Lietuvos naujienos » Motomanų susitikimas "Elniakampio sodyboje"

| 2008-03-01 | 34 koment.
…Rudenį visi į poras:
Petras glaustos prie Barboros
Romas sukas apie Oną
Marjona myli Joną…

…Dviratukas mano
Niekaip nesustoja
Aš minu į priekį ir dainas dainuoju
Pro ausis vėjelis švilpia tyliai tyliai
Kai du sunkiai mina
Greitai aš važiuoju…


 

Nesumeluosiu sakydamas, kad po šio savaitgalio Elniakampio sodyboje pabuvojusiems motomanams šios dainos tapo tikrai įsimintinos. Na bent jau Wasakis Gerb. Ostapenko prisimins ir geru žodžiu minės dar ilgai. O dabar apie viską iš pradžių.
Kadangi pastaruoju metu motomanai.lt forume netenka kaboti valandų valandas tikslaus dalyvių sąrašo nežinojau. Greit akimis permetęs Renatos (kaip savaitgalį sužinojau jinai „Gerai Traukia“) sąrašiuką suradau pažįstamą keliauninką Justutį. Greit susikooperavę šeštadienio popietę jau skriejome sodybos link. Nors oras ir nežadėjo nieko gero, nuotaikos jis nesugadino. Visgi tikėjausi įsimintinai praleisti savaitgalį, pabūti su draugais, susirasti naujų (gyvai – red. past.). Atsižvelgdamas į tai, jog kelią Elniakampio sodybos link rodžiau aš, nutariau stabtelėti ir Pušynėlyje. Visgi sentimentai šiai vietai nugalėjo. Kartu su mumis važiavusioms merginoms su Justu aprodėme Neries vingius ir tikrai kerintį kraštovazidį. Oro sąlygos ir Pušynėlyje nebuvo pačios svetingiausios, bet tai mums nesutrukdė pasisupti jau pamėgtose supynėse. Pasismaginome ir keliaujame toliau. Dar 15min. Ir atsiremiame į motomanai.lt simbolika pažymėtą keliuką. Ačiū organizatoriams už šį ženklelį – tikrai padėjo. Padardėję žvyrkeliuku iš motociklų vėžių ir aiškiai sankryžėlėse matomų motomanai.lt kelrodžių supratome, jog judame teisingu keliu. Dar keli posūkiai ir ant tvenkinėlio (gal netgi labiau užtvankos) kranto mus pasitiko žavi sodyba.
Prie pagrindinio įėjimo stoovėjo tvarkingai išrikiuoti motociklai iš kurių labiausiai išsiskyrė Joanos atvairuotas streetas Honda CB400. Ne vienam ši mergina kėlė susižavėjimą. Nesupraskit klaidingai – ne vien savo grožiu. Juk ne kiekviena motociklus vairuojanti mergina tokiomis oro sąlygomis būtų ryžusis važiuoti į sodybą motociklu.
Net ir lijant smulkiam lietui tvenkinukas pasirodė viliojantis. Juokais draugei pasiūliau:
-Varom maudytis?
Kaip vėliau paaiškėjo mintis nebuvo tokia jau nekalta...

Nors atvykome pusvalandžiu anksčiau nei skelbto susitikimo pradžia, sodyba jau „siūbavo“ nuo motomanų pašnekesių, bendravimo. Pasilabinę su visais atvykusiais nuskubėjom ieškoti ramaus nakties prieglobsčio. Keturiese įsikūrėm jaukiame keturviečiame kambarėlyje atokiau nuo salės kurioje vyko renginys. Ir neapsirikom. Išsikrovę daiktus patraukėme virtuvės/pobuvių salės link – ten jau vyko stalų pildymo atrakcija, tad prisijungėme ir mes. Kadangi su dalimi motomanų gyvai susitikau pirmą kartą iškart nuskubėjau „pabendrauti“ – juk reikia susipažinti... Rankose iškart atsirado „zelionkė“ (Žalios Devynerios red. past). Su Wasakiu, Justučiu, Joana, Kuzmiene ir kitais dalyviais iškart subūrėme jaukų ratelį, kur pylėm, bendravom, vėl pylėm... Žodžiu kalba liejosi laisvai. Kažkas nusuko kalbą apie pirtį, tvenkinuką, o aš vėl ramiu veidu:
-Varom maudytis?

