Žiniasklaidoje » Valstiečių laikraštis: „Britvininkai“ – į mirtį arba į invalido vežimėlį

| 2008-08-23 | 77 koment.

    Buvę "britvininkai" "Valstiečių laikraščiui"atvirai pasakojo apie tragedija pasibaigusį pomėgį. Praradę sveikatą, tapę našta artimiesiems jaunuoliai su skausmu prisimena paskutinę savo kelionę motociklu. Kai kuriems iš jų pasisekė – jie gali kalbėti, judinti rankas. Kiti po skrydžio bendrauja tik akimis.


    Už nutrūktgalvišką jaunystės malonumą jie brangiai su mokėjo – liko iki gyvos galvos prikaustyti prie lovos.



 

Bijo motociklo garso

    Šiaulietis Andrius Staražinskas pro langą stebi vėjo supamas medžių viršūnes. Netrukus jis prisipažįsta, kad to vaizdo jis tiesiog nebegali pakęsti: "Diena iš dienos, naktis iš nakties – vis tas pat. Tik tiek įrėminta daugiabučio namo lange".

    Andrius šį vaizdą stebi jau porą metų, nors nelaimė įvyko daugiau nei prieš trejetą. Andriaus mama sako, jog į šį butą jie atsikraustė tarsi bėgdami nuo savęs ir nuo 2005-ųjų gegužę įvykusios nelaimės. Senasis butas, kuriame šeima gyveno iki lemtingojo Andriaus skrydžio motociklu, buvo prie "britvininkų" pamėgto labai judraus kelio. O Andrius po nelaimės motociklo garso nebegalėjo pakęsti. Todėl jie atsikraustė į ramesnę vietą. Giminaičiai išvyko uždarbiauti į užsienį ir paliko jiems laisvą butą su uždaru kiemu.

    Toks bėgimas jų neišgelbėjo, atsirado kitokių problemų, tad dabar Andrius su mama ruošiasi vykti į kaimą, kur visą medį, o ne tik jo viršūnę pro langą galės matyti. Andrius patikslino, jog ne motociklo garso jis bijo. Jam baisu dėl to, jog galbūt kaip tik šią minutę dar vienas jaunas žmogus lekia į mirtį ar į invalido vežimėlį. Nuo kiekvieno tokio garso vėl atgyja jo paties skaudūs prisiminimai. Vaikinas prisipažino, kad dabar norėtų visus juos sulaikyti, bet ar kas klausytų? "Juk ir aš neklausiau, kai mama prašydavo neskraidyti, kai apuostydavo, ar aš neišgėręs..."

Žaidimai su mirtimi

    Andrius neslepia, jog jis savąją "britvą" spausdavo kiek galėdavo. Ne kartą dalyvavo ir ištvermės rungtyje, kai du "britvininkai" kaktomuša lekia vienas į kitą. "Kuris pirmas nebeišlaiko įtampos ir pasuka į šalį, laikomas pralaimėjusiu, tokiam yra didelė gėda", – aiškino Andrius ir prisipažino visada būdavęs nugalėtoju.

    Andriaus mama prisimena, jog prieš kurį laiką jų namus aplankė vienuolis. Jis sūnui pasakė, kad Dievas, paskirdamas jam šitokią dalią, apsaugojo jį nuo dar didesnės nelaimės. "Tu bet kada galėjai ir nekaltą, niekuo dėtą žmogų pražudyti. O tada būtų buvę dar baisiau. Nežinau, kaip su tokia kalte reikėtų gyventi?" – svarstė vienuolis.

Mama neišsaugojo


    Raseinių rajono gyventojas R.V. neleidžia minėti nei vardo, nei pavardės, nes jis dar negali susitaikyti su medikų nuosprendžiu, jog gali niekada nebevaikščioti. Vaikinas juokavo, jog žodis "gali" yra prastas gal tik juridinę galią turinčiuose dokumentuose. Tuo tarpu jam jis dar skamba viltingai. Dar tik metai tepraėjo po to, kai jis su "britva" trenkėsi į medį.

    R.V. per tuos metus lovoje jau prikūrė įvairiausių tikimybių teorijų, kas būtų, jeigu būtų... Iš pradžių jis manė, jog dėl jo nelaimės kalta pernelyg didelė tėvų meilė, ypač mamos, kuri nė už ką nesutiko pirkti paaugliui motociklo. Šeima gyveno tikrai pasiturimai, bet mama nė girdėti apie sūnaus užgaidas nenorėjo. Vis kartojo: "Pirma užauk, paskui užsidirbk ir tuomet galėsi nusipirkti, jei kvailumas nepraeis". Sūnus įveikė visas mamos nurodytas pakopas. "Jei būčiau nuo jaunumės turėjęs motociklą, gal juo geriau būčiau išmokęs važiuoti?" – svarstė vaikinas. Dabar jis mano, jog lemtis iš jo tiesiog pasityčiojo: "Niekada nevažinėjau išgėręs. Niekada be proto neskraidžiau. Ir tą dieną, kai lūžo mano stuburas, važiavau nedideliu greičiu. Tiesiog staigiame žvyrkelio posūkyje nesuvaldžiau motociklo ir rėžiausi į stulpą. Matytumėt, kokie kiti girti važinėja, ir jiems – nieko. Matyt, mano tokia lemtis, ir tiek. Ir tas beprotiškas noras turėti motociklą, tarsi nelaimės užkeikimas".

