Žiniasklaidoje » Valstiečių laikraštis: Motomanai ragina mylėti gyvenimą

| 2008-09-23 | 40 koment.

        Po nelaimės prie lovos prikaustytą „britvininką" ėmėsi globoti motociklininkus vienijančios bendruomenės nariai.

        „Valstiečių laikraščio" straipsnis "Į mirtį arba į invalido vežimėlį", kuriame buvę „britvininkai" atvirai pasakojo apie tragedija pasibaigusį pomėgį, sulaukė itin didelio skaitytojų susidomėjimo. Savą šiurpią istoriją panoro papasakoti kitų „britvininkų" mamos, o straipsnio herojų Renatą užplūdo jo nelaimei neabejingų žmonių rūpestis ir dovanos.



 

Motinos ir verkia, ir meldžiasi
       Su „Valstiečių laikraščio" žurnaliste susisiekė motina, kuri jau antrą vasarą ašaromis laisto sūnaus kapą. „Jam šiemet būtų sukakę 21-eri. Jis man buvo vienintelis. Kai palaidojau jį, palaidojau ir save", - dejavo tragedijos pakirsta motina.
        Į kančios kamuolį pavirtusi moteris tvirtino, kad dėl nelaimės kaltina tik save. Ji prisipažino pernelyg stropiai tenkinusi visus savo vienatinio sūnaus norus. „Norėjo mopedo - pirkau, paskui įsigeidė motociklo - prašom, susižavėjo „britvomis"- neprieštaravau, nors pirkau su nerimu. Dieve, jei kas viską atgal atsuktų, nė už ką ant tos velnio mašinos sėsti nebeleisčiau, kirviu sudaužyčiau, pati po ratais krisčiau. Nesuprantu, kaip tokias mirties mašinas leidžia gaminti? Juk greitis keliuose yra ribojamas". Moteris tikino - kai šiek tiek atsigaus, suburs tokios pačios nelaimės ištiktas motinas, o paskui visos kartu gal ir įstatymą iškovosiančios, kad „britvos" šalyje būtų uždraustos. Tai darys dėl tų, kuriems rytojaus gresia nebebūti.
        Prie Raseinių - Vosiliškio kelio gyvenanti Ona sakė kiekvieną vakarą sukalbanti poterėlius už „britvininkus": „Jei tik jūs matytumėt, ką šie nutrūktgalviai išdarinėja, koks būna greitis. Švilptelėjo ir nebeliko, ant vieno rato skrenda..."

Nusikaltėlio įžūlumas
        Savą skausmą „Valstiečių laikraščiui" išliejo ir Šiaulių rajono Einoraičių kaimo žmonės, prieš trejetą metų palaidoję keturiolikmetį Justiną Druseiką, kurį į Anapus pasiuntė to paties kaimo gyventojas Artūras Butkus, skridęs motociklu „Honda".
        Kaimiečiai sakė, jog tragedijos jie laukę, tik nežinoję, kada ir kurį jų nudauš „britvininkai" broliai Butkai, kurie po kaimą lakstydavo it apduję. Žmonės ne kartą bandę su pavojingai besielgiančiais vaikinais ir geruoju kalbėtis, ir barti, bet viskas - it nuo žąsies vanduo, kol lemtingąjį vakarą Justino, važiavusio mopedu, „nenuskynė" milžinišku greičiu lėkęs A.Butkus. Vaikas nuo smūgio nuskriejo keliasdešimt metrų į šalikelę.
        Tačiau kaimo žmonės į publikaciją atsiliepė ne vien dėl įvykusios tragedijos. Juos šokiravo A.Butkaus elgesys po nelaimės. Rajono apylinkės teismas A.Butkų pripažino kaltu ir skyrė jam trejų su puse metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant trejiems metams, bei vienerius metus uždraudė jam vairuoti transporto priemones, tačiau net toks švelnutis nuosprendis buvo apskųstas. „Britvininkas" nepripažino savo kaltės, neatsiprašė nužudytojo artimųjų. A.Butkus savo apeliaciniame skunde netgi nurodė, kad nepagrįstai jam uždrausta vairuoti.
        Einoraičių žmonės teigė norį atkreipti visų dėmesį į „britvininkų" įžūlumą - net tragedijos akivaizdoje jie nesugeba pripažinti savo kaltės. „Jūs rašėte, jog baisiausia yra ne tai, kad žūsta ar susižaloja pats „britvininkas", o tai, ką jis padaro niekuo dėtam žmogui, kad jiems su tokia kalte būna labai sunku gyventi. Nieko jiems nesunku. Atėmė iš mūsų Justuką, jo tėvus paliko begaliniame skausme, o jis dar piktinasi, kad vairuoti jam uždraudė".

