Kelionės » XII tarptautinis „Bike show“ - „Baltijos šturmas” motomanų akimis

| 2008-08-15 | 4 koment.
Kaliningrade 4-6 liepos 2008 senam vokiškam aerodrome pavadinimu „Daevau“ praėjo XII tarptautinis „Bike show“ - „Baltijos šturmas” organizuotas Rusijos moto klubo “Naktiniai vilkai”, kurių lyderis iš Maskvos yra gerai žinomas Aleksandras, pravarde Chirurgas. Į „Bike show“ buvo atvykę apie 6000 motociklų iš visų kraštų, bei aplankė per dvi dienas apie 80 000 žmonių.

 

“Baltijos šturme” apart Rusijos dalyvavo baikeriai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Vokietijos, Prancūzijos, Italijos, ir net Amerikos, o taip pat ir kitų šalių baikeriai. Ko gero jei sudėtume visus kelio gabaliukus į vieną trasą tai atstumas kurį nukako dalyviai, kad papultų į šį renginį būtų apgaubęs žemę!

3 motomanų judėjimo atstovai Kvark, Twin ir Kuzma nepatingėjo nukakti ilgą kelią, kad aplankytų šį grandiozinį renginį. Kelionę anksčiausiai pradėjo Twin, iš Vilniaus jis išjudėjo ryte, Kryžkalnyje prie jo pasijungė šiaulietis Kuzma ir jau Pagėgiuose nuostabiam bare „Pagiegė“ prisijungė Kvark. Ko tik ne teko išbandyt motomanams savo keliones metu bet jos nesulaikė nei smulkus motociklo gedimas, nei lietus, nei stambi kaip žirniai kruša, nei ilga eilė pasienyje.
Rusija pasitiko duobėtais keliais, ženklais 40 užmiestyje ir juokingom kuro bei cigarečių kainomis.

Kelią rodė navigatorius kuriam buvo liepta atvežti mus į aerodromą ir jis atvedė... Tik ne visai tą kurio mums reikėjo, bet mes nenusivylėm - pakeliui aplankėm karinies technikos muziejų po atviru dangumi, įsiamžinome prie karines technikos.

Kadangi bilietai rūpestingai buvo nupirkti Kvark dar prieš dvi savaites iki renginio tai įvažiavimas į renginio teritoriją buvo greitas – aplink įvažiavimą buriavosi minia žmonių prašančių bilietų (tai dienai jau visi pigus bilietai matomai buvo išpirkti). Kadangi atvykome šiek tiek vėlokai apie 21 valandą tai iškart puolėm ieškoti saviškių, bet deja rasti pavyko tik pavienius motociklus prisiglaudusius tai ten tai šen, mums priklydus į Moto nr.39 klubas rezervuota vietą, jų atstovai maloniai leido apsistoti šalia jų, ką mes ir padarėm. Operatyviai buvo išskleistos palapines ir motociklai paslėpti po neperšlampančiais tentais, o gudruolis Kvark sugebėjo įgrūsti savo čioperį į savo palapinę juokdamasis, kad vienintelis turi palapinę su garažu. Įsikūrus buvo nuskubėta užkąsti šašlykų kurios ten pardavinėjo pagal svorį (100gr = 100 rublių = 10lt) bei paragauti alaus keistoku pavadinimu „Kozel“. Pasistiprinus motomanai nuskubėjo mėgautis koncertine dalimi, o pažiūrėti tikrai ką buvo.