    Vaikinas nesutinka, kad "britvininkai" įsivaizduoja esą stipresni už motociklą. "Nė velnio. Sėsdamas ant motociklo niekada negali ant sėdynės dėti galvos – ji turi būti aukščiau ir mąstyti". Mama, klausydama sūnaus, braukė ašaras: "Viskas gerai, sūnau. Man net širdis stoja pagalvojus, jog kaip tik šiomis dienomis mes galėjome minėti tavo mirties metines. Tuomet tai tikrai būtų buvusi tragedija". "Nesakyk taip, mama. Tu nežinai, kuris variantas yra geresnis. Tau – galbūt ir antrasis..." – atitarė sūnus.

Prikaustytas prie lovos

    Kelmės rajono Bielskiškių kaimo gyventojas Renatas Krisiukėnas prie lovos prikaustytas jau ketveri metai. Jam buvo 22-eji, kai motociklu rėžėsi į medį. Vaikinas nebepuoselėja vilčių, kad kada nors pakils iš lovos, nes žino, jog su trimis sutrupintais stuburo slanksteliais ir nutrauktu nervu tai neįmanoma. Jaunuolis žino, kad ir sėdėti jam nebelemta. "Kai ligoninėse, o paskui ir reabilitacijos sanatorijoje visko prisižiūrėjau, supratau, kad man dar labai pasisekė. Aš dar turiu rankas, dar pats pavalgau, kai paduoda, galiu žaisti kompiuteriu. O daug mano sutiktųjų ir tokių galimybių neturi, net kalbėti negali. Mirksi tik akys – iš to supranti, kad žmogus yra gyvas. Tuomet ir pagalvoju, jog man labai pasisekė".

    Renatas neslepia, kad anksčiau turėjo daug draugų. Visiems jis buvo reikalingas, visiems su juo buvo gera. Šiandien gal tik pora jų belikę. Vaikinas už tai ant buvusių savo draugų nepyksta, sako suprantąs, jog kiekvienas eina savu keliu. Galbūt griežia dantį tik ant dviejų draugelių, kurie jį tą lemtingą kartą į medį pavėžėjo.

    Nelaimės dieną motociklą vairavo ne Renatas. "Motociklu važiavome trise. Kitiems – nieko, o man stuburas subyrėjo. Gal viskas dar nebūtų taip blogai baigęsi, jei iš karto būtų iškvietę medikus, o ne patys vežę mane namo. Mane parvežė pasodinę. O kai dar girti patampė..." Renatas sakė, jog pirmiausia jį ir pamiršo tiedu draugai... "Po nelaimės aš jiems buvau reikalingas tol, kol pasirašiau, kad dėl sužalojimų neturiu pretenzijų. O paskui užmiršo", – pasakė jaunuolis.

Niekada nevairuotų išgėręs

    Renatas neslepia, kad ne visiems patinka jo pamokslavimai. Kartais net į akis jį pamokslautoju pavadina. Bet Renatas mano, jog privalo kalbėti. Nors ir žino, jog tik protingieji pasimoko iš svetimos nelaimės, o kvailiui ir savos bėdos nepakanka, jis jaučia pareigą "pamokslauti" – dabartinis jo statusas jam suteikia šitokią teisę.

    Jei šiandien kas nors atgal atsuktų laiko ratą ir Renatą vėl pastatytų ant kojų, ar jis dar liptų ant motociklo? "Žinoma. Motociklas dėl mano nelaimės niekuo dėtas. Tik niekada gyvenime nebevairuočiau išgėręs. Net dviračio. Niekada nebelipčiau į girto vairuojamą transporto priemonę. O ir iš viso į alkoholį žiūrėčiau kitaip. Tik kodėl, kad visa tai suvokčiau, turėjo šitaip atsitikti? Ar ne per didelė suvokimo kaina?" – svarstė prie lovos prikaustytas žmogus.

    Tai girdėdama, Renato mama paaiškino, jog po nelaimės sūnus tikru filosofu pasidarė, į daug ką kitokiomis akimis žiūrėti pradėjo. O dėl nusigręžusių draugų – ko ir tikėtis, jei net šeimos gydytoja per ketvertą metų nė karto jų neaplankė.

    "Pernai jis buvo labai pasiligojęs. Porą mėnesių buvo komos būsenos, temperatūra – aukščiausia. Paskui dar apie mėnesį klejojo. Iškviečiau greitąją. Sako, o kur mes jį tokį dėsim? Taip ir kapstėmės patys. Manau, šįsyk jaunystė nugalėjo", – svarstė Renato mama.

    Didžiausi Renato draugai šiuo metu yra televizorius ir kompiuteris. Tiesa, pastarasis – be internetinio ryšio. Jeigu namuose būtų internetas, Renato nelaimė taptų gerokai mažesnė. Bet vaikinas labai abejoja, ar jų lūšnelėje tai įmanoma, nes čia niekada nėra buvę net laidinio telefono. Nors netoliese tokia linija nutiesta.

    Ar turi Renatas nors vieną labai didelę svajonę? "Turiu. Be interneto, dar labai noriu, kad lietuviai Pekine laimėtų auksą. Tada aš tikrai jų garbei atsistočiau", – sakė vaikinas. Ir dar Renatas labai norėtų, kad jaunimas iš jo nelaimės pasimokytų. Būtent jaunimas, nes vyresnioji karta "britvomis" nejodinėja.

Straipsnio autorius: Nijolė Petrošiūtė, „Valstiečių laikraštis“





Komentarai  Komentuoti gali tik prisijungę Motomanai.lt nariai.
edviu
2023 Lapkričio 3 15:30

tikiuosi visi atsakingai internete būnate.. ir ieškote daugiau info visais klausimais, kai tik pajaučiat grėsmę..

