwo 2005 m bikeshow :D

jolajus jolajus
2007 Birželio 17 00:39

eilini karta pramazijau, tai vel lauxim dvd

geRIMUKAS geRIMUKAS
2007 Birželio 16 09:09

o gal kas turit ar zinot video nuorodzikiu?

Frog
2007 Birželio 14 20:42

asmeniskai man tai gaila to moco kur sudegino :)

Fotografas
2007 Birželio 13 17:31

gal jums normaliu foto pusteleti ? :)
tik atsirinkinesit patys :) ~7+ Gb

pradziai keletas is RedBull stunteriu

http://www.mario.lt/foto/renginiai/BikeShow2007/RedBull/

yamaha TDR 125
2007 Birželio 13 12:38

Zalieji musu draugai pagirtinai dirbo savo darba prie iwaziavimo i rengini

3brolis
2007 Birželio 13 09:23

blin susinervijau .. :) bet ar as eilini karta prazioplinejau ..ar ??? klausims.. ar buvo kur aprasytas kolonos marsrutas ??? nes kolona gaidena iki negaliu .!!! kaskokie asilai uzstabde prie isvaziavimo is senamiescio ...ir kolona atitruko ...nu gan didele gauja pagal tuos asilus ir nuvaziavo spekit kur !!!!!!!!! ogi savanoriais iki muravos kolonkes ... plentu kaunas klaipeda iki jonavos gatves ir per ja per senamiesti atgal !!!!!!!!!!!

vatas vatas
2007 Birželio 13 01:19

Didelis aciu uz straipsniuka,nes kai koja gipse,tai atvykt neiseina.Na bet linksma tik tiek,kad uz savaites gipsa nuims. Nors renginy but negalejau ,bet mintyse buvau ten,kartu su visais motomanais!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kuzeze kuzeze
2007 Birželio 12 17:20

puikus straipsniukas (y)
beje jei ka ,Talkee, cia tu su manim okupavai VIP vietas "kieciausias siuksliu konteineris" :D
kaip ir dauguma kas vaziavo kolonoi, tai ispudziai nekokie. bet Stunt shou bei Freestyl-as buvo nerealus (y)

Virus
2007 Birželio 11 21:39

ps, pas mane yra siek tiek video is stunt'u, tai bandysiu patalpinti ant dienu..

Virus
2007 Birželio 11 21:38

fantastiskai nearealus buvo renginukas..net nudegusi nosis ir kaklas nei kiek nepagadino ispudziu..su zmona kitais metais butinai leksim su nakvyne..beje, kas vaziavo kolona nuo Neste Gariunai - visiems labu dienu...broliukui su kauke nuo Megos - linksejimai uz palyda iki pilies...mes jama, syta mileniuma..

popsas007 popsas007
2007 Birželio 11 20:58

matau liux renginys buvo... Siais metais nedalyvavau, bet kitais butinai :D

Mr SAMAS
2007 Birželio 11 20:19

Renginys tai jegovas buvo. Bravo. Kitais metais viska mesiu, bet vel dalyvausiu.

Hadas
2007 Birželio 11 19:50

Renginukas tai super buvo :) Man laabai patiko :)

Dareus
2007 Birželio 11 18:11

o ir save pamaciau :D nu man irgi renginukas liux buvo (Y) :)

jawaha jawaha
2007 Birželio 11 17:21

Buna kartais pasitaiko

NIDA NIDA
2007 Birželio 11 15:21

manes manes.. liutas lauke manes ir per tai jis velavo.. :(

ferari ferari
2007 Birželio 11 15:09

Geras renginys, susipažinau su Mindaugu, šponke, suziu ir dar keletu motomanu kuriu neprisimenu :)

jawaha jawaha
2007 Birželio 11 14:49

Veiksmo daugiau nei praeitais metais ir stuntshow neblogai pavare, y sikna pamurde rata kazkam :) (jai matet suprasit :) ) Kolona tai neypatinga kaip visada nors patys kalti...

egoiste
2007 Birželio 11 14:45

saunus straipsnis :)

ChopperLover
2007 Birželio 11 14:32

man labiausiai gala kad nebuwau siame renginyje.. aciu uz straipsni nors cia pasiskaitau si bei ta. o del motomanu maikes gal kas panewezyje pardawineja TIKRAI noriu jos...

Slapukas
2007 Birželio 11 13:59

Ex, sauni dzukaite, rupus miltai :) )

Pelyte Pelyte
2007 Birželio 11 13:24

Prie scenos bazavosi ne motomanai o laisvi ir nepriklausomi baikeriai :)
O motomanų iš tikro buvo daug :) maikės nerealiai gražios ir labai matomos

Kipshaz Kipshaz
2007 Birželio 11 12:20

As tai vis niekaip nesuprantu kam buvo reikalinga deginti moca per Stuntshow :( ir aciu kolektyvui kurie prie scenos staliuka buvo okupave ir varles akvalangui is kurio teko alu gert :D Gaila tik kad vieni prie palapiniu bazavosi o kiti prie scenos ... teko lakstyt is vieno galo i kita

urfas urfas
2007 Birželio 11 11:22

Tai cia taves visi degdami kombinezonuose lauke prie Megos? :) Prisidirbai - teks ispirkineti kalte :)
Babublyje tikrai buvo saunu, malonu, kad pavelavusius mus (3 bernuzelius) priemete prie savo stalo. O net nepagalvojau, kad cia tokie aktyvus motomanai pietavo :)