Į pagalbą Renatui


        Labai jautriai žmonės atsiliepė į straipsnio herojaus Renato nelaimę. Sužinoję, jog po pasivažinėjimo motociklu vaikinas liko visam gyvenimui prikaustytas prie lovos ir netgi neturi galimybės naudotis internetu, skaitytojai siūlė įvairių idėjų, kaip palengvinti vaikino dalią, tiesė ranką su materialine pagalba.


        Pirmasis atsiliepė motomanų bendruomenės įkūrėjas Antanas Petrauskas. Jis perspausdino „Valstiečių laikraščio" straipsnį bendruomenės interneto svetainėje ir negaišdamas kartu su kitais motomanais aplankė Bielskiškės vienkiemyje gyvenantį Renatą, kad vietoje išsiaiškintų, kuo labiausiai vaikinui galėtų padėti.
        Po šio vizito Renato kambarėlyje atsirado interneto ryšys, o už jį mokėti apsiėmė motomanė Vilma. Praėjus dar keliolikai dienų, Renatą aplankė motomanai Antanas, Giedrius, Gintaras ir Vilma. Atbirbė su nauju monitoriumi kompiuteriui, su lauktuvėmis ir dar karštu motomanės Rasos keptu pyragu.


  Remigijus Socialinių paslaugų tarnybos direktorei Aldonai Kvintufelienei ir motomanui Gintarui sakė, jog Renatas yra ir jų likimo brolis.


        Išnešę į lauką Renatą, jaunuoliai užkūrė ugnį, prikepė dešrelių, Vilma išradingai supjaustė atsivežtąjį arbūzą. Renatas kurį laiką rankomis dangstėsi akis - jos nuo saulės jau atpratusios. Vienkiemio svečiai vaikiną apvilko motomanų marškinėliais ir iškilmingai „įšventino" į savo bendruomenės narius.
        Renatui akivaizdžiai buvo sunku susitaikyti su netikėtai jį užgriuvusiu dėmesiu. Juk iki tol jis buvo niekam nereikalingas, trūnijo vienas, vos vieno kito anų laikų draugo retkarčiais aplankomas. Po šių susitikimų jaunuolį dar liūdnesnės mintys apnikdavo, gyventi nebesinorėdavo. O dabar iš karto tiek daug naujų draugų, ir visi jie tokie savi.
        Antanas bemat užmezgė pokalbį apie Renato turėtą motociklą. Bet vaikinas sakė, jog tas nevertas nė kalbos: „Tai buvo sens, rusišks ir perdibts, pusiau „emka", pusiau „dniepras". Kur kas maloniau jam buvo svečių plieniniais žirgeliais pasigrožėti.