Joana mestelėjo į mane tokį keistą žvilgsnį – suprask, kad ji jau padarė išskirtinį veiksmą ir atvažiavo čia – o dar lįst į ledinį vandenį??? Oj ne...
Justa (mano bendrakeleivė) tik nusišypsojo – Varom!
Iš pradžių ratelis pagalvojo, kad mes tik blefuojam. Bet ką jūs – mes juk iš Kauno. Greit įšokom į plavokus – dar po gramelį ir pirmyn liepto link. Jei neklystu Marukas tespėjo šūktelt:
-Jamam fotikus! (Vadinasi su kvailiojančiu Talkee ir Justa nuotraukų tikrai bus)

Ir išlėkė iš paskos... Kažkam ruoštis ar ką nors keisti buvo jau vėlu. O įšokt į vandenį pirmąją pavasario dieną visai norėjosi. Pliūkšt ir aš jau vandeny. Pirmas jausmas – „aha, tikrai šaltoka“. Justą informavau, kad vanduo šlapias ir šaltas, bet tai jos neatbaidė ir paskui mane ji nėrė vandenin. Abu greit parplaukėm laiptelių link. O lauke šiluma... O šilta, nors deginkis.... Nuskuodžiam vidun džiovintis – Kuzma-Linius sveikina „zuikius drąsuolius“. Wasakis jau laukia su zelionke vidiniam apšildymui. Persirengiam – vakaras tęsiasi.
Vėliau nugirdau visai linksmą mintį:

„Kad Talkis trenktas, tai mes jau žinojom, bet kad ir tu.... (kalbama apie Justą, nepabūgusią nert vandenin kartu su manim)“.
Merginos pastebėjo, kad baliauninkams trūksta arbatos. Susikooperavom su AntanuP, Daniu ir patraukėm Sudervės link. Misija arbata nenusisekė – parduotuvėje palikau papkę su darbo brėžiniais... Antanas nesutriko net ir pasiekus sodybą jis sutiko vėl apgręžti automobiliuką ir nuvažiuoti atgalios parduotuvėn ieškot papkės. O ten merginos (pardavėjos) jau sunerimavę skambino 118 ir pagal rastus dokumentus bandė surasti papkės savininko telefono numerį. Pasidžiaugiau, kad tokių žmonių dar esama. Dar kartelį ačiū, Antanai.
Grįžus ėmiausi sau būdingos veiklos – nervuoti žmones... t.y. skaičiuoti vakaro dalyvius ir jų galveles sukti. Kai kuriems tai buvo tikras nervų išbandymas. O ką padarysi. Reikia ir sodyboje nebuvusiems parodyti, kaip mes laiką leidom ir kokių minčių galiūnų buvo sodyboje. Dažno paklausus: „Ar jau turi genialią mintį“ jie tik nudelbdavo į puspilnes zelionkės „taures“ ir atsakydavo – „Kaip matai, dar ne“.
Taigi dalyvių sąrašiukas:



DalyvisGeniali Dalyvio mintis
1. AntanasPIdėjos užvaldytas žmogaus protas niekada negrįžta į tą pačią būseną (A.Einstein)
2. DanisKur Wasakis šį mielą vakarą?
3. Emma Man taip greit nieks neateina į galvą.
4. Ežiukas -
5. FebussMotociklas… ir taip ateina pasitenkinimas.
6. Jakass12-tą susitiksim po stalu.
7. JoanaPavasaris – atidarom sezoną.
8. JustaTa proga, kad jau gyvenam, tai ir reikia švęsti
9. JustutizO buvo ir Pina Colados?
10. SeagirlO dabar nieko nesakysiu! Man sunku. (Justutiz suskubo pakomentuot – “Tai eik sportuot”)
11. KatieGyvenimas gražus.
12. KuzezeNėr bobų – neverk.
13. DakotaПрашла любовьб завяли помидоры.
14. Kuzma-liniusGinčytis su moterim – tas pats, kas pulti tanką.
15. Kuzmienė -
16. LapėSvetimų vyrų nebūna.
17. MaksasDaug benzino ir ilgas kelias.
18. MarukasSusirenkam, a?
19. Mykola (krioklio Dievas)Imkit mane ir skaitykit, bus įdomu.
Kai įkaisti iki negalėjimo...
20. MindazzzNebūna blogo oro, būna tik per mažai zelionkės.
21. NidaNebeturiu ką pridurt - DUOK RAMYBĘ!
22. NordasAš labai mėgstu rūkyti, galiu ir visą mišką surūkyti.
23. Ponas VanagasMylėk tėvynę! – Nevažiuok su Afrika.
24. Raimis (minties galiūnas)Vakar buvo mintys, šiandien tik galvos skausmai.
Patylėk, Emma, žmonės kalba!
Kodėl „blia“, kai žemę gerai patręši, tadu žemė žiedais pavaro?
Atsibundu – prieš mane dvi lovos. Jose dvi moterys, o aš su savo...
25. RamGavGeriau išgerti dažnai, bet po daug.
26. RenataGt-
27. Sandra9Alaus danguje nėra.
28. SuzisEinu drundc.
29. TalkeeBrr – vanduo šiandien šaltas.
30. Tinkis Vinkis-
31. Jurga (trumpiausios frazės savininkė) Ach...
32. TomukasKomentaras į Jurgos frazę – „Aš jai padėsiu“
33. WasakienėMadą galima nusipirkti, o stilių reikia turėti.
34. WasakisDeginkit tiltus – va ką aš jums galiu pasakyt.
Į mane atvaro fūra su halogenais...