Iš muzikantų „Bike show“ dalyvavo tokios įžymybės kaip grupe “Naiv”, “Pilot”, “Mongol šuudan“, „Zemliane“, „Arija“ ir daug kitų mažiau žinomų kolektyvų. Per oficialiąją dalį į sceną išbėgdavo merginos pridengtos tik siaurais kailinių lopinėliais, nešančios degančius fakelus mikliai sukamus aplink save, scenos kraštuose du suvirintojai tęsė darbus :) kraštuose ugnies pliūpsniai nušviesdavo įraudusius minios veidus, lazeriai piešė dūmų ir spalvotų popierėlių debesyse įvairius piešinius, periodiškai dangų nušviesdavo salvės fejerverkų. Scenoj kovėsi ir viduramžio riteriai ir nuostabią ariją atliko smuiko virtuozė.
Įspūdingiausiai pasirodė „Zemliane” grupė jie taip užvedė minią, kad jos prašė pakartoti jų hitu tapusi kurinį “Trava trava u doma” net 4 kartus! Paskutini karta jie faktiškai tik grojo o minia apimta euforijos perrėkdama kolonėles trauke – „I snitsia nam ne rokot kosmodromaaa!! A snitsia nam trava trava u doma!!!” Šį renginį aplankė ir gubernatorius Kaliningrado srities Georgijus Boos – pats baikeris ir bardas. Jis atvažiavo į renginį su savo motociklu ir taip pat jį paliko su motociklu.

Kaliningrade toks renginys vyksta ne be pirmą kartą, bet visada prie pagrindinės programos organizatoriai prideda kažką naujo. Šio „Bike show“ grandiozinė kulminacija tapo fejerverkai “Banga”, kurie lygiai 12 valandą iš 4 į 5 liepos tiesiogine to žodžio prasme – uždegė dangų net 30 minučių!!! Dėl šios programos dalies "Naktiniai vilkai” į Kaliningradą atvyko net prieš pusantro mėnesio! Fejerverkų šou buvo pritrenkiantis savo gražumu ir įspūdingumu, net viską jau atrodo mačiusius pirotechnikos mylėtojus ir tai privertė įsižioti stebint šį ugnies ir sprogimų šou, naktiniame danguje.

Koncertinę programą pratęsė kitos muzikinės grupės, alus liejosi laisvai, nuotaika buvo puiki ir dievai prilaikė lietų! Motomanai merginų su savim nepasiėmė, todėl šventės niekas negadino! :) Tik paryčiais pavargę, bet negirti motomanai nukeliavo į savo palapines. Taip praėjo pirma šventės diena.

Antrą dieną buvo apžiūrėta surengta Izevsko gamyklos mini parodėlė, kurioje buvo jų gaminami motociklai, apžiūrėtas Wolf-mobilis, kuris gyvai atrodė tiesiog pritrenkiančiai. Šis sunkvežimis tapo tikrąja žvaigžde. Prezidentui ( Naktinių vilkų ) – Aleksandrui, Chirurgui – prireikė net 3 metų, kad iš seno ZIL markes sunkvežimio sukurti kopiją monstro iš filmo “Beprotis Maksas”. Ši transporto priemonė tapo renginio vizitine kortele.

Maisto pasirinkimas buvo pasiūlytas tikrai įspūdingas ir neapsiribojo tik šašlykais, buvo galima paragauti ir plovo, kurį gamino uzbekai, ir lavašų, hotdogų, mini picų, ir net koldūnų! Taip pat ir charčio sriubos, ir saliankos. Alaus taip pat netrūko įvairių rūšių. Pasistiprinus motomanai nuvyko užsipilti kuro ir pasigrožėti miestu, nes 14 valandą turėjo įvykti pravažiavimas Kaliningrado gatvėmis. Po reido po miestą buvo aplankytas jūros muziejus po atviru dangumi, ir aptikta bačka Giros – deja gira buvo ne tokia skani kaip mes visi prisimenam iš senų laikų. Pats pravažiavimas vyko labai iškilmingai – kolonos priekyje važiavo wolf-mobilis prikrautas gėlių, o iš paskos važiavo visi norintys, kolona nusitiesė ne vieną kilometrą ir plačios Kaliningrado gatvės tiesiog buvo užtvindytos motociklais, milicija tvarkingai blokavo visus išvažiavimus visose keliukuose, o vieną pralindusį pasivijo ir sustabdė važiuodami priešinga juosta. Kas tikrai paliko gerą įspūdį, o ne kaip per „Bike show“ vykusį Kaune, kai prie „Akropolio“ į koloną įlindo bepypsėdami keli vairuotojai mat skubėjo kažkur, ir jiems policija nieko nepadarė. Atvykus prie stelos žuvusiems kariams lietuviams buvo pasiūlyta prisijungti ir taip pat padėti gėlių – siūlymas buvo priimtas ir iškilmingai paminėti žuvę 1200 gvardiečiai šturmavę Kenigsbergą.