Motomanai motociklais neskraido

        Motomano Gintaro manymu, į šį jo motociklą nebeįdomu žiūrėti. Kas kita buvęs tas, kurį jis jau pardavė. „Aš anuo motociklu iš Mažeikių į Kryžkalnį pas tėvus esu per 24 minutes atvažiavęs. Bet tai kažin ar galima vadinti važiavimu, nes skrendi nieko aplink nematydamas. O paskui pagalvojau, kad aš gal dar per jaunas mirti, kažkaip intuityviai pajutau, kad tokie skraidymai prie gero neatves. Pardaviau „britvą", nusipirkau normalų motociklą. Su šituo važinėti daug mieliau: važiuoju neskubėdamas, galiu grožėtis gamta, esu ramus dėl savo ir kitų saugumo. Ir, žinokit, visur suspėju",- pasakojo Gintaras.
        Ir kiti Renato svečiai prisipažino nelakstantys it nuo grandinės nutrūkę. „Yra Kelių eismo taisyklės, ir mes jas gerbiame. O kai kyla noras paskraidyti, tam yra specialiai įrengtų trasų. Nelabai jos kokybiškos, bet kokios yra, tokios. Ten galima ir iki 300 km/h spūstelėti",- kalbėjo Giedrius.
        Antanas pasakojo jog ir pati motomanų bendruomenė susibūrė tam, kad gerintų motociklininkų įvaizdį visuomenėje. O tą pradėti daryti jie pasiryžę nuo savęs. Jų bendruomenėje dabar per 10 tūkst. narių iš įvairių šalių.
        Motomanai virtualioje erdvėje bendrauja tarpusavyje, dalijasi patirtimi, o štai dabar eina į pagalbą nelaimės ištiktam likimo broliui, kuris nuo šiol irgi turės galimybę bendrauti su jais internetu, jis jau užregistruotas motomanų svetainės lankytoju.

Ne motociklai kalti

        Antanas norėtų atkreipti eismo dalyvių dėmesį į tai, kad ne transporto priemonė, ne motociklas kaltas dėl keliuose įvykstančių skaudžių nelaimių. Pasak vaikino, ir arklys gali būti pavojinga transporto priemonė, jei vadeliotojui proto trūksta. Todėl jie, siekdami sutaikyti visus eismo dalyvius, organizuoja įvairias akcijas, tokias kaip „Mes mylime gyvenimą. Vairuok atidžiai", „Skubantiems duokit antrą juostą" ir pan.
        Motomanai pasiryžę lankytis mokyklose, vaikų globos namuose ir gyvu žodžiu bei asmeniniu pavyzdžiu raginti jaunimą būti kultūringais eismo dalyviais, laikytis Kelių eismo taisyklių. Jie tikisi, kad bendraamžių motociklininkų žodis bus paauglių labiau išgirstas nei pamokslaujančio dėdės policininko.

Alkoholio aukos

        Kol vieni motomanai kurstė laužą, Gintaras, kaip gerai išmanąs technines interneto įjungimo subtilybes, bei Kelmės rajono socialinių paslaugų tarnybos direktorė Aldona Kvintufelienė leidosi per kaimą ieškoti pigesnio ryšio prijungimo galimybių.
        Vienoje troboje sužinoję, kad „Ramybės skliauto" sodyboje, kurioje glaudžiasi nuo priklausomybės ligų pabėgti pasiryžę vyrai, yra interneto ryšys, nuvažiavo ten. Šios sodybos įkūrėjas Remigijus, išgirdęs, kad nuo jo prieigos norima įvesti ryšį pakalnėje gyvenančiam Renatui, atsiduso: „Vaje, o mes ką tik visus stulpus išraustėme, kad aplinkos nebjaurotų, kabelius po žeme sukišome."
        Bet išgirdęs, kad nereikės jokių stulpų, užteks tik keleto sprindžių dydžio antenėlės, atsakė: „Tu man, broli, tos technikos neaiškink, nes aš vis tiek nesuprantu. Padaryk taip, kaip manai esant reikalinga. Reikia padėti vaikinui. Jis ir mūsų likimo brolis, to paties alkoholio auka. Tik Dievas jiems dar palikęs galimybę atsitiesti, tuo tarpu Renatas jau nebevaikčios".

Atsisveikindami motomanai Renatui nesakė „viso gero". Jie sakė: „Iki greito..."