NIDA NIDA
2007 Birželio 11 10:40

atsiprasau kad teko laukti (ne Kauno) motomanes kuri velavo ir per kuria visi velavo..

wings
2007 Birželio 11 10:32

Zalia mergina itariu NIDA. :D
Nesu gyvos mates, bet uzstriges Jos vaizdas 100%, kai gatvej sutiksiu - atpazinsiu :D

Pelyte Pelyte
2007 Birželio 11 09:25

Puikus straipsnelis :)
Renginys ir puikus. O jei kas buvo ne taip ar kam ko trūko, papraščiausiai reikia nekreipti demesio ir išlaikyti gerą nuotaiką :D

geRIMUKAS geRIMUKAS
2007 Birželio 11 09:18

kas kam galvoje :) as kaip kolonos nemaciau tai apie ja nieko negaliu pasakyti,niu bet po renginio vaziuojant link namuciu mane pralenke keletas mocu o ant vieno is ju sedejo pora.....berniukas kaip ir gerai apsirenges o uz jo mergaite su sijoneliu......o nuo greicio tas sijonelis kazikodel norejo jei ant peciu uzlipti........pora kilometru is paskos vaziavau su drebanciom rankom.........paskui pasistengiau atsilikti nes tas vaizdas pavojingas gyvybei......
o renginis sakyciau pavyko ....kazkas ore paskraide .....kazkas ant zemes paskraide....dar kazkas dare zeme oras zeme......paskui daug kepamos mesytes kvapo ir visokiausiu sveikas ir i sveikata..............

erikas
2007 Birželio 11 09:17

neturiu motociklo, bet straipsniuka perskaiciau nuo pradzios iki galo. Super.

siek tiek nuotrauku:
enduro: http://www.eriko.nuotraukos.com/thumbnails.php?album=32
bikeshow, stuntai ir oro akrobatai: http://www.eriko.nuotraukos.com/thumbnails.php?album=33

Slapukas
2007 Birželio 11 08:58

Siaip renginys (kaip ir straipsnis :) ) vykes. Del kolonos...... cia manau yra siek tiek organizatoriu "nedarabotke" :) )) Galejo su Kauno policija bent susitarti del keliu blokavimo, kol kolona pravaziuos, nes jautesi sioks toks jovaliukas. Bet bendrai renginukas "LIUX" :) ))
P.S.: Labiausiai suzavejo mergina su salotiniu sijoneliu ir zaliu Kavasakiu (nuotrauka Nr.2) :) ))) Idomu kas ji :)

zirnis
2007 Birželio 11 08:24

Renginys puikus. Su organizavimu sluboka, bet tokioj masei zmoniu sunk ka ir suorganizuoti. Bet bendras vaizdas puikus.

bandit007
2007 Birželio 11 00:03

kolona tai kaip kolona bet kokie motomanai faini, dega mocas visi bega kaip garzu kai dega, tik vienam daejo grebti gesintuva statojle ir uzgesinti, ziaurei organizavimas sluboja jei pasakyta 11 reiskia 11 o ne 12 ir ne 12.30, tikrai pirma karta buvau nusibodo laukti veiksmo

tomasito tomasito
2007 Birželio 10 23:46

renginys tai zajabis blogai kad kolona neteko pavazinet,nes del didelio greicio pasiklidom, nu ir gerai nezinojom kauno gatviu
:D

Tomukas Tomukas
2007 Birželio 10 23:26

Dalyvio akimis :) Liuks aprašymas

O kolona - visiškas bardakas

Geniukas
2007 Birželio 10 22:37

Na iš 4 cilindrų vienas nedirbo, teko atvažiuoti su 6 bet jau ant 4 ratų (būna pasitaiko). Taigi teko stovėti ant šaligatvio ir stebėti iš šono.
AR TAI VADINOSI KOLONA???
O renginys patiko, pernai irgi, tikiuosi ir toliau turėsim šį džiaugsmą.

AntanasP AntanasP
2007 Birželio 10 22:12

stilius kur ore skraido vadinasi Freestyle Motocross. dar ziuriu i kadra paemei A.Tamonio uztaisyta supermoto (Nr.10)

mano ispudziai po sventes kuo geriausi, nors ir buvau visas be jegu po enduro kroso bet labai smagiai pasibuvom su motomanais. mane pati labai nustebino kad tiek daug zmoniu issiskyre is minios nesiodami ant nugaros perspejamuosius zenklus ir balta logotipa priekyje :)

Egypt
2007 Birželio 10 22:04

kiek teko matyti kolona is sono (bent prie pat ivaziavimo) tvarkos visai nebuvo. na ka padarysi. geras straipsniukas ;)

Ponas Vanagas Ponas Vanagas
2007 Birželio 10 21:46

fainas aprasymas. O motomanu kolona marsrutu Mega - Pilies aikstele tikrai buvo pavyzdine, bent jau kiek maciau.


 
P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17