Jonavu
2011 Gegužės 16 20:36

Man juokingiausia, kai net mano bendraamžiai su mopedais po kelis alaus išgėrę važiuoja. Sako, kad "čia nieko tokio" ir t.t. Bet kol matyt nepajus, nepatirs ir nepamatys tokios nelaimės, tol ir lakstys priešpriešinėm juostom girtutėliais būdami. Būkit atidūs kelyje ;)

D!G!TAL
2010 Birželio 22 22:02

Vat neseniai kritau as, greitis buvo "greitas" vaziavau zvirkeliu su yamaha motocilu ir kai vaziavau tarp sparno ir rato uzstrigo akmenukas sparnas biski sulinko ir isireme i padangos protektoriu, priekinis ratas iskart uzsiblokavo ir i sona nuslido, tvojausi as i kelia, kulverstis, kulverstis, slidimas ant sono ir ziuriu kad ranka trina zvirkeli ir manau turbut kaput man nustoju slist zvirkeliu atsistoju motociklas guli, veikia, galinis ratas sukasi prieinu rakteli pasuku, pakeliu, pastatau, vaziavau tik su kasdeniniais drabuziais ir salmu, ir mano nuostabai nusibrozdianu bobiskai alkune ir salmo snapeli, buvo prie pat manes zmones ravejo savo darzus bet nieks nepriejo nei paklaust ar reikia pagalbos, jei susizalociau ta diena sunkiau tai turbut neks net ir neprieitu o jei prieitu tai pavoktu motocikla, vat tokia musu laiaudis. O kritimas buvo, 70metru is to galima sprest kaip pasiseke. Diena pries kritima vazinejau su yamaha maniau su mano yamaha nerealu nukrist bet buvau neteisus gyvenimas pamoke, dbr vel vazineju kaip vazinejau bet nesakau kad moku vairuoti, sakau kad mokausi visa gyvenima!

SportinisBU
2010 Balandžio 29 20:44

arba paskutine istorija, nei karto nenukentejau nuo girtu, nes nei karto nesedui i transporto priemone tokio vairuojama... Niekas man to nekale i galva, tiesiog pats pastebejau jog girti yra didziuliai zudikai...

SportinisBU
2010 Balandžio 29 02:48

na pirmieji sakiniai nurodo kdl nelaimes nutiko :) UZ nutruktgalviskuma :) gaila kad taip nutinka, ypac neivertinus savo emociju ir galimybiu dar priespat pasukant starteri :)

m1tch5
2010 Kovo 17 17:14

Koks naivus ir kvailas turi būti žmogus, kad sėstūsi ant motociklo girtas? Jei tai būtų mašina visgi jau kita kalba, bet taigi, tai motociklas... Tai didesnio atsargumo ir daugiau įgudžių reikalaujanti transporto priemonė. Nesuprantu, kas pas tokius "vairuotojus" ten yra makaulėje, ar išvis.. gal koks ten moliūgas pas juos ant galvos.
Nevairuoktie girti, pagalvokite apie save ir apie kitus. Įvertinkite savo galimybės ir svarbiausia nepervertinkite jų, juk laiko atgal neatsuksite.
O Andriui beabejo didžiulė užuojauta.

fuksas
2009 Spalio 4 10:04

jei smegenu nera po salmu tai nera ko ir tehnikos gadinti, medziai ant kelio neauga o draugai nekalti tuo metu jie mane kad tai geriausiai

Blondens Blondens
2009 Rugpjūčio 21 23:47

Kiek zmoniu tiek ir nuomoniu, tikrai pas mus pervertina "britvininkus" Jo jie laksto, chuliganizuoja ir t.t. Bet visam pasauly taip yra ir taip bus, pats zadu pirkt ir nzn kas bus, pasikartosiu kaip daugelis cia rase didele uzuojauta visiems kuriems nepasiseke bet sio straipsnio "herojai" truputuka be proto. O cia kurie raso pagalvokit ka darot nereikia net rasyt cia reikia pagalvot savyje kad jei pasiduosi azartui adrenalinui, kaifui ir t.t. Galim buti ju vietoje. Tad ir noreciau palinket kad nebutumet ir as nebuciau.

kiminiuslt kiminiuslt
2009 Rugpjūčio 20 19:10

as tokiu fotkiu maciau, kur zmogus su motoroleriu leke, bet is jo nieko neliko, o kitas su britva ant 200 nugrius, o jam nieko neatsitiks.. ce is kurios puses paziuresi...

Donce24
2009 Birželio 16 07:03

Nu Renatui nepasiseke, bet manau straipsnis tai prifantazuotas sietiek, nu gal as ir neteisus, skaiciau sita straipsni kaskur kitur buvo dar ir nuotraukos, tai ten ta britva i matoroleri labai uznesa

DAROHAS DAROHAS
2009 Birželio 12 12:28

Pries pora menesiu ,taipat tvojausi i medi su britva, remas luzo dvejuose vietose ,variklis skylo.O as apsibrozdinau gerokai ,paslubavau pora savaiciu ir praejo.Zinoma tai man didziule pamoka kad reikia buti daug atsargiasniam,nes galejo baigtis daug liudniau,man lb pasiseke.bet manau kam lemta gyventi ,tas gyvens,kam ne tas ir be britvos ras kaip zuti ar likti neigaliu :( laikykities tiem kuriem pasiseke maziau negu man... niekada nezinai kas bus rytoj.