„Prirašymas“ pavyko. Dauguma įveikė frazių maratoną. Jau vakaro pradžioje Marukas pristatė Motomanai.lt vėliavą. Pagaliau turėsime apie ką burtis sezono atidarymų ir uždarymų metu. Ačiū Maruk.
Vakaro metu motomanai buvo įtraukti į Renatos, Nordo ir Maruko akcijas atrakcijas. Reikėjo spėlioti motociklų markes, baliuose ar autoįvykiuose pasižymėjusių motomanų vardus ir netgi kubatūras... Vis padarydami rūkymo pertraukėles organizatoriai neleido motomanams nuobodžiauti. Pertraukų metu šalia kolonėlių buvusi aikštelė pavirsdavo grupės Mindazzzas ir Co pasirodymų scena, kurioje Kernagio „Tamošiaus bekepurio pirslybos“ nuskambėjo ne mažiau dešimties kartų... Žinoma ši grupė nesutrukdė motomanams ir pašokti ir merginas pakilnoti. RamGav sugebėjo vieną net oran paskraidinti... Konkursai, spėlionės suteikė galimybę motomanams įsigyti buičiai reikalingų daiktų – tvirtų dantų šepetėlių, daiktadėžių, įrankių komplektų. Net ir nieko nelaimėjusieji linksmai leido laiką, spėliojo, aktyviai dalyvavo žaidimuose. Po spėlionės motomanai gavo šansą parodyti lietuvių kalbos kultūros gabumus kuomet įvairiausias svetimybes reikėjo išversti į lietuvių kalbą.
Pavyzdys – Cangės – Pavėžinti prašančios Čigonės... (linksmųjų vertalų patikėkite netrūko). Nenuostabu, kad šį žaidimą užtikrintai laimėjo Mindazzas. Taip pat pasižymėjo ir Joana bei Katie (atitinkamai antra ir trečia vietos). Mindazzz nepraleido progos pasišaipyti: įrankių komplektą, pelnytą už pirmąją vietą perleido Katie, sakydamas, jog šie įrankiai pravers ir dažniau gendančio motociklo savininkei... Katie, nesijaudink, mes su tavim.
Išdalinus pirzus bei atminimo diplomus (kai kam dar ir papildomi prizai atiteko).t.y:
Emmai – kelių eismo taisyklių knygelė;
Joanai – Moto prekių katalogas;
Katie – „kišeninis“ veidrodukas...
Renatai – Moto prekių katalogas.

dauguma patraukėm pirties link. Lauke įrengtas krioklys paliko įspūdį ne vienam po juo palindusiam. Įtariu labiausiai džiūgavo gamtos draugas, krioklio Dievas – Mykola, vis ateidamas mūsų paklaust –
-ei, o jūs ar girdėjot, kaip krioklys šneka?

Nelabai tik supratom kodėl tas krioklys anot Mykola šneka angliškai – „Wow....wow...“ Na logiškai pamąsčius galbūt to upeliūkščio vanduo atiteka iš Atlanto vandenyno kartu su savimi atsinešdamas keletą nugirstų angliškų žodelių.
Pirties dalyviai stengėsi pasirūpinti vieni kitais, tad merginoms neleido sušalti, maloniai užleisdavo vietas – pasirodo tie motomanai nėra jau toki blogi žmonės. AntanasP net medučio (pirties procedūroms) užvežė ir mielai su visais dalinosi.
Po pirties RenataGt dar spėjo suorganizuoti karaoke, kurio laimėtojai buvo apdovanoti tik sekmadienio dieną (šviesiomis galvomis). Kiek teko nugirsti pirmąją vietą gavo Marukas (sveikinimai jam). Antrojoje vietoje liko Mindazzz, o trečiosios vietos savininko taip ir nesužinojau.