Grįžus į stovyklą vyko motociklų konkursai, nominacijos buvo kelios: tai ir geriausias motociklas su rusišku varikliu, geriausias motociklas su importiniu varikliu, geriausias motociklas su ne motocikliniu varikliu, „kraizy“ motociklas, geriausias triciklas, geriausias tiuningas motociklo Harley-Davidson, antikvarinis motociklas, geriausias moto garsas, geriausia aerografija ant motociklo ir pagaliau „mis Bike show“.

Pirmai nominacijai buvo pateikti keli motociklai, vienas custum tipo motociklas deja nevažiavo savo eiga, bet buvo įvertintas ir autorius pažadėjo kad jau per kitą „Bike show“ jis tikrai riedės!

Nominacija dėl importinių motociklų sulaukė didesnio žiūrovų dėmesio, nes buvo parodyti tikrai įdomūs custom stiliaus motociklai, nors Rusijoje užsienietiškas motociklas vis dar prabanga matyt dėl didelių importo kainų. Motociklai tikrai atrodė įspūdingai ir net žurnalistai buvo vienintelį kartą minios paprašyti neužstoti vaizdo ir nufotografavus pasitraukti į šoną kad būtų galima bent kelias akimirkas pasigrožėti nuostabiomis šių motociklų lenktomis formomis, chromo ir spalvų derinių, bei pasimėgauti skleidžiamu garsu iš tiuninginių duslintuvų.

Iš ne motociklinių variklių turinčias priemones buvo atridėjęs mopedas Delta ir keli skūteriai pirma vieta užėmusio custom stiliaus perdaryto skūterio savikaina viršijo 5 tūkstančius eurų!

„Kraizi“ stiliaus motociklas realiai buvo vienas ir vienbalsiai išrinktas dar net ne paskelbus nugalėtojo, baikeris atrodė atitinkamai – juodos spalvos, piktos išvaizdos, galingo duslaus garso motociklas puikiai atitiko nominacijos pavadinimą.

Triciklų nominacijoje dalyvavo tik custum tipo motociklai, vienas buvo gamintas iš M-kos ir Uralo dalių net per 8 metus! Antrą vietą užėmė jaunuoliai su įspūdingai atrodančiu, bet nesugebėjusiu užsikurti dėl silpno akumuliatoriaus triciklu kurį surinko net per 3 dienas! Toks pasakymas paliginant su prieš tai šnekėjusių triciklo autoriumi tikrai smagiai prajuokino ne tik organizatorius bet ir minią.

HD motociklų tiuningo nominacijoje besąlygiškai užėmė lietuvis, deja viskas vyko dieną ir tik vakare atvykę į šventę svečiai galėjo įvertinti ir įspūdingą šviesos instaliaciją lietuvaičių motocikluose.

Geriausias antikvarinis motociklas buvo išrinktas truputi „tiuninguotas“ motociklas IŽ kurį savininkas teigė be galo mėgstantis ir į nieką neiškeistų ir taip jau keliasdešimtis metų.

Moto garso nominantai drebino minią tikrai įspūdingais garsais ir riaumojamais, atrodė, kad tai ne motociklai, o mažiausiai ruošiasi kilti naikintuvas, renginio vedėjas net paprašė po rungties išjungti degimus ir išriedėti su motociklais, kad ausų būgneliai galėtų atsistatyti po patirto šoko.

Aerografijos konkursui tikrai buvo pateikta gausybė motociklų su labai įdomiais stiliais bei spalvomis ir gražiais aerografiniais paveikslais. Pirma vieta atiteko mūsų kaimynui latviui su žaliu tonu išpieštu HD motociklu.

Nebuvo pamiršta ir apie vaikus. Savo pasirodymą surengę ir jaunieji baikeriai, pačiam jauniausiam buvo tik 8 metai bet jis jau drąsiai varinėjo nediduku motociklu, vienas vaikas vairavo keturatį. Aleksandras įteikė jiems abiems kaip pirmos vietos nominantams po dovanelę „ateičiai” šalmus, batus ir marškinėlius.