Romantikas Romantikas
2009 Birželio 4 01:10

Savo meistriškumą, nervų stiprumą, ištvermę; ir apskritai šaunumą geriau būtų demonstruoti ne straipsnyje aprašytais būdais, o rimtose varžybose, ralyje „Paryžius - Dakaras", ar kituose pakankamai žinomuose ir prestižiniuose renginiuose. Kažkaip lietuviai juose neblizga. O galėtų, jei nesielgtų, kaip tame straipsnyje aprašyta, o siektų į tas varžybas patekti... .

starvita
2009 Balandžio 9 22:49

Negalim slepti ir tyleti apie tokius ir panasius ivykius. Juk daug kas gali atsitikti. Turim labiau pagalvoti ir nepervertinti savo galimybiu. Zmones daznai rizikuoja, taciau galimas pasekmes supranta tik atslugus emocijoms. Kartais turim trupuciuka atsakingiau zvelgti i pavojingus malonumus. Maloniu pasivazinejimu ir graziu ispudziu visiems!

3rn1ux4s
2009 Kovo 20 14:24

man ne prie sirdies tokie straipsniai lipi prie zirgo(motociklo)ir sauna i galwa tokia mintis kai prisiskaitai tokiu straipsniu

zydrius32
2009 Sausio 16 00:15

taip straipsnis beabejo geras,bet gyvenimas yra gyvenimas ir nevienas nezinom kur likimas suklups,as manyciau,kad motobroliams reiktu organizuot koki tai fonda remti tokiems broliams ir padeti kuom tik galima,bet tai mano nuomuone.

YamahaR6^
2008 Lapkričio 1 18:33

Na ka galiu pasakyt nelaime yra nelaime,bet zinot gazuoti reikia ne su ranka o su protu...Ranka mums leidzia viska ,bet protas ne.

Simasgsxr Simasgsxr
2008 Spalio 27 23:32

Priverte mane susimastyt... Tik vat teisingai sako britviuks,kad motociklas niekada nebuna kaltas,kaltas pats vairuotojas,nesugebantis apskaiciuoti savo galimybiu.

britviuks
2008 Rugsėjo 26 14:15

as tai neisivaizduoju kaip galima lekti nezmonisku greiciu be apsaugu ir dar vezti keleibvi. o britva tai ne blogis blogis yra jos vairuotojas. juk kiek duodi gazo tiek lekia o ne pats motociklas valdos. gaila man is vis tokiu kurie dalyvauja tose varzybose kur tipo kietesnis tas kuris greiciau nusuka... nu cia tai debiliskumo virsune

Ovyds
2008 Rugsėjo 25 22:18

straipsnis vertas demesio ir rimto susimastymo

burnout^as
2008 Rugsėjo 25 19:28

niekad nepakeisiu savo poziurio i motociklus be ju gyventi as negaliu.....
nors ir nutinka blogu ivykiu.Man kaip ir visiems motomanams gaila siu jaunuoliu. KALTAS ALKOHOLIS o ne motociklas... :(

larisz
2008 Rugsėjo 16 10:25

jau buvau prisidirbes su alkoholiu ir transporto priemonem...dar paskaitcius tokiu straipsniuku padeda geriau suvokti kad alkoholis nebrolis o zole ne sesuo.suejkim zmones i prota nezudikim saves ir kitu!

pauliuxas
2008 Rugsėjo 3 20:21

geras straipsnis tikrai gerai kad nemegstu britvu;DDDDDD

chille
2008 Rugsėjo 3 01:30

tie kurie rasot,kad paskaite straipsny jau mastote ar pirkti motocikla ar ne,ar pirkti galingesni ar pirkti cioperi geriau ir tt saves visai neapgaudinekit kad esat sirdyje baikeriai,jus net nepanasus i tokius is tolo,as pats esu ne karta griuves ir turiu daug karcios patirties,bet manes nuo motociklo niekas nenulaipins ir niekas neprivers apsigalvot,straipsnis geras ir tt nieko nesakau gaila vaikino bet nuo likimo nepabegsi,sakot bhritvininkai chuliganai???manau jau geriau buti tokiu chuligana bet buti blaiviu uz vairo...nepaslaptis kad baikeriai su ciopais labai daznai padare alaus ir ribos ir neribos normose po miesta vazineja ir tik nesakykit kad ne..del avariju viskas ok bet manau aug daugiau zmoniu zuna autoivykiuose ir panasiai..jei cia straipsnis siekiantis atausint karstas galvas irgi manau veiks tik pora minuciu kol skaitot,geriau paziurekit nidos tema su fotkem kazkur buvo daug slyksciu foto..peace..

julius sk
2008 Rugsėjo 2 21:53

"dazniausiai kiti nepamato skrendanciuju britvininku ;(" ne chuj skraidyti bendro naudojimo keliuose. jamat endurke ir karjere lakstot kaip as. arba vaziuojat i kacerga ir atsukinejat rankena iki galo - ten joks sodininkas neishlys is uz kampo. Keep rubber side down ladys and gents

ZE! ZE!
2008 Rugsėjo 2 20:04

Viena yra paskyti, o visai kas kita yra padaryti...

undis undis
2008 Rugsėjo 2 12:22

keista, viskas yra keista, važiuodamas su dviračiu gali tave nutrenkti, eidamas per perėja gali nutrenkti automobilis, važiuodamas su motociklu taip pat gali kas nors nutrenkti, tai pavojinga visais atvejais, visos sporto sakos pavojingos, su tapačia britva važiuok protingai niekas tavęs ne užgaus, tik važiuodamas turi galvot netik apie savo poelgius kas dažniausia pervertinama ir labai pasitikima savo jėgomis, bet turi pagalvot kas važiuoja už tavęs kas važiuoja prieki ir kas važiuoja iš šono, o tik po to daryt savo sprendima. Pagal straipsnius išeina taip, vienas su britva lėkė ir posukyja nuslydo, kokiu keliu važiavo ? ogi žvyrkeliu, save gerbiantys britvininkai žino, kad tai pavojingiausias kelio ruožas ir stengias apvažiuot ta kelio ruožą kitais keliais, arbe važiuoja itin lėtai ir atsargiai. Pagal antra incidentą važiavo trise, kas čia ? naujas triukas ar cirko pasirodymas ? Britva skirta važiavimas vienam asmeniui, nors rašo, kad gali du važiuot, o čia kas per triukai trise ant britvos ?. Kita visa problema kur apsaugos ? jai jie butu vilkėja reikiamas apsaugas tai butu išvengę traumų.