Straipsnio autorius: Nijolė Petrošiūtė, „Valstiečių laikraštis“





Komentarai  Komentuoti gali tik prisijungę Motomanai.lt nariai.
Jonavu
2011 Gegužės 16 20:47

Sako, kad važinėti su baime gerai, nes tik taip apsaugosi save. :]]

Mantė Mantė
2009 Rugpjūčio 4 11:16

Argumentams apie turtingų tėvelių sūnelius ir besalygiškai pildomas užgaidas pritariu visaip kaip. Pikta žiūrėti kaip tokie 'ereliukai',kuriems namuose mamytės dar arbatą saldina gatvėse taškosi, užsimuša, kitus užmuša, o po to visuomenė skalambyja kokie bepročiai, kokie neatsakingi, mirtininkai yra visi motomanai. Tiesiog yra dvi motociklus turinčių kategorijos- protingi, patirties turintys žmonės ir eismo dalyviai, bei katik iš sauskelnių išokę,beatodairiškai lepinami berniokai, kuriems tie motociklai reikalingi tik 'spaust iki galo' ir kokią mergelę lengviau nusikabint. Sutinku, motociklai nėra pati saugiausia transporto priemonė, tačiau tas kategoriškas posakis apie moto ir karstą- nesamonė. Jei bus lemta, žmogus ir sriubos šaukšte paskęs.

enetas enetas
2009 Balandžio 24 02:07

bet tai tokia nuomone britva turi pirkis karsta pgalavokit kiek su masinom uzsimusa, tai gal ir masinas uzdrasut reikia :?

saan saan
2009 Kovo 22 23:22

pagarba Antanui Giedriui Gintarui Vilmai Rasai

pyle11
2009 Vasario 12 13:13

Supraskit ir motina istikruju vienturcio sunaus neteko, bete jai seimoje vienas vaikas ji visada lepina nes vienturtis. Na moteriske neprotingai sneka gal jai geriau tajp. O kecazz tikrai irgi pritariu nes kai pats nusiperki uz sawo pinigus baisu ar nesudauzysi... respektas motomanams kad pabejo motobroliui ir tos idejos lb geros ;) liuks :)

Dziuzas
2008 Gruodžio 8 20:14

Tikrai gailiuos jo,linkėjimai Bratka mūsų ;)

neuzauga
2008 Lapkričio 24 22:59

BRAVO KEcAzZ !!!!!!!
Cia tai tikrai gera mintis,net gi ne mintis o tikra faktas,kad tie turciai per daug sau leidzia ir neziuri nei saves nei aplinkiniu,nes zino kad uz jo nugaros stoves teveliai su atlapota pinigine... Cia gal kitoks variantas buvo su motina,gal ji ir sunkiai uzdirbo bet sunus to nesuprato kad ir kiek jam aiskintum kad buk atsargus,kito nepirksiu ir pan. O vat jei jis pats ji uzsidirbes nusipirktu (cituoju KEcAzZ'a) tai jam butu taip skaudu belenkoks ibrezimas,tuo tarpu atsirastu saugumo jausmas,kuris saugos motocikla,o is to iseina isvada,kad islikti nesusizalojusiam ar gyvam galimybe padideja 3-5 ar dar daugiau kartu...
Gyvenu Airijoj jau daugiau kaip 3 m. cia motociklu tikrai daug ir jeis vazinejama net ir ziema,nes cia nera ziemos :) (na tai gal ir yra beda,nes pavasaris susuka smegeneles) motociklu yra visokiu,kas be ko britvu taip pat,bet galiu pasakyt nesu mates kaip beprotiskai lakstytu miestuose ir isdarinetu ivairiausius triukus vykstant eismui,kaip tai yra Lietuvoj...

KEcAzZ
2008 Spalio 26 16:20

jau perskaicius pirma pastraipa - apgailetina !!!

„Norėjo mopedo - pirkau, paskui įsigeidė motociklo - prašom, susižavėjo „britvomis"- neprieštaravau, nors pirkau su nerimu.