Įdomumo dėlei pasakysiu tiek, kad net ir nakčiai bendravimo netrūko – trijulė RenataGt, Mykola ir Kuzeze(jei nemaišau) išsėdėjo net iki šešių ryto. Gaila nežinau kokias temas jie taip inirtingai gvildeno.
Apie 11h dauguma motomanų vėl džiaugėsi buvimu kartu, Ostapenko „dviratuku“ ir ruošėsi šašlykų kepimui. Nors kai kuriems dalyviams ir reikėjo atsisveikinti anksčiau, tikimės, kad jie maloniai praleido laiką su visais. Merginos vėl skubėjo ruošti stalus išalkusiems motomanams. Manau niekas nesupyks, jei visų vardu padėkosiu Sandrai (Bikergirl999) už didžiulę pagalbą ruošiant ir tvarkant stalus. Ačiū visam kolektyvui kas padėjo pjaustyti maistelius, tvarkytis, kūrenti ir prižiūrėti „ugniakurą“ – šašląkepyklę. Kepamos mėsos kvapas priviliojo ir sodybos sargus – garbanių ir vilkų draugą, kuriems motomanai nepagailėjo pusrytėlių.

Deja oras ir šiandieną nelepino, tad motomanai neišsiruošė pasivaikščiojimams po gamtą (na nebent apie tai aš negirdėjau). Papietavę ir atsisveikinę su gausia Elniakampio sodybos svečių kompanija su Justa patraukėme Kauno link. Dulkiant lietui mintys vis sukosi apie puikiai sodyboje praleistą laiką, apie bendravimą su visais ir kiekvienu iš jūsų...
Ačiū visiems dalyvavusiems.
Ačiū kiekvienam kas man padėjo asmeniškai.
Ačiū visiems padėjusiems organizatoriams.

Belieka tik pasidžiaugti: sudėjus į krūvą visa tai, ką kiekvienas turime savyje gauname tokį renginį koks šį savaitgalį – pirmosiomis pavasario dienomis, įvyko Elniakampio sodyboje.

P.S. Nuotraukų sulauksite vėliau.

Nuoširdžiai - Talkee



Komentarai  Komentuoti gali tik prisijungę Motomanai.lt nariai.
gedutis
2008 Kovo 30 16:40

kad man taip šaunei :)

gedutis
2008 Kovo 30 16:40

kad man taip šaunei :)

orailis orailis
2008 Kovo 28 22:08

turbut linksma buvo...

bladeris
2008 Kovo 25 21:48

nėra ką ir bepridurt, šauniai čia pasiautėt ;)

gedutis
2008 Kovo 15 12:03

lb šauniai čia :)

Aida Aida
2008 Kovo 5 08:59

nejau as cia viena tik tuos prizus issigabenau :D matyt labai jau ju reikejo.. o galiu pasakyt, kad jau ir panaudojau :D
aciu aciu aciuuuuuu ir ant galo ilgiaaaaaaaaausiu igiausiu.. ( nezinau kodel, bet kiek pamenu mes juos dainavom N kartu)

ezhiukas ezhiukas
2008 Kovo 4 16:21

Joana, tavo daiktai pas mane darbe guli, galim kada per pietus susitikt, pasiimsi :)

ramgav ramgav
2008 Kovo 4 14:58

Sriuba tik uz nuopelnus :)

Ponas Vanagas Ponas Vanagas
2008 Kovo 4 14:25

O man sriubos kodel neatnesei, ramgav? :(

Beje, siandien varau pas eziuka ir savojo maiselio, jei kam nors kazka reikia prigriebt - sakykit ;)

nastipana
2008 Kovo 4 13:21

:) gerb. ramgav,

mano prizus ishsiveze Eziukas...reikes ishsiaishkinti... ;)
viska atleidau, kai ryte atneshei sriubos :)

J.

ramgav ramgav
2008 Kovo 4 11:28

nastipana/Joana: Bet kodelgi jus palikote taip sunkiai iskovota priza? :)
Ir atsiprasau, jei ikyrejau per visa vakara... :D

LiSiOnA LiSiOnA
2008 Kovo 4 01:00

...Grazu...Ne tik skaityt bet ir dalyvaut...Visiems didelis aciu...Uz svetinguma, kantruma (Talkiukiui)...Gera nuotaika...Puikiai praleista laika...Organizatoriams didziausias aciu.... :)

nastipana
2008 Kovo 3 23:27

Sveiki,

Noriu visiems Jums padekoti uz graziai praleista laika. Esate shauni, didele, nepakartojama komanda :)

su geriausiais linkejimais Joana

AntanasP AntanasP
2008 Kovo 3 23:24

stai ir foto http://www.motomanai.lt/p-photos.parent-13579.html
nuotrauku dar tikrai turi mykola