genetic
2008 Rugsėjo 1 11:58

Visuomet pagalvokime apie artimuosius pries isvaziuodami, nes kaip tik jie labiausiai pergyvena del kiekvieno musu isvaziavimo, ir pastoviai laukia ar mes gryzim sveiki,taigi pateisinkim ju lukescius ir vaziuokime su protu.Pas mus seimoje visi vazineja motociklu as,brolis ir tevukas taigi zinau ka reiskia laukti.

kasioriukaslt
2008 Rugpjūčio 31 19:21

sitie straipsniai neraso kad motociklinikai nukenti ne nuo sawo kaltes dazniausiai kiti nepamato skrendanciuju britvininku ;(

Samis
2008 Rugpjūčio 30 17:40

kiekvienas savo likimo kalvis. Juk patys seda uz vairo ir lekia. As manau reik turet tokia kazkokia riba ne? Aisku sunku sneket kai pagauni banga bet vistiek givybe svarbiau!!!! Neturiu moto tikrai pirksiu ir manau vazinesiu tikrai protingai prisiskaites kaip 3 ant moto rezias i medi.

jmdarius jmdarius
2008 Rugpjūčio 30 12:52

Uzuojauta tokiems zmonems ir ju artimiesiems

Ziurke Ziurke
2008 Rugpjūčio 29 01:13

gal maziau snekam o kazka daugiau darom ;)
:D

Gedux^rKs Gedux^rKs
2008 Rugpjūčio 28 13:56

Istikruju didele pagarba ir parama tiems zmonems kurie po tokiu ivykiu sugeba nepaluzti... Nera ka labai daug ir pasakyti... Tiesiog kiekvienas turetu susimastyti kaip arti yra paprastas gyvenimas ir tokie likimo posukiai... Kiekvienas panasus ivykis sukelia daug liudesio ir skausmo..

Beto, jeigu kiekvienas i gyvenima ziuretu tai kaip "Oblius", tai kam tada isvis gyventi? Tada geriausia iseitis i kisenes prisidet akmenu ir "maudytis" nueit...... Kam dar laukt kol kas negyvai suspardys del minetu 4 litu... (what a shame :) )

todel verciau vertinkim gyvenima ir pasistenkim ji padaryti kitokiu... kiekvienas savo likomo kalvis... Galbut sis straipsnis pades kaikuriems isvengti tokiu skaudziu dalyku...

Zodziu, isijauskit i straipsnio veikeju isgyvenimus ir galbut geriau suprasit ka reiskia gyvenimas...

Pamastykit...

funny
2008 Rugpjūčio 28 13:49

joo ziauru pats li kau suluosintas,bet tai vaikysteje
nu vistiek su moto tik dabar enduro

dovydas dovydas
2008 Rugpjūčio 28 11:50

Na na, "geras straipsnis, verčia susimąstyti", na tai gal jau ir susimąstykit ką skaitot: motociklas prieš motociklą važiuoja, kas pirmas nusuks į šalį tam bus gėda ar panašiai, kiek kartų matėt ar patys atlikot tokį veiksmą. Toliau gerbiamas R.V. tai į medį tai į stulpą straipsnyje atsimušunėja, žvyrkelyje ir dar staigiame posūkyje? tai jau tikrai, ir dar su britva, žinoma su kuo gi dar motociklininkai gali visą gazą atsukti- tik su britva, ir dar spausdavo kiek galėjo.... o kiek galėjo? cia apie pirmąją ir antrąją istorijas)
Ko apskritai vertas šitas straipsnis, jei žiūrėti į jį realiomis akimis turinčiomis stabilų ryšį su smegenimis...
Pasiūlymas: prisiimti atsakomybę už savo veiksmus kiekvieną akimirką ir gyventi savo pasirinktą gyvenimą- nebus ką kaltinti, gyvensite saugiai, prasmingai ir be depresijos.

Oblius
2008 Rugpjūčio 28 10:21

Taip, taip - visi pasimokė... Tik geriausi miršta jauni. Nepradėkit tik verkti. Vyrai turi turėti vyriškus užsiėmimus: važinėti motociklais, sportiniais automobiliais, šokinėti su parašiutais, meistrauti sprogmenis, daužytis snukius ir taip toliau. Kažkas žūva, kažkas suluošinamas, tai normalu. Saugokis kiek nori, tai suspardys prie namų negyvai dėl 4 litų. Graudus straipsnis, bet į gyvenimą reikia žiūrėti paprasčiau. Motina atkalbinės visada, bet jos paklausęs ir pabaigęs mezgimo kursus eisi blaivutėlis pamyžti į išpuoselėtą tualetą, paslysi ir persidursi virbalu ištežusią širdį. Fuck the world.

milzinas kk milzinas kk
2008 Rugpjūčio 27 08:38

Niekas nuo nieko nera apsaugotas.Kaip sako,saugokis pats ir dievas tave saugos.Ir man atrodo,gali britva vazinet visa givenima ir nieko,o mirt vaziuojant dviraciu.Straipsniai geri vercentis susimastyti,o tam kas perskaite ir susimaste kad gal ir neriktu pirkt galingesnio gal ir taip.Siela toks dalykas jai ko reikia ji to ir siekia nors kunui galbut ir nereikia.Sekmes tiems kuriu siela vaziuoja ir kad ju protas visada lenktu motociklo greiti.