Ka reiskia pirkau pirkau pirkau pirkau ??? Tai gal motina yra nepilnaprote??? Jei peckelis pats butu taupes pinigus dirbdamas naktim istisus 5 metus, gal butu su protu vazinejas ir nora pasirodyti malsintu zinojimas kaip sunkiai metalo zirgas buvo uzdirbtas.

Pats paaukojau 1nerius metus, kad ispildyciau savo svajone. Tad kiekviena karta ant jo lipu su pagarba sau ir motociklui. Jauciu baime kuri mane gal but saugo. Niekas nedadejo nei cento. Zinau-jei sudauzysiu, nebeturesiu.

Reikia ne britvas uzdrausti, o turtingu teveliu vaikucius izoliuoti.

valentinas
2008 Rugsėjo 30 11:34

As uz tai,kad is krepsininku lesas atimt,nes ten viskas sugalais,o normalias bent jaunimeliui aiksteles padaryt nekalbant jau apie trasas.Ir is vis ta krepsini vien dievinti,o kitos sporto sakos uzleistos....ne visi megsta gi ta kamuoli

mangirdas
2008 Rugsėjo 29 23:11

zinoma uzuojauta nukentejusiems vaikinams bei ju seimoms.Bet zmones issiaiskinkit kaip ivyksta tos motociklu nelaimes bBEPROTISKAS lekimas miestuose ,noras pasirodyti pries visuomene,.Bet deja visada baigiasi nelaime ir nuo to niekas neapsaugos nei baudos ,nei draudimai nei pan.tai sportinis motociklas ,ir ju daugeja kasdien ,manau reikia rengti projaktus ziedinems trasoms statyti bent kad butu didziosiuose miestuose, Veltui niekas nepraso uz pasivazinejima proto ribose juk galima ir susimoketi.Kaip yra kacergines trasoje .Tada garantuoju 100% kad nelaimiu isvengsim daugiau nei dabar vaitodami kad britvas reikia uzdraust ,neusdraust jas reikia bet atimti dali is krepsininku bei futbolininku biudzeto ir pastatyt kelias trasas. Pazanga garantuota , tada jaunimelis trasose gales isilieti,o gatvemis vazines ramiau . Pats taip darau ir zinau kaip viskas tai vyksta

fanatikas fanatikas
2008 Rugsėjo 29 15:04

smagu, kad ir žmonės kurie yra paveikti motosiklu avarijų yra nepamirštami :) pagarba antanui :)

valentinas
2008 Rugsėjo 28 16:42


labai pavojinga butu vazuoti 90,jei auto leista 130,tikrai kas dasivijes nutrenktu ir pan.Istatymus ne protai leidzia.Saugumo sumetimais turi kartais vaziuoti ir greiciau uz auto is tikro....t.y. pasisalinti nuo debilo...

elvis elvis
2008 Rugsėjo 26 20:51

geras straipsnis ir pagarbi akcija. Sveikintina.
o del britvu uždraudimo... hm .. aišku , kad neralu.
bet tokią mintį dazniau pakaišiojus mentamas, ar prasidetu jų naujos fantazijos.....
tik paziurejus KET ką rašo....... automobiliams autostrada 130km/.h o motociklams 90km/h .... graudu. nesamonė..., nesąžininga....
Važiuokite kolegos su protu..... :)

Eolas
2008 Rugsėjo 26 18:52

Geras straipsnis, saunus Motomanai. (y)
O del britvu uzdraudimu, tai baikit bajerius, cia nerealus dalykas.
Beje, sekmes visiems NEPAKLIUVANT I AVARIJAS IR ATSARGIAI VAZIUOJANT!. :)