P E P S I
2008 Kovo 3 21:56

Mhm, tikrai gazu :)

Manttyz Manttyz
2008 Kovo 3 20:44

gražu, pasiskaičius net gera pasidaro :)

Talkee Talkee
2008 Kovo 3 17:36

Nida, buvau parašęs su DC, paskui pamąsčiau ir ištaisiau į DS, jokio DZ nebuvau parašęs :) Na bet pataisiau ;)

kabrovec kabrovec
2008 Kovo 3 16:32

Paskaites supratau kad reikejo prisijungti

NIDA NIDA
2008 Kovo 3 11:47

kad trenktas ne tik kad zinojom bet jau aisku buvo nuo praeitu baliu ;) :-] beje suzio replika EIK DRUNC rasosi su C o ne su DZ. (h)

ramgav ramgav
2008 Kovo 3 11:37

Hmmmmm "RamGav sugebėjo vieną net oran paskraidinti..." Turbut busiu kazka praleides..... :)

wasakis wasakis
2008 Kovo 3 09:45

AciU Talkeei uz issamu pasakojima, nors kunas dali vakaro praleido ne su Jumis, dvasia mano buvo salia, zemai galva lenkiu organizatoriams: Marukui ir Renatai, dekavoju dar ir savo brangiajai Wasakienei, kuri nors i pirti uz mane nuejo ir palaike pajurio dvasia kartu su Sandra. Nezinau kas tiksiai pakirto man kojas, ar grinas oras, ar nuostabi kompanija, bet pasijutau saugus ir ramus, tad ir priguliau.............

misteriX, negerk nuo ryto ;) nesaugu uostemietyje, pilna visokiu Ostapenku.... :D ane Suzi?

Ponas Vanagas Ponas Vanagas
2008 Kovo 3 09:30

Jeee buvo gerai... dar ne iki atvaziuojanciu furu, bet uzteko :D

misterX misterX
2008 Kovo 3 08:19

valio,galų gale turėsim savo vėliavą naujam sezonui, keliu 100gr už ivykdytą idėją

AciD AciD
2008 Kovo 3 08:12

:D joa laukiam nuotraukų

Sennis Sennis
2008 Kovo 3 07:56

Šaunuoliai (y) laukiam nuotraukų (h)

Nordas Nordas
2008 Kovo 3 07:10

Straipsnis fantastiskas, tusas fantastiskas, viskas buvo fantastiska.Trecia vieta karaoke laimejo ponas_Vanagas :) .

geRIMUKAS geRIMUKAS
2008 Kovo 2 23:23

maraciai....beskaitydamas net susiapsipavydejau........saunuoriai....smagiai ten grynam ore paoset....oi smagiai....

AntanasP AntanasP
2008 Kovo 2 22:50

Marukas nerealiai nustebino ir kartu nusluoste visiems nosis isvyniodamas motoamnai.lt veliava! cia tai buvo grand siurprizas.
man kaip minimaliai vartojanciam pasirode kiek per didelis akcentas zelionkei, bet beabejo kiekvienas zmogus skirtingas.
isskirtinai dekoju organizatoriams uz idomias uzduotis - lietuviu kalbos kulturos pradziamoksli motociklizmo tema; o svarbiausia uz suburtus saunius zmones - motoamanus!

Talkee Talkee
2008 Kovo 2 22:47

O wasakis vienas guli,
Pučia ūsan ir dar fūras atvažiuojančias prižiūri... :D

Danis
2008 Kovo 2 22:42

Kur Wasakis šį mielą vakarą? :D :D :D

Danis
2008 Kovo 2 22:37

hehe, saunuolis Talkee! Kaip visada pasistengei! :)
Aciu visiems buvusiems dar karteli!

skardinis3
2008 Kovo 2 22:27

ok neblogas susibegimas

justutiz justutiz
2008 Kovo 2 22:26

Wasakis su wasakieni visdelto ryte vaiksciojo :D kazin ka gero pamate jie tam miskelyje :) O siaip daugiau tokiu tusu, bet neperdaznai, nes nebejusime saiko :D

osve osve
2008 Kovo 2 22:20

SUPER !
Saunuoliai !


 
P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17