Edvardas
2008 Rugpjūčio 27 01:02

Toxa, yra tiek "Enduro ir MX mokykla", tiek ir su sportbike Kacergoj vyksta treniruotes.

mazuxx mazuxx
2008 Rugpjūčio 27 00:49

visi kalba iki nelaimes... po nelaimes pradeda galvot ir suprast, ka patys ir kiti kalbejo... ziauru.. daug cia musu tokiu. bet jug ir miegancius uzmusa, o cia- padidintos rizikos transporto priemone, tad ko tiketis, o dar jei isgeres ar apsvaiges nuo kt medziagu...? tiems, kas tai patyre, linkiu stiprybes (arba gero poilsio), tiems kas nepatyre- pries kazka apsizergiant pagalvot, ka turi brangaus ir ar verta tai prarast (dar blogiau- is kitu atimt), del akimirkos "kaifo"...

eimas81
2008 Rugpjūčio 26 23:25

siaip straipsnis tikrai griebia uz sirdies, privercia susimastyt. Aisku nenoriu "pacuku" smerkt, taciau ju mastysenoje (aciu Dievui ne visu!) yra uzkoduotas paprastas dalykas: prisiziuri filmu ir mazdaug "as ir taip galiu", deja deja ne visada taip isheina. Pats asmeniskai tik ishauges is "pacuku" amziaus pirkau moca, kadangi anxciau buvau isitikines, kad kiek eina - tiek ir reikia smaugti. Beabejo, alkoholis irgi netoliaruojamas dalykas su mocu

bambalas
2008 Rugpjūčio 26 22:32

Jei nebus smegenu ir pescias gali uzsimusti. Vairuokim atsargiai ir SU GALVA. Bet nepagrindinis cia dalykas ar britva, ar golfs, ar arklio tempiamas vezimas...

Gruz1s
2008 Rugpjūčio 26 17:36

Straipsnis tikrai verciantis giliai susimastyt,po tokiu straipsniu susimastau ar pirkti britva istikro,bet realiai koks skirtumas britva streetas cioperis ar dar koks,jei spausi ant britvos taip pat ir ant kitu!

Deiminux Deiminux
2008 Rugpjūčio 26 16:58

na skaiciau ta straipsni delfi.lt ir dar karta perskaiciau cia tikrai geras straipsnis privercia pagalvoti kad kitta karta to zmogaus vietoje gali buti tu

toxa
2008 Rugpjūčio 26 09:13

Nelaimiu pasitaiko visur ir visada. Taip pat sekmingai galima butu pakalbint keleta automobiliu avarijose suluosintu zmoniu. Tragedija ji ir lieka tragedija. O kalbet apie tai reikia. Butinai. Aiskint. Sviest. Mokyt. O pabandykit kuris susirast, kur patobulinti motociklo valdymo igudzius. Sportinio, krosinio, vairavima ekstremaliose situacijose. Automobiliu - rasit nesunkiai. Motociklu - be sancu. Va ir mokomes patys, daznai is savo klaidu. Ir vyresne karta vazineja britvom. Man - 41. Mano draugam - panasiai.

Baikeris*
2008 Rugpjūčio 26 00:39

Gal nieko ir nebutu atsitike jeigu ne alkoholis,taip kad neseskit uz vairo isgere :(

Andrius2006x
2008 Rugpjūčio 25 23:40

Lb geras, straipsnis.
Noreciau pasakyti kad labai gerai sako, kad ir juos bande atkalbeti kiti artimi zmones, bei kad jie dabar atkalbineje kitus o kiti ju neklauso.
Deje taip yra noras tureti motocikla ir vis galingesni yra tikraj didesnis uz nora gyventi kol nebepatiri tokiu skaudziu suzalojimu.
As pats buvau tik biski sudraskytas kai pirmaji karta tikraj jau stipriaj kritau nuo mopedo, na ir ka ? Matyt silpnai kritau, nes toliau su juo vazinejau paradaviau, nusipirkau britva, pardaviau vel nusipirkau ir vel pardaviau. Ir dabar vel ieskau kitos.
Tai tarsi Velnio uzkeikimas kad tas britvas ar kitus motociklus norisi tureti ir neimanoma be ju.
Vairuoju atrodo atidziai, ir niekad kelyje nebedarau nesamoniu nes suprantu kitu eismo dalyviu svarba.

taciau sis straipsnis manes nuo motociklo pirkimo neatitrauks,
Bet tikraj dabar su dar didesniu protu sakysiu sau ne pries sesdamas ant motociklo isgeres.

Dekoju uz si straipsni autoriams,
bei labai uzjauciu visus jaunuolius ir ne tik kure patyre tokias skaudzias nelaimes :(

streetfighter
2008 Rugpjūčio 25 22:46

aisku gaila jaunu zmoniu, sugriautu gyvenimu, bet kaip visada atsiranda tie minusai kur motociklas buna nekaltas: vaziavau isgeres, vaziavom tryse, zvyras, medis...

ZLO ZLO
2008 Rugpjūčio 25 16:29

..ir ka? ne vien mocai pavojingi. Nezinai nuo ko ir kada gausi lempon. Po to aisq liudna visiems. Tokiu zmoniu ne gailetis reikia, o suteikti jiems galimybes toliau gyventi. o kad saugotis reikia, tai faktas.. ir ne tik su mocu.

o del patirties, tai ne be reikalo sako, uz viena musta desimt nemustu duoda.