Pelyte Pelyte
2008 Rugsėjo 26 08:47

Bournout'ai, o tu ne Motomanas? :D

burnout^as
2008 Rugsėjo 25 19:40

Dabar dar labiau pradejau zavetis motomanais sunu jus tikri saunuoliai.... :D

riterizz riterizz
2008 Rugsėjo 25 14:39

Si karta isklausomos abi puses (y) jei ju suneliai laksto kaip be galvu tai nereishkia kad visi taip daro ir uzdraust ''britvas'' nesamone!o gi kiti vaziuoja ramiai,pamato keleta kurie lekia ir viskas visi britvininkai mirtininkai!beja automobiliu avariju zymei daugiau ka su jais daryt?uzdraust sportinius ar galingus automobilius?mamytes ne transporto priemone kalta o vairuotojas.

valentinas
2008 Rugsėjo 25 11:38

Labai gerbiu visus kas lanko nelaimes istiktus moto brolius,taip pat dekingas visiems kas mane lanke nelaimej,baigsiu isilaizyti,pavasari prisijungsiu prie grupeles...o del britvu uzdraudimo,net biauru klausytis tokiu minciu.Technikos progreso nesustabdysi,o cia gi patys ir kali,neverskime bedu motociklams jiems ir taip sunku..kai turi tokius vairuotuojus..ir ju mamytes

Klebonas Klebonas
2008 Rugsėjo 25 11:18

Malonu kad Motomanai aplanko nelaimes istiktus brolius!!! tik reiketu dazniau aplankyti Renata,kad jis jaustusi tikru bendruomenes nariu!baigsis sezonas,galima butu ir su masinomis nuvaziuoti,kad nesijaustu paliktas,ir kad tai ne vienkartinis vizitas pas motomana!Jis tikrai jaustusi pagerbtas vizitais!

Z3r0 Z3r0
2008 Rugsėjo 25 11:01

Irmis prie ko chia tie metai, vienas ir 40 masto kaip koks erelis, pasiziek. Chia koshes galvoj reikia tureti, o metai nieko nepakeis, jei durnas jaunas nepasikeis ir po metu. Beto visi tik apie tas "britwas" apibudinkit, ka reishkia britwa.. ar tai del greicio? ciopai irgi pajama gera greiti. ar tai del galingumo? pajimkim enduro tada...

Irmis
2008 Rugsėjo 25 02:20

Ir aplamai nors nedaznai cia bunu bet jau vien pasiziurejus i tu komentatoriu anketas tai juokas ima,pas kas antra motas dar toli sapnuose,tai gal kuriam susvaigusiu neigivendinamoi ateity diablo turetoju saita ikuriam? Pirma pabukyt tikrais motto fanatais zinoma ji turedami,o jau poto cia savo blevyzgas skelkit(cia zinoma liecia tik tuos katrie persisvaigo su savo zinutem!)

Irmis
2008 Rugsėjo 25 02:10

ka cia kaimas svaigstas pries britvas,as sakiau ir sakysiu kad britva gali vairuot tik nuo 25m.kai jau smegeneles sukieteja,o ne tada kai tevelis 18s proga ja nuperka ir po savaites kaip bebutu gaila laidoja!

misterX misterX
2008 Rugsėjo 25 00:14

Visi tik ir šaukiate "kokia durna boba iš kaimo ji nori uždrausti britvas", ji ir pati supranta, kad tai kova su vėjo malūnais, nėra ji tokia durna kaip skamba iš straipsnio. Supraskit, ji pasiruošusi, bet ką apkaltinti tik tam,kad jos sūnus būtų gyvas.
Niekas nesako, kad čioperiai ar krosiniai moto nevirsta, bet prisipažinkite nors vienas, kuris viršydamas mažiausiai 20km/h ir pagavęs "batoną" prisipažinote,kad dėl to kaltas tik JŪS, o ne aplinkybės

Mugen Mugen
2008 Rugsėjo 24 22:43

Auksciausio lygio pagarba uz labai gera poelgi.
"Moteris tikino - kai šiek tiek atsigaus, suburs tokios pačios nelaimės ištiktas motinas, o paskui visos kartu gal ir įstatymą iškovosiančios, kad „britvos" šalyje būtų uždraustos. Tai darys dėl tų, kuriems rytojaus gresia nebebūti."
Jau geriau susiburtu kartu ir kazkokias akcijas darytu(saugus eismas ir t.t.) o ne drausti nes cia jau nuskambejo kaip bukumo riba.