Labiausiai dėmesio sulaukė paskutinė nominacija kurioje dalyvavo merginos vairuotojos. Kaip jos važiavo, kaip gulbes plaukia, gracingai, tiesiom nugarom, tikros princeses, o dar ir pusnuogės :) tikrai daugelis pamiršęs apie savo antras puses norėjo pulti po ratais ir atsiduoti joms nedraugavęs :) ką čia daug apie jas pasakosi tai reikėjo pamatyti! Pirmą vietą užėmė nevieną tūkstantį kilometrų nukeliavusi su motociklu mergina – ji buvo apdovanota rožiniu šalmu.

Tai pat buvo išrinktas geriausias bardas ir jam iškilmingai nuo auto-radio vadovo įteikta gitara.

Vėliau buvo koncertine programa kurioje figūravo grupe „Arija”. Tūsas tęsėsi iki pat paryčių. Tarp festivalio svečių buvo nemažai tų kas buvo toli nuo moto judėjimo – bet iki švytinčio blizgesio atpoliruotas chromas, riaumojantys garsai, užslėpta jėga grandioziniu varikliu, o taip pat nesulaikomos laisvės ir beviltišku romantiku naktiniu keliu – nieko nepaliko šališko.
Ryte atsibudę ir susipakavę daiktus truputį buvo baimintasi dėl žvėrėjančių milicininkų, nes visi išvažiavimai iš renginio vietos buvo apsukti ir visiems liepdavo pūsti, mat Rusijoje tik neseniai priimtas įstatymas dėl 0,3 promilių leistino kiekio tai matomai tikėjosi neblogo uždarbio. Šiek tiek suabejojus lietuvaičiams ar per trumpą poilsio laiką spėjo organizmas suvirškinti alkoholį į pagalbą atskubėjo mūsų kaimynai, kurie nepatingėjo sulakstyti namo ir atvežti alkotesterį (labai populiarus daikčiukas tokiose renginiuose, bet daug kas pamiršo pasiimti) įpūtus nuliukus ir karštai atsisveikinus su kolegomis lietuviai išjudėjo namo.

Dar net nespėjus išvažiuoti iš renginio buvo patikrinti milicijos patrulio, sustabdyti mieste, ir išvažiujant iš Kaliningrado dar kartelį patikrinti modernia technika.

Nenustačius pažeidimų (0.00!) lietuvaičiai tęsė kelią namo, pasipildžius Sovetske atsargas cigarečių ir degalų, gan sėkmingai kirtus sieną (Rusijos pasieniečiai pasilaužė truputėlį nenorėdami leisti baikerius be eiles ir duoklės, bet pamainos vyresnysis pats turėjo „baiką“ todėl sureguliavo šį klausimą, už ką jam atskiras dėkui). Mikytuose užkandus 3 motomanai sustoja simboliškai į tris pasaulio puses Šiaulius – Kauną – Pagėgius papipsėdami išvažiavo namų link. Taip pabaigdami savo įspūdingą, pilną gerų įspūdžių kelionę į Rusiją, Kaliningrade vykusią „Bike show“ XII – Baltijos šturmas.

Įspūdžius aprašė Kuzma-Linius





Komentarai  Komentuoti gali tik prisijungę Motomanai.lt nariai.
TWINas TWINas
2009 Balandžio 7 09:39

Siais metais Kaliningrade nieko nebus. Renginys vyks Sevastopolyje. Kol kas tyiek mano ziniomis.

samukas78
2009 Kovo 22 20:05

Siais metais ir as bandysiu, kaip sako, jei viskas gerai...a tainegali suplanuoti puse metu i prieki.....
P. S. geras straipsniukas....

Kvark Kvark
2008 Rugsėjo 1 08:37

kaip visada cenzura nukarpe ka idomesnio :) tems kam idomu nuotraukos is renginio randasi cia: http://photofile.ru/users/kvark/3588171/ anskiras DEKUI! Arsenei padejusiai isgaudyt daugelis techniniu klaidu ir ocepiatkiu :)

TWINas TWINas
2008 Rugpjūčio 18 09:34

Klause manes ko toks raudonas esu? Sakau - sveikas esu ir raudonas ... )))


 
P
A
T
K
P
Š
S
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17