LiSiOnA LiSiOnA
2008 Rugpjūčio 25 15:57

Tomash, o tavo manymu geriau, kad tokiu straipsniu nebutu matyt... :( Jei bent vienas perskaites si straipsni susimastys, bus puiku.

DainiusM DainiusM
2008 Rugpjūčio 25 13:47

medis, stulpas, žvyras, staigus posūkis... gazas iki dugna prota nėra...

Tommy Tommy
2008 Rugpjūčio 25 12:26

Straipsnis vertas dėmesio, kad jį perskaitytu jei ne VISI, tai DAUGELIS. Tikiu, kad perskaitę šį straipsnį susimąstėme kiekvienas. Gaila straipsnyje aprašytų vaikinų Andriaus, R. V. ir Renato likimų. Galiu pasakyti visiems, kad prieš keletą metų ir aš būčiau o gal ir kaltinu pasaulį dėl savo ir draugų nelaimių, bėdų, blogų prisiminimų ir įvykių, kad jame (pasaulyje) nėra teisybės... Šiandien žinau, kad taip turi (turėjo) būti, bet daug kas priklauso nuo mūsų pačių. Prieš sėsdami ant motociklo dar kartą pagalvokime... saugokime patys save - tuo pačiu ir kitus.
P.S. Didelis skausmas - visada tylus, nors ne visi žmonės tai supranta. Mes juokiamės būriais ir verkiame po vieną...

Tomash Tomash
2008 Rugpjūčio 25 11:53

zostkuma! su tokiais straipsniais zmonem depresija ivarysit..

postal9
2008 Rugpjūčio 25 11:04

geras straipsnis, gerai buvo pasakyta , kad del visko NE motociklas kaltas, o pats zmogus....nesuprantu tik tokiu zmnoiu , kurie dar net dziaugiasi kad taip nutiko, ir linki tik mirties...

Dejavu
2008 Rugpjūčio 25 09:03

Turbut kiekvienas tikimes, kad tragedija ar nelaime mus aplenks.. O isejusiu, ar ikalintu savo kune lyg ir nera, nes ju paprasciausiai nematom..
Pats zinau, kaip sunku kartais su savim susitarti., bet bukim visi atsargesni, pasaugokim save :)

djus
2008 Rugpjūčio 25 08:01

faktas kaip blynas - susiluošina arba suluošinami jauni žmonės, kuriems visas gyvenimas prieš akis. 22 ar panašaus amžiaus žmogui pasakyk kad jis taps niekam nebereikalingas, nei draugų, nei merginos, jei okupantas ateis ir gviešis daugiau nei Karaliaučius - tai negalės ginklo paimti į rankas, vienžod toks žmogus pilnai priklausomas nuo kitų (gerai jei yra kas rūpinasi) malonės - sakys " nu ne, man tai gal neatsitiks"...
Gerai kad apie tai parašė. Kas "padėjęs" ant visko, jis gal ir net neskaitys; o jei koks jaunesnis, žiū galbūt toks straipsnis kada ir sustabdys nuo aprašytų pasekmių.

poly poly
2008 Rugpjūčio 24 21:51

Gaila kai zmones pervertina savo ar motociklo galimybes ir lekia "kaip dievas duos" :( Viena kart issisuka laimingai, kita kart netaip kaip tikejos. O tokie dalykai kaip vaziavimas TP bunant girtu ar vaziavimas tryse ar be apsaugu, man apskritai nesuvokiamas dalykas, negi tokie ereliai mano esa nepazeidziami, ar kad jiem griunant kas nors pagalves po subine pakis? vapse ka toks ciuvas masto? Cia tas pats kas sokt is lektuvo be parasiuto ir tiketis kad angelas sargas pagaus... Ir ne motociklai cia kalti, motociklai savaime nera blogis, bet kai ant ju atsiseda erelis tada saugokites ir nesvarbu ant britvos, coperio ar mopedo jis sedi...

Ivanas Ivanas
2008 Rugpjūčio 24 19:28

"Vaziuoja vienas i kita kol kuris nors pasitraukia" ne per daug filmu ziuri kazkas?

arshumas arshumas
2008 Rugpjūčio 24 19:04

Ziaurus tas likimas kartais....

sergunchix sergunchix
2008 Rugpjūčio 24 17:48

straipsnio pavadinima gal reiketu pakeist? Is triju istoriju dviejose britvos nedalyvavo...

"Tiesiog staigiame žvyrkelio posūkyje nesuvaldžiau motociklo ir rėžiausi į stulpą."
(su endurke gal vare :V )

"Motociklu važiavome trise"
(kaip su britva galima trise vaziuot? :V )

Zmogus Zmogus
2008 Rugpjūčio 24 15:07

Tikrai geras straipsnis...Nelakstykit sitaip tiek kurie turit britvas...gal pagalvokit kita syk isvaziuodami (+)

poIe
2008 Rugpjūčio 24 14:55

Geras straipsnis (y) . Net nežinau ką bepridursi. Važinėkite saugiai, nors kaip pasakė stigass ir Navarotas ne visada taip gaunasi.

Aš pats ateityje galvoju pirkt motociklą, tai paskaičius tokius straipnius atkratau mintis pirkt super bike, gal saugiau būtų koks chioperiukas. Juk į avarijas daugiau patenka britvos nei chromas.

Zilvitiz Zilvitiz
2008 Rugpjūčio 24 12:01

Skaiciau jau sita straipsni delfi, galiu pasakyt, jei mes galetumem pasimokyti is kito klaidu, bet deja daugelis to nesugeba padaryt.