EvE bandit EvE bandit
2008 Rugsėjo 24 21:57

svarbiausia su protu vazinet ir nera itakos ar tai britva ar cioperis, juk pawyzdingas vaziavimas mocu juk labiau stebina o ne gasdina aplinkinius

juzenas juzenas
2008 Rugsėjo 24 21:26

Nu jau ce auksciau visko, SAUNUOLIAI VISI! O ta mintis kaskokios motinos, kad uzdrausti britvas - nereali! Kaip kaskas sake, britvos pacios nevaziuoja!

Gleiwoksnis
2008 Rugsėjo 24 19:11

...repsect...spaudziu ranka prisidejusiems... :)

rever rever
2008 Rugsėjo 24 16:11

Pagarba mūsų motomanams, spaudžių visiems ranką.

Gatovas Gatovas
2008 Rugsėjo 24 15:39

Vezimelis gali buti didesne kancia nei mirtis, nors kas cia zino.. Palaikykim nukentejusius, kalti jie ar ne, bet tokia jau ta skaudi tiesa. O del britvu uzdraudimo tai sansu 0, cia reik tarpusavio pagarbos kelyje ir aisku saugaus greicio, nors kartais uztenka ir einant prisiplot gerai.

FLika FLika
2008 Rugsėjo 24 13:32

šaunuoliai motomanai aplankę Renatą

larisz
2008 Rugsėjo 24 12:09

nu del britvu uzdraudimo tikraj durnaj nuskambejo...nes niekaip nieks nesugebetu padaryti kad jas uzdraustu..., juk nebritva kalta o tas kas ja vajruoja...nzn pagal mane rejketu griestinti taisykles ir tokiems baudas dideles deti...,bet is kitos puses ir taj nelbj geraj nes pats be tejsiu vazineju :) nenoreciau kad lbj jau bajsiai mane baustu...nors ir tajp nepiragj

LiSiOnA LiSiOnA
2008 Rugsėjo 24 11:54

Lenkiu galva...

Plexas
2008 Rugsėjo 24 11:02

pritariu.ne mocas kaltas.reik su protu vazinet,aisku,kur galima paspaust...

devil^racer devil^racer
2008 Rugsėjo 24 10:24

jo.. britvas uždraust, nes kažkokio užsimušusio nevispročio mama taip sugalvojo.. originalu.. o motomanai šaunuoliai, pagal galimybes gal ir man pavyks kitą sezoną prisijungt..

Ivanas Ivanas
2008 Rugsėjo 24 10:03

Britvistai blogis,juos visus reikia naikint,o britvas uzdraust ^^ geras argumentuotas poziuris.

Cvinglis Cvinglis
2008 Rugsėjo 24 09:58

Spaudžiu ranką kiekvienam prisidėjusiam. Žmonės gi esam

DariusM DariusM
2008 Rugsėjo 24 08:53

šaunuoliai, tikrai smagu, kad motomanus žinos kaip rimtus kultūringus žmones, o ne kaip patrakusius kelių chuliganus, o ir mintis važiuoti į mokyklas ir gyvu pavyzdžiu vaikams paiškinti saugų važinėjimą motociklais puiki, šią temą verta plėtoti, aš už

DainiusM DainiusM
2008 Rugsėjo 24 07:50

"o paskui visos kartu gal ir įstatymą iškovosiančios, kad „britvos" šalyje būtų uždraustos."
šitas tai nerealus...

rionatas rionatas
2008 Rugsėjo 23 23:56

Geras straipsnis. Si kart isklausitos abi puses. Na ir tikrai saunuoliai, kad aplanket motobroli :)

Minde II
2008 Rugsėjo 23 23:42

saunuoliai,kad aplankete motobroli ;) tikiuosi pavasari orams atsilus bus galima prisijungti prie grupeles kuri vaziuos aplankyti Renato...


 
P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17