Zilvitiz Zilvitiz
2008 Rugpjūčio 24 11:57

Skaiciau jau sita straipsni delfi, galiu pasakyt, jei mes galetumem pasimokyti is kito klaidu, bet deja daugelis to nesugeba padaryt.

RimasL RimasL
2008 Rugpjūčio 24 11:10

Perskaicius vel prisiminimai uzplusta apie visas skaudzias traumas, kai vis pagauni save galvojant, kad "galejau kitaip tada pasielgt" ir t.t. Ir pradedu tada galvot kad ir su mocu taip atsitikt gali. Bet turbut tai i gera, gal pades neuzmirst saves saugot...

stigass stigass
2008 Rugpjūčio 24 10:39

Važiuokit su protu, čia komentarai gan labai protingi, bet kai išlendu į miestą motociklininkai - chuliganai, kalbant apie britvas. Pats irgi motociklo dėka išnaglėjau gatvėj, ir nieko čia nepadarysi, kaip buvo nelaimių taip ir bus.

Navarotas Navarotas
2008 Rugpjūčio 24 10:17

Ziauru.

Nuolat pagalvoju kad ir man taip gali atsitikti :(

letai vazineti isvis neidomu pasidare, o lenkti per skiriama juosta pasidare beveik normalu

vis dazniau pamastau kad laikas vazineti tik ant keturiu ratu kol dar sveikas.



atstovas atstovas
2008 Rugpjūčio 24 09:49

Kazkaip suabejojau ar verta galingesni moca pirkti... Kai pamastai kaip gali gyvenimas pasisukti..

Patricia Patricia
2008 Rugpjūčio 24 09:08

Niekas nepabėgs nuo lemties, jei ne pats susižalosi ar žūsi kelyje, kieno nors kito dėka tau tai atsitiks. Bet atsarga gėdos nedaro, todėl visada geriau yra pasisaugoti.
Linkiu, kad nė vienam iš mūsų, mūsų artimųjų ar draugų nenutiktų tokios nelaimės kaip šiem vaikinam, kad netektų patirti tokio skausmo.

Daumis Daumis
2008 Rugpjūčio 23 23:31

Verčiantis susimastyti straipsnis

Manttyz Manttyz
2008 Rugpjūčio 23 23:15

motociklas nekaltas, kaltas jaunatviskas noras lekti, pasirodyti pries kitus, adrenalino noras....

MoTo^CiKliUkE MoTo^CiKliUkE
2008 Rugpjūčio 23 23:00

Perskaičius straipsnį susikaupia didžiulė susimąstymo banga.... Bet manau ji tik trumpalaikė,juk tikriausiai kiekvienas mąstome , kad ,,man taip nenutiks" ...

popsas007 popsas007
2008 Rugpjūčio 23 22:51

kazkaip praejo noras streeta pirkt..

Skorpionas
2008 Rugpjūčio 23 22:30

straipsnis parasytas moto tema, bet manau, tai turetu buti aktualu visiems vairuojantiems. Vairuojant automobili, avarijos metu gali but dar daugiau neigaliu ar zuvusiu..Svarbiausia sveikas protas, patirtis ir sekme( "kad kas neivairuotu" ) Visiems sekmes ir atidumo!!

p.s. viena karta neuzsukes "gazo" turesi galimybe uzsukt veliau.
viena karta uzsukes " gaza" kitos galimybes gali ir nebut...

zelwiux zelwiux
2008 Rugpjūčio 23 22:26

nu nepasiseke wajkinuj...werta butu wisiem pasiskajtyt ir susimastyt apie grejti...

Eolas
2008 Rugpjūčio 23 22:22

Geras straipsnis, manau, kad turetu visi susimastyti del karo keliuose ir labiau saugotis, nes kaina buna per didele. :(
Ir tik po visko zmones pamasto, kad galejo buti kitaip, o ta baisia akimirka buna arba adrenalino pilni ir nejaucia ribos, arba girti ir nieko nesusigaudo, arba tiesiog niekuo deti kiti vairuotojai ar pestieji, pateke i toki siurpu ivyki.
Taigi, susimastykime visi, gerai viska apgalvokime.
Ir neseskime ant motociklo, jeigu nesame tvirti, kad zinome, ka reikia daryti.
Ir ne tik ant motociklo. Nepervertinkime savo galimybiu, net jeigu tai butu motorinis dviratis, mopedas ar motoroleris.

pythonas pythonas
2008 Rugpjūčio 23 20:46

labai nuoširdus ir pamokantis straipsnis... Net yra posakis "Girtą ir dievas saugo"... bet nieko nepadarysi, toks gyvenimas..

rionatas rionatas
2008 Rugpjūčio 23 20:28

Na tikrai pamokantis straipsnis. Ne pirmas ir tikrai nepaskutinis manyciau. Tik man visad vienas dalikas uzkliuna kodiel apie automobiliu avarijas neraso panasiai, juk nukenciama dauk daugiau ir dazniau o apie moto ivikius dazniausei ispucia dideli burbula ir nesvarbu koke situacija ar aplinkibes visad motociklistas lieka kaltas...

AntanasP AntanasP
2008 Rugpjūčio 23 19:37

turiu pasakyti straipsnis sudaro nuosirdumo ispudi, nors faktu tikrumas nera aiskus. nelaimes patyrusiu konkreciu zmoniu poziuris manau yra teisingas, tad nera ko rugoti kad straipsnis nera skatinantis motociklizmo. tiesiog verta susimastyti.
mes MYLIME gyvenima - vairuokime atidziai!


 